|
|
#2731 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: tabletki YAZ - zbiorczy!
Cytat:
|
|
#2732 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#2733 |
|
Zakorzenienie
|
ja po miesięcznej "obsuwie" wreszcie zaczęłam
wątek śledzę od połowy kwietnia, przeczytałam cały i niby jest ok, nic mi nie jest straszne, ale przyznam, że jak już yaz kupiłam, przeczytałam ulotkę to lekko zwatpiłam czy to dobra decyzja, ale cóż 40 zł wydane, więc głupio by się zmarnowało poza tym mam już za soba akcję "pęknięta gumka" i nie chcę tego przeżywac jeszcze raz...ale do rzeczy: dziś wzięłam 2 tabletkę z 1 blistra, jedyne objawy uboczne na razie to syf, wylazł bezczelny na policzku nie wiadomo kiedy i jak suche oczy i płaczliwosć zrzucam na karb zmeczenia, więcej okaże się z kolejnymi tabletkami i blistramina razie jedyna wada, to to, że antykoncepcja w ogóle droga jest, powinna być bezpłatna, o!
|
|
|
|
#2734 |
|
Zakorzenienie
|
no jak ona sobie robi 7 dniowe przerwy na Yazie to powinna mieć powody do niepokoju
więc madipio jak to jest z tymi przerwami ?
|
|
#2735 |
|
Przyczajenie
|
Skoro sądzicie, że każda tabletka ma ten sam skład, więc jak rozumieć słowa ulotki ze str.23 Cytuję: "z uwagi na różnice w składzie tabletek konieczne jest rozpoczęcie stosowania od pierwszej tabletki na górze po lewej stronie i następnie przyjmowanie tabletek każdego dnia zgodnie z kierunkiem strzałek w blistrze." (koniec cytatu)
![]() 7-dniowa przerwa na yazie????- dziwi mnie to troche Edytowane przez raskal Czas edycji: 2009-06-15 o 07:58 |
|
|
|
#2736 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2737 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2738 |
|
Przyczajenie
|
Hej
mam do was dość ważne pytanie. Zawsze miałam problemy z wypadaniem włosów ale było to umiarkowane wypadanie. Zażywam tabletki Yaz już od 3 miesięcy i wypadanie strasznie się nasiliło. W ulotce Yaz pisze że to działanie niepożądane występuje u 1 na 1000 kobiet. !nie wiem czy to od tych tabletek, może któraś z Was też zauważyła że przy stosowaniu tabletek wypadają włosy...? proszę o szybką odpowiedź. |
|
|
|
#2739 |
|
Zadomowienie
|
wynik negatywny
|
|
|
|
#2740 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny dopisuję się do was
łykam yaz od 5 dni narazie jest dobrze, brałam już cilest i to był najgorszy czas w moim życiu chyba ![]() wymiotowałam, warczałam na wszystko i wszystkich ![]() ale wiadomo jak to jest - każdy organizm jedne tablety toleruje a inne nie teraz cieszę się że nie mndli mnie całymi nocami i niech tak zostanie ![]() jeśli chodzi o cenę kupuję w jednej aptece ( nie wiem czy nikt mnie nie wyrzuci za publiczne podanie nazwy )tablety kosztują tam 43 zł, ostatnio były za 33 zł w promocji
|
#2741 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2742 |
|
Raczkowanie
|
a ja mam pytanie co do Yasminelle i ogólnie do tabletek A ...dziś dostałam okres i zaczne je brac pierwszy raz nie wiem czy dobrze zrozumiałam że po okresie mogę już uprawiać seks i jak nie zapomne brać codziennie tabletki to nie zajde w ciąże?Sory moze głupie pytanie ale zawsze myślałam ,że trzeba wpierw zjesć całe opk.
|
|
|
|
#2743 |
|
Raczkowanie
|
ja na pierwszym i drugim opakowaniu dostałam okres na 4 białej, teraz trzecie opakowanie, czwarta biala tabletka a na okres się nie zapowiada
|
|
|
|
#2744 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2745 |
|
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny. W piątek wzięłam 12 tabletkę o godz 21. Ale ok pierwszej w nocy zle się poczułam i wymiotowałam. Myślicie że tabletka wchłonęła się w całości? Minęły 4 godziny więc chyba nie miało to wpływu na działanie... Dodam że nie brałam dodatkowej tabletki.
|
|
|
|
#2746 | ||
|
Zakorzenienie
|
gratuluje
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2747 |
|
Przyczajenie
|
Hej...wiem, wiem piszę tylko wtedy kiedy czegoś potrzebuje, ale z uwagi na to, że jestem słabo doświadczona (pierwsze tabsy i dopiero 2 op.) raczej nie mam takich cennych rad jak większość z was...ale mam prośbę - czy któraś z was ma jakąś listę leków wpływających na działanie yaz'u? ostatnio była o tym mowa więc będę wdzięczna, już od dawna chodzi mi to po głowie
|
|
|
|
#2748 |
|
Raczkowanie
|
Yeah! Okres punktualnie na 3 placebo, trwał 3 dni i to mniej bolesny niż zwykle!!! hura! zwykle to bym 3 dni leżała w łóżku i nie mogła się ruszyć i 3 dni by się ze mnie lało... innych skutków ubocznych brak!!! a libido..... ojj TŻ cięzki żywot ze mną ma :-P
|
|
|
|
#2749 |
|
Przyczajenie
|
Byłam na solarze i na razie żadnych skutków ubocznych
"Niby okres" na razie sie skończył i mam nadzieję, że nie powróci nic aż do kolejnych białych ![]() Mała czarna- gratulacje, stresik już chyba poszedł w niepamięć ![]() Marwari dzięki za odpowiedź. Właśnie sobie uświadomiłam, że tą ulotkę pewnie tłumaczono z american-english, a wiadomo jak tam w USA trzeba wszystko dokładnie wyjaśniać, bo społeczeństwo może czegoś nie zrozumieć i brać tabsy od nr. 28 |
|
|
|
#2750 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2751 |
|
Zakorzenienie
|
Tez tak mam, w piatek mialam, w sobote spokoj, w niedziele i dzisiaj znowu!!! i jestem cos w polowie 4 opak.
|
|
|
|
#2752 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: YAZ - gdzie i za ile
dziewczynki a nie orientujecie gdzie najtaniej można kupić Yaz w Tarnowskich Górach?
Edytowane przez marika19 Czas edycji: 2009-06-15 o 21:54 |
|
|
|
#2753 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2754 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
w pon. idę do gin to się dowiem co to ![]() p.s. dzięki Dziewczyny, że jesteście, wspieracie, pocieszacie, dodajecie otuchy, radzicie, czasem krzyczycie etc, kocham Was ![]() teraz to Wam powiem, że YAZ to nawet na 200 % jest pewny ![]() NO STRES! ach... życie na tabsach jest piękne |
|
|
|
|
#2755 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() do tej pory kupowałam za 47,50 także to duuuuża różnica. a że wkrótce będę miała nową receptę, to zostawię ją na Harcerskiej
|
|
#2756 |
|
Zadomowienie
|
Mam taką, może dość głupia prosbę mianowicie jeśli któraś łykająca łykająca te tabletki posiadała by skana ulotki do nich dołączonej i wrzuciła go tutaj byłabym przeogromnie wdzięczna
|
#2757 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba desperat
|
|
|
#2758 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dawno się nie meldowałam, ale śledzę wątek na bieżąco Po połączeniu dwóch opakowań wreszcie nastąpiła przerwa i myślałam,że mi brzuch rozsadzi na placebo, a okres przyszedł dopiero przed 4 :/ Niestety brzuch mnie boli, skóre mam nadal wysuszoną, o humorach i zerowym libido nawet nie wspomne :/ 26 czerwca mam wizyte u gina i zamierzam rozstać się z YAZem, za dużo skutków ubocznych :/ a dodatkowo cena :/pozdrawiam serdecznie! |
|
|
|
|
#2759 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() http://yaz.com.pl/index.php a tu polska strona Yazu |
|
|
|
|
#2760 |
|
Przyczajenie
|
Wyglada na to, ze u mnie po 14 dniach 3 opakowania placzliwosc minela, , zero plamien, zadnych rewelacji w stylu suchosc pochwy czy zmniejszone libido. Wlasciwie wrecz odwrotnie... nie ma tez mdlosci, ani bolow glowy. Jedynie dzisiaj brzuch mi wydelo jak maly balonik. Ale przeciez tyle moze byc innych powodow ( od pizzy z ogromna iloscia cebuli zjedzonej na obiad zaczynajac .Generalnie, jedyne co mnie po tym okresie na Yazie dopadlo to ta placzliwosc straszna. Oby nie wracalo ![]() co do okresu to u mnie pojawia sie na 3 placebo i sobie trwa tak leciutenko, jakby go nie bylo, przez 3 dni. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:02.

wątek śledzę od połowy kwietnia, przeczytałam cały i niby jest ok, nic mi nie jest straszne, ale przyznam, że jak już yaz kupiłam, przeczytałam ulotkę to lekko zwatpiłam czy to dobra decyzja, ale cóż 40 zł wydane, więc głupio by się zmarnowało
poza tym mam już za soba akcję "pęknięta gumka" i nie chcę tego przeżywac jeszcze raz...
suche oczy i płaczliwosć zrzucam na karb zmeczenia, więcej okaże się z kolejnymi tabletkami i blistrami

.

w pon. idę do gin to się dowiem co to