Nasze Codzienne Jadłospisy, część VII - Strona 92 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-03-28, 20:19   #2731
vana
Raczkowanie

GG do vana
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy, część VII

kika- Ty wiesz, co ja myślę pozdrów ciocię! i powinna Cię odwiedzać częściej, w końcu mogłabyś się spełnić i wrócić do poprzedniej wagi, tak więc nie oszczędzaj sobie przyjemności i korzystaj, póki masz takie pyszności w zasięgu rękiii

to ja może wkleję dzisiejsze szalone weekendowe P:

Iśn: 4 zapiekane tosty: 2 z truskawkowym serkiem homo i bananem, 2 z nutellą i bananem wielki kubas mocnego zimnego kakao na mleku 3,2% z pianką; kawał strucli serowej z grubą warstwą kremu toffi

IIśn: 2 puddingi czekoladowe z orzechami laskowymi, prince polo xxl

kiść winogron rodzynkowych, kawał strucli jw.

o: micha zabielanej zupy grzybowej z mięchem i marchewą; wieeelki kawał lasagne (mięso, szpinak, ser, sos beszamelowy, sos pomidorowy) + fura keczupu; 2 szklanki kompotu
d: wielki kawał seromakowca by babcia , chyba z 10 czekoladek merci (nugatowe, pralinowe, kawowe) + chałwa kakaowa z bakaliami

/miasto:/ 2 wielkie kawały pizzy w pizza hut: super supreme i wiejska w fuuurą sosu czosnkowego, sałatka z baru sałatkowego z ogromną il. sosu, mrożona kawa, marssss

p: kluski leniwe odsmażane na maśle z cukrem cynamonowym i śmietaną; nektar truskawkowy

tabliczka gorzkiej czekolady pomarańczowej , kakaoooo

k: duuuuża grahamka z masłem, żółtym serem, sałatą, jajkiem na twardo, pastą łososiową i szczypiorkiem; herbata z cytryną i cukrem

paula z garścią crunchy czekoladowego, a teraz pierniki korzenne w lukrze, mleko z miodem

walczę!
vana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-28, 21:30   #2732
virginia
Zakorzenienie

Proszę o ocenę, wydaje mi się, że za dużo dziś zjadłam, no ale może przynajmniej udało mi się z białkiem w końcu...RRRR
Ś: ryż na mleku z cynamonem (serek muller - za dużo węgli wiem, ale kupiłam ich cały zapas, i muszę zjeść , potraktujcie to jako te 10% odstępstwa od zasad) przede wszystkim za małe śniadanie

jakoś nie bardzo mi się chce jeść rano..

2Ś: 1,5 naleśnika z mąki pełnoziarnistej, 2 jaj i mleka 0,5% z nadzieniem szpinakowo-twarogowym, z jog.nat., czosnkiem i bazylią czemu 1 i pół, mogłaś zjeść 2

bo i tak wydawało mi się to dużo, zapomniałam dodać, że była jeszcze kiwi i kilka winogron

O: zupa krupnik (z kaszą jęczmienną) + żeberko (tłustsze części odkroiłam) + ogórek korniszon troszkę niekonkretnie, ale ok..

zupa (podaję skład na całość, która starczy mi na jakieś 4 razy): zupa z kaszą gotowana na tym żeberku, 3 ziemniaki małe, fasolka szparagowa, marchewka, por

P: trochę sałatki z tuńczyka, wieśniaka, kiełków i ogórka. Pół dużej marchewki. trochę czyli ile?

Nie mam niestety wagi kuchennej, a w 'na oko' jestem kiepska, ale podam skład całości, który starczył mi na jakieś 3-4 razy: 2 wieśniaki zwykłe po 200g, 2 puszki tuńczyka wsw., 4-5 ogórków kiszonych, garstka kiełków

K: jajko na twardo, sałatka z rzodkiewki i jog.nat. mało, moze zjedz to jajko z serkiem wiejskim

Dodałam jeszcze cienki plaster jakiejś polędwicy bo wydawało mi się, że jest mało białka

W ciągu dnia: duży kubek kawy rozp. z cykorią i mlekiem, 2 kubki zielonej, ok. 0,75l wody ng.

gdzie tu niby jest dużo? gdzie nnkt?

O nnkt zapomniałam Dodam jeszcze, że zrobiłam 40 basenów (1km, gdzieś 40min.), i 30 min. sauny

Bardzo dziękuję za komentarze, dopiero uczę się układać posiłki, mam przede wszystkim problemy z wsadzaniem białka wszędzie..
I'll be dreaming my dreams with you..
virginia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-28, 21:45   #2733
Majeczka993xy
Rozeznanie

iza_wiosenna bardzo dziekuje za wszytskie rady i starsznie sie ciesze ze juz nie jest 'tragicznie' musze kupic sobie serek homo naturalny i zaczynam jesc orzeszki wloskie bo rzeczywiscie tluszczy u mnie brak .
lecz umarli nie wracaja....

Edytowane przez Majeczka993xy
Czas edycji: 2009-03-28 o 21:47
Majeczka993xy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-29, 08:32   #2734
paszka016
Raczkowanie

Moje wczorajsze gigantyczne i tragiczne Pee :

Śn: dwie kromki zwyklego chleba krojonego jedna z pasztetem plasterkiem pomidora i trzema plasterkami ogorka , druga z serkiem Turek ziołowym
plasterkiem pomidora i trzema plasterkami ogorka , dwa kiwi .

2śn: kawał sernika na zimno i kakao

O : talerz kapusniaku

i tutaj sie zaczyna

Podwieczorko - kolacja ( u kumpeli na urodzinach ) : kawałek tortu , garsc paluszkow cebulowych , 5 ciastek z jednej strony polanych czekolada , chipsy jakies , duzo popcornu , banana , 7 daysa , pół pączka z serem , jakas bulke pizze , i kilka malych ciasteczek , i duzo orzeszkow ziemnych i tragiczne wyrzuty sumienia ;(;(

co najgorsze w piatek waga wykazala 45 a wczoraj juz 46.7 ;(;(

Bardzo prosze o ocenke

21.06.2009 - Ten jedyny <3

38-39-40-41-42-43-44-45-46-47-48-49-50-51-52
paszka016 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-29, 08:49   #2735
Amoni
Raczkowanie

GG do Amoni Send a message via Skype™ to Amoni

Cytat:
Napisane przez paszka016 Pokaż wiadomość

Śn: dwie kromki zwyklego chleba krojonego jedna z pasztetem plasterkiem pomidora i trzema plasterkami ogorka , druga z serkiem Turek ziołowym plasterkiem pomidora i trzema plasterkami ogorka , dwa kiwi .<==Nie licz tak tych plasterków Jeden więcej czy mniej nie zrobi różnicy

2śn: kawał sernika na zimno i kakao<==musze pochwalić, ładnie Może jogurcik?

O : talerz kapusniaku<==szkoda ze nie ma drugiego dania

i tutaj sie zaczyna

Podwieczorko - kolacja ( u kumpeli na urodzinach ) : kawałek tortu , garsc paluszkow cebulowych , 5 ciastek z jednej strony polanych czekolada , chipsy jakies , duzo popcornu , banana , 7 daysa , pół pączka z serem , jakas bulke pizze , i kilka malych ciasteczek , i duzo orzeszkow ziemnych i tragiczne wyrzuty sumienia ;(;(

Bardzo prosze o ocenke

Ejj? Co się dzieję?
Nie martw się..i przegoń te wyrzuty tam gdzie pieprz rośnie, jesz i tak nadal malutko, i tak nadal jesteś szczuplutka!!
Pod żadnym pozorem nie rób dwóch kroków w tył bo uwierz mi, trudno będzie Ci się zebrać do walki z niedowagą....
Trzymaj się i nie poddawaj się, pamiętaj, jesz aby żyć i aby wyzdrowieć, robisz to dla siebie Pozdrawiam

Kika, moja mama robiła obiad a ona, iż ma naturę lenia, nie gotowała zupy:P Wpadła potem spora buła z miodem i z sopocką i warzywami+ pomarańczka xD Dziękuję za ocene Trzymaj się cieplutko
Koniec siedzenia w domu!
,,Bo we mnie kwitnie już wiosna..."
Amoni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-29, 08:58   #2736
paszka016
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Amoni Pokaż wiadomość
Ejj? Co się dzieję?
Nie martw się..i przegoń te wyrzuty tam gdzie pieprz rośnie, jesz i tak nadal malutko, i tak nadal jesteś szczuplutka!!
Pod żadnym pozorem nie rób dwóch kroków w tył bo uwierz mi, trudno będzie Ci się zebrać do walki z niedowagą....
Trzymaj się i nie poddawaj się, pamiętaj, jesz aby żyć i aby wyzdrowieć, robisz to dla siebie Pozdrawiam

Kika, moja mama robiła obiad a ona, iż ma naturę lenia, nie gotowała zupy:P Wpadła potem spora buła z miodem i z sopocką i warzywami+ pomarańczka xD Dziękuję za ocene Trzymaj się cieplutko
dziekuje kochana jestes postaram sie odgonic te wyrzuty

Stary 2009-03-29, 09:03   #2737
mongan75
Raczkowanie

Cytat:

Śn: dwie kromki zwyklego chleba krojonego jedna z pasztetem plasterkiem pomidora i trzema plasterkami ogorka , druga z serkiem Turek ziołowym plasterkiem pomidora i trzema plasterkami ogorka , dwa kiwi . strasznie mało !

2śn: kawał sernika na zimno i kakao ok

O : talerz kapusniaku co to jest :O ? 1000 razy za mało....

i tutaj sie zaczyna a wiesz czemu? bo wczesniej widac ze sie troche 'ograniczałas' zeby u kolezanki sobie pozwolic na wiecej....

Podwieczorko - kolacja ( u kumpeli na urodzinach ) : kawałek tortu , garsc paluszkow cebulowych , 5 ciastek z jednej strony polanych czekolada , chipsy jakies , duzo popcornu , banana , 7 daysa , pół pączka z serem , jakas bulke pizze , i kilka malych ciasteczek , i duzo orzeszkow ziemnych i tragiczne wyrzuty sumienia ;(;( jakbys lepiej rozłozyla t ow caigu dnia to na imprezie nie ciagneloby Cie tak do jedzenia, a do ludzi w dodatku nie jadłas zamiast tego podwieczorka i kolacji, wiec spokojnie

Bardzo prosze o ocenke

nie waż sie tak często zapewne wrocilas z imprezy i od razu wskoczylas na wage (ah to ed :/ ) napewno nie PRZYTYLAS 1,7 kg jedynie jedzenie siedzi w Twoim żołdku ...

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-03-29, 09:08   #2738
paszka016
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mongan75 Pokaż wiadomość
nie waż sie tak często zapewne wrocilas z imprezy i od razu wskoczylas na wage (ah to ed :/ ) napewno nie PRZYTYLAS 1,7 kg jedynie jedzenie siedzi w Twoim żołdku ...

chyba masz racje a zreszta napewno .. dziekuje

Stary 2009-03-29, 11:05   #2739
vana
Raczkowanie

GG do vana

Cytat:

Śn: dwie kromki zwyklego chleba krojonego jedna z pasztetem plasterkiem pomidora i trzema plasterkami ogorka , druga z serkiem Turek ziołowym
plasterkiem pomidora i trzema plasterkami ogorka , dwa kiwi . nie wyliczaj tak tych ilości, szczególnie warzyw! przecież to sama woda, nawet, gdyby wpadły 3 plasterki pomidora, to nic by się nie stało. a śniadanie zdecydowanie za małe

2śn: kawał sernika na zimno i kakao

O : talerz kapusniaku co to za 'obiad'? przeleciało przez kiszki i tyle... szczególnie, że to kapuśniak, eee 50kcal?

i tutaj sie zaczyna

Bardzo prosze o ocenke

gigantyczne? ani to P, ani wielkie. ja wiem, że jest trudno, że bardzo ciężko jest się przełamać i wszędzie widzisz dodatkowe centymetry, ale trzeba walczyć! nie ma sensu się ograniczać, przecież chyba chodzi Ci o to, żeby jedzenie traktować jako drugorzędną sprawę, coo? co do wagi, to wiesz, chyba oczywiste jest, że P wiąże się z tyciem, więc albo nie jesteś jeszcze gotowa na przybranie wagi, albo po prostu za bardzo panikujesz (choć i tak nie masz powodu, bo to pewnie jedzenia zalega Ci w żołądku. a raczej woda, bo za dużo treściwych produktów w Twoich jadło nie ma). nie chcę brzmieć bardzo surowo, ale wiem, że albo zabiera się za siebie w trybie natychmiastowym i je mimo wyrzutów i głupich myśli, albo stoi się w miejscu... czego z pewnością Ci nie życzę. główka do góry i dzisiaj jedz normalnie, nie patrząc na to, co było wczoraj! ciesz się weekendem, a nie przejmuj głupim jedzeniem. buzia
walczę!
vana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-29, 11:19   #2740
kika171
Zadomowienie

GG do kika171

Cytat:
Napisane przez iza_wiosenna Pokaż wiadomość
pięknie co to są 'smaczki' ? a jak się robi omley twarogowe????????
Cytat:
Napisane przez Kawwaa Pokaż wiadomość
Kika, właśnie chciałam zapytać o to samo, już mi ślina leci A poza tym jak zwykle zabójczo
dziękuję a "smaczek" to przysmak śniadaniowy-taka jakby konserwa/mielonka wieprzowa w "galarecie", u mnie w domu często ją jadł Tata, a teraz sama nie wiem co skłoniło Babcię do jej kupna w każdym bądź razie smakuje całkiem nieźle,a w tym cieście i z ketchupem to już w ogóle miodzio
omlet twarogowy ja robiłam z 3 jaj, 1/2 szkl mleka, cukier, 100gr twarogu, mąka na oko, ale myślę, że ok 100gr, troszkę margaryny no i dodatki jakie kto chce-ja robiłam z rodzynkami jeden wszystkie składniki należy połączyć z ubitą na sztywno pianą z bialek, rozgrzac na patelni margarynę i przelac ciasto, ścinac ok 5 min posypac rodzynkami, przekręcic na 2 str i chwilę jeszcze dosmażyci gotowe. ten przepis znałam juz bardzo długo, ale całkowicie o nim zapomniałam, dopiero kiedy szukałam przepisu na pewną roladę dla pewnej Panienki przypomniałam sobie o nim-ale jest super, polecam

Cytat:
Napisane przez cytrusekxD Pokaż wiadomość
UW:
I:wiesniak z polowa banana, 2 lyzkami granoli i rodzynek, 2 male kromki grahama, jedna z szynka, druga z maslem orzechowym powiedzmy, że ok
II:kawalek dorsza, 250-300g warzyw na patelnie straaaasznie mało
III:wiesniak z jablkiem, 2 lyzkami granoli i rodzynek MAŁO!!!!
IV:2 male kromki grahama jw, 120g sera bialego z lyzka dzemu BEZ KOMENATRZA
Przed chwila wiesniak z warzywami
I jak? źle, tragicznie wręcz biorąc pod uwagę fakt, że obiecywałaś poprawę - i na obietnicach się skończyło jak widać...na 5 posiłków w 4 jest albo wieśniak albo twaróg i jakieś dodatki, widzę, że zamiast robić krok w przód-stoisz nadal w miejscu o ile się nie cofasz...powodzenia

---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ----------

Jedna lyzka ma 7 g, czyli lyzka platkow owsianych ma 25kcal

Cytat:
Napisane przez vana Pokaż wiadomość
kika- Ty wiesz, co ja myślę pozdrów ciocię! i powinna Cię odwiedzać częściej, w końcu mogłabyś się spełnić i wrócić do poprzedniej wagi, tak więc nie oszczędzaj sobie przyjemności i korzystaj, póki masz takie pyszności w zasięgu rękiii dziękuję Vanuś, ciocia niestety dziś wieczorem wyjeżdża, ale jeszcze jeden dzień ze smakołykami mnie czekaa ważenie jutro, zobaczymy...

to ja może wkleję dzisiejsze szalone weekendowe P: hurrra

Iśn: 4 zapiekane tosty: 2 z truskawkowym serkiem homo i bananem, 2 z nutellą i bananem wielki kubas mocnego zimnego kakao na mleku 3,2% z pianką; kawał strucli serowej z grubą warstwą kremu toffi o matko skąd masz takie pyszności z rana?

IIśn: 2 puddingi czekoladowe z orzechami laskowymi, prince polo xxl superrrr

o: micha zabielanej zupy grzybowej z mięchem i marchewą; wieeelki kawał lasagne (mięso, szpinak, ser, sos beszamelowy, sos pomidorowy) + fura keczupu; 2 szklanki kompotu Vana masz cudowne obiady lasagneeee
d: wielki kawał seromakowca by babcia , chyba z 10 czekoladek merci (nugatowe, pralinowe, kawowe) + chałwa kakaowa z bakaliami nie było Ci za słodko po chalwie?

/miasto:/ 2 wielkie kawały pizzy w pizza hut: super supreme i wiejska w fuuurą sosu czosnkowego, sałatka z baru sałatkowego z ogromną il. sosu, mrożona kawa, marssss

p: kluski leniwe odsmażane na maśle z cukrem cynamonowym i śmietaną; nektar truskawkowy o raju...poezja

k: duuuuża grahamka z masłem, żółtym serem, sałatą, jajkiem na twardo, pastą łososiową i szczypiorkiem; herbata z cytryną i cukrem

paula z garścią crunchy czekoladowego, a teraz pierniki korzenne w lukrze, mleko z miodem

to może tylko tyle uwielbiam Twoje PPPPPPP-bądź na nim cale życie

A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42

"Zapytałam dziecko niosące świeczkę:
- Skąd pochodzi to światło?
Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął.
- Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi.
JC"
kika171 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-29, 11:22   #2741
cytrusekxD
Zadomowienie

Wiem, ze wczoraj za dobrze nie byloMialam zly dzien, poszlam nad jezioro i zaczelam chyba za duzo rozmyslac i takie efekty
cytrusekxD jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-29, 11:28   #2742
paszka016
Raczkowanie

Cytat:
gigantyczne? ani to P, ani wielkie. ja wiem, że jest trudno, że bardzo ciężko jest się przełamać i wszędzie widzisz dodatkowe centymetry, ale trzeba walczyć! nie ma sensu się ograniczać, przecież chyba chodzi Ci o to, żeby jedzenie traktować jako drugorzędną sprawę, coo? co do wagi, to wiesz, chyba oczywiste jest, że P wiąże się z tyciem, więc albo nie jesteś jeszcze gotowa na przybranie wagi, albo po prostu za bardzo panikujesz (choć i tak nie masz powodu, bo to pewnie jedzenia zalega Ci w żołądku. a raczej woda, bo za dużo treściwych produktów w Twoich jadło nie ma). nie chcę brzmieć bardzo surowo, ale wiem, że albo zabiera się za siebie w trybie natychmiastowym i je mimo wyrzutów i głupich myśli, albo stoi się w miejscu... czego z pewnością Ci nie życzę. główka do góry i dzisiaj jedz normalnie, nie patrząc na to, co było wczoraj! ciesz się weekendem, a nie przejmuj głupim jedzeniem. buzia

dziekuje bede sie starac dzieki wam i tak zrobilam juz male postepy

Stary 2009-03-29, 11:53   #2743
MilkMelody
Przyczajenie

U / R

po przebudzeniu: woda z cytryną, 'kisiel' z łyżki siemienia, marchewka
I: 2 kromki razowca z warzywami, kawa z niewielką ilością mleka 2% (bez cukru) a! i kawałeczek makreli- ale dosłownie na spróbowanie
II: kromka razowca z wędliną i warzywami, herbata owocowa bez cukru
III: ryba na parze, micha warzyw (w tym sałata skropiona łyżeczką oliwy z oliwek)
po: 4 orzechy włoskie
IV: jogurt naturalny 200g z cynamonem
V: 2 jabłka z 2 marchewkami (znowu) - taka kolacyjka to chyba nałóg w moim przypadku.. :|

godzine przed snem wpadł wafelek z nadzieniem karmelowym (wszyscy sie raczyli przed TV wafelkami aż w końcu nie wytrzymałam..)
jednym słowem pewnie znowu nici z mojej redukcji.. ale mam nadzieje, że chociaż lepsze U niż ostatnio ( )
MilkMelody jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-29, 12:03   #2744
cytrusekxD
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MilkMelody Pokaż wiadomość
U / R

I: 2 kromki razowca z warzywami, kawa z niewielką ilością mleka 2% (bez cukru) a! i kawałeczek makreli- ale dosłownie na spróbowanie kisiel rano??oj, nie wiem, sniadanie za male!
II: kromka razowca z wędliną i warzywami, herbata owocowa bez cukruok
III: ryba na parze, micha warzyw (w tym sałata skropiona łyżeczką oliwy z oliwek)
po: 4 orzechy włoskiemalo, jakis ryz albo kasza moze?
IV: jogurt naturalny 200g z cynamonemmoglas cos jeszcze dozucic
V: 2 jabłka z 2 marchewkami (znowu) - taka kolacyjka to chyba nałóg w moim przypadku.. :|to nie jest kolacja, zdecydowanie

godzine przed snem wpadł wafelek z nadzieniem karmelowym (wszyscy sie raczyli przed TV wafelkami aż w końcu nie wytrzymałam..)
jednym słowem pewnie znowu nici z mojej redukcji.. ale mam nadzieje, że chociaż lepsze U niż ostatnio ( )
Trudno ocenic, bo nie nie wiadomo czy redukcja czy utrzymanie, za malo na utrzymanie i nie prawidlowo na redukcje, np.ten wafelek.Nie zbyt mi sie podoba
Stary 2009-03-29, 12:09   #2745
airwaves
Wtajemniczenie

GG do airwaves

Moje wczorajsze Przecież się nie Poddam;

*kromka chleba staropolskiego (25gr) z masłem, sałatą, polędwicą z indyka i pomidorem
*kromka j.w z masłem pomidorem, rzodkiewką i cebulą
*magnez musujący

*kawa z odrobiną mleka
*kawa bezkofeinowa

*pół galaretki z piersi kurczaka, kawałek konserwowej papryki

* flaki + kromka chleba jak na śniadanie (wydłubałam środek:P)

*mięta

*kawa

*filet z solii z grilla, surówka z pekińskiej, ogóreeek kiszony i plaster sopockiej

*herbatka grejpruitowa
airwaves jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-03-29, 12:10   #2746
MilkMelody
Przyczajenie

Cytat:
Trudno ocenic, bo nie nie wiadomo czy redukcja czy utrzymanie, za malo na utrzymanie i nie prawidlowo na redukcje, np.ten wafelek.Nie zbyt mi sie podoba
hmm za mało na U ?
a jeśli chodzi o ten kisiel cytrusku to nie jest to typowy kisiel czyli słodkie i owocowe 'coś', a nasiona siemienia lnianego, które gotuje się w wodzie aż będzie mieć taką konsystencje jak kisiel działa to ponoć osłaniająco na żołądek i ma poprawić przemianę materii (chociaż w moim wypadku nic nie skutkuje..)
Stary 2009-03-29, 12:18   #2747
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
kika- Ty wiesz, co ja myślę pozdrów ciocię! i powinna Cię odwiedzać częściej, w końcu mogłabyś się spełnić i wrócić do poprzedniej wagi, tak więc nie oszczędzaj sobie przyjemności i korzystaj, póki masz takie pyszności w zasięgu rękiii

to ja może wkleję dzisiejsze szalone weekendowe P:

Iśn: 4 zapiekane tosty: 2 z truskawkowym serkiem homo i bananem, 2 z nutellą i bananem wielki kubas mocnego zimnego kakao na mleku 3,2% z pianką; kawał strucli serowej z grubą warstwą kremu toffi

IIśn: 2 puddingi czekoladowe z orzechami laskowymi, prince polo xxl

o: micha zabielanej zupy grzybowej z mięchem i marchewą; wieeelki kawał lasagne (mięso, szpinak, ser, sos beszamelowy, sos pomidorowy) + fura keczupu; 2 szklanki kompotu
d: wielki kawał seromakowca by babcia , chyba z 10 czekoladek merci (nugatowe, pralinowe, kawowe) + chałwa kakaowa z bakaliami

p: kluski leniwe odsmażane na maśle z cukrem cynamonowym i śmietaną; nektar truskawkowy

ślicznie przeczytałaś mojego poprzedniego posta? :

Cytat:
ok, słuchaj. na Twoim P tyłaś ok. 0,5kg na tydzień. a więc teoretycznie miałaś tygodniową nadwyżkę 3500kcal, a więc 500kcal na dzień podsumowując, wystarczy, że będziesz jadła 500 kalorii mniej dziennie (teoretycznie) ale takie ograniczenie... powiem Ci, że mnie strasznie zaskoczyłaś
no!

Cytat:
Napisane przez airwaves Pokaż wiadomość

*kromka chleba staropolskiego (25gr) z masłem, sałatą, polędwicą z indyka i pomidorem
*magnez musujący

*kawa z odrobiną mleka
*kawa bezkofeinowa

*mięta

*kawa

*filet z solii z grilla, surówka z pekińskiej, ogóreeek kiszony i plaster sopockiej

*herbatka grejpruitowa
mogę być brutalna? tragicznie mało. tragicznie. Airwaves, radzę Ci wskoczyć od razu na porządne P, bo na tym jeszcze schudniesz, zobaczysz. mówię na swoim przykładzie, też na początku "taaaak, trochę zwiększyłam", a waga nadal spadała, zresztą, podświadomie tego chciałam, więc...

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-29, 12:27   #2748
airwaves
Wtajemniczenie

GG do airwaves

Cytat:
mogę być brutalna? tragicznie mało. tragicznie. Airwaves, radzę Ci wskoczyć od razu na porządne P, bo na tym jeszcze schudniesz, zobaczysz. mówię na swoim przykładzie, też na początku "taaaak, trochę zwiększyłam", a waga nadal spadała, zresztą, podświadomie tego chciałam, więc...

Dla mnie to dużo patrząc na to co jadłam przez ostatnie dni...ale teraz jak na to patrze co napisałam faktycznie nie jest dobrze.
Stary 2009-03-29, 12:29   #2749
cytrusekxD
Zadomowienie

Cytat:
hmm za mało na U ?
a jeśli chodzi o ten kisiel cytrusku to nie jest to typowy kisiel czyli słodkie i owocowe 'coś', a nasiona siemienia lnianego, które gotuje się w wodzie aż będzie mieć taką konsystencje jak kisiel działa to ponoć osłaniająco na żołądek i ma poprawić przemianę materii (chociaż w moim wypadku nic nie skutkuje..)
Aha chyba, ze takAle i tak malo...Zacznij jesc ziemniaki, kasze, ryz, jakies serki, ogolnie przypatrz sie jadlospisom na U(oczywiscie tym dobrze ocenionym)i bierz z nich przyklad
Sniadanie u Ciebie jest za male, moze jakis serek do tego?
Do obiadu dodaj jakas kasze, ziemniaki, ryz i warzyw mozesz spokojnie wiecej
Do podwieczorku dozuc jakis owoc, orzechy, to co lubisz
Kolacja, jak Ci juz napisalam kolacja nie jest

Edytowane przez cytrusekxD
Czas edycji: 2009-03-29 o 12:31

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-03-29, 12:39   #2750
bekii
Rozeznanie

Cytat:
UW:
I:wiesniak z polowa banana, 2 lyzkami granoli i rodzynek, 2 male kromki grahama, jedna z szynka, druga z maslem orzechowym
II:kawalek dorsza, 250-300g warzyw na patelnie
III:wiesniak z jablkiem, 2 lyzkami granoli i rodzynek
IV:2 male kromki grahama jw, 120g sera bialego z lyzka dzemu
Przed chwila wiesniak z warzywami
I jak?

---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ----------

Jedna lyzka ma 7 g, czyli lyzka platkow owsianych ma 25kcal
Dziekuję Ci Cytrusku,a łyżka otrębów też ma 7 g?

Moje cuda na szydełku:
http://mojeciuchy.pl
(login: szydelkowakraina)

bekii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-29, 12:43   #2751
cytrusekxD
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bekii Pokaż wiadomość
Dziekuję Ci Cytrusku,a łyżka otrębów też ma 7 g?
Wydaje mi sie ze lyzka otrebow ma troszke mniej albo tyle samo
Stary 2009-03-29, 12:46   #2752
MilkMelody
Przyczajenie

Cytat:
Aha chyba, ze takAle i tak malo...Zacznij jesc ziemniaki, kasze, ryz, jakies serki, ogolnie przypatrz sie jadlospisom na U(oczywiscie tym dobrze ocenionym)i bierz z nich przyklad
dziękuję cytrusku
z rana zazwyczaj nie lubie jeść dużo, obiady postaram się zwiększyć. a co do mojej 'kolacji' to nie obiecuje, ale moje przyzwyczajenie postaram sie zmienić w końcu
btw. powinnam się raczej przyglądać jadłospisom redukcyjnym, bo chciałabym w końcu przejść na R (tylko słaba jestem i zawsze podjem coś słodkiego )
Stary 2009-03-29, 12:51   #2753
star15
Zakorzenienie

Cytat:
U / R

I: 2 kromki razowca z warzywami, kawa z niewielką ilością mleka 2% (bez cukru) a! i kawałeczek makreli- ale dosłownie na spróbowanie czemu tylko tyle tej makreli? nie smakowało Ci? gdybyś dorzuciła porządny jej kawałek, byłoby super śniadanie!
II: kromka razowca z wędliną i warzywami, herbata owocowa bez cukru jedna mała kromka to za mało
III: ryba na parze, micha warzyw (w tym sałata skropiona łyżeczką oliwy z oliwek) super, że jest rybka brakuje tylko węglowodanów - kasza/ryż/ziemniaki
po: 4 orzechy włoskie okej, jeśli to U to fajnie gdyby był jakiś normalny deser
IV: jogurt naturalny 200g z cynamonem trochę za mało.
V: 2 jabłka z 2 marchewkami (znowu) - taka kolacyjka to chyba nałóg w moim przypadku.. :|
kolacja do niczego, jabłka i marchewki mogą być, ale coś do nich DODAJ
Lepsze Oceniałam ostatnio Twój jadłospis i widzę poprawę postaraj się pozmieniać to, o czym Ci napisałam. Jeśli chcesz być na R., to jeszcze Ci duuużo brakuje, niestety. Nie chodzi o ilość, tylko JAKOŚĆ ; )
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi."

Studentka
star15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-29, 12:53   #2754
Kawwaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez airwaves Pokaż wiadomość

*magnez musujący

*kawa z odrobiną mleka
*kawa bezkofeinowa

*mięta

*kawa

*herbatka grejpruitowa
Tym akurat bym się nie chwaliła. Ogólnie to widzę, że jednak się poddajesz....
Stary 2009-03-29, 13:16   #2755
niedowiarek0
Raczkowanie

od razu zaznaczam,ze to stosowanie sie do rad dietetyczki:

P
śn:, woda z cytryna,2 kawy, kawałek czekolady,kefir 200 ml + 2 łyzki płatków
śn 2 : serek wiejski 3%, twarożek piatnicy,2 łyzki otrąb,mały kubek malin, 2 truskawki, 3 wasy, 5 herbatników,kawałeczek bułki ciemnej
jabłko duze
o: micha jarzyn-3 pomidory, 2 kiszone, sałata, seler naciowy, pół serka ze szczypiorkiem, 2 wasy posmarowane topionym serkiem, łyzka oliwy
k: jabłko
2 kromki cienkie z masłe grahamki
duzo wody
jakies gumy rozpuszzczalne...

chociaz jeden komentarz "ekspertki"-poproszę
niedowiarek0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-29, 13:23   #2756
Kawwaa
Rozeznanie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez niedowiarek0 Pokaż wiadomość

P
śn:, woda z cytryna,2 kawy, kawałek czekolady,kefir 200 ml + 2 łyzki płatków
śn 2 : serek wiejski 3%, twarożek piatnicy,2 łyzki otrąb,mały kubek malin, 2 truskawki, 3 wasy, 5 herbatników,kawałeczek bułki ciemnej
jabłko duze
o: micha jarzyn-3 pomidory, 2 kiszone, sałata, seler naciowy, pół serka ze szczypiorkiem, 2 wasy posmarowane topionym serkiem, łyzka oliwy
duzo wody
jakies gumy rozpuszzczalne...

Ekspertką nie jestem ale to naprawdę jest P?
Ja na tym bym chudła.... Nawet będąc na diecie jadłam dużo więcej... No chyba, że to żart z Twojej strony?
Stary 2009-03-29, 13:29   #2757
agueda
Raczkowanie

Cytat:
od razu zaznaczam,ze to stosowanie sie do rad dietetyczki: spróbuje ja ocenic po raz pierwszy xD

P
śn:, woda z cytryna,2 kawy, kawałek czekolady,kefir 200 ml + 2 łyzki płatków malutko(nie wiem czy tu bedzie 200kcal nawet)
jabłko duze II śniadanie większe od pierwszego? dziwne. Poza tym takie trochę mało konkretne, tu troche tego tu troche tamtego.
o: micha jarzyn-3 pomidory, 2 kiszone, sałata, seler naciowy, pół serka ze szczypiorkiem, 2 wasy posmarowane topionym serkiem, łyzka oliwy to obiad? a gdzie jakieś mięsko lub rybka? to było na ciepło? wygląda jak kolejna przekąska sklecona z mało konkretnych produktów. Dobrze że chociać NNKT w oliwie są
duzo wody
jakies gumy rozpuszzczalne... hmm...zero białka, niezdrowe gumy, nic konkretnego znów

Podsumowując to nie ma w tym jadłospisie właściwie nic i kojarzy mi się to z wyjadaniem resztek z lodówki i szafek. Brak ciepłego posiłku i podwieczorku. Szczerze mówiąc nie poleciłabym tego jadłospisu nawet na redukcję. Ale ekspertem nie jestem, więc pewnie Iza bądź inne dziewczyny lepiej to ocenią
agueda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-29, 13:30   #2758
kika171
Zadomowienie

GG do kika171

Cytat:
Ale i tak malo...Zacznij jesc ziemniaki, kasze, ryz, jakies serki, ogolnie przypatrz sie jadlospisom na U(oczywiscie tym dobrze ocenionym)i bierz z nich przyklad
Cytrusku jak to cudownie, że innym dobrze radzisz, ale jeszcze lepiej by było gdybyś sama zaczęła takie zmiany wprowadzać w swoich jadłospisach przepraszam za OT

Cytat:

P
śn:, woda z cytryna,2 kawy, kawałek czekolady,kefir 200 ml + 2 łyzki płatków yyyy?
jabłko duze dietetyczka kazała Ci jeść wasę?
o: micha jarzyn-3 pomidory, 2 kiszone, sałata, seler naciowy, pół serka ze szczypiorkiem, 2 wasy posmarowane topionym serkiem, obiad baaaaardzo skromny łyzka oliwy
2 kromki cienkie z masłe grahamki i tylko z masłem???
duzo wody
jakies gumy rozpuszzczalne... a te gumy w ramach czego?

to są żart jakieś? wiesz ja się na jadłospisach dietetyków nie znam, ale jak dla mnie to nie jest dobre P...Iza, Vana, Kawuśśś, Mongan co Wy na to?

A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42

"Zapytałam dziecko niosące świeczkę:
- Skąd pochodzi to światło?
Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął.
- Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi.
JC"
kika171 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-29, 13:38   #2759
niedowiarek0
Raczkowanie

pozwoliła, na razie. Wg niej mam delikatnie zwiekszac, zeby nie fundować szoku organizmowi, czyli delikatnie dodaje do tego ja jadłam....wg niej pownnam przytyc ok kg na tym ww ciagu 2 tyg, pote ułozy " normalny " jadłospis. Poleciła tez nutridrinki. ! sniadanie jest o 5.....i ciasto drozdzowe w pracy( mam przerwę ok 3 minut )
niedowiarek0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-29, 13:52   #2760
airwaves
Wtajemniczenie

GG do airwaves

Cytat:

Nigdy nie jadłam pieczywa do flaków wczesniej, chodzilo mi o to,ze pierszy raz tak zjadlam i wydlubalam srodek i wrzucilam do miski i sie namoczylo.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości