![]() |
#2731 |
Raczkowanie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy, część VII
kika- Ty wiesz, co ja myślę
![]() ![]() to ja może wkleję dzisiejsze szalone weekendowe P: Iśn: 4 zapiekane tosty: 2 z truskawkowym serkiem homo i bananem, 2 z nutellą i bananem ![]() IIśn: 2 puddingi czekoladowe z orzechami laskowymi, prince polo xxl kiść winogron rodzynkowych, kawał strucli jw. o: micha zabielanej zupy grzybowej z mięchem i marchewą; wieeelki kawał lasagne (mięso, szpinak, ser, sos beszamelowy, sos pomidorowy) + fura keczupu; 2 szklanki kompotu d: wielki kawał seromakowca by babcia ![]() /miasto:/ 2 wielkie kawały pizzy w pizza hut: super supreme i wiejska w fuuurą sosu czosnkowego, sałatka z baru sałatkowego z ogromną il. sosu, mrożona kawa, marssss p: kluski leniwe odsmażane na maśle z cukrem cynamonowym i śmietaną; nektar truskawkowy tabliczka gorzkiej czekolady pomarańczowej ![]() k: duuuuża grahamka z masłem, żółtym serem, sałatą, jajkiem na twardo, pastą łososiową i szczypiorkiem; herbata z cytryną i cukrem paula z garścią crunchy czekoladowego, a teraz pierniki korzenne w lukrze, mleko z miodem
![]() |
#2732 |
Zakorzenienie
|
Proszę o ocenę, wydaje mi się, że za dużo dziś zjadłam, no ale może przynajmniej udało mi się z białkiem w końcu...RRRR
Ś: ryż na mleku z cynamonem (serek muller - za dużo węgli wiem, ale kupiłam ich cały zapas, i muszę zjeść ![]() ![]() jakoś nie bardzo mi się chce jeść rano.. 2Ś: 1,5 naleśnika z mąki pełnoziarnistej, 2 jaj i mleka 0,5% z nadzieniem szpinakowo-twarogowym, z jog.nat., czosnkiem i bazylią czemu 1 i pół, mogłaś zjeść 2 bo i tak wydawało mi się to dużo, zapomniałam dodać, że była jeszcze kiwi i kilka winogron O: zupa krupnik (z kaszą jęczmienną) + żeberko (tłustsze części odkroiłam) + ogórek korniszon troszkę niekonkretnie, ale ok.. zupa (podaję skład na całość, która starczy mi na jakieś 4 razy): zupa z kaszą gotowana na tym żeberku, 3 ziemniaki małe, fasolka szparagowa, marchewka, por P: trochę sałatki z tuńczyka, wieśniaka, kiełków i ogórka. Pół dużej marchewki. trochę czyli ile? Nie mam niestety wagi kuchennej, a w 'na oko' jestem kiepska, ale podam skład całości, który starczył mi na jakieś 3-4 razy: 2 wieśniaki zwykłe po 200g, 2 puszki tuńczyka wsw., 4-5 ogórków kiszonych, garstka kiełków K: jajko na twardo, sałatka z rzodkiewki i jog.nat. mało, moze zjedz to jajko z serkiem wiejskim Dodałam jeszcze cienki plaster jakiejś polędwicy bo wydawało mi się, że jest mało białka W ciągu dnia: duży kubek kawy rozp. z cykorią i mlekiem, 2 kubki zielonej, ok. 0,75l wody ng. gdzie tu niby jest dużo? ![]() O nnkt zapomniałam ![]() Bardzo dziękuję za komentarze, dopiero uczę się układać posiłki, mam przede wszystkim problemy z wsadzaniem białka wszędzie..
#2733 |
Rozeznanie
|
iza_wiosenna bardzo dziekuje za wszytskie rady
![]() ![]() ![]()
'' Spieszmy się kochać ludzi , tak szybko odchodza...'' bo zycie jest cudem ! w odchlani marzen ;D lecz umarli nie wracaja.... ![]() Edytowane przez Majeczka993xy Czas edycji: 2009-03-28 o 21:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#2734 |
Raczkowanie
|
Moje wczorajsze gigantyczne i tragiczne Pee
![]() Śn: dwie kromki zwyklego chleba krojonego jedna z pasztetem plasterkiem pomidora i trzema plasterkami ogorka , druga z serkiem Turek ziołowym plasterkiem pomidora i trzema plasterkami ogorka , dwa kiwi . 2śn: kawał sernika na zimno i kakao O : talerz kapusniaku i tutaj sie zaczyna ![]() Podwieczorko - kolacja ( u kumpeli na urodzinach ) : kawałek tortu , garsc paluszkow cebulowych , 5 ciastek z jednej strony polanych czekolada , chipsy jakies , duzo popcornu , banana , 7 daysa , pół pączka z serem , jakas bulke pizze , i kilka malych ciasteczek , i duzo orzeszkow ziemnych ![]() co najgorsze w piatek waga wykazala 45 a wczoraj juz 46.7 ;(;( Bardzo prosze o ocenke ![]()
#2735 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Nie martw się..i przegoń te wyrzuty tam gdzie pieprz rośnie, jesz i tak nadal malutko, i tak nadal jesteś szczuplutka!! Pod żadnym pozorem nie rób dwóch kroków w tył bo uwierz mi, trudno będzie Ci się zebrać do walki z niedowagą.... ![]() Trzymaj się i nie poddawaj się, pamiętaj, jesz aby żyć i aby wyzdrowieć, robisz to dla siebie ![]() ![]() Kika, moja mama robiła obiad a ona, iż ma naturę lenia, nie gotowała zupy:P Wpadła potem spora buła z miodem i z sopocką i warzywami+ pomarańczka xD Dziękuję za ocene ![]() ![]()
![]() |
#2736 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2737 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2738 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
chyba masz racje a zreszta napewno .. dziekuje ![]()
![]() |
#2739 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2740 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() omlet twarogowy ja robiłam z 3 jaj, 1/2 szkl mleka, cukier, 100gr twarogu, mąka na oko, ale myślę, że ok 100gr, troszkę margaryny no i dodatki jakie kto chce-ja robiłam z rodzynkami jeden ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 ![]() "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2741 |
Zadomowienie
|
Wiem, ze wczoraj za dobrze nie bylo
![]() ![]()
![]() |
#2742 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
dziekuje ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2743 |
Przyczajenie
|
U / R
![]() po przebudzeniu: woda z cytryną, 'kisiel' z łyżki siemienia, marchewka I: 2 kromki razowca z warzywami, kawa z niewielką ilością mleka 2% (bez cukru) a! i kawałeczek makreli- ale dosłownie na spróbowanie ![]() II: kromka razowca z wędliną i warzywami, herbata owocowa bez cukru III: ryba na parze, micha warzyw (w tym sałata skropiona łyżeczką oliwy z oliwek) po: 4 orzechy włoskie IV: jogurt naturalny 200g z cynamonem V: 2 jabłka z 2 marchewkami (znowu ![]() godzine przed snem wpadł wafelek z nadzieniem karmelowym (wszyscy sie raczyli przed TV wafelkami aż w końcu nie wytrzymałam ![]() jednym słowem pewnie znowu nici z mojej redukcji.. ale mam nadzieje, że chociaż lepsze U niż ostatnio ( ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2744 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2745 | |
Wtajemniczenie
|
Moje wczorajsze Przecież się nie Poddam;
*kromka chleba staropolskiego (25gr) z masłem, sałatą, polędwicą z indyka i pomidorem *kromka j.w z masłem pomidorem, rzodkiewką i cebulą *magnez musujący *kawa z odrobiną mleka *kawa bezkofeinowa *pół galaretki z piersi kurczaka, kawałek konserwowej papryki * flaki + kromka chleba jak na śniadanie (wydłubałam środek:P) *mięta *kawa *filet z solii z grilla, surówka z pekińskiej, ogóreeek kiszony i plaster sopockiej *herbatka grejpruitowa
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2746 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
a jeśli chodzi o ten kisiel cytrusku to nie jest to typowy kisiel czyli słodkie i owocowe 'coś', a nasiona siemienia lnianego, które gotuje się w wodzie aż będzie mieć taką konsystencje jak kisiel ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2747 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2748 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dla mnie to dużo patrząc na to co jadłam przez ostatnie dni...ale teraz jak na to patrze co napisałam faktycznie nie jest dobrze. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2749 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Sniadanie u Ciebie jest za male, moze jakis serek do tego? Do obiadu dodaj jakas kasze, ziemniaki, ryz i warzyw mozesz spokojnie wiecej ![]() Do podwieczorku dozuc jakis owoc, orzechy, to co lubisz Kolacja, jak Ci juz napisalam kolacja nie jest ![]()
Zdrowo się odżywiam ![]() Ćwiczę ![]() Zapuszczam włosy ![]() Edytowane przez cytrusekxD Czas edycji: 2009-03-29 o 12:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2750 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2751 |
Zadomowienie
|
Wydaje mi sie ze lyzka otrebow ma troszke mniej albo tyle samo
![]()
#2752 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() z rana zazwyczaj nie lubie jeść dużo, obiady postaram się zwiększyć. a co do mojej 'kolacji' to nie obiecuje, ale moje przyzwyczajenie postaram sie zmienić w końcu ![]() btw. powinnam się raczej przyglądać jadłospisom redukcyjnym, bo chciałabym w końcu przejść na R (tylko słaba jestem i zawsze podjem coś słodkiego ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2753 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi." Studentka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2754 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
#2755 |
Raczkowanie
|
od razu zaznaczam,ze to stosowanie sie do rad dietetyczki:
P śn:, woda z cytryna,2 kawy, kawałek czekolady,kefir 200 ml + 2 łyzki płatków śn 2 : serek wiejski 3%, twarożek piatnicy,2 łyzki otrąb,mały kubek malin, 2 truskawki, 3 wasy, 5 herbatników,kawałeczek bułki ciemnej jabłko duze o: micha jarzyn-3 pomidory, 2 kiszone, sałata, seler naciowy, pół serka ze szczypiorkiem, 2 wasy posmarowane topionym serkiem, łyzka oliwy k: jabłko 2 kromki cienkie z masłe grahamki duzo wody jakies gumy rozpuszzczalne... chociaz jeden komentarz "ekspertki"-poproszę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2756 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Ekspertką nie jestem ale to naprawdę jest P? Ja na tym bym chudła.... Nawet będąc na diecie jadłam dużo więcej... No chyba, że to żart z Twojej strony?
![]() |
#2757 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2758 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 ![]() "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2759 |
Raczkowanie
|
pozwoliła, na razie. Wg niej mam delikatnie zwiekszac, zeby nie fundować szoku organizmowi, czyli delikatnie dodaje do tego ja jadłam....wg niej pownnam przytyc ok kg na tym ww ciagu 2 tyg, pote ułozy " normalny " jadłospis. Poleciła tez nutridrinki. ! sniadanie jest o 5.....i ciasto drozdzowe w pracy( mam przerwę ok 3 minut )
|
![]() ![]() |
![]() |
#2760 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nigdy nie jadłam pieczywa do flaków wczesniej, chodzilo mi o to,ze pierszy raz tak zjadlam i wydlubalam srodek i wrzucilam do miski i sie namoczylo.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:18.