|
|
#2731 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. III
Sama Ewa Michalak zaczęła w kalkulator wątpić. Wczoraj czytałam na Lobby albo na balkonetce.
![]() Pojawił się nowy odcinek Barafittingu By Maheda. ![]() |
|
|
|
#2732 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zmierzyłam majtki S: dł. poziomo w najszerszym miejscu - 37cm dł. poziomo na samej górze - 32cm dł. pionowo - 22cm |
|
|
|
|
#2733 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no to może lepiej przeskalować effuniakową rozmiarówkę na brytyjską i wtedy każdy mniej więcej będzie wiedział jaki ma rozmiar. tylko ciekawe czy będą jeszcze jakieś zmiany w konstrukcji, bo po komentarzach widać, że ta też nie wszystkim odpowiada.
Edytowane przez simeri Czas edycji: 2009-11-19 o 21:39 |
|
|
|
|
#2734 |
|
Wtajemniczenie
|
Wydaje mi się, że pójście w kierunku rozmiarówki brytyjskiej to cofanie się. Obwodu zaniżać się nie powinno*, ale nie powinno być też tak, że kobieta, która z powodzeniem może nosić brytyjskie 60C z rozmiarówki Effuniakowej wypada. Ja tam sobie mogę nosić nawet 80AA, tylko chciałabym żeby spełnione były dwa warunki - 1 - niech istnieje jakaś metoda, tabela, kalkulator, która pozwoli choć w przybliżeniu określić rozmiar tych staników oraz - 2 - niech każda kobieta (ta z bardzo małym i bardzo dużym biustem) będzie w stanie kupić rozmiar, który jej pasuje (mniej popularne rozmiary w małej ilości, na zamówienie ale niech ta możliwość istnieje). Niestety na razie żaden z moich postulatów nie jest spełniony.
![]() * to znaczy, staniki powinny być produkowane tak, żeby nie było potrzeby tego obwodu zaniżać Edytowane przez agta85 Czas edycji: 2009-11-19 o 21:51 |
|
|
|
#2735 |
|
Wtajemniczenie
|
nie chodzi mi o to żeby obwody przeskalować tylko miseczki żeby można je było przeliczać np 'po skosie' czy jakoś
wydaje mi się, że problemem tutaj jest ten pomiar w zwisie, bo dla jednych jest miarodajny a dla innych nie. albo może problemem są same staniki, bo mi pomiar w zwisie wychodzi między 70B/C a normalnie między 70A/B, więc powiedzmy, że uśredniony wynik to 70B ale niestety jest za duże, czyli rozmiar jest zawyżony więc dla mnie rozmiar z pomiaru w wyproście jest dobry
|
|
|
|
#2736 |
|
Zadomowienie
|
Może zadam głupie pytanie - mam Eleonor w wersji Plunge, patrzę na balkonetce i różnicy nie widzę pomiędzy Plunge, a Balkonetką - czym one się różnią?? Z zasady Plunge przybliża piersi itd. to wiem, ale nie widzę różnicy pomiędzy stanikami.
|
#2737 |
|
Wtajemniczenie
|
Od razu zaznaczę, że mogę się mylić, ale...
Eleonor jest oficjalnie produkowana w wersji plunge, ale w rzeczywistości bardziej przypomina typową balkonetkę i dlatego często dziewczyny opisują swoje Eleonor jako balkonetki. Przynajmniej tak mi się wydaje (w odniesieniu do mniejszych rozmiarów). |
|
|
|
#2738 |
|
Zadomowienie
|
Na brastopie http://brastop.com/SearchPage.aspx?t...=&text=Eleanor
Eleanor jest w dwóch wersjach a zdjęcie to samo
|
#2739 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dziękimoje majty mają prawie tyle samo w najszerszym miejscu 37 na samej górze 33,5 wysokość 22 to wymienię na 36 bałam się, że różnica jest większa, a pewnie się jeszcze trochę rozejdą w praniu i w noszeniu, więc powinny być dobre.a co do rozmiaru stanika, to sprawdza się, że jest zawyżony. ---------- Dopisano o 23:48 ---------- Poprzedni post napisano o 23:44 ---------- Cytat:
balkonetka to G+, a plunge <G ale nie wiem czy Freya je tak nazywa czy to wymysł brastopu Edytowane przez simeri Czas edycji: 2009-11-19 o 23:50 |
||
|
|
|
#2740 |
|
Wtajemniczenie
|
Na bravissimo można zobaczyć dwie wersje (mniejsze i większe rozmiary), ale oba klasyfikowane jako balkonetki. http://www.bravissimo.com/products/l...9-details.aspx
---------- Dopisano o 23:57 ---------- Poprzedni post napisano o 23:54 ---------- Na stronie Freyi miseczki C-G opisywane są jako Plunge Balcony, a te GG-J jako samo Balcony. http://www.freyalingerie.com/Lingeri...px?colour=ruby http://www.freyalingerie.com/Lingeri...px?colour=ruby |
|
|
|
#2741 |
|
biegam dla Zabawy
|
|
|
|
|
#2742 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2743 |
|
biegam dla Zabawy
|
A tak właśnie myślałam
![]() Jakby zmienili na ang to miałabym problem, bo w każdej firmie/modelu ma inną. ---------- Dopisano o 02:32 ---------- Poprzedni post napisano o 02:29 ---------- Może to faktycznie zależy od tego mierzenia w zwisie. Może jest jakaś zasady po której dałoby się zorientować. Ja miałam 1,5 cm różnicy, więc mało i trafiło. Edytowane przez alkaxy Czas edycji: 2009-11-20 o 02:31 |
|
|
|
#2744 |
|
Wtajemniczenie
|
mnie też- ale co ciekawe- tylko w wakacyjnych effuniakach. Bo bakłażan, który zamówiłam w takim samy rozmiarze miał takie miski, że zmieściłabym 2 piersi w 1 miskę
![]()
|
|
|
|
#2745 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Właśnie chodzi mi o to, że ta nowa kolekcja jest dużomiseczkowa i teraz kalkulator źle pokazuje. |
|
|
|
|
#2746 |
|
Zakorzenienie
|
przyszedł mój pour moi 70 C
obwód musze zapinac na 2 haftke wiec niewiem czy jednak nie lepszy byłby ten 65... miska o wiele za mała, co widac na fotkach nie mieszcza mi sie w niej piersi a co dopiero mówić o jakimkolwiek wygarnianiu na jaki rozmiar powinnam wymienic? jak ja nie lubie zamawiac przez internet;/ |
|
|
|
#2747 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny mozecie mi cos napisac o masquerade antoinette? Czy to wielkomiskowy czy normalny stanik. Jak nosze z keia/ruby pink 30E/DD to jak myslicie jak bedzie dobry czy za duzy 30E antoinette?
|
|
|
|
#2748 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny natknelam sie na biustonsoze firmy samantha, jestem w wawie i moze pojade jutro je pomierzyc. Powinnam cos o nich wiedziec?
sa warte swojej ceny ? ok 150 zl?
|
#2749 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niestety nosiłam wtedy 75/80 miseczki C/D ale chyba mało się naciągały ... co do dobrego dopasowania fiszbin, obwodu jak już pisałam nie wypowiadam się bo nie wiem.
|
|
#2750 | |
|
Rzabbocop
|
Cytat:
Antosia ma chyba minimalnie mniejsze miseczki niz inne masqueradki |
|
|
|
|
#2751 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2752 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2753 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2754 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#2755 |
|
zielony stworek
|
W kalkulatorze wychodzi mi 70G,a tak naprawdę to 75F (34E brytyjskie) z Triumfa noszę. W obwodzie 75 jest mi ciasno,a zapinam najluźniej jak się da. Nic mi bokiem nie wychodzi. Coś nie tak z tym kalkulatorem...
mam taki model Triumpha Pure Desire oraz luxury desire Edytowane przez kaledonia Czas edycji: 2009-11-21 o 13:01 |
|
|
|
#2756 |
|
Zakorzenienie
|
narazie nic nie wygraniałam, bo tak jak przyłożyłam tak od razu mi się piersi gdzie po bkach rozeszły, fuszbina w ogole nie celuje nawet w początek pachy...
boje się, ze jak sie obwod rozciągnie to bęzie za duzo, bo mojego bartdzo scisliwego freya zapinałm na 1 haftke tak juz teraz zapinam na 3... niewiem czy ta miseczka D znowu nie będzie troche za mala... |
|
|
|
#2757 |
|
Wtajemniczenie
|
A jakie nosisz brytyjczyki? Jakie modele i w jakich rozmiarach?
|
|
|
|
#2758 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2759 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bardzo możliwe, że w 75tce jest Ci ciasno, bo masz za małą miseczkę i piersi idą pod obwód sprawiając wrażenie ciasnego obwodu. Poza tym kalkulator jest tylko programem, nie żywą istotą, która oceni, zmierzy dokładnie Twój biust, weźmie pod uwagę jego kształt i budowę i dobierze idealny rozmiar To jest tylko wyjściowy rozmiar od któregowarto zacząć. |
|
|
|
|
#2760 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:48.

a zdjęcie to samo
dzięki