|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2731 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: dzidziuś 2012/2013 czyli bardzo odlegle planowanie...:)
A rozmawiałaś dziś z TŻ?
|
|
|
|
#2732 |
|
Zakorzenienie
|
tak jakby.skonczylo sie na tym ze powiedzial ze chce sie przeprowadzic do warszawy bo on tam ma rodzine(tate i mame ma tutaj), a ja nie chce sie przeproawdzac i mamy konflikt interesow, ale musialam od niego cokolwiek wyciagac bo sam nic by nie powiedzial. dziwne bo zawsze to bylo na odwrot.to on mnie nauczyl ze zwiazek opiera sie na rozmowie a teraz sam jej unika
|
|
|
|
#2733 |
|
Zakorzenienie
|
Wpadłam się tylko pochwalić. Dziś podpisaliśmy papiery w banku
jeszcze tylko nam notariusz został ![]() Gucia co ten Twój męzul wygaduje. szukać mieszkania - namawiam ![]() Sylwi on chyba z Tobą tę przeprowadzkę powinien uzgodnić prawda?? |
|
|
|
#2734 |
|
Zakorzenienie
|
juz kiedys poruszalisy ten temat ale zdecydowalismy ze zostaniemy.widocznie cos mu sie odwidzialo..ciagna go tam wieksze pieniadze.ja wiem ze tam sie bede zle czuc bo wszystkich znajomych i rodzine mam tutaj i tam napewno bylabym nieszczesliwa
|
|
|
|
#2735 |
|
Zakorzenienie
|
To bez sensu się przeprowadzać. Pogadaj z nim jeszcze na spokojnie, daj czas na przemyślenie. To wasza wspólna przyszłość, nie tylko jego.
|
|
|
|
#2736 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2737 |
|
Zakorzenienie
|
ech Ci faceci
|
|
|
|
#2738 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieje, że z mieszkaniem, też jakoś pójdzie... A teraz mieszkamy w wynajmowanym mieszkaniu i jeszcze z 2 osobami. nie wchodzimy sobie na głowę, więc mieszka się nam dobrze, jesteśmy wstanie więcej zaoszczędzić, niż jak mieszkaliśmy sami, ale mimo wszystko ja bym chciała już coś swojego. Cytat:
Wiesz co, rozumiem go z jednej strony, chce zapewnić Tobie, a później swojej rodzinie lepszy byt. Ale z drugiej strony trzeba przemyśleć, Warszawa jest bardzo droga. Koszty życia dużo wzrastają, więc pytanie czy gra jest warta świeczki, czy po wszystkich opłatach (pomimo tego, że będzie zarabiał więcej) podniesie się Wam standard życia, czy będzie na takim samym poziomie. I pytanie co z Tobą, czy masz jakieś możliwości rozwijania się tam zawodowo? Czy miałabyś szansę zdobyć jakąś dobrą pracę? Myślę, że może spróbuj od razu się nie nastawiać na nie, żebyś mogła z nim spokojnie porozmawiać. To jest trudna decyzja do podjęcia, ale musicie ze sobą rozmawiać, zebyście oboje byli zadowoleni. Ja wiem, ze gdyby mój mąż dostał jakaś dobrą propozycję pracy i wiązałoby się to z przeprowadzką np do Poznania, to pewnie bym się zdecydowała, pomimo, że tutaj zostawiłabym wszystko... Madzia, no tak już ma ten mój mąż. Ale nie odpuszczam. Teraz od przyszłego miesiąca robię test. Odkładam od razu na początku miesiąca, tyle ile wyniosłaby nas rata kredytu plus opłaty i zobaczę czy jesteśmy wstanie wyżyć z tego co nam zostanie. Myślę, że jak mu to unaocznię to będzie nieco prościej... I hope so!
|
|
#2739 |
|
Zakorzenienie
|
Gucia dacie radę
Ale w między czasie i tak szukajcie mieszkanka
|
|
|
|
#2740 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szukam szukam. tylko ja się zakochuję w tych, na które nas nie stać ![]() Znalazłam mieszkanie 135m2 za 350tys w Michałowicach (8km od Krakowa). Tylko nadal nie stać nas na urządzenie tego mieszkanka! ![]() Na pierwszym piętrze - 75m2, a później schodki na górę i poddasze do zaanektowania...
|
|
#2741 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2742 |
|
Zakorzenienie
|
Gucia wierzę, że coś znajdziecie
|
|
|
|
#2743 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieje, że dojdziecie do porozumienia. Mnie osobiście też Warszawa przeraża. Mogę mieszkać w Krakowie, mogłabym w Poznaniu, Wrocławiu, ale Warszawa mnie po prostu przeraża i w sumie nie wiem czemu... Trzymam kciuki, żeby się u Was wszystko ułożyło Dzięki wielkie!
|
|
#2744 |
|
Zakorzenienie
|
Ja również nigdy w życiu nie chciałabym mieszkać w Warszawie. Jak dla mnie to jest ona szara, za duża, wszyscy się wszędzie gdzieś spieszą ech..
|
|
|
|
#2745 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie Kraków też kiedyś przerażał, bo ja z małego miasteczka jestem, gdzie byłam wstanie w ciągu 45min przejść cały na nogach, a teraz Kraków już nie jest taki zły W końcu chcę tu kupić mieszkanie i wychowywać dzieci
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2746 |
|
Zakorzenienie
|
Tak, ale Kraków, Wrocław itp to jakoś tak inaczej. A Warszawa zawsze mi się kojarzy z szarością i pośpiechem.
|
|
|
|
#2747 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2748 |
|
Zakorzenienie
|
Też tak myślę.
Moja ciocia z 3 mojego kuzynostwa przeprowadziła sie 3 lata temu do Warszawy i nie narzeka. Też kiedyś sobie nie wyobrażała życia w Warszawie, a teraz jej sie podoba. Znaleźli swoje miejsca, do których chodzą i są zadowoleni. Prawda jest taka, ze niby mieszkam w krk, ale co ja mam z tego krakowa? Codziennie idzie się do pracy, na rynku pewnie się jest raz w miesiącu, bo nie ma kiedy pójść, bo na imprezy ostatnio chodzimy na domówki, więc też nie wykorzystuje mieszkania tutaj w 100%.
|
#2749 |
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=Gucia0987;21973407]Też tak myślę.
Moja ciocia z 3 mojego kuzynostwa przeprowadziła sie 3 lata temu do Warszawy i nie narzeka. Też kiedyś sobie nie wyobrażała życia w Warszawie, a teraz jej sie podoba. Znaleźli swoje miejsca, do których chodzą i są zadowoleni. Prawda jest taka, ze niby mieszkam w krk, ale co ja mam z tego krakowa? Codziennie idzie się do pracy, na rynku pewnie się jest raz w miesiącu, bo nie ma kiedy pójść, bo na imprezy ostatnio chodzimy na domówki, więc też nie wykorzystuje mieszkania tutaj w 100%.[/QUOTE] Poczekajcie, aż będzie jakiś maluch Wtedy w 100% to tylko wykorzystane place zabaw, parki, sale zabaw itd. My też z daleka od rodziców mieszkamy, teraz tydz. jest u nas moja Mama, to wczoraj mieliśmy "randkę na mieście" (ale to dlatego, że była w 3D, a jeszcze nie widzieliśmy)
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2750 |
|
Zakorzenienie
|
[/QUOTE] Poczekajcie, aż będzie jakiś maluch
Wtedy w 100% to tylko wykorzystane place zabaw, parki, sale zabaw itd. My też z daleka od rodziców mieszkamy, teraz tydz. jest u nas moja Mama, to wczoraj mieliśmy "randkę na mieście" (ale to dlatego, że była w 3D, a jeszcze nie widzieliśmy)[/QUOTE]Masz rację z tymi placami zabaw! Ale wieczór zaliczony do udanych! My w niedziele mamy rocznice i mamy zamiar skoczyć na jakąś kolację, więc mam nadzieje, że się uda i że jeszcze skoczymy na jakiegoś drineczka. Zobaczymy co mąż zaplanuje
"Księżna: (...)ale oświadczam Ci, od dzisiaj w ogóle już nie boję się pająków! Marion: Niemniej jednak tego zabiłaś Księżna: Cóż, ktoś musiał zapłacić za te, które całe życie mnie straszyły" Edytowane przez Gucia0987 Czas edycji: 2010-09-10 o 10:38 |
|
|
|
#2751 |
|
Zakorzenienie
|
cześć
widzę, że nasz wątek się szybko rozwija troche mnie nie było a tu tyle stron do nadrabiania ale niestety chyba nie zdąże nadrobić
|
|
|
|
#2752 |
|
Zakorzenienie
|
rozmawialam wczoraj z TŻ i przyznal sie ze nie jest gotowy na slub.no i w koncu cos powiedzial a i w ogole to myslal ze jak mi sie oswiadczy to bedzie oznaczac ze musimy od razu wziasc slub
.zdolalam mu wytlumaczyc ze zareczyny oznaczaja ze jest ze mna na powaznie i wiaze ze mna przyszlosc a tak to co ja mam sobie myslec. sie zdziwil hehe ale juz jest dobrze..faceci
|
|
|
|
#2753 |
|
Wtajemniczenie
|
hej kobitki
![]() Madzia jak w pracy? ciezko masz? Ide we wtorek na bete ( wczesniej zrobie test siusiany -juz 4 w tym cyklu) i wtedy bedzie wszystko jasne. To moj 52 dzien cyklu. sciskam mocno
|
#2754 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2755 |
|
Zakorzenienie
|
Aga ogólnie jest spoko
tylko czasami rodzice na nerwy działają i to narzekanie : dlaczego ubezpieczenie jest takie drogie, dlaczego dzieci mają przez godzinę łączone grupy ech.... Aga trzymam kciuki ale czuję, że już masz fasolkę ![]() A my w poniedziałek podpisujemy akt notarialny mieszkania
|
|
|
|
#2756 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Obys miala racje Magda co do rodzicow - znam to doskonale...kiedys mialam sytuacje, ze matka miala pretensje, ze jej syn nie wyszedl na dwor z dziecmi tylko siedzial w przedszkolu - oczywiscie wysluchalam, ale dodalam, ze byl na dworze, ale bylo mu zimno, a kochana mamusia nie raczyla mu przyniesc nic cieplego i marzł biedaczek, wiec sam poprosil o powrot do przedszkola. Miala niesmaczna mine gdy o tym uslyszala. Niby nic, ale zwykle sytuacje czasem mocno denerwuja. Dzis przyszla matka do grupy sredniakow i skarzyla sie, ze nauczyciele sie nie usmiechaja... no po prostu...to ona chyba nie widzi ile nawet sztucznego usmiechu trzeba wykazac by np uspokoic dziecko po rozstaniu z rodzicami. No coz... Ja mam przejscia z jedna matka, ktora nie widzi, ze jej syn jest baaaaaaardzo opozniony...ale to dluga historia.
|
|
#2757 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam za to jednego urwisa na którego żadne kary nie działają.
Masz jakiś sposób??
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2758 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2759 |
|
Zakorzenienie
|
nie działa, tak samo jak stanie w kącie czy przy tablicy
|
|
|
|
#2760 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:26.

jeszcze tylko nam notariusz został 

a im bardziej staje sie to realne tym wieksze obawy

Wtedy w 100% to tylko wykorzystane place zabaw, parki, sale zabaw itd.
.zdolalam mu wytlumaczyc ze zareczyny oznaczaja ze jest ze mna na powaznie i wiaze ze mna przyszlosc a tak to co ja mam sobie myslec. sie zdziwil hehe ale juz jest dobrze..faceci