![]() |
#2731 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ciaza i porod w UK
Dziękuję , dziś dobrze się czuję.
Niedawno miałam drzemkę. Teraz obciełam męża i znowu do łózia na chwilkę wskoczyłam. Mam jeszcze w plannie odkurzyć górę. Hanjah z tą kasa u mnie też był przypadek, ze chłopak za paternity nie dostał wogóle bo uznali, że był chory. Ja pierwszą wypłate z maternity dostanę dopiero w lipcu. |
![]() ![]() |
![]() |
#2732 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() O kurcze, nie wiedzialam, ze mozna miec z tym problemy. Na szczescie moja firma jest pod tym wzgledem super, rozliczaja sie z nami wyjatkowo skrupulatnie i przez kilka lat, odkad dla nich pracuje, nigdy nie mialam problemu z wyplata - zawsze wszystko sie zgadzalo.
Tu jestem- w mrokach ziemi i jestem- tam jeszcze. W szumie gwiazd, gdzie niecały w mgle bożej się mieszczę, Gdzie powietrze, drżąc ustnie, sny mówi i gra mi, I jestem jeszcze dalej poza tymi snami. (...)I trwam, niby modlitwa, poza swa żałoba, Ta, co spełnić się nie chce, bo woli być sobą. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2733 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny!
Dziś mam jakiś gorszy dzień ![]() Położna była rano, wszystko w normie: ciśnienie, mocz itp Jak do tej pory brzuch rósł mi podręcznikowo, ile tygodni tyle cm, a teraz już przestał. Podobno przez to,że dziecko się obniża. Masaż wykonała. Pozostało czekać. Następna wizyta we wtorek - w dzień terminu. Oby się już nie odbyła. Pytała mnie o plany na długi weekend, a ja jej na to, że mam nadzieję, że w szpitalu spędzę ![]() Nie mam siły dziś cytować więc odpowiem tylko, że ja mam laktator z TT jak zresztą wszystkie inne rzeczy;sterylizator, butelki, podgrzewacz itp Czy będę używać to nie wiem ale myślę, że tak. Promocja była -połowa ceny- to kupiłam. Ja jestem z tych co muszą wszystko mieć wcześniej i zaplanowane ![]()
#2734 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powodzenia. ---------- Dopisano o 18:19 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ---------- Co do zkaupów dzieciowych: sterylizatorów i innych cudów. ![]() Ja już wiem czego na ewno nie potrzebuję, a co się może przydać (sterylizator rozważam ![]() ![]() Generalnie podchodze do zakupów dzidziowych zdroworozsądkowo (aż sama się dziwię, że aż tak bardzo ![]() Butelek nie planuję kupować przed porodem (a kupię jeśli już będą święta za rogiem i będzie ryzyko, że w razie awarii karmienia piersią nie będzie, gdziebutli kupić ![]() Laktator miałam ręczny medeli, był w porządku ![]() Generalnie to jestem na etapie listy zakupowej ![]() W końcu piątek ![]()
![]() |
#2735 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja wróciłam z zakupów. Tak dziwnie brzuch mnie pobolewa w okolicy pępka...Jakbym się tam uderzyła i siniaka miała. Ale nie uderzyłam się i siniaka nie ma ![]() Dziwne... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2736 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Z moją kasą nic nie wiadomo ![]() I powiedzcie-jak tu się nie denerwować???? Mój tż nie dostanie paternity, bo za krótko pracuje. A to co przyznają z Job Centre to tylko jest dla matek. Także mąż dostanie najwyżej 3-4 dni bezpłatnego wolnego. A potem przyleci moja mama i może jakoś damy radę. Tak się martwię tą kasą... Pewnie w końcu oddadzą mi ją (na razie nie mam kasy za 3 tygodnie maternity), ale ona jest potrzebna na już... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2737 |
Rozeznanie
|
Hanjah u mnie w firmie, co miesiąc mam problemy z wypłatą, czasami krew mnie zalewała jak musiałam chodzić i prosić się kilkanaście razy, żeby wypłacili mi resztę pieniędzy. Dzisiaj dostałam payslipa i oczywiście jest źle wypłacone, ale dobrze, że w ogóle dostałam kasę.
Nie dziwię ci się ze jesteś zła, bo przecież musisz zapłacić za czynsz, a oni sobie w kulki lecą. Ja dzisiaj wypucowałam całe mieszkanie i padam na twarz
#2738 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też nigdy nie miałam problemow a kasą. Chyba chłopak miał pecha. Cytat:
Bo ja do 10 czerwca jestem na urlopie a 11.06 jest wypłata więc dopiero kolejna bedzie maternity. Zresztą u mnie płacą 80% wypaty przez pierwsze 6 tygodni. Edytowane przez Darianna25 Czas edycji: 2010-05-28 o 19:50 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2739 |
Zakorzenienie
|
Ja to bym się nawet tymi 80% czy 90% zadowoliła... Dobrze, że tż pracuje, więc jakoś damy radę, ale dosłownie na styk. Większość odłożonej kasy poszła na mieszkanie, bo przecież nie spodziewałam się, że nie dostanę kasy z maternity...
A na pewno mi się należy, bo spełniam ich wszystkie warunki i firma też jest wypłacalna. Naprawdę nie mam pojęcia co się dzieje... |
![]() ![]() |
![]() |
#2740 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny ja tak z innej beczki, dostałam w mojej przychodzni karte ciąży i staram się ją przestudiować przed wizytą u położnej. Zastanawia mnie kilka rzeczy a mianowicie co to jest Hep B serum Screening, HIB, M.S.S leaflet given, TB. Wiem, że to są skróty od czegoś ale nie mam pojęcia od czego
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2741 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Tym razem też do zakupów podchodzę,a raczej staram się podchodzic rozsądnie,ale w pierwszej ciąży kupowałam wszytsko co było wypisane w gazetach,książkch i necie ![]() Teraz już jestem na etapie zakupów,bo listę mam w głowie. Właściwie musze tylko kupić ubranka dla malucha,co też już robię i cały czas myslę o nowym wózku,ale to nie jest konieczne. Kupiłam butelki z Aventu,bo w Tesco jest promocja. Ja odrazu chyba zacznę karmić butelką,bo traume po poprzednim cycowaniu i szczerze mówiąc obawiam się,że przy małej Milence mogę sobi eni eporadzić z karmieniem naturalnym maluszka. Trochę to strach,troche lenistwo,a troche zdrowy rozsądek z mojej strony. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2742 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2743 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ---------- ewurka juz wiem jest to informacja o wszystkich testacjh jakie ciebi czekają taka książeczka o screeming test ![]() ---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ---------- hanjah jejku,pakudna sytuacja,współczuję i nie wiem jak pomóc ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2744 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja właśnie dziś dostałam swoją wypłatę. Mam nadzieję,że z maternity też nie będzie problemu ![]() Jak tak,to może boleć ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2745 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny-dziękuję Wam za miłe słowa i ogólnie wsparcie
![]() Sama sobie nie umiem pomóc, tż tym bardziej... pozostaje nam tylko czekać... a ja bym chciała czekać tylko na dziecko, a nie przejmować się kasą... odechciewa mi się wszystkiego jak sobie o tym pomyślę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2746 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() A z kartą ciąży dostałam książeczke o testach moich i dziecka. Edytowane przez ewurka Czas edycji: 2010-05-28 o 20:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2747 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2748 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
"Tylko" jeszcze musimy go na żywo zobaczyć ![]() Ja laktator będę miała ręczny z Aventu. Kupiłam tutaj rok temu siostrze bo wychodził taniej i była bardzo zadowolona i teraz się okazało, że dostanę go spowrotem (tak samo zresztą jak matę edukacyjną Fisher Price i niektóre ubranka ) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2749 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2750 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli błąd jest po ich stronie powinni stanąc na uszach i to załatwić, w dodatku moim zdaniem nie powinnas czekać dwóch tygodni. Na pewno nie potrzebujesz takich stresów, nikt nie potrzebuje. Oby szybko te problemy rozwiązali.
![]() |
#2751 |
Zakorzenienie
|
A może 90%.Nie pamietam
![]() Na ebayu sprzedają Xlandery.http://cgi.ebay.co.uk/X-LANDER-XQ-TR...item4a9c86d9f9 Ale drogo wychodzi. Ja też kupowalam w pl i kurierem wysyalam za 20funtów.Za wózek dałam 1500. |
![]() ![]() |
![]() |
#2752 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja taki właśnie kupiłam na ebayu ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2753 |
Zakorzenienie
|
Witajcie z rana
![]() Jak nastroje, samopoczucie? U mnie nocka kiepska, obudziłam się z katarem, zawalonym nosem i bólem głowy ![]() Mimo wszystko jadę dziś na zakupy (w planach mam Matalan)-muszę kupić sobie stanik do karmienia, koszule nocne takie rozpinane (mama przywiezie mi koszule do karmienia, ale to jak już będę w domu po porodzie). No i zostało mi do kupienia parę drobiazgów dla dziecka (kosmetyki głównie). Gdzieś na którymś forum wyczytałam, że w Asdzie można kupić podkłady porodowe/poporodowe-prawda to? Jak to się nazywa i gdzie tego szukać? I jeszcze takie pytanie: fotelik dla dziecka trzeba wziąć od razu jak się jedzie rodzić-nie wiem czy będzie czas, żeby tż potem go dowiózł? |
![]() ![]() |
![]() |
#2754 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() te podkłady to maternity pads i dostaniesz je również w Boots,Tesco i Mothercare ![]() Ja fotelik wzięłam odrazu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2755 |
Rozeznanie
|
Ponieważ ja nie śpię w koszulach i nie chciałam wydawać na nie dużo kasy, to kupiłam sobie w Primarku za 3 funty i nie są takie złe, polecam.
Pytasz o podkłady, czyli o te wielkie podpaski? Bo jeśli tak to kupisz je wszędzie, w Tesco, Bootsie itp. Ostatnio była promocja na nie w Tesco, może jeszcze jest.
#2756 |
Zakorzenienie
|
Ja koszul wogóle nie kupowałam,bo śpię w koszulkach na ramiączkach i też nadaly się do karmienia
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2757 |
Zakorzenienie
|
Hey
Ja też mam dzisiaj ciężki dzień w nocy nie spałam bo bolała mnie głowa i kuło mnie w brzuchu. A teraz głowa mnie pobolewa i mam wzdęcia . Podejrzewam ze chyba wczoraj przesadziłam z jajkami bo zrobiłam sobie zurek z jajkiem . Tak wiec czekałam ze sie wyspie a tu dupa.
#2758 |
Zakorzenienie
|
No to teraz już rozumiem o jakie podkłady chodziło
![]() ![]() Mnie jest potrzebna jakaś koszula do szpitala, potem będę miała te od mamy. Do Primarka też bym pojechała, ale to trochę za daleko na samotną wyprawę, a nie wiem kiedy teraz tż będzie miał wolne. Edytowane przez hanjah Czas edycji: 2010-05-29 o 10:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#2759 |
Rozeznanie
|
Kurcze to musze dokupić, bo mam tylko dwie.
U mnie na opakowaniu jest napisane Maternity towels
#2760 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:13.