|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2731 | ||||
ma zielone pojęcie
|
Dot.: przetłuszczające się włosy- WATEK ZBIORCZY
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2732 |
Raczkowanie
|
dzisiaj mam trzeci dzień, chwilami wydają się baaardzo tłuste, chwilami w ogóle. dziwne to. ale teraz założyłam opaskę i jest ok ^__^
#2733 |
Rozeznanie
|
Tak Was podczytuję od jakiegoś czasu,bo też mam problem z przetłuszczającymi się włosami.W liceum myłam włosy co drugi dzień,ale drugiego dnia włosy nie były świeże i musiałam je związywać,więc zaczęłam myć codziennie.No i tak sobie myłam,ale ostatnio coraz bardziej mnie to męczy i chcę myć rzadziej.Dziś jest drugi dzień od mycia(myłam przedwczoraj wieczorem),włosy nie są świeże,ale związane jeszcze jakoś wyglądają.Z tym,że oprócz sprayu gliss kur do rozczesywania nie użyłam odżywki.Też tak macie,że włosy po odżywce trzymają tylko jeden dzień?
A i to nie zawsze.Czasem już rano są niefajne. I tak się zastanawiam czy jest sens w ogóle bawić się z odżywkami? Dodam,że włosy mam zniszczone troszkę na końcach i to głównie od codziennego mycia(tak mi się wydaje).Ale może lepiej obciąć te zniszczone i tyle. I jeszcze jedna kwestia,może z przetłuszczającymi się włosami jest jak z tłustą skórą?Może metodą na ograniczenie przetłuszczania jest nawilżanie zamiast wysuszania szamponami do włosów przetłuszczających?Co Wy na to?
#2734 |
Zakorzenienie
|
no ja przetrzymać nie mogę bo mam praktyki w gazecie i codziennie wychodzę do ludzi
![]() ![]()
#2735 |
Zakorzenienie
|
Ja ostatnio mylam kilka razy pod rząd wlosy jabłkową Barwą. I zdziwienie, bo nagle okazało się, że mogę myć włosy co dwa dni... Nie, żeby pod koniec drugiego dnia były tak puszyste jak tuż po umyciu, ale spokojnie mogę z nimi wyjść do ludzi
![]()
#2736 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2737 | |
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Dopiero w połowie tego z propolisu jestem. Ale naprawdę fajny szampon. Silny, ale na pewno nie obciąża ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2738 |
Raczkowanie
|
ok. ile miesięcznie wydajecie na pielęgnację włosów? pytam z ciekawości, bo cały czas mówicie o zakupach
![]()
#2739 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2740 |
Zakorzenienie
|
To i ja się może dołącze? Niestety też mam przetłuszczającie się cienkie włosy
![]() ![]() Gratuluję Wam efektów tj, mycia głowy co 2, 3 dni, ehh przy moich cienkich, rzadkich włosach to raczej nie wchodzi w rachubę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2741 |
Przyczajenie
|
może się powtorze ale przetluszczajace sie włosy najlepiej jest przetrzymać. Jeśli masz "smalcówe" na głowie to najlepiej sie przemęczyć te kilka dni. Po jakimś tygodniu umyć i juz później będzie tylko lepiej
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2742 |
Zakorzenienie
|
No nie koniecznie jest dobrze przetrzymac, bo u niektórych np. skóra głowy na to nie pozwala bo swędzi dostaje się łupiezu wiec w ten sposób mozna sobie tylko zaszkodzic.
![]() |
#2743 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#2744 |
Raczkowanie
|
Chciałam donieść o sukcesie - myję teraz włosy co 2 dni, a czasem nawet co 3
![]() Doszłam do tego z codziennego mycia. Według mnie przetrzymywanie się nie sprawdza (próbowałam podczas choroby) - mnie swędziała strasznie skóra głowy. Zresztą jak ktoś codziennie chodzi do pracy a weekendy poświęca na spotkania ze znajomymi i korzystanie z uroków życia (a nie siedzi przez 2 dni w domu) to w ogóle nie ma o czym mówić. W końcu jakoś trzeba wyglądać wychodząc do ludzi ![]() Ja walczyłam jeszcze (i niestety walczę nadal) w wypadaniem. Tonik Seboradin (ten z czarną rzepą) mimo obietnic producenta nie pomógł mi na przetłuszczanie. Próbowałam też dziecięcych szamponów. Ale najlepsze efekty mam teraz używają szamponu pokrzywowego Barwy na zmianę z tym Joanny z apteczki babuni do włosów słabych i wypadających wraz z odżywką z tej samej serii. Nakładam też 1 x raz w tyg. oleje na włosy - ale z daleka od skóry głowy (jak nakładałam na skórę nawet z olejekiem w drzewa herbacianego to niestety miałam problemy). Odstawiłam wszelkie silikony. No i mój hit - po którym włosy są najdłużej świeże - 1 x w tyg. po myciu wmasowuję w skórę głowy żel aloesowy Palomy - to takie zastępstwo soku aloesowego Chatul ![]() Wniosek dla mnie - jak najbardziej naturalne kosmetyki ![]() Teraz chcę dojść do 3 dni z "luzem" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2745 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Od kiedy skończyłam z codziennym myciem moja skóra głowy i włosy mają się o wiele lepiej - skóra nie podrażnia się tak łatwo, a włosy mniej się łamią i duuużo lepiej wyglądają. Trzymam kciuki za wszystkie walczące z przetłuszczaniem ![]() Edytowane przez ally5 Czas edycji: 2009-08-07 o 07:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2746 | ||
seriously? no.
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2747 |
Zakorzenienie
|
Ja teraz przetrzymuje włosy, dziś jest już 5 dzień
![]() ![]() ![]() almondfairy wypada ci ich więcej pewnie dlatego że przetrzymując je, wtedy ci tyle nie wypadało bo nie miało jak, a teraz te wszystkie włosy które ci wtedy miały wypaść, wypadają przy pierwszym myciu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2748 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2749 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Widziałam opinie w wątku o wypadających włosach,że niektórym zmniejszył przetłuszczanie,ale tak się zastanawiam czy to nie efekt wysuszenia przez alkohol. Ponawiam pytanie.Używacie jakichś odżywek/masek czy raczej nie? Mi po odżywianiu włosy się bardziej przetłuszczają,maks jeden dzień wytrzymują,ale na razie używam.Dodam,że nie nakładam odżywek na skórę głowy,tylko na włosy.
![]() |
#2750 |
Zakorzenienie
|
katty86, ja używam z Joanny do przetłuszczających się i skłonnych do wypadania, bo bez odżywki to by mi milion włosów wyleciało prezy czeasniu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2751 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Moje włosy sięgające ponad połowy pleców ciężko by było uczesać bez jakiejkolwiek odżywki ![]() Nie nakładam na skórę głowy, lecz na same włosy ![]() Myję teraz głowę co jakies 3-4 dni, przetłuszczanie uspokoiło się po przetrzymywaniu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2752 |
Rozeznanie
|
To już świetny rezultat udało Ci się uzyskać.Ja chyba dalej będę myła codziennie.Ostatnio zdarzało mi się myć co dwa dni,ale to bez używania odżywek.Chyba spróbuję z jakimiś wcierkami,może będzie łatwiej je wtedy przetrzymywać.
#2753 |
BAN stały
|
A ja choć mam tylko 11-lat mam na maxa przetłuszczone włosy. Myję codziennie. Nie ma innego wyboru! Może fakt, że moje szybkie dojrzewanie wpłynęło na korzyść przetłuszczenia, ale przecież przed dojrzewaniem myłam co 2 dni. W dniu 3 moja siostra się za mnie wstydziła. Moja tak powiem, nieschludna przyjaciółka myje włosy raz na tydzień. a w ostatnim dniu nie ma przetłuszczonych włosów!!! Boli mnie to strasznie! Nie pamiętam nazwy szamponu ale powiem, że mój szampon CZARNA RZEPA, EKSTRAKT Z BURAKÓW czy jakoś tak, ważne że ekstrakt z naturalych składników przeciw łupieżowo i przetłuszczaniu się, nie działał. Nie polecam żadnego szamponu! Używałam wszystkie, a żaden nie zadziałał prawidłowo.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2754 |
Zakorzenienie
|
amelsss, gratuluje ;d na mnie ta metoda nie działa, tzn przetrzymałam włosy dzień dłużej (myje codziennie) i choć włosy wyglądały świeżo jak zaraz po myciu to w połowie dnia skóra zaczęła mnie swędzieć i łupież mi powrócił. Ehhh
|
![]() ![]() |
![]() |
#2755 |
Rozeznanie
|
Dziękuje za odpowiedzi na poprzednie pytanie.Pytałam o te odżywki nie bez powodu.
Otóż przez codzienne mycie przesuszają mi się końcówki. Staram się więc stosować odżywki i maski ale wtedy nie mam z kolei szans na przetrzymanie włosów na następny dzień. Próbowałam również oleju kokosowego,ale on chyba jest za ciężki dla moich włosów. Macie jakieś sposoby na takie sytuacje? Dodam,że wszelkie specyfiki odżywiające stosuję na długość włosów a nie na skórę głowy.
#2756 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#2757 |
Przyczajenie
|
Dot.: Re: Włosy przetłuszczające się - coś jest w tych szamponach
Miałam taki sam problem. Nie dawno nałożyłam farbe na włosy i od tej pory myje włosy co 2, 3 dni, bo nie mam takiej potrzeby mycia ich codziennie. Może to dziwne ale naprawde po 2 dniach zaczynają mi się przetluszczać.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2758 |
BAN stały
|
spam
Edytowane przez kaska222 Czas edycji: 2009-08-10 o 12:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#2759 | |||||||
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() [QUOTE=almondfairy;1362601 8]mi natomiast po przetrzymaniu wypada znacznie więcej włosów ![]() Cytat:
![]() Cytat:
No właśnie, przed myciem. Po tej godzinie czy nawet kilku, po prostu zmywam odżywkę szamponem ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2760 |
Raczkowanie
|
Ja zawsze używam odżywki po myciu - bez tego nie wiem jak bym dała radę rozczesać włosy - nawet po odżywkach mam z tym problemy. Używam też psikaczy ułatwiających rozczesywanie. Fakt, że dobra odżywka przyśpiesza przetłuszczanie, ale ja wolę dbać o kondycję włosów niż za wszelką cenę myć je rzadziej.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:36.