|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2731 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: "Jestem jak małe ziarenko..."-Bejbiki-Styczeń-Luty2011
Cytat:
![]() . Będziemy tu 3mały kciuki na pewno!! A co do zaparć - też tak mam...mi jakoś pomaga activia z suszonymi śliwkami i ciemne pieczywo, po morelach suszonych miałam żyganko, a zjadłam ich kilka dosłownie, widać nie każdej kobiecie podchodzą. kma1982 - ja w ogóle teraz często się łapię na tym, że zapominam o tym, co chciałam zrobić, jak wychodzę do sklepu to ze 3 razy sprawdzam, czy mam kaskę . Czytałam, że to kolejna ciążowa przypadłość.Piszecie o ruchach dziecka - ja też nie mogę się doczekać, to będzie wydarzenie! Mężulek ma co wieczór rytuał kładzenia głowy na brzuszku i słuchania, co się dzieje "w środku". Cały czas słyszy bąbelki, ale to pewnie pracują jelita...no, ale nie chcę mu psuć frajdy Widzę, że nasza brzuszkowa galeria się powiększa .
|
|
|
|
|
#2732 | ||||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
A rodzice pomoga...ale jednak tego meskiego ramienia tez czesto brakuje ![]() Cytat:
Juz widze ile bede miec tu do nadrabiania w czytaniu jak mnie przez tydzien nie bedzie Cytat:
Cytat:
norma w glukozie to 70-110...tak sie tylko czepiam bo ja mam 70 ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ale czulam na samym poczatku zawsze bol tylko po lewej stronie...wg usg malenstwo ez sie po tej str znajduje...a niedawno jak sie polozylam na plecach i polozylam reke na brzuchu wlasnie po lewej stronie to czulam jakby mi ktos tam szalal w moim brzuchu
|
|
#2733 |
|
Raczkowanie
|
Wera ja wiem, że pewnie pomyślisz, że jest nam niektórym łatwo pisać, bo mamy inną sytuację obecnie, ale zapewniam cie, życie u każdej z nas nie jest kolorowe i bajkowe ( chyba że się mylę dziewczyny, to mnie z błędu wyprowadźcie
), ale nie możesz czekać na łaske i niełaske tego barana i liczyć, że może coś przejrzy, może coś tam. Zobacz jakie masz oparcie w rodzicach, oni nie pozwolą Ci napewno z dzieckiem tułać się nie wiadomo gdzie, pomogą Ci i będą dla Ciebie wielkim wsparciem. Olej tego chłoptasia, bo tylko za dużo nerwów Cie to kosztuje a teraz jeszcze i dziecko. Zapewniam Cię, że sama lepiej sobie poradzisz i lepiej wychowasz to dzieciątko niż z pomocą innego "dziecka". Ja kiedyś na poprawę humoru w takich gorszych sytuacjach słuchałam PINK U and Ur hand, po polsku tekst ma bardzo sensowne znaczenie Poza tym masz nas
|
|
|
|
#2734 |
|
Zadomowienie
|
Mój mąz mówi do mnie, że nie jestem gruba a cięzarna.. a ogólnie wszyscy z mojego otoczenia (nielicząc rodziców) jak usłyszeli o ciazy to skomentowali "Ale będziesz gruba...". Z wielu ust usłyszałam tylko ten komentarz... Im się naprawdę ciąza kojarzy z wielorybami. W czerwcu urodziła moja kolezanka.. Ona miała tylko olbrzymią piłkę a w udach mówiła, ze nawet schudła...
|
|
|
|
#2735 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zeby byc w pierwszym poscie musisz wyslac wiadomosc prywatna z danymi do autorki watku, ktora niestety ostatnio za duzo nie pisze...mam nadzieje ze wszystko ok...i daje jakos dalej rade... Cytat:
Chyba faktycznie bym powinna mu tez dac jakis okreslony czas i albo w ta albo w ta a nie ze zobaczy....moja mama sie wkurza ze on sobie robi alibi...bo wg niego chore dziecko to jest koniec swiata...i pewnie jak sie okaze ze zdrowe to bedzie chcial byc z nami..a jak bedzie chore to jestem pewna ze ucieknie jak najdalej sie da..;/ juz sie wkurzam i nakrecam na sama mysl o nim ![]() A chyba nie jest az tak zlym czlowiekiem.... oby...A co do tego ze ktos kocha NAS to mowia mi to tylko rodzice... A kg ciazowe tez juz planuje jak zgubie wazne zeby teraz sie nie objadac co mi srednio wychodzi ale chyba tak 'zabijam' te swoje smutki ;/ ale tez mam cicha nadzieje ze to dochodzenie do poprzedniej wagi po ciazy pomoze mi zrobic sobie jeszcze lepsza figure niz wczesniej ![]() ---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:05 ---------- Cytat:
Co do piosenki to musze posluchac i sie wsluchac ![]() Cytat:
i mam taki cellulit jaki wczesniej tylko na zdjeciach widzialam ![]() A jeszcze takie pytanie....tez czujecie jakies dziwne zapachy?? Ja dzisiaj w kazdym pomieszczeniu czuje cos obrzydliwego...sprzatam caly dzien bo myslalam ze moze cos smierdzi bo brudne
|
|
#2736 |
|
Zadomowienie
|
Wera nie martw się...poradzisz sobie czy sama czy też z nim
ale wierzę że on szybko pokaże czy stać go na ten gest dorosłości czy też nie.Mój TŻ ma 23lata...dziecko nie z tej ziemi - obraża się o byle co, ale jednak jakoś stara się dorosnąć - dzięki Bogu. DZIEWCZYNY!!!!!!!!! Jak to jest z jedzeniem salami...bo ja się opychałam ostatnio jak głupia, w sumie to to jest jedyne co mnie nie odrzuca - do jedzenia z chlebem :| ... a na jakimś forum się naczytałam że to może wywołać toxoplasmozę i potem efektem wodogłowie u dziecka???????!!!!!!!!!! :| :| :| Co ja się naczytam to mam potem palpitacje
|
#2737 |
|
Raczkowanie
|
ja mam już wielki brzuch i chodzę wkurzona, a na mnie całe moje bliskie otoczenie!!!!
bardzo mnie pocieszają, że tak ma być i koniec i mnie nie rozumią że mam doła i nawet się drą, a mój TZ jak mówię że przytyłam to się cieszy, już nie może się doczekać jak będę gruba....oczywiście z powodu ciąży, bo podejrzewam, ze z innego powodu to nie byłby szczęśliwy wiem że to ciąża, ale moja druga i wiem czym to "pachnie"....a jak będę rodzić to będę miała 31 lat a nie 25 ja mało jem i mam wrażenia że tyję z powietrza hahhaahha Weraa11 widzisz ile dziewczyn jest z Tobą!!!!!!!!!!!! wszystkie wierzymy , że dasz radę!!!!!!!!!!!!! klaski :
|
#2738 |
|
Raczkowanie
|
JeSuisUnPapillon spokojnie, przeciez salami to suszona kielbasa, na forach roznych dziwnych rzeczy mozna sie dowiedziec
nie mozemy jesc tylko surowego albo niedogotowanego miesa.
|
|
|
|
#2739 |
|
Zadomowienie
|
Opowiedz czym to "pachnie" bo ja nic nie wiem o porodzie i okresie po ciazy i w ogole
No wiem ze ejstescie ze mna, dlatego jeszcze jakos daje rade ![]() JeSuisUnPapillon - ja tam za duzo staram sie dlatego nie czytac nie wierz w te rzeczy ze salami nie mozna jesc....jak ogorki w occie mozna to dlaczego nie salami...? Mysle ze nic co nie jest w nadmiarze nie zaszkodzi (poza uzywkami)...a szczegolnie takie salami, ktore przeciez jest miesem co jest nam potrzebne
|
#2740 |
|
Zadomowienie
|
a jak to jest z serem smażonym? takim kupionym albo robionym z twarogu? ja dzis pół opakowania zjadłam...
I właśnie robie rogale http://rogaliki.ciasta.net/rogaliki-z-powidlami.php polecam ten przepis. Ja sama korzystam z niego od ponad roku i zawsze jestem zadowolona.. Obejrzyjcie jeszcze to prosze : http://www.youtube.com/watch?v=-yaOuqX1Z5U Edytowane przez mysiopez Czas edycji: 2010-07-22 o 19:31 |
|
|
|
#2741 |
|
Przyczajenie
|
Hejka, mi lekarz kazał zakupić sobie syropek Lactulosum kosztuje ok 7 zł można go kupic bez recepty idziała rewelacyjnie. Pozdrawiam
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2742 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2743 |
|
Wtajemniczenie
|
Odebrałam wyniki...wszystko ok, tylko w moczu mam leukocyty 5-10 (norma 0-5) oraz ślad białka (norma: nieobecne) i bakterie bardzo liczne, czytałam, ze to przez zapalenie dróg moczowych lub kłopoty z nerkami... u mnie z nerkami może coś byc, bo już gdy miałam 2 latka byłam 2 razy w szpitalu na zapalenie nerek, później kilka razy miałam piasek, no i od czasu do czasu mnie pobolewają...czy to może byc groźne dla dzidziusia?? bo zaczęłam się martwic...dobrze, że we wtorek mam u gina wizytę...w necie czytałam, że konieczne jest wykonanie posiewu....
Edytowane przez kma1982 Czas edycji: 2010-07-22 o 20:00 |
|
|
|
#2744 |
|
Raczkowanie
|
Weraa11
wiesz ja mogę z autopsji co nie co napisać, co wcale nie oznacza,że Ty czy ktoś inny będzie miał tak samo ja w czasie ciąży zero rozstępów, mimo przytycia od 1-6 tylko 2 kilo, po czym od 6-8 22 kilo wychodząc ze szpitala zostało mi 5 do zrzucenia i w sumie w ciągu pół roku waga wróciła do tej sprzed ciąży, biodra mi się nie powiększyły uda też nie, brzuszek płaski, tak jak zawsze miałam (duża pupa i uda ale płaski brzuszek)....niestety mimo że był płaski -ta skóra nie była już taka jak przed, na szczęście nie było źle ale mimo wszystko 24 kilo zrobiło swoje po powrocie ze szpitala pojawiły mi się na bokach rozstępy i jest ich po 4, 5 małych i kilka na pośladkach po pół roku stały się prawie nie widoczne w sumie byłam zadowolona ze swojej sylwetki!!!!!!!! oby tak było i tym razem tylko już nie te latka
|
#2745 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2746 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój dzisiejszy brzuchol, połowa 15 tygodnia :
Edytowane przez muron Czas edycji: 2010-07-22 o 19:59 |
|
|
|
|
#2747 |
|
Wtajemniczenie
|
łooo, duży już jest
fajny też bym chciała już taki, póki co wyglądam jakbym się przejadła a nie była w ciąży
|
#2748 |
|
Raczkowanie
|
no muron mamy podobne brzusie!!!!!!!
|
#2749 |
|
Zakorzenienie
|
spódniczke jak widać noszę nad brzuchem, jest krótsza, ale nie musze kupowac;-)
---------- Dopisano o 20:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ---------- trochę obawiam się jak będzie po, mięsko już nie takie jak miałam 23 lata:-( Ale koleżanka rodzi miesiąc po mnie- będziemy brykać na fitness;-)
|
|
#2750 |
|
Zadomowienie
|
ale te wasze maluchy się rozpychają
![]() mój sobie coś za dużo pozwala też...bo 2cm w talii mi przybyło ni stąd ni zowąd - a w tamtym tygodniu jeszcze było o te 2 mniej .
|
#2751 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Patrze na pępek i mam nadzieję, że nie wylezie.
|
|
|
#2752 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Po łyżeczce miodu wylądowałabym na oddziale intensywnej terapi z wstrząsem anafilaktycznym. W zeszłym roku okazało się, że jestem na niego uczulona i nawet minimalne ilości powodują u mnie ostrą porzywkę. Raz leżałam w szpitalu, kilka razy wylądowałam w przychodni na zastrzykach z Hydrokortyzony/corhydronu. A wogóle ja głupia nie spytałam się lrkarza gina co mam zrobić w sytuacji kiedy w ciązy mi się pokrzywka pojawi. alergolog powiedziała, że będziemy myslec jak się pojawi i, że zawsze mam do szpitala jechać. Bo leków to chyba żadnych nie można brać, oprócz wapna. |
|
|
|
|
#2753 |
|
Zadomowienie
|
No ja sie boje tych rozstepow....juz mi sie kilka lat temu zrobily na bokach posladkow....kilka na biodrach i troche na gorze od ud....wiec widac ze mam predyspozycje do tego i sie obawiam
a smarowac mi sie nie chce ;/ bo i tak cos mi sie wierzyc nie chce ze kremy cos pomoga sa takie co sie kremuja i maja rozstepy a sa takie co sie nie kremuja i ich nie maja...wiec to chyba jednak genetyka... Chociaz mam nadzieje ze w koncu wezme sie za siebie...przestane jesc jak glupia, zaczne jakies cwiczenia i chociaz sprobuje sie pobalsamowac...;/A ja u siebie brzuch raz widze a raz nie....ale wiem ze to ciazowe to co widac bo nawet jak wciagam to dalej tak samo i to tak akurat pod pepkiem
|
|
#2754 |
|
Zakorzenienie
|
ja się smaruję, żeby nie mieć do siebie pretensji potem. Moja mama nie miała ani jednego- oby geny;-)
|
|
#2755 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
lepiej unika\c, zawiere duza ilosci azotynow plus jak wszystkie wedliny moze zawierac bakterie listerie, moze to byc bardzo szkodlwie dla plodu. Plus oczywiscie fakt ze jest ogromna ilosc soli i sodu co tez nie sa dobre dla matki i plodu i nie ma zero skladnikow odzywczych. Takze lepiej wybrac co innego. Edytowane przez OYE Czas edycji: 2010-07-22 o 20:49 |
|
|
|
|
#2756 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam teraz kiełbasę dostarczaną domowej roboty- krakowska, szynkowa, kabanosy,. Teściowa robi
Mieszkamy w duzym mieście, ale jest działka z wędzarnią. Samo mięso o troche przypraw. Samo zdrowie![]() ---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ---------- kurcze jestem głodna... idę po marchewę;-)
|
|
#2757 |
|
Zadomowienie
|
Kurcze wydaje mi się ze nie należy przesadzać z tym czego nie można bo niedługo się okaże że nic nie możemy jeść.
|
|
|
|
#2758 |
|
Zadomowienie
|
no a ja zjadlam 2 kanapki z serkiem topionym
|
#2759 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wybor jest ogromny lepiej wiedziec niz nie wiedziec |
|
|
|
|
#2760 |
|
Zakorzenienie
|
ja zrezygnowałam tylko z francuskich serów, surowych wędlin. Polskie sery plesniowe bo z mleka pasteryzowanego. Jak mam ochotę na śmierdziucha prawdziwego to na pizzy albo w zapiekance - w 75 st. listeria ginie. A takie cos wiadomo 180-230 stopni. I tyle
A i myję owoce nie prosto z krzaka, mowa o domowych ogródkach.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:18.

. Czytałam, że to kolejna ciążowa przypadłość.
z takim facetem chcesz byc?? mimo wszystko?? on chce, żeby to dziecko się nie urodziło...

Ciało w ciąży się zmienia, toć oczywiste, zmienia się by dać jak najlepsze warunki nowemu życiu, i to piękna rzecz. 

klaski :

Haters Gonna Hate