|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2731 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Maleństwa majowo-czerwcowe 2010 i ich mamusie przebojowe. :-) cz. II
ja tez cycowa i tez wracam do pracy w grudniu
![]() Ja narazie wprowadzam zupki, a moje mleko bede powoli gromadzic i zamrazac gratuluje wagi ![]() i wspolczuje nocki a mala super trzyma juz glowke i jaka powazna mina [/QUOTE]No ja mam o tyle komfort ze jeszcze nie wracam do pracy,nawet jakbym chciała to nie mam co z małym zrobić...do żłobka nie oddam takiego maleństwa,zresztą chcę z nim być przez ten pierwszy najwazniejszy rok...pierwsze ząbki,raczkowanie,pierwsz e kroczki ![]() U nas po przeprowadzce,ciężko u młodego ze spaniem,budzi się co 40 min biorę do cyca,odkładam i znowu za chwile się budzi,z zasypianiem też problem wczoraj przeszło godzinę walczyłam...głowa mi pęka i nie mam już siły ![]() u mnie jak była pielęgniarka to kazała zacząć podawać coś do jedzenia ok 4,5 miesiąca jak będzie miał,zas w normach żywieniowych ktre dostałam w poradni laktacyjnej,piszą ,że dzieciom na piersi,wprowadzać po 6 miesiacu...i nie wiem już sama ??? |
|
|
|
#2732 |
|
Konto usunięte
|
Dilayla, ja bym wprowadzała - nie jako posiłek nawet jeden, ale jako próbowanie smaków.
Młoda zjadła, sukces 140ml i 30 ml herbatki. Imając się różnych opcji podałam wcześniej syrop na gardło - bo cholera, ona teraz tak się drze, że może ją boli :/ No i zjadła. Pewnie to zbieg okoliczności tylko.
|
|
|
|
#2733 |
|
Zadomowienie
|
witam
my nie śpimy już od 6stej ![]() młoda wczoraj zjadła flache - bez zageszczania bo to robie sporadycznie o 18stej - o 19 kąpiel , wypiła ciut herbatki i trzymało ją to do 22giej . tak myślałam że wiecej nie wytrzyma ale tak nam wczoraj z głupia wyszło to karmienie - zawsze staram sie karmic ją po kąpieli. dałam jej flache z kleikiem z tą myślą że mooooże wytrzyma do rana - gdzie tam od 1szej było juz wiercenie sie , przytrzymałam na smoku do 3ciej i dałam flache- no i pobudka o 6stej , myśle znowu głodna dałam flache ale tylko 50ml. zjadła i koniec już spania wie zaczełyśmy nowy dzien
|
#2734 |
|
Zakorzenienie
|
Kombinezon zakupiony wczoraj. Koloru nie mogę złapać dobrego, w rzeczywistości jest bardziej zielony
|
#2735 | ||
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry
![]() Cytat:
A z drugiej strony nie wyobrazam sobie zostac na dluzej w domu Mozliwe, że wezme jeszcze kilka tygodni opieki i przedluze sobie macierzynski, ale mam jeszcze troche czasu na podjecie decyzji.Ja gdybym zostala w domu, nie wiem czy mialabym potem do czego wracac. Mam fajna prace na ktorej bardzo mi zalezy. W dodatku w tym miejscu zaczelam pracowac we wrzesniu ubieglego roku, a wiec w 1 miesiacu pracy okazalo sie ze jestem w ciazy ![]() Poza tym tesciowa jest zakochana we wnusi i juz nie moze doczekac sie, az bedzie sie nia zajmowac. Zatem zostawie dziecko w bardzo dobrych rekach Co do wprowadzania pokarmow, to rzeczywiscie u dzieci karmionych piersia zaleca sie po 6 miesiacu, ale mozna juz powoli wprowadzac po 4 miesiacu U nas nocnych koszmarow ciag dalszy Mala bdzila sie do jedzenia chyba z 4 razy I oczywiscie jak tatus jest w domu to spi grzecznie do 8, a jak jestesmy same to pobudka o 6 albo o 5.30 Córunia tatusia ![]() Milego dnia ![]() ---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ---------- Cytat:
sympatyczny kolorek Edytowane przez velluto Czas edycji: 2010-10-02 o 09:30 |
||
|
|
|
#2736 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Śliczna Cytat:
Mi tak jest na rękę. Cytat:
Sztuk 6 i jeszcze do tego 4 polarowe na teraz ![]() - -- - -- - -- - -- - No to my dziś też się witamy. Dzień dobry! U nas dziś dzień próby nastał - po rannym karmieniu piersią spróbowaliśmy młodego dokarmić. Na próbę zrobiliśmy 80ml i wciął wszystko, nawet ze smoczka wyssał. Więc mnie intuicja nie nie zawiodła. Biedaczek się nie najadał. Zastanawiam się nad tą promocją słoiczków gerbera - czy kupić czy nie?? A jak mu nie będę smakowały albo będą uczulały?? Warto?? |
||||
|
|
|
#2737 | ||
|
Rozeznanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22437748]
Agu zjadła o 1 w nocy, teraz nic :/ Mąż uważa że po prostu trudno, nie chce, niech nie je - kuźwa, 4,5 miesięczne dziecko [/QUOTE]moze z lekarzem pogadaj, ![]() moze cos tam jej nie pasi Cytat:
![]() Cytat:
![]() ======================= heja babeczki u nas nocka spokojna, dwie pobudki, 3 i 7.30, wiec sie wyspalam zauwazylam, ze Stefek ma wklesniete ciemiaczko , ostatnio slabo pil, tylko mleczko i owocki+warzywka, musze mu dawac wiecej, no i wit.Ddzisiaj ogarnianie domu, bo po obiedzie znajomki wpadaja na kawe, wczoraj zakupki drobne zrobilam, pare par rajtow dla brzdaca i dwa bodziaki 80, 68 juz sa za male, 74 w sam raz szok po prostuja do pracy dopiero w kwietniu na 10 tygodni, wtedy moj malz bedzie wybieral tacierzynski, potem znow wolne i wracam do roboty w sierpniu, bleeee dziewczyny jak wy wekujecie sloiczki?? obracacie do gory dnem czy gotujecie?? milego dnia, buziaki
Każdy dzieciaczek jest indywidualnością i idzie swoim rytmem. Zaakceptuj to i ciesz się każdym dniem. Nie warto szukać problemów na siłę. http://suwaczki.maluchy.pl/li-48793.png 62-61-60-59-58-57-56-55-54-53 |
||
|
|
|
#2738 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() przewidujesz zime stulecia? ![]() niezly glodomorek ![]() a gdzie jest taka promocja? mysle, ze kilka sloiczkow warto |
|
|
|
|
#2739 |
|
Konto usunięte
|
Warto, zawsze możesz potem odsprzedać czy oddać.
|
|
|
|
#2740 |
|
Rozeznanie
|
Tak piszecie o niejedzeniu - a u nas jest na odwrót, mała zaczęła jeść nawet w nocy po kilka razy
|
#2741 |
|
Zakorzenienie
|
u nas dziś pobudka dopiero przed 8 była, ale za to w nocy pobudki o 23, 3 i 6. jak pojadła o 3, to przestało jej się chcieć spac. gadała do ochraniacza, piszczała, krzyczała, walczyła do 4.15, ale ostatecznie przegrała i padła
![]() teraz też śpi, jestem ciekawa czy będzie tego więcej niż pół godziny, bo poszła spać najedzona, a nie jak zwykle po dłuższym czasie od karmienia. Szaja - a propos Twojego nieprzytomnego małża - rozumiem go doskonale, bo sama uskuteczniam takie akcje. dziś w nocy na przykład: małż się kładzie później niż ja, z reguły się wtedy wybudzam. dziś bełkotałam do niego - gdzie jest Ewcia? uważaj na Ewcię! i macałam łóżko wokół siebie ... moje dziecię jest najwidoczniej zaprogramowane na półgodzinne drzemki w domu. już po spaniu. dobrze, że zdążyłam nastawić pranie i zmywarkę. muszę teraz poczekać do rozsądnej odległości między karmieniami, a potem lecimy na spacer. testujemy od dziś pampki baby active - żeby na własnej skórze się przekonać, czy są rzeczywiście takie złe.
jesteś tym, co czujesz, jesteś tym, co wiesz, jesteś tym, co potrafisz, jesteś tym, kim być chcesz Ewcia Przemek Edytowane przez margo80 Czas edycji: 2010-10-02 o 10:56 |
|
|
|
#2742 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Promocja jak się nie mylę jest w Realu ![]() P O M O C Y - mały zjadł i teraz jest cały wysypany. Wszędzie ma czerwone placki i białe krostki mu się robią. Chciałam mu dobrze zrobić a zaszkodziłam Zastanawiam się czy podać mu jednak Bebilon HA czy mleko innej firmy?? Pomóżcie?? Szkoda mi go żeby głodny był i nie wiem co dalej robić ![]() A do pediatry to dopiero w poniedziałek dam radę pójść... Edytowane przez bratkab Czas edycji: 2010-10-02 o 11:15 |
|
|
|
|
#2743 |
|
Konto usunięte
|
A co mu podałaś???
Polecam bebilon ha jednak. |
|
|
|
#2744 |
|
Zadomowienie
|
Bebilon 1 zwykły
---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ---------- No muszę podjechać po to HA. Dosłownie w dwie godziny go tak wysypało. |
|
|
|
#2745 | ||||
|
Rozeznanie
|
dzien dobry
my się chwalimy na poczatek! 1. Róża dzis konczy 3 miesiace!!! 2. dzis mala przesapala cala noc we frejce!! tzn ok 4.30 zjadla normalnie ale we frejce i mysle ze juz sie przyzwyczaila ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
wczoraj ogladalam kombibinezony ale jakies dziwne mi sie zdawaly. poszukiwan ciag dalszy jutro wogole kobieta zdziwiona byla ze ja juz szukam kombinezonu na zime porąbalo ja chyba, to mam czekac az snieg spadnie i mroz bedzie???? Cytat:
lece sie ogarnac, mala nakarmie i lecimy na spacer bo slonce swieci jak glupie
|
||||
|
|
|
#2746 |
|
Rozeznanie
|
hehe
pobawilysmy się przed chwila i o 12 miala jesc mala najpierw dalam jej cyc i usnela pociumkawszy moze z 5 razy bez butli... wiec poczekam az wstanie i dopiero pojdziemy a to Róża dzisaj
|
|
|
|
#2747 | ||
|
Raczkowanie
|
[*]
Cytat:
a kupilam jak glupia zapas jakby wojna miala byc... Cytat:
Hej kobietki. Baska mi tez strajkuje przy jedzeniu. Zjada polowe tego co kiedys i tak od kilku dni. Juz nie wiem o co chodzi...Wczoraj usnela o 21 po 180ml mleka z kleikiem kukurydzianym, obudzila sie o 4.00 zjadla 100ml i dopiero o 9.00 i zjadla...40ml. O 10.00 dakam poj sloiczka jabluszka i tu nie bylo protestow ale po jabluszku dalam mleko i doopa, nie chciala. Przez dwa ostatnie dni łep mnie tak napierdzielal ze masakra, dawno nie mialam takiej migreny - a niby po ciąży mialy przejsc haha akurat. Basia na cale szczescie nie dala mi popalic za mocno, przespalysmy te dwa dni razem. Inaczej bym chyba wyszla z domu i poszla w siną dal.... Wczoraj nie miala nawet sily wyjsc na spacer choc pogode w zachodniopomorskim mamy sliczna, ale dzis odrobie i zaraz wyrusze w rejs. Z moim powrotem do pracy nie wiem jak bedzie. Nie bardzo mam z kim zostawic małą. Mama moja choruje, bierze chemię wiec o zostawieniu malej pod jej opieką na razie nie ma mowy. Zobaczymy jak bedzie za kilka miesiecy jak skonczy chemioterapie, czy bedzie na silach, jesli nie to jeszcze jakis czas zostane w domu. Teskno mi za pracą i za TZ-tem (pracujemy razem) i szkoda mi Tz-ta, bo wszystko na jego glowie, chlop mi sie zatyra ale co zrobic, ja tez nie leze do gory brzuchem.... Basia nadal sie nie odwraca, straszny z niej len i to od przedurodzenia (w brzuchu tez sie nie przekrecila glowka w dol). Za to ze stopami wyczynia takie akrobacje, że szok ![]() Cholerka pralka mi padla, grzalka przestala grzac... No to sie wyzalilam..... Zdjecie to ociekająca slina Baska |
||
|
|
|
#2748 |
|
Rozeznanie
|
paprotko, ja nie wróce jeszcze dluuuugo do pracy z kilku powodow, glownym jest taki ze nei mam z kim malej zostawiac, jedyna osoba ktorej ufam to moja mama ale za daleko mieszka,zreszta pomimo wszystko chcę z mala byc teraz, maz tez tyra, wychodzi o 8 i wraca ok 20....wiec łatwo nie jest...
a Basia sliczna niebieskooka
|
|
|
|
#2749 |
|
Rozeznanie
|
parrotka jakie ma duże oczka
jamaica ślicznie trzyma głowkę i jaka drobniutka a mnie dalej trzyma ból barku rano tż posmarował to miejsce fastum a dopiero potem przeczytałam, że nie wskazane przy karmieniu Wiktor właśnie krzyczy na zabawki na macie bo mu nie odpowiadają
|
|
#2750 | ||
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22434323]Skończy już 5 miesiąc? Teoretycznie butlowe dzieci po 6 powinny...[/QUOTE] Danio tak. Dwa tyg. mu zostały, a kaszy bezglutenowej mamy jeszcze sporo. Już 10 dni je, a nawet pół paczki nie ubyło. A mam jeszcze dwie.
Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22435535]Dziewczyny a to wam przychodzi poleconym?[/QUOTE] Zwykłym. I nawet nie normalnym listem, bo nie listonosz mi to przyniósł. Cytat:
![]() A Active nie są złe. Po prostu nie wytrzymują duuuużego sikania przez dłuższy czas. Odkąd Danio nie je w nocy, sika mniej i wytrzymują do rana. __________________ A ja zaraz umrę. O 1 w nocy obudził mnie ból gardła. Rany, jaką mam anginę zaj...stą. |
||
|
|
|
#2751 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny ale mam maruda dziś w domu zaraz palne sobie w łeb
młoda wściku jakiegoś dostała- mam ją spluc czy jak ![]() ![]() przed południem byłyśmy na spacerku było ok- nie spała , w domu wcześniej tylko chwilke - po powrocie do domu ryk - daje - smoka , pic, mleko nic dalej ryk wyniosłam spowrotem przed dom - do wózka - ryk na rece ryk - dopiero po dłuższej chwili padła - była juz skrajnie zmeczona ale przeciez spac to ona nie umie w dzien ![]() przespała mi jeszcze pół godz, na dworze - zdążyłam w tym czasie wykopac wiekszośc jarzynek z ogródka. ![]() obudziła sie marud- o domu - daje flache ryk i tak z 20 min w koncu załapała i zjadła - marud przez pół godz, położyłam na kanapie - siebie obok i usneła na całą godz![]() teraz też był marud - dałam herbatki wypiła troche i kima i na rekach - jezu co w nią dziś wlazło to nie moje dziecko ...dodam ciekawostke - od 3 dni daje jej na południe flache zageszczoną kleikiem i tak - 1 dzien . spała 2,20godz -2 dzien , 1,30godz 3 dzien - dziś - 1 godz ![]() że niby pokazała , jak chce to może jednorazowo pospac w dzien wiecej niż 20 min i koniec ![]() jak sie wykima dam flache i wychodzimy , niech jej dupe przewieje
|
#2752 |
|
Zakorzenienie
|
a my już po spacerze. pospała sobie ponad 2h, minęła pora karmienia, a ona po 3,5h zjada 6 minut i nie chce więcej. szok. tłumaczę sobie, że efektywniej ciągnie albo pokarm lepszy niż kiedyś, bo inaczej zamartwiałabym się bardzo
![]() teraz gada sobie na macie, a ja mam chwilkę. zastanawiają mnie te jej policzki. są takie zaróżowione, nie ma krostek na tym i skórka nie jest szorstka, ale taka jakby błyszcząca. co to może być? ma to tylko na policzkach i na bródce. |
|
|
|
#2753 | ||||
|
Zakorzenienie
|
---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ---------- Cytat:
![]() ale jesli ktos chce postepowac wg tego schematu prosze bardzo ![]() ---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ---------- dzin dobry my od 7.00 zmogło ja koło 11 na 45 minut potem koło 13 dostała zupke i po 1 godz zabawie z tata padła i spi do teraz ![]() Dzieki dziewczyny za oddane głosy ![]() ---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ---------- ---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ---------- i no wreszcie ja tak czekałam na te chwile i kiedy włozylam ja do lezaczka zeby nakarmic nawet to nagrałam i focie zrobiłam potem wrzuce i pokaze moja kochaniutka niunia spadamy teraz na cyca i na spacerek
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2754 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam.
Ja wczoraj położyłam Olę spać o 21.30.Posmarowałam jej główkę na noc linomagiem na ciemieniuche.Mala spała u mnie na klacie, ja oglądałam Kuchenne rewolucje na kompie i jej skubałam tą ciemieniuchę.Skubałam tak 2 godziny.Jak przestało być wygodnie u mnie na klacie to ją jeszcze nakarmiłam i o 24.00 położyłam ją w łóżeczku.Myślałam, że pośpi do 6.00 a ta pobutka o 4.00 potem o 7.30 zaczeła już gadać do karuzeli. Teraz walczyłam godzinę aby zasneła.Od rana spała może pół godziny. U mnie pochmurno ale ciepło. Cytat:
|
|
|
|
|
#2755 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
fajna mała ![]() Cytat:
tak samo musze ja zostawic gdy znosze wozek gnam wtedy po schodach jak szalona ![]() ja polecam pampers sleep & play, dla mnie najlepsze pieluchy kuruj sie kobieto
|
||||
|
|
|
#2756 |
|
Zakorzenienie
|
Niestety rozłożyło mnie całkiem. Co gorsza mój chłop kaszle. Oszaleć można...
A co tu dziś taka cisza? |
|
|
|
#2757 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ponawiam pytanko o wekowanie sloikow?? jaki sposob preferujecie?? ja dzisiaj zrobilam dynke z ziemniakami i zagescilam kleikiem ryzowym, maly wciagal az furczalo ide ogladac mam talent kropcia zdrowiej!
Każdy dzieciaczek jest indywidualnością i idzie swoim rytmem. Zaakceptuj to i ciesz się każdym dniem. Nie warto szukać problemów na siłę. http://suwaczki.maluchy.pl/li-48793.png 62-61-60-59-58-57-56-55-54-53 |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2758 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
U nas dzisiaj spokojny dzień Mały sporo spał-widać, że tego mu brakowało chyba zamienimy spacery w foteliku na spacerówkę..już ledwo co się mieści..Jutro mamy pierwsza rocznicę ślubu Jedziemy do teściów na obiad z noclegiem..pewnie teściowa znowu "zaściska" mi dziecko..to jej jedyny wnuk, więc muszę jej pozwalać..
|
|
|
#2759 |
|
Zakorzenienie
|
jak mam dostęp do kompa, to nikt nie pisze
![]() już wiem, z czego te poliki Ewcia ma takie - na 100% alergia kontaktowa od koca, na którym szaleje na podłodze. jutro idzie do prania w Loveli, bo Lovela nas nie uczula ![]() Kropka - zdrówka |
|
|
|
#2760 | ||||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Małżon się nabija ze mnie, a jak przyjdzie co do czego, to "daaaj trochęęęęęęęę".Cytat:
![]() Lecz się bidulo Cytat:
Cytat:
Nie martw się, Agu zaczęła chyba dizeń przed skończeniem 4 miesięcy Cytat:
![]() Byłam w M1, ścięłam się na krótko (super się czuję ), pożarłam tonę słodkich rzeczy, kupiłam tonę rzeczy żarciowych i kupiłam sobie heineken Cytat:
Gotujące się nakładam do słoika, zakręcam, do góry dnem stawiam. Nie dogotowywałam dalej. Ale np. owoce zasypane cukrem, tzn. jagody, maliny - gotowałam jeszcze. ----------------- Dziewczyny, ja wiem, że mi napiszecie, że minie, że ząbkowanie. Ale Agu zjadła rano 120ml, potem 1/3 słoika moreli, po południu 50ml i to tyle. Jeśli ok. północy jak zazwyczaj się budzi nic nie zje, to lecimy na dyżur szpitalny. Pić też nie chce, rano troszkę tylko wypiła, nie ma gorączki, nie jest osowiała, ale... |
||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:22.

140ml i 30 ml herbatki. Imając się różnych opcji podałam wcześniej syrop na gardło - bo cholera, ona teraz tak się drze, że może ją boli :/ No i zjadła. Pewnie to zbieg okoliczności tylko.

dałam flache ale tylko 50ml. zjadła i koniec już spania 

A z drugiej strony nie wyobrazam sobie zostac na dluzej w domu
I oczywiscie jak tatus jest w domu to spi grzecznie do 8, a jak jestesmy same to pobudka o 6 albo o 5.30 

Zastanawiam się czy podać mu jednak Bebilon HA czy mleko innej firmy?? Pomóżcie?? Szkoda mi go żeby głodny był i nie wiem co dalej robić 

a kupilam jak glupia zapas jakby wojna miala byc...
rano tż posmarował to miejsce fastum a dopiero potem przeczytałam, że nie wskazane przy karmieniu 

Wozek znosze na raty - napjpier stelaz, potem godnola, a na koniec mała. Dzis wzielam za jedynym razem gondole i mala i nawet sie nie zabilysmy