Maleństwa majowo-czerwcowe 2010 i ich mamusie przebojowe. :-) cz. II - Strona 92 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-02, 08:14   #2731
Dilayla
Zadomowienie

Dot.: Maleństwa majowo-czerwcowe 2010 i ich mamusie przebojowe. :-) cz. II

ja tez cycowa i tez wracam do pracy w grudniu
Ja narazie wprowadzam zupki, a moje mleko bede powoli gromadzic i zamrazac Mysle, że uda mi sie karmic mala jeszcze przez jakis czas po powrocie do pracy, w sumie jest gdzie odciagac pokarm, kolezanki tak robily, wiec moze i ja dam rade
gratuluje wagi
i wspolczuje nocki u mnie nie bylo lepiej...
a mala super trzyma juz glowke i jaka powazna mina [/QUOTE]
No ja mam o tyle komfort ze jeszcze nie wracam do pracy,nawet jakbym chciała to nie mam co z małym zrobić...do żłobka nie oddam takiego maleństwa,zresztą chcę z nim być przez ten pierwszy najwazniejszy rok...pierwsze ząbki,raczkowanie,pierwsz e kroczki
U nas po przeprowadzce,ciężko u młodego ze spaniem,budzi się co 40 min biorę do cyca,odkładam i znowu za chwile się budzi,z zasypianiem też problem wczoraj przeszło godzinę walczyłam...głowa mi pęka i nie mam już siły
u mnie jak była pielęgniarka to kazała zacząć podawać coś do jedzenia ok 4,5 miesiąca jak będzie miał,zas w normach żywieniowych ktre dostałam w poradni laktacyjnej,piszą ,że dzieciom na piersi,wprowadzać po 6 miesiacu...i nie wiem już sama ???
Dilayla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-02, 08:51   #2732
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Dilayla, ja bym wprowadzała - nie jako posiłek nawet jeden, ale jako próbowanie smaków.

Młoda zjadła, sukces 140ml i 30 ml herbatki. Imając się różnych opcji podałam wcześniej syrop na gardło - bo cholera, ona teraz tak się drze, że może ją boli :/ No i zjadła. Pewnie to zbieg okoliczności tylko.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-02, 08:53   #2733
Silpe
Zadomowienie

witam
my nie śpimy już od 6stej
młoda wczoraj zjadła flache - bez zageszczania bo to robie sporadycznie o 18stej - o 19 kąpiel , wypiła ciut herbatki i trzymało ją to do 22giej . tak myślałam że wiecej nie wytrzyma ale tak nam wczoraj z głupia wyszło to karmienie - zawsze staram sie karmic ją po kąpieli.
dałam jej flache z kleikiem z tą myślą że mooooże wytrzyma do rana - gdzie tam od 1szej było juz wiercenie sie , przytrzymałam na smoku do 3ciej i dałam flache- no i pobudka o 6stej , myśle znowu głodna dałam flache ale tylko 50ml. zjadła i koniec już spania
wie zaczełyśmy nowy dzien

Silpe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-02, 09:14   #2734
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka

Kombinezon zakupiony wczoraj. Koloru nie mogę złapać dobrego, w rzeczywistości jest bardziej zielony

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png

Luiza

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png

Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą?
Z terrorystą można negocjować.
bydgoszczanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-02, 09:31   #2735
velluto
Zadomowienie

Dzien dobry
Cytat:
Napisane przez Dilayla Pokaż wiadomość
No ja mam o tyle komfort ze jeszcze nie wracam do pracy,nawet jakbym chciała to nie mam co z małym zrobić...do żłobka nie oddam takiego maleństwa,zresztą chcę z nim być przez ten pierwszy najwazniejszy rok...pierwsze ząbki,raczkowanie,pierwsz e kroczki
U nas po przeprowadzce,ciężko u młodego ze spaniem,budzi się co 40 min biorę do cyca,odkładam i znowu za chwile się budzi,z zasypianiem też problem wczoraj przeszło godzinę walczyłam...głowa mi pęka i nie mam już siły
u mnie jak była pielęgniarka to kazała zacząć podawać coś do jedzenia ok 4,5 miesiąca jak będzie miał,zas w normach żywieniowych ktre dostałam w poradni laktacyjnej,piszą ,że dzieciom na piersi,wprowadzać po 6 miesiacu...i nie wiem już sama ???
Ja wracam do pracy przede wszystkim dlatego, że chce wrócić Zreszta od poczatku nie bylo innej opcji. Na pewno bedzie mi bardzo ciezko zostawic mala i na poczatku bede po 100 razy dzwonic i pytac co u niej... Juz teraz chce mi sie plakac na sama mysl A z drugiej strony nie wyobrazam sobie zostac na dluzej w domu Mozliwe, że wezme jeszcze kilka tygodni opieki i przedluze sobie macierzynski, ale mam jeszcze troche czasu na podjecie decyzji.
Ja gdybym zostala w domu, nie wiem czy mialabym potem do czego wracac. Mam fajna prace na ktorej bardzo mi zalezy. W dodatku w tym miejscu zaczelam pracowac we wrzesniu ubieglego roku, a wiec w 1 miesiacu pracy okazalo sie ze jestem w ciazy
Poza tym tesciowa jest zakochana we wnusi i juz nie moze doczekac sie, az bedzie sie nia zajmowac. Zatem zostawie dziecko w bardzo dobrych rekach

Co do wprowadzania pokarmow, to rzeczywiscie u dzieci karmionych piersia zaleca sie po 6 miesiacu, ale mozna juz powoli wprowadzac po 4 miesiacu My mamy takie zalecenie od pediatry

U nas nocnych koszmarow ciag dalszy Mala bdzila sie do jedzenia chyba z 4 razy I oczywiscie jak tatus jest w domu to spi grzecznie do 8, a jak jestesmy same to pobudka o 6 albo o 5.30 Córunia tatusia
Milego dnia

---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ----------

Cytat:
Napisane przez bydgoszczanka Pokaż wiadomość
Kombinezon zakupiony wczoraj. Koloru nie mogę złapać dobrego, w rzeczywistości jest bardziej zielony
bardzo fajny sympatyczny kolorek

Edytowane przez velluto
Czas edycji: 2010-10-02 o 09:30
velluto jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-02, 09:48   #2736
bratkab
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez velluto Pokaż wiadomość
Bratkab - a Ty w jaki sposob bedziesz dokramiac małego? Wprowadzasz mleko modyfikowane czy pokarmy stale?
Cytat:
ja tez cycowa i tez wracam do pracy w grudniu
Ja narazie wprowadzam zupki, a moje mleko bede powoli gromadzic i zamrazac Mysle, że uda mi sie karmic mala jeszcze przez jakis czas po powrocie do pracy, w sumie jest gdzie odciagac pokarm, kolezanki tak robily, wiec moze i ja dam rade
Ja też wracam do pracy w połowie grudnia więc postanowiłam, że od skończenia piątego miesiąca (bo jak ja wrócę do pracy to młody będzie miał już prawie 7 miechów) będę mu rozszerzać dietę. Ale najpierw warzywnie, a jak już zasmakuje to potem owocowo. Ja tak to sobie wyobrażam. A co do mleka modyfikowanego to jak już będę w pracy to pewnie młody będzie w całości na modyfikowanym, bo ja w pracy nie mam w ogóle warunków do odciągania i przechowywania pokarmu. Więc wolę go wcześniej przygotować.
Cytat:
Napisane przez kasiaaX Pokaż wiadomość
a tu moja córcia:
Śliczna
Cytat:
Napisane przez Dilayla Pokaż wiadomość
To ja tak sobie wydedukowałam że podam po skończonym piątym. Mi tak jest na rękę.
Cytat:
Ładny Ja mam same granatowe Sztuk 6 i jeszcze do tego 4 polarowe na teraz

- -- - -- - -- - -- -

No to my dziś też się witamy. Dzień dobry!
U nas dziś dzień próby nastał - po rannym karmieniu piersią spróbowaliśmy młodego dokarmić. Na próbę zrobiliśmy 80ml i wciął wszystko, nawet ze smoczka wyssał. Więc mnie intuicja nie nie zawiodła. Biedaczek się nie najadał. Zobaczę jak będzie przy następnych karmieniach dziś. Jak będzie tak wcinał dalej to muszę butlę kupić bo mam tylko 1.
Zastanawiam się nad tą promocją słoiczków gerbera - czy kupić czy nie?? A jak mu nie będę smakowały albo będą uczulały?? Warto??
Stary 2010-10-02, 10:13   #2737
justin18061976
Rozeznanie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22437748]
Agu zjadła o 1 w nocy, teraz nic :/ Mąż uważa że po prostu trudno, nie chce, niech nie je - kuźwa, 4,5 miesięczne dziecko [/QUOTE]

moze z lekarzem pogadaj,
moze cos tam jej nie pasi

Cytat:
bardzoooo ladny, potem trzasne fotke naszego zestawiku na jesien

Cytat:
Napisane przez bratkab Pokaż wiadomość
U nas dziś dzień próby nastał - po rannym karmieniu piersią spróbowaliśmy młodego dokarmić. Na próbę zrobiliśmy 80ml i wciął wszystko, nawet ze smoczka wyssał. Więc mnie intuicja nie nie zawiodła. Biedaczek się nie najadał. Zobaczę jak będzie przy następnych karmieniach dziś. Jak będzie tak wcinał dalej to muszę butlę kupić bo mam tylko 1.
Zastanawiam się nad tą promocją słoiczków gerbera - czy kupić czy nie?? A jak mu nie będę smakowały albo będą uczulały?? Warto??
a widzisz, no to glodny pewnie

=======================
heja babeczki
u nas nocka spokojna, dwie pobudki, 3 i 7.30, wiec sie wyspalam
zauwazylam, ze Stefek ma wklesniete ciemiaczko, ostatnio slabo pil, tylko mleczko i owocki+warzywka, musze mu dawac wiecej, no i wit.D
dzisiaj ogarnianie domu, bo po obiedzie znajomki wpadaja na kawe,
wczoraj zakupki drobne zrobilam, pare par rajtow dla brzdaca i dwa bodziaki 80, 68 juz sa za male, 74 w sam raz szok po prostu
ja do pracy dopiero w kwietniu na 10 tygodni, wtedy moj malz bedzie wybieral tacierzynski, potem znow wolne i wracam do roboty w sierpniu, bleeee, ale planuje z roczek popracowac i moze znowu dzidzia
dziewczyny jak wy wekujecie sloiczki??
obracacie do gory dnem czy gotujecie??
milego dnia, buziaki

http://suwaczki.maluchy.pl/li-48793.png
62-61-60-59-58-57-56-55-54-53
justin18061976 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-02, 10:17   #2738
velluto
Zadomowienie

Cytat:
Ja też wracam do pracy w połowie grudnia więc postanowiłam, że od skończenia piątego miesiąca (bo jak ja wrócę do pracy to młody będzie miał już prawie 7 miechów) będę mu rozszerzać dietę. Ale najpierw warzywnie, a jak już zasmakuje to potem owocowo. Ja tak to sobie wyobrażam. A co do mleka modyfikowanego to jak już będę w pracy to pewnie młody będzie w całości na modyfikowanym, bo ja w pracy nie mam w ogóle warunków do odciągania i przechowywania pokarmu. Więc wolę go wcześniej przygotować.

Ładny Ja mam same granatowe Sztuk 6 i jeszcze do tego 4 polarowe na teraz

- -- - -- - -- - -- -

ja tez chcialam poczekac do skonczonego 5 miesiaca, ale przez ten strajk glodowy musialam wszystko przyspieszyc

przewidujesz zime stulecia?

niezly glodomorek

a gdzie jest taka promocja? mysle, ze kilka sloiczkow warto
Stary 2010-10-02, 10:31   #2739
Konto usunięte

Warto, zawsze możesz potem odsprzedać czy oddać.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-02, 10:43   #2740
myszka1986
Rozeznanie

GG do myszka1986

Tak piszecie o niejedzeniu - a u nas jest na odwrót, mała zaczęła jeść nawet w nocy po kilka razy, już nie wiem co robić - wychodzi 7 posiłków po 150ml, wydaje mi się że ból zajada - dziąsła wielkie , twarde ale niestety nic więcej. Chodzę na rzęsach po dzisiejszej nocnej walce o jedzenie, nie wiem już co robić. W nocy Viburcol podałam to przespała 4 godz. oczywiście za każdym razem usypianie trwa godzinę bo ona sobie musi pogadać.
myszka1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-02, 10:54   #2741
margo80
Zakorzenienie

u nas dziś pobudka dopiero przed 8 była, ale za to w nocy pobudki o 23, 3 i 6. jak pojadła o 3, to przestało jej się chcieć spac. gadała do ochraniacza, piszczała, krzyczała, walczyła do 4.15, ale ostatecznie przegrała i padła
teraz też śpi, jestem ciekawa czy będzie tego więcej niż pół godziny, bo poszła spać najedzona, a nie jak zwykle po dłuższym czasie od karmienia.

Szaja - a propos Twojego nieprzytomnego małża - rozumiem go doskonale, bo sama uskuteczniam takie akcje. dziś w nocy na przykład: małż się kładzie później niż ja, z reguły się wtedy wybudzam. dziś bełkotałam do niego - gdzie jest Ewcia? uważaj na Ewcię! i macałam łóżko wokół siebie

... moje dziecię jest najwidoczniej zaprogramowane na półgodzinne drzemki w domu. już po spaniu. dobrze, że zdążyłam nastawić pranie i zmywarkę. muszę teraz poczekać do rozsądnej odległości między karmieniami, a potem lecimy na spacer.

testujemy od dziś pampki baby active - żeby na własnej skórze się przekonać, czy są rzeczywiście takie złe.

Ewcia
Przemek

Edytowane przez margo80
Czas edycji: 2010-10-02 o 10:56
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-10-02, 11:14   #2742
bratkab
Zadomowienie

Cytat:
ja tez chcialam poczekac do skonczonego 5 miesiaca, ale przez ten strajk glodowy musialam wszystko przyspieszyc

przewidujesz zime stulecia?

niezly glodomorek

a gdzie jest taka promocja? mysle, ze kilka sloiczkow warto
Może właśnie taka zima będzie, a tak poważnie to dostałam więc mam
Promocja jak się nie mylę jest w Realu

P O M O C Y - mały zjadł i teraz jest cały wysypany. Wszędzie ma czerwone placki i białe krostki mu się robią. Chciałam mu dobrze zrobić a zaszkodziłam Zastanawiam się czy podać mu jednak Bebilon HA czy mleko innej firmy?? Pomóżcie?? Szkoda mi go żeby głodny był i nie wiem co dalej robić
A do pediatry to dopiero w poniedziałek dam radę pójść...

Edytowane przez bratkab
Czas edycji: 2010-10-02 o 11:15
bratkab jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-02, 11:18   #2743
Konto usunięte

A co mu podałaś???

Polecam bebilon ha jednak.
Stary 2010-10-02, 11:25   #2744
bratkab
Zadomowienie

Bebilon 1 zwykły

---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ----------

No muszę podjechać po to HA. Dosłownie w dwie godziny go tak wysypało.
Stary 2010-10-02, 11:26   #2745
jamaicaP
Rozeznanie

dzien dobry
my się chwalimy na poczatek!
1. Róża dzis konczy 3 miesiace!!!
2. dzis mala przesapala cala noc we frejce!! tzn ok 4.30 zjadla normalnie ale we frejce i mysle ze juz sie przyzwyczaila

Cytat:
Napisane przez xxNiuniaxx Pokaż wiadomość
Lea, Maks jest niesamowity a Tymek to sama słodycz!

Gdy podnosicie dziecko np. z leżaka bierzecie go pod pachy? Powiem szczerze że mi tak wygodniej, mała ślicznie trzyma głowę... zastanawiam się tylko czy to do końca odpowiednie przy takim maluchu...?
Mam wrazenie ze ją boli albo nie pasuje bo taką zdziwioną mine robi wtedy...
od niedawna pod paszki biore bo mala ladnei glowke trzyma, nawet czasem nosze ja juz na biodrze

Cytat:
Napisane przez sparkly Pokaż wiadomość
A co myślicie o tym:
www.babyledweaning.pl
jak dla mnie glupota

Cytat:
fajny fason, a jak ocieplany?

wczoraj ogladalam kombibinezony ale jakies dziwne mi sie zdawaly. poszukiwan ciag dalszy jutro
wogole kobieta zdziwiona byla ze ja juz szukam kombinezonu na zime
porąbalo ja chyba, to mam czekac az snieg spadnie i mroz bedzie????

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
u

testujemy od dziś pampki baby active - żeby na własnej skórze się przekonać, czy są rzeczywiście takie złe.
my uzywamy od tygodnia i są fajne

lece sie ogarnac, mala nakarmie i lecimy na spacer bo slonce swieci jak glupie
Stary 2010-10-02, 12:09   #2746
jamaicaP
Rozeznanie

hehe
pobawilysmy się przed chwila i o 12 miala jesc mala
najpierw dalam jej cyc i usnela pociumkawszy moze z 5 razy
bez butli... wiec poczekam az wstanie i dopiero pojdziemy

a to Róża dzisaj
Stary 2010-10-02, 12:25   #2747
parrotka
Raczkowanie

[*]
Cytat:

Baska ma po nich uczulenie a kupilam jak glupia zapas jakby wojna miala byc...
Cytat:
P O M O C Y - mały zjadł i teraz jest cały wysypany. Wszędzie ma czerwone placki i białe krostki mu się robią. Chciałam mu dobrze zrobić a zaszkodziłam Zastanawiam się czy podać mu jednak Bebilon HA czy mleko innej firmy?? Pomóżcie?? Szkoda mi go żeby głodny był i nie wiem co dalej robić
A do pediatry to dopiero w poniedziałek dam radę pójść...
Bezpieczniej podac HA a do lekarza swoja droga w poniedzialek nie zaszkodzi, moze trzeba bedzie receptowe mleczko podac.

Hej kobietki.
Baska mi tez strajkuje przy jedzeniu. Zjada polowe tego co kiedys i tak od kilku dni. Juz nie wiem o co chodzi...Wczoraj usnela o 21 po 180ml mleka z kleikiem kukurydzianym, obudzila sie o 4.00 zjadla 100ml i dopiero o 9.00 i zjadla...40ml. O 10.00 dakam poj sloiczka jabluszka i tu nie bylo protestow ale po jabluszku dalam mleko i doopa, nie chciala.
Przez dwa ostatnie dni łep mnie tak napierdzielal ze masakra, dawno nie mialam takiej migreny - a niby po ciąży mialy przejsc haha akurat. Basia na cale szczescie nie dala mi popalic za mocno, przespalysmy te dwa dni razem. Inaczej bym chyba wyszla z domu i poszla w siną dal.... Wczoraj nie miala nawet sily wyjsc na spacer choc pogode w zachodniopomorskim mamy sliczna, ale dzis odrobie i zaraz wyrusze w rejs.
Z moim powrotem do pracy nie wiem jak bedzie. Nie bardzo mam z kim zostawic małą. Mama moja choruje, bierze chemię wiec o zostawieniu malej pod jej opieką na razie nie ma mowy. Zobaczymy jak bedzie za kilka miesiecy jak skonczy chemioterapie, czy bedzie na silach, jesli nie to jeszcze jakis czas zostane w domu. Teskno mi za pracą i za TZ-tem (pracujemy razem) i szkoda mi Tz-ta, bo wszystko na jego glowie, chlop mi sie zatyra ale co zrobic, ja tez nie leze do gory brzuchem....

Basia nadal sie nie odwraca, straszny z niej len i to od przedurodzenia (w brzuchu tez sie nie przekrecila glowka w dol). Za to ze stopami wyczynia takie akrobacje, że szok

Cholerka pralka mi padla, grzalka przestala grzac...

No to sie wyzalilam.....

Zdjecie to ociekająca slina Baska
parrotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-02, 12:44   #2748
jamaicaP
Rozeznanie

paprotko, ja nie wróce jeszcze dluuuugo do pracy z kilku powodow, glownym jest taki ze nei mam z kim malej zostawiac, jedyna osoba ktorej ufam to moja mama ale za daleko mieszka,zreszta pomimo wszystko chcę z mala byc teraz, maz tez tyra, wychodzi o 8 i wraca ok 20....wiec łatwo nie jest...
a Basia sliczna niebieskooka
Stary 2010-10-02, 13:09   #2749
panna migotka
Rozeznanie

parrotka jakie ma duże oczka
jamaica ślicznie trzyma głowkę i jaka drobniutka
a mnie dalej trzyma ból barku jestem sama w domu i nawet podniesienie małego sprawia mi trudność, nie mówiąc już o tym jak boli rano tż posmarował to miejsce fastum a dopiero potem przeczytałam, że nie wskazane przy karmieniu
Wiktor właśnie krzyczy na zabawki na macie bo mu nie odpowiadają

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-10-02, 13:26   #2750
kropka75
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22434323]Skończy już 5 miesiąc? Teoretycznie butlowe dzieci po 6 powinny...[/QUOTE] Danio tak. Dwa tyg. mu zostały, a kaszy bezglutenowej mamy jeszcze sporo. Już 10 dni je, a nawet pół paczki nie ubyło. A mam jeszcze dwie.

Cytat:

Wózek - ja mieszkam na 2 pietrze bez widny Wozek znosze na raty - napjpier stelaz, potem godnola, a na koniec mała. Dzis wzielam za jedynym razem gondole i mala i nawet sie nie zabilysmy
A co robisz z dzieckiem, gdy wnosisz gondolę?? Zostaje samo w domu?

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22435535]Dziewczyny a to wam przychodzi poleconym?[/QUOTE] Zwykłym. I nawet nie normalnym listem, bo nie listonosz mi to przyniósł.

Cytat:
... moje dziecię jest najwidoczniej zaprogramowane na półgodzinne drzemki w domu. już po spaniu. dobrze, że zdążyłam nastawić pranie i zmywarkę. muszę teraz poczekać do rozsądnej odległości między karmieniami, a potem lecimy na spacer.
To jak mój. 30 min i oczy jak talerze.

A Active nie są złe. Po prostu nie wytrzymują duuuużego sikania przez dłuższy czas.
Odkąd Danio nie je w nocy, sika mniej i wytrzymują do rana.

A ja zaraz umrę. O 1 w nocy obudził mnie ból gardła. Rany, jaką mam anginę zaj...stą. Katar gratis oczywiście. A młody obok. Jak go zarażę to się pochlastam chyba...

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-02, 14:27   #2751
Silpe
Zadomowienie

Dziewczyny ale mam maruda dziś w domu zaraz palne sobie w łeb
młoda wściku jakiegoś dostała- mam ją spluc czy jak
przed południem byłyśmy na spacerku było ok- nie spała , w domu wcześniej tylko chwilke - po powrocie do domu ryk - daje - smoka , pic, mleko nic dalej ryk wyniosłam spowrotem przed dom - do wózka - ryk na rece ryk - dopiero po dłuższej chwili padła - była juz skrajnie zmeczona ale przeciez spac to ona nie umie w dzien
przespała mi jeszcze pół godz, na dworze - zdążyłam w tym czasie wykopac wiekszośc jarzynek z ogródka.
obudziła sie marud- o domu - daje flache ryk i tak z 20 min w koncu załapała i zjadła - marud przez pół godz, położyłam na kanapie - siebie obok i usneła na całą godz
teraz też był marud - dałam herbatki wypiła troche i kima i na rekach- jezu co w nią dziś wlazło to nie moje dziecko ...

dodam ciekawostke - od 3 dni daje jej na południe flache zageszczoną kleikiem i tak
- 1 dzien . spała 2,20godz
-2 dzien , 1,30godz
3 dzien - dziś - 1 godz
że niby pokazała , jak chce to może jednorazowo pospac w dzien wiecej niż 20 min i koniec

jak sie wykima dam flache i wychodzimy , niech jej dupe przewieje

Silpe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-02, 14:51   #2752
margo80
Zakorzenienie

a my już po spacerze. pospała sobie ponad 2h, minęła pora karmienia, a ona po 3,5h zjada 6 minut i nie chce więcej. szok. tłumaczę sobie, że efektywniej ciągnie albo pokarm lepszy niż kiedyś, bo inaczej zamartwiałabym się bardzo

teraz gada sobie na macie, a ja mam chwilkę.

zastanawiają mnie te jej policzki. są takie zaróżowione, nie ma krostek na tym i skórka nie jest szorstka, ale taka jakby błyszcząca. co to może być? ma to tylko na policzkach i na bródce.

Ewcia
Przemek
Stary 2010-10-02, 15:21   #2753
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiaaX Pokaż wiadomość

a tu moja córcia:

---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ----------

Cytat:
Napisane przez sparkly Pokaż wiadomość
A co myślicie o tym:
www.babyledweaning.pl
hmm powiedzmy ze jest taki czas u małych dzieci kiedy przy karmieniu sobie tak buzie morusaja i robia to własnymi łapkami dla mnie osobiscie ktos poprostu nie ma co robic i miesza w głowach

ale jesli ktos chce postepowac wg tego schematu prosze bardzo

---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ----------

Cytat:

Dzień dobry. Nie śpimy od 7.30.
dzin dobry my od 7.00 zmogło ja koło 11 na 45 minut

potem koło 13 dostała zupke i po 1 godz zabawie z tata padła i spi do teraz

Dzieki dziewczyny za oddane głosy

---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ----------

Cytat:
fajniusi

---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ----------

Cytat:
Napisane przez jamaicaP Pokaż wiadomość
dzien dobry
2. dzis mala przesapala cala noc we frejce!! tzn ok 4.30 zjadla normalnie ale we frejce i mysle ze juz sie przyzwyczaila

: jupi:

---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ----------

Cytat:
hehe

a to Róża dzisaj

---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ----------

Cytat:
Napisane przez parrotka Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ----------

i mała dzis mnie obudziła otwieram oko a tu nózka w reku i paluszki liczy

no wreszcie ja tak czekałam na te chwile

i kiedy włozylam ja do lezaczka zeby nakarmic nawet to nagrałam i focie zrobiłam potem wrzuce i pokaze moja kochaniutka niunia

spadamy teraz na cyca i na spacerek

http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014
Edzia400 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-10-02, 15:45   #2754
Darianna25
Zakorzenienie

Witam.
Ja wczoraj położyłam Olę spać o 21.30.Posmarowałam jej główkę na noc linomagiem na ciemieniuche.Mala spała u mnie na klacie, ja oglądałam Kuchenne rewolucje na kompie i jej skubałam tą ciemieniuchę.Skubałam tak 2 godziny.Jak przestało być wygodnie u mnie na klacie to ją jeszcze nakarmiłam i o 24.00 położyłam ją w łóżeczku.Myślałam, że pośpi do 6.00 a ta pobutka o 4.00 potem o 7.30 zaczeła już gadać do karuzeli.

Teraz walczyłam godzinę aby zasneła.Od rana spała może pół godziny.

U mnie pochmurno ale ciepło.

Cytat:
hehe

a to Róża dzisaj
Moja tak nie trzyma zabawek a nawet po nie nie sięga

Darianna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-02, 16:21   #2755
velluto
Zadomowienie

Cytat:
dzien dobry
gratulacje x 2
Cytat:
hehe

a to Róża dzisaj
fajna czuprynka
Cytat:
Napisane przez parrotka Pokaż wiadomość

Przez dwa ostatnie dni łep mnie tak napierdzielal ze masakra, dawno nie mialam takiej migreny - a niby po ciąży mialy przejsc haha akurat. Basia na cale szczescie nie dala mi popalic za mocno, przespalysmy te dwa dni razem. Inaczej bym chyba wyszla z domu i poszla w siną dal.... Wczoraj nie miala nawet sily wyjsc na spacer choc pogode w zachodniopomorskim mamy sliczna, ale dzis odrobie i zaraz wyrusze w rejs.

zycze duzo zdrowia dla Ciebie no i przede wszystkim dla mamy
fajna mała
Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość
A co robisz z dzieckiem, gdy wnosisz gondolę?? Zostaje samo w domu?

A Active nie są złe. Po prostu nie wytrzymują duuuużego sikania przez dłuższy czas.
Odkąd Danio nie je w nocy, sika mniej i wytrzymują do rana.
niestety tak tak samo musze ja zostawic gdy znosze wozek gnam wtedy po schodach jak szalona

ja polecam pampers sleep & play, dla mnie najlepsze pieluchy

kuruj sie kobieto zdrowia zycze
Stary 2010-10-02, 19:43   #2756
kropka75
Zakorzenienie

Niestety rozłożyło mnie całkiem. Co gorsza mój chłop kaszle. Oszaleć można...

A co tu dziś taka cisza?

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-02, 20:16   #2757
justin18061976
Rozeznanie

Cytat:

A co tu dziś taka cisza?
baluja kobity
ponawiam pytanko o wekowanie sloikow??
jaki sposob preferujecie??
ja dzisiaj zrobilam dynke z ziemniakami i zagescilam kleikiem ryzowym, maly wciagal az furczalo
ide ogladac mam talent
kropcia zdrowiej!

http://suwaczki.maluchy.pl/li-48793.png
62-61-60-59-58-57-56-55-54-53
justin18061976 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-10-02, 20:53   #2758
kumkura
Rozeznanie

Cytat:

A co tu dziś taka cisza?
zdrówka życzę
U nas dzisiaj spokojny dzień Mały sporo spał-widać, że tego mu brakowało chyba zamienimy spacery w foteliku na spacerówkę..już ledwo co się mieści..
Jutro mamy pierwsza rocznicę ślubu Jedziemy do teściów na obiad z noclegiem..pewnie teściowa znowu "zaściska" mi dziecko..to jej jedyny wnuk, więc muszę jej pozwalać..
Stary 2010-10-02, 20:55   #2759
margo80
Zakorzenienie

jak mam dostęp do kompa, to nikt nie pisze

już wiem, z czego te poliki Ewcia ma takie - na 100% alergia kontaktowa od koca, na którym szaleje na podłodze. jutro idzie do prania w Loveli, bo Lovela nas nie uczula

Kropka - zdrówka

Ewcia
Przemek
Stary 2010-10-02, 21:14   #2760
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez panna migotka Pokaż wiadomość
parrotka jakie ma duże oczka
jamaica ślicznie trzyma głowkę i jaka drobniutka
a mnie dalej trzyma ból barku jestem sama w domu i nawet podniesienie małego sprawia mi trudność, nie mówiąc już o tym jak boli rano tż posmarował to miejsce fastum a dopiero potem przeczytałam, że nie wskazane przy karmieniu
Wiktor właśnie krzyczy na zabawki na macie bo mu nie odpowiadają
Termofor polecam. Poważnie, ja od dziecka korzystam Małżon się nabija ze mnie, a jak przyjdzie co do czego, to "daaaj trochęęęęęęęę".

Cytat:
Danio tak. Dwa tyg. mu zostały, a kaszy bezglutenowej mamy jeszcze sporo. Już 10 dni je, a nawet pół paczki nie ubyło. A mam jeszcze dwie.

A ja zaraz umrę. O 1 w nocy obudził mnie ból gardła. Rany, jaką mam anginę zaj...stą. Katar gratis oczywiście. A młody obok. Jak go zarażę to się pochlastam chyba...
O widzisz. A ja dzisiaj zakupy zrobiłam słoikowe po 5 miesiącu, do tego kleik ryżowy, kukurydziany i kaszka brzoskwiniowa - założę się, że dziecko nie tknie i tak

Lecz się bidulo

Cytat:
Napisane przez Silpe Pokaż wiadomość
Dziewczyny ale mam maruda dziś w domu zaraz palne sobie w łeb
młoda wściku jakiegoś dostała- mam ją spluc czy jak
przed południem byłyśmy na spacerku było ok- nie spała , w domu wcześniej tylko chwilke - po powrocie do domu ryk - daje - smoka , pic, mleko nic dalej ryk wyniosłam spowrotem przed dom - do wózka - ryk na rece ryk - dopiero po dłuższej chwili padła - była juz skrajnie zmeczona ale przeciez spac to ona nie umie w dzien
przespała mi jeszcze pół godz, na dworze - zdążyłam w tym czasie wykopac wiekszośc jarzynek z ogródka.
obudziła sie marud- o domu - daje flache ryk i tak z 20 min w koncu załapała i zjadła - marud przez pół godz, położyłam na kanapie - siebie obok i usneła na całą godz
teraz też był marud - dałam herbatki wypiła troche i kima i na rekach- jezu co w nią dziś wlazło to nie moje dziecko ...

dodam ciekawostke - od 3 dni daje jej na południe flache zageszczoną kleikiem i tak
- 1 dzien . spała 2,20godz
-2 dzien , 1,30godz
3 dzien - dziś - 1 godz
że niby pokazała , jak chce to może jednorazowo pospac w dzien wiecej niż 20 min i koniec

jak sie wykima dam flache i wychodzimy , niech jej dupe przewieje
Cierpliwości życzę

Cytat:
Napisane przez Edzia400 Pokaż wiadomość

i mała dzis mnie obudziła otwieram oko a tu nózka w reku i paluszki liczy

no wreszcie ja tak czekałam na te chwile

i kiedy włozylam ja do lezaczka zeby nakarmic nawet to nagrałam i focie zrobiłam potem wrzuce i pokaze moja kochaniutka niunia

spadamy teraz na cyca i na spacerek
Ale fajnie

Cytat:
Napisane przez Darianna25 Pokaż wiadomość

Moja tak nie trzyma zabawek a nawet po nie nie sięga
Nie martw się, Agu zaczęła chyba dizeń przed skończeniem 4 miesięcy

Cytat:

A co tu dziś taka cisza?
A szlajają się

Byłam w M1, ścięłam się na krótko (super się czuję ), pożarłam tonę słodkich rzeczy, kupiłam tonę rzeczy żarciowych i kupiłam sobie heineken

Cytat:
Napisane przez justin18061976 Pokaż wiadomość
baluja kobity
ponawiam pytanko o wekowanie sloikow??
jaki sposob preferujecie??
ja dzisiaj zrobilam dynke z ziemniakami i zagescilam kleikiem ryzowym, maly wciagal az furczalo
ide ogladac mam talent
kropcia zdrowiej!
Podaję, jak robię np. kompot czy owoce jakieś smażone cy cuś.

Gotujące się nakładam do słoika, zakręcam, do góry dnem stawiam. Nie dogotowywałam dalej. Ale np. owoce zasypane cukrem, tzn. jagody, maliny - gotowałam jeszcze.

-----------------
Dziewczyny, ja wiem, że mi napiszecie, że minie, że ząbkowanie. Ale Agu zjadła rano 120ml, potem 1/3 słoika moreli, po południu 50ml i to tyle. Jeśli ok. północy jak zazwyczaj się budzi nic nie zje, to lecimy na dyżur szpitalny. Pić też nie chce, rano troszkę tylko wypiła, nie ma gorączki, nie jest osowiała, ale...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości