![]() |
#2731 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcowo-Sierpniowe 2,5-latki :o)
chyba nawet lepsze od tych lidlowskich
![]() ale takie naj naj z tacki to u mnie zaraz przy bloku w rybnym sprzedaje babka z firmy Grześkowiak (to chyba wlkp firma, surówki na wagę produkują). są jak to teraz młodzież mówi: MEEEEEEEGAAA ![]() ale 6zł za tackę! |
![]() ![]() |
![]() |
#2732 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
wqrza mnie to, wlasnie jak rodzina czy znajomi zaczynaja oceniac, czy mowic, o jakims imieniu. mowisz np, ze dasz tak i tak, a wtedy wiekszosc analizuje, hmm... czy z kims sie kojarzy, czy mam takiego znajomego, czy gdzies w filmie nie bylo itp... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2733 |
Zakorzenienie
|
ja do chłopców nigdy imienia nie miałam
dopiero w domu wybieraliśmy //bo wcześniej żadne nam się nie podobało do dziewczynki mieliśmy wygrane -Weronika chyba oboje liczyliśmy podświadomie na dziewczynkę że żadne imię chłopięce nam się nie podobało |
![]() ![]() |
![]() |
#2735 |
Zakorzenienie
|
Veronko mnie to też zawsze wkurzało
a jeszcze bardziej wkurzające jak już oświadczysz że tak ma na imie i ktoś tam nosem kręci i wymyśla //szlag by trafił /Jak się im takie czy takie imię podoba to niech sobie urodzą i nazwią jak się im podoba A jak Borysek wybrał Marysia to ja nie wiem czy wam pozwoli ją inaczej nazywać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2736 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2737 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
za to dzis obiad robil sie w super ekspresowym tepie: warzywa na patelnie, a na drugiej cycki kurakowe w musztardzie, czosnku i ziolach, pyyycha, do tego szybko pokroilam pekinska, ogorka i pomidora, cale 15min zajelo robienie obiadu ![]() Kristi, gdyby bylo cieplo, to pewnie bym go zostawila na te 15min w aucie do przyjazdu tz, ale jako, ze jest zima musialam wniesc (na 3pierto) ![]() niestety samo sie nie zrobi, dokladnie jak mowisz co do porodu, ja tam wole po 1.04, nie dosc, ze dostane ta kase z pzu, to wyrobie sie ze wszystkim na czas, a tak to do przyjscia dziecka nie jestem w ogole przygotowana obecnie, do tego mamy full roboty u tz i tez nie mam jak go tam samego zostawic. ---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ---------- tak tak, mowi na nia :totyczka Malysia" czyt. siostrzyczka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2738 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2739 |
Zakorzenienie
|
nie, to tz kilka razy go pytal jak chce, zeby siostra miala na imie. zawsze mowil, ze to imie nie, tamto tez nie itd... az kiedys tz sie pyta, to co jak chcesz zeby miala na imie Krysia?nieeee Marysia?taaak! Malysia! i tak mu zostalo
|
![]() ![]() |
![]() |
#2740 |
Zakorzenienie
|
no to super Igusia autorytetem w przedszkolu
![]() Veronko no to zostaje Marysia ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2741 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ja też imię Maja miałam już przed zajściem w ciążę wymarzone ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2742 |
Zakorzenienie
|
hm
jak zwolnienie to zwolnienie ![]() ręka ciut mniej boli, nie ma takich nerwobóli jak przez 2 poprzednie dni ![]() ![]() ![]() a propos imienia to tak zapisaliśmy z tż kilka imion, w tym i Mikołaj a potem przy kawie , młodzież sie zebrała jak też nazwać płodziaka, moja przyszła bratowa mowi że może Miki, chłopaki w śmiech, ![]() ![]() ![]() ![]() a teraz spoko, bo jest Miki, Mikuś, Mikunio (taboretowa tak go spieszcza ![]() jak sie dowiemy co mi w brzuchu pływa będziemy dumać, a jak nie będzie widać, to też trzeba będzie zrobić wkrótce jakiś spis ![]() ![]() biedronkowe piergogi (virtu) są super, mi smakują i tż na wyprawy ostatnio też zapas zabrał, żeby nie tylko mięcho zajadać ![]() wiecie co miałam już kiedyś pisać, ale zupełnie mi nie podchodzą ryby pieczone takie parowane i to nie wiem jakbym je przyprawiła, i jakie dodatki zapodała, macie jakieś pomysły, żeby mi sie poprawiło, jedynie przepis Marti mi podchodzi ze smakiem, a tak inne to bleeee, chciałam żeby było ciut dietetycznie ( mam ten cholesterol niby normalny 195, jak powiedziała moja mama, ale nie chciałabym żeby się zwiększył) , ale to nie przechodzi mi przez przełyk, i tylko obiad mam popsuty, bo bez smaku to nie ma potrzeby nawet zakasić ![]() za to smażone zjem prawie do cna,a tż łącznie w płetwami ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2743 |
Zakorzenienie
|
Cześć babeczki
Co do imienia ja Olę wymyśliłam na wykładzie ![]() ![]() ![]() ![]() Ja tak wybrałam imię bratu... miał być MAciusiem, ale mówiłam do niego Piotruś ![]() ![]()
#2744 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2745 |
Zakorzenienie
|
ale u nas dziś syfna pogoda
![]() wogóle mieliśmy tabun ludzi, dopiero chwilę temu mogłam zjeść śniadanie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2746 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tylko pamietaj, ze kuraka smazy sie na duzym ogniu i nie dlugo z dwoch stron, bo robi sie suchy w srodku, a powinien byc soczysty. no i wiem, ze sie nie powinno, ale ja uwielbiam smazyc na oliwie z oliwek extra virgin Edytowane przez ver_ona Czas edycji: 2011-02-04 o 11:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2747 |
Zakorzenienie
|
Dzięki
![]() czemu się nie powinno smażyć na oliwie extra virigne??? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2748 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Normalnie, zimo spyyyyyyyyyyyylaj!
![]() |
#2749 |
Zakorzenienie
|
Sosno bo oliwa traci wartości jakie miałaby jakbyś zjadła z nią sałatę
![]() szkoda jej marnować jeśli smażenie trwa więcej nich chwilkę ![]() ja marynuję w oliwie rzeczy na patelnię grillową i też smażę, ale to krótka obróbka na bank nie usmażysz przecież kotletów schabowych na extra bo to juz trwa dłużej do smażenia można dolać jakąś sansę czy inny mix mniej szlachetny tudzież przecież nasz rodzimy olej rzepakowy do smażenia w sam raz wiecie dziwna sprawa z tą reklamacją, dziś na moją pocztę przyszło zapytanie czy takiej przesyłki poleconej z tym kocykiem nie było ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() a dziś mam dzień żałoby, biustonosz z UK, przyszedł, ciut za duży ale kij, ale przesyłka (zwykła) była nadszarpnięta, myślę sobie ok, troszkę tylko folia zadarta, otwieram , a tam zwłoki mojego cyckonosza ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() będzie dobry na przeróbkę karmnikową, bo ma wąskie ramiączka ![]() ![]() ![]() ![]() znowu nie mam stanika wygodnego , domowego, idę chyba mniejszy rozmiar kupić ![]() chodzę po domu w miękkim karmniku mothercare, bo mnie nic nie gniecie przez cały dzień ![]() si słońce miałam koło 11, teraz hula wiatr współczuję, budowniczym za oknem, masakra w takie zimno zadylają po dachu coś murują, klecą Edytowane przez anka1900 Czas edycji: 2011-02-04 o 12:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#2750 |
Zakorzenienie
|
uuuu, Anka - czyli ebayowa wpadka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2751 |
Zakorzenienie
|
witam
![]() u mnie sąsiedzi rozbudowują dom od grudnia i Ci budowlancy tez dzien w dzien zapylają ![]() ![]() Anka jak to z dziurą? to co sie działo z tą przesyłką? zaraz spadamy na kulki, czekam tylko na tz i pewnie 2 godziny tam spędzimy , 1 to za mało a teraz jeszcze jakas promocja jest. Mam nadzieje ze będą inne dzieciaki bo Wiki ma głód ![]()
#2752 |
Zakorzenienie
|
słuchajcie z UK to przychodza przesyłki w takiej jakby kopercie /reklamówce, nie ma tam bąbelków,
no i gdzieś tak jakby ta moja paczka sie zaczepiła i rozdarło ten tiul , a że to przesyłka zwykła to nikt sobie z tego nic nie robi ![]() jakoś zacerowałam tę dziurę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2753 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2754 |
Zakorzenienie
|
Witam
u nas też zimno jak diabli wiatr mocny i zimny choć był 1 na plusie Ale śnieg się kleił i zrobiliśmy 3 bałwanki ![]() Veronko czyli ten kurak to robisz pierś i robisz go bez żadnej panierki tylko to co napisałaś ??? Ale jak znajdziesz czas i będzie ci się chciało to może żuć go na kulinarny by się nie zawieruszył ![]() ![]() Wiecie co zauważyłam od jakiegoś dłuższego czasu że przed @ /jakieś kilka dni przed mam strasznie nabrzmiałe piersi lewy mnie nawet uwiera z lewej strony / nigdy wcześniej tego nie miałam / na początku miałam zawsze stracha że może jestem zafasolkowana /bo to jedynie z tym mi się to kojarzyło // ale jak się już skapnęłam i skojarzyłam to z @ to luz Ale czy to normalne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2755 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2756 |
Zakorzenienie
|
co do tej rybki
to może spróbuj panierowaną ale smażoną w foli //bardziej dietetyczna a w smaku zbliżona do normalnej smażonej // mnie też nie smakują rybki pieczone, duszone, parowane |
![]() ![]() |
![]() |
#2757 |
Zakorzenienie
|
hm
Kristi ja zawsze przed @ miałam nabrzmiałe piersi, więcej wody w organiźmie przed @ i inne hormony, miałam tak że biust wylewał mi sie z biustonosza a tak z ciekawości, odbiegając od tematu robiłaś ostatnio usg cyców ? czy kiedyś tam, wieki temu ? ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2758 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wiadomo, że to mało ekonomiczne, dlatego smażyć można na oliwie z wytłoków czy innych gorszych rodzajach. no, ale nie wiem... może Martiii wdepnie i eksperckim okiem spojrzy na rozważania ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2759 |
Zakorzenienie
|
o Sosno to żyję w nieświadomości
![]() faktycznie jak wygooglałam to chyba masz rację w tym co piszesz ![]() ale moze zależy to tego czy jakaś rafinowana , czy nie ? ale niech nam to Marti wyłoży jak kawę na ławę ![]() albo wyśle nam baty że jeszcze nie znamy tematu i nie mamy go w jedym paluszku ![]() Edytowane przez anka1900 Czas edycji: 2011-02-04 o 15:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#2760 |
Zakorzenienie
|
haj,
mam grypę. tż zaraził mnie, moją mamę i Z. utłukę, bo zamiast posiedzieć w domu to łazi i nie odchoruje ![]() Z. kaszle, dzwoniłm do lekarza, kazał dawać odkrztuśny syrop i smarować pulmexem plus nurofen 3 razy i rutinacea ![]() Kasiulko weź nutri termique, bo oleo raczej obciąży, a masz teraz krótsze, więc objętośc wskazana ![]() idę zdychać dalej, pa! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:14.