|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2731 |
Zadomowienie
|
Dot.: Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz
W końcu nadrobiłam!
GBS ujemne!!!! yeah.. chociaż jedno z głowy ![]() tylko teraz bede mieć problem z zarejestrowaniem się do lekarza. Kazał mi przyjść 6 stycznia a przeciez wtedy jest wolne, sam się zagapił, a 13 to już może być za póżno.. a na 30 to mnie położna nie chce zarejestrować. Kurde, jutro musze zadzwonić do lekarza... a nie cierpie tego robić. cytrynko - leż i uważaj na siebie. muron - masz dwa wyjścia. Albo położyć się i odpoczywać i np oglądać jakieś głupie filmy, albo denerwować się i w końcu pojechać do szpitala i zostać tam do porodu. Ja zdecydowanie położyłabym się i odpoczywała w samotności a nie w szpitalu! |
![]() ![]() |
![]() |
#2732 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz
Justine WR ja miałam robione za którymś razem na comiesięcznych badaniach (więc nie wiem czy z moczu czy z krwi) ale normalnie refundowane z NFZ, przynajmniej u mnie.
Jezu w końcu suszy się ostatnia partia ciuszków!!mam już full komodę ![]() ![]() jak się cieszę że już wszystko prawie przygotowane dla Młodego. Ja też z tych co nie lubią na dup** siedzieć i od środy zaczynam wielkie świąteczne gotowanie.Jutro ostatnie zakupy (warzywne i to co długo nie może stać w lodówie nieprzetworzone) i się zabieram do roboty,aż normalnie nie mogę się doczekać. To moje pierwsze święta przygotowywane w całości samodzielnie,strasznie się cieszę!! Mąż za to będzie sprzątał, żeby było po równo ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2733 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Muron uspokój się jakoś bo jak będziesz schizować to możesz sobie tylko zaszkodzić. Ja też już się zaczynam denerwowac, ale staram się o tym nie myśleć, zająćgłowę czym innym, co ma być to będzie!!! Cytat:
![]() ja też dalej tyje, ostatie ważenia u lekarza 63,4 a teraz mam ok 65-66 max wyszła diabelska waga 66,6 ![]() Dziewczyny co dla dzidzi na wyjście za szpitala, już było o tym pewno mówione, ale własnie mama zamiar pakowac siate na wyjście, body, śposzki, bluzeczka, pajacyk ciepłyk i kombinezon wystarczy?? no plus czapeczka bawełniana i grubsza szalik,jakieś skarpeteczki grube na łapki (chyba żejeszcze gdzieś dokupie rękawiczki bo nie mam). Do tego wezmę kocyk akrylowy taki grubszy żeby pootulać jeszcze w drodze do auta, nosidełko ma jeszcze osłonkę na nóżki, tak że myśle że świat?? co wy tym sądzicie?? hehe od kilku dni się zastanawiam co wziąś a jak teraz to sobie napisałam to jakoś prościej się zrobiło ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2734 |
Raczkowanie
|
Oj dziewczyny Witam po wekendzie w kiepskim nastroju! miałam dziwny sen- porodowy- chyba się zaczeło: strach i sny! dziś wpadłam w ogromną panike, że nie mam nic przygotowane dla dzidziusia, że jeszcze nie wszystko kupione i strach porodu, że nie bedzie przy mnie męża |(wcześniej sobie nie wyobrażałam, żeby był, teraz chyba bym chciała)- łzy mi poleciały! Na szczęście pogadałam z moim TŻ, zakupiłam na allegro pieluchy i termometr i troszke sie uspokoiłam
![]() poczytam Was później teraz musze się wreszcie ruszyć i coś zrobić! Jutine88 ja mam podobnie z mamą, moja twierdzi, że jak jej wody odeszły przy pierwszym dziecku to pojechała do lekarza po skierowanie do szpitala (taki ponoć był wymóg) i ten jej kazał do domu jechać, a ona poszła kopki siana stawiać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2735 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
to jest badanie z krwi, mogłaś nawet nie wiedzieć ze ci je robią ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2736 |
Raczkowanie
|
dziewczyny jeszcze mam takiepytanie odnośnie piżamy do pododu? jakiej długości macie te piżamy?bo ja miałam wziąść starą kosulke tż, ale teraz się zastanawiam czy to dobry pomysł, bo co jak mi np każą chodzić jeszcze to z tyłkiem na wierzchu? w sumie mam kupione 3 koszule takie do karmania z muzzy, no wiecie jakie...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2737 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co do koszuli, to raczej jakaś rozpinana z przodu lub z dekoldem proponuję, bo po porodzie przecież kładą dzidzię nam na klatkę, to moje zdanie |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2738 |
Raczkowanie
|
mika_am ja tez mam takie schizy
![]() ![]() LadySith a co to za wkladki higieniczne wykrywajace saczenie? pytalam w aptece na dole u siebie, ale panie otworzyly usta ze zdziwienia ![]() ![]() Edytowane przez mila24 Czas edycji: 2010-12-20 o 13:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#2739 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() też słyszałam o tych wkładkach, jak wody się sączą to one się zabarwiają na jakiś kolor |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2740 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Z tym leżeniem to mam po prostu odpoczywać, mniej chodzić itd., na sr mogę na razie chodzić normalnie ![]() ![]() ![]() Kurcze, jeszcze rok temu w życiu bym nie powiedziała, że będę do ginka tak często latała - w ogóle do lekarzy, na badania itd. - tyle wyników to ja przez całe życie robionych nie miałam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2741 |
Zadomowienie
|
Witam, ja 34 -36 tydzień (nie wiem dokładnie) i utyłam już od początku ciąży 17,5 kg. Choć nie widać tego i waga się nie stresuję. Chciałabym, żeby było wszystko ok z dzieckiem, cały czas mam takie schizy.
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#2742 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Znalazłam na necie, ten zestaw nazywa się Al Sense, koszt 3 wkładek to około 60 zł ![]() ![]() http://www.poradnikmedyczny.pl/mod/a...a_alsense.html Oczywiście to w ramach ciekawostki Wam przytaczam ![]() Edytowane przez cytrynka3002 Czas edycji: 2010-12-20 o 13:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2743 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
witam nowe mamusie ![]() ![]() dziewczyny nie stresujcie tak tymi skurczami bo mi jeszcze 2 miesiące zostały a czytając tak Was to też u siebie się doszukuje jakis skurczy ![]() chciałam coś pisać ale zanim dobrnęłam do końca to już zapomniałam ![]() Edytowane przez agape Czas edycji: 2010-12-20 o 13:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2744 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2745 | |
Raczkowanie
|
cytrynka, agape dzieki za linki, w sumie fajna sprawa,
nie wiem czy sie nie zaopatrze ![]() a wracajac do skurczow, to na prawde bardzo indywidualna sprawa, ja mam bardzo czesto, codziennie praktycznie od 23 tyg, juz 2 razy w szpitalu lezalam, i nic- stwierdzili ze taka uroda ciazy, dopiero ostatnio w 34 tyg cos sie zaczelo dziac z szyjka- jest miekka i kanal przepuszcza palec, ale jakos mnie to juz nie stresuje, jutro koncze 35 tydz, ide do ginki zobaczymy co powie. Moja przyjaciolka za to, przez cala ciaze nie odczula zadnego skurczu, nawet przed samym porodem, pisaly jej sie silne skurcze na ktg, a ona i tak ich nie czula ![]() ---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2746 |
Zakorzenienie
|
nie miałam żadnego kolejnego skurczu. TZn pewnie miałam ale nie czułam- jak na KTG wyszło wczoraj
natomiast mała kręci się niesamowicie. ALe może przez zdenerwowanie dlatego fakt trzeba się uspokoić. Dzis u mnie mama, jutro babcia, to jakos przetrwam
![]() |
#2747 |
Zadomowienie
|
dziewczyny jutro ma być całkowite zaćmienie księżyca, - ciekawe czy wpływa to na liczbę porodów, bo ponoć pełnia sprzyja dużej ilości porodów w tym samym czasie. Chciałabym doczekać stycznia.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2748 |
Wtajemniczenie
|
ja jak rodzilam synka to nie mialam zadnych wyczuwalnych przeze mne skurczow, nawet myslalam ze urodze po terminie bo skurczy brak
![]() mialam tylko brzuch obnizony ponad miesiac a tak jednego dnia odszedl czop z krwia, pojechalismy na IP tam ze wszystko ok pozamykane na 10 spustow, i ze bez tego czopa to jeszcze z 2 tyg moge chodzic... a na drugi dzien zaczely sie skurcze najpierw co godz, potem coraz czesciej i jeszcze tego samego wieczoru mialam co 3 min, wiec znow na IP i rozwarcie na 4 cm i nad ranem urodzil sie moj synek ![]()
#2749 | |
Rozeznanie
|
karinaa nie ,nie pytałam gina o to tętno - bo szczerze mówiąc wyleciało mi to z głowy na wizycie
![]() Cytat:
![]() ![]() troszkę Wam zazdroszczę że macie od kogo tyle ciuszków dostawać ,Ja mam tylko to co sama kupiłam . Właściwie to nie mam ani 1 szt czapeczki bawełnianej ![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#2750 |
Rozeznanie
|
Justine wiem o czym mowisz, ja sie duzo naslucham od tesciowej, siostr meza, że one to kiedys nie wiadomo co w ciazy robily, a ja nie dosc ze prawie od poczatku na zwolneniu (glownie przez mdlosci, wymioty i zaslabniecia), to jeszcze sie ze soba niancze. Tez staram sie robic wszystko, ale nie forsowac sie, bo nie robie tego dla siebie tylko dla dzidzi. Jakos we wrzesniu jak sie przeprowadzalismy to po calym takim zabieganym dniu dostalam potwornego bolu brzucha i kregoslupa, gin powiedzial ze przesadzilam z ruchem i ze mam lezec! Wiadomo ze w domku cos tam robie, co prawda na raty, dzis posprzatalam duzy pokoj, a podloge to tu chyba z 5 razy mylam bo ciagle jakies zacieki!
![]() agapeJa tez sie juz skurczow i cieknacych wod plodowych doszukuje heheh ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2751 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a teraz jak bylismy u tesciowej, to powiedziala ze Natusi nic nie kupi jak przyjdzie w odwiedziny, bo bez sensu i tak mam za duzo ciuszków ale nie zapytala czy cos innego by nie kupic, a nie mamy karuzeli maty ... no ale ![]()
![]() |
#2752 |
Zadomowienie
|
filmik Zawitkowskiego "co nieco o rozwoju dziecka" - bardzo ciekawe, polecam
![]() http://www.google.pl/search?hl=pl&tb...=&oq=&gs_rfai= |
![]() ![]() |
![]() |
#2753 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2754 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() niektóre teściowe,mamy,babcie mają "wspaniałe "podejście do sprawy ![]()
![]() |
#2755 |
Rozeznanie
|
taaa jak bym moja tesciowa slyszala, ostatnio jak ja poprosilam zeby kupila mi body w auchanie bo byly w promocji, a ja akurat nie moglam tam jechac, to sie oburzyla ze mam cala szafe ciuszkow i ona nie widzi potrzeby zebym miala wiecej :/ i ciagle sie wkurza ze cos kupuje (tez przesadna) jak dowiedziala ze wozek kupilismy to o malo zawalu nie dostala!
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2756 |
Zadomowienie
|
no moja mama mi mnóstwo ciuszków kupiła dla małej, czasem sama była w sklepie, a gdy byłyśmy razem to zawsze chciała płacić.
Teściowa jeszcze nic nie kupiła, choć bardziej boję, się, że jak mała się pojawi to jak jej zacznie kupować zabawki i słodycze to będzie do przesady. Już powiedziałam mojemu mężowi, ze ma uświadomić mamę, że słodyczy jak najdłużej nie chcemy dawać małej a jeżeli chodzi o zabawki to też nie chcemy za wiele. Widzę jak kupuje 2 wnukowi to do przesady, za każdym razem jakieś słodycze, czekoladę, cukierki no i zabawki. Brrr. A kiedyś mówiłyście odnośnie zabawek, ja strasznie nie lubię zabawek takich wybitnie sfeminizowanych ale nastawionych na "przyuczanie" dziewczynek do zawodów. No bo laki to wiadomo są i będą, dziewczynki się bawią ale jak widzę zabawki w postaci: kuchni, żelazek, odkurzaczy na dodatek koloru różowego to mnie coś trafia. Wiem, od mamy, że jak byłam mała to też miałam kupiony komplet garnków i się tym nie chciałam bawić - co mi zostało do dzisiaj - nie nienawidzę gotować. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2757 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() cos mi mezus sie skarzy ze zle sie czuje ,w nocy co prawda czulam ze byl rozpalony ale go nie nakrecam bo rano nie mial goraczki wcale a sam sie nakreca ze jest chory i jeszcze wmawia mi ze ten termometr co kupilam jest niedobry i zle mierzy ![]() ![]() nie moglam czekac z obiadkiem na meza i juz kurczak prawie gotowy a i dostałam nowa ksiazke Nigelli-fajne ma niektóre przepisy ,jeszcze dostałam od kolezanki nigella ekspres tez spoko co prawda w angielskiej wersji ale jak dawali to co mialam gardzic ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2758 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2759 |
Raczkowanie
|
Witam po przerwie
![]() Dziękujemy za Gratulacje ![]() ![]() A i proszę o zmianę bo mała przyszła na świat 13.12 ![]() ![]() Mała miała 2600 i 48 cm także Usg wyolbrzymiło mojego kurczaczka. Wszystko rozegrało się w 30 minut - o 19 dostałam krwawienia w domu więc nie czekając na karetke pognaliśmy do CZMP i całe szczęscie bo jak dojechaliśmy to już przy każdym kroku zostawiałam krwista smugę. szybkie usg i okazało się że odkleja się łożysko więc od razu igła w kręgosłup i na stól - o 19:30 wydobyli Patkę i pierwsze co zobaczyłam znad chusty to jej pipka wiec nic jej w miedzy czasie nie wyrosło ![]() My od dzisiaj w domku, długo strasznie mnie tam trzymali ![]() ![]() ![]() W szpitalu wyć mi sie chciało jak zabierali małą na kąpanie i obchód ![]() Mąż zrobił mi niespodziankę i cały domek w balonikach, serpentynach i kwiatach na nasz powrót aż się poryczłam. Ps. Do dziewczyn rodzących w CZMP - byłam bardzo zadowolona z opieki, wszystko jest - kosmetyki dla malego, mleczko jak ktoś dokarmia,butelki, smoczki, nie ma terroru laktacyjnego ale dla chcacych karmic piersia mam jest nawet dostępna herbatka Hipp, dla mam koszule bez limitu tzn jak chcesz zmienić nawet 4 razy dziennie to sobie bierzesz, podkłady poporodowe. Jakbyście miały pytania np co zabrać to odpowiem.
#2760 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W czasie pełni zmienia się grawitacja, a przez to dzieci bardziej ciągnie do dołu ![]() ---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:55.