A my tu dalej o ślubach gadamy, na przyszły rok z utęsknieniem czekamy -PM 2012, czIV - Strona 92 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-04-20, 05:52   #2731
menippe
Raczkowanie

Dot.: A my tu dalej o ślubach gadamy, na przyszły rok z utęsknieniem czekamy -PM 2012

Witam Was po dłuższej nieobecności
Dziewczyny, ależ mam do nadrobienia... obiecuję wieczorną lekturę
Miałam ostatnio problemy z laptopkiem, ale już wrócił z naprawy
Miłego dzionka Wszystkim życzę
Stary 2011-04-20, 06:28   #2732
(kicia)
Zakorzenienie

Dot.: A my tu dalej o ślubach gadamy, na przyszły rok z utęsknieniem czekamy -PM 2012

Dzień dobry w ten piękny poranek

Ja właśnie wstałam i się przygotowuje o 8.30jadę do lublina podjąć wkońcu decyzję i zmierzyć wiece sukni

Życzę wam równie udanego dnia
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-20, 07:31   #2733
dosia_90
Raczkowanie

Witam Was Dziewczyny

Paulinka- gratulacje! ale romantyczny ten Twój men;D pozazdrościć mojemu też się czasem zdarza mnie miło zaskoczyć

A teraz porządków ciąg dalszy niestety...

Edytowane przez dosia_90
Czas edycji: 2011-04-20 o 07:32
dosia_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-20, 07:31   #2734
agatusia88
Rozeznanie

Dzień dobry
Miłego dnia życze

Zapraszam na konkurs u mnie na blogu!
agatusia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-20, 07:42   #2735
jagodzia133
Zakorzenienie

Witak Kochanieńkie

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość

Ja właśnie wstałam i się przygotowuje o 8.30jadę do lublina podjąć wkońcu decyzję i zmierzyć wiece sukni

czekam z niecierpliwością na wiadomości od ciebie może i mnie to zmotywuje :P a i kurcze przeczytałam : dzień dobry witam w ten piątkowy poranek ale mi się już micha cieszyła że to piątek a tu sobie myślę przecież to kurcze środa jest
Lili & Gabryś

jagodzia133 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-20, 07:50   #2736
alufa
Zakorzenienie

__Paulinka__ mówiłam, że jest szalenie sympatyczny i że kocha to to robi

PS. gratuluję i działki i kolacji

nie dałam rady przeczytać wszystkiego, gdyż bo iż że rzadko wchodzę na wizaż :/
któraś z Was pisała o braniu cywilnego... my też o tym myśleliśmy ze względu na rodzinę na swoim...

Edytowane przez alufa
Czas edycji: 2011-04-20 o 07:53
alufa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-20, 07:53   #2737
evoonia86
Zakorzenienie

dzień dobry
Cytat:
Napisane przez Jamee Pokaż wiadomość
Doradźcie mi proszę. Tak sobie myśleliśmy z TŻem, że już teraz damy zaproszenia rodzicom, rodzeństwu, dziadkom. I kupimy już zaproszenia dla pozostałych gości bo chcemy żeby wszystkie były takie same.
Co myślicie o zawieszkach na alkohol. Czy to się jeszcze stosuje?
bardzo wcześnie dajecie te zaproszenia. my zaczniemy rozdawać po Nowym Roku- pod koniec tego roku złożymy dopiero zamówienie w drukarni.
co do zawieszek- my tez o tym myślimy, ale nie wiem jeszcze czy będą u nas czy nie. jeśli macie ochotę to smiało możecie mieć u siebie

Cytat:
Napisane przez dosia_90 Pokaż wiadomość
evoonia86- też myślałam o szyciu sukni, ale nie mam jakieś zaufanej krawcowej, ani nikogo poleconego, więc nie wiem jeszcze. popytam, poszukam, poprzymierzam i zdecyduję
ja chciałabym szyć w salonie. mam namiar na 1 krawcową- szyła suknie 2 moim koleżankom, ale ona raczej szyje takie proste suknie, a jeśli wybrałabym te falbany, to raczej poproszę o uszycie jej w salonie.

Cytat:
Napisane przez nena1984 Pokaż wiadomość
"bo nasz ślub dopiero w przyszłym roku, to strasznie długo, po co czekać??, może weźmy jeszcze w tym roku ślub cywilny"
jeśli nie ma żadnego konkretnego powodu do tego ślubu to tez uważam, że nie ma co się spieszyć. co prawd au nas pojawiła się koncepcja cywilnego, ale ze względu na kredyt. po dokładnym rozeznaniu się na rynku i w bankach stwierdziliśmym że tak naprawdę nie do końca ta oferta jest atrakcyjna i nie będzie tegoż ślubu. jeśli my nie dostaniemy atrakcyjnego kredyty,to moi rodzice nam go wezmą(już wiemy, że będa mieli brardzo niskie oprocentowanie i mają większą zdolność kredytową), a my będziemy spłącać. poza tym mamy troche kasy i może uda sie jeszcze coś uzbierać na mieszkanko i nie trzeba będzie grać go za dużo, a może nawet w ogóle Zachowanie Twojego Tż też mi wskazuje na to, że chłopak boi się, że może mu ktoś inny Cię sprzątnąc sprzed nosa. może powinnaś troszkę więcej czasu mu poświęcić, jakaś romantyczna niespodzianka itp ? z tego co pamietam dużo jeździsz do Krk i może chłopak myśli, że po ślubie będzie inaczej- że nie będziesz nigdzie jeździła (nawet zawodowo) no bo będzie Cię ciągnęło do męża?

__Paulinka__ gratki dla Tż za tak miłą niespodziankę a Tobie za takiego fajnego faceta

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-04-20, 08:12   #2738
paulinka009
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez evoonia86 Pokaż wiadomość
hello
zabieram sie za nadrabianie Waszych popołudniowych postów, a tymczasem wrzucam jeszcze raz fotki sukienek.
o jak miło : jak dla mnie ta pierwsza będzie super bo w tej drugiej tren jest podpięty prawda? nie podoba mi sie taki efekt

kurcze kiedy ja będe przymierzac swoje typy jeszcze musze ogarnoc kogos kto mi w tym pomoże może to głupie ale kumpela którą wybrałam na świadkowa wydaje mi sie że olała sprawę nie wiem czy to zazdrość czy brak pojecia o co w tym wszystkim chodzi.. ogólnie jakiś brak zainteresowania z jej strony... ehhh

Cytat:
Rozmawiałam z Tżtem przed chwilą o kupnie sukni ślubnej i powiedział że dla niego najważniejsza jestem ja i on nie chce niespodzianki na ślubie, bo i tak nie będzie zwracał uwagi na to jaką suknię mam tylko na mnie i chce ze mną suknie kupić, bo będzie dumny jak będę pięknie wyglądać a on będzie miał w tym swój wkład. A poza tym to z fryzurą makijażem itd i tak będzie inny efekt niż w samej sukni. I chyba w sumie to tak zrobię. Ja bardzo lubię z Misiaczkiem chodzić na zakupy bo zawsze mi dobrze doradzi (chociaż wiem że szczerze, a nie tak tylko na odczepnego), jest bardzo cierpliwy, nie marudzi że tak długo się zastanawiam, wybrzydzam itd i wiem też, że jak pójdę bez niego to nic nie kupię, bo się nie będę mogła zdecydować, bo przeważnie to właśnie on pomaga mi podjąć ostateczną decyzje przy kupnie czegokolwiek.
mój też, mój też ale powiedział że nie będzie ze mną chodzić po salonach i nawet mnie nie zawiezie bo nie chce widzieć i już

paulinka009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-20, 08:14   #2739
Seagirl
Zadomowienie

Dzieńdoberek;-)
A ja właśnie wczoraj zakupiłam sukienkę na ślub cywilny u koleżanki, niebieska będę a co tam teraz pozostają mi buty i nie wiem jakie kupić
Seagirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-20, 08:15   #2740
ewika19
Zadomowienie

Post Dot.: A my tu dalej o ślubach gadamy, na przyszły rok z utęsknieniem czekamy -PM 2012

Cytat:
"bo nasz ślub dopiero w przyszłym roku, to strasznie długo, po co czekać??, może weźmy jeszcze w tym roku ślub cywilny"
O! Wszystko co chciałam powiedzieć na ten temat to już dziewczyny powiedziały, więc nie będę się powtarzać . W każdym bądź razie ja z TŻem czekamy na ślub kościelny, ten rok wytrzymamy- chociaż już też myśleliśmy o cywilnym w tym roku
ewika19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-20, 08:17   #2741
Seagirl
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez alufa Pokaż wiadomość
__Paulinka__ mówiłam, że jest szalenie sympatyczny i że kocha to to robi

PS. gratuluję i działki i kolacji

nie dałam rady przeczytać wszystkiego, gdyż bo iż że rzadko wchodzę na wizaż :/
któraś z Was pisała o braniu cywilnego... my też o tym myśleliśmy ze względu na rodzinę na swoim...
eh... ta rodzina na swoim to w rzeczywistości wcale nie wychodzi taniej, u nas kredyt w złotówkach odpada-nie opłaca się.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-04-20, 08:17   #2742
nena1984
Zakorzenienie

Hej laski!! Przespałam się z tym niusem o którym pisałam wczoraj i w stu procentach podzielam wasze opinie!!

Cytat:
Napisane przez Chatka Pokaż wiadomość
nena, moim zdaniem rada bahari jest całkiem sensowna Kombinuje chłopina jak koń pod górę i po co? Że co, myśli, że jak teraz weźmiecie ślub, to sobie Ciebie zaklepie i w wakacje Mu nie uciekniesz z przystojnym Arabem?
padam. a blond to był całe wieki temu. Teraz mam ciemny brąz, ale chyba cos jest na rzeczy, bo od jakiegoś czasu współpracuję z osobnikiem płci męskiej i dosyć często o nim w rozmowach z Tż wspominam, a to że dziś w pracy robilismy to....gadaliśmy o tym... itp. czasem też sie zdarza, że dzwoni do mnie w jakiejś sprawie związanej z pracą i chyba Tż jest zazdrosny

Cytat:
Napisane przez Gorska_Kozica Pokaż wiadomość
Oszalał Ci normalnie. Powiedz mu, że tak się nie da, bo po cywilnym noc poślubna się nie liczy. Musi czekać do 2012 na kościelny
o,to na pewno da mu do myślenia

Cytat:
Napisane przez __Paulinka__ Pokaż wiadomość

WoW! mysle, ze dotarlo do Niego jaka z Ciebie Laska i sie przestraszyl ze moze Cie ktos odbic przed slubem heh ale tez mysle ze Jemu to przejdzie za jakis czas powiedz mu ze suknia juz wisi w szafie i juz nie mozesz sie wycofac, a slub cywilny nie jest tutaj potrzebny

---------- Dopisano o 00:19 ---------- Poprzedni post napisano o 00:12 ----------

Dzisiaj mielismy 4 rocznice i Misiek baaardzo mnie zaskoczyl zabrał mnie do salonu spa na godzinne do jaccuzi i masaże gdzie sie mega zrelaksowalismy a potem kolacja... pierwszy raz zabral mnie do tak ekskluzywnej restauracji... bylismy sami... na stoliku czekal na mnie wieeelki bukiet z czerwonycf róz...swiece.. takie klimaty.. normalnie bomba! czulam sie jak ksiezniczka a On naprawde zachowywal sie nadmiar szarmancko ah jaka jestem podekscytowana
woooow zazdroszczę i gratuluję rocznicy!!

lubcia piękna ta suknia, ale niestety wiem z doświadczenia, że takie ramiączka lubią się osuwać na ramiona - miałam kiedyś podobną górę w sukience i szybko jej się pozbyłam

acha i po waszych namowach kupiłam jednak tę torebkę (a co do balerinek wpisałam się na jedne w wątku zamówieniowym) :
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1564200234.jpg (15,1 KB, 5 załadowań)

nena1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-20, 08:17   #2743
nena1984
Zakorzenienie

seagirl pokazuj sukienkę

Stary 2011-04-20, 08:20   #2744
Seagirl
Zadomowienie

Cytat:

Kicia już nie mogę się doczekać, czyżbyś miała już dołączyć do nas czyli szczęśliwych posiadaczek sukien?

---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ----------

Cytat:
seagirl pokazuj sukienkę
W pierwszej chwili pomyślałam że slubną haha i myślę przecież juz wszystkie chyba widziały
A tą niebieską wrzucę wieczorem, muszę zrobić fotkę;-)

Edytowane przez Seagirl
Czas edycji: 2011-04-20 o 08:22
Stary 2011-04-20, 08:25   #2745
nena1984
Zakorzenienie

widziały widziały... śliczna swoją drogą ta Twoja ślubna (cały czas mam ją w pamięci)

Stary 2011-04-20, 08:35   #2746
tusia_m
Zakorzenienie

Cytat:
tusia_m- a skąd jesteś? i gdzie masz wesele, jaki masz zespół itd ?
jestem z Rybnika
Wesela mam dość daleko od domu bo w Krzanowicach w "Perle" (za Raciborzem). Zespół mamy z Żor "Duo vocal & sax"
Cytat:
cześć dziewczyny, ale tu intensywne dyskusje...jak w ulu przepraszam ze tylko tak ogólnikowo odpiszę bo nurtuje mnie pewna kwestia, minowicie - wiecie z czym mój Tż wczoraj wyskoczył??

Przyznam że totalnie mnie to zamurowało i nie wiedziałam co powiedzieć?? powiedziałam ze się z tym prześpię no i nic nie wymysliłam, bo nawet nie miałam czasu spokojnie pomyśleć. Dobrze, że dziś nie mogliśmy się zobaczyć, bo nie wiem co mu odpowiedzieć. To znaczy ślub kościelny tez by był, tak jak to sobie zaplanowaliśmy 7.07.2012. ale boję się, że to już nie będzie to samo, poradźcie.... W sumie za propozycją Tż nie przemawia nic konkretnego, nie planujemy brac szybkiego kredytu, po prostu on stwierdził, że ten 2012 to strasznie długo jest. A jak mu w 2010 roku po zaręczynach mówiłam, że możemy się pobrać w 2011, to stwierdził że po co się spieszyć Przeraża mnie to trochę, chyba jednak dla mnie za szybko, jeszcze mój kitek stwierdził, że skoro jego tato jest dyrektorem wydziału w UM nie będzie problemu z przyspieszeniem terminu, bo z racji pracy zna kierownika usc. Ale z drugiej strony, boję się że jak odmówię, to urażę Tż. Wogóle on się strasznie ostatnio zmienił, co chwilę pyta czy go kocham, zrobił sie bardziej zazdrosny niż zwykle, jakieś kwiatki bez okazji przynosi...nie ogarniam tego...no i jeszcze ten jego pomysł!
hmm... tak jak dziewczyny radzą - po to tu siedzimy i gadamy jak głupie, żeby wszystko zaplanować na ten 2012 rok. żeby nasze śluby były wyjątkowe i były najważniejszą chwilą w życiu,żeby się do tego przygotować
Więc szybki ślub cywilny (bez konkretnego celu) jest dla mnie bezsensowny
Cytat:

Dzisiaj mielismy 4 rocznice i Misiek baaardzo mnie zaskoczyl zabrał mnie do salonu spa na godzinne do jaccuzi i masaże gdzie sie mega zrelaksowalismy a potem kolacja... pierwszy raz zabral mnie do tak ekskluzywnej restauracji... bylismy sami... na stoliku czekal na mnie wieeelki bukiet z czerwonycf róz...swiece.. takie klimaty.. normalnie bomba! czulam sie jak ksiezniczka a On naprawde zachowywal sie nadmiar szarmancko ah jaka jestem podekscytowana

teraz idę juz spac, po dniu pelnym wrazen a jutro na 9 do dentysty

Dzieki wszystkim za gratulacje dotyczace zakupu dzialki jestescie kochane
no no gratuluję TŻtowi pomysłowości! super niespodzianka

Idę jeść śniadanie, bo czeka mnie dziś tourne po bibliotekach. mam tonę książek do wypożyczenia.....
Poza tym wczoraj miałam rekreacyjny dzień Jeździłam na rowerze i na nim też pojechałam do TŻ (konsekwencją tak długiej jazdy są dziś bolące pośladki )... a potem szliśmy z TŻ na spacer do lasu ....mmmm....cisza...spokó j....słonko przebijało się przez drzewa....ptaki ćwierkały...bajka TŻ nazbierał mi polnych kwiatów....

Can you feel the love tonight?
It is where we are...
tusia_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-20, 08:39   #2747
evoonia86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulinka009 Pokaż wiadomość
o jak miło : jak dla mnie ta pierwsza będzie super bo w tej drugiej tren jest podpięty prawda? nie podoba mi sie taki efekt

kurcze kiedy ja będe przymierzac swoje typy jeszcze musze ogarnoc kogos kto mi w tym pomoże może to głupie ale kumpela którą wybrałam na świadkowa wydaje mi sie że olała sprawę nie wiem czy to zazdrość czy brak pojecia o co w tym wszystkim chodzi.. ogólnie jakiś brak zainteresowania z jej strony... ehhh
tak- włąśnie ma podpięty tren i paskudnie to wygląda, druga też ma podpięty tren, a wcale go nie widać i dlatego bardziej skłaniam sie ku takim typom ja w pierwszym salonie byłam sama później zabieram mamę i może siostrę. a może masz jakąś inną koleżankę, taką dobrą, która mogłaby z Tobą pospacerować? nie musi to być wcale świadkowa, jeśli widzisz, że za bardzo się do tego nie kwapi, to może lepiej sobie odpuścić z nią wypad

Cytat:
Napisane przez Seagirl Pokaż wiadomość
Dzieńdoberek;-)
A ja właśnie wczoraj zakupiłam sukienkę na ślub cywilny u koleżanki, niebieska będę a co tam teraz pozostają mi buty i nie wiem jakie kupić
wrzuć foto i coś podpowiemy ja kiedyś kupiłam taką jasną niebieską- smerfną i do tego miałam ciemniejsze buciki.

Cytat:
Napisane przez Seagirl Pokaż wiadomość
eh... ta rodzina na swoim to w rzeczywistości wcale nie wychodzi taniej, u nas kredyt w złotówkach odpada-nie opłaca się.
o dokłądnie- jak sie przyjrzeliśmy temu bliżej, pogadaliśmy z paroma osobami, to okazało się, że wcale nie jest to takie proste dostać taką dotację
Stary 2011-04-20, 08:57   #2748
Seagirl
Zadomowienie

Cytat:
tak- włąśnie ma podpięty tren i paskudnie to wygląda, druga też ma podpięty tren, a wcale go nie widać i dlatego bardziej skłaniam sie ku takim typom ja w pierwszym salonie byłam sama później zabieram mamę i może siostrę. a może masz jakąś inną koleżankę, taką dobrą, która mogłaby z Tobą pospacerować? nie musi to być wcale świadkowa, jeśli widzisz, że za bardzo się do tego nie kwapi, to może lepiej sobie odpuścić z nią wypad

wrzuć foto i coś podpowiemy ja kiedyś kupiłam taką jasną niebieską- smerfną i do tego miałam ciemniejsze buciki.

Ta moja jest trochę świecąca bo z takiej satynki, krótka ale taka bombeczka która tył ma trochę dłuzszy, no i plecy ma sznurowane jak gorset. Nie wiem czy w waszym stylu ale ja się w takich dobrze czuję.
Foto wrzucę wieczorem.
Zastanawiam się nad jakimiś letnimi srebrnymi szpileczkami, do niej nie pasują ciężkie zakryte czółenka. Ale jeszcze pomyslę;-)
Liczę że wieczorem coś mi doradzicie.

PS> Swoją drogą dla PM-ek z Warszawy poelcam gorąco sklep z sukienkami na tyłach domów centrum w pasażu Wiecha (za Camaieu)
Mają tam przesliczne sukienki na różne okazje, ja przymierzyłam chyba ze 20 modeli bo tyle mi się podobało, no ale wybrałam tą w której najlepiej wyglądałam;-)
Stary 2011-04-20, 09:02   #2749
nena1984
Zakorzenienie

dziewczyny, zawsze byłam przeciwna welonowi, ale oczywiście odmieniło mi się i chciałabym go jednak No i szukam...Jako że moja suknia jest dosyć jakby to ująć?? "bogata" to nie chciałabym welonu obszytego koronką, lamówką czy krysztalkami no i spodobało mi się coś w tym stylu. Myślicie, że będzie pasować? Jak się nazywa taki rodzaj welonu, żeby go wyszukać np. na allegro
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 9ahmdo17034ar0.jpg (75,0 KB, 43 załadowań)

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-04-20, 09:18   #2750
jagodzia133
Zakorzenienie

kurcze taka ładna pogoda że chyba się wybiorę na zakupy a co tam :P trzymajcie kciuki żebym za dużo kasy nie rozpuściła :P
Lili & Gabryś

jagodzia133 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-20, 09:30   #2751
dosia_90
Raczkowanie

tusia_m- miło widzieć kogoś z sąsiedztwa ja miałam duo vocal & sax zamówiony na tego września do Danusi, a w Arkadii miał brat od mojego Misia wesele pare lat temu i miał własnie duo vocal & sax i dlatego my mamy inny zespół żeby nie mieć tak samo jak on a fotografa jakiego macie?
dosia_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-20, 09:40   #2752
Seagirl
Zadomowienie

Cytat:
dziewczyny, zawsze byłam przeciwna welonowi, ale oczywiście odmieniło mi się i chciałabym go jednak No i szukam...Jako że moja suknia jest dosyć jakby to ująć?? "bogata" to nie chciałabym welonu obszytego koronką, lamówką czy krysztalkami no i spodobało mi się coś w tym stylu. Myślicie, że będzie pasować? Jak się nazywa taki rodzaj welonu, żeby go wyszukać np. na allegro
Ja chyba tez będe miała coś takiego, ale nie wiem jak sie nazywa. U mnie pani wyjasniała że to jest jeden welon krótszy , spod niego wychodzi długi, potem długi się odczepia i zostaję do oczepin w krótkim.
Ale przód tez chyba będę miała na twarz tak jak na tym zdjęciu. Ja będę kupować taki welon raczej w salonie.
Stary 2011-04-20, 09:43   #2753
evoonia86
Zakorzenienie

poczytałam o tym welonie i jest tak jak mówi Seagirl. znalazłam na all 2 takie ale tu nie podają żadnej fachowej nazwy tego welonu .
http://moda.allegro.pl/welon-mgielka...552221534.html
http://moda.allegro.pl/welon-slubny-...565901246.html
swój chyba też kupię w salonie.
Stary 2011-04-20, 10:16   #2754
sztuczka_magiczka
Rozeznanie

Hej hej!

Byłam tu ostatnio 1 kwietnia, a więc jeszcze w III części Przyznaję się bez bicia... Jakoś nie starcza mi czasu na wizażowanie a i o ślubie niezbyt intensywnie myślę - ewentualnie zacieszam, że latem idę z mamą oglądać kiecki albo zastanawiam się nad wystrojem sali i aranżacją stołów

Witam nowe PMki

Nie jestem w stanie ogarnąc wszystkiego o czym pisałyście, mogę natomiast pogratulować Wam kupna sukien - czy to ślubnych czy weselnych, Paulince super 4 rocznicy (zazdroszczę!) no a nenie mogę powiedzieć to samo co dziewczęta wcześniej --> jeśli nie ma musu to faktycznie bez sensu cywilny brać też mam takie wrażenie, że to już nie ta sama radość jeśli JUŻ jest się małżeństwem (choć wiadomo, że przysięga przed Bogiem w Kościele to i tak na pewno spore przeżycie)

Jak mówiłam, u mnie mały zastój z przygotowaniami/rozkminami ślubnymi ale wczoraj tak sobie pomyślałam, że po wyjściu z Kościoła chciałabym z Marcinem wypuścić w powietrze 2 śliczne, fioletowe baloniki w kształcie serduszek )) Taka alternatywa dla gołąbków (może to i ładne, ale biedne zwierzątka no i już raz widziałam jak kupa została dłoniach i na kiecce Młodej - takiego "to na szczęście" sobie nie życzę)... No i zastanawiam się czy by może dla każdego gościa albo chociaż jeden balonik na parę przygotować? Chyba nawet na naszym wątku któraś z dziewcząt pokazywała łądny filmik ślubny i tam był taki kadr, że Młodzi z gośćmi przed kościołem wypuścili takie baloniki z helem )) Co o tym sądzicie ?

Uwielbiam Was, buziaki
sztuczka_magiczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-20, 10:27   #2755
Chatka
Wtajemniczenie

Dzień dobry

Cytat:
Napisane przez Madziuniusia Pokaż wiadomość
Wracając do mojego tematu. Nie mama mi sponsoruje wesele, a tata. I to też w sumie nie wiem czy sponsoruje czy się jedynie dokłada. No nic. A co do szukania sal, to już po świętach weźmiemy mamę TŻ i moją i pojeździmy. Popatrzą, poznają ceny, to może mój dworek im się spodoba, choć jedyny minus mojego dworku jest taki, że jest okropnie mało miejsca do tańczenia...
O, to Tata się widzę odezwał i zaangażował w wesele? Dobrze to słyszeć

Cytat:
Ależ słodziak z tego Twojego TŻ Pięknie to wszystko zorganizował

Cytat:

Miłego salonowania

Cytat:
Napisane przez paulinka009 Pokaż wiadomość
Hm, to może warto z Nią pogadać, jak Ona to widzi, czy ten Twój ślub to jest dla Niej frajda, czy raczej przykry obowiązek, bo jak to drugie, to może warto rozważyć wybór innej świadkowej.

Cytat:
padam. a blond to był całe wieki temu. Teraz mam ciemny brąz, ale chyba cos jest na rzeczy, bo od jakiegoś czasu współpracuję z osobnikiem płci męskiej i dosyć często o nim w rozmowach z Tż wspominam, a to że dziś w pracy robilismy to....gadaliśmy o tym... itp. czasem też sie zdarza, że dzwoni do mnie w jakiejś sprawie związanej z pracą i chyba Tż jest zazdrosny
No i tu jest pies pogrzebany Współpracujesz z facetami, w dodatku na wyjazdach, no i automatycznie Mu się zazdrość włączyła... Myślę, że to dobry pomysł, żeby Mu zrobić jakąś romantyczną niespodziankę, tak, żeby poczuł się dla Ciebie jedyny i wiedział, że faceci inni dla Ciebie nie istnieją

Cytat:
Napisane przez tusia_m Pokaż wiadomość
Poza tym wczoraj miałam rekreacyjny dzień Jeździłam na rowerze i na nim też pojechałam do TŻ (konsekwencją tak długiej jazdy są dziś bolące pośladki )... a potem szliśmy z TŻ na spacer do lasu ....mmmm....cisza...spokó j....słonko przebijało się przez drzewa....ptaki ćwierkały...bajka TŻ nazbierał mi polnych kwiatów....
Ja też tak chcę! Czemu mnie nie zabrałaś ze sobą, ja bym cichutko za Wami szła i się w ogóle nie odzywała Straszliwie mi już tęskno do lasu takiego prawdziwego, a tu jak na złość, nie ma się jak ruszyć....

Cytat:
"Fachowo" to się nazywa welon mgiełka - sama taki chcę, to tak właśnie takich szukam. Żadnych lamówek, ozdóbek tylko właśnie taka delikatna mgiełeczka - pięknie wygląda do tej Twojej sukni, spokojnie możesz sobie taki nabyć

Cytat:
Napisane przez jagodzia133 Pokaż wiadomość
kurcze taka ładna pogoda że chyba się wybiorę na zakupy a co tam :P trzymajcie kciuki żebym za dużo kasy nie rozpuściła :P

A my dziś wybieramy się do kina - pierwszy raz od łohoho, nawet nie pamiętam kiedy Idziemy na kolejny cudownie przetłumaczony na polski tytuł Limitless (Jestem Bogiem ). Była któraś, oglądała? Ciekawe?

"Starych szanuj, młodych ucz, mądrych słuchaj, a głupich znoś cierpliwie."

Chatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-20, 10:36   #2756
D0tk4
Zadomowienie

Dziewczyny, Wasze kciuki maja magiczna moc!!!! Dostalam nowa PRACE!!! Francuska firma PR-owa z siedziba w Londynie Zaczynam 2 maja! Co oznacza, ze jeszcze do konca kwietnia popracuje tu gdzie jestem obecnie, ale juz jakos latwiej mi sie tu chodzi, jak wiem, ze to sie niedlugo skonczy

Krotko mowiac, jestem wniebowzieta Zaproponowano mi fantastycznie warunki finansowe, wiec jak juz sobie obliczylam, w ciagu 6 miesiecy bedziemy mieli odlozone na obraczki, moja suknie i garniak TZta i w dalszym ciagu zostanie nam sporo na zycie na poziomie TAK BARDZO, BARDZO, BARDZO sie ciesze

Cytat:
"bo nasz ślub dopiero w przyszłym roku, to strasznie długo, po co czekać??, może weźmy jeszcze w tym roku ślub cywilny" !
Ja calkowicie podzielam zdanie dziewczyn, ktore wypowiedzialy sie przede mna! Jesli wezmiecie cywilny juz teraz, bez wiekszego konkretnego powodu jak kredyt czy cos, to koscioelny straci wiekszosc swojego uroku. Tzn. straci go przez wzgednu na powod, z jakiego zdecydowalibyscie sie na slub ..

My chcemy zajac sie kredytem, a dokladnie Rodzina Na Swoim zaraz po slubie, ale nigdy nie myslelismy, zeby najpierw wziac cywilny, zeby zrobic to wczesniej .. Slubu przeciez nie biore dla pieniedzy

Cytat:

Ojej, jakbym czytala o naszej 2. rocznicy!! tez bylismy w SPA, a pozniej na kolacji. A pozniej TZ mi sie oswiadczyl, wiec na sama mysl o tym dniu sie rozplywam
D0tk4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-20, 10:57   #2757
Chatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez D0tk4 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, Wasze kciuki maja magiczna moc!!!! Dostalam nowa PRACE!!! Francuska firma PR-owa z siedziba w Londynie Zaczynam 2 maja! Co oznacza, ze jeszcze do konca kwietnia popracuje tu gdzie jestem obecnie, ale juz jakos latwiej mi sie tu chodzi, jak wiem, ze to sie niedlugo skonczy

Krotko mowiac, jestem wniebowzieta Zaproponowano mi fantastycznie warunki finansowe, wiec jak juz sobie obliczylam, w ciagu 6 miesiecy bedziemy mieli odlozone na obraczki, moja suknie i garniak TZta i w dalszym ciagu zostanie nam sporo na zycie na poziomie TAK BARDZO, BARDZO, BARDZO sie ciesze
Gratulacje!!!!!!!!!! Widzisz jak świetnie A dzięki obecnej pracy masz kolejne wartościowe doświadczenie życiowe na koncie i to też jest dobre Świetnie, bardzo się cieszę

sztuczka, myślę, że te fioletowe baloniki będą fajnie wyglądać, spokojnie możecie sobie coś takiego załatwić. Jak jeszcze wszystkie pary by takie wypuściły, to na pewno efekt byłby ciekawy

"Starych szanuj, młodych ucz, mądrych słuchaj, a głupich znoś cierpliwie."

Edytowane przez Chatka
Czas edycji: 2011-04-20 o 10:58
Chatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-20, 11:02   #2758
Seagirl
Zadomowienie

Cytat:
poczytałam o tym welonie i jest tak jak mówi Seagirl. znalazłam na all 2 takie ale tu nie podają żadnej fachowej nazwy tego welonu .
http://moda.allegro.pl/welon-mgielka...552221534.html
http://moda.allegro.pl/welon-slubny-...565901246.html
swój chyba też kupię w salonie.
Ja w salonie przymierzałam trochę inny bo na twarz zarzucam długosc do pasa a tył mam do samej ziemi taki bardzo długaśny, w tym salonie co kupiłam suknię on kosztuje 200zł.
Stary 2011-04-20, 11:05   #2759
sztuczka_magiczka
Rozeznanie

Dotk4 - przyłączam się do gratulacji )) Też bym bardzo chciała dostać pracę, bo rozwiązałoby to wiele problemów finansowych ajjj... Ja na stażu, TŻ dorabia (też szuka pracy) no i z naszego oszczędzania wyjdzie w końcu tak, że wszystko będziemy musieli przekazać na rachunek wyrównawczy za gaz, także nieciekawie... (Póki co zapłaciliśmy tylko 1100zł na zaliczki) Skończy się pewnie tak, że rodzice nam tyłki poratują pieniążkami żeby wesele było takie o jakim marzymy a my potem im oddamy z kopert i z pieniążków które w późniejszym czasie zarobimy Pewnie nie będą chcieli już kasy, to najwyżej jakiś fajny wyjazd im zafundujemy albo inne atrakcje
sztuczka_magiczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-20, 11:11   #2760
nena1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Chatka Pokaż wiadomość

A my dziś wybieramy się do kina - pierwszy raz od łohoho, nawet nie pamiętam kiedy Idziemy na kolejny cudownie przetłumaczony na polski tytuł Limitless (Jestem Bogiem ). Była któraś, oglądała? Ciekawe?
o chciałam na to pójść, ale chyba u mnie już przestali grać ale od koleżanki słyszałam, że bardzo dobry

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości