Prawda to wszystkim dobrze znana że nasze śluby pobiją ten Kate i WilliamaPM2012czV - Strona 92 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł części numer 6 powinien brzmieć:
My dalej w amoku, niekończącym się słowotoku - bo nasze śluby już w przyszłym roku - PM 2012 6 10,53%
Pierwsze suknie to jest znak, że za rok powiemy TAK! - PM 2012 36 63,16%
Inpiracje & Wariacje -> Nasze Ślubne Kombinacje - PM 2012 15 26,32%
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-02, 08:54   #2731
kindziulindzia
Zakorzenienie

Dot.: Prawda to wszystkim dobrze znana że nasze śluby pobiją ten Kate i WilliamaPM201

Cytat:
Napisane przez vesna84 Pokaż wiadomość

Kochane
loca1233
marta359
niut0
malinkowo88

za nasz ROCZEK do ŚLUBU

no to pijemy bliżej, bliżej coraz bliżej stresik się zaczyna

nena jak zwykle jestem pełna podziwu do Twoich robótek ręcznych ale to już Ci dawno mówiłam

magdzia za ustalenie godziny
19.05.2012
kindziulindzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-02, 08:56   #2732
Magdzia0108
Zadomowienie

Dot.: Prawda to wszystkim dobrze znana że nasze śluby pobiją ten Kate i WilliamaPM201

Cytat:
Napisane przez madzia2306 Pokaż wiadomość
pobieracie się w dniu moich urodzin
hehe to fajowsko

nena cudne te zaproszenia. Nie widziałam ich wcześniej na wątkach. Możesz pokrótce powiedzieć jak je robiłaś? Te kwiaty to wydrukowane są czy jakaś mega pieczątka odbita na papierze?

Filcowo, biżutowo:

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=365901&p age=12

06.07.2004r razem
01.01.2010r zaręczyny
23.06.2012r Żonka
Magdzia0108 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-02, 09:10   #2733
madzia2306
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magdzia0108 Pokaż wiadomość
hehe to fajowsko

nena cudne te zaproszenia. Nie widziałam ich wcześniej na wątkach. Możesz pokrótce powiedzieć jak je robiłaś? Te kwiaty to wydrukowane są czy jakaś mega pieczątka odbita na papierze?
my juz sobie kamerzystę zaklepaliśmy przez telefon bo po znajomości tylko we wtorek pojedziemy podpisac umowę , a jutro chcemy jechac zespół załatwic i narazie to byłoby wszystko z załatwiania na gwałt

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

27.12.2011 Egzamin na prawo jazdy zdany za pierwszym podejściem
madzia2306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-02, 09:38   #2734
melod_y
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosza_m Pokaż wiadomość
Tacy są właśnie faceci, że albo twierdzą, nic im nie jest i do lekarza nie pójdą, albo przy drobnym przeziębieniu umierają i trzeba ich non stop pielęgnować...
Mój tak właśnie ma i tato też Przy poważniejszych zdażeniach- przecież nic im nie jest
Gosza- PRAWDA

Pamiętam jak kiedyś na łyżwach mój Tż (był pierwszy raz) i oczywiście od razu pokazywał co to On nie potrafi
I jakoś jak juz mieliśmy schodzić, nie wiem co on chciał zrobić, obrót czy Bóg wie co, w każdym bądz razie wywalił się na bark. I mówił że go boli, ale na pogotowie jechac nie chciał. Po kilku dniach jednak pojechał, ale że czekał w poczekalni 3 godziny i nikt łaskawie d*** nie ruszył wrócił sie do domu i powiedział że ostatni raz tam był.. Szkoda że mnie nie było wtedy na pogotowiu!
Tak więc służba zdrowia też nie lepsza od policji...

Magdzia0108 z tego co wiem nena odbijała je pieczątką :P

Edytowane przez melod_y
Czas edycji: 2011-06-02 o 09:40
melod_y jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-02, 09:47   #2735
nena1984
Zakorzenienie

kochane...dzięki za opinie odnośnie zaproszeń

vesna84 - tak jak wczoraj pisałam, wyszło mi niecałe 1,70 za sztukę, w tym liczę też winietki, które zrobię w lipcu

magdzia - tą są pieczątki akrylowe do scrapbookingu, materiały to jak widzisz papier coś jak wczoraj wklejałaś, na to odbite pieczątki, po środku przyklejony kartonik na który jest przyklejona kalka z wydrukowanymi imionami i datą. Kartonik zamocowałam na kostkach dwustronnie klejących, żeby był efekt 3d. No i plus kokardka - co mi zajęło stanowczo za dużo czasu, bo najpierw zrobiłam 50 kokardek w kolorze brązowym, a potem zmieniła mi się koncepcja kolorystyczna. Tekst zaproszenia będzie wydrukowany na kalce i podklejony od środka zaproszenia, żeby nie latało..i wsio. Winietki planuję taką samą metodą, czyli kartonik plus kalka i kokardka w tej samej tonacji co zaproszenia

nena1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-02, 09:54   #2736
(kicia)
Zakorzenienie

Gratuluję wszystkim dziewczynkom roku do ślubu

U mnie za tydzień będzie wkońcu 3z przodu

Piękny dzień rano poszłam do sklepu zrobiłam zakupy na niedzielę bo rzadko się zdarza żeby mieć rocznicę w niedzielę to sobie poświęutujemy. kupiłam winko musujące i sernik królewski niestety z cukierni tym razem bo swojej roboty będzie na następne święto. pojechałam do rosmana i natury i się okazało że w żadnej drogeri nie mają mojego pudru. Pf

Ale piękny dzień dziś już wkońcu mam nadzieję uda mam się posiedzieć na dworku bo już 2tyg tak w biegu wszystko. A o 19 poradnia
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-02, 10:00   #2737
melod_y
Zakorzenienie

nena a skąd Ty takie pieczątki wymodziłaś? Kiedyś szukałam na allegro, ale niestety same jakieś motylowe były

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-06-02, 10:02   #2738
Madziuniusia
Zakorzenienie

A ja sobie wróciłam z fitnesiku już. Powiem wam, że strasznie mi tego brakowało. Kupiłam sobie po drodze troszkę truskaweczek i czereśni. Wypiłam sobi koktajlik z truskaweczek i nastawiałam 3 ziemniaczki, bo sos mam z wczoraj to sobie zjem tuż przed wyjściem, bo jadę do małej Ninki, bo robię za jej opiekunkę Tam sobie zabiorę czereśnie, to jak pójdzie spać to sobie oszamę;P
Stary 2011-06-02, 10:11   #2739
Chatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
wszystko ok. W głowę się uderzył jedynie w zagłówek na szczęście to miekkie ale na wszelki wypadek co 5 minut sprawdzam czy wszystko ok :P samochod którym jechali przód i tyl rozwalony. A calą sytuację spowodował kierowca debil i spółka którzy jak to ktoś powiedział wygłupiali się wcześniej. ale się strachu najadłam a jak jechałam to mi się droga niesamowicie dłużyła
Całe szczęście, że to nic wielkiego, ale strachu się pewnie oboje nieźle najedliście

Cytat:
Napisane przez __Paulinka__ Pokaż wiadomość
moja Mama jest udana, własnie odczytalam smsa (ktory mi wyslala juz rano na polski numer) i pisze mi życzenia i ze prezencik mi przywiezie bo za 3 tygodnie nie wiem czy pisalam, ale zwala mi sie prawie cala rodzinka (mama, tata mlodsza siostra i brat:P) na ponad tydzien bedzie wesolo
To będziesz miała ciekawy tydzień

Cytat:
no moim zdaniem to taka glupota brania slubu bo rodzice nalegają... bo byla w ciązy... Mojego TZ mama też nam o slubie mowila juz od 3 lat! i to codziennie nam wmawiala, ze musimy juz wziac slub, a jak zamieszkalismy ze sobą to juz wogole:/ pozniej sie przylaczyla TZta babcia i wujek (wielki katolik)... no a my im powiedzielismy, ze wezmiemy slub jak MY bedziemy tego chcieli.. a nie bo ktos nam kaze albo mowi ze glupio wygląda mieszkac przed slubem.. jak jej oznajmilismy rok temu ze bierzemy slub w wakacje 2012 to mowila: Boze jeszcze 2 lata.. tak dlugo.. a moja mama na to, ze juz sie przyzwyczaila przez kolezanki z pracy, ze teraz mlodzi wolą ze soba zamieszkac najpierw, a potem wziąc slub, czyli bardziej zyciowo to przyjela.. po ludzku... na szczescie teraz juz Jego mama nic nie mowi na ten temat, tylko sie cieszy i juz sie wnukow nie moze doczekac :P
U mnie sytuacja niemal identyczna, tyle, że wielkim katolikiem jest mój Tata Chociaż u nas nie było namawiania do ślubu, bo jeszcze niedługo byliśmy ze sobą, jak TŻ się oświadczył, więc nie mieli kiedy zacząć namawiać Oczywiście kręcili nosem, jak się dowiedzieli, że dopiero za 2,5 roku, a my od początku razem mieszkamy, ale cóż, to nasze życie, jesteśmy dorośli i robimy wszystko po swojemu. Teraz już tylko wszyscy na ten ślub czekamy - każdy z trochę innych powodów

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
Podpisaliśmy wczoraj umowę z fotografem i kamerzystą Na reszcie mamy to za sobą
Gratsy

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
Pochwalę się Wam ze dziś jesteśmy 2 rzeczy do przodu: po pierwsze mamy wreszcie zaklepaną naszą datę i godzinę w kościele (2 maja, godzina 16). Trochę niekonwencjonalnie się to odbyło bo mój tata zadzwonił do proboszcza, który jest jego znajomym bo chciał nas umówić na spotkanie z nim, ale proboszcz powiedział że nie musimy się fatygować tylko już nas od razu telefonicznie zapisał powiedział, żeby w lutym znowu zadzwonić to nam powie jakie dokumenty mamy donieść
Drugą sprawą jest to, że skończyliśmy dziś kurs tańca na poziomie podstawowym zdaliśmy "egzamin" i mamy zaświadczenia Oczywiście zamierzamy kontynuować na poziomie średnio zaawansowanym, ale to dopiero od września
Gratuluję załatwionej sprawy i ukończenia kursu! My też po pierwszym poziomie dostaliśmy takie dyplomy ukończenia, ale po drugim już nie i byłam bardzo zawiedziona Powodzenia w dalszym tańcowaniu, my się teraz właśnie zastanawiamy, czy iść na następny poziom, czy pójść jeszcze raz na ten drugi, żeby sobie utrwalić, bo mam wrażenie, że dla TŻta ten drugi poziom nieco za szybko leciał... Więc chyba pójdziemy jesienią na ten sam poziom, co Wy

Cytat:
Napisane przez tusia_m Pokaż wiadomość
Wczoraj chyba był jakiś pechowy dzień, bo mój TŻ też miał wypadek, tyle, że w pracy Był na pogotowiu (potem Wam opowiem - śmiech na sali....) i dziś ma jechać na kontrolę, ale upiera się, że wszystko ok... No nic, zaraz do niego jadę z truskawkami i czekoladą (na pocieszenie) i sprawdzę czy jest wszystko ok. może uda mi się go zaciągnąć na pogotowie.
Ehhhh
Ojej, no to rzeczywiście pechowy dzień na wątku - i to dzień dziecka, przecież powinna być sama radość tego dnia! Jak mówisz, że śmiech, to chyba nic poważnego, ale niech go obejrzą jeszcze, żeby mieć pewność.

Cytat:
Napisane przez malinkowo88 Pokaż wiadomość
Dziewczyny trzymajcie za mnie jutro kciuki mam egzamin z angielskiego. Mam stresa
Nie stresuj się, angielski to fajny język

Cytat:
Napisane przez madzia2306 Pokaż wiadomość
my juz sobie kamerzystę zaklepaliśmy przez telefon bo po znajomości tylko we wtorek pojedziemy podpisac umowę , a jutro chcemy jechac zespół załatwic i narazie to byłoby wszystko z załatwiania na gwałt
Gratulacje, już będziecie mieć najważniejsze z głowy, teraz już czekają same przyjemności

Dziewczynkom, które mają dziś roczek do ślubu.... Kurcze, ileż to emocji potrafi w człowieku data wywołać
My sobie wczoraj postanowiliśmy, że naszą ślubną stronkę, która jest już prawie skończona, wyślemy gościom na maila równiutko rok przed - 28.07.2011, w ramach save the date. Także już się nie mogę doczekać I w sumie powinnam już zacząć ogarniać, czy mam wszystkie potrzebne adresy mailowe

"Starych szanuj, młodych ucz, mądrych słuchaj, a głupich znoś cierpliwie."

Edytowane przez Chatka
Czas edycji: 2011-06-02 o 10:13
Chatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-02, 10:13   #2740
nena1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez melod_y Pokaż wiadomość
nena a skąd Ty takie pieczątki wymodziłaś? Kiedyś szukałam na allegro, ale niestety same jakieś motylowe były
na właśnie z all, wpisz może sobie stemple albo cuś takiego

Cytat:
Napisane przez Madziuniusia Pokaż wiadomość
A ja sobie wróciłam z fitnesiku już. Powiem wam, że strasznie mi tego brakowało. Kupiłam sobie po drodze troszkę truskaweczek i czereśni. Wypiłam sobi koktajlik z truskaweczek i nastawiałam 3 ziemniaczki, bo sos mam z wczoraj to sobie zjem tuż przed wyjściem, bo jadę do małej Ninki, bo robię za jej opiekunkę Tam sobie zabiorę czereśnie, to jak pójdzie spać to sobie oszamę;P
...ale smaka narobiłaś

Stary 2011-06-02, 10:14   #2741
sztuczka_magiczka
Rozeznanie

Dzień dobry dziewuszki Ja mam dziś i jutro wolne na stażu - wzięłam, żeby oczywiście wydziobać na egzamin Oczywiście motywacja do nauki mi trochę spadła - ostatnio trąbią w radiu, że spadną wysokości stypendiów naukowych (to po co dziobać żeby mieć 5tkę :p?) poza tym jak nam szefowa szkoły tańca dała taką "promocję" że kręcimy tyłeczkami za free to od razu sobie przetłumaczyłam, że i tak parę tysięcy jesteśmy do przodu ^^ No ale dobra - zaraz naprawdę otwieram książkę i kuję - to będzie ustny, także muszę tak sobie lekko czytać ten podręcznik, żeby luzacko pojechać z gadką a myślę że będzie dobrze

Cytat:
zazdroszczę Wam zacięcia do tańca i gratuluję wyróżnienia w szkole tańca

Pochwalę się Wam ze dziś jesteśmy 2 rzeczy do przodu: po pierwsze mamy wreszcie zaklepaną naszą datę i godzinę w kościele (2 maja, godzina 16). Trochę niekonwencjonalnie się to odbyło bo mój tata zadzwonił do proboszcza, który jest jego znajomym bo chciał nas umówić na spotkanie z nim, ale proboszcz powiedział że nie musimy się fatygować tylko już nas od razu telefonicznie zapisał powiedział, żeby w lutym znowu zadzwonić to nam powie jakie dokumenty mamy donieść
Drugą sprawą jest to, że skończyliśmy dziś kurs tańca na poziomie podstawowym zdaliśmy "egzamin" i mamy zaświadczenia Oczywiście zamierzamy kontynuować na poziomie średnio zaawansowanym, ale to dopiero od września
Dziękuję Ci ślicznie Zapał jest niesamowity W ogóle czy Wam opowiadałam o nieziemskim wpływie zajęć z kizomby? Kurs zaczął się 9 maja i w sumie od tamtego czasu (a może nawet od 6 maja kiedy była imprezka taneczna) praktycznie się nie wkurzam i jestem wychilloutowana jak nie wiem Z natury jestem człowiekiem, który ciągle się martwi i przejmuje pierdołami (taki typowy melancholik), zakompleksionym i niewierzącym w siebie No a tak - potańczyłam trochę, poprzebywałam z ludźmi uwielbiającymi tańczyć i tak jakoś czuję się lepiej Już nie mówię o tym, że właśnie wiele osób nas doceniło i sami chwalili że fajnie nam idzie itp Sama nie mogłam uwierzyć - kompleksy zniknęły jak ręką odjął Taka prawdziwa sztuczka-magiczka się stała(), dopiero teraz czuję że żyję! Uff, się rozpisałam :p
Gratuluję zaklepania terminu i godziny Ja muszę czekać do grudnia - ksiądz w styczniu powiedział nam: "Ludzie, dajcie spokój... przyjdźcie w grudniu " hehe No a taniec to domyślam się, że towarzyski, tak? Super, cieszę się, że jest nas tu tyle densowych-freeków

Cytat:
Napisane przez nena1984 Pokaż wiadomość

vesna84 - tak jak wczoraj pisałam, wyszło mi niecałe 1,70 za sztukę, w tym liczę też winietki, które zrobię w lipcu

magdzia - tą są pieczątki akrylowe do scrapbookingu, materiały to jak widzisz papier coś jak wczoraj wklejałaś, na to odbite pieczątki, po środku przyklejony kartonik na który jest przyklejona kalka z wydrukowanymi imionami i datą. Kartonik zamocowałam na kostkach dwustronnie klejących, żeby był efekt 3d. No i plus kokardka - co mi zajęło stanowczo za dużo czasu, bo najpierw zrobiłam 50 kokardek w kolorze brązowym, a potem zmieniła mi się koncepcja kolorystyczna. Tekst zaproszenia będzie wydrukowany na kalce i podklejony od środka zaproszenia, żeby nie latało..i wsio. Winietki planuję taką samą metodą, czyli kartonik plus kalka i kokardka w tej samej tonacji co zaproszenia

Nena jesteś niesamowita... Po raz kolejny patrzę na te Twoje cuda, oczu oderwać nie mogę i wyobrażam sobie jak moje mogłyby wyglądać... Ale powiedz - bo ja się nie znam :p - skąd wzięłaś odpowiedniej wielkości koperty? One są z identycznego papieru co zaproszenia, tak? I jak drukowałaś na nich "Zaproszenie", hm? 1,70zł to faktycznie niewiele a i pochwalić się można, że własnoręczne Poza tym to fajnie, bo można mieć wtedy wszystko "z jednej parafii" Chciałabym mieć właśnie takie same zaproszenia jak winietki, planuję zrobić nietypową księgę gości (przykłądowe foto poniżej) z kartoników (takich coś jak pocztówki) umieszczonych w drewnianej skrzyneczce (przegródki z pierwszą literą nazwiska gości wypadałoby też na kolorkowo zrobić) no i na niej duży monogram hmm... I w sumie można by to samemu zrobić, tylko ja pewnie robiłabym to "na debila" i ogółe musiałabym z drukowaniem prosić tatę, bo drukarka którą rodzice mają w domu nie jest taka dobra jak ta która ojcze ma w pracy ech ;p ale coś pomyślę Acha i tak poza tym to mam jeszcze parę innych pomysłów związanych z nadrukowanymi kartonikami z tą samą czcionką i wstążeczką, więc może jednak powinnam się tym zająć ^^? What do you think ?

No i tak w ogóle to loffciam Was tu wszystkie

EDIT: zapomniałam o tych fotkach księgi gości A więc WKLIK!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Dpomysł4.jpg (48,4 KB, 40 załadowań)

Edytowane przez sztuczka_magiczka
Czas edycji: 2011-06-02 o 10:21
sztuczka_magiczka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-06-02, 10:16   #2742
malinkowo88
Raczkowanie

Cytat:

Podziwiam Jestem pod dużym wrażeniem
malinkowo88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-02, 10:31   #2743
nena1984
Zakorzenienie

Sztuczka - aż zazdroszczę Ci tej pozytywnej tanecznej energii! Co do zaproszeń, to koperty są w formacie DL - to dosyć standardowy roszmiar podłużnej kopert. Oczywiście z allegro - coś koło 5 zł za 100 sztuk Nie są z tego samego papier - ale są w takim samym kolorze. Chyba z kartonu byłyby trochę za sztywne. Co do drukowania słówka "zaproszenie" nie miałam żadnego problemu, tylko zamiast kartki a4 włożyłam do drukarki kopertę, umieściłam ją na środku podajnika i poszło...oczywiście najpierw kilka kopert zmarnowałam, bo coś tam sie poprzesuwało

Księgi gości bardzo ładne i oryginalne, ale ja chyba zrezygnuję z czegoś takiego. U znajomych ostatnimi czasy się to pojawiło, ale tak bez przekonania jestem do tego pomysłu

Kicia - jak tam Twój welon, przyszedł już....mojego jeszcze nie ma a zapłaciłam od razu przez allegro . Może zamówiłyśmy u tej samej osoby???

Stary 2011-06-02, 10:40   #2744
sztuczka_magiczka
Rozeznanie

Cytat:
Sztuczka - aż zazdroszczę Ci tej pozytywnej tanecznej energii! Co do zaproszeń, to koperty są w formacie DL - to dosyć standardowy roszmiar podłużnej kopert. Oczywiście z allegro - coś koło 5 zł za 100 sztuk Nie są z tego samego papier - ale są w takim samym kolorze. Chyba z kartonu byłyby trochę za sztywne. Co do drukowania słówka "zaproszenie" nie miałam żadnego problemu, tylko zamiast kartki a4 włożyłam do drukarki kopertę, umieściłam ją na środku podajnika i poszło...oczywiście najpierw kilka kopert zmarnowałam, bo coś tam sie poprzesuwało

Księgi gości bardzo ładne i oryginalne, ale ja chyba zrezygnuję z czegoś takiego. U znajomych ostatnimi czasy się to pojawiło, ale tak bez przekonania jestem do tego pomysłu
Dziękuję
Ahia - to fenks za uświadomienie hehe Już będę wiedziała, że to taki typowy format kopertki A powiedz? Jak sobie poradzisz z drukowaniem na kalce? Bo domyślam się, że do drukarki będziesz wkładała kalkę A4 a potem będziesz ciachała ją tak żeby pasowała do zaproszeń?

No właśnie ja to chyba jestem nienormalna, ale ma straszne parcie na detale na naszym weselu i stąd spodobała mi się bardzo ta księga - Hehe ogólnie ten i parę innych pomysłów wzięłam od tej psycholki zia86 (dziewczyna jest niesamowita ) z jej bloga TŻ już się tylko uśmiecha jak mu mówię co tam jeszcze chciałabym zrobić na nasze wesele Ach no nic - zdam ten pierdzielony egzamin w niedzielę i zaczną się szaleństwa = tak tylko zerknęłam na allegro a już znalazłam mnóstwo świetnych dodatków i przyborów do zabawy hendmejdowej () dziękuję Ci Kochana Nenko za inspiracje!!! I love you No i chyba nie gniewasz się, że trochę zerżnę od Ciebie pomysła na zaproszenia, hm ?
Stary 2011-06-02, 10:41   #2745
Irmelin333
Raczkowanie

nena, cuuuuuuuuuuuuuuuuuuudowne zaproszenia. Od dawna marzy mi się samej zorbic ale niedawno przeglądalam strony z zaprszeniami i jakos mnie one tak zniecheciły- uznałam z enie bede w stanie samodzielnie wykonać tak łądych zaproszen- ale jak widac MOZNA Wyszło Ci to pięknie!!
Irmelin333 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-02, 10:56   #2746
(kicia)
Zakorzenienie

nena nie przyszedł a zamawiałam w piątek. Ponoć już wysłał. Zaraz sprawdze jak się nazywał ten użytkownik

---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ----------

Ja kupiłam u sewek 1980

Stary 2011-06-02, 11:08   #2747
Chatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sztuczka_magiczka Pokaż wiadomość
Dziękuję Ci ślicznie Zapał jest niesamowity W ogóle czy Wam opowiadałam o nieziemskim wpływie zajęć z kizomby? Kurs zaczął się 9 maja i w sumie od tamtego czasu (a może nawet od 6 maja kiedy była imprezka taneczna) praktycznie się nie wkurzam i jestem wychilloutowana jak nie wiem Z natury jestem człowiekiem, który ciągle się martwi i przejmuje pierdołami (taki typowy melancholik), zakompleksionym i niewierzącym w siebie No a tak - potańczyłam trochę, poprzebywałam z ludźmi uwielbiającymi tańczyć i tak jakoś czuję się lepiej Już nie mówię o tym, że właśnie wiele osób nas doceniło i sami chwalili że fajnie nam idzie itp Sama nie mogłam uwierzyć - kompleksy zniknęły jak ręką odjął Taka prawdziwa sztuczka-magiczka się stała(), dopiero teraz czuję że żyję! Uff, się rozpisałam :p
Gratuluję zaklepania terminu i godziny Ja muszę czekać do grudnia - ksiądz w styczniu powiedział nam: "Ludzie, dajcie spokój... przyjdźcie w grudniu " hehe No a taniec to domyślam się, że towarzyski, tak? Super, cieszę się, że jest nas tu tyle densowych-freeków

Nena jesteś niesamowita... Po raz kolejny patrzę na te Twoje cuda, oczu oderwać nie mogę i wyobrażam sobie jak moje mogłyby wyglądać... Ale powiedz - bo ja się nie znam :p - skąd wzięłaś odpowiedniej wielkości koperty? One są z identycznego papieru co zaproszenia, tak? I jak drukowałaś na nich "Zaproszenie", hm? 1,70zł to faktycznie niewiele a i pochwalić się można, że własnoręczne Poza tym to fajnie, bo można mieć wtedy wszystko "z jednej parafii" Chciałabym mieć właśnie takie same zaproszenia jak winietki, planuję zrobić nietypową księgę gości (przykłądowe foto poniżej) z kartoników (takich coś jak pocztówki) umieszczonych w drewnianej skrzyneczce (przegródki z pierwszą literą nazwiska gości wypadałoby też na kolorkowo zrobić) no i na niej duży monogram hmm... I w sumie można by to samemu zrobić, tylko ja pewnie robiłabym to "na debila" i ogółe musiałabym z drukowaniem prosić tatę, bo drukarka którą rodzice mają w domu nie jest taka dobra jak ta która ojcze ma w pracy ech ;p ale coś pomyślę Acha i tak poza tym to mam jeszcze parę innych pomysłów związanych z nadrukowanymi kartonikami z tą samą czcionką i wstążeczką, więc może jednak powinnam się tym zająć ^^? What do you think ?

No i tak w ogóle to loffciam Was tu wszystkie

EDIT: zapomniałam o tych fotkach księgi gości A więc WKLIK!
Taniec zawsze wyzwala pozytywną energię, o to w nim głównie chodzi! Ja zawsze jak się wytańczę, to od razu mam lepszy humor

Co do tej księgi gości, to nie bardzo rozumiem, jak to ma wyglądać? Że dajesz te kartki i każdy się wpisuje zgodnie z literą imienia czy nazwiska? A jak się wszyscy nie zmieszczą, bo jednych będzie dużo więcej, a drugich sporo mniej? hehe, sorki, ale nigdy czegoś takiego nie widziałam, więc trudno trochę mi sobie wyobrazić, jak to będzie działać

Cytat:
Sztuczka - aż zazdroszczę Ci tej pozytywnej tanecznej energii! Co do zaproszeń, to koperty są w formacie DL - to dosyć standardowy roszmiar podłużnej kopert. Oczywiście z allegro - coś koło 5 zł za 100 sztuk
Powiedz mi Kochana, czy Ci się pomyliło, czy gdzieś tak niesamowicie trafiłaś, bo 100 sztuk kopert za 5 zł wydaje mi się za mało Patrzę teraz po allegro, to za 5 zł można kupić 10 sztuk
Twoje zaproszenia są piękne, my co prawda w zupełnie innym stylu będziemy robić, ale na te Twoje to aż miło popatrzeć...

"Starych szanuj, młodych ucz, mądrych słuchaj, a głupich znoś cierpliwie."

Chatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-02, 11:13   #2748
niut0
Zakorzenienie

Cytat:
wiem co czułaś Kochana...dobrze, że Tż-nic poważniejszego sie nie stało

ja teeeż....

Kochane
loca1233
marta359

niut0
malinkowo88

za nasz ROCZEK do ŚLUBU

ale ten czas leci
Stary 2011-06-02, 11:26   #2749
nena1984
Zakorzenienie

Cytat:
A powiedz? Jak sobie poradzisz z drukowaniem na kalce? Bo domyślam się, że do drukarki będziesz wkładała kalkę A4 a potem będziesz ciachała ją tak żeby pasowała do zaproszeń?
dla laserówki to nie problem, juz testowo wydrukowałam i bardzo ładnie to wygląda - zresztą na froncie zaproszeń też jest wydrukowane na kalce - nasze imiona i data, wiec tak to mniej więcej wygląda, nic się nie rozmazuje

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
nena nie przyszedł a zamawiałam w piątek. Ponoć już wysłał. Zaraz sprawdze jak się nazywał ten użytkownik

---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ----------

Ja kupiłam u sewek 1980
ja u Primavera, w sobotę, może dziś przyjdzie, strasznie nie mogę się doczekać

Cytat:
Napisane przez Chatka Pokaż wiadomość
Powiedz mi Kochana, czy Ci się pomyliło, czy gdzieś tak niesamowicie trafiłaś, bo 100 sztuk kopert za 5 zł wydaje mi się za mało Patrzę teraz po allegro, to za 5 zł można kupić 10 sztuk
na pewno mam 100 sztuk kopert, bo mi sporo zostało i musiałabym wydać 50 zl według takich cen jak podajesz, a maksymalnie wydałam moze 10 zł na koperty - nie mogę teraz dokładnie sprawdzić, bo aukcja jest już w archiwum. Mialam też mega okazję na kalkę. Za sto arkuszy a4, ale dosyć cienkiej kalki zapłaciłam 19 zł, a w hurtowni 50 arkuszy kalki kosztuje 39 zł

Stary 2011-06-02, 11:26   #2750
sztuczka_magiczka
Rozeznanie

Cytat:
Taniec zawsze wyzwala pozytywną energię, o to w nim głównie chodzi! Ja zawsze jak się wytańczę, to od razu mam lepszy humor

Co do tej księgi gości, to nie bardzo rozumiem, jak to ma wyglądać? Że dajesz te kartki i każdy się wpisuje zgodnie z literą imienia czy nazwiska? A jak się wszyscy nie zmieszczą, bo jednych będzie dużo więcej, a drugich sporo mniej? hehe, sorki, ale nigdy czegoś takiego nie widziałam, więc trudno trochę mi sobie wyobrazić, jak to będzie działać
Ma to wyglądać tak jak widać na zdjęciu Ze zmieszczeniem się czy niezmieszczeniem nie będzie najmniejszego problemu - przecież karteczki można dowolnie przekładać tak, żeby znajdowały się za odpowiednią zakładką z pierwszą literką nazwiska danego gościa A karteczek przecież można natrzaskać nawet 2 razy więcej niż jest gości żeby na pewno starczyło czy jak ktoś będzie chciał od nowa się wpisać bo się pomyli czy coś Też nigdy nie widziałam czegoś takiego a co dopiero na czyimś weselu, ale mnie się ten pomysł strasznie spodobał i na pewno coś takiego stworzę

EDIT: Ahaaa chyba wiem o co Ci chodzi Bo tych kolorowych kartoników z literkami (nie wiem jeszcze czy pojedynczo czyli np. "A", "B" czy może żeby mniej tych kartoników było to wtedy "A B", "CD" itd. ) będzie tylko tyle ile liter w alfabecie, a za nimi będą zwykłe gładkie kartoniki bez wzorów - każdy gość będzie miał swoją kartkę i to na niej będzie się wpisywał a później włoży za odpowiednią dla siebie przegródkę, rozumiesz ? Tak trochę jak to w bibliotece jest xD

Edytowane przez sztuczka_magiczka
Czas edycji: 2011-06-02 o 11:30
Stary 2011-06-02, 11:29   #2751
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:

ja u Primavera, w sobotę, może dziś przyjdzie, strasznie nie mogę się doczekać
ja też wzięłam w sumie jako paczkę więc może jeszcze dziś przyjdzie bo facet który je roznosi to tak popołudniami chodzi

Stary 2011-06-02, 11:55   #2752
sztuczka_magiczka
Rozeznanie

Okey laski idę się wreszcie uczyć bo żem się rozproszyła tymi zaproszeniami xD
Stary 2011-06-02, 12:30   #2753
D0tk4
Zadomowienie

Cytat:
Ojej ale gapa ze mnie - Dotk4 wszystkiego o czym marzysz życzę Ci ja z całego serduszka
Cytat:
Napisane przez E87 Pokaż wiadomość
Dotk4 wszystkiego najlepszego! Spelnienia marzen, niech Tż sie slucha
Cytat:
Napisane przez magdziaS Pokaż wiadomość
Dotka - wszytskiego dobrego, dużo szczęścia w życiu i szczęścia z TŻtem oraz spełnienia marzeń!
Cytat:
Napisane przez niut0 Pokaż wiadomość

Dotko - sto lat i spełnienia wszystkich marzeń

Załącznik 3997058 Załącznik 3997059
Cytat:
aaaaa bym zapomniała!!! DOTK4 Happy Birthday!!!!! w prezencie Torcik dla Ciebie
Cytat:
Napisane przez Nattiv Pokaż wiadomość
Dotk4 Wszystkiego najlepszego Kochana
Cytat:
Napisane przez Nika0208 Pokaż wiadomość
Dotk4 - wszystkiego naj naj naj lepszego[COLOR="Silver"]
Cytat:
Napisane przez Lubcia Pokaż wiadomość
Dotk4 Wszystkiego co najlepsze, zdróweczka, zawsze uśmiechniętej buzi, spełnienia wszystkich marzeń a szczególnie tych ślubnych
Cytat:
Dotk4 wszystkiego najlepszego w dniu urodzin
Cytat:
Napisane przez malinkowo88 Pokaż wiadomość
Dotk4 dołączam spóźnione ale szczere życzonka przede wszystkim spełnienia marzeń, radości i dużżooo miłości i ciepła
DZIEKUJE! Powtorze sie, ale jestescie wspaniale!!!!
Popisalabym tu z Wami, ale ile leczyc kaca-morderce :P
D0tk4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-02, 12:41   #2754
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

Dziewczyny muszę się z Wami czymś podzielić. Pisze sobie pracę na studia oczywiście aktywnie korzystając ze słownika synonimów i po kolejnej konsultacji słownikowej otrzymuję propozycję zmiany słowa na "wypier dalać" może to i śmieszne nie jest, ale mózg mi się lansuje i aż popłakałam się ze śmiechu

Pick me. Choose me. Love me

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
gosza_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-02, 12:49   #2755
sztuczka_magiczka
Rozeznanie

Cytat:
Dziewczyny muszę się z Wami czymś podzielić. Pisze sobie pracę na studia oczywiście aktywnie korzystając ze słownika synonimów i po kolejnej konsultacji słownikowej otrzymuję propozycję zmiany słowa na "wypier dalać" może to i śmieszne nie jest, ale mózg mi się lansuje i aż popłakałam się ze śmiechu
No to faktycznie ostro I jak? użyłaś tego właśnie zamiennika ?

PS. No właśnie widać jak się uczę pilnie, co ?
Stary 2011-06-02, 12:57   #2756
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
PS. No właśnie widać jak się uczę pilnie, co ?
do książek bo będzie

swoją drogą też powinnam się dziś uczyć ale sobie odpuściłam ale jutro biorę się za siebie

Stary 2011-06-02, 13:36   #2757
melod_y
Zakorzenienie

Magdzia0108 Pamietam że pokazywałaś nam sukienkę od Jima H. Bardzo mi się podobała. I dzisiaj całkiem przypadkiem (oczywiście uczyć się miałam) znalazłam salon w Krakowie który ma bardzo podobna sukienkę uwaga za jedyne 2200! Nie będę wspominać ze sukienka Jima kosztuje ok 5000 dolarów..

Dołącze zdjęcia:
pierwsza to od Jima H.
Dwie pozostałe z salonu. (oczywiscie maja mniej zdobien na gorsecie ale z tego co czytałam można wszystko według życzenia zmieniac)

Powiem że sukienki sa w moim stylu i zapisałam je sobie w folderze, ale ze lubie zmieniać zdanie i tak poczekam z przymierzaniem i bieganiem po salonach do września
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Unique-and-Special-Touch-on-Jim-Hjelm-Wedding-Collection-1.jpg (106,5 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 11232.jpg (58,5 KB, 44 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0366.jpg (57,1 KB, 38 załadowań)

Edytowane przez melod_y
Czas edycji: 2011-06-02 o 13:38
Stary 2011-06-02, 13:45   #2758
tusia_m
Zakorzenienie

Cytat:
Ojej, no to rzeczywiście pechowy dzień na wątku - i to dzień dziecka, przecież powinna być sama radość tego dnia! Jak mówisz, że śmiech, to chyba nic poważnego, ale niech go obejrzą jeszcze, żeby mieć pewność.
Na szczęście to nic poważnego. Skończyło się tylko na tym, że ma dziurę w ręce na głębokość 4 cm które mu zrobiło wiertło. Najpierw chciałam poznać szczegóły wypadku, ale jak usłyszałam "krew" i "moje mięso wisiało na wiertle" to skapitulowałam
Mówiąc "śmiech na sali" chciałam podkreślić absurdalność sytuacji Bo od rzeczywistego śmiechu to to daleko stało..... Gdy TŻ był na pogotowiu dostał zastrzyk przeciwko tężcowi. miał też dostać drugi - surowicę, ale.......... NIE MIELI jej. więc mama tż wsiadła do auta i jechała szybko do całodobowej apteki po 4 ml surowicy (czyli jeden zastrzyk). zapłaciła 52 zł.
Cytat:
nieźle. Jak już "wchodzisz" w takie słownictwo to mogę pożyczyć Ci..... Słownik slangu młodzieżowego, który..... mój kuzyn dostał na Pierwszą Komunię od sąsiadki (10 lat temu) Słownik jest w stanie nienaruszonym, z nielicznymi śladami użytkowania. Nówka.
Nawet nie przypuszczałam, że istnieje tyle słów

Zawiozłam TŻ do pracy (bo przecież ON do pracy MUSI jechać ). Zrobiliśmy sobie koktajl z truskawek, wszamaliśmy arbuza i szarlotkę.

Can you feel the love tonight?
It is where we are...
tusia_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-02, 13:46   #2759
sztuczka_magiczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez melod_y Pokaż wiadomość
Magdzia0108 Pamietam że pokazywałaś nam sukienkę od Jima H. Bardzo mi się podobała. I dzisiaj całkiem przypadkiem (oczywiście uczyć się miałam) znalazłam salon w Krakowie który ma bardzo podobna sukienkę uwaga za jedyne 2200! Nie będę wspominać ze sukienka Jima kosztuje ok 5000 dolarów..

Dołącze zdjęcia:
pierwsza to od Jima H.
Dwie pozostałe z salonu. (oczywiscie maja mniej zdobien na gorsecie ale z tego co czytałam można wszystko według życzenia zmieniac)

Powiem że sukienki sa w moim stylu i zapisałam je sobie w folderze, ale ze lubie zmieniać zdanie i tak poczekam z przymierzaniem i bieganiem po salonach do września
Rewelka Przepiękna suknia! Mnie też się spodobał oryginał Ale widzę, że ta prawdopodobna kopia (bo możliwe że się na tej pierwszej wzorowano) także wygląda pięknie
Mnie oprócz sukni z gładki, tiulowym dołem podobają się niektóre z falbankami (tak słynnymi już tu na naszym wątku :p) no i to jest mój typ z Lisy Ferrery (OreaSposa 2011 Model: L555) - kocham tę kieckę Kosztuje tylko 2070zł Ja brałabym ze śliwkową wstążką oczywiście - wtedy to już bankowo fioletowe buciki taneczne do tego ^^ Może być?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg kiecka_lisa1.jpg (29,7 KB, 39 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg kiecka_lisa1b.jpg (29,1 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg kiecka_lisa1c.jpg (25,9 KB, 19 załadowań)
Stary 2011-06-02, 13:49   #2760
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:

nic tylko gratulowac

Cytat:

Kochane
loca1233
marta359

niut0
malinkowo88

za nasz ROCZEK do ŚLUBU

ja tez dziś trochę świętuję bo u mnie równo 11 miesięcy
Cytat:
Napisane przez Magdzia0108 Pokaż wiadomość
Dziewczyny!!!!!!!! Mamy już godzinę w kościele 23.06.2012 godzina 15:00

Cytat:

Ewusia_marchew - cieszę sie że macie już zaklepaną godzinę i gratulacje z okazji egzaminu tanecznego

Oj już ze dwa razy tu wklejałam, ale proszę

a zaproszenia juz chwaliłam ale pochwalę jeszcze raz bo są boskie
Cytat:
Napisane przez tusia_m Pokaż wiadomość
Dobrze , że nic mu się nie stało

Wczoraj chyba był jakiś pechowy dzień, bo mój TŻ też miał wypadek, tyle, że w pracy Był na pogotowiu (potem Wam opowiem - śmiech na sali....) i dziś ma jechać na kontrolę, ale upiera się, że wszystko ok... No nic, zaraz do niego jadę z truskawkami i czekoladą (na pocieszenie) i sprawdzę czy jest wszystko ok. może uda mi się go zaciągnąć na pogotowie.
Ehhhh
jakiś pechowy ten wczorajszy dzień...
Cytat:

Gratuluję załatwionej sprawy i ukończenia kursu! My też po pierwszym poziomie dostaliśmy takie dyplomy ukończenia, ale po drugim już nie i byłam bardzo zawiedziona Powodzenia w dalszym tańcowaniu, my się teraz właśnie zastanawiamy, czy iść na następny poziom, czy pójść jeszcze raz na ten drugi, żeby sobie utrwalić, bo mam wrażenie, że dla TŻta ten drugi poziom nieco za szybko leciał... Więc chyba pójdziemy jesienią na ten sam poziom, co Wy

myślę że to dobry pomysł z tym utrwaleniem sobie
właśnie u nas jest też ten problem że mamy teraz przerwę (podczas wakacji nie ma kursów) i się boję ze TŻ sobie pozapomina wszystko do września, no ale w naszym przypadku to wracanie się na poziom podstawowy byłoby bez sensu więc mam nadzieję ze jakoś damy radę
Cytat:

widać jak piszesz że to Twoja pasja
Cytat:
Gratuluję zaklepania terminu i godziny Ja muszę czekać do grudnia - ksiądz w styczniu powiedział nam: "Ludzie, dajcie spokój... przyjdźcie w grudniu " hehe
co parafia to obyczaj ja wiedziałam że u nas można rok przed zaklepywać wiec tak zrobiliśmy
Cytat:
No a taniec to domyślam się, że towarzyski, tak? Super, cieszę się, że jest nas tu tyle densowych-freeków
towarzyski

Cytat:

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości