|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł części numer 6 powinien brzmieć: | |||
| My dalej w amoku, niekończącym się słowotoku - bo nasze śluby już w przyszłym roku - PM 2012 |
|
6 | 10,53% |
| Pierwsze suknie to jest znak, że za rok powiemy TAK! - PM 2012 |
|
36 | 63,16% |
| Inpiracje & Wariacje -> Nasze Ślubne Kombinacje - PM 2012 |
|
15 | 26,32% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2731 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Prawda to wszystkim dobrze znana że nasze śluby pobiją ten Kate i WilliamaPM201
no to pijemy ![]() bliżej, bliżej coraz bliżej stresik się zaczyna ![]() nena jak zwykle jestem pełna podziwu do Twoich robótek ręcznych ale to już Ci dawno mówiłam magdzia za ustalenie godziny
|
#2732 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Prawda to wszystkim dobrze znana że nasze śluby pobiją ten Kate i WilliamaPM201
hehe to fajowsko
![]() nena cudne te zaproszenia. Nie widziałam ich wcześniej na wątkach. Możesz pokrótce powiedzieć jak je robiłaś? Te kwiaty to wydrukowane są czy jakaś mega pieczątka odbita na papierze?
|
|
#2733 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, a jutro chcemy jechac zespół załatwic i narazie to byłoby wszystko z załatwiania na gwałt
|
|
#2734 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pamiętam jak kiedyś na łyżwach mój Tż (był pierwszy raz) i oczywiście od razu pokazywał co to On nie potrafi I jakoś jak juz mieliśmy schodzić, nie wiem co on chciał zrobić, obrót czy Bóg wie co, w każdym bądz razie wywalił się na bark. I mówił że go boli, ale na pogotowie jechac nie chciał. Po kilku dniach jednak pojechał, ale że czekał w poczekalni 3 godziny i nikt łaskawie d*** nie ruszył wrócił sie do domu i powiedział że ostatni raz tam był.. Szkoda że mnie nie było wtedy na pogotowiu! ![]() ![]() Tak więc służba zdrowia też nie lepsza od policji... Magdzia0108 z tego co wiem nena odbijała je pieczątką :P
Edytowane przez melod_y Czas edycji: 2011-06-02 o 10:40 |
|
|
|
|
#2735 |
|
Zakorzenienie
|
kochane...dzięki za opinie odnośnie zaproszeń
vesna84 - tak jak wczoraj pisałam, wyszło mi niecałe 1,70 za sztukę, w tym liczę też winietki, które zrobię w lipcu magdzia - tą są pieczątki akrylowe do scrapbookingu, materiały to jak widzisz papier coś jak wczoraj wklejałaś, na to odbite pieczątki, po środku przyklejony kartonik na który jest przyklejona kalka z wydrukowanymi imionami i datą. Kartonik zamocowałam na kostkach dwustronnie klejących, żeby był efekt 3d. No i plus kokardka - co mi zajęło stanowczo za dużo czasu, bo najpierw zrobiłam 50 kokardek w kolorze brązowym, a potem zmieniła mi się koncepcja kolorystyczna. Tekst zaproszenia będzie wydrukowany na kalce i podklejony od środka zaproszenia, żeby nie latało..i wsio. Winietki planuję taką samą metodą, czyli kartonik plus kalka i kokardka w tej samej tonacji co zaproszenia |
|
|
|
#2736 |
|
Zakorzenienie
|
Gratuluję wszystkim dziewczynkom roku do ślubu
U mnie za tydzień będzie wkońcu 3z przodu Piękny dzień rano poszłam do sklepu zrobiłam zakupy na niedzielę bo rzadko się zdarza żeby mieć rocznicę w niedzielę to sobie poświęutujemy. kupiłam winko musujące i sernik królewski niestety z cukierni tym razem bo swojej roboty będzie na następne święto. pojechałam do rosmana i natury i się okazało że w żadnej drogeri nie mają mojego pudru. PfAle piękny dzień dziś już wkońcu mam nadzieję uda mam się posiedzieć na dworku bo już 2tyg tak w biegu wszystko. A o 19 poradnia
|
#2737 |
|
Zakorzenienie
|
nena a skąd Ty takie pieczątki wymodziłaś? Kiedyś szukałam na allegro, ale niestety same jakieś motylowe były
|
#2738 |
|
Zakorzenienie
|
A ja sobie wróciłam z fitnesiku już. Powiem wam, że strasznie mi tego brakowało. Kupiłam sobie po drodze troszkę truskaweczek i czereśni. Wypiłam sobi koktajlik z truskaweczek i nastawiałam 3 ziemniaczki, bo sos mam z wczoraj to sobie zjem tuż przed wyjściem, bo jadę do małej Ninki, bo robię za jej opiekunkę
Tam sobie zabiorę czereśnie, to jak pójdzie spać to sobie oszamę;P
|
#2739 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Chociaż u nas nie było namawiania do ślubu, bo jeszcze niedługo byliśmy ze sobą, jak TŻ się oświadczył, więc nie mieli kiedy zacząć namawiać Oczywiście kręcili nosem, jak się dowiedzieli, że dopiero za 2,5 roku, a my od początku razem mieszkamy, ale cóż, to nasze życie, jesteśmy dorośli i robimy wszystko po swojemu. Teraz już tylko wszyscy na ten ślub czekamy - każdy z trochę innych powodów Cytat:
![]() Cytat:
My też po pierwszym poziomie dostaliśmy takie dyplomy ukończenia, ale po drugim już nie i byłam bardzo zawiedziona Powodzenia w dalszym tańcowaniu, my się teraz właśnie zastanawiamy, czy iść na następny poziom, czy pójść jeszcze raz na ten drugi, żeby sobie utrwalić, bo mam wrażenie, że dla TŻta ten drugi poziom nieco za szybko leciał... Więc chyba pójdziemy jesienią na ten sam poziom, co Wy ![]() Cytat:
Jak mówisz, że śmiech, to chyba nic poważnego, ale niech go obejrzą jeszcze, żeby mieć pewność.Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziewczynkom, które mają dziś roczek do ślubu.... Kurcze, ileż to emocji potrafi w człowieku data wywołać My sobie wczoraj postanowiliśmy, że naszą ślubną stronkę, która jest już prawie skończona, wyślemy gościom na maila równiutko rok przed - 28.07.2011, w ramach save the date. Także już się nie mogę doczekać I w sumie powinnam już zacząć ogarniać, czy mam wszystkie potrzebne adresy mailowe
Edytowane przez Chatka Czas edycji: 2011-06-02 o 11:13 |
||||||||
|
|
|
#2740 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
...ale smaka narobiłaś
|
||
|
|
|
#2741 | ||
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry dziewuszki
Ja mam dziś i jutro wolne na stażu - wzięłam, żeby oczywiście wydziobać na egzamin Oczywiście motywacja do nauki mi trochę spadła - ostatnio trąbią w radiu, że spadną wysokości stypendiów naukowych (to po co dziobać żeby mieć 5tkę :p?) poza tym jak nam szefowa szkoły tańca dała taką "promocję" że kręcimy tyłeczkami za free to od razu sobie przetłumaczyłam, że i tak parę tysięcy jesteśmy do przodu ^^ No ale dobra - zaraz naprawdę otwieram książkę i kuję - to będzie ustny, także muszę tak sobie lekko czytać ten podręcznik, żeby luzacko pojechać z gadką a myślę że będzie dobrze Cytat:
Zapał jest niesamowity W ogóle czy Wam opowiadałam o nieziemskim wpływie zajęć z kizomby? Kurs zaczął się 9 maja i w sumie od tamtego czasu (a może nawet od 6 maja kiedy była imprezka taneczna) praktycznie się nie wkurzam i jestem wychilloutowana jak nie wiem Z natury jestem człowiekiem, który ciągle się martwi i przejmuje pierdołami (taki typowy melancholik), zakompleksionym i niewierzącym w siebie No a tak - potańczyłam trochę, poprzebywałam z ludźmi uwielbiającymi tańczyć i tak jakoś czuję się lepiej Już nie mówię o tym, że właśnie wiele osób nas doceniło i sami chwalili że fajnie nam idzie itp Sama nie mogłam uwierzyć - kompleksy zniknęły jak ręką odjął Taka prawdziwa sztuczka-magiczka się stała(Gratuluję zaklepania terminu i godziny Ja muszę czekać do grudnia - ksiądz w styczniu powiedział nam: "Ludzie, dajcie spokój... przyjdźcie w grudniu " hehe No a taniec to domyślam się, że towarzyski, tak? Super, cieszę się, że jest nas tu tyle densowych-freeków ![]() Cytat:
Po raz kolejny patrzę na te Twoje cuda, oczu oderwać nie mogę i wyobrażam sobie jak moje mogłyby wyglądać... Ale powiedz - bo ja się nie znam :p - skąd wzięłaś odpowiedniej wielkości koperty? One są z identycznego papieru co zaproszenia, tak? I jak drukowałaś na nich "Zaproszenie", hm? 1,70zł to faktycznie niewiele a i pochwalić się można, że własnoręczne Poza tym to fajnie, bo można mieć wtedy wszystko "z jednej parafii" Chciałabym mieć właśnie takie same zaproszenia jak winietki, planuję zrobić nietypową księgę gości (przykłądowe foto poniżej) z kartoników (takich coś jak pocztówki) umieszczonych w drewnianej skrzyneczce (przegródki z pierwszą literą nazwiska gości wypadałoby też na kolorkowo zrobić) no i na niej duży monogram hmm... I w sumie można by to samemu zrobić, tylko ja pewnie robiłabym to "na debila" i ogółe musiałabym z drukowaniem prosić tatę, bo drukarka którą rodzice mają w domu nie jest taka dobra jak ta która ojcze ma w pracy ech ;p ale coś pomyślę Acha i tak poza tym to mam jeszcze parę innych pomysłów związanych z nadrukowanymi kartonikami z tą samą czcionką i wstążeczką, więc może jednak powinnam się tym zająć ^^? What do you think ?No i tak w ogóle to loffciam Was tu wszystkie ![]() EDIT: zapomniałam o tych fotkach księgi gości A więc WKLIK!
Edytowane przez sztuczka_magiczka Czas edycji: 2011-06-02 o 11:21 |
||
|
|
|
#2742 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jestem pod dużym wrażeniem
|
|
|
#2743 |
|
Zakorzenienie
|
Sztuczka - aż zazdroszczę Ci tej pozytywnej tanecznej energii! Co do zaproszeń, to koperty są w formacie DL - to dosyć standardowy roszmiar podłużnej kopert. Oczywiście z allegro - coś koło 5 zł za 100 sztuk
Nie są z tego samego papier - ale są w takim samym kolorze. Chyba z kartonu byłyby trochę za sztywne. Co do drukowania słówka "zaproszenie" nie miałam żadnego problemu, tylko zamiast kartki a4 włożyłam do drukarki kopertę, umieściłam ją na środku podajnika i poszło...oczywiście najpierw kilka kopert zmarnowałam, bo coś tam sie poprzesuwałoKsięgi gości bardzo ładne i oryginalne, ale ja chyba zrezygnuję z czegoś takiego. U znajomych ostatnimi czasy się to pojawiło, ale tak bez przekonania jestem do tego pomysłu ![]() Kicia - jak tam Twój welon, przyszedł już....mojego jeszcze nie ma a zapłaciłam od razu przez allegro |
|
|
|
#2744 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ahia - to fenks za uświadomienie hehe Już będę wiedziała, że to taki typowy format kopertki A powiedz? Jak sobie poradzisz z drukowaniem na kalce? Bo domyślam się, że do drukarki będziesz wkładała kalkę A4 a potem będziesz ciachała ją tak żeby pasowała do zaproszeń?No właśnie ja to chyba jestem nienormalna, ale ma straszne parcie na detale na naszym weselu i stąd spodobała mi się bardzo ta księga - Hehe ogólnie ten i parę innych pomysłów wzięłam od tej psycholki zia86 (dziewczyna jest niesamowita ) z jej bloga TŻ już się tylko uśmiecha jak mu mówię co tam jeszcze chciałabym zrobić na nasze wesele Ach no nic - zdam ten pierdzielony egzamin w niedzielę i zaczną się szaleństwa = tak tylko zerknęłam na allegro a już znalazłam mnóstwo świetnych dodatków i przyborów do zabawy hendmejdowej ( ) dziękuję Ci Kochana Nenko za inspiracje!!! I love you No i chyba nie gniewasz się, że trochę zerżnę od Ciebie pomysła na zaproszenia, hm ?
|
|
#2745 |
|
Raczkowanie
|
nena, cuuuuuuuuuuuuuuuuuuudowne zaproszenia. Od dawna marzy mi się samej zorbic ale niedawno przeglądalam strony z zaprszeniami i jakos mnie one tak zniecheciły- uznałam z enie bede w stanie samodzielnie wykonać tak łądych zaproszen- ale jak widac MOZNA
![]() Wyszło Ci to pięknie!!
|
|
|
|
#2746 |
|
Zakorzenienie
|
nena nie przyszedł a zamawiałam w piątek. Ponoć już wysłał. Zaraz sprawdze jak się nazywał ten użytkownik
---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ---------- Ja kupiłam u sewek 1980
|
#2747 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do tej księgi gości, to nie bardzo rozumiem, jak to ma wyglądać? Że dajesz te kartki i każdy się wpisuje zgodnie z literą imienia czy nazwiska? A jak się wszyscy nie zmieszczą, bo jednych będzie dużo więcej, a drugich sporo mniej? hehe, sorki, ale nigdy czegoś takiego nie widziałam, więc trudno trochę mi sobie wyobrazić, jak to będzie działać ![]() Cytat:
Patrzę teraz po allegro, to za 5 zł można kupić 10 sztuk ![]() Twoje zaproszenia są piękne, my co prawda w zupełnie innym stylu będziemy robić, ale na te Twoje to aż miło popatrzeć...
|
|
#2748 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ten czas leci
|
|
|
#2749 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#2750 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ze zmieszczeniem się czy niezmieszczeniem nie będzie najmniejszego problemu - przecież karteczki można dowolnie przekładać tak, żeby znajdowały się za odpowiednią zakładką z pierwszą literką nazwiska danego gościa A karteczek przecież można natrzaskać nawet 2 razy więcej niż jest gości żeby na pewno starczyło czy jak ktoś będzie chciał od nowa się wpisać bo się pomyli czy coś Też nigdy nie widziałam czegoś takiego a co dopiero na czyimś weselu, ale mnie się ten pomysł strasznie spodobał i na pewno coś takiego stworzę ![]() EDIT: Ahaaa chyba wiem o co Ci chodzi Bo tych kolorowych kartoników z literkami (nie wiem jeszcze czy pojedynczo czyli np. "A", "B" czy może żeby mniej tych kartoników było to wtedy "A B", "CD" itd. ) będzie tylko tyle ile liter w alfabecie, a za nimi będą zwykłe gładkie kartoniki bez wzorów - każdy gość będzie miał swoją kartkę i to na niej będzie się wpisywał a później włoży za odpowiednią dla siebie przegródkę, rozumiesz ? Tak trochę jak to w bibliotece jest xD
Edytowane przez sztuczka_magiczka Czas edycji: 2011-06-02 o 12:30 |
|
|
|
|
#2751 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wzięłam w sumie jako paczkę więc może jeszcze dziś przyjdzie bo facet który je roznosi to tak popołudniami chodzi
|
|
#2752 |
|
Rozeznanie
|
Okey laski idę się wreszcie uczyć
bo żem się rozproszyła tymi zaproszeniami xD
|
#2753 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Popisalabym tu z Wami, ale ile leczyc kaca-morderce :P |
||||||
|
|
|
#2754 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny muszę się z Wami czymś podzielić. Pisze sobie pracę na studia oczywiście aktywnie korzystając ze słownika synonimów i po kolejnej konsultacji słownikowej otrzymuję propozycję zmiany słowa na "wypier dalać"
|
#2755 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
I jak? użyłaś tego właśnie zamiennika ?PS. No właśnie widać jak się uczę pilnie, co ?
|
|
#2756 |
|
Zakorzenienie
|
do książek bo będzie
![]() swoją drogą też powinnam się dziś uczyć ale sobie odpuściłam ale jutro biorę się za siebie
|
#2757 |
|
Zakorzenienie
|
Magdzia0108 Pamietam że pokazywałaś nam sukienkę od Jima H. Bardzo mi się podobała. I dzisiaj całkiem przypadkiem (oczywiście uczyć się miałam) znalazłam salon w Krakowie który ma bardzo podobna sukienkę uwaga za jedyne 2200! Nie będę wspominać ze sukienka Jima kosztuje ok 5000 dolarów..
Dołącze zdjęcia: pierwsza to od Jima H. Dwie pozostałe z salonu. (oczywiscie maja mniej zdobien na gorsecie ale z tego co czytałam można wszystko według życzenia zmieniac) Powiem że sukienki sa w moim stylu i zapisałam je sobie w folderze, ale ze lubie zmieniać zdanie i tak poczekam z przymierzaniem i bieganiem po salonach do września
Edytowane przez melod_y Czas edycji: 2011-06-02 o 14:38 |
|
|
|
#2758 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
które mu zrobiło wiertło. Najpierw chciałam poznać szczegóły wypadku, ale jak usłyszałam "krew" i "moje mięso wisiało na wiertle" to skapitulowałam Mówiąc "śmiech na sali" chciałam podkreślić absurdalność sytuacji Bo od rzeczywistego śmiechu to to daleko stało..... Gdy TŻ był na pogotowiu dostał zastrzyk przeciwko tężcowi. miał też dostać drugi - surowicę, ale.......... NIE MIELI jej. więc mama tż wsiadła do auta i jechała szybko do całodobowej apteki po 4 ml surowicy (czyli jeden zastrzyk). zapłaciła 52 zł.Cytat:
Nawet nie przypuszczałam, że istnieje tyle słów ![]() Zawiozłam TŻ do pracy (bo przecież ON do pracy MUSI jechać ). Zrobiliśmy sobie koktajl z truskawek, wszamaliśmy arbuza i szarlotkę.
|
||
|
|
|
#2759 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Przepiękna suknia! Mnie też się spodobał oryginał Ale widzę, że ta prawdopodobna kopia (bo możliwe że się na tej pierwszej wzorowano) także wygląda pięknie ![]() Mnie oprócz sukni z gładki, tiulowym dołem podobają się niektóre z falbankami (tak słynnymi już tu na naszym wątku :p) no i to jest mój typ z Lisy Ferrery (OreaSposa 2011 Model: L555) - kocham tę kieckę Ja brałabym ze śliwkową wstążką oczywiście - wtedy to już bankowo fioletowe buciki taneczne do tego ^^ Może być?
|
|
#2760 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
ja tez dziś trochę świętuję bo u mnie równo 11 miesięcy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
a zaproszenia juz chwaliłam ale pochwalę jeszcze raz bo są boskie Cytat:
jakiś pechowy ten wczorajszy dzień... Cytat:
myślę że to dobry pomysł z tym utrwaleniem sobie właśnie u nas jest też ten problem że mamy teraz przerwę (podczas wakacji nie ma kursów) i się boję ze TŻ sobie pozapomina wszystko do września, no ale w naszym przypadku to wracanie się na poziom podstawowy byłoby bez sensu więc mam nadzieję ze jakoś damy radę Cytat:
![]() Cytat:
ja wiedziałam że u nas można rok przed zaklepywać wiec tak zrobiliśmy Cytat:
Cytat:
|
||||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:40.

za ustalenie godziny
19.05.2012 

Chociaż u nas nie było namawiania do ślubu, bo jeszcze niedługo byliśmy ze sobą, jak TŻ się oświadczył, więc nie mieli kiedy zacząć namawiać
powiedział, żeby w lutym znowu zadzwonić to nam powie jakie dokumenty mamy donieść 

Kurcze, ileż to emocji potrafi w człowieku data wywołać
...ale smaka narobiłaś
Zapał jest niesamowity 
bo żem się rozproszyła tymi zaproszeniami xD