|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł do nowego wątku ![]() |
|||
Rusza nam się cały brzuszek - to tak fika nasz maluszek - mamy styczeń-luty 2012r |
![]() ![]() ![]() ![]() |
31 | 53,45% |
Zawsze do pomocy gotowe, mamusie styczniowo-lutowe |
0 | 0% |
Nasze fasolki rosną silne i zdrowe- Mamusie styczniowo-lutowe 2012 |
3 | 5,17% |
Połowa ciąży już za nami, niedługo będziemy mamusiami. Mamusie styczeń-luty 2012 |
24 | 41,38% |
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2731 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201
Cytat:
![]() ![]() ![]() kropeczka, ale slodziak z Twojego Tzta...az sie milo czyta takie historie ![]() bambusek - wszystkieeeeeeeeeeeeegooo o co najlepsze, a przede wszystkim zdrowia i szczescia dla Ciebie i Twojego malego Ufoludka w brzuszku !!! ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2732 | ||
BAN stały
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201
My juz po sniadanku. Swieze buleczki z twarozkiem i herbatka
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez AgaMili Czas edycji: 2011-08-21 o 09:15 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2733 |
Przyczajenie
|
Cześc matulki, zajrzałam dziś bo jakiś taki humor nijaki mam. Mój mężulek też dzisiaj wstał i od rana marudzi jakby to on był w ciąży. Nienawidzę tych jego humorków. Odkąd jestem w ciąży to się spinamy dosyc często, ostatnio np. była afera, bo ja chciałabym zrobic piękny pokój dla dziecka, a on mi tam zamierza wstawic swój wielgachny komputer, a że nałogowo z niego korzysta jak nic nie robi, to chyba wyobraża sobie, że mi tam będzie właził jak małe będzie spało i klikał sobie... No więc wpadłam w szał;(
Rozumiem Was kobiety, bo mój też czasem jakbym w ciąży nie była. Mówię "idę na zakupy" a on nic. I dzwonię potem, żeby mi wniósł te zakupy (a mieszkam na 4 piętrze...) a on "no już idę". I nie ma go 15 minut, 20, wreszcie sama wchodzę. Faceci bywają tacy bezmyślni, no tragedia. Co jest śmieszne, on jeden nigdy po powrocie nie pyta jak się czuję. Wszyscy komplementują, pytają, a on nic. Macie tak? W ogóle ostatnio mam niezłe nerwy, bo on pracuje w miejscu, gdzie często nie ma zasięgu. I już widzę siebie rodzącą lub Bóg wie co sie wydarzy i dzwonię, a on nie ma zasięgu. Prawdziwą panikę to wyzwala we mnie. Przepraszam za marudzenie, ale jakoś nie jestem dziś w najlepszym nastroju;( |
![]() ![]() |
![]() |
#2734 | |
Zadomowienie
|
heeej Mamusie
![]() podczytywałam Was wczoraj ale jakoś nie miałam czasu pisać. MissZuzia zrobiłam wczoraj Twoją szarlotkę i pyszna ![]() ja nie wiem dlaczego faceci nie potrafią w ogóle nas zrozumieć i uspokoić w ciązy, mój to jeszcze bardziej podsyca kłotnie ;/ Monika, Madzia, Kamciurka powiem szczerze, że nie wiem jak mam napisać jak bardzo mi przykro. Zamurowało mnie wczoraj jak czytałam Wasze historie, potem wieczorem otrząsnąć się nie mogłam, koszmar, podziwiam Waszą siłę i optymizm ![]() ![]() ![]() bambusiek wszystkiego najlepszego ![]() pear ja chodzę w warszawie do Babka Medica na Słomińskiego, to jest klinika koło Arkadii. Co do sklepów to nie polecę Ci nic, bo jeszcze nic nie mam i jakoś boję się kupować jeszcze rzeczy, myślę, że wszystko kupimy z TŻ w październiku/listopadzie. inutil ja też puchnę i zatrzymuję wodę. Jem mało a już 7 kg mam do przodu a wiem, że większość to woda ;/ i palce i u rąk i stóp jak serdelki ![]() a nam dziś z dzidziusem stuknął 20 tydzień ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ---------- aaa witam nowe Mamusie ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2735 | |||||
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Wczoraj wieczorem nie czułam sie za dobrze, i już do Was nie dałam rady zajrzeć ![]() Dzisiaj mieliśy z TZTem gdzieś pojechać na wycieczkę, bo mamy rocznicę ślubu ![]() ![]() ![]() WIeczorem muszę zrobić jakąś sałatkę, bo siostra TZta zapowiedziała się na jutro, a ja późno z pracy wracam, nawet nie wiem, czy zdąże przed nią ![]() Cytat:
Madzia, a nie zapytałaś lekarza, czy to niebezpieczne? Nic Ci nie powiedział? Cytat:
Bambusiek, wszystkiego najlepszego ![]() ![]() Monika, Madzia Kamciurka - to straszne co przeszłyście ![]() ![]() To zrozumiałe, że się teraz boicie, ale musicie być dobrej myśli, na pewno teraz będzie wszystko dobrze ![]() Cytat:
Witaj ![]() Cytat:
Siostra TZta zapowiada się od miesiąca, i w końcu wybrała dzień, ktory mi najmniej pasuje ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2736 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Milutka, przykre zachowanie Tzta ![]() Mój to ciągle pyta jak się czuję, wie że nie mogę dźwigać, nic mi nie pozwala nosić (a na parterze mieszkamy), jeździ ze mną na zakupy jak może (a nigdy tego nie lubił ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2737 |
Zakorzenienie
|
czesc
![]() Bambusiek sto lat!!!!1 Agawoo wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2738 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zamiast stanac, normalnie porozmawiac, to chociaz staram sie powstrzymac z calych sil, lzy same mi naplywaja do oczu, a slowa wiezna w gardle i ryk murowany teraz syndrom placzki podniosl sie do kwadratu, a moze i nawet do szescianu, takze zanim sie uspokoje i znowu sprobuje cos powiedziec, to on zdazy juz 5 razy powiedziec cos od siebie, to znowu mnie boli, wiec w pewnym momencie,zeby sie uspokoic po prostu milcze lub wychodze ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() nie dziwota,ze to kobiety rodza dzieci oni by albo zapomnieli, albo wybrali cos w zamian, albo po prostu stchorzyli jak bede miala taka sama niedziele, jak wczorajsza sobota, to ![]()
![]() |
#2739 |
BAN stały
|
Agawo wszytkiego najlepszego z okazji rocznicy
![]() ![]() Co do noszenia to moj jednak dba o to i nawet nie pozwala mi malej nosic, jak usnie to sam ja zawsze do lozka przenosi a jak raz zrobilam zakupy ciezsze i zadzwonilam ze chyba nie doniose to wyszedl po mnie. Jedyne co mi nie pasuje to jego humory ale zwracam mu uwage i wie ze musi sie pilnowac bo to ja jestem w ciazy a czasem zachowuje sie jakby bylo na odwrot. Poza tym chcialabym zeby czesciej mi robil jedzenie a nie zawsze mnie wola do kuchni zebym mu pomogla. Raz na ruski rok powie zebym sobie polezala a on pozmywa albo ugotuje. Z facetami to tak jest, trzeba albo sie przyzwyczaic albo im zwracac uwage. Ja mojemu zwracam i widze poprawe, jednak moglaby byc na dluzej ![]() Ehh zaraz sie zbieram do sprzatania. Dzis robie inwentaryzacje szafy mojej i Mili, potem pranie no i posprzatam malej pokoj a tz jak wroci z pracy ma posprzatac lazienke i odkurzyc dom ![]() ![]() Edytowane przez AgaMili Czas edycji: 2011-08-21 o 10:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#2740 |
Raczkowanie
|
Bambusek 100lat i spelnienia wszystkich marzeń
![]() ![]() ![]() Agawoo udanej rocznicy i następnych jeszcze lepszych ![]() a tak pozatym to miłej niedzieli dla Wszystkich Mamuś ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2741 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
wszystkiego dobrego z okazji rocznicy ![]() ![]() Cytat:
![]() ja naprawdę nie rozumiem. TŻ zajrzał mi w komputer i zobaczył ze o nim piszę i od razu foch dlaczego ja o nim na jakiś forach wypisuje jaki on jest... ehh czasami nie wiem kto jest w ciąży ja czy on... w każdym bądź razie ciężko jest nam ostatnio razem wytrzymać ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2742 |
BAN stały
|
Nikotynka moj tez by sie obrazil jakby przeczytal ze o nim pisze
![]() ![]() Dzdzius mnie jeszcze dzis nie kopal ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2743 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() stwierdził, że się sam zarejestruje i będzie Wam pisał jaka ja jestem niedobra ![]() ![]() ![]() ![]() Aga zjedz coś słodkiego i połóż się na lewym boku. To podobno pomaga ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2744 | |
Wtajemniczenie
|
BAMBUSEK wszystkiego najlepszego dużo zdrówka szczęścia pomyślności spełnienia marzeń
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ---------- Cytat:
też tak kochana mam że w jeden dzień kopie i rusza się jak oszalały a czasami przez cały dzień nic i się zamartwiam czy wszystko dobrze bo ja myślałam że to będzie tak że jak zacznie kopać to już cały czas a to czasami dzidzia przez cały dzień może nic a pod wieczór szaleć teraz to wiem bo się cały czas pytam mojej koleżanki która jest w ciąży 2 raz teraz z bliźniakami jest w 29tyg i już raz przez to przechodziła terz drugi raz i ona czasami mnie uspakaja że dzidzia nie zawsze przez cały dzień fika ![]()
![]() |
#2745 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Aga, nie martw się, może dzidzia ma dzień leniwca?
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2746 | ||||
Zakorzenienie
|
"Od ekspertów. Prawda czy fałsz: w czasie ciąży musisz wzmocnić swoje brodawki, aby przygotować je do karmienia. "Fałsz" - mówi dr Suzanne Dixon. "To bardzo stara rada. W rzeczywistości, to może być szkodliwe, ponieważ stymulacja piersi może uwolnić hormon, który powoduje skurcze macicy." Jednakże jeśli masz wklęsłe sutki - takie, które podczas stymulacji zasysają się do środka - Twoja położna może zasugerować pewne sposoby, aby ułatwić karmienie kiedy urodzi się Twoje dziecko. "
Agawoo wszystkiego co najlepsze z okazji 1 rocznicy! (chyba ![]() ![]() Bambusek zdrówka i spełnienia marzeń życzę! ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() wiesz co... moje psy wczoraj też wyły jakoś dziwnie... 'inaczej' ... ![]() ![]() malamilutka - ojj u mnie tak nie ma... Mąż jak dzwoni codziennie to przez tel się pyta jak mały i jak się czuję, co porabiam, sam dźwiga, mi nie pozwala, szanuje mnie i to, co noszę pod sercem... ![]() Może ma jakiś kryzys? Rozmawiałaś z nim o tym? ![]() Cytat:
![]() ![]() Ponoć ruchy matki dziecko uspokajają i kołyszą do snu. Budzi się jak nic nie robisz, czyli jak zasypiasz, albo rano w łóżko, żebyś w końcu się ruszyła hehe ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() A my dziś zaczynamy 19 tydzień ![]()
![]() |
#2747 |
BAN stały
|
Agatek gratuluje 19tc
![]() Mialam wam pisac ze nadal nic ale wlasnie mnie lekko kopnal wiec sie uspokoilam. A i przypomnialam sobie ze jak w nocy sie obudzilam o 2.00 do tez kopal ![]() ![]() ![]() Wracam do sprzatania ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2748 |
Zakorzenienie
|
Agatek, dzięki
![]() Tak, pierwsza rocznica ![]()
![]() |
#2749 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no widzisz, odezwał się!! ![]() Ooo to najważniejsza pierwsza ![]() ![]() Ja portfel ze skóry kupiłam, bo mężowi się rozwala... ale jeszcze 3 tyg do rocznicy ![]() ![]()
![]() |
#2750 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() głowa mnie boli ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2751 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bambusiek wszystkiego najlepszego z okazji urodzin!!! Agawoo wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy dla Ciebie i Twojego męża ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2752 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2753 |
BAN stały
|
My mamy rocznice za 3 tygodnie ale jesli nic nie bede mowic to zaloze sie ze tz zapomni albo przypomni sobie dopiero w ten dzien i i tak mi nic nie kupi
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2754 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Obiecany tort poniżej ![]() Agawoo - wszystkiego naj z okazji rocznicy ![]() _________________________ ___ Wróciłam z pielgrzymki - w jedną stronę pkp, w drugą autem, ale i tak nieźle się zmęczyłam ![]() najchętniej bym się przespała, ale jakoś poleżałam trochę i nic ![]()
T. 16.1.12 ![]() Z. 30.6.14 ![]() A. 7.2.17 ![]() G. 9.1O.18 ![]() Edytowane przez bambusiek Czas edycji: 2011-08-21 o 15:17 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2755 |
Zakorzenienie
|
Mój też nie jest romantykiem, prezenty i inne takie to... niekoniecznie, czasem mi kwiatka kupi jak mu przypomnę że dawno nie dostałam. Na pierwszą rocznicę nic nie dostałam bo jechaliśmy do Barcelony
![]() ![]() no to STO LAT ![]() bambusiek mmm ja się poczęstuję ![]() A mój mały odzywa się jak długo siedzę, chyba go czuję wtedy bo ma mało miejsca i się rozpycha, poza tym to jeszcze cały czas te kopniaczki delikatne i co jakiś czas... jak dla mnie stanowczo za rzadko ![]() ![]() Edytowane przez inutil Czas edycji: 2011-08-21 o 16:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#2756 |
Zakorzenienie
|
ja jeszcze kopniaczków ani smyrania nie czuje
![]() ![]() Moj tz tez nie jest romantykiem ![]() ![]() ale mi sie nudzi ![]() ---------- Dopisano o 17:21 ---------- Poprzedni post napisano o 17:13 ---------- wkoncu zdecydowałam się na zólty kocyk i zielony reczniczek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2757 |
Zakorzenienie
|
Mogłabym poprosić o linka
![]() ![]()
![]() |
#2758 |
Zakorzenienie
|
http://allegro.pl/milutki-koc-puchat...760101173.html
recznik u tego samego sprzedawcy kupiłam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2759 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2760 |
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry.
Własnie wróciłam z Niemiec obładowana wszystkim co małemu bedzie potrzebne :P Dostalismy od brata tż-ta łózeczko, takie drewniane , wyglada na solidne. Do tego wozek, pełno ubrań, przerozne duperele, az sie ciesze, bo cos zaoszczedze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:37.