Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.2012 - Strona 92 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł do nowego wątku
Rusza nam się cały brzuszek - to tak fika nasz maluszek - mamy styczeń-luty 2012r 31 53,45%
Zawsze do pomocy gotowe, mamusie styczniowo-lutowe 0 0%
Nasze fasolki rosną silne i zdrowe- Mamusie styczniowo-lutowe 2012 3 5,17%
Połowa ciąży już za nami, niedługo będziemy mamusiami. Mamusie styczeń-luty 2012 24 41,38%
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-21, 08:58   #2731
pearpearl
Wtajemniczenie

Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
a chcialam oznajmić, ze trzymam w domu kojota Nasz pies w nocy wył do księzyca az oboje z tz wstalismy na rowne nogi, zeby sprawdzic co to. Ewidentnie brakuje mu suczki

kropeczka, ale slodziak z Twojego Tzta...az sie milo czyta takie historie

bambusek - wszystkieeeeeeeeeeeeegooo o co najlepsze, a przede wszystkim zdrowia i szczescia dla Ciebie i Twojego malego Ufoludka w brzuszku !!!

Sometimes when I close my eyes, I can't see
pearpearl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-21, 09:13   #2732
AgaMili
BAN stały

Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201

My juz po sniadanku. Swieze buleczki z twarozkiem i herbatka. Pogoda dzis ma byc ladna wiec pewnie na ogrodzie bedziemy siedziec
Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość
wlasciwie to bez roznicy
Tz podrzuci mnie gdziekolwiek bedzie trzeba

Aga, ciesze sie, ze u Ciebie sie ulozylo. Teraz chyba na nas przeszlo...od rana masakra. Wylalam dzisiaj morze lez i dopiero wieczorny spacer ze znajomymi mnie uspokoil. Czasami mam ochote zniknac, zapasc sie pod ziemie, uciec. Najgorsze, ze juz nie moge tak myslec, bo musze myslec o dzidzi. Dobija mnie, ze czasami mam wrazenie, iz Tz zapomina o fakcie, ze jestem w ciazy. Moglby sie czasem postawic w mojej sytuacji.On sobie pojdzie sie napic z kumplami, pograc w tenisa, odreagowac. Ja dopiero od niedawna na dluzej wstaje z lozka... Wystarczyloby,zeby czasem odpuscil, zeby czasem przyznal racje i zalagodzil sytuacje, zamiast jeszcze ja podjudzac... Ech... No nic, nie moge sie smucic, bo chce,zeby moja dzidzia byla szczesliwa.

Monika, Kamciurka, Madzia, ja mam chyba za mala glowe,zeby pomiescic w niej to, przez co musialyscie przejsc. Jestem jednak pewna, ze teraz musi byc dobrze. Jak ktoras juz napisala - limit nieszczescia zostal wykorzystany.

Dobranoc, Mamusie
Kochana u mnie wlasnie tak bylo i powiedzialam tz to samo co napisalas i przyznal mi racje. Czasem sie zapomina i mu mowie ze chyba sie zapomnial i od razu "tak kochanie, masz racje" sobie zartuje. Musisz z nim pogodac o tym.
Cytat:
Napisane przez kropeczka1984 Pokaż wiadomość
Dobrze, że wszystko się wyjaśniło i że się pogodziliście

A ja dzisiejszą noc spędziłam sama Mąż wczoraj pojechał do rodziców malować i tapetować pokój. Miał wrócić na noc, ale o godz. 22 zadzwonił, że nie przyjedzie. Na początku byłam zła, ale w sumie to nie jego wina, że rodzice mieszkają 60 km od nas i że praktycznie sam tam musi wszystko robić. Ale za to pod koniec rozmowy przez telefon powiedział, że ma dla Dzidziusia jeszcze bajkę No i okazało się, że tą książeczkę, którą czyta Dzidkowi na dobranoc, zna już prawie całą na pamięć i mu opowiadał a ja musiałam klepać po brzusiu w odpowiednim momencie (np. jak ptaszek dziubnął pana Tygrysa w nos ). Kochany jest, bo mimo że był naprawdę zmęczony, to pamiętał o Dzidziusiu
Ale też wkurzyłam się, bo okazało się, że na kolację (po całym dniu harowania) jadł jabłko i gruszkę!!! Nikt mu nawet kolacji porządnej nie naszykował!!! A on już po prostu nie miał siły, biedak jeden...
UU to kochany ten Twoj tz i biedny ze musial glodowac.

BAMBUSEK WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO

Edytowane przez AgaMili
Czas edycji: 2011-08-21 o 09:15
AgaMili jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-21, 09:40   #2733
malamilutka
Przyczajenie

Cześc matulki, zajrzałam dziś bo jakiś taki humor nijaki mam. Mój mężulek też dzisiaj wstał i od rana marudzi jakby to on był w ciąży. Nienawidzę tych jego humorków. Odkąd jestem w ciąży to się spinamy dosyc często, ostatnio np. była afera, bo ja chciałabym zrobic piękny pokój dla dziecka, a on mi tam zamierza wstawic swój wielgachny komputer, a że nałogowo z niego korzysta jak nic nie robi, to chyba wyobraża sobie, że mi tam będzie właził jak małe będzie spało i klikał sobie... No więc wpadłam w szał;(
Rozumiem Was kobiety, bo mój też czasem jakbym w ciąży nie była. Mówię "idę na zakupy" a on nic. I dzwonię potem, żeby mi wniósł te zakupy (a mieszkam na 4 piętrze...) a on "no już idę". I nie ma go 15 minut, 20, wreszcie sama wchodzę. Faceci bywają tacy bezmyślni, no tragedia. Co jest śmieszne, on jeden nigdy po powrocie nie pyta jak się czuję. Wszyscy komplementują, pytają, a on nic. Macie tak?
W ogóle ostatnio mam niezłe nerwy, bo on pracuje w miejscu, gdzie często nie ma zasięgu. I już widzę siebie rodzącą lub Bóg wie co sie wydarzy i dzwonię, a on nie ma zasięgu. Prawdziwą panikę to wyzwala we mnie.
Przepraszam za marudzenie, ale jakoś nie jestem dziś w najlepszym nastroju;(
malamilutka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-21, 09:46   #2734
n1kotynka
Zadomowienie

heeej Mamusie
podczytywałam Was wczoraj ale jakoś nie miałam czasu pisać.

MissZuzia zrobiłam wczoraj Twoją szarlotkę i pyszna tyle, że coś z ciastem nie mogłam sobie dać rady, ale ja to antytalencie kulinarne i oczywiście musiałam się przez to z mężem pokłocić ;D
ja nie wiem dlaczego faceci nie potrafią w ogóle nas zrozumieć i uspokoić w ciązy, mój to jeszcze bardziej podsyca kłotnie ;/

Monika, Madzia, Kamciurka powiem szczerze, że nie wiem jak mam napisać jak bardzo mi przykro. Zamurowało mnie wczoraj jak czytałam Wasze historie, potem wieczorem otrząsnąć się nie mogłam, koszmar, podziwiam Waszą siłę i optymizm

bambusiek wszystkiego najlepszego

pear ja chodzę w warszawie do Babka Medica na Słomińskiego, to jest klinika koło Arkadii. Co do sklepów to nie polecę Ci nic, bo jeszcze nic nie mam i jakoś boję się kupować jeszcze rzeczy, myślę, że wszystko kupimy z TŻ w październiku/listopadzie.

inutil ja też puchnę i zatrzymuję wodę. Jem mało a już 7 kg mam do przodu a wiem, że większość to woda ;/ i palce i u rąk i stóp jak serdelki

a nam dziś z dzidziusem stuknął 20 tydzień

---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ----------

aaa witam nowe Mamusie

---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ----------

Cytat:
Napisane przez malamilutka Pokaż wiadomość
Cześc matulki, zajrzałam dziś bo jakiś taki humor nijaki mam. Mój mężulek też dzisiaj wstał i od rana marudzi jakby to on był w ciąży. Nienawidzę tych jego humorków. Odkąd jestem w ciąży to się spinamy dosyc często, ostatnio np. była afera, bo ja chciałabym zrobic piękny pokój dla dziecka, a on mi tam zamierza wstawic swój wielgachny komputer, a że nałogowo z niego korzysta jak nic nie robi, to chyba wyobraża sobie, że mi tam będzie właził jak małe będzie spało i klikał sobie... No więc wpadłam w szał;(
Rozumiem Was kobiety, bo mój też czasem jakbym w ciąży nie była. Mówię "idę na zakupy" a on nic. I dzwonię potem, żeby mi wniósł te zakupy (a mieszkam na 4 piętrze...) a on "no już idę". I nie ma go 15 minut, 20, wreszcie sama wchodzę. Faceci bywają tacy bezmyślni, no tragedia. Co jest śmieszne, on jeden nigdy po powrocie nie pyta jak się czuję. Wszyscy komplementują, pytają, a on nic. Macie tak?
W ogóle ostatnio mam niezłe nerwy, bo on pracuje w miejscu, gdzie często nie ma zasięgu. I już widzę siebie rodzącą lub Bóg wie co sie wydarzy i dzwonię, a on nie ma zasięgu. Prawdziwą panikę to wyzwala we mnie.
ja mam to samo ;/ wczoraj mi wyrzucił dlaczego po karmę nie pojechałam dla psa, przecież worek 15 kg mogę przenieść sama do samochodu i wnieść do mieszkania no bez wyobraźni zupełnie i tłumaczenia, że nie mogę dźwigać tyle nie docierają ehhhhh
n1kotynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-21, 09:49   #2735
agawoo
Zakorzenienie

Cześć
Wczoraj wieczorem nie czułam sie za dobrze, i już do Was nie dałam rady zajrzeć
Dzisiaj mieliśy z TZTem gdzieś pojechać na wycieczkę, bo mamy rocznicę ślubu , ale chyba zostaniemy w domu Może na jakąś kolację tylko pódziemy albo spacer, zobaczymy.
WIeczorem muszę zrobić jakąś sałatkę, bo siostra TZta zapowiedziała się na jutro, a ja późno z pracy wracam, nawet nie wiem, czy zdąże przed nią

Cytat:
Napisane przez madzia16094 Pokaż wiadomość
hej

bylam przedwczoraj u lekarza powiedzial ze mam krotka szyjke 29 mm ze szfu narazie nie zaklada powiedzial ze podejrzewa u mnie niewydolnosc szyjkowa ze wzgledu na poronienie w 16 tyg czy jest to bardzo niebezpieczne boje sie teraz

Madzia
, a nie zapytałaś lekarza, czy to niebezpieczne? Nic Ci nie powiedział?

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
Cześć

Bambusiek
, wszystkiego najlepszego

Monika, Madzia Kamciurka - to straszne co przeszłyście Nie chcę sobie nawet wyobrażać Waszego bólu i smutku
To zrozumiałe, że się teraz boicie, ale musicie być dobrej myśli, na pewno teraz będzie wszystko dobrze

Cytat:
Napisane przez ankaya Pokaż wiadomość
Witam Was wszystkie kobietki
Ja wchodzę patrzę a tu poprzedni wątek 168..... ten już też rozrośnięty i jestem w szoku brawo
Jeżeli mogę to chętnie dołączę do tego ogromnego grona przyszłych mamuś
Mój planowany termin to 9 luty
Pozdrawiam

Witaj

Cytat:
witamy nową mamusie

Monika, Madzia wszystko bedzie wporzadku ! Wszystkie urodzimy zdrowe maluszkii

---------- Dopisano o 17:31 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ----------

ale jestem zła kuzynka tz sie zapowiadała na kawe, juz od czwartku na nich czekamy, wczoraj tz ja widzial to mowila ze przyjdą dziś.
Ok wiec dzis nie nie planowalismy, kupilam ciasto ogarnelismy dom i snujemy sie jak flaki bo mieli przyjsc. Oczywiscie zadnej godziny konkretnej nie ustalili, a teraz tz dostaje sms ze jednak nie przyjdą bo strasznie wieje a oni sie boja z mała ( 3lata prawie) isc zeby nie zachorowała
Pomijam fakt ze mieszkaja z rodzicami i mogli na godzine zostawic mala z nimi jesli juz- wkoncu umowieni bylismy nie od wczoraj.
Pozatym lato jest co się od wiatru wielkiego moze stac a do siebie mamy zaledwie 3 ulice
Haniula, niefajne zachowanie kuzynki :/

Siostra TZta zapowiada się od miesiąca, i w końcu wybrała dzień, ktory mi najmniej pasuje

Cytat:
witamy nową mamusie

Monika, Madzia wszystko bedzie wporzadku ! Wszystkie urodzimy zdrowe maluszkii

---------- Dopisano o 17:31 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ----------

ale jestem zła kuzynka tz sie zapowiadała na kawe, juz od czwartku na nich czekamy, wczoraj tz ja widzial to mowila ze przyjdą dziś.
Ok wiec dzis nie nie planowalismy, kupilam ciasto ogarnelismy dom i snujemy sie jak flaki bo mieli przyjsc. Oczywiscie zadnej godziny konkretnej nie ustalili, a teraz tz dostaje sms ze jednak nie przyjdą bo strasznie wieje a oni sie boja z mała ( 3lata prawie) isc zeby nie zachorowała
Pomijam fakt ze mieszkaja z rodzicami i mogli na godzine zostawic mala z nimi jesli juz- wkoncu umowieni bylismy nie od wczoraj.
Pozatym lato jest co się od wiatru wielkiego moze stac a do siebie mamy zaledwie 3 ulice
Aga, super, że już wszystko dobrze

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-21, 09:55   #2736
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:

Milutka
, przykre zachowanie Tzta
Mój to ciągle pyta jak się czuję, wie że nie mogę dźwigać, nic mi nie pozwala nosić (a na parterze mieszkamy), jeździ ze mną na zakupy jak może (a nigdy tego nie lubił ), pomaga mi bardzo

Cytat:
Napisane przez n1kotynka Pokaż wiadomość
ano o 10:43 ----------

ja mam to samo ;/ wczoraj mi wyrzucił dlaczego po karmę nie pojechałam dla psa, przecież worek 15 kg mogę przenieść sama do samochodu i wnieść do mieszkania no bez wyobraźni zupełnie i tłumaczenia, że nie mogę dźwigać tyle nie docierają ehhhhh
O masz, następny Eh, Ci faceci - pewnie, co to jest takie 15 kg Ja nawet i bez ciąży bym tego nie przeniosła

Stary 2011-08-21, 10:38   #2737
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

czesc
Bambusiek sto lat!!!!1
Agawoo wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-08-21, 10:49   #2738
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez AgaMili Pokaż wiadomość
Kochana u mnie wlasnie tak bylo i powiedzialam tz to samo co napisalas i przyznal mi racje. Czasem sie zapomina i mu mowie ze chyba sie zapomnial i od razu "tak kochanie, masz racje" sobie zartuje. Musisz z nim pogodac o tym.
probowalam, ale ja to czasem jestem taka sierota, ze az strach
zamiast stanac, normalnie porozmawiac, to chociaz staram sie powstrzymac z calych sil, lzy same mi naplywaja do oczu, a slowa wiezna w gardle i ryk murowany
teraz syndrom placzki podniosl sie do kwadratu, a moze i nawet do szescianu, takze zanim sie uspokoje i znowu sprobuje cos powiedziec, to on zdazy juz 5 razy powiedziec cos od siebie, to znowu mnie boli, wiec w pewnym momencie,zeby sie uspokoic po prostu milcze lub wychodze

Cytat:
pear ja chodzę w warszawie do Babka Medica na Słomińskiego, to jest klinika koło Arkadii. Co do sklepów to nie polecę Ci nic, bo jeszcze nic nie mam i jakoś boję się kupować jeszcze rzeczy, myślę, że wszystko kupimy z TŻ w październiku/listopadzie.
kochana, a jak idziesz na wizyte i chcesz miec usg 3d, to placisz i za ginekologa i za usg? patrzylam na cennik i ginekolog kosztuje 150 zl i tyle samo usg i tak sie zastanawiam,czy jak tam pojde, to wroce o 300 zl lzejsza?

Cytat:
Napisane przez nikotynka
bezmyslni bezmyslowcy !!!!

nie dziwota,ze to kobiety rodza dzieci
oni by albo zapomnieli, albo wybrali cos w zamian, albo po prostu stchorzyli

jak bede miala taka sama niedziele, jak wczorajsza sobota, to

Sometimes when I close my eyes, I can't see
pearpearl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-21, 10:50   #2739
AgaMili
BAN stały

Agawo wszytkiego najlepszego z okazji rocznicy

Co do noszenia to moj jednak dba o to i nawet nie pozwala mi malej nosic, jak usnie to sam ja zawsze do lozka przenosi a jak raz zrobilam zakupy ciezsze i zadzwonilam ze chyba nie doniose to wyszedl po mnie.
Jedyne co mi nie pasuje to jego humory ale zwracam mu uwage i wie ze musi sie pilnowac bo to ja jestem w ciazy a czasem zachowuje sie jakby bylo na odwrot. Poza tym chcialabym zeby czesciej mi robil jedzenie a nie zawsze mnie wola do kuchni zebym mu pomogla. Raz na ruski rok powie zebym sobie polezala a on pozmywa albo ugotuje. Z facetami to tak jest, trzeba albo sie przyzwyczaic albo im zwracac uwage. Ja mojemu zwracam i widze poprawe, jednak moglaby byc na dluzej

Ehh zaraz sie zbieram do sprzatania. Dzis robie inwentaryzacje szafy mojej i Mili, potem pranie no i posprzatam malej pokoj a tz jak wroci z pracy ma posprzatac lazienke i odkurzyc dom . A na obiad dzis pieczen

Edytowane przez AgaMili
Czas edycji: 2011-08-21 o 10:53
Stary 2011-08-21, 11:03   #2740
elunia25
Raczkowanie

Bambusek 100lat i spelnienia wszystkich marzeń
Agawoo udanej rocznicy i następnych jeszcze lepszych

a tak pozatym to miłej niedzieli dla Wszystkich Mamuś
elunia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-21, 11:31   #2741
n1kotynka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość

Milutka
, przykre zachowanie Tzta
Mój to ciągle pyta jak się czuję, wie że nie mogę dźwigać, nic mi nie pozwala nosić (a na parterze mieszkamy), jeździ ze mną na zakupy jak może (a nigdy tego nie lubił ), pomaga mi bardzo

O masz, następny Eh, Ci faceci - pewnie, co to jest takie 15 kg Ja nawet i bez ciąży bym tego nie przeniosła
eh no właśnie nie zrozumiem tego ;/

wszystkiego dobrego z okazji rocznicy

Cytat:
probowalam, ale ja to czasem jestem taka sierota, ze az strach
zamiast stanac, normalnie porozmawiac, to chociaz staram sie powstrzymac z calych sil, lzy same mi naplywaja do oczu, a slowa wiezna w gardle i ryk murowany
teraz syndrom placzki podniosl sie do kwadratu, a moze i nawet do szescianu, takze zanim sie uspokoje i znowu sprobuje cos powiedziec, to on zdazy juz 5 razy powiedziec cos od siebie, to znowu mnie boli, wiec w pewnym momencie,zeby sie uspokoic po prostu milcze lub wychodze

kochana, a jak idziesz na wizyte i chcesz miec usg 3d, to placisz i za ginekologa i za usg? patrzylam na cennik i ginekolog kosztuje 150 zl i tyle samo usg i tak sie zastanawiam,czy jak tam pojde, to wroce o 300 zl lzejsza?

pear niestety wrócisz o 300 zł lżejsza jak nie o 350 bo od któregoś tam tygodnia jest 200 zł za usg ;/ drogo fakt, ja chodzę tam dlatego, że są lekarze ze szpitala z żelaznej a tam chcę rodzić no i nie narzekam na opiekę, są w porządku, sprzęt nowy i dokładny. Idę zresztą jutro na badania

ja naprawdę nie rozumiem. TŻ zajrzał mi w komputer i zobaczył ze o nim piszę i od razu foch dlaczego ja o nim na jakiś forach wypisuje jaki on jest... ehh czasami nie wiem kto jest w ciąży ja czy on... w każdym bądź razie ciężko jest nam ostatnio razem wytrzymać :brzyda l:
Stary 2011-08-21, 11:38   #2742
AgaMili
BAN stały

Nikotynka moj tez by sie obrazil jakby przeczytal ze o nim pisze ja mu nie mowie .

Dzdzius mnie jeszcze dzis nie kopal . Po historii w Magolinka boje sie gdy dluzej sie nie odzywa a wczoraj mniej kopal a dzis wcale .
Stary 2011-08-21, 11:41   #2743
n1kotynka
Zadomowienie

Cytat:
Nikotynka moj tez by sie obrazil jakby przeczytal ze o nim pisze ja mu nie mowie .

Dzdzius mnie jeszcze dzis nie kopal . Po historii w Magolinka boje sie gdy dluzej sie nie odzywa a wczoraj mniej kopal a dzis wcale .
mój lepiej

stwierdził, że się sam zarejestruje i będzie Wam pisał jaka ja jestem niedobra a ja mu nie chciałam pokazywać tylko sam zajrzał

Aga zjedz coś słodkiego i połóż się na lewym boku. To podobno pomaga
Stary 2011-08-21, 12:22   #2744
MMONIKA9
Wtajemniczenie

BAMBUSEK wszystkiego najlepszego dużo zdrówka szczęścia pomyślności spełnienia marzeń

---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ----------

Cytat:

też tak kochana mam że w jeden dzień kopie i rusza się jak oszalały a czasami przez cały dzień nic i się zamartwiam czy wszystko dobrze bo ja myślałam że to będzie tak że jak zacznie kopać to już cały czas a to czasami dzidzia przez cały dzień może nic a pod wieczór szaleć teraz to wiem bo się cały czas pytam mojej koleżanki która jest w ciąży 2 raz teraz z bliźniakami jest w 29tyg i już raz przez to przechodziła terz drugi raz i ona czasami mnie uspakaja że dzidzia nie zawsze przez cały dzień fika
Stary 2011-08-21, 12:24   #2745
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
czesc
Bambusiek sto lat!!!!1
Agawoo wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy
Cytat:
Agawo wszytkiego najlepszego z okazji rocznicy
Cytat:
Napisane przez elunia25 Pokaż wiadomość
Agawoo udanej rocznicy i następnych jeszcze lepszych
Cytat:

wszystkiego dobrego z okazji rocznicy
Dziękuję Dziewczynki

Cytat:

Cytat:

Aga, nie martw się, może dzidzia ma dzień leniwca?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-08-21, 13:05   #2746
*Agatek*
Zakorzenienie

"Od ekspertów. Prawda czy fałsz: w czasie ciąży musisz wzmocnić swoje brodawki, aby przygotować je do karmienia. "Fałsz" - mówi dr Suzanne Dixon. "To bardzo stara rada. W rzeczywistości, to może być szkodliwe, ponieważ stymulacja piersi może uwolnić hormon, który powoduje skurcze macicy." Jednakże jeśli masz wklęsłe sutki - takie, które podczas stymulacji zasysają się do środka - Twoja położna może zasugerować pewne sposoby, aby ułatwić karmienie kiedy urodzi się Twoje dziecko. "

Agawoo
wszystkiego co najlepsze z okazji 1 rocznicy! (chyba )

Bambusek zdrówka i spełnienia marzeń życzę!
Cytat:
Tz po mnie do pracy przyjechal. Porozmawialismy i wszystko wyjasnione. Teraz jemy razem kolacje i zaraz bedziemy ogladac film. Dziekuje wam za slowa otuchy to bardzo mile
bardzo się cieszę, że jest już dobrze! Oby tak dalej!
Cytat:
a chcialam oznajmić, ze trzymam w domu kojota Nasz pies w nocy wył do księzyca az oboje z tz wstalismy na rowne nogi, zeby sprawdzic co to. Ewidentnie brakuje mu suczki

wiesz co... moje psy wczoraj też wyły jakoś dziwnie... 'inaczej' ... ale one to suczki są, kiedyś widziałam jak jedna na drugą skakała bo się jej zachciało i robiła za pieska
malamilutka - ojj u mnie tak nie ma... Mąż jak dzwoni codziennie to przez tel się pyta jak mały i jak się czuję, co porabiam, sam dźwiga, mi nie pozwala, szanuje mnie i to, co noszę pod sercem...
Może ma jakiś kryzys? Rozmawiałaś z nim o tym?
Cytat:
Wiesz co- ma pewnie dzień leniucha, tak jak mój... ale kopnął mnie wiesz kiedy? "jak nie prośbą to groźbą" położyłam na rancik brzucha zimny talerzyk i o, ocknął się dzieciak, bo chyba poczuł, że coś ziemnego
Ponoć ruchy matki dziecko uspokajają i kołyszą do snu. Budzi się jak nic nie robisz, czyli jak zasypiasz, albo rano w łóżko, żebyś w końcu się ruszyła hehe za kopniaczka!!
Cytat:
mój Tz poszedł dziś do kolegi żeby pooblewać pojawienie się "siuraczka" na usgmiał wrócić do donku ok 12 a teraz dzwoni że chyba nie da rady bo kumpla żona wyjechała a spodziewają sie dziewczynki wiec wymyślili że skoro tak się lubią to zaplanują już naszym dzieciom wspólną przyszłośći że to troche im zajmie więc wróci dopiero jutro ranoach ci faceci

A my dziś zaczynamy 19 tydzień

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-21, 13:08   #2747
AgaMili
BAN stały

Agatek gratuluje 19tc

Mialam wam pisac ze nadal nic ale wlasnie mnie lekko kopnal wiec sie uspokoilam. A i przypomnialam sobie ze jak w nocy sie obudzilam o 2.00 do tez kopal. I znowu sie odzywa. A mnie mdli po tym slodkim teraz

Wracam do sprzatania
Stary 2011-08-21, 13:22   #2748
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość

Agawoo
wszystkiego co najlepsze z okazji 1 rocznicy! (chyba )
Agatek, dzięki
Tak, pierwsza rocznica

Stary 2011-08-21, 13:25   #2749
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Agatek gratuluje 19tc

Mialam wam pisac ze nadal nic ale wlasnie mnie lekko kopnal wiec sie uspokoilam. A i przypomnialam sobie ze jak w nocy sie obudzilam o 2.00 do tez kopal. I znowu sie odzywa. A mnie mdli po tym slodkim teraz

Wracam do sprzatania

no widzisz, odezwał się!!
Cytat:
Agatek, dzięki
Tak, pierwsza rocznica
Ooo to najważniejsza pierwsza i co, kupiłaś coś?
Ja portfel ze skóry kupiłam, bo mężowi się rozwala... ale jeszcze 3 tyg do rocznicy a ja mam sobie wybać biżuterię- ze svarowskiego, bo szaleję za tym od dawna, a jeszcze nic nie mam

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-21, 13:34   #2750
Haniula
Zakorzenienie

Cytat:
"Od ekspertów. Prawda czy fałsz: w czasie ciąży musisz wzmocnić swoje brodawki, aby przygotować je do karmienia. "Fałsz" - mówi dr Suzanne Dixon. "To bardzo stara rada. W rzeczywistości, to może być szkodliwe, ponieważ stymulacja piersi może uwolnić hormon, który powoduje skurcze macicy." Jednakże jeśli masz wklęsłe sutki - takie, które podczas stymulacji zasysają się do środka - Twoja położna może zasugerować pewne sposoby, aby ułatwić karmienie kiedy urodzi się Twoje dziecko. "
[B]
tak, gdzies o tym czytałam ze nalezy szczypac i ogolnie draznic sutki jak sie chce wywołac poród. Normalnie lepiej ich nie draznic

głowa mnie boli siedze na ogrodzie i sie nudze paskudnie, cisza jak makiem zasiał
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-21, 13:47   #2751
kropeczka1984
Rozeznanie

Cytat:
Mój miał w zwyczaju mieć wyciszony dźwięk w komórce. No i strasznie się wkurzałam, gdy dzwoniłam do niego i nie odbierał a potem się tłumaczył, że nie słyszał telefonu. W końcu mu powiedziałam, że kiedyś może być tak, że będę do niego dzwoniła, bo np. coś mi się stanie (tfu, tfu) a on nawet nie będzie wiedział. Teraz ma włączony dźwięk

Cytat:
Poza tym chcialabym zeby czesciej mi robil jedzenie a nie zawsze mnie wola do kuchni zebym mu pomogla.
Mój Mężulek to chyba nigdy nie będzie mi robił jedzenia... Zawsze mnie prosi, żebym mu coś zrobiła. Za to wiem, że zawsze pozmywa naczynia Dobre i to

Cytat:
Podobno dzieci są bardziej aktywne na wieczór. Któraś z dziewczyn (przepraszam, ale nie pamiętam która) też pisała, że boi się, bo dziecko jej cały dzień nie kopnęło a potem pisała, że wieczorem maluch nadrobił Tak więc spokojnie, wszystko pewnie jest w porządku

Cytat:

Ooo to najważniejsza pierwsza i co, kupiłaś coś?
Ja portfel ze skóry kupiłam, bo mężowi się rozwala... ale jeszcze 3 tyg do rocznicy a ja mam sobie wybać biżuterię- ze svarowskiego, bo szaleję za tym od dawna, a jeszcze nic nie mam
My mamy za tydzień rocznicę Mąż kupił sobie ode mnie zestaw jakichś narzędzi On nie lubi prezentów, ale jak ma jakąś potrzebę kupienia czegoś, to mówi, że to może być jako prezent ode mnie dla niego. Dzięki temu mam troszkę łatwiej Ja bym chciała taki bukiecik jak miałam do ślubu Śliczny był

Bambusiek wszystkiego najlepszego z okazji urodzin!!!

Agawoo wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy dla Ciebie i Twojego męża
kropeczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-21, 14:15   #2752
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Podobno dzieci są bardziej aktywne na wieczór. Któraś z dziewczyn (przepraszam, ale nie pamiętam która) też pisała, że boi się, bo dziecko jej cały dzień nie kopnęło a potem pisała, że wieczorem maluch nadrobił Tak więc spokojnie, wszystko pewnie jest w porządku
tak tak to ja byłam

Stary 2011-08-21, 14:36   #2753
AgaMili
BAN stały

My mamy rocznice za 3 tygodnie ale jesli nic nie bede mowic to zaloze sie ze tz zapomni albo przypomni sobie dopiero w ten dzien i i tak mi nic nie kupi. W ogole nie jest romantykiem, dla niego kupowanie prezentow to ze sama mam sobie wybrac. Tylko kilka razy w ciagu tych wszystkich lat zrobil mi niespodzianke . Mielismy urodziny ja 13.06 a on 18.06 i powiedzial zebysmy nie kupowali prezentow bo nie ma kasy przez kupno domu ale kurde mogl mi chociaz kwiatka dac ale nie - nic, wiec ja nawet mu zyczen nie zlozylam i sie obrazil
Stary 2011-08-21, 15:16   #2754
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
Bambusiek STO LAT! STO LAT!
Cytat:
bambusiek Sto lat
Cytat:
bambusek - wszystkieeeeeeeeeeeeegooo o co najlepsze, a przede wszystkim zdrowia i szczescia dla Ciebie i Twojego malego Ufoludka w brzuszku !!!
Cytat:
BAMBUSEK WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO
Cytat:
bambusiek wszystkiego najlepszego
Cytat:
Bambusiek, wszystkiego najlepszego
Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
Bambusiek sto lat!!!!1
Cytat:
Cytat:
Napisane przez MMONIKA9 Pokaż wiadomość
BAMBUSEK wszystkiego najlepszego dużo zdrówka szczęścia pomyślności spełnienia marzeń
Cytat:
Bambusek zdrówka i spełnienia marzeń życzę!
Cytat:
Bambusiek wszystkiego najlepszego z okazji urodzin!!!
Dziękuję moje Kochane Mamuśki
Obiecany tort poniżej

Agawoo - wszystkiego naj z okazji rocznicy
_________________________ ___
Wróciłam z pielgrzymki - w jedną stronę pkp, w drugą autem, ale i tak nieźle się zmęczyłam
najchętniej bym się przespała, ale jakoś poleżałam trochę i nic
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg lekki%20tort%20z%20owocami.jpg (34,2 KB, 6 załadowań)
G. 9.1O.18

Edytowane przez bambusiek
Czas edycji: 2011-08-21 o 15:17
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-21, 15:58   #2755
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Mój też nie jest romantykiem, prezenty i inne takie to... niekoniecznie, czasem mi kwiatka kupi jak mu przypomnę że dawno nie dostałam. Na pierwszą rocznicę nic nie dostałam bo jechaliśmy do Barcelony urodziny i święta też nie kupujemy sobie prezentów

Cytat:
Agatek, dzięki
Tak, pierwsza rocznica
no to STO LAT

bambusiek
mmm ja się poczęstuję

A mój mały odzywa się jak długo siedzę, chyba go czuję wtedy bo ma mało miejsca i się rozpycha, poza tym to jeszcze cały czas te kopniaczki delikatne i co jakiś czas... jak dla mnie stanowczo za rzadko i za delikatnie

Edytowane przez inutil
Czas edycji: 2011-08-21 o 16:00
inutil jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-21, 16:21   #2756
Haniula
Zakorzenienie

ja jeszcze kopniaczków ani smyrania nie czuje ale daje mojej małej pierdzioszce czas do 22tc

Moj tz tez nie jest romantykiem chociaz za naszych poczatków to kwiatki dostawałam, i z zareczynami tez sie postarał. teraz juz gorzej. Prezenty rzadko sobie robimy, głownie jedziemy wspolnie i cos wybieramy.A na swieta najczesciej kupujemy cos do domu i nie ma osobistych prezentów

ale mi sie nudzi

---------- Dopisano o 17:21 ---------- Poprzedni post napisano o 17:13 ----------

wkoncu zdecydowałam się na zólty kocyk i zielony reczniczek
Stary 2011-08-21, 16:35   #2757
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
wkoncu zdecydowałam się na zólty kocyk i zielony reczniczek
Mogłabym poprosić o linka bo po wypłacie chcę zamówić
G. 9.1O.18

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-08-21, 16:45   #2758
Haniula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
Mogłabym poprosić o linka bo po wypłacie chcę zamówić
http://allegro.pl/milutki-koc-puchat...760101173.html
recznik u tego samego sprzedawcy kupiłam
Stary 2011-08-21, 16:45   #2759
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
http://allegro.pl/milutki-koc-puchat...760101173.html
recznik u tego samego sprzedawcy kupiłam
Dzięki
G. 9.1O.18
Stary 2011-08-21, 16:48   #2760
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Dzien dobry.

Własnie wróciłam z Niemiec obładowana wszystkim co małemu bedzie potrzebne :P

Dostalismy od brata tż-ta łózeczko, takie drewniane , wyglada na solidne. Do tego wozek, pełno ubrań, przerozne duperele, az sie ciesze, bo cos zaoszczedze
zoskasamoska jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości