|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2731 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Pogaduchy pierwszorocznych licealistek.
old cookie a nie wiem, ale albo mi się nie podobały albo mi nie pasowały
|
#2733 |
|
Zakorzenienie
|
Też w tym sezonie widziałam kilka ładnych, poszukaj dobrze Piksi
![]() Jej dziewczyny, nie gubcie legitymacji ;x żeby wyrobić nową muszę złożyć jakiś wniosek i wpłacić kasę na konto bankowe szkoły, a panie sekretarki są tak problematyczne, że nie zdziwię się jeśli na złość nie wyrobią mi jej do końca roku szkolnego... A tu w środe wycieczka ;x
|
|
#2734 |
|
Rozeznanie
|
old cookie tzn. sa ładne, ale mi zależy na usztywnionych miseczkach, a z tych mi mało pasuje i w ogóle jakoś pod tym względem jestem marudna
|
#2736 |
|
Zakorzenienie
|
Hej mayletka.
Jeszcze chodzisz do pierwszej liceum czy będziesz w przyszłym roku? ![]() dziewczyny, jak tam nastroje? W piątek koniec roku |
|
|
|
#2737 |
|
Rozeznanie
|
ja sie beardzo ciesze, ale jak sobie pomysle ze w tym roku wakacje takie krociotkie to juz mniej sie ciesze...
|
#2738 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
U nas już w poniedziałek! |
|
|
|
|
#2739 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
i witam mayletka ![]() Wróciłam niedawno z wycieczki, ale suuuuper było zero zwiedzania, własciwie grupą byliśmy tylko w oceanarium, a tak cały czas wolny, na obiady też sami sobie chodziliśmy :P byłam pierwszy raz w życiu na wschodzie słońca nad morzem, coś pięknego
|
|
#2740 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam tylko nadzieję, że pogoda będzie fajna. ![]() Jak to w poniedziałek? W sensie, że oficjalne? ![]() Cytat:
Ja byłam nad morzem jakieś 4 lata temu. W sumie fajnie jest ![]() W ogóle powiem Wam, że u mnie w szkole to jest bezsensu. W tym roku co akurat my przyszłyśmy do liceum, zmarł w wakacje dyrektor szkoły. Jego miejsce zajęła taka kobieta, co uczyła w prywatnej szkole i która jest siostrą prezydenta miasta. Generalnie to ona pozmieniała większość nauczycieli na swoich znajomych z prywatnego liceum.. Mnie chemii uczyła taka młoda, sympatyczna babka, która spoko wszystko tłumaczyła. I jak się okazało, ona została zwolniona (ma dokończyć tylko rok), tylko dlatego, że dyrektorka chce mieć koleżankę następną wśród nauczycielek. Tamta ma prace w innym liceum. I ostatnio rozmawiałyśmy o tym z tą naszą nauczycielką od chemii i w ogóle ona miała takie łzy w oczach, że zostaje zwolniona tylko dlatego, że nie ma znajomości ani nic.. Generalnie to przykre to było. No ale z tego co wiem to mi się dużo nauczycieli zmieni, bo niektórzy (Ci starsi) idą uczyć na uniwersytetach, niektórzy już na emeryturę a niektórych zwalniają. Poza tym moje LO to najlepsze w mieście, a dyrektorka bierze sobie nauczycieli np. z VIII LO które jest jednym z najgorszych.
|
||
|
|
|
#2741 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
gdzie byłaś ? ![]() Cytat:
Ad1. zazdraszczam, że chodzisz do najlepszego! Ad2. mam wrażenie, że wszystkie dyrektorki chcą udowodnić swoją wyższość. Uhm, beznadziejne są takie sytuacje, ale teraz praktycznie wszędzie liczą się znajomości, a nie umiejętności. |
||
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#2742 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
bez sensu, u mnie w szkole sa w kólko problemy z nauczycielami, a wszyscy mowia (łacznie z moją ciocią nauczycielką) ze jesli nauczyciel nie przyjdzie do szkoły pijany albo kogos nie pobije to nie ma podstaw zeby go zwolnic bo ma karte nauczycielską
|
|
#2743 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chociaż ja we wtorek mam skrócone lekcje czyli mam do 10. Potem w środę jest dzień sportu który był przesunięty a w czwartek jakiś rajd, ale ja na to nie idę. Mam tylko nadzieję, że nie zaśpię sobie na zakończenie roku )1. Nie ma czego. Zresztą napisałam to tylko dlatego, że kurde, nie rozumiem jak można brać nauczycieli z najgorszych szkół, tylko dlatego ze są znajomymi naszymi, do najlepszej szkoły? -.- A ta nauczycielka będzie mnie uczyła.2. Ale właśnie było widać, że tej nauczycielce jest strasznie przykro. Ona studiuje (teraz się broni) w Krakowie jeszcze fizykę, więc będzie i fizyki i chemii mogła uczyć, a szanse że znajdzie jakąkolwiek prace teraz są bardzo małe.. Cytat:
Dlatego jak patrze na perspektywy zatrudnienia nauczycieli, nawet od podstawowych przedmiotów to myslę, ze jednak nie zostanę nauczycielką.
|
||
|
|
|
#2744 | |
|
Zakorzenienie
|
okolice Kołobrzegu
![]() Cytat:
![]() Chyba wreszcie odespałam wycieczke
|
|
|
#2745 |
|
Zakorzenienie
|
Hej mayletka
natalkaa beznadziejna sytuacja. Okropne jest to, że cię wywalą z pracy bo nie znasz szefa. nieważne, że jesteś świetnym pracownikiem. Mnie też zmieniają niektórych nauczycieli (no, ale dlatego, że ta jest w ciąży, a ta musi przez tą zmianę podstawy programowej klasy niektóre zostawić) i wnerwia mnie to bo jacy by oni nie byli to się już przyzwyczaiłam. old cookie to fajnie że wycieczka się udała
|
#2746 |
|
Zakorzenienie
|
U nas jakos nie ma wielkich zmian wśród nauczycieli, jedynie odeszła nauczycielka od angielskiego, bo była w ciąży i teraz odchodzi super ksiądz, bo będzie w parafii w innym mieście. Wielka szkoda, bo nie było tematu, na który nie moglibyśmy z nim porozmawiać.
Ale cudowna pogoda <3 aż szkoda w domu siedzieć. Trzeba będzie się ruszyć
|
|
#2747 |
|
Zakorzenienie
|
I znowu taka cisza
A jutro już zakończenie roku, w końcu kupiłam sobie dzisiaj nowy rower
Edytowane przez old cookie Czas edycji: 2012-06-28 o 20:33 |
|
|
|
#2748 |
|
Zakorzenienie
|
Trochę tu ucichło
![]() Ale nareszcie WAKACJE!!! Jeszcze nigdy nie byłam, aż tak zmęczona szkołą. Teraz dwa miesiące błogiego lenistwa. ![]() ![]()
|
#2750 |
|
Zakorzenienie
|
może któraś mnie tu pamięta, na początku się wypowiadałam, potem sporo nauki, czytałam, ale czasu na pisanie nie było
Natalka, a masz coś konkretnego już na oku? też miałam zamiar pracować, ale zobaczymy co z tego wyjdzie, przez pierwsze 3tyg mnie nie ma, bo wyjeżdżam, a potem muszę te 3tyg odbić z chłopakiem (nasza pierwsza tak długa rozłąka).
|
|
#2752 |
|
Zakorzenienie
|
a co będziesz robić?
|
|
#2753 |
|
Zakorzenienie
|
Moja siostra jest kierownikiem sklepu. Sklep nie jest mały, coś jak centrum.
No i ona ma taką fajną szefową strasznie. I ja rok temu chciałam tam pracować w wakacje (co roku na wakacje przyjmują kogoś, bo dziewczyny chcą urlopy więc potrzebna jest jeszcze jedna osoba) ale wtedy znaleźli takiego chłopaka do pracy, studenta więc spoko. W tym roku szukałam pracy i nic. Sama nie wiem czy chce pracować już. Z jednej strony kasa-1300 zł za miesiąc-spoko jak dla mnie, będzie moja siostra więc mi coś pomoże jak coś i w ogóle, ale z drugiej to sama nie wiem.
|
|
|
|
#2754 |
|
Rozeznanie
|
ja też chcialam pracować, ale wolałabym na 1 miesiąc, bo jak na 2 to tak naprawdę z tych wakacji nic nie ma. stwierdziłam, że narazie dam sobie z tym spokój...
|
#2756 | |
|
Zakorzenienie
|
Natalka, w sumie fajnie, ale właśnie - 10miesięcy szkoły i zapieprzu, a potem znowu 2miesiące pracy, to w ogóle nie odpoczniesz...
Cytat:
|
|
|
#2758 | |
|
Konto usunięte
|
Hej można się przyłączyć? Jestem już po pierwszej klasie (wakacje
![]() ---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:32 ---------- Cytat:
Edytowane przez 201612080925 Czas edycji: 2012-06-30 o 16:40 |
|
|
|
|
#2759 |
|
Zakorzenienie
|
Średnio męcząca. Musisz stać na kasie bocznej i sprzedawać czyli spoko, ale tez dokładać półki, sprawdzać daty-to wszystko spoko, ale chodzi o np. zwalanie transporterów z piwem. Dlatego pani Ania się zastanawia i ja też.
No, a kasa to byłoby za 2 miesiące 2600 zł czyli spoko. |
|
|
|
#2760 |
|
Zakorzenienie
|
Natalka, jeśli nie 'boisz się' że nie odpoczniesz, to ja bym brała, sama zwalać transportów nie będziesz przecież, siostrę też masz
tylko też byś miała ograniczony czas spotykania sie z ludźmi
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:45.

To znaczy w croppie to tylko jeden był fajny. 

Ja mam tylko nadzieję, że pogoda będzie fajna. 

A jutro już zakończenie roku, w końcu