Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r. - Strona 92 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-06, 12:13   #2731
uska000
Zadomowienie

Dot.: Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r.

Agatku macalam.. okropne jak ze swiebodzkiego(taki targ we wro w wiekszosci z tandeta) poruszalam nim i sie zalamalam bo po mnie jechalam;/ taki prawdziwy ortalion jakbys miala je na dworze trzymac zeby nie przemoklo... okropne dlatego nie iem skad te pozytywne opinie.. czemu nikt nie pisze o tym materiale..

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 12:20   #2732
*Agatek*
Zakorzenienie

Dot.: Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r.

Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
Agatku macalam.. okropne jak ze swiebodzkiego(taki targ we wro w wiekszosci z tandeta) poruszalam nim i sie zalamalam bo po mnie jechalam;/ taki prawdziwy ortalion jakbys miala je na dworze trzymac zeby nie przemoklo... okropne dlatego nie iem skad te pozytywne opinie.. czemu nikt nie pisze o tym materiale..
hmm no muszę sama ocenić, może nie jest tak źle jak mówisz i tak gdzie ja będę dotykała materiału? od środka siatka dla dzieciora, a z zewnątrz przód i tył tylko, bo tej kopuły nie chcę mieć się ubiorę i jadę bo mnie nakręciłaś

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 12:21   #2733
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kamciurka Pokaż wiadomość
no i git
bedzie spal w nocy przynajmniej
na peeeeeeewno
Cytat:
Napisane przez kamciurka
a ta o tej nordyckiej urodzie tez ciekawa wg. mnie, przynajmniej moj wzrok przyciaga
oooo
moja nowa tap madlowa ziomalka
Agatek :P
Cytat:
Napisane przez kasikzaki Pokaż wiadomość
Fotelik rewelacja praktycznie cały czas na nim siedzę i to bujanie......ekstra Bedziemy miały z Milenką wygodnie później
zielenieje z zazdrosci
pozytywnej
Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
to taki żarcik był bo za dużo chłopków na styczeń jest, przewaga a my tu się troimy i dwoimy z Pearl co za niespodzianka z nas wyjdzie
potwierdzam
prosze sie tu nie boczyc na Agatka
Cytat:
Napisane przez Agatek
narazie oglądam, bo uwielbiam tap madl można się powkurzac, powyzywac i pośmiac
a ten model był megaaaaa
model byl taki bardzo przyjemny, bym powiedziala

Dziewczyny, ratunku, tz ma w tym miesiacu urodziny. Podsuncie, prosze, jakis pomysl na prezent, bo ja chyba kiepska w prezentach jestem...

Sometimes when I close my eyes, I can't see

Edytowane przez pearpearl
Czas edycji: 2011-10-06 o 12:25
pearpearl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 12:22   #2734
uska000
Zadomowienie

jedz jedz, wiesz kazdy ma inny gust ja bylam zdecydowana na 100 a teraz ale to co mam tez jest extra i cenowo podpobnie

Stary 2011-10-06, 12:40   #2735
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość
oooo
moja nowa tap madlowa ziomalka
Agatek :P

foto z załączniku- siedzi na środku, brąz włosy jak faraonka, ścięte do ramion megaśna
Cytat:
potwierdzam
prosze sie tu nie boczyc na Agatka
chociaż ktoś się wstawił
Cytat:
model byl taki bardzo przyjemny, bym powiedziala
sama byś pewnie chętnie z nim pomodelowała pewnie
ja chętnie mówie, że sesy tyłki w tv to tż się obruszył
Cytat:
Dziewczyny, ratunku, tz ma w tym miesiacu urodziny. Podsuncie, prosze, jakis pomysl na prezent, bo ja chyba kiepska w prezentach jestem...
eno eno bez paniki lala dr. Agatek zaraz coś wymyśli...

- portfel (ja kupiłam na rocznicę tż)
- pasek do spodni
- zestaw fajnych perfum np. playboya co by anioły z nieba spadały
- pelling dla facetów do twarzy Loreala
- balsam po goleniu nivea
- maszynkę do golenia (chyba że ma elektryczną, ale mój ma to i to, bo lepiej na zwykłej bo włosy ładnie przycina, a na elektrycznej włoski są pocharatane pod mikroskopem czy coś tam coś tam )
- jakiś ładny obraz w antyramie Twojej produkcji, np. wydrukuj zdjęcia foto bobasa, ładnie udekoruj - ja planuję na jego urodziny na 16 listopada takie coś zrobić )
- ee może full serwis kolacja + seks? jak będzie można w ogóle albo to taki gratis do prezentu
- może jakieś seksi majteczki ze słonieam albo coś nie no bokserki jakieś ładne obcisłe albo koszulkę jakąś
- album z Waszymi zdjęciami

- wyczerpały mi się pomysły... aż mi się palce gorące zrobiły
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 307320_300621186620660_137423636273750_1493723_1580491498_n.jpg (105,0 KB, 20 załadowań)

Stary 2011-10-06, 12:48   #2736
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _vixen_ Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny, tak nieśmiało pytam, czy mogę do Was dołączyć? Bo mam różne wątpliwości związane z ciążą, macierzyństwem, a tutaj niektóre są już doświadczonymi matkami i w ogóle i tak Was podczytuję od jakiegoś czasu

Termin porodu mam na 21 lutego. Dziewucha ma być

Witaj

Zaczęłam Was rano czytać, a potem już mi się namnożyło tyle rzeczy, że przeczytałam 5 postów na krzyż

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 12:51   #2737
likas
Raczkowanie

Cytat:

Mój TŻ miał urodziny w niedziele i dostał książkę, a z dwa tygodnie ma imieniny i nie mam juz pomysłu
likas jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-10-06, 12:52   #2738
raqla
Raczkowanie

Witam po raz pierwszy!
Podczytuję ten wątek, więc czas się przedstawić: mam na imię Ania, a mój t.p. wypada na 19.02.2012r. Czekam na pierwsze dziecko, więc wszystko jest dla mnie nowe. Fajnie jest wiedzieć, z czym zmagają się dziewczyny na podobnym etapie ciąży i zawsze można coś wynieść dla siebie
raqla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 12:57   #2739
kamciurka
Zakorzenienie

Agatek Twoj TZ ma urodziny jak moja maminka skorpionik

Niki

Alex
kamciurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 13:01   #2740
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kamciurka Pokaż wiadomość
Agatek Twoj TZ ma urodziny jak moja maminka skorpionik
zajadowić się potrafi mój skorpionik a jak ukąsi to czasem padam z wrażenia
Cytat:
Napisane przez raqla Pokaż wiadomość
Witam po raz pierwszy!
Podczytuję ten wątek, więc czas się przedstawić: mam na imię Ania, a mój t.p. wypada na 19.02.2012r. Czekam na pierwsze dziecko, więc wszystko jest dla mnie nowe. Fajnie jest wiedzieć, z czym zmagają się dziewczyny na podobnym etapie ciąży i zawsze można coś wynieść dla siebie
witamy!! jaka płeć i imię ?? napisz do Kasikzaki (na 1 stronie)i dopisze Cię do listy!

Stary 2011-10-06, 13:02   #2741
MissZuzia
Zadomowienie

Witam wszystkie nowe mamuśki!!! Fajnie, że dołączyłyście!

Cytat:
bojem sie;/ ja jestem jeszcze w czarnej pupie z wyprawka a juz prac powinnam;p nie wiem wkoncu ile tych bodow spiochow boze wszedzie co innego pisza;/ i te rozmiary pisze 0-3mc a pzykladan do 68 i jeszcze wieksze;(
niby mówią że tych 56 i 62 to po kilka sztuk każdego. Ja będę dobijać ze śpiochami, pajacami do 4-5 dla 62 (wiadomo, że body/kaftan więcej bo pod każde ubranko idzie i częściej wymieniasz) i ok. 3 dla 56 ( body/kaftan pewnie max 5). Boję się dużo małych rozm nakupować

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
no to piszę ile mam czego

pajace
3 szt rozmiar 56
2 szt rozmiar 62

dresiki
1 szt rozmiar 56/62
2 szt rozmiar 68
1 szt rozmiar 74

bluzy
1 szt rozmiar 62/68
1 szt rozmiar 74

spodenki
2 szt 68

komplety body + półśpiochy
1 szt 56'
2 szt 62

body
rozmiar 56 z długim rękawkiem 3
z krótkim 2

rozmiar 62 z długim 5'
z krótkim 5
( i jeszcze kilka par bodziaków z zestawu na all...jakies 10 par)

komplety śpiochy+kaftaniki
rozmiar 56 4
rozmiar 62 5

śpiochy
rozmiar 56 1
rozmiar 62 1
rozmiar 62/68 3

kombinezon zimowy 62
do tego mam 1 niedrapki (koniecznie muszę dokupic 2 pary myślę)
2 pary skarpetek frotte (tez muszę kupic)
1 parę skarpetek bawełnianych (tez dokupic)
4 czapeczki bawełniane (3 smerfeki i jedna wiązana)
1 czapeczka frotte wiązana
1 śliniak (chyba trza dokupic)

muszę jeszcze czapkę i szalik zimowy
jakies cieplejsze bluzeczki na 62/dresiki

i chyba jakieś rajstopki jeszcze bym musiała kupic....

i nie wiem co jeszcze

---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ----------

jeszcze ma mi kuzynka troszkę ubranek dac (teraz jest chora i dzwonila zebym czasem nie przyjezdzala bo mają epidemię w domu)

a i mam
2 lekkie kocyki
2 grubsze kocyki
2 kołderki
ale masz dużo
Cytat:
musze teraz jakas kreacje dla synka na swieta przygotowac no bo przeciez nie w dresie;p
fajnie! jeju ale się rozczulam ostatio i mam ciągle łzy w oczach na myśl o małych dzieciaczkach

Cytat:
Napisane przez kropeczka1984 Pokaż wiadomość
Teraz intensywnie myślimy nad imieniem dla Syncia Mąż mówi ostatnio, że skoro mówimy cały czas do niego Dzidek, to może jest jakieś imię, od którego jest takie zdrobnienie. No i okazuje się, że mojej koleżanki mama ma na imię Zdzisława i mówią do niej Dzidka. Tak więc wyszła propozycja z imieniem Zdzisław Teraz Mąż się denerwuje jak mówię o Zdzisławie

Za to coraz chętniej wspomina o Wojtku Znacie jakichś fajnych Wojtków?
nie nie znam fajnych, sami niefajni

My wczoraj intensywnie myśleliśmy i zostały nam już tylko dwa z listy ALEKSANDER i MATEUSZ
ale słitaśne

Cytat:
Napisane przez Anulka_86 Pokaż wiadomość
Ja za tydzień 13 .10 idę na USG polówkowe i powiedziałam sobie ,że po tym badaniu pojadę do Tesco - bo tam zawsze widzę super ciuszki i kupię pierwszego bodziaka już się nie mogę doczekać.
A co do tego Poznania- to kwestia też tego w której części Poznania będziesz. W każdej Galerii jest coś dla dzieciaczków -ale ja na razie nie wchodziłam szukać.... bo nie miałam zamiaru kupić - zawsze mówiłam, że za wcześnie jeszcze , dlatego nie umiem powiedzieć gdzie taniej.
Ja jeszcze też nic nie mam -ani jednej pary skarpetek
ja miałam dziś wybrać się do tesco 0- byłam dość blisko ale po zrobieniu zakupów w lidlu, jeszcze innym sklepie i na targu odechciało mi się.
A w Lidlu widziałam body dla maluszków z długim rękawem - zestawy 3szt za 25zł. Oraz śpiworki, nawet fajne.
Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
Bry

Obudziłam się z bólem gardła Mąż kicha i prycha zaraz będę pić tą miksturę czosnek-cytryna-miód
ooo bidulka
Cytat:
Napisane przez ciezaroweczka Pokaż wiadomość
Hejka Mamusie.
Dziś o 14,30 idę na wizytę do ginekologa Jej... jak ten czas leci
Mam tylko nadzieję, że wszystko przebiega bez zmian i Pani dr powie "Jest wszystko w porządku". Coraz częściej zaczynam myśleć już o porodzie. I żałuję, że bee miała cesarkę, ale trudno. Od którego tygodnia chodzi się do szkoły rodzenia??
trzymam kciuki za wizytę

Cytat:
Napisane przez n1kotynka Pokaż wiadomość

no ja właśnie też myślę, że urodze w grudniu, przed terminem.... zobaczymy.. byle nie w listopadzie, dlatego juz grzecznie leżę i się nie przemęczam
ja chciałabym w terminie w styczniu a jak wyjdzie tak wyjdzie i tak na święta nie pojedziemy do domu więc spędzimy je we dwoje albo już w trójkę - ale wtedy to już nie będą święta bo maluch nam zajmie czas więc nie będzie jak świętować
Cytat:

hmmm ja kupowałam ksiązki, perfumy czy wodę po goleniu, krawaty, koszule na spinki, swetry/bluzy w zależności od potrzeb, torbę na laptopa, takie praktyczne prezenty

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58

Edytowane przez MissZuzia
Czas edycji: 2011-10-06 o 13:04
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 13:06   #2742
raqla
Raczkowanie

W środę będę miała USG połówkowe, więc mam nadzieję, że w końcu będę wiedziała kto siedzi mi w brzuchu. Dam znać na pewno
raqla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 13:26   #2743
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Witam..

Widzę, że o top model rozmawiacie też:P Same paskudy tam są, dobrze, że chociaż brzydka odpadła, ale mogła ta zarozumiała wylecieć , bo już mnie wkurza.

Nie wiem czy oglądałyscie I sezon, ale znowu sie trafiła płacza a'la Papierska :P

Powiem Wam, że nie umiem chodzic. Jak leże to brzuch mnie nie boli jest wszystko ok, ale jak sie kawałek przejdę to już mnie rozrywa w krzyżu i w brzuchu, tragedia. Sama sobie nie umiem jedzenia zrobić ,cięzko mi chodzić i coś robić.

Do dentysty sie umowie jak tylko bede czula sie lepiej z tym brzuchem.

Dobrze, ze dzidzia kopie, bo gdybym jej nie czuła to bym zwariowała.
A co do prezentu to ja mojemu kupiłam na urodziny Toster do kanapek, taki opiekacz znaczy sie, ale z racji tego, że nie mieszkamy razem, bo tak to by nie miało sensu. I o dziwo sandwiche są u niego kilka razy w tygodniu Tym razem na urodziny może dostanie córeczkę, bo ma urodziny 14 lutego :P

Edytowane przez zoskasamoska
Czas edycji: 2011-10-06 o 13:28
zoskasamoska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 13:36   #2744
MartuNiunia87
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez uska000
ktoras pytala o cesarke planowana ja bede miec przez kregoslup;/

Ja pytałam,a jeśli mogę spytać co masz z kręgosłupem, bo ja też mam ale liczę, że może jednak nie będę musiała mieć cc. no w którym tygodniu ciąży ci planują zrobić cc?
Sakramentalne TAK - 11.06.2011
Martynka- 23.02.2012

...Jeśli myślisz, ze wiesz wszystko to znaczy, że tak naprawdę nie wiesz nic...
MartuNiunia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 14:00   #2745
Angelika_26
Raczkowanie

Kupiłam dziś gazetę "Będę mamą" i w gratisie była jedna pieluszka Huggies dla noworodka z wycięciem na gojący się pępuszek. Fajna i jaka malutka, akurat na malutką dupinkę.
Angelika_26 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-10-06, 14:07   #2746
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Napisane przez Angelika_26 Pokaż wiadomość
Kupiłam dziś gazetę "Będę mamą" i w gratisie była jedna pieluszka Huggies dla noworodka z wycięciem na gojący się pępuszek. Fajna i jaka malutka, akurat na malutką dupinkę.
ja tez ja tez

jeszcze chyba w tym tyg nowe m jak mama wychodzi
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 14:09   #2747
n1kotynka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
Witam wszystkie nowe mamuśki!!! Fajnie, że dołączyłyście!

niby mówią że tych 56 i 62 to po kilka sztuk każdego. Ja będę dobijać ze śpiochami, pajacami do 4-5 dla 62 (wiadomo, że body/kaftan więcej bo pod każde ubranko idzie i częściej wymieniasz) i ok. 3 dla 56 ( body/kaftan pewnie max 5). Boję się dużo małych rozm nakupować

ale masz dużo

fajnie! jeju ale się rozczulam ostatio i mam ciągle łzy w oczach na myśl o małych dzieciaczkach

nie nie znam fajnych, sami niefajni

My wczoraj intensywnie myśleliśmy i zostały nam już tylko dwa z listy ALEKSANDER i MATEUSZ

ale słitaśne

ja miałam dziś wybrać się do tesco 0- byłam dość blisko ale po zrobieniu zakupów w lidlu, jeszcze innym sklepie i na targu odechciało mi się.
A w Lidlu widziałam body dla maluszków z długim rękawem - zestawy 3szt za 25zł. Oraz śpiworki, nawet fajne.

ooo bidulka

trzymam kciuki za wizytę

ja chciałabym w terminie w styczniu a jak wyjdzie tak wyjdzie i tak na święta nie pojedziemy do domu więc spędzimy je we dwoje albo już w trójkę - ale wtedy to już nie będą święta bo maluch nam zajmie czas więc nie będzie jak świętować

hmmm ja kupowałam ksiązki, perfumy czy wodę po goleniu, krawaty, koszule na spinki, swetry/bluzy w zależności od potrzeb, torbę na laptopa, takie praktyczne prezenty
właśnie ja nei wiem dokładnie ile sztuk i w jakim rozmiarze ubranek potrzeba na początek ;/ wszędzie są wyprawki do szpitala ;/
a swoją drogą jak patrzyłam na zestawy na allegro to tak sobie myślę, że przecież jak z taką małą będę siedzieć cały czas w domu na początku to po co te wszystkie sukienusie kupować skoro je pewnie raz założy ;/ lepiej na starszą córeczkę, zatem nastawiam się na ubieranie głównie w bodziaki, kaftaniki i pajace no i jeszcze coś na spacery musi być jejku naprawdę nie wiem ile czego potrzebuje ;/ tak dokłądnie

a co do świąt to my nie chcemy tz-ta mamy zostawiać samej ( jest wdową) więc ją zaprosimy do nas no i moją mame chyba też, tylko już się martwię bo obydwie mowią, że będą chciały zostać po świetach u nas a ja nie chce tak jak dzidzia będzie miała ze 2-3 tygodnie to bardzo chętnie a tak to wole być sama z mężem a nie z mamami ;/ i nie wiem jak im to delikatnie powiedziec bo juz obydwie się szykują i moja i męża

Cytat:
Napisane przez raqla Pokaż wiadomość
W środę będę miała USG połówkowe, więc mam nadzieję, że w końcu będę wiedziała kto siedzi mi w brzuchu. Dam znać na pewno
witaj
Cytat:
Napisane przez MartuNiunia87 Pokaż wiadomość
Ja pytałam,a jeśli mogę spytać co masz z kręgosłupem, bo ja też mam ale liczę, że może jednak nie będę musiała mieć cc. no w którym tygodniu ciąży ci planują zrobić cc?
[/I]
kurcze, ja do swoich problemów z kręgosłupem się lekarzowi nie przyznałam a miałam dyskopatie póki co mnie nic nie boli i codziennie przy wcieraniu balsamu go masuję, ale ja strasznie nie chcę mieć cesarki
n1kotynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 14:10   #2748
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agnusbe Pokaż wiadomość
Witajcie Kochane!
Jestem w 21tc i spodziewam się chłopca (który właśnie się obudził i daje o tym znać =P)
Nie wiem czemu dopiero teraz się do Was przyłączam. Chyba wpływ na to miała moja dzisiejsza rozmowa przez tel z mamą. Uświadomiłam sobie ak mało wiem o noworodkach. A to co dowiedziałam się od mamy wydaje mi się bardzo przestarzałe i nieaktualne. W każdym razie pomyślałam, że miło będzie powymieniać się doświadczeniami. Chociaż ja głównie licze na Was bo to moja pierwsza ciąża.
pozdrawiam
Witaj

Cytat:
bylam tez wczoraj u lekarza... i tak naprawde nie powinnam byc na tym watku ale juz mnie chyba nie wyrzucicie?? Igor urodzi sie 18-19 grudzien i na swieta bedzie z nami cesarka musi byc planowana szybciej;/
Ogolnie maly cud malina glowka w dol brzuszek okragly glowa kanciasta;p
i siuras nie odpadl

ktoras pytala o cesarke planowana ja bede miec przez kregoslup;/
A jaki mialas oryginalny termin?
I co to znaczy że nie powinnaś być na wątku Oczywiscie, że powinnaś

Stary 2011-10-06, 14:15   #2749
uska000
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MartuNiunia87 Pokaż wiadomość
[/I]
a wiec tak jak zaczal mnie bardziej pobolewac kregoslup i powiedzialam lekarzowi czy moge czyms smarowac, to zapytal a czemu boli? i powiedzialam ze spadlam ze schodow wyskoczyl/przeskoczyl mi jakis kreg/krag i od tej pory boli.. bylam na nastawianiu naswietlaniu itp ale wszystko dawalo krotkotrwaly efekt.. i wtedy powiedzial ze w takim razie na konsultacje do ortopedy... a tamten ze absolutnie cesarka bo jak bede miec bole krzyzowe to nie dam rady.. plus ucisk nerwu na cos tam przy bolach partych.. nie wiem dokladnie;p w kazdym razie cc to bedzie jakos 38-39 tydzien. mogloby byc pozniej ale po pierwsze swieta po drugie ja chce konkretmnego lekarza i musze wpasowac sie w dyzur

---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ----------

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Witaj

A jaki mialas oryginalny termin?
I co to znaczy że nie powinnaś być na wątku Oczywiscie, że powinnaś
terminow mialam kilka;p
wg miesiaczki cykl 28 dni - 24 grudnia
wg miesiaczki moj cykl 32 - 26 grudnia
wg mnie data zaplodnienia 4 styycznia
wg usg 28 grudzien

Stary 2011-10-06, 14:30   #2750
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
ja tez ja tez

jeszcze chyba w tym tyg nowe m jak mama wychodzi
już jest - mam w domciu listopadowy numer

Cytat:
właśnie ja nei wiem dokładnie ile sztuk i w jakim rozmiarze ubranek potrzeba na początek ;/ wszędzie są wyprawki do szpitala ;/
a swoją drogą jak patrzyłam na zestawy na allegro to tak sobie myślę, że przecież jak z taką małą będę siedzieć cały czas w domu na początku to po co te wszystkie sukienusie kupować skoro je pewnie raz założy ;/ lepiej na starszą córeczkę, zatem nastawiam się na ubieranie głównie w bodziaki, kaftaniki i pajace no i jeszcze coś na spacery musi być jejku naprawdę nie wiem ile czego potrzebuje ;/ tak dokłądnie

a co do świąt to my nie chcemy tz-ta mamy zostawiać samej ( jest wdową) więc ją zaprosimy do nas no i moją mame chyba też, tylko już się martwię bo obydwie mowią, że będą chciały zostać po świetach u nas a ja nie chce tak jak dzidzia będzie miała ze 2-3 tygodnie to bardzo chętnie a tak to wole być sama z mężem a nie z mamami ;/ i nie wiem jak im to delikatnie powiedziec bo juz obydwie się szykują i moja i męża

witaj

kurcze, ja do swoich problemów z kręgosłupem się lekarzowi nie przyznałam a miałam dyskopatie póki co mnie nic nie boli i codziennie przy wcieraniu balsamu go masuję, ale ja strasznie nie chcę mieć cesarki
co do sukienek to masz rację - byłam świadkiem jak moja koleżanka która nie jest dzieciata, ani kumata jeśli chodzi o sprawy związane z dzieckiem (co sie dziwić, ja też bym nie była gdyby nie mój lokator ) kupiła małej dziewczynce białą sukienkę na lato, w rozmiarze w sumie na zimę jak dla niej jej mama się zdziwiła z takiego prezentu

Na początek musisz mieć po parę sztuk 56 - kilka body z długim rękawem, kilka z krótkim, ze 3 śpiochy i tyle samo pajaców. Kilka kaftanów. Tak samo z rozm. 62, no może ciut więcej niż na 56. Przynajmniej ja tak planuję

Co do świąt to nawet jeśli dziecka jeszcze nie będzie to na pewno nie pojadę do swojego rodzinnego miasta ze strachu, ze nie daj boze musiałabym tam rodzić bez znieczulenia, swojej położnej i swojego lekarza. To tylko jedne święta - może nas w drugi dzień odwiedzą rodzice, choć płakać nie będziemy - nie chce ich skazywać na 3h podróż byle nam dotrzymać towarzystwa.
A jeśli dziecko już będzie z nami to nie wyobrażam sobie że mi się zjedzie rodzinka w pierwszych dniach jego życia, tu twardo obstaję na swoim i zero dłuższych odwiedzin przez min. 2 tyg zresztą my nie będziemy miec głowy do świętowania prawde mówiąc, nie posiedzisz za stołem bo albo będzie cię boleć w dole albo brzuch nie pozwoli

co do cc to wczoraj rozmawiałam z mężem, który powiedział mi że wg niego CC byłaby lepsza dla mnie bo by mnie tam w dole nie przeorało hehe zaczęłam się śmiać i mówię że jej na życzenie mieć nie będę bo póki co żadnych wskazań do niej nie mam Podejrzewam jego strach przed towarzyszeniem mi podczas nat. porodu

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 14:33   #2751
annyonne
Raczkowanie

Cytat:
na peeeeeeewno

A może coś tematycznie z dzieciątkiem? Np. koszulkę tatusiową: http://www.pieknamama.pl/koszulka-dla-taty-ii.html, lub jeśli lubi czytać "Dziennik Ciężarowca" lub któreś z felietonów Leszka Talko "Dziecko dla odważnych", "Pomocy jestem tatą". Rodzicielstwo na wesoło

---------------
Byłam w szpitalu, wybrałam położną - przy pierwszej rozmowie mega sympatyczna kobieta i teraz od przyszłego tygodnia raz na tydzień będziemy się spotykać po godzince by wprowadzić mnie w "życie szpitala", niezbędne formalności, pielęgnację siebie teraz i po porodzie, pierwsze dni z maleństwem itp. Też macie takie spotkania? Przyznam się, że ogromnie się zdziwiłam bo myśłałam, że tylko położna mi powie co i jak mam przygotować i finito, a tu taka niespodzianka
annyonne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 14:34   #2752
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Angelika_26 Pokaż wiadomość
O widzisz, może też kupie po pracy Dzisiaj rano kupiłam M jak Mama ale jeszcze nawet nie zajrzałam, bo w rpacy nie mam jak

Cytat:
terminow mialam kilka;p
wg miesiaczki cykl 28 dni - 24 grudnia
wg miesiaczki moj cykl 32 - 26 grudnia
wg mnie data zaplodnienia 4 styycznia
wg usg 28 grudzien
O widzisz, to kilka terminów mialaś Ale jak masz planowaną cesarkę, to przynajmniej wiesz kiedy dzidzia się pojawi, i możesz się przygoować
Fajnie, że na święta juz będziecie razem

Stary 2011-10-06, 14:54   #2753
n1kotynka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
już jest - mam w domciu listopadowy numer

co do sukienek to masz rację - byłam świadkiem jak moja koleżanka która nie jest dzieciata, ani kumata jeśli chodzi o sprawy związane z dzieckiem (co sie dziwić, ja też bym nie była gdyby nie mój lokator ) kupiła małej dziewczynce białą sukienkę na lato, w rozmiarze w sumie na zimę jak dla niej jej mama się zdziwiła z takiego prezentu

Na początek musisz mieć po parę sztuk 56 - kilka body z długim rękawem, kilka z krótkim, ze 3 śpiochy i tyle samo pajaców. Kilka kaftanów. Tak samo z rozm. 62, no może ciut więcej niż na 56. Przynajmniej ja tak planuję

Co do świąt to nawet jeśli dziecka jeszcze nie będzie to na pewno nie pojadę do swojego rodzinnego miasta ze strachu, ze nie daj boze musiałabym tam rodzić bez znieczulenia, swojej położnej i swojego lekarza. To tylko jedne święta - może nas w drugi dzień odwiedzą rodzice, choć płakać nie będziemy - nie chce ich skazywać na 3h podróż byle nam dotrzymać towarzystwa.
A jeśli dziecko już będzie z nami to nie wyobrażam sobie że mi się zjedzie rodzinka w pierwszych dniach jego życia, tu twardo obstaję na swoim i zero dłuższych odwiedzin przez min. 2 tyg zresztą my nie będziemy miec głowy do świętowania prawde mówiąc, nie posiedzisz za stołem bo albo będzie cię boleć w dole albo brzuch nie pozwoli

co do cc to wczoraj rozmawiałam z mężem, który powiedział mi że wg niego CC byłaby lepsza dla mnie bo by mnie tam w dole nie przeorało hehe zaczęłam się śmiać i mówię że jej na życzenie mieć nie będę bo póki co żadnych wskazań do niej nie mam Podejrzewam jego strach przed towarzyszeniem mi podczas nat. porodu
no właśnie bo z dzidziusiem to nie wychodzisz nigdzie no chyba ze na spacer ale to tez jak będzie miał 3 tygodnie i będzie pogoda
a kilka sztuk to ile? 5-6 czy więcej? nie chcę robić codziennie prania i nawet nie za bardzo będę mieć jak

ze świętowaniem to wiesz, tz jedynak i on mamy w życiu nie zostawi samej na święta więc chciał w ogole, żebysmy my jechali do krakowa i mu to z głowy cały czas wybijam bo taka podróż w 9 miesiacu i to samochodem i jeszcze z psem to szczerze mowiąc mi się w ogóle nie widzi. Wolę, żeby mama przyjechała do nas ale na świeta i potem niech jedzie do domu, bo jednak mieć gości to zero prywatności przeciez a my też mamy mieszkanie 50m i dwa pokoje a nie duży dom gdzie to tez się wszystko rozkłada inaczej... mój tato będzie z moimi siostrami w rzeszowie a moja mama ( rodzice są po rozwodzie) też by miała zostac sama więc pewnie też ja zaprosimy, tylko chodzi mi o to zeby mamy były na świeta tylko a nie że one już planują sobie urlop ile to one z nami nie zostaną.

co do cesarki to mój by pewnie chciał, bo uniknie wtedy tylu godzin porodu, skurczy i w ogóle cwaniak mało tego, po cesarce facet dostaje 2 tygodnie zwolnienia na opiekę nad żoną + 2 tygodnie tacierzyński od nowego roku heh mój to już sobie tak planuje ile wolnego w pracy mógłby miec

Cytat:
Napisane przez annyonne Pokaż wiadomość
A może coś tematycznie z dzieciątkiem? Np. koszulkę tatusiową: http://www.pieknamama.pl/koszulka-dla-taty-ii.html, lub jeśli lubi czytać "Dziennik Ciężarowca" lub któreś z felietonów Leszka Talko "Dziecko dla odważnych", "Pomocy jestem tatą". Rodzicielstwo na wesoło

---------------
Byłam w szpitalu, wybrałam położną - przy pierwszej rozmowie mega sympatyczna kobieta i teraz od przyszłego tygodnia raz na tydzień będziemy się spotykać po godzince by wprowadzić mnie w "życie szpitala", niezbędne formalności, pielęgnację siebie teraz i po porodzie, pierwsze dni z maleństwem itp. Też macie takie spotkania? Przyznam się, że ogromnie się zdziwiłam bo myśłałam, że tylko położna mi powie co i jak mam przygotować i finito, a tu taka niespodzianka
o kurcze, ja wybrałam moją jakoś w 15-16 tygodniu, rozmawiałyśmy przez telefon, teraz chodze do niej do szkoly rodzenia ale taki bliższy kontakt będziemy miec od 35 tygodnia
Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
O widzisz, może też kupie po pracy Dzisiaj rano kupiłam M jak Mama ale jeszcze nawet nie zajrzałam, bo w rpacy nie mam jak

O widzisz, to kilka terminów mialaś Ale jak masz planowaną cesarkę, to przynajmniej wiesz kiedy dzidzia się pojawi, i możesz się przygoować
Fajnie, że na święta juz będziecie razem
a ja nie kupuję tych wszystkich gazet za to czytam w necie duzo
n1kotynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 15:24   #2754
Agnusbe
Przyczajenie

Cytat:
to taki żarcik był bo za dużo chłopków na styczeń jest, przewaga a my tu się troimy i dwoimy z Pearl co za niespodzianka z nas wyjdzie
Aaa to źle Cie zrozumiałam, myślałam już że pomyliłam się i w złym wątku zaczęłam się udzielać

Dziewczyny, macie czasem jeszcze mdłości? mnie czasami tak męczy... A w pierwszym trymestrze nie było tak źle.
Agnusbe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 15:25   #2755
Haniula
Zakorzenienie

Pearl nie zrobilam zdjecia, bo jak sie okazało nie jestem taka sprytna zeby samemu zrobic sobie zdjecie i zeby jeszcze widać bylo dobrze te spodenki i kazde ktore zrobilam nie wyszło, wiec sie wkurzylam i odpusciłam

no, ale w kazdym razie uwazam ze to takie rurki mocno nie są, tzn nie takie skinny mocno obcisłe w lydce. A na długosc to mi sa za długie, ale to musisz sobie zmierzyc

A dzis jeszcze przyszła elektroniczna niania przetestowałam i jest super !

dziewczyny, a co wy robicie na ból kregosłupa? ja pytalam lekarza i nie moge niczym smarowac, a ból jest koszmarny na poczatku myslalam ze to od dluzszego chodzenia ale nie. Teraz non stop od poniedzialku czuje taki ucisk w krzyzu po prawej stronie, ze az promieniuje na posladek nawet schylic sie normalnie nie moge
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 15:48   #2756
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
Pearl nie zrobilam zdjecia, bo jak sie okazało nie jestem taka sprytna zeby samemu zrobic sobie zdjecie i zeby jeszcze widać bylo dobrze te spodenki i kazde ktore zrobilam nie wyszło, wiec sie wkurzylam i odpusciłam

no, ale w kazdym razie uwazam ze to takie rurki mocno nie są, tzn nie takie skinny mocno obcisłe w lydce. A na długosc to mi sa za długie, ale to musisz sobie zmierzyc

dziewczyny, a co wy robicie na ból kregosłupa? ja pytalam lekarza i nie moge niczym smarowac, a ból jest koszmarny na poczatku myslalam ze to od dluzszego chodzenia ale nie. Teraz non stop od poniedzialku czuje taki ucisk w krzyzu po prawej stronie, ze az promieniuje na posladek nawet schylic sie normalnie nie moge
Mnie też kręgosłup boli strasznie. Kładę się na lewy bok i kładę między kolana poduszkę. Takie leżenie na boku pomaga mi i to bardzo, ale leżę już tak od przeszło tygodnia i czuję , że bark wysiada powoli :/ Tymbardziej, że lekarz mi kazał cały czas leżeć.
zoskasamoska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 15:57   #2757
MartuNiunia87
Rozeznanie

Cytat:
a wiec tak jak zaczal mnie bardziej pobolewac kregoslup i powiedzialam lekarzowi czy moge czyms smarowac, to zapytal a czemu boli? i powiedzialam ze spadlam ze schodow wyskoczyl/przeskoczyl mi jakis kreg/krag i od tej pory boli.. bylam na nastawianiu naswietlaniu itp ale wszystko dawalo krotkotrwaly efekt.. i wtedy powiedzial ze w takim razie na konsultacje do ortopedy... a tamten ze absolutnie cesarka bo jak bede miec bole krzyzowe to nie dam rady.. plus ucisk nerwu na cos tam przy bolach partych.. nie wiem dokladnie;p w kazdym razie cc to bedzie jakos 38-39 tydzien. mogloby byc pozniej ale po pierwsze swieta po drugie ja chce konkretmnego lekarza i musze wpasowac sie w dyzur
Kurde... ja mam wadę wrodzoną, należałam do szpitala ortopedycznego w Piekarach przez całe dzieciństwo... mam skoliozę, a ale mam coś tam jeszcze w tej partii kręgosłupa krzyżowej tam... tzn właśnie nie mam jakiegoś czegoś co się zaczepia o drugie coś w momencie gdy się kręgosłup naciąga... tylko nie cholery nie mogę sobie przypomnieć jak to się nazywa... i generalnie przy pierwszym porodzie to właśnie bóle krzyżowe miałam takie od pierwszego bólu (jeszcze w domu), że myślałam, że po ścianach będę chodzić.. w tej ciąży kręgosłup boli mnie już, jak za długo sobie po chodzę itd. kurde... muszę do ortopedy iść co mi powie..... bardzo nie chcę CC, ale jak mus to mus...
Martynka- 23.02.2012

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-10-06, 16:29   #2758
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
co do cesarki to mój by pewnie chciał, bo uniknie wtedy tylu godzin porodu, skurczy i w ogóle cwaniak mało tego, po cesarce facet dostaje 2 tygodnie zwolnienia na opiekę nad żoną + 2 tygodnie tacierzyński od nowego roku heh mój to już sobie tak planuje ile wolnego w pracy mógłby miec

)
z tego co ja wiem to po porodzie sn maż tez ma jak najbardziej prawo do tych 2 tyg opieki...nie tylko po cesarce....
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 16:37   #2759
dph
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość

jaką nianię kupiłaś pochwal się no i koniecznie zrób zdjęcia tych spodni bo na pewno więcej dziewczyn jest ciekawych tak jak ja
Stary 2011-10-06, 16:43   #2760
MartuNiunia87
Rozeznanie

Cytat:

hmm.. a macałaś to co ja wybrałam?? te dokładnie?? ale ono nie będzie szeleścić, przecież materiał ma tylko z przodu i z tyłu aż chyba zaraz się ubiorę i pojadę do bobasa zobaczyć...
A wiesz, mnie interesuje to, że jest dobrą firmą po prostu i ma fajne opinie

Niektóre łóżeczka tak mają, byłam ostatnio w KAJI i tam macałam kilka taki łóżeczek i powiem, że te niektóre to tak właśnie na dotyk zalatywała na takie te tanie, szeleszczące kurtki z czasów podstawówki :P

Ja mam takie jak na foto poniżej, mój synuś dostał je od swojej chrzestnej z Anglii jak miał 5 miesięcy, spał w nim do 2,5 roku i łóżeczko nadal wygląda jak nowe my jesteśmy z niego bardzo zadowoleni, synek lubił strasznie melodyjkę, która jest w karuzeli z łóżeczka kiedy był już większy sam sobie ją włączał. Do dodatkowo lampka która jest też w karuzeli przydawała się podczas nocnego poszukiwania smoczka po łóżeczku (światło jest na tyle delikatne, że nie budziło synka). Po tym jak Tomek przestał go używać, łóżeczko spakowaliśmy do torby z kompletu i czekało do teraz - teraz będzie z niego korzystać córeczka
Jedyny feler jego to, że nie ma tego bocznego wyjścia... tzn. w instrukcji angielskiej pisze, że jest ale ja nie mogę tego znaleźć :P

Dziś szwagierka przyniosła kolejną reklamówkę ciuszków... chyba mi komoda którą przewiduję na ciuszki małej to nie starczy :P
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg hauck.jpg (36,2 KB, 21 załadowań)
Martynka- 23.02.2012

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości