|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2731 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część VII
|
#2732 |
|
Zakorzenienie
|
Zobaczymy jak to sie u nas rozlozy. Ja rodze w sierpniu i podejrzewam, ze sporo przytyje w lipcu, bo bedzie piekna pogoda, wiec pewnie bede miala problem z zatrzymywaniem wody, w poprzedniej tez tak bylo, a rodzilam we wrzesniu
|
#2733 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2734 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeszcze pamietam jak mi w ogole nie bylo widac kostek
|
|
#2735 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a u mnie w pracy to najlepsze figury maja te które mają dzieci Cytat:
w sumie dobrze by było ![]() Ja na początku miałam 54 kg co u mnie oznaczało fajną szczupłą sylwetkę. Teraz mam 62 Trochę sie zaokrągliłam ale wszyscy mówia ze figury nie straciłam jest okmyślę że w ciaży przede wszystkim powinno jeść sie zdrowiej a nie więcej . Więcej oczywiście też ale nie za dwie osoby
Edytowane przez Linka25 Czas edycji: 2012-04-03 o 11:32 |
|||
|
|
|
#2736 |
|
Zakorzenienie
|
słońce, nigdy nie jest za późno, żeby wziąć się za siebie i zgubić te kg. Nikt Cię tu nie potępia, spokojnie. Wiadomo, że łatwiej jest zrzucać jak dopiero zaczyna się tyć, ale i później nie ma rzeczy niemożliwych. Także głowa do góry!
oj pamiętam jak i moja koleżanka na to narzekała pod sam koniec ciąży. A ona faktycznie wtedy wody zatrzymywała na potęgę bidulka
|
#2737 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2738 |
|
Wtajemniczenie
|
hejka ja w 21tc miałam 5kg na plusie i myślę, że to całkiem niezły wynik ![]() głównie poszło mi w brzuch, myślę, że z 1kg w boczki i trochę też w biust bo z miseczki D mam F mi zawsze kiedy tyłam, wahania 2-3 kilo to tylko w boczki szło nogi i biodra mam bez zmian, wchodzę w spodnie sprzed ciąży i brakuje mi ok 3cm
|
#2739 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
|
|
|
#2740 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Gratulacje z okazji 100-dniówki Nie smuć się, damy radę ![]() Tez nie jestem w euforii (a wręcz przeciwnie) jak widze swoją figurę, ale pocieszam się że po wszystkim rozprawię się z tym tłuszczem i cellulitem
|
||
|
|
|
#2741 |
|
Zakorzenienie
|
Zjadłam spore śniadanie teraz (rano tylko Monte) i nareszcie dzidzia sie odezwała.
Jestem w szoku jak ona często sie przekręca raz czuję kopniaki tylko z lewej strony pępka a za parę dni już z prawej. |
|
|
|
#2742 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie dziś moje okłada po pęcherzu
No ale ważne że się rusza
|
|
|
|
#2743 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2744 |
|
Zadomowienie
|
kochana głowa do góry, wszystko zrzucimy. Ja przecież jestem na tym samym etapie co ty a mam już +9 kg
i to głównie dupsko mi urosło i brzuszek. Także nie martw się, już niedługo wakacje, porody i kilogramy polecą w dół z dnia na dzień ![]() mam taką nadzieję jak będą mieć wąty w tym sklepie to
|
|
|
|
#2745 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi wlasnie w tej ciazy strasznie poszlo w uda, tylek, biodra... W poprzedniej przytylam tylko w brzuchu i bardzo dlugo nosilam rozmiar 36, dopiero na sam koniec przestalam nosic stare spodnie.A teraz, szkoda gadac. Chcialam zalozyc sobie po domu takie krotkie spodenki, ktore nosilam jeszcze ostatniego lata. Nie przeszly mi przez uda I mam nadzieje, ze biust po ciazy mi juz nie zmaleje Lubie je dokladnie takie, jakie sa teraz. Oby takie zostaly A nawet moga sie powiekszyc.
|
|
#2746 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2747 | ||
|
Zakorzenienie
|
wrocilam z miasta.
Byłam w ciuszku i kupiłam sobie tuniczke i taki grybszt sweterek ala ponczo dluzsze , moze byc zamiast plaszcza albo na plaszcz(ale za grubo na plaszcz z brzuchem ) i zaplacilam 4 zł![]() moze wkroj do platkow z mlekiem banana? Mnie ostatnio pogoniło, i odblokowało sie wsio bo zalatwiam sie od tamtego czasu normalnie ![]() ja w 21tc miałam+5kg, ale 6,5kg miałam w 19 ale mam andz ze to bylo spuchnięcie Rowno za tydzien mam wizyte u gina i sie dowiem ile waze bede w 26tc![]() Cytat:
A nie pytaj co u nas tylko nadrabiaj cwaniaroDobrze ze z dzidzia wszystko oK!!! super, no i wkoncu wroc do nas na stałe bo ![]() ja nie bede Cie pocieszac, bo sama sie boje tez. Nie wazylam nigdy tyle a moj tz wazy zaledwie 8kg wiecej. Jeszcze troche i go dogonie ![]() no ale co zrobic. ty o ile dobrze pamietam masz tz wysokiegoa moj ledwo wyzszy odemnie, to dopiero sie czuje juz teraz jak kulka przy nim, a co dopiero bedzie potem........... Ale wrazie co, bedziemy sie motywowac po porodzie by szybko schudnąc ![]() Cytat:
![]()
|
|
#2748 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2749 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2750 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
36 to ja nigdy nie miałam... a co do biustu to mam nadzieję, że wróci do romiarów sprzed ciąży, ale nie zmieni struktury, tzn. nie obwiśnie ![]() bo jednak F albo FF to dla mnie zbyt wiele, już D/E było duże i trudne dla mnie do kupienia, przy obwodzie 75
|
|
#2751 |
|
Zadomowienie
|
Ja ważne te 48 kg bo przytylam 4! Przed ciaza było 44 . Mam 158 cm więc było ok
wczoraj tez oglądałem wózki, chyba kupimy Grandera Red, to najlepszy wozek na rynku. Zastanawiałem sie jeszcze nad Navingtonem i Tako, ale najlepszy jest grander więc chyba go kupimy.Właśnie w sumie to ja nie mogę sie połapać w tych tygodniach termin mam na 20 sierpnia z usg. Ciekawe co sie kryje w moim brzuszka. Jak chłopiec to Tymon, jak dziewczynka to Nadia i marze o dziewczynce w ostatnim czasie, pewnie dlatego ze czuje ze bedzie chłopiec ![]() ![]() najważniejsze żeby było zdrowe oczywiscie!
|
|
|
|
#2752 | |||
|
Zakorzenienie
|
Zrobiłam śniadanko i zasiadłam do wizażu, także witam Was już po śniadanku
![]() Zasnęłam dopiero ok. 2, więc jeszcze jestem w piżamie ![]() Cytat:
i chętnie się poczęstuje!Cytat:
Co do koloru, to większość będzie miała inne zdanie niż ja, bo ja wolę mocny i radosny kolorek na dziecięcym wózeczku.Cytat:
Kto by pomyślał, że nie będzie odwrotnie.
|
|||
|
|
|
#2753 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz nosze effuniakowe 75D i je kocham. Wczesniej byly mniejsze. Wole takie Zreszta TZ tez jest zachwycony nowym rozmiarem....Tez mam nadzieje, ze mi nie obwisnie.
|
|
#2754 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
branzoletka wow kolejny synuś , oj doganiają córeczki , gratki dla WAs |
|
|
|
|
#2755 |
|
Zakorzenienie
|
Zbieram się powoli do gina, odezwę się jak wrócę
|
#2757 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny, ja tylko na szybko się przywitam w nowym wątku, i zmykam. W piątek spadamy na dwutygodniowy urlop, więc teraz sporo zamieszania. Dzisiaj byliśmy u lekarza, wszystko OK, nasze dziecię obróciło się w tak piękny sposób, że było do góry nogami i tyłem, więc pooglądaliśmy sobie szczegółowo serce i to tyle atrakcji
Wszystko jednak jest OK, po urlopie jeszcze jedna wizyta i glukoza, od razu 75. Za to okazało się, że u mojego lekarza na NFZ jest 4D, tym razem niestety główny aktor przedstawienia odmówił współpracy, ale następnym razem będzie można zrobić, bo lekarz sam to zaproponował. Miła niespodzianka, nie ma co, i trochę kasy w kieszeni. Trzymajcie się wszystkie mocno, ściskam kciuki za wszystkie wizyty i postaram się jakoś nadrobić po powrocie... (PS: Z szukaniem miejsca na urlop w ciąży mieliśmy ubaw jak nigdy w życiu... Zawsze szukaliśmy maksimum atrakcji, aktywności, rzeczy do zwiedzania -- teraz ma być maksymalnie wygodnie, ciepło, wszędzie blisko i dobre jedzenie |
|
|
|
#2758 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2759 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale ci dobrze-objesz się u rodzinki aż miło
|
|
|
|
|
#2760 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no to świetne wiesci... w takim razie zdrowych, pogodnych świąt i miłego wypoczynku |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:22.

Mam nadzieje, ze nic nie pomieszalam.
Trochę sie zaokrągliłam ale wszyscy mówia ze figury nie straciłam
jest ok

mi zawsze kiedy tyłam, wahania 2-3 kilo to tylko w boczki szło
a wcale nie była taka tania.... ciekawe czy uznają reklamacje, bo właściwie to prostownicę kupiłam ciut ponad 2 lata temu, po roku się zepsuła i zaniosłam do reklamacji. Szarpałam się z nimi w sklepie przez 3 miesiące 

badanie bolało mnie jak cholera,do tego mam brać folik pregne magnez 3xpo 2 czyli tak jak było i jeszcze fenoterol 3xpół tabl. i co 4 dni nystatyne dopochwowo