Zbuntowane dwulatki szaleją, a mamy na wizażu siedzą i meliskę chleją III-IV 2010r. - Strona 92 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-12, 13:09   #2731
lindsley
Zakorzenienie

Dot.: Zbuntowane dwulatki szaleją, a mamy na wizażu siedzą i meliskę chleją III-IV 2

Cytat:
Napisane przez Gmyrelka Pokaż wiadomość
Bao daj Ty Małej spokój - marudzisz jakbyśmy była tydzień po terminie mrowak dobrze prawi, Ona musi sie wyszykowac

Madziwnia zdrowia dla Malucha i Mamy!

Ja wzięłam dzisiaj pól dnia urlopu żeby Marciego wcześniej odebrać. Dzisiaj jest proba czy sie w ogóle chociaż na chwile położy bo od poniedziałku musi na całe dnie zostawac. Siedzę w domu i na niczym sie skupić nie mogę. Mój biedny mały Misiun za jakaś h po Niego pójdę. Płacze nadal, już od samego rana ryczał przez godzinę odkąd go przyprowadzilam i pózniej co chwile poplakiwal jak siebie przypomniał szkoda mi Go strasznie. I zaczynam wątpić w to ze kiedykolwiek polubi przedszkole
Biedak. Tobie też współczuję. Aż się boję co u mnie w pn będzie

Ja też płakałam przez tydzień, mama mnie czymś tam przekupiła. TYle że rok starsza od naszych maluchów byłam...

Byliśmy na kontroli. Michał jeszcze 2 dni ma mieć antybiotyk

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 13:11   #2732
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula
Dot.: Zbuntowane dwulatki szaleją, a mamy na wizażu siedzą i meliskę chleją III-IV 2

Laski do tłustych kuchennych brudów, m.in. do okapów nadaje się taki środek do usuwania tłuszczu W5 z lidla. Pomarańczowe opakowanie z rozpylaczem. Najlepiej zdjać kratkę z okapu, wsadzić do wanny i popsikać dość mocno i zostawić na trochę, później jeszcze raz popsikać i szczoteczką przeszorować. U mnie się sprawdza idealnie

Gmyrelka biedny Marci . Wydaje mi się ze sama też musisz trochę zmienić nastawienie na bardziej pozytywne bo inaczej to faktycznie będzie lipa z przedszkola. On doskonale wyczuwa Twoje emocje i nie jest mu z tym łatwiej.
Przyzwyczai się tak ze nie będzie chciał do domu wracać
Stary 2012-09-12, 13:21   #2733
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

ania nie,ale na mieszkanie w blokach szkoda mi sie bawic w kredyty na tylelat,skoro tego nie potrzebuje zupelnie.

Umowa podpisana,rzeczy powoli mozemy przewozic a klucze odbieramy 1 pazdziernika juz sie doczekac nie moge tak mi sie chata podoba,tu przynajmniej bede mieszkac tam gdzie chce i gdzie mi sie podoba:P

Bao ja nawet nie wiem kiedy mela sie urodzila,nawet mnie nie nacinali:P
zycze ci tak samo szybkiego porodu jak moj!
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 13:40   #2734
monka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
toś jej poradziła a z POPowych literówek sie zbijacie
Miało być kichac hehe , ups , ja tam Pop literowki lubię , bo sama wale hehe

Cytat:
Bao daj Ty Małej spokój - marudzisz jakbyśmy była tydzień po terminie mrowak dobrze prawi, Ona musi sie wyszykowac

Madziwnia zdrowia dla Malucha i Mamy!

Ja wzięłam dzisiaj pól dnia urlopu żeby Marciego wcześniej odebrać. Dzisiaj jest proba czy sie w ogóle chociaż na chwile położy bo od poniedziałku musi na całe dnie zostawac. Siedzę w domu i na niczym sie skupić nie mogę. Mój biedny mały Misiun za jakaś h po Niego pójdę. Płacze nadal, już od samego rana ryczał przez godzinę odkąd go przyprowadzilam i pózniej co chwile poplakiwal jak siebie przypomniał szkoda mi Go strasznie. I zaczynam wątpić w to ze kiedykolwiek polubi przedszkole
Oj joj no szkoda go strasznie z tego co opisujesz , oby sie szybko dostosował , bo wyjścia nie ma, albo niania na rok i potem kolejna próba, no bo przecież z pracy sie nie zwolnisz , jakoś musicie obydwoje dać radę. Może nakrecaj go jakoś , ma jakaś ulubiona zabawkę? Niech z nią chodzi, albo idzicie i razem coś kupcie, może jakiegoś misia , kotka i powiesz mu ze jak zateskni za mamusia to niech mocno go przytuli i ucaluje tak jakby w tym momencie tulil mamę . Albo jakiś rytuał przed czy po przedszkolu, jakies karmienie kaczek, czy pójście tam gdzie go coś fascynuje . Np moj uwielbia ciężarówki ( pociągi) , wozy strażackie to bym z nim np przed albo po chodziła zeby poglądac , albo wejść do środka .
Albo niech w kieszeni ma twoje zdjęcie i jak bedzie mu smutno to niech je pocaluje , tylko czy skuma i czy nie bedzie bardziej płakał.

---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ----------

Dobrze by było jakby miał tak jakiegoś kolegę, może dało by radę skumac sie z jakaś matka po pracy czy w weekend zeby chłopaki sie poznali , czy w parku na jakaś godzinie czy na kawę zaprosić. Chłopaki sie pobawia, zakoleguja , łatwiej wtedy bedzie mu zostawac bo zobaczy kolegę i poczuje sie lepiej, pewniej . Chociaż nasze dzieci jeszcze za małe na wielkie przyjaźnie , ale może coś drygnie , jakaś mała przyjaźń .

Edytowane przez monka23
Czas edycji: 2012-09-12 o 13:33
monka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 13:43   #2735
P0P70
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
tak, tak-czasem zdarza mi się sypnąć jakąś niezwykła mądrościąa szczególnie, że piszę to jako NIEciężarna
Nie bądź taka skromna

Cytat:

Gmyrelka - . Mi też serce by pękało jakbym wiedziała ze moje kochanie tak płacze.

Megi - a dlaczego przeniosłaś Igora do innej grupy? I o co chodzi z psychologiem?

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 14:39   #2736
megi-megi
Zakorzenienie

Stary Igor jest, to go przenieśli do starych
A pani psycholog w klubie powiedziała, że Igor nie nawiązuje typowych w jego wieku relacji z innymi dziećmi. Generalnie Igor ma gdzieś te zabawy, które dzieci uwielbiają. Evi wczoraj pisała, że jej mała nie chciała opuścić pociągu w przedszkolu, tak jej się podobało. Igor u siebie nawet nie chciał się w to bawić. A jak bawię się z nim w domu w pociąg to mu się podoba. Nie wiem - dostaliśmy namiary na jakiegoś specjalistę i zobaczymy, co powie.
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 14:45   #2737
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Megi u mnie cała klasa uwielbiała grać w kosza na wf-ie ja nie znosiłam i do dziś dostaję gęsiej skórki na samą myśl.
Kto powiedział że wszystkie dzieci muszą lubić te same zabawy

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-09-12, 15:07   #2738
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monka23 Pokaż wiadomość
Byliśmy na bilansie , mały ma 89 cm i 12, 9 kg . Expresowa wizyta , bo nie było czego sie czepic .

Nataszka no co ty , nie masz co robić? Tak ci sie nudzi ze zachorowalas? kupuj sie bo na panienskim masz sie bawić a nie kochać i prychac .
Jak tam twój kolor włosów? Odrosty?
Ja chyba sie tutaj wybiore na farbowanie , a w pl tylko podreperuje fryzurę . Chce sie na jasny przefarbowac , muszę pogadać z fryzjerka , problem w tym ze nie mam tutaj sprawdzonej i trochę boje sie zaryzykować .
Super wynik małego, ma takie same "parametry" jak moja żabka, tylko moja wazy 12,300
Moj kolor wlosow ok, odrosty juz duze, jutro ide do fryzjera, pewnie z 3 godziny posiedze... ciekawe co tym razem mi wyjdzie
tez cie korci jasnyja nie zaluje, nie zniszczyly mi sie tak wlosy jak ostatnio, naprawdechyba zasluga fryzjera...

musze sie kurowac no kur.de musze!! moze to taki znak ze mam na ten panienski nie isc
Cytat:
hehe, zrozumiałam na szczęscie
Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Stary Igor jest, to go przenieśli do starych
A pani psycholog w klubie powiedziała, że Igor nie nawiązuje typowych w jego wieku relacji z innymi dziećmi. Generalnie Igor ma gdzieś te zabawy, które dzieci uwielbiają. Evi wczoraj pisała, że jej mała nie chciała opuścić pociągu w przedszkolu, tak jej się podobało. Igor u siebie nawet nie chciał się w to bawić. A jak bawię się z nim w domu w pociąg to mu się podoba. Nie wiem - dostaliśmy namiary na jakiegoś specjalistę i zobaczymy, co powie.
Masakra... z jednej strony dobrze ze sygnalizuja ze cos jest nie tak, to prawda ze kazdy nie jest taki sam ale oni troszke mam nadzieje sie znają na tym i lepiej ze sygnalizuja niz by siedzieli i mieli to gdzies, prawda?

---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ----------

Gmyrelka nie mam słów na to co piszesz, nie wiem co bym zrobiła gdyby mi tak Amelcia płakała... miejmy nadzieje ze w koncu to sie zmieni,
nataszka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 15:56   #2739
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
Megi u mnie cała klasa uwielbiała grać w kosza na wf-ie ja nie znosiłam i do dziś dostaję gęsiej skórki na samą myśl.
jakbyś o mnie pisała...też nienawidziłam koszykówki, wiecznie zarobiłam albo w łeb albo mi palca wybili, albo paznokieć złamany...bo ja knypek i sie nie nadawałam do tego; wogole wfu nienawidziłam i wiecznie miałam zatargi z n-lem
Megi - wiesz, ja jakoś tak nie za specjalnie ufam psychologom dziecięcym nie wiem czy to takie wiarygodne obserwując dziecko 2,5 letnie, które nie mówi na tyle, zeby obcy sie znim porozumiał jak ze starym, a tylko na podstawie tych obserwacji wysnuwać takie wnioski... ciś jest nie tak, bo nie bawi sie z dziećmi, bo nie interesują go takie czy inne zabawy a większość dzieci tak....dla mnie to bzdura...coś nie tak to by było jakby Igor był apatyczny, płaczliwy, agresywny, siedział na stołku w kącie i bujał się - tu z obserwacji można by coś przypuszczać, a to, ze się nie bawi w to co reszta - ja nie sądzę żeby to był jakiś problem...

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 16:10   #2740
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
jakbyś o mnie pisała...też nienawidziłam koszykówki, wiecznie zarobiłam albo w łeb albo mi palca wybili, albo paznokieć złamany...bo ja knypek i sie nie nadawałam do tego; wogole wfu nienawidziłam i wiecznie miałam zatargi z n-lem
Megi - wiesz, ja jakoś tak nie za specjalnie ufam psychologom dziecięcym nie wiem czy to takie wiarygodne obserwując dziecko 2,5 letnie, które nie mówi na tyle, zeby obcy sie znim porozumiał jak ze starym, a tylko na podstawie tych obserwacji wysnuwać takie wnioski... ciś jest nie tak, bo nie bawi sie z dziećmi, bo nie interesują go takie czy inne zabawy a większość dzieci tak....dla mnie to bzdura...coś nie tak to by było jakby Igor był apatyczny, płaczliwy, agresywny, siedział na stołku w kącie i bujał się - tu z obserwacji można by coś przypuszczać, a to, ze się nie bawi w to co reszta - ja nie sądzę żeby to był jakiś problem...
Bao ja tam knypkiem nigdy nie byłam Moje problemy z w-f zaczęły się po zmianie szkoły a koszykówka to była moja zmora.

Co do psychologów to można mieć różne zdanie (jak ze wszystkim). Czasami faktycznie mogą coś wypatrzeć ale nie po jednej sesji (45 - 60 min.) zwłaszcza u takich małych dzieci. Wizyta raczej nie powinna zaszkodzić a zawsze można sprawdzić czy faktycznie jest się czym przejmować.
Osobiście nie lubię porównywania takich dzieci bo są naprawdę bardzo różne i same o tym doskonale wiemy czytając o dzieciaczkach innych dziewczyn. Nie wszystkie dzieci w równym stopniu lubią rowerki biegowe, puzzle, rysowanie, zabawy w piasku itd. Ale czy to znaczy że coś jest nie tak ? Chyba nie. Fachowiec ze mnie żaden (mimo że po pedagogice ) ale kurcze czy powinnam się zacząć martwić bo Zosia nie lubi spinek, gumek i nic we włosach a najbardziej to lubi piłkę i autka Porównuję na szybko do Amelki Nataszkowej - takiej książkowej dziewczynki (damy)
Stary 2012-09-12, 16:34   #2741
monka23
Zakorzenienie

Ja wf uwielbialam , jeździłam na wszystkie zawody , w kosza , w ręczna , biegi, rzuty pileczkami, skoki w dal i wracałam z dyplomami . To były czasy

Nataszka hehe oj ten jasny kolor to mi juz od dawna w głowie siedzi, jak byłam na wiosnę w pl to miałam farbowac , ale mi odradzila . Teraz je podreperowalam więc może sie uda . Ciekawe co ci zrobi , dalej chcesz na jasno? Bardziej jaśniejsze? Czy ten sam kolor?

Plecy , nogi ,mnie dziś straaaasznie bolą , ciekawe czy dam radę ćwiczyć .
monka23 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-09-12, 16:49   #2742
megi-megi
Zakorzenienie

Wiecie, ja wiem, że Igor ma inne zainteresowania niż większość. Ale chce sprawdzić, czy to kwestia osobowości czy jakieś zaburzenia rozwoju czy inny pies. W dodatku większość jego problemów wg mnie wynika z jego braku komunikacji, na pewno mu ciężko jak np. w grupie tylko on nie mówi. Reszta sobie gada, kłóci się i wyzywa, a on co? Nic. Myślę, że przez to nawet nie stara się pewnych rzeczy rozumieć. Ale może coś więcej. Nie mam wątpliwości, co do jego inteligencji. Jak czasem wykombinuje coś, żeby osiągnąć swój cel, to aż jestem zaskoczona. Może są jakieś takie oczywiste "markery", które doświadczony psycholog może wychwycić. A może właśnie powie, że jest ok i będę zadowolona.

---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:44 ----------

Ja nienawidziłam wf-u.
Co ciekawe, jak już miałam z nim spokój, zaczęłam być aktywna fizycznie. Okazało się, że mam kawał potencjału w sportach wytrzymałościowych i niezły power w siłowych. Ale gry grupowe do tej pory to moja zmora. Nie każdy lubi zbijaki, siatkówkę czy kosza.
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 17:11   #2743
mrowak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Nie bądź taka skromna

Cytat:
a ja takim samym uczuciem darzyłam siatkówkę-no nie cierpiałam zmory-łapy bolą, siniaki jakieś, odbijać nie umiałam i za cholerę nie kumałam o co chodzi w tym ustawieniu
Za to koszykówka....mmmmm....na wet grałam w drużynie szkolnej w podstawówce
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 17:33   #2744
P0P70
Zakorzenienie

Cytat:
Ja uwielbiałam kosza.
Grałam w pierwszej piątce i nasza drużyna była pierwsza w makroregione.
I wzrost nie miał znaczenia bo ja też kurdupel. Inne sporty też lubiłam. Nie lubię tylko biegać na długich dystansach.

Megi - dobrze sprawdzić. Psycholodzy mają swoje sposoby.

Stary 2012-09-12, 17:49   #2745
mrowak
Zakorzenienie

O PoP, to już mamy 2/5 drużyny koszykarskiej skompletowane Zawsze czułam, że coś nas łączy
Stary 2012-09-12, 18:44   #2746
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Wiecie, ja wiem, że Igor ma inne zainteresowania niż większość. Ale chce sprawdzić, czy to kwestia osobowości czy jakieś zaburzenia rozwoju czy inny pies. W dodatku większość jego problemów wg mnie wynika z jego braku komunikacji, na pewno mu ciężko jak np. w grupie tylko on nie mówi. Reszta sobie gada, kłóci się i wyzywa, a on co? Nic. Myślę, że przez to nawet nie stara się pewnych rzeczy rozumieć. Ale może coś więcej. Nie mam wątpliwości, co do jego inteligencji. Jak czasem wykombinuje coś, żeby osiągnąć swój cel, to aż jestem zaskoczona. Może są jakieś takie oczywiste "markery", które doświadczony psycholog może wychwycić. A może właśnie powie, że jest ok i będę zadowolona.

---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:44 ----------

Ja nienawidziłam wf-u.
Co ciekawe, jak już miałam z nim spokój, zaczęłam być aktywna fizycznie. Okazało się, że mam kawał potencjału w sportach wytrzymałościowych i niezły power w siłowych. Ale gry grupowe do tej pory to moja zmora. Nie każdy lubi zbijaki, siatkówkę czy kosza.
Megi w rzeczy samej jeżeli uważasz że trzeba sprawdzić to trzeba. To w końcu Ty jesteś z Igorem najbliżej. Oczywiście doświadczony psycholog wyłapie to co potrzebuje. Ja tylko uważam ze nie można tego zrobić na jednej sesji z takim maluchem. Ale pewnie jak będzie trzeba więcej wizyt to się o tym dowiesz.

Ten wf to tak jak ja. Moja aktywność się bardzo wzmogła jak już go nie miałam U nas w szkole nikt nie patrzył na indywidualne zainteresowanie sportami tylko na tabelki, wyniki itp. Oczywiście najlepiej było dać dzieciakom piłkę i grajcie w kosza
Stary 2012-09-12, 19:00   #2747
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
O PoP, to już mamy 2/5 drużyny koszykarskiej skompletowane Zawsze czułam, że coś nas łączy
TO ja mogę być ta trzecie chociaż wieki nie grałam Lubię też siatkę i ping-ponga
U mnie w liceum same dziewczyny z pazurkami były i jak mieliśmy wybór sali - duża do gry właśnie w kosza czy w siatkę czy mała - do areobiku to tylko ja chciałam na dużą

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 19:23   #2748
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
Osobiście nie lubię porównywania takich dzieci bo są naprawdę bardzo różne i same o tym doskonale wiemy czytając o dzieciaczkach innych dziewczyn. Nie wszystkie dzieci w równym stopniu lubią rowerki biegowe, puzzle, rysowanie, zabawy w piasku itd. Ale czy to znaczy że coś jest nie tak ? Chyba nie. Fachowiec ze mnie żaden (mimo że po pedagogice ) ale kurcze czy powinnam się zacząć martwić bo Zosia nie lubi spinek, gumek i nic we włosach a najbardziej to lubi piłkę i autka Porównuję na szybko do Amelki Nataszkowej - takiej książkowej dziewczynki (damy)
no moje dziecko to ksiazkowa dziewczynka ale ma to swoje minusy a moze i psycholog by sie przyczepil ze za bardzo moze jej cos narzucam itd a tak w cale nie jest, macie racje, kazde dziecko jest INNE

Cytat:
Napisane przez monka23 Pokaż wiadomość
Ja wf uwielbialam , jeździłam na wszystkie zawody , w kosza , w ręczna , biegi, rzuty pileczkami, skoki w dal i wracałam z dyplomami . To były czasy

Nataszka hehe oj ten jasny kolor to mi juz od dawna w głowie siedzi, jak byłam na wiosnę w pl to miałam farbowac , ale mi odradzila . Teraz je podreperowalam więc może sie uda . Ciekawe co ci zrobi , dalej chcesz na jasno? Bardziej jaśniejsze? Czy ten sam kolor?

Plecy , nogi ,mnie dziś straaaasznie bolą , ciekawe czy dam radę ćwiczyć .
Chce dalej na jasno, troszke jasniejsze bo teraz sie wyplukaly i sa ciemniejsze, ciekawe co teraz mi wyjdzie, bardzo ciekawa jestem, czy wy lubicie u fryzjera siedziec? ja nie bardzo
Stary 2012-09-12, 19:26   #2749
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

To i ja dołączam do drużyny Kocham sport wszelaki! W podstawówce brałam udział w wielu zawodach i nawet w 6 klasie wygrałam drużynowe mistrzostwo Polski w 4-boju lekkoatletycznym

Właśnie z siłki wróciłam. Poszłam na fat burning, ale laska była tak niemrawa, że zrezygnowałam na rzecz bieżni! Kurde jak super się biega!! Po pierwszym kryzysie, pomaszerowałam i znowu w bieg - ekstra normalnie i chyba zacznę biegać. Tylko Madzia - od czego zacząć?? Daj mi wskazówki zarówno na bieżnię jak i na dwór plisss plisss plisss

madzia Ty półmaraton w ponad 2h przebiegłaś ??!! Ja tu się waham czy nie spróbować w run warsaw wziąć udziału - 10km i limit czasu 2h, ale mam wątpliwości czy bym się zmieściła

Edytowane przez Gmyrelka
Czas edycji: 2012-09-12 o 19:41
Gmyrelka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-09-12, 20:14   #2750
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
To i ja dołączam do drużyny Kocham sport wszelaki! W podstawówce brałam udział w wielu zawodach i nawet w 6 klasie wygrałam drużynowe mistrzostwo Polski w 4-boju lekkoatletycznym

Właśnie z siłki wróciłam. Poszłam na fat burning, ale laska była tak niemrawa, że zrezygnowałam na rzecz bieżni! Kurde jak super się biega!! Po pierwszym kryzysie, pomaszerowałam i znowu w bieg - ekstra normalnie i chyba zacznę biegać. Tylko Madzia - od czego zacząć?? Daj mi wskazówki zarówno na bieżnię jak i na dwór plisss plisss plisss

madzia Ty półmaraton w ponad 2h przebiegłaś ??!! Ja tu się waham czy nie spróbować w run warsaw wziąć udziału - 10km i limit czasu 2h, ale mam wątpliwości czy bym się zmieściła
gmyrcia szalejesz...
Stary 2012-09-12, 20:15   #2751
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Gmyrelka zapisuj sie spokojnie sie zmiescisz. U nas na 10kmczesto limity czasu 1h. Taki dziadzius 76lat ostatnio 10km w 59min zrobil,a polmaraton w 2h34min,ja mu zawsze dopinguje.
Ja 10km najlepiej to w 50min zrobilam raz jeden.

Ja tez chetnie bym sie zapisala do druzyny

Dzisiaj wkoncu poszlismy dzialki ogladac,heh na koniec lata.
To z murowana altanka taka fajna obsadzona 1200,a puste darmowo mozna brac. Tz w sobote idzie jeszcze inne obejrzec ja bede na biegach .

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 20:35   #2752
mrowak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
Dzisiaj wkoncu poszlismy dzialki ogladac,heh na koniec lata.
To z murowana altanka taka fajna obsadzona 1200,a puste darmowo mozna brac. Tz w sobote idzie jeszcze inne obejrzec ja bede na biegach .
ile???? możesz mi to słownie napisać, proszę?
Stary 2012-09-12, 20:45   #2753
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Witam,

Dziewczyny fajnie się czyta o ucieczkach Waszych dzieci. Wyobraziłam sobie jak MAdzia ciągnie na smyczy Erina. JA tak swojego Igora ciągnę bo on na smyczy nie chce chodzić a nie pomyślałam żeby mu deskorolkę podstawić.
Oczywiście tak fajnie to nie jest jak własne ucieka. Nam już parę razy dziecko zginęło w sklepie. Zaplecze w biedronce też mamy opanowane. Najgorzej jest jak jesteśmy z TZ razem bo wtedy jakoś tak jedno ogląda się na drugie a Oliwka ucieka.

A wracając do przedszkola to Oliwka chyba jakoś się stresuje. Już dwa razy nam się zesikała w przedszkolu a w domu jej się to nie zdarza a może to dlatego że tam wiele ciekawych rzeczy i na srodku nie stoi nocnik.

B ao - urodziłaś??
Ola dla odmiany potrafi zlać się w domu czasem . wczoraj np. w przedszkolu kilka razy była kupa w gaciach

Cytat:

Wczoraj kupiłam Zosi tran który Asia polecała i zapłaciłam 27,90. Mam tylko jedno pytanie co robicie jak mijają 3 m-ce od momentu otwarcia ? Jest cały zużyty czy zostaje coś ? Wypijacie sami ?

.
Podaję do końca a co tam niby ma się zepsuć . zresztą zawsze miałam w nosie te oznaczenia na opakowaniach . Bez przesady oczywiście , ale raczej na to nie patrzę .

Cytat:
Bao ja tam knypkiem nigdy nie byłam Moje problemy z w-f zaczęły się po zmianie szkoły a koszykówka to była moja zmora.

Co do psychologów to można mieć różne zdanie (jak ze wszystkim). Czasami faktycznie mogą coś wypatrzeć ale nie po jednej sesji (45 - 60 min.) zwłaszcza u takich małych dzieci. Wizyta raczej nie powinna zaszkodzić a zawsze można sprawdzić czy faktycznie jest się czym przejmować.
Osobiście nie lubię porównywania takich dzieci bo są naprawdę bardzo różne i same o tym doskonale wiemy czytając o dzieciaczkach innych dziewczyn. Nie wszystkie dzieci w równym stopniu lubią rowerki biegowe, puzzle, rysowanie, zabawy w piasku itd. Ale czy to znaczy że coś jest nie tak ? Chyba nie. Fachowiec ze mnie żaden (mimo że po pedagogice ) ale kurcze czy powinnam się zacząć martwić bo Zosia nie lubi spinek, gumek i nic we włosach a najbardziej to lubi piłkę i autka :confused: Porównuję na szybko do Amelki Nataszkowej - takiej książkowej dziewczynki (damy)
Brat , brat , brat Olka kocha autka i książki z Tomkiem . Dziś ona wybierała bajkę na wieczór , to oczywiście zawsze są auta albo Tomek .
Koraliki , spinki i sukienki też bardzo lubi . Akurat jedno i drugie lubi .

Cytat:

a ja takim samym uczuciem darzyłam siatkówkę-no nie cierpiałam zmory-łapy bolą, siniaki jakieś, odbijać nie umiałam i za cholerę nie kumałam o co chodzi w tym ustawieniu
Za to koszykówka....mmmmm....na wet grałam w drużynie szkolnej w podstawówce
Ja tez grałam , tym bardziej że ja wysoka .
W siatkę za to mało grałam i przez to że nie gram zA dobrze to nie lubię .

Zimno się cholera zrobiło i do tego pada . No ale co kiedyś ten koniec lata musiał nastapić
Za kilka dni mamy w pracę przeprowadzkę . Ale będzie sajgon
Olka oprotestowuje kolacje ostatnio . Za karę siedzi u siebie . Zwykle przez 15 min się namyśli i potem zjada przez pół godziny jedną kanapkę .
Moje dziecko by w tej reklamie danona jogurtu do płatków , mogło występować . Żuje pół godziny aż nie raz szlag mnie trafia .

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-09-12, 20:45   #2754
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Madzia ale mialas mi napisać jak w ogóle sie do tego przygotować

Gmyrelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 20:50   #2755
P0P70
Zakorzenienie

Cytat:
też Cię lubię.

Jak dobrze policzyłam to już piętkę mamy. teraz tylko pozycje musimy przypisać. Ja najlepiej się czuję w obronie. Koszykówkę kocham za to że to taki sport kontaktowy- zawsze można komuś przywalić.
Często byłam usuwana z boiska za faule i te normalne i techniczne (za wyzywanie sędziego).

Stary 2012-09-12, 20:54   #2756
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

U nas też dość poważnie się ochłodziło i niedawno była burza.

Jutro mają być butki zimowe w lidlu dla naszych bąbli więc się chyba wybierzemy. W ubiegłym roku kupiłam Zosi i sprawdziły się bardzo dobrze.

Znam już wyniki dzisiejszego testu na którym nie byłam. Wyobraźcie sobie że jedna osoba miała maksymalną ilość punktów .
Stary 2012-09-12, 20:57   #2757
P0P70
Zakorzenienie

Iza - czyli jednak dobrze że nie poszłaś.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-09-12, 21:12   #2758
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Ania brat, brat ... zabawki leżą sobie dość swobodnie i stąd zainteresowanie nimi
Koraliki to Zosia lubi ale bawić się nimi i zerwać np. nitkę żeby później je łapać Dzisiaj dość mocno była zainteresowana spineczkami jak ja oglądałam bluzy dla mojej mamy

---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ----------

Pop myślę że dobrze że nie poszłam. Kolega Tż powiedział ze mogłam iść bo te pytania się powtarzają i na inne stanowisko mogę kiedyś startować. Dla mnie to bez sensu. To takie zatrudnianie wybranych osób w zgodzie z prawem.
A i test wyglądał tak że było 30 pytań, 30 min. i był to test wielokrotnego wyboru czyli na 4 możliwości 4 mogły być prawidłowe albo 4 błędne.
Stary 2012-09-12, 21:13   #2759
P0P70
Zakorzenienie

Oliwka nie ma brata a też od początku lubi samochody. Kiteczek i spineczek nie lubi. Lalkami i wózkami zaczęła się teraz interesować ale to pod wpływem Nataszy.

Zapomniałam Wam napisać że w poniedziałek Tz rano pod przedszkolem policja zatrzymała. sprawdzali jak dzieci są przewożone. Oliwa za to że była w foteliku i pozapinana to dostała maskotkę.

Stary 2012-09-12, 21:18   #2760
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Madzia ale mialas mi napisać jak w ogóle sie do tego przygotować
Buty na nogi i biegać

Cytat:
też Cię lubię.

Jak dobrze policzyłam to już piętkę mamy. teraz tylko pozycje musimy przypisać. Ja najlepiej się czuję w obronie. Koszykówkę kocham za to że to taki sport kontaktowy- zawsze można komuś przywalić.
Często byłam usuwana z boiska za faule i te normalne i techniczne (za wyzywanie sędziego).
Ja w ataku zwykle grałam . U nas była w drużynie taka dośc niska dziewczyna Sylwia . I ona zawsze z tajniaka łokciami po żebrach waliła Nikt nigdy nic nie widział

Cytat:
Oliwka nie ma brata a też od początku lubi samochody. Kiteczek i spineczek nie lubi. Lalkami i wózkami zaczęła się teraz interesować ale to pod wpływem Nataszy.

Zapomniałam Wam napisać że w poniedziałek Tz rano pod przedszkolem policja zatrzymała. sprawdzali jak dzieci są przewożone. Oliwa za to że była w foteliku i pozapinana to dostała maskotkę.
Na jakimś kanale dzieciowym teraz reklama leci o zapinaniu w fotelikach . Taka z pancernikiem . I teraz jak ich wsadzam do auta to ciągle o tym pancerniku słyszę . Oj u mnie by tak mogli sobie postać , bo czasem jak się popatrzy

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości