W³ochy -wiza¿anki z W³och cz. III - Strona 92 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Emigrantki

Notka

Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wiza¿anek. Wejd¼, poznaj rodaczki, wymieñ siê opiniami i swoim do¶wiadczeniem.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2013-05-05, 15:43   #2731
principessina
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 7 083
Dot.: W³ochy -wiza¿anki z W³och cz. III

Ciao Dziewczynki z rana wybralismy sie po prezent dla synka, oczywiscie nic innego nie dal nam poogladac, pozostal gorzki posmak w ustach, ledwo na witryny popatrzylam

cucciola79 a dziekuje mamy sie niezle, goraco, popoludniu jade z Flavciem kupic mu sandalki, Twoja juz ma?

bambi smieszna to wujostwo Twojego Tzta chyba nigdy nigdzie nie byli hehe powiem Ci, ze znajomi mojego meza byli b. ciekawi Polski i cieszyli sie na wyjazd, podobnie jak ta ciocia Twojego Tzta, sporo osob zatrzymalo sie tydzien w Pl, zwidzali Krakow, Auschwitz ect., odosnie ludzi z pracy to w Polsce np. prosi sie tylko na slub, moze tu poprostu nie ma tez zwyczaju proszenia na wesele? my prosilismy tylko naprawde bliskie osoby...

evelinarav
czy my napewno mieszkamy obydwie w tej samej It? u mnie lato w pelni
Stary 2013-05-05, 19:52   #2732
zagubiona_w_swoich_snach
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 477

Dziewczyny, a mieszka która¶ z Was w Rzymie lub okolicach? Jak tam jest z jazd± samochodem? Bardzo trudno?
zagubiona_w_swoich_snach jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-05-05, 20:19   #2733
cucciola79
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 998

Cytat:
Napisane przez principessina Poka¿ wiadomo¶æ
Ciao Dziewczynki z rana wybralismy sie po prezent dla synka, oczywiscie nic innego nie dal nam poogladac, pozostal gorzki posmak w ustach, ledwo na witryny popatrzylam

cucciola79 a dziekuje mamy sie niezle, goraco, popoludniu jade z Flavciem kupic mu sandalki, Twoja juz ma?https://static.wizaz.pl/forum/images...ons/1_jupi.gif

bambi smieszna to wujostwo Twojego Tzta chyba nigdy nigdzie nie byli hehe powiem Ci, ze znajomi mojego meza byli b. ciekawi Polski i cieszyli sie na wyjazd, podobnie jak ta ciocia Twojego Tzta, sporo osob zatrzymalo sie tydzien w Pl, zwidzali Krakow, Auschwitz ect., odosnie ludzi z pracy to w Polsce np. prosi sie tylko na slub, moze tu poprostu nie ma tez zwyczaju proszenia na wesele? my prosilismy tylko naprawde bliskie osoby...

evelinarav
ma takie zakryte ale na lato musze jej jakies odkryte kupic
hmm...a moze robcie tak na raty najpierw Ty idz poogladac i zostaw Flavia z mezem przed sklepem a pozniej cambio??!!

a mialam Ci linka wrzucic bo prezent juz zapakowany:
http://compare.ebay.it/like/30081322...PriceItemTypes

fajni Ci znajomi Twojego Tz.ta nasi jak maja leciec do Polski to wola Caraibiw/g nich w Polsce to bieda z nedza
cucciola79 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-05-05, 22:04   #2734
cuciola
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 10 227
GG do cuciola
W³ochy -wiza¿anki z W³och cz. III

Czesc ja juz w Katowicach. Sprawnie podroz poszla bo malo stawalismy. Do czwartku naciesze sie jeszcze rodzinka
Cucci moj tz jak 1 raz przyjezdzal to tez sobie wiozl makaron hihi i teraz tez czesto wozimy mimo ze jest, to w it jednak chyba taniej na promocji mimo ze w euro a Wlosi jak to oni,lubia miec swoje i swoje chwala. Pewnie nie pojmuja jak mozna kupowac ich produkty w obcym kraju to wola kupic u zrodla

Wys³ane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

cuciola jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-05-06, 08:29   #2735
alcon
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 874

Bambi jak tam Twoje zdrowie?
Mo¿e oni na pocz±tku tak stêkaj±, a jak przyjdzie co do czego to przyjad± Nie wiem czemu takie reakcje?
U nas tylko trzem rodzinom nasz ¶lub jest"nie na rêkê". Wujek z rodzin±- musi opiekowaæ dziadkami, ciotka z rodzin±- ona jest trochê stukniêta,wiêc pewnie koniec koñców nie przyjedzie i przyjaciel T¿ ze studiów-ma syna 8 miesiêcznego i u¿y³ dziecko jako wymówkê Z pracy T¿ zapraszamy tylko dwie pary.

W mojej polskiej firmie albo wywiesza³o siê zawiadomienie o ¶lubie, albo zapraszano delegacjê-kilka osób. No, ale jak siê ma dobre kontakty z kilkoma osobami dlaczego nie zaprosiæ ich osobno...

Bambi nie martw siê bêdzie piêknie! Najwa¿niejsze,¿e bêdziesz Ty i Twój T¿.

Dziewczyny, naprawdê s± tacy co zabieraj± swoj± pastê i sugo w podró¿?

Zagubiona ja nie mieszkam, ale kierowa³am w Rzymie. Czy trudno? W Napoli chyba trudniej? Wg.mnie jazda samochodem w It bardzo siê ró¿ni od tej w Polsce czy Niemczech. Im dalej na po³udnie tym musisz bardziej czujna, przewidywaæ mo¿liwe ruchy innych kierowców, nie byæ tak przywi±zana do zasad itd. Trzeba uwa¿aæ na skutery, bo wyprzedzaj± z prawej i lewej... Musisz mieæ oczy i uszy szeroko otwarte...

alcon jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-05-06, 08:36   #2736
zagubiona_w_swoich_snach
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alcon Poka¿ wiadomo¶æ

Zagubiona ja nie mieszkam, ale kierowa³am w Rzymie. Czy trudno? W Napoli chyba trudniej? Wg.mnie jazda samochodem w It bardzo siê ró¿ni od tej w Polsce czy Niemczech. Im dalej na po³udnie tym musisz bardziej czujna, przewidywaæ mo¿liwe ruchy innych kierowców, nie byæ tak przywi±zana do zasad itd. Trzeba uwa¿aæ na skutery, bo wyprzedzaj± z prawej i lewej... Musisz mieæ oczy i uszy szeroko otwarte...

Nie pocieszy³a¶ mnieA jak z parkowaniem? Trzeba siê naszukac wolnego miejsca ¿eby zaparkowaæ a miarê ³atwo czy jedyne dostêpne miejsca to takie rpzy ktorych ¶redni kierowca czyli ja prêdzej siê rozp³acze ni¿ wjedzie ?:P skuterów siê obawiam bardzo, tak jak w Pl nie przepaam za wyprzedzaniem rowerzystów
Stary 2013-05-06, 09:16   #2737
mmarcepan
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 828
R: W³ochy -wiza¿anki z W³och cz. III

cuci naciesz siê rodzink±!

zagubiona ja prawo jazdy robi³am tutaj ale wiem ¿e najwiêksz± ró¿nic± miêdzy kierowcami polskimi i w³oskimi jest to ¿e w³osi nie wiedz± do czego s³u¿± kierunkowskazy niestety w ka¿dym wiêkszym mie¶cie jest problem z parkingami

ale¿ u mnie jest okropna pogoda... taka listopada rsczej ni¿ majowa

Inviato dal mio GT-I9300 con Tapatalk 2

mmarcepan jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2013-05-06, 13:31   #2738
cucciola79
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cuciola Poka¿ wiadomo¶æ
Czesc ja juz w Katowicach. Sprawnie podroz poszla bo malo stawalismy. Do czwartku naciesze sie jeszcze rodzinka
Cucci moj tz jak 1 raz przyjezdzal to tez sobie wiozl makaron hihi i teraz tez czesto wozimy mimo ze jest, to w it jednak chyba taniej na promocji mimo ze w euro a Wlosi jak to oni,lubia miec swoje i swoje chwala. Pewnie nie pojmuja jak mozna kupowac ich produkty w obcym kraju to wola kupic u zrodla

woow a TY juz w Katowicach kochanacala Polske zjechalas
hihihi Barilla we Wloszech to jak twierdza prawdziwa Barilla

Cytat:
Napisane przez zagubiona_w_swoich_snach Poka¿ wiadomo¶æ
Nie pocieszy³a¶ mnieA jak z parkowaniem? Trzeba siê naszukac wolnego miejsca ¿eby zaparkowaæ a miarê ³atwo czy jedyne dostêpne miejsca to takie rpzy ktorych ¶redni kierowca czyli ja prêdzej siê rozp³acze ni¿ wjedzie ?:P skuterów siê obawiam bardzo, tak jak w Pl nie przepaam za wyprzedzaniem rowerzystów
ojj nie martw sie bedzie dobrze zaraz sie wbijeszwazne ruszac sie bo oni nie lubia jak ktos jedzie 30/h tempo slimaka zaraz beda ci trabic
Stary 2013-05-06, 13:32   #2739
principessina
Zakorzenienie

Hej ho co porabiacie ciekawego?

Cytat:
Dziewczyny, a mieszka która¶ z Was w Rzymie lub okolicach? Jak tam jest z jazd± samochodem? Bardzo trudno?
w Rzymie jezdzi sie calkiem dobrze, tylko trzeba tez troche znac same miasto, wloskie miasta maja do siebie to ze jest duzo ulic jednokierunkowych, jesli zle skercisz, to musisz duzo objezdzac, no i pamietaj o ZTL czyli ze nie mozna wjezdzac do centrum bez pozwolenia

Cytat:
Napisane przez cucciola79 Poka¿ wiadomo¶æ
ma takie zakryte ale na lato musze jej jakies odkryte kupic
hmm...a moze robcie tak na raty najpierw Ty idz poogladac i zostaw Flavia z mezem przed sklepem a pozniej cambio??!!

fajni Ci znajomi Twojego Tz.ta nasi jak maja leciec do Polski to wola Caraibiw/g nich w Polsce to bieda z nedza
tak maz czasem zajmuje sie Flavciem z ja chodze po sklepach, ale mu sie nudzi extra to auto, Ty to masz miejsce na takie bajery Kochana, Flavio to gdzie by tym niby jezdzil po tarasie? ale Fiammi bedzie miala radoche, kiedy urodzinki wyprawiacie? my w sobote

Cytat:

oo to niedlugo pochwalisz sie tu nam polskimi zakupami a jak Tzt teski troche? z tym makaronem to jest tak, ze wloski makaron jest z maki durum i wlasnie dlatego jest al dente ten polski jakbys nie gotowala robi sie ciapa
Stary 2013-05-06, 14:00   #2740
e005a964934c5ccfb93a5ccda41449f79d95ca06
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 4 697

Cytat:
evelinarav czy my napewno mieszkamy obydwie w tej samej It? u mnie lato w pelni
w tej samej. dzieli nas tylko jakies 800 km
Cytat:

jak my bysmy mieli jesc w PL paste, to juz bym chyba wolala wcale nie jechac. nie po to jem przez caly rok makaron, zeby w PL tez go jesc, zwlaszcza ze jest tyle rzeczy, ktorych tutaj nie ma. no ale co komu smakuje moj Tz za pasta nie teskni i objada sie kielbasami . a barilla jest tez w PL tylko ze duzo drozsza
e005a964934c5ccfb93a5ccda41449f79d95ca06 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-05-06, 14:14   #2741
cuciola
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 10 227
GG do cuciola
W³ochy -wiza¿anki z W³och cz. III

Princi, tak tak tz juz odlicza i teskni ale skypujemy wiec jest na bierzaco

Evelina u mnie akurat mama zyczy sibie makaron zeby zjesc ze swiezym parmezanem no a tak to polskie rarytasy goruja

cuciola jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-05-06, 14:26   #2742
sjoanna
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 6 082

Cytat:

cucciola79 a dziekuje mamy sie niezle, goraco, popoludniu jade z Flavciem kupic mu sandalki, Twoja juz ma?

evelinarav
Wiesz Princi - sa ludzie i parapety - sa Wlosi ciekawi swiata i tacy co paszport na bramkach na autostradzie miedzy Polnoca a Poludniem chca pokazywac.

A lato u mnie tez odeszlo na chwile - chwile wczoraj, w nocy i dzisiaj rano. Zobaczymy czy bedzie padac dalej bo chmury sa szare czyli deszczowe.

Cytat:
Dziewczyny ci juz daly pare rad - ja dorzuce ze warto miec GPS - ale nie sluchac go tak do konca.
No i oczy dookola glowy - bo choc masz pierszenstwo czy zielone to zawsze ktos moze ci gdzies wyjechac.

Cytat:

No to Fiammi juz sie bedzie uczyc kierowac samochodem!

A co do podkreslonego to sie zgadzam w 100%

Cytat:

Podobno sie ladnie teraz robi po dosyc deszczowym dlugim weekendzie.
Ja swojemu pokazalam pulki w supermarkecie z wloskim makaronem ale moj nigdy nie wolal ze chce paste na obiad - wrecz przeciwnie - wolal zjesc cos polskiego zeby poznac nasza kuchnie.

Cytat:

Cytat:
Wolne miejsca - jakie wolne miejsca?
To znaczy zalezy jeszcze gdzie - ale ogolnie to miejsc parkingowych nie ma duzo (a te ktore sa - czesto sa platne) wiec parkuje sie na wielu zaskakujacych (dla Polaka) miejscach.
Np na wysepce rozdzielajacej pasy ruchu, na przejsciu dla pieszych, w drugiej linni samochodow parkujacych przed jakims sklepem, bankiem czy barem.
Nie parkuj tylko przed brama wjazdowa bo wtedy pojawia sie magicznie i szybko pan z holownikiem i zabiera ci samochod a do tego dostajesz mandat od policji miejskiej.

A wyprzedzaniem skuterow sie nie ma co martwic - to one w wiekszosci cie bedza wyprzedzac.
Tutaj skutery maja silniki duzo silniejsze niz w Polsce i zawsze startuja pierwsze na swiatlach - zreszta przepychaja sie miedzy samochodami zeby stac w pierwszej linii.

Trzeba uwazac tez na male samochodziki kierowane przez nastolatki.
W sumie zachowuja sie jakby dalej na skuterze siedzieli.

Cytat:
Napisane przez mmarcepan Poka¿ wiadomo¶æ
cuci naciesz siê rodzink±!

zagubiona ja prawo jazdy robi³am tutaj ale wiem ¿e najwiêksz± ró¿nic± miêdzy kierowcami polskimi i w³oskimi jest to ¿e w³osi nie wiedz± do czego s³u¿± kierunkowskazy niestety w ka¿dym wiêkszym mie¶cie jest problem z parkingami

ale¿ u mnie jest okropna pogoda... taka listopada rsczej ni¿ majowa

Inviato dal mio GT-I9300 con Tapatalk 2
O - tak - kierunkowskazow nie wlaczaja bo im sie zarowki przepala od zluzycia.

U mnie jest znacznie cieplej niz w listopadzie - choc pada od czasu do czasu.

U mnie na kursie robimy trapassato remoto.
Potem ma byc jeszcze congiuntivo.

“Your dresses should be tight enough to show you're a woman
and loose enough to show you're
a LADY.”

Edith Head
sjoanna jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-05-06, 14:43   #2743
cucciola79
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sjoanna Poka¿ wiadomo¶æ

U mnie na kursie robimy trapassato remoto.
Potem ma byc jeszcze congiuntivo.
z congiuntivo jest jazda
a Fiammi po wiejskich wertepach kladem bedzie dawac

---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ----------

a tak na marginesie to gdzie sie podziewa nasza romanaccia??nie to ze juz gdzies po Argentynie hula???

Edytowane przez cucciola79
Czas edycji: 2013-05-06 o 14:44
Stary 2013-05-06, 14:45   #2744
Romanaccia
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 902

Cytat:

Hihi jazda samochodem w Rzymie jak i w Neapolu jest dla odwaznych ,tu kazdy smiga jak chce ,przepisy praktycznie nie istnieja , a jesli chodzi o parkowanie ,to zalezy gdzie chcesz sie zatrzymac ,im blizej centrum tym trudniej znalesc wolne miejsce.

---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ----------

Cytat:
z congiuntivo jest jazda
a Fiammi po wiejskich wertepach kladem bedzie dawac

---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ----------

a tak na marginesie to gdzie sie podziewa nasza romanaccia??nie to ze juz gdzies po Argentynie hula???

Cucci ! Magari ! w Argentynie ,na razie smigam po Rzymie ,ostatnio nieco zajeta bylam .....

Fiammi kladem ?

ale fajnie pada
Stary 2013-05-06, 14:47   #2745
Konto usuniête

Cytat:
Princi, tak tak tz juz odlicza i teskni ale skypujemy wiec jest na bierzaco

Evelina u mnie akurat mama zyczy sibie makaron zeby zjesc ze swiezym parmezanem no a tak to polskie rarytasy goruja

tak tak, moja mama tez sobie zyczy wloski makaron bo jest lepszy

zaloze sie, ze po przyczytaniu rad, kolezanka juz sie nie moze doczekac, zeby pojezdzic sobie w Rzymie
Stary 2013-05-06, 14:51   #2746
sjoanna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Romanaccia Poka¿ wiadomo¶æ

Cucci ! Magari ! w Argentynie ,na razie smigam po Rzymie ,ostatnio nieco zajeta bylam .....

Fiammi kladem ?

ale fajnie pada
U mnie tylko chmury - i oby tak dalej.
Mialas po Manuelka jechac do Polski - wydawalo mi sie ze teraz gdzies tak - na wiosne.
Myslalam zes w Polsce jak sie nie odzywalas.
Ale chyba mi sie cos pokickalo.

[1=e005a964934c5ccfb93a5cc da41449f79d95ca06;4066765 9]
zaloze sie, ze po przyczytaniu rad, kolezanka juz sie nie moze doczekac, zeby pojezdzic sobie w Rzymie [/QUOTE]

No!

a LADY.”

Edith Head
Stary 2013-05-06, 15:01   #2747
cucciola79
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Romanaccia Poka¿ wiadomo¶æ

Fiammi kladem ?

ale fajnie pada
no to widze,ze wywolalam wilka z lasu
napisalas,ze padapatrze przez okno i u mnie leje zaraz pobieglam na dol bo pranie na zewnatrz zostawilam no ale i tak mi zmoklodzieki za info

---------- Dopisano o 16:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ----------

Cytat:

tak maz czasem zajmuje sie Flavciem z ja chodze po sklepach, ale mu sie nudzi extra to auto, Ty to masz miejsce na takie bajery Kochana, Flavio to gdzie by tym niby jezdzil po tarasie? ale Fiammi bedzie miala radoche, kiedy urodzinki wyprawiacie? my w sobote

jeszcze nie zadecydowalismy a na ktora godzine robicie imprezke??wieczorem poludniowym zwyczajem???co przygotowujesz??
Stary 2013-05-06, 15:41   #2748
Romanaccia
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 902

Cytat:
napisalas,ze padapatrze przez okno i u mnie leje zaraz pobieglam na dol bo pranie na zewnatrz zostawilam no ale i tak mi zmoklodzieki za info
Wywolalas Romanaccie z Rzymu

sjoanna - mialam jechac ,ale nic z tego mam za duzo zajec ,bede musiala poczekac kolejny miesiac , a tak strasznie teskie za tym malym skubancem,ze nawet sobie nie wyobrazacie ,wczoraj jak uslyszalam jego miauczenie na skypie to az sie poplakalam
Stary 2013-05-06, 21:27   #2749
bambi1980
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 411

Cytat:
Bambi jak tam Twoje zdrowie?
Mo¿e oni na pocz±tku tak stêkaj±, a jak przyjdzie co do czego to przyjad± Nie wiem czemu takie reakcje?
U nas tylko trzem rodzinom nasz ¶lub jest"nie na rêkê". Wujek z rodzin±- musi opiekowaæ dziadkami, ciotka z rodzin±- ona jest trochê stukniêta,wiêc pewnie koniec koñców nie przyjedzie i przyjaciel T¿ ze studiów-ma syna 8 miesiêcznego i u¿y³ dziecko jako wymówkê Z pracy T¿ zapraszamy tylko dwie pary.

W mojej polskiej firmie albo wywiesza³o siê zawiadomienie o ¶lubie, albo zapraszano delegacjê-kilka osób. No, ale jak siê ma dobre kontakty z kilkoma osobami dlaczego nie zaprosiæ ich osobno...

Bambi nie martw siê bêdzie piêknie! Najwa¿niejsze,¿e bêdziesz Ty i Twój T¿.

Dziewczyny, naprawdê s± tacy co zabieraj± swoj± pastê i sugo w podró¿?
Dzieki alconku - ze zdrowiem na razie chyba ok. Tzn po tym jak lekarz przepisal mi gore roznych lekow na anemie i takie inne oslabienia - mam teraz zapalenie zoladka. Musialam wszystko odstawic i teraz lecze sie na zoladek. Praktycznie przez dwa tygodnie sie skrecalam z bolu, a jak tylko cos zjadlam to bylo jeszcze gorzej. Zarlam namietnie tabletki przeciwbolowe i nie moglam isc do lekarza, bo po tym jak sie przeprowadzilismy nie moglam juz isc do tego "starego ". Z kolei zeby przydzielili mi nowego lekarza- jako ze jestem obcokrajowcem - musialam dostarczyc umowe o prace. I wszystko trwa, szcezgolnie ze ostatnio skonczyla mi sie umowa na czas okreslony i w teorii jestem na czas nieokreslony - ale nikt mi do reki umowy nie dal do podpisania (to widocznie przechodzi plynnie)- a nie chcialam byc upierdliwa i pytac o nia specjalnie. Ufff.. wazne ze mnie teraz zoladek nie boli - ale juz sama nie wiem co moge a czego nie moge jesc.

ATy alcon pochwal sie Twoja sukienka do slubu -pleaseeee!!!

U mnie w Polsce - tradycyjnie - tak jak piszesz - zaprasza sie delegacje z pracy. Ale ja postanowilam zaprosic ludzi, z kotrymi praktycznie codziennie spedzam wiecej czasu niz z kimkolwiek innym.
Ja mam nadzieje ze ta rodzinka poprzestanie na pasta i sugo i nie poprzywoza ze soba innych specjalow!

Edytowane przez bambi1980
Czas edycji: 2013-05-06 o 21:35
bambi1980 jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2013-05-07, 06:15   #2750
zagubiona_w_swoich_snach
Zakorzenienie

dziêkuje Wam dziewczyny, ale powiem nie pocieszy³y¶cie mnie
Ogólnie ¶redni ze mnie kierowca i troche mnie to przera¿a, ale mam nadzieje, ¿e siê wdro¿e

o miejsca do parkowania to ine chodzi³o mi o okolice stricte centrum i zabytków, ale ogolnie przy terenach mieszkalnych na obrze¿ach ( nie umiem parkowaæ równolegle, tzn mo¿e umiem ale sie boje, ¿e komu¶ cos zarysuje wiêc zawsze rezygnuje)
Stary 2013-05-07, 11:37   #2751
sjoanna
Zakorzenienie

Bambi - ty sie na jedno leczylas a drugie sobie rozwalilas tymi lekami.
Na anemie to powinnas przede wszystkim diete stosowac i zelazo przyjmowac.
To przynajmniej zoladka nie popsuje.
A ta umowa to chyba nie automatycznie - lepiej sie upomnij bo moze licza na to ze nie zawolasz.

Zagubiona - no to cie dobije i powiem ze nie ma wiekszego znaczenia czy w centrum czy na obrzezach - miejsc parkingowych nie ma duzo.
No chyba ze budynek ma swoj parking.
Ale i tak najwiecej parkuje sie wzdluz ulic czyli pocwicz lepiej parkowanie rownolegle.
Teraz jak jestem w Polsce to ulice mi sie takie puste wydaja - bo nikt nie parkuje na rogu skrzyzowania.

Bylam na targu i wracajac wstapilam do kiosku i kupilam magazyn Grazia za 1,50 euro z 10 ml probka Biotherm Aquasource serum.
Wiec mam juz drugi raz 10 ml - tyle ze tym razem bez proszenia sie w Sephorze.

a LADY.”

Edith Head
Stary 2013-05-07, 13:25   #2752
Konto usuniête

Cytat:
Bylam na targu i wracajac wstapilam do kiosku i kupilam magazyn Grazia za 1,50 euro z 10 ml probka Biotherm Aquasource serum.
Wiec mam juz drugi raz 10 ml - tyle ze tym razem bez proszenia sie w Sephorze.
to ta sama probka o ktora chodzilysmy sie pytac w perfumerii? tez sobie musze kupic ta gazete. a dzisiaj przyszlo mi 6 saszetek z odzywka do wlosow Garniera. fajnie tak
Stary 2013-05-07, 13:39   #2753
principessina
Zakorzenienie

hej Dziewczynki uffaa w koncu dostalam sie do mojej lekarki, naczekalam sie z Flavciem 2,5 godziny, nie ma mowy zeby ktos przepuscil, myslalam ze synek rozniesie poczekalnie dostalam antybiotyk, bo juz 3ci tydzien mam mega kaszel, jestem cala "zatkana"

Cytat:
Wiesz Princi - sa ludzie i parapety - sa Wlosi ciekawi swiata i tacy co paszport na bramkach na autostradzie miedzy Polnoca a Poludniem chca pokazywac.

A lato u mnie tez odeszlo na chwile - chwile wczoraj, w nocy i dzisiaj rano. Zobaczymy czy bedzie padac dalej bo chmury sa szare czyli deszczowe.
hehe usmialam sie, o tym jeszcze nie slyszalam ale faktycznie pln i pld Wloch malo co maja ze soba wspolnego, moze powinni sie w ogole podzielic:rolle yes:

Cytat:

jeszcze nie zadecydowalismy a na ktora godzine robicie imprezke??wieczorem poludniowym zwyczajem???co przygotowujesz??
Kochana prosilismy na 18.30, wiec na 19ta pewnie wszyscy beda, znajomi z dziecmi byli b.zadowoleni z takiej godziny, moze zmienimy choc troche ich przyzyczajenia? po co dzieci maja ziewac i byc zmeczone skoro to gl. dla nich taka imprezka a Wy na ktora, na 17ta? taka pora bylaby najlepsza w sensie najnormalniejsza, ale wiesz ja np. wczoraj poszlam z Flavciem do kolezanki o 18.30 a ta jej mala jeszcze spala hehe
Stary 2013-05-07, 13:45   #2754
sjoanna
Zakorzenienie

Evelina - tak - to samo serum. Promuja go teraz bardzo jak widze.

Princi - ta scene widzialam w filmie Benvenuti al Sud.
Zdrowka zycze i duzo cierpliwosci do Flavcia!

a LADY.”

Edith Head
Stary 2013-05-07, 13:55   #2755
principessina
Zakorzenienie

sjoanna, evelinarav cos czytalam, ze uzywacie buoni sconti, teraz sa w danone, jesli Was interesuja, trzeba sie zarejestrowac na ich stronce
Stary 2013-05-07, 14:03   #2756
alcon
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez bambi1980 Poka¿ wiadomo¶æ
Dzieki alconku - ze zdrowiem na razie chyba ok. Tzn po tym jak lekarz przepisal mi gore roznych lekow na anemie i takie inne oslabienia - mam teraz zapalenie zoladka. Musialam wszystko odstawic i teraz lecze sie na zoladek. Praktycznie przez dwa tygodnie sie skrecalam z bolu, a jak tylko cos zjadlam to bylo jeszcze gorzej. Zarlam namietnie tabletki przeciwbolowe i nie moglam isc do lekarza, bo po tym jak sie przeprowadzilismy nie moglam juz isc do tego "starego ". Z kolei zeby przydzielili mi nowego lekarza- jako ze jestem obcokrajowcem - musialam dostarczyc umowe o prace. I wszystko trwa, szcezgolnie ze ostatnio skonczyla mi sie umowa na czas okreslony i w teorii jestem na czas nieokreslony - ale nikt mi do reki umowy nie dal do podpisania (to widocznie przechodzi plynnie)- a nie chcialam byc upierdliwa i pytac o nia specjalnie. Ufff.. wazne ze mnie teraz zoladek nie boli - ale juz sama nie wiem co moge a czego nie moge jesc.

ATy alcon pochwal sie Twoja sukienka do slubu -pleaseeee!!!

U mnie w Polsce - tradycyjnie - tak jak piszesz - zaprasza sie delegacje z pracy. Ale ja postanowilam zaprosic ludzi, z kotrymi praktycznie codziennie spedzam wiecej czasu niz z kimkolwiek innym.
Ja mam nadzieje ze ta rodzinka poprzestanie na pasta i sugo i nie poprzywoza ze soba innych specjalow!
Nie dobrze, nie dobrze z tym ¿o³±dkiem. Trzymaj siê biedczysko Nie dosta³a¶ nic os³onowego? U mnie by³o tak jak pisze sjoanna dieta bogata w ¿elazo i ¿elazo w tabletkach.

Jutro jedziemy do Pl i w tych dniach zamierzam wst±piæ do pracowni s¶. Wtedy siê obfocê i wrzucê Wam zdjêcie mojej sukienki.

Cytat:
dziêkuje Wam dziewczyny, ale powiem nie pocieszy³y¶cie mnie
Ogólnie ¶redni ze mnie kierowca i troche mnie to przera¿a, ale mam nadzieje, ¿e siê wdro¿e

o miejsca do parkowania to ine chodzi³o mi o okolice stricte centrum i zabytków, ale ogolnie przy terenach mieszkalnych na obrze¿ach ( nie umiem parkowaæ równolegle, tzn mo¿e umiem ale sie boje, ¿e komu¶ cos zarysuje wiêc zawsze rezygnuje)
Dasz radê z tym parkowaniem .Mo¿e potrenuj trochê, bo w It to siê przede wszystkim parkuje równolegle. A jak co to mo¿esz siê poruszaæ metrem i komunikacj± miejsk± ( je¶li nie bêd± strajkowaæ)

Cytat:
hej Dziewczynki uffaa w koncu dostalam sie do mojej lekarki, naczekalam sie z Flavciem 2,5 godziny, nie ma mowy zeby ktos przepuscil, myslalam ze synek rozniesie poczekalnie dostalam antybiotyk, bo juz 3ci tydzien mam mega kaszel, jestem cala "zatkana"
Princi trzymaj siê kochana.

Wiecie, jedziemy teraz na komuniê mojej chrze¶niaczki. Kontaktowa³am siê z jej chrzestnym, bo my¶la³am,¿e zrzucimy siê na co¶ wiêkszego. No, ale on kupi³ jej.... tablet. Nie wiem jakiej marki.... no ale taki gad¿et to chyba z 250 euro kosztuje.... a jak iPad to ju¿ min.600
Teraz nie wiem co robiæ, bo chcia³am przeznaczyæ na ten prezent mniej... wydawa³o mi siê,¿e w Pl 400 z³ to sporo kasy jak na komuniê... no, ale chyba siê myli³am....

Stary 2013-05-07, 14:10   #2757
principessina
Zakorzenienie

alcon ja nie wiem jak z prezentami na komunie, tablet mowisz, troche spory wydatek...moze zapytaj rodzicow co by sie malej przydalo?
Stary 2013-05-07, 14:19   #2758
sjoanna
Zakorzenienie

Cytat:
sjoanna, evelinarav cos czytalam, ze uzywacie buoni sconti, teraz sa w danone, jesli Was interesuja, trzeba sie zarejestrowac na ich stronce
Ja w sumie to bardzo tak na promocje nie poluje.
Jogurt 500 g kupuje tanio w Eurospinie - i smakuje mi.

Cytat:
Jutro jedziemy do Pl i w tych dniach zamierzam wst±piæ do pracowni s¶. Wtedy siê obfocê i wrzucê Wam zdjêcie mojej sukienki.

O tak, tak!

Dasz radê z tym parkowaniem .Mo¿e potrenuj trochê, bo w It to siê przede wszystkim parkuje równolegle. A jak co to mo¿esz siê poruszaæ metrem i komunikacj± miejsk± ( je¶li nie bêd± strajkowaæ)

Chyba najlepiej metrem.

Princi trzymaj siê kochana.

Wiecie, jedziemy teraz na komuniê mojej chrze¶niaczki. Kontaktowa³am siê z jej chrzestnym, bo my¶la³am,¿e zrzucimy siê na co¶ wiêkszego. No, ale on kupi³ jej.... tablet. Nie wiem jakiej marki.... no ale taki gad¿et to chyba z 250 euro kosztuje.... a jak iPad to ju¿ min.600
Teraz nie wiem co robiæ, bo chcia³am przeznaczyæ na ten prezent mniej... wydawa³o mi siê,¿e w Pl 400 z³ to sporo kasy jak na komuniê... no, ale chyba siê myli³am....
Jak widac nie slyszalas o tych mega wypasionych prezentach komunijnych - szal ludzi ogarnia.
Teraz juz rower czy zegarek to zaden prezent.
Daja dzieciom nawet squady!
Nie mowiac oczywiscie o komputerach czy komorkach.
Oczywiscie co rodzina to inaczej ale wielu powariowalo.
W tym tempie to za jakis czas samochody beda dzieciakom fundowac.

Inna sprawa ze mogl kupic tableta w ofercie - np telefon i tablet na abonament, albo za przejscie do danego banku.
Widzialam takie promocje.

a LADY.”

Edith Head
Stary 2013-05-07, 14:20   #2759
Konto usuniête

Cytat:
o kurde, to pomysl co bedziesz musiala dac w prezencie, jak Twoja chrzesnica bedzie brac slub u mnie to sie daje tak 100-200zl ja nie mam zadnych chrzesniakow i chyba dobrze

Princi, jestem juz zapisana na danone i moj maz tez
Stary 2013-05-07, 14:22   #2760
alcon
Rozeznanie

Cytat:
alcon ja nie wiem jak z prezentami na komunie, tablet mowisz, troche spory wydatek...moze zapytaj rodzicow co by sie malej przydalo?

Rozmawia³am z nimi i niestety nie pomogli mi. Chyba im najbardziej pasuje kasa, ale mnie to nie pasuje... no nic... pogadam z T¿..., mam jeszcze kilka dni.

Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Emigrantki

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: Wy³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:16.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.