![]() |
#2731 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 7 083
|
Dot.: W³ochy -wiza¿anki z W³och cz. III
Ciao Dziewczynki z rana wybralismy sie po prezent dla synka, oczywiscie nic innego nie dal nam poogladac, pozostal gorzki posmak w ustach, ledwo na witryny popatrzylam
![]() cucciola79 a dziekuje mamy sie niezle, goraco, popoludniu jade z Flavciem kupic mu sandalki, Twoja juz ma? ![]() bambi smieszna to wujostwo Twojego Tzta chyba nigdy nigdzie nie byli hehe powiem Ci, ze znajomi mojego meza byli b. ciekawi Polski i cieszyli sie na wyjazd, podobnie jak ta ciocia Twojego Tzta, sporo osob zatrzymalo sie tydzien w Pl, zwidzali Krakow, Auschwitz ect., odosnie ludzi z pracy to w Polsce np. prosi sie tylko na slub, moze tu poprostu nie ma tez zwyczaju proszenia na wesele? my prosilismy tylko naprawde bliskie osoby... evelinarav czy my napewno mieszkamy obydwie w tej samej It? ![]() ![]()
#2732 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 477
|
Dziewczyny, a mieszka która¶ z Was w Rzymie lub okolicach? Jak tam jest z jazd± samochodem? Bardzo trudno?
![]()
#2733 | |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 998
|
Cytat:
![]() hmm...a moze robcie tak na raty najpierw Ty idz poogladac i zostaw Flavia z mezem przed sklepem a pozniej cambio??!! a mialam Ci linka wrzucic bo prezent juz zapakowany: http://compare.ebay.it/like/30081322...PriceItemTypes fajni Ci znajomi Twojego Tz.ta nasi jak maja leciec do Polski to wola Caraibi ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2734 |
Zakorzenienie
|
W³ochy -wiza¿anki z W³och cz. III
Czesc ja juz w Katowicach. Sprawnie podroz poszla bo malo stawalismy. Do czwartku naciesze sie jeszcze rodzinka
![]() Cucci moj tz jak 1 raz przyjezdzal to tez sobie wiozl makaron hihi i teraz tez czesto wozimy mimo ze jest, to w it jednak chyba taniej na promocji mimo ze w euro ![]() Wys³ane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2735 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 874
|
Bambi jak tam Twoje zdrowie?
Mo¿e oni na pocz±tku tak stêkaj±, a jak przyjdzie co do czego to przyjad± ![]() U nas tylko trzem rodzinom nasz ¶lub jest"nie na rêkê". Wujek z rodzin±- musi opiekowaæ dziadkami, ciotka z rodzin±- ona jest trochê stukniêta,wiêc pewnie koniec koñców nie przyjedzie i przyjaciel T¿ ze studiów-ma syna 8 miesiêcznego i u¿y³ dziecko jako wymówkê ![]() W mojej polskiej firmie albo wywiesza³o siê zawiadomienie o ¶lubie, albo zapraszano delegacjê-kilka osób. No, ale jak siê ma dobre kontakty z kilkoma osobami dlaczego nie zaprosiæ ich osobno... Bambi nie martw siê bêdzie piêknie! Najwa¿niejsze,¿e bêdziesz Ty i Twój T¿. Dziewczyny, naprawdê s± tacy co zabieraj± swoj± pastê i sugo w podró¿? ![]() Zagubiona ja nie mieszkam, ale kierowa³am w Rzymie. Czy trudno? W Napoli chyba trudniej? Wg.mnie jazda samochodem w It bardzo siê ró¿ni od tej w Polsce czy Niemczech. Im dalej na po³udnie tym musisz bardziej czujna, przewidywaæ mo¿liwe ruchy innych kierowców, nie byæ tak przywi±zana do zasad itd. Trzeba uwa¿aæ na skutery, bo wyprzedzaj± z prawej i lewej... Musisz mieæ oczy i uszy szeroko otwarte...
#2736 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie pocieszy³a¶ mnie ![]() ![]()
![]() |
#2737 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 828
|
R: W³ochy -wiza¿anki z W³och cz. III
cuci naciesz siê rodzink±!
zagubiona ja prawo jazdy robi³am tutaj ale wiem ¿e najwiêksz± ró¿nic± miêdzy kierowcami polskimi i w³oskimi jest to ¿e w³osi nie wiedz± do czego s³u¿± kierunkowskazy ![]() ale¿ u mnie jest okropna pogoda... taka listopada rsczej ni¿ majowa ![]() Inviato dal mio GT-I9300 con Tapatalk 2
#2738 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() hihihi Barilla we Wloszech to jak twierdza prawdziwa Barilla ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2739 | |||
Zakorzenienie
|
Hej ho co porabiacie ciekawego?
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2740 | ||
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 4 697
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2741 |
Zakorzenienie
|
W³ochy -wiza¿anki z W³och cz. III
Princi, tak tak tz juz odlicza i teskni ale skypujemy wiec jest na bierzaco
Evelina u mnie akurat mama zyczy sibie makaron zeby zjesc ze swiezym parmezanem no a tak to polskie rarytasy goruja Wys³ane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#2742 | |||||||
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 082
|
Cytat:
![]() A lato u mnie tez odeszlo na chwile - chwile wczoraj, w nocy i dzisiaj rano. Zobaczymy czy bedzie padac dalej bo chmury sa szare czyli deszczowe. ![]() Cytat:
No i oczy dookola glowy - bo choc masz pierszenstwo czy zielone to zawsze ktos moze ci gdzies wyjechac. Cytat:
![]() A co do podkreslonego to sie zgadzam w 100% ![]() Cytat:
Ja swojemu pokazalam pulki w supermarkecie z wloskim makaronem ale moj nigdy nie wolal ze chce paste na obiad - wrecz przeciwnie - wolal zjesc cos polskiego zeby poznac nasza kuchnie. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
To znaczy zalezy jeszcze gdzie - ale ogolnie to miejsc parkingowych nie ma duzo (a te ktore sa - czesto sa platne) wiec parkuje sie na wielu zaskakujacych (dla Polaka) miejscach. Np na wysepce rozdzielajacej pasy ruchu, na przejsciu dla pieszych, w drugiej linni samochodow parkujacych przed jakims sklepem, bankiem czy barem. Nie parkuj tylko przed brama wjazdowa bo wtedy pojawia sie magicznie i szybko pan z holownikiem i zabiera ci samochod a do tego dostajesz mandat od policji miejskiej. A wyprzedzaniem skuterow sie nie ma co martwic - to one w wiekszosci cie bedza wyprzedzac. Tutaj skutery maja silniki duzo silniejsze niz w Polsce i zawsze startuja pierwsze na swiatlach - zreszta przepychaja sie miedzy samochodami zeby stac w pierwszej linii. Trzeba uwazac tez na male samochodziki kierowane przez nastolatki. W sumie zachowuja sie jakby dalej na skuterze siedzieli. ![]() Cytat:
![]() U mnie jest znacznie cieplej niz w listopadzie - choc pada od czasu do czasu. U mnie na kursie robimy trapassato remoto. ![]() Potem ma byc jeszcze congiuntivo. ![]()
![]() |
#2743 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a Fiammi po wiejskich wertepach kladem bedzie dawac ![]() ---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ---------- a tak na marginesie to gdzie sie podziewa nasza romanaccia??nie to ze juz gdzies po Argentynie hula???
http://www.mammole.it/forum-gravidan...j9i7165deq.png http://www.suwaczki.com/tickers/kjmnzbmh304hq4xy.png http://www.suwaczki.com/tickers/j36regz290z72g9q.png Edytowane przez cucciola79 Czas edycji: 2013-05-06 o 14:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2744 | ||
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 902
|
Cytat:
Hihi jazda samochodem w Rzymie jak i w Neapolu jest dla odwaznych ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ---------- Cytat:
Cucci ! Magari ! w Argentynie ,na razie smigam po Rzymie ,ostatnio nieco zajeta bylam ..... ![]() Fiammi kladem ? ![]() ale fajnie pada ![]()
![]() |
#2745 | |
Konto usuniête
|
Cytat:
zaloze sie, ze po przyczytaniu rad, kolezanka juz sie nie moze doczekac, zeby pojezdzic sobie w Rzymie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2746 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mialas po Manuelka jechac do Polski - wydawalo mi sie ze teraz gdzies tak - na wiosne. Myslalam zes w Polsce jak sie nie odzywalas. Ale chyba mi sie cos pokickalo. ![]() [1=e005a964934c5ccfb93a5cc da41449f79d95ca06;4066765 9] zaloze sie, ze po przyczytaniu rad, kolezanka juz sie nie moze doczekac, zeby pojezdzic sobie w Rzymie ![]() No! ![]()
![]() |
#2747 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() napisalas,ze pada ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ---------- Cytat:
![]() jeszcze nie zadecydowalismy ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2748 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 902
|
Cytat:
![]() sjoanna - mialam jechac ,ale nic z tego mam za duzo zajec ,bede musiala poczekac kolejny miesiac ![]() ![]()
![]() |
#2749 | |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 411
|
Cytat:
ATy alcon pochwal sie Twoja sukienka do slubu -pleaseeee!!! U mnie w Polsce - tradycyjnie - tak jak piszesz - zaprasza sie delegacje z pracy. Ale ja postanowilam zaprosic ludzi, z kotrymi praktycznie codziennie spedzam wiecej czasu niz z kimkolwiek innym. Ja mam nadzieje ze ta rodzinka poprzestanie na pasta i sugo i nie poprzywoza ze soba innych specjalow! Edytowane przez bambi1980 Czas edycji: 2013-05-06 o 21:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2750 |
Zakorzenienie
|
dziêkuje Wam dziewczyny, ale powiem nie pocieszy³y¶cie mnie
![]() Ogólnie ¶redni ze mnie kierowca i troche mnie to przera¿a, ale mam nadzieje, ¿e siê wdro¿e ![]() o miejsca do parkowania to ine chodzi³o mi o okolice stricte centrum i zabytków, ale ogolnie przy terenach mieszkalnych na obrze¿ach ( nie umiem parkowaæ równolegle, tzn mo¿e umiem ale sie boje, ¿e komu¶ cos zarysuje wiêc zawsze rezygnuje ![]()
#2751 |
Zakorzenienie
|
Bambi - ty sie na jedno leczylas a drugie sobie rozwalilas tymi lekami.
Na anemie to powinnas przede wszystkim diete stosowac i zelazo przyjmowac. ![]() To przynajmniej zoladka nie popsuje. A ta umowa to chyba nie automatycznie - lepiej sie upomnij bo moze licza na to ze nie zawolasz. ![]() Zagubiona - no to cie dobije i powiem ze nie ma wiekszego znaczenia czy w centrum czy na obrzezach - miejsc parkingowych nie ma duzo. No chyba ze budynek ma swoj parking. Ale i tak najwiecej parkuje sie wzdluz ulic czyli pocwicz lepiej parkowanie rownolegle. Teraz jak jestem w Polsce to ulice mi sie takie puste wydaja - bo nikt nie parkuje na rogu skrzyzowania. ![]() Bylam na targu i wracajac wstapilam do kiosku i kupilam magazyn Grazia za 1,50 euro z 10 ml probka Biotherm Aquasource serum. Wiec mam juz drugi raz 10 ml - tyle ze tym razem bez proszenia sie w Sephorze.
#2752 | |
Konto usuniête
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2753 | ||
Zakorzenienie
|
hej Dziewczynki uffaa w koncu dostalam sie do mojej lekarki, naczekalam sie z Flavciem 2,5 godziny, nie ma mowy zeby ktos przepuscil, myslalam ze synek rozniesie poczekalnie
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2754 |
Zakorzenienie
|
Evelina - tak - to samo serum. Promuja go teraz bardzo jak widze.
Princi - ta scene widzialam w filmie Benvenuti al Sud. ![]() Zdrowka zycze i duzo cierpliwosci do Flavcia! ![]()
#2755 |
Zakorzenienie
|
sjoanna, evelinarav cos czytalam, ze uzywacie buoni sconti, teraz sa w danone, jesli Was interesuja, trzeba sie zarejestrowac na ich stronce
![]()
#2756 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Jutro jedziemy do Pl i w tych dniach zamierzam wst±piæ do pracowni s¶. Wtedy siê obfocê i wrzucê Wam zdjêcie mojej sukienki. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Wiecie, jedziemy teraz na komuniê mojej chrze¶niaczki. Kontaktowa³am siê z jej chrzestnym, bo my¶la³am,¿e zrzucimy siê na co¶ wiêkszego. No, ale on kupi³ jej.... tablet. Nie wiem jakiej marki.... no ale taki gad¿et to chyba z 250 euro kosztuje.... a jak iPad to ju¿ min.600 ![]() Teraz nie wiem co robiæ, bo chcia³am przeznaczyæ na ten prezent mniej... wydawa³o mi siê,¿e w Pl 400 z³ to sporo kasy jak na komuniê... no, ale chyba siê myli³am....
![]() |
#2757 |
Zakorzenienie
|
alcon ja nie wiem jak z prezentami na komunie, tablet mowisz, troche spory wydatek...moze zapytaj rodzicow co by sie malej przydalo?
#2758 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jogurt 500 g kupuje tanio w Eurospinie - i smakuje mi. Cytat:
![]() Teraz juz rower czy zegarek to zaden prezent. Daja dzieciom nawet squady! ![]() Nie mowiac oczywiscie o komputerach czy komorkach. Oczywiscie co rodzina to inaczej ale wielu powariowalo. W tym tempie to za jakis czas samochody beda dzieciakom fundowac. ![]() Inna sprawa ze mogl kupic tableta w ofercie - np telefon i tablet na abonament, albo za przejscie do danego banku. Widzialam takie promocje.
![]() |
#2759 | |
Konto usuniête
|
Cytat:
![]() ![]() Princi, jestem juz zapisana na danone i moj maz tez ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2760 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Rozmawia³am z nimi i niestety nie pomogli mi. Chyba im najbardziej pasuje kasa, ale mnie to nie pasuje... no nic... pogadam z T¿..., mam jeszcze kilka dni.
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:16.