|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2731 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-lutowe Mamusie cz. VIII Rozpakowywanie trwa:)
Witam po dłuższej przerwie
![]() ![]() Chwilkę mnie nie było, a tu dwie nowe mamuśki ![]() ![]() ![]() Gratulacje dla Basi i Ewelinki ![]() ![]() ![]() Cytat:
bishonka, nie miałam okazji zagadać, ale pytałaś się gina o te upławy (zielone). Jeśli tak, to co Ci powiedział? Mi się też od czasu do czasu takie zdarzają, a wizyta dopiero 7 stycznia ![]() Cytat:
Aha, i mam dwa pytanka: 1) Czy to normalne, że przy braniu fenoterolu mam od czasu do czasu bóle brzucha i skurcze? 2) Czy któraś z Was też odczuwa drętwienie, sztywnienie stóp i zwłaszcza dłoni? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2732 | ||
Zakorzenienie
|
hej
![]() strzeliłam wczoraj tż-owi focha za to codzienne piwkowanie albo drinkowanie ![]() ![]() ![]() i zrobilismy w końcu kącik dla młodego, super wyszło, jest tapeta (to nic, że troszkę odłazi ![]() Cytat:
też tak mam, najchętniej cały czas bym z ręką między nogami chodziła, bo jak uciskam, to nie boli ![]() ale wam już fajnie, rodzinka w komplecie ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2733 |
Wtajemniczenie
|
mam wieści od e_vel
Jutro prawdopodobnie wychodzą do domu , karmi Maję piersią ale trochę ją boli brzuszek i się męczy , poza tym wszystko u nich dobrze. i wizażowe ciocie mają pozdrowienia ![]() mam też na telefonie zdjęcie Majeczki ale nie umiem jej zapisac z mmsa do pamięci tel , jak już dojde jak to się robi to wstawie do klubu ;] |
![]() ![]() |
![]() |
#2734 |
Zadomowienie
|
Mam pytanko dziewczęta, jaki szampon i żel pod prysznic bierzecie do szpitala? bo wyczytałam, że to musi być bezzapachowe, tak samo antyperspirant...
#2735 |
Zakorzenienie
|
ja mam żel z Białego Jelenia, szampon chyba jakis lekki rumiankowy wlałam, żel do higieny intymnej, też BJ za radą dziewczyn
|
![]() ![]() |
![]() |
#2736 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ewa, najlepiej zaopatrz sie w białego jelenia, ja żelem pod prysznic mylam kilka razy włosy zanim przyszedł mi szampon z Avonu a poprzedni sie skonczyl i były ok. Mydełko tez mozesz sobie kupic bo za grosze jest a dobrze działa na podraznienia i goi |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2737 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Najpierw rzucilam sie na S, ale stwierdzilam, ze jest za luzna ![]() Ladna, po porodzie tez zamierzam w niej smigac o ile nie dostanie mi wiszacy zwal skory. Cytat:
![]() Cytat:
Do mycia pipki ten sam, pewnie pod prysznic rowniez ![]() Bezzapachowego antyperspirantu nie mam, blokera od jakiegos czasu uzywam, ale on tez nie pachnie. Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2738 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
I pytanko do Szai, nie zwiazane z tematem ciążowym ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2739 | |||
Zadomowienie
|
w rozmowach w toku faktycznie o seksie po ciąży!!
![]() ---------- Dopisano o 16:34 ---------- Poprzedni post napisano o 16:31 ---------- Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#2740 |
Konto usunięte
|
Scotasia, nie mam pojęcia, wieki temu to było :/
|
![]() ![]() |
![]() |
#2741 | ||||||
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;38317219]Ja na jednym boku nie mogę za długo, bo mnie kości biodra bolą
![]() Ja mam dokładnie tak samo.Aż w nocy z bólu się budzę ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Trzymaj się tam dzielnie.Bedzie dobrze ![]() Cytat:
![]() ![]() Dalej nie mogę się pogodzić z tymi okropnymi rozstępami na brzuchu.A tak jak Ty smarowałam od początku ciąży po 3 razy na dzień. Niestety.... ![]() [QUOTE=litllesweetangel;38 319531]Laski ktore dostaly misie z Bebilonu, dostarczyl wam je kurier czy listonosz? Ten meski narzad rozrodczy gdy nikt mu nie otworzyl drzwi, POLOZYL sobie paczke pod drzwiami!![QUOTE] Mnie nie było w domu akurat ale listonoszka zostawiła awizo. A co do Twojego listonosza to ![]() ![]() BASIU jeszcze raz gratuluję ślicznego synka ![]() Jak dobrze macie że już jest z Wami ![]() BLACK gratuluję udanej wizyty ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
żel do hig intym też ziaja a szampon-też ziaja ![]() ![]() Czemu nie mogą byc zapachowe????? Dziewczyny macie śliczne brzuszki ![]()
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2012-12-28 o 15:48 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2742 |
Zadomowienie
|
Wyczytałam, że maluszek ma tak wyczulony i wrażliwy zmysł, że lepiej mieć bezzapachowe kosmetyki.
#2743 |
Raczkowanie
|
AniołekKB wstyd się przyznać
![]() ![]() Mi się zdarzyło tylko ten jeden raz. Wiem tylko tyle że napewno trzeba to zgłosic lekarzowi ale jak widać wiem ale sama się nie zapytałam. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2744 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Też biorę fenoterol i też czasami miewam skurcze i twardnienia brzucha. Niestety do końca fenoterol ich nie zahamuje, ale znacznie je ogranicza ![]() Co do drętwienia dłoni to nie wiem, bo nie mam ![]() Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez zoffka Czas edycji: 2012-12-28 o 16:20 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2745 |
Konto usunięte
|
Mnie dłonie drętwieją, głównie prawa, obstawiam ucisk na kręgosłup po prostu.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2746 | |||
Raczkowanie
|
Witam po świętach. Do tej pory obżerałam się i zalegałam na łóżku, ale czas najwyższy był na wstanie, hehe. Aczkolwiek w końcu zostałam zaopatrzona w odpowiednią ilość lektur (pod choinkę od TŻ dostałam komplet 4 kryminałów Camilli Lackberg) i trudno mi się oderwać, bo teraz jeszcze mam praktycznie nieograniczony czas.
Chyba pomału mój organizm zaczyna przygotowywać się do porodu. W piątek tydzień temu pojechaliśmy na zakupy świąteczne i pod sklepem dostałam mocnych skurczy. I w ten oto sposób nawet nie weszliśmy do sklepu ![]() Ja też. Swojego czasu miałam fazę na kosmetyki o zapachu kokosowym i kupowałam wszystko, co wpadło mi w rękę ![]() Cytat:
![]() ![]() Mi też nie. W ogóle moja niewiele mówi, jak się sama nie zacznę pytać. Chociaż fakt faktem, że jak już się coś dzieje, to wtedy z energią wkracza do akcji. Na szczęście (odpukać) u mnie ciąża przebiega dobrze i bez większych problemów. Cytat:
![]() Cytat:
A ten stanik do karmienia ma być w tym samym rozmiarze, co normalne, czy są jakieś inne kryteria? Bo ja ciemna masa jestem. I ile sztuków kupujecie? Też mnie tak zaczyna kłuć i czasem czuje jakby mi mała główką napierała na samym dole, ups. Ja farbowała raz w II trymestrze. I do porodu już nie planuję, bo jakoś w ciąży włosy zaczęły mi się strasznie łamać. Ale muszę iść się podciąć, co by na porodówce nie wyglądać, jak czarownica. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2747 |
Zakorzenienie
|
Ale pospalam... Łola boga.
Budze sie a tu żadna nie urodziła? ![]() Delicjanka dzis sie w ogole nie odzywała,wiecie co u niej?
#2748 |
Zakorzenienie
|
Ja już po wizycie. Pozamykane wszystko na 4 spusty. Łożysko II stopnia. Drobna infekcja- dostałam gynazol. W 36tc Mała waży 3100.
Dostałam pozwolenie na sprzątanie, mycie podłóg i okien ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Aga8484 Czas edycji: 2012-12-28 o 16:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#2749 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
oglądałam te rozmowy w toku o tych kobietach z rozstepami- masakra ja mam nadzieję że ja tak nie będę wyglądac .... to było przerażające ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2750 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ---------- Ja tez przed porodem mam zamiar podciąć włosy bo już dawno u fryzjera nie byłam. Po nowym roku pójdę.
![]() |
#2751 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tez ogladalam rozmowy w toku. Ale mi łeb pęka- czuje sie gorzej jak 7 nieszczęść.
![]() |
#2752 |
Zakorzenienie
|
przyjechała dzisiaj siostra mojego tż z anglii i nawiozła mi masę ciuszków
![]() ![]()
#2753 |
Zakorzenienie
|
co za smakołyk ze sklepu wyciągnąć?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2754 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ty bunga bunga masz pozwolenie na porzadki ale nie szalej z tym za bardzo,tak ku przestrodze. A męża sama możesz zgwałcić,napewno nie odmówi jak sie tygrys na niego rzuci ![]()
![]() |
#2755 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2756 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2757 |
Rozeznanie
|
Hej laski. Dzisiaj na ktg masakra. Najpierw musiałam czekać 1,5 godziny bo pojawiła się dziewczyna z bliźniakami, trzymali ją długo i wszystko się przesunęło. Jak już weszłam to znowu mnie odpieła bo ta dziewczyna wrociła i mieli ja przyjąć na oddział (zawrocila w połowie drogi do domu). Gdy już mnie podpieli, było tak niewygodnie, aż mi plecy zdretwiały. Lezalam w pozycji polsiedzącej i część pleców była w powietrzu. Po 30 min okazało się, że mam skurcze dosyć regularne. Myślałam, że już mnie nie wypuszczą
![]() Teraz odpoczywać i nic nie robię za dużo stresu i emocji na dzisiaj. Podpytałam się trochę położonej czy jest szansa aby mały przewrócił się jeszcze do porodu, stwierdziła, że nie ma raczej na to szansy już. Więc powoli nastawiam się psychicznie na cc. W przyszłym tyg ustalą mi termin.
![]() |
#2758 |
Zadomowienie
|
Hope ja sobie kupiłąm mój ulubiony sok 100% ze słodkich grejfrutów i snaki serowe
![]() Ja biorę jakiś nowy Vita-miner prenatal +DHA w kapsułkach bo wiem, że w III trymestrze wzrasta zapotrzebowanie na nienasycone kwasy a tyle ich nie jem w żarciu. W ogóle boję się, że zawaliłam z wapniem bo ja mlecznych produktów nie jadam.... No i po ciąży też warto brać-karmienie piersią to jest dopiero wysiłek dla organizmu.... Mi się pofarciło z rozstępami w ciąży- na razie ani jednego a moja mama ma cały brzuch przeorany więc nie wiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2759 |
Rozeznanie
|
Co do roztepow, myślałam że nie mam. Tz przed świętami zauważył, że coś mam pod brzuchem. Wzięłam lusterko i faktycznie
![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:15 ---------- Przez dzisiejszą sytuację nigdzie na 100% nie idę na sylwestra. Będę leżeć i pachnieć w domu. Chcę wytrzymać jeszcze tydzień przynajmniej. Tz i tak nie pije więc nawet nie protestuje ![]()
Edytowane przez mitabe Czas edycji: 2012-12-28 o 17:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#2760 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;38324032]Mnie dłonie drętwieją, głównie prawa, obstawiam ucisk na kręgosłup po prostu.[/QUOTE] Całkiem możliwe. Dzięki za odp ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:47.