Styczniowo-lutowe Mamusie cz. VIII Rozpakowywanie trwa:) - Strona 92 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-28, 14:43   #2731
aniolekKB
Zakorzenienie

GG do aniolekKB
Dot.: Styczniowo-lutowe Mamusie cz. VIII Rozpakowywanie trwa:)

Witam po dłuższej przerwie My nadal w dwupaku na szczęście
Chwilkę mnie nie było, a tu dwie nowe mamuśki
Gratulacje dla Basi i Ewelinki
Cytat:
Napisane przez maluchna30 Pokaż wiadomość
I jeszcze jedno pytanko: bierzecie dalej jakies witaminki??? Ja skonczylam juz dawno drugie opakowaniw Feriferal i, poniewaz lekarz nic nie mowil, nie kupilam juz trzeciego i nie biore nic od dawna. Moze powinnam???
Cały czas biorę Femibion 2 i mam brać cały czas, nawet podczas karmienia piersią.

bishonka, nie miałam okazji zagadać, ale pytałaś się gina o te upławy (zielone). Jeśli tak, to co Ci powiedział? Mi się też od czasu do czasu takie zdarzają, a wizyta dopiero 7 stycznia

Cytat:
Napisane przez scotasia Pokaż wiadomość
A ja mam do Was pytanie. Czy ktorejs z Was zdarzył się spadek wagi na poczatku 8 miesiaca?? Nie wiem, czy mam się martwic... na ostatniej wizycie (18.12) mialam wpisane 54,5kg (choc waga wskazywala 55, ale moja ginka zawsze odejmuje na ciuchy itp). Dziś wskakuje na wage w domu, a tam 53,5kg... do tej pory systematycznie tyłam tak ok. 0,5kg na tydzien. I zawsze waga w domu pokazywala mi wiecej niz u ginki. Brzuch tez od kilku tyg stoi na 93 cm i ani drgnie....
Ja pomiędzy 33 a 35 tc (dokładnie przez 12 dni) schudłam 3 kg, ale to było pewnie przez szpital i tabletki. Położna na mnie trochę naskoczyła, ale co zrobić.

Aha, i mam dwa pytanka:
1) Czy to normalne, że przy braniu fenoterolu mam od czasu do czasu bóle brzucha i skurcze?
2) Czy któraś z Was też odczuwa drętwienie, sztywnienie stóp i zwłaszcza dłoni?
aniolekKB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-28, 14:43   #2732
elllmi
Zakorzenienie

hej
strzeliłam wczoraj tż-owi focha za to codzienne piwkowanie albo drinkowanie chyba dotarło, bo dzisiaj potulny jak baranek tak mnie już wkurzało to gadanie, że przecież zawsze będzie miał kto ze mną pojechać, że nie wytrzymałam

i zrobilismy w końcu kącik dla młodego, super wyszło, jest tapeta (to nic, że troszkę odłazi), półeczka wisi i tak dzieciowo fajnie się zrobiło, tylko ozdóbek nie mam żadnych, ale to się pomyśli; jak zrobię tam porządek, to cyknę fotkę

Cytat:
Napisane przez onaella Pokaż wiadomość
Dziewczyny jest jakaś rada na bóle spojenia łonowego ja już naprawdę ledwo co radę daję, a moja położna po podotykaniu brzucha stwierdziła, że to normalne bo Mały jest bardzo nisko.

A ja ani chodzić nie mogę, ani stać, a o wstaniu z łóżka już nie wspomnę.

do tego dziś w nocy jakiś ból w lewą pachwinę mi wszedł, jak ostry ból jajnika, tak, że z 10 minut leżałam i się zwijałam z bólu
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;38316400]Onaella, to samo mam :/ rady - żadnej.[/QUOTE]

też tak mam, najchętniej cały czas bym z ręką między nogami chodziła, bo jak uciskam, to nie boli

Cytat:
Napisane przez Basia_Bogusia Pokaż wiadomość
Witam Was dziewczyny. Jesteśmy już z Krzysiem w domu.
ale wam już fajnie, rodzinka w komplecie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość

Zapomnialam sie pochwalic
Na zakupach przedswiatecznych znalazlam ladna tunike w Housie (dopasowana, taka jak lubie) i zmiescilam sie w XS Nie jest jeszcze ze mna tak zle
TZ mi fundnal, nie mial wyjscia
łał, to chyba musiałaś na czas przymiarki brzuch odczepić w takich ciuchowych sklepach babki już na mnie nawet uwagi nie zwracają, bo jak dawniej ledwo się weszło i już skakały i pomagać chciały, to teraz dobrze wiedzą, że nie ma sensu, bo i tak nic nie kupię

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-28, 14:51   #2733
Lenova
Wtajemniczenie

mam wieści od e_vel
Jutro prawdopodobnie wychodzą do domu , karmi Maję piersią ale trochę ją boli brzuszek i się męczy , poza tym wszystko u nich dobrze.
i wizażowe ciocie mają pozdrowienia

mam też na telefonie zdjęcie Majeczki ale nie umiem jej zapisac z mmsa do pamięci tel , jak już dojde jak to się robi to wstawie do klubu ;]
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-28, 14:52   #2734
ewadylewska
Zadomowienie

Mam pytanko dziewczęta, jaki szampon i żel pod prysznic bierzecie do szpitala? bo wyczytałam, że to musi być bezzapachowe, tak samo antyperspirant...
Stary 2012-12-28, 15:10   #2735
hope01
Zakorzenienie

ja mam żel z Białego Jelenia, szampon chyba jakis lekki rumiankowy wlałam, żel do higieny intymnej, też BJ za radą dziewczyn

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-28, 15:18   #2736
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Sylwietta- nie szalej za bardzo z tymi porządkami bo wiesz czym to sie moze dla ciebie skończyć?! Ksiadz tez czlowiek,brudu nie widział? chociaz i tak śmiem wątpić że takowy u ciebie (perfekcyjnej pani domu ) jest
Cytat:
Tez tak mysle
Moje drogie, toż ja nie dla księdza sprzątam tylko dla wlasnego komfortu psychicznego nie mogłabym spokojni siedziec w niedziele, gdybym miala brudno.... a uwierzcie, że naprawde potrafi sie nasmiecic przez cały tydzien.... taka moja choroba, wiem o tym, ale leku na nią nie ma
Cytat:
Napisane przez ewadylewska Pokaż wiadomość
Mam pytanko dziewczęta, jaki szampon i żel pod prysznic bierzecie do szpitala? bo wyczytałam, że to musi być bezzapachowe, tak samo antyperspirant...
Ewa, najlepiej zaopatrz sie w białego jelenia, ja żelem pod prysznic mylam kilka razy włosy zanim przyszedł mi szampon z Avonu a poprzedni sie skonczyl i były ok. Mydełko tez mozesz sobie kupic bo za grosze jest a dobrze działa na podraznienia i goi
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-28, 15:25   #2737
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
hej
strzeliłam wczoraj tż-owi focha za to codzienne piwkowanie albo drinkowanie chyba dotarło, bo dzisiaj potulny jak baranek tak mnie już wkurzało to gadanie, że przecież zawsze będzie miał kto ze mną pojechać, że nie wytrzymałam

łał, to chyba musiałaś na czas przymiarki brzuch odczepić w takich ciuchowych sklepach babki już na mnie nawet uwagi nie zwracają, bo jak dawniej ledwo się weszło i już skakały i pomagać chciały, to teraz dobrze wiedzą, że nie ma sensu, bo i tak nic nie kupię
oby TZ juz sie na amen uspokoil.

Najpierw rzucilam sie na S, ale stwierdzilam, ze jest za luzna
Ladna, po porodzie tez zamierzam w niej smigac o ile nie dostanie mi wiszacy zwal skory.

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
mam wieści od e_vel
Jutro prawdopodobnie wychodzą do domu , karmi Maję piersią ale trochę ją boli brzuszek i się męczy , poza tym wszystko u nich dobrze.

mam też na telefonie zdjęcie Majeczki ale nie umiem jej zapisac z mmsa do pamięci tel , jak już dojde jak to się robi to wstawie do klubu ;]
Dziekujemy i tez pozdrawiamy

Cytat:
Jesli chodzi o szampon, to ja od dawna uzywam w tym celu zelu do higieny intymnej (bezzapachowy), i tak tez bede w szpitalu robic.
Do mycia pipki ten sam, pewnie pod prysznic rowniez

Bezzapachowego antyperspirantu nie mam, blokera od jakiegos czasu uzywam, ale on tez nie pachnie.

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
Moje drogie, toż ja nie dla księdza sprzątam tylko dla wlasnego komfortu psychicznego nie mogłabym spokojni siedziec w niedziele, gdybym miala brudno.... a uwierzcie, że naprawde potrafi sie nasmiecic przez cały tydzien.... taka moja choroba, wiem o tym, ale leku na nią nie ma
Najwazniejsze, ze Tobie to nie przeszkadza, a i maz wytrzymuje

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-12-28, 15:29   #2738
scotasia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nazeczona Pokaż wiadomość
Mi się zdarzył o cały kilogram Doktorek nic nie powiedział na ten temat, za bardzo przejął się tą szyjką i w sumie innego tematu nie było Myślę, że jeszcze tolerancja 1 kg może być, bo to wiesz może wcześniej się objadłyśmy, może zaparcia jakieś były, różne rzeczy wpływają

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
Hmm waga u mnie ciągle powolutku rośnie ale jak pisałam brzuch mi zmalał duuużo-teraz też tylko 93 cm a było już ponad sto. Ale z małą wszystko w porządku, wiem tylko, że od 34 tygodnia dziecko nie przybiera już tak gwałtownie na masie i wymiarach.
Cytat:
Napisane przez aniolekKB Pokaż wiadomość

Ja pomiędzy 33 a 35 tc (dokładnie przez 12 dni) schudłam 3 kg, ale to było pewnie przez szpital i tabletki. Położna na mnie trochę naskoczyła, ale co zrobić.
To mnie pocieszylyscie. Faktycznie mogl to byc wplyw zaparc,ktore mnie meczyly jak bralam zelazo.

I pytanko do Szai, nie zwiazane z tematem ciążowym na jakim szydełku robiłaś te butki co masz na swoim blogu? Bo jakos nie moge tej informacji znaleźć
scotasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-28, 15:34   #2739
ewadylewska
Zadomowienie

w rozmowach w toku faktycznie o seksie po ciąży!!

---------- Dopisano o 16:34 ---------- Poprzedni post napisano o 16:31 ----------

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
ja mam żel z Białego Jelenia, szampon chyba jakis lekki rumiankowy wlałam, żel do higieny intymnej, też BJ za radą dziewczyn
Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
Ewa, najlepiej zaopatrz sie w białego jelenia, ja żelem pod prysznic mylam kilka razy włosy zanim przyszedł mi szampon z Avonu a poprzedni sie skonczyl i były ok. Mydełko tez mozesz sobie kupic bo za grosze jest a dobrze działa na podraznienia i goi
Cytat:
Jesli chodzi o szampon, to ja od dawna uzywam w tym celu zelu do higieny intymnej (bezzapachowy), i tak tez bede w szpitalu robic.
Do mycia pipki ten sam, pewnie pod prysznic rowniez

Bezzapachowego antyperspirantu nie mam, blokera od jakiegos czasu uzywam, ale on tez nie pachnie.

Najwazniejsze, ze Tobie to nie przeszkadza, a i maz wytrzymuje
Dziękuję
Stary 2012-12-28, 15:39   #2740
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Scotasia, nie mam pojęcia, wieki temu to było :/
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-28, 15:46   #2741
s i l v e r
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;38317219]Ja na jednym boku nie mogę za długo, bo mnie kości biodra bolą [/QUOTE]

Ja mam dokładnie tak samo.Aż w nocy z bólu się budzę

Cytat:
Napisane przez zoffka Pokaż wiadomość
Na wszystkie Dodatkowo na produkty dzieciowe oprócz 20 % udzielany jest aktualny rabat z karty Rossne (3% lub 4% lub 5%). Promocja trwa od 27 grudnia od godz. 17:00 do 31 grudnia włącznie. Info z forum Rossne
Dziękuję Jutro albo w niedzielę skoczę do rossmana

Cytat:
Pstryczkowa wiadomosc: Hej kochane. Pierwsza nocka za nami. Maz super zajmuje sie malutkim, bo ja nie daje rady. Wczoraj mialam expresowe szycie! jak dojde do siebie to napisze wiecej szczegolow. Niestety nie moge siadac, bo szwy znow moglyby peknac ponoc mam tam bardzo delikatne powloki skorne i jest problem ze szwami. jedyne co moge to chodzic i spac na lewym boku :/ Nie mam sily, zeby nosic malego, wiec cyc trwa 5 min i reszta we flaszce. Maly jest grzeczny. Je i spi. Maz wlasnie nakarmil, polozyl malego i pojechal po akt urodzenia a potem od razu po becikowe [/COLOR]
Pstryczku jak to dobrze że Tż tak Ci pomaga
Trzymaj się tam dzielnie.Bedzie dobrze

Cytat:
I z całym szacunkiem i miłością do mojej zawartości brzuszkowej ale to co ciąża zrobiła z moim ciałem to tragedia
od pępka w dół do połowy ud mogłabym wyciąć, jestem popękana prez rozstępy ,sino czerwona , wygląda to obrzydliwie !
Mimo że się smarowałam regularnie balsamami i oliwkami, w trakcie ciązy i nawet przed ciążą to nie pomogło. Widać nie ma reguły na to , kto ma być popękany ten będzie, tylko czemu cholera mi się to musiało trafić
Ojj mam tak samo tylko na brzuchu
Dalej nie mogę się pogodzić z tymi okropnymi rozstępami na brzuchu.A tak jak Ty smarowałam od początku ciąży po 3 razy na dzień. Niestety....

[QUOTE=litllesweetangel;38 319531]Laski ktore dostaly misie z Bebilonu, dostarczyl wam je kurier czy listonosz? Ten meski narzad rozrodczy gdy nikt mu nie otworzyl drzwi, POLOZYL sobie paczke pod drzwiami!![QUOTE]

Mnie nie było w domu akurat ale listonoszka zostawiła awizo. A co do Twojego listonosza to

BASIU jeszcze raz gratuluję ślicznego synka
Jak dobrze macie że już jest z Wami

BLACK gratuluję udanej wizyty

Cytat:
Zapomnialam sie pochwalic
Na zakupach przedswiatecznych znalazlam ladna tunike w Housie (dopasowana, taka jak lubie) i zmiescilam sie w XS Nie jest jeszcze ze mna tak zle
TZ mi fundnal, nie mial wyjscia
XS?? O matko

Cytat:
mam wieści od e_vel

To trzymam kciuki żeby jutro wyszły

Cytat:
Ja mam żel pod prysznic Ziaja-pomarańczowy
żel do hig intym też ziaja
a szampon-też ziaja
Czemu nie mogą byc zapachowe?????

Dziewczyny macie śliczne brzuszki

Edytowane przez s i l v e r
Czas edycji: 2012-12-28 o 15:48
s i l v e r jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-12-28, 16:01   #2742
ewadylewska
Zadomowienie

Wyczytałam, że maluszek ma tak wyczulony i wrażliwy zmysł, że lepiej mieć bezzapachowe kosmetyki.
Stary 2012-12-28, 16:02   #2743
bishonka
Raczkowanie

AniołekKB wstyd się przyznać ale naprawdę zapomniałam się zapytać.
Mi się zdarzyło tylko ten jeden raz.
Wiem tylko tyle że napewno trzeba to zgłosic lekarzowi ale jak widać wiem ale sama się nie zapytałam.
bishonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-28, 16:18   #2744
zoffka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aniolekKB Pokaż wiadomość
Cały czas biorę Femibion 2 i mam brać cały czas, nawet podczas karmienia piersią.

Aha, i mam dwa pytanka:
1) Czy to normalne, że przy braniu fenoterolu mam od czasu do czasu bóle brzucha i skurcze?
2) Czy któraś z Was też odczuwa drętwienie, sztywnienie stóp i zwłaszcza dłoni?
Ja też biorę nadal Prenatal i podczas karmienia też będę brała

Też biorę fenoterol i też czasami miewam skurcze i twardnienia brzucha. Niestety do końca fenoterol ich nie zahamuje, ale znacznie je ogranicza Ale jeśli jest ich bardzo dużo, to powiedz lekarzowi, bo może masz za małą dawkę.
Co do drętwienia dłoni to nie wiem, bo nie mam

Cytat:
Mój ulubiony Będę dziecko od razu przyzwyczajać do zapachów

Edytowane przez zoffka
Czas edycji: 2012-12-28 o 16:20
zoffka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-28, 16:19   #2745
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Mnie dłonie drętwieją, głównie prawa, obstawiam ucisk na kręgosłup po prostu.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-28, 16:20   #2746
Krowa1989
Raczkowanie

Witam po świętach. Do tej pory obżerałam się i zalegałam na łóżku, ale czas najwyższy był na wstanie, hehe. Aczkolwiek w końcu zostałam zaopatrzona w odpowiednią ilość lektur (pod choinkę od TŻ dostałam komplet 4 kryminałów Camilli Lackberg) i trudno mi się oderwać, bo teraz jeszcze mam praktycznie nieograniczony czas.

Chyba pomału mój organizm zaczyna przygotowywać się do porodu. W piątek tydzień temu pojechaliśmy na zakupy świąteczne i pod sklepem dostałam mocnych skurczy. I w ten oto sposób nawet nie weszliśmy do sklepu . Na szczęście jak się położyłam w domu, to mi przeszło, więc w sobotę zrobiliśmy drugie podejście zakupowe. Przy okazji zrobiliśmy spore zakupy dzidziusiowe i dla mnie do szpitala. A teraz TŻ lata po drabinie i maluje pokój dla małej.

Cytat:
Tort kokosowy Uwiielbiam wszystko, co kokosowe.
Ja też. Swojego czasu miałam fazę na kosmetyki o zapachu kokosowym i kupowałam wszystko, co wpadło mi w rękę .

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
a ja robiłam wczoraj pierniczki. Podaję przepis:
500 g mąki plus trochę do podsypywania stolnicy
1 1/2 szkl. miodu
1 szkl. cukru pudru
3/4 kostki masła
1opakowanie przyprawy do pierników
1 jajko
1 łyżeczka sody
szczypta soli

Miód podgrzej na małym ogniu z cukrem, przyprawą i masłem. Mieszaj co jakiś czas, pilnuj żeby się nie zagotowało. Gdy składniki się połączą odstaw do ostygnięcia.
Mąkę przesiej z sodą i solą, dodaj masę miodową i roztrzepane jajko. Wyrób ciasto. Najpierw jest ono dość rzadkie ale jak wsadzisz do lodówki to stężeje (ja wsadziłam na 2 h ale już po 1 h było ok).
Potem wałkujesz na grubość ok. 0,5 cm i wykrawasz.
Wsadzasz do rozgrzanego piekarnika na ok. 13 min (temp. 180 st. C).
Dziękuję bardzo za przepis . Chyba na sylwka sobie machnę .

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
A mi nigdy nie mówiła ile mam cm
Mi też nie. W ogóle moja niewiele mówi, jak się sama nie zacznę pytać. Chociaż fakt faktem, że jak już się coś dzieje, to wtedy z energią wkracza do akcji. Na szczęście (odpukać) u mnie ciąża przebiega dobrze i bez większych problemów.

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
Ja dziś zaczynam 36 tydzień A mała tak mi się wypina z prawej strony, że aż boli mnie ten bok
U mnie jest dokładnie to samo. A nie daj Boże, jak TŻ położy rękę na "jej" brzuchu, to kopie w niego jak opętana .

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
hahaha A mi nic nie cieknie, brodawki też chyba takie same, i nie mam już aż takich twardych piersi, są normalne jak przed ciążą, tylko trochę większe.

Muszę w końcu wybrać ten stanik do karmienia, eh.

Ale mnie kłuje od środka gdzieś przy szyjce, z takim pieczeniem włącznie, i brzuch czasem boli, aaaa, boję się.

A na mnie jeszcze nie pora, zdecydowanie!
U mnie też nic z cycami się nie dzieje. Są większe i to by było na tyle.
A ten stanik do karmienia ma być w tym samym rozmiarze, co normalne, czy są jakieś inne kryteria? Bo ja ciemna masa jestem. I ile sztuków kupujecie?
Też mnie tak zaczyna kłuć i czasem czuje jakby mi mała główką napierała na samym dole, ups.

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Ja farbowałam od drugiego trym.
Tak co 2 miesiące farbuje ale tą farba w piance bez amoniaku
Ja farbowała raz w II trymestrze. I do porodu już nie planuję, bo jakoś w ciąży włosy zaczęły mi się strasznie łamać. Ale muszę iść się podciąć, co by na porodówce nie wyglądać, jak czarownica.
Krowa1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-28, 16:23   #2747
mala_19kw
Zakorzenienie

Ale pospalam... Łola boga.

Budze sie a tu żadna nie urodziła?

Delicjanka dzis sie w ogole nie odzywała,wiecie co u niej?
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-28, 16:40   #2748
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Ja już po wizycie. Pozamykane wszystko na 4 spusty. Łożysko II stopnia. Drobna infekcja- dostałam gynazol. W 36tc Mała waży 3100.
Dostałam pozwolenie na sprzątanie, mycie podłóg i okien i bunga bunga po Nowym Roku tylko mąż mówi, że on nie chce bo się boi. Za tydzień znowu ktg.

Edytowane przez Aga8484
Czas edycji: 2012-12-28 o 16:42
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-28, 16:40   #2749
Lenova
Wtajemniczenie

Cytat:
Ale pospalam... Łola boga.

Budze sie a tu żadna nie urodziła?

Delicjanka dzis sie w ogole nie odzywała,wiecie co u niej?
Delicjanka ostatnio się rozchorowała i chyba dlatego się nie odzywa bo bardzo źle sie czuła, na fejsie dziś ją widziałam więc pewnie nie urodziła;]

oglądałam te rozmowy w toku o tych kobietach z rozstepami- masakra ja mam nadzieję że ja tak nie będę wyglądac .... to było przerażające
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-12-28, 16:47   #2750
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maluchna30 Pokaż wiadomość
I jeszcze jedno pytanko: bierzecie dalej jakies witaminki??? Ja skonczylam juz dawno drugie opakowaniw Feriferal i, poniewaz lekarz nic nie mowil, nie kupilam juz trzeciego i nie biore nic od dawna. Moze powinnam???
Ja biorę ciągle femibion 2.

---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ----------

Cytat:
Napisane przez Krowa1989 Pokaż wiadomość
Ale muszę iść się podciąć, co by na porodówce nie wyglądać, jak czarownica.
Ja tez przed porodem mam zamiar podciąć włosy bo już dawno u fryzjera nie byłam. Po nowym roku pójdę.
Stary 2012-12-28, 16:52   #2751
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:
Delicjanka ostatnio się rozchorowała i chyba dlatego się nie odzywa bo bardzo źle sie czuła, na fejsie dziś ją widziałam więc pewnie nie urodziła;]

oglądałam te rozmowy w toku o tych kobietach z rozstepami- masakra ja mam nadzieję że ja tak nie będę wyglądac .... to było przerażające
Aaa no to jak na fejsie sie pokazała to z pewnością nie urodziła. Uff

Tez ogladalam rozmowy w toku.

Ale mi łeb pęka- czuje sie gorzej jak 7 nieszczęść.
Ur. 23.01.2013

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
Stary 2012-12-28, 16:53   #2752
elllmi
Zakorzenienie

przyjechała dzisiaj siostra mojego tż z anglii i nawiozła mi masę ciuszków a już myślałam, że koniec prania i prasowania; i jeszcze mówi, że ma całą wielką torbę i paczką wyśle, bo nie miała jak przywieźć a ja się martwiłam, że za mało będę miała

Stary 2012-12-28, 16:56   #2753
hope01
Zakorzenienie

co za smakołyk ze sklepu wyciągnąć? nosi mnie na coś, tylko nie wiem na co

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-28, 16:58   #2754
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Ja już po wizycie. Pozamykane wszystko na 4 spusty. Łożysko II stopnia. Drobna infekcja- dostałam gynazol. W 36tc Mała waży 3100.
Dostałam pozwolenie na sprzątanie, mycie podłóg i okien i bunga bunga po Nowym Roku tylko mąż mówi, że on nie chce bo się boi. Za tydzień znowu ktg.
Waga piękna-mały klocuszek bedzie

Ty bunga bunga masz pozwolenie na porzadki ale nie szalej z tym za bardzo,tak ku przestrodze.
A męża sama możesz zgwałcić,napewno nie odmówi jak sie tygrys na niego rzuci
Ur. 23.01.2013

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
Stary 2012-12-28, 17:01   #2755
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
Waga piękna-mały klocuszek bedzie

Ty bunga bunga masz pozwolenie na porzadki ale nie szalej z tym za bardzo,tak ku przestrodze.
A męża sama możesz zgwałcić,napewno nie odmówi jak sie tygrys na niego rzuci
Oj ciężko go będzie zgwałcić, ale po nowym roku zacznę próbować. A ze sprzątaniem, termin mam na 15-21 styczeń, a 20 zaczyna się dezynfekcja w szpitalu. Więc pasuje się wyrobić
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-28, 17:03   #2756
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
co za smakołyk ze sklepu wyciągnąć? nosi mnie na coś, tylko nie wiem na co
ja toffifi wciągam

Stary 2012-12-28, 17:07   #2757
mitabe
Rozeznanie

Hej laski. Dzisiaj na ktg masakra. Najpierw musiałam czekać 1,5 godziny bo pojawiła się dziewczyna z bliźniakami, trzymali ją długo i wszystko się przesunęło. Jak już weszłam to znowu mnie odpieła bo ta dziewczyna wrociła i mieli ja przyjąć na oddział (zawrocila w połowie drogi do domu). Gdy już mnie podpieli, było tak niewygodnie, aż mi plecy zdretwiały. Lezalam w pozycji polsiedzącej i część pleców była w powietrzu. Po 30 min okazało się, że mam skurcze dosyć regularne. Myślałam, że już mnie nie wypuszczą . Odrazu kazali mi do lekarza dyzurujacego iść. Zbadał mi szyjkę i ufffff wszystko zamknięte długie, więc puścili do domu. Skurcze miały pokrycie z aktywnością młodego, a ja ich nawet nie czułam. Zadzwoniłam do swojego gina, kazał mi brać przez kilka dni nospę 3 razy dziennie. Tz myślał, że już mnie nie wypuszczą, wiedział, że coś się dzieje bo nie wychodziłam długo, a już następną przyjęli.
Teraz odpoczywać i nic nie robię za dużo stresu i emocji na dzisiaj.
Podpytałam się trochę położonej czy jest szansa aby mały przewrócił się jeszcze do porodu, stwierdziła, że nie ma raczej na to szansy już. Więc powoli nastawiam się psychicznie na cc. W przyszłym tyg ustalą mi termin.

mitabe jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-12-28, 17:10   #2758
meduzza
Zadomowienie

Hope ja sobie kupiłąm mój ulubiony sok 100% ze słodkich grejfrutów i snaki serowe

Ja biorę jakiś nowy Vita-miner prenatal +DHA w kapsułkach bo wiem, że w III trymestrze wzrasta zapotrzebowanie na nienasycone kwasy a tyle ich nie jem w żarciu. W ogóle boję się, że zawaliłam z wapniem bo ja mlecznych produktów nie jadam....
No i po ciąży też warto brać-karmienie piersią to jest dopiero wysiłek dla organizmu....

Mi się pofarciło z rozstępami w ciąży- na razie ani jednego a moja mama ma cały brzuch przeorany więc nie wiem
meduzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-28, 17:21   #2759
mitabe
Rozeznanie

Co do roztepow, myślałam że nie mam. Tz przed świętami zauważył, że coś mam pod brzuchem. Wzięłam lusterko i faktycznie dobrze, że są na dole to ich nie widzę na codzień bo chyba bym bardziej się nimi przejmowała, a tak wiem, że są ale nie boli tak mocno jak nie patrzę

---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:15 ----------

Przez dzisiejszą sytuację nigdzie na 100% nie idę na sylwestra. Będę leżeć i pachnieć w domu. Chcę wytrzymać jeszcze tydzień przynajmniej. Tz i tak nie pije więc nawet nie protestuje . Upiekę tylko jakieś dobre ciacho albo ciastka o!

Edytowane przez mitabe
Czas edycji: 2012-12-28 o 17:24
mitabe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-28, 17:24   #2760
aniolekKB
Zakorzenienie

GG do aniolekKB

Cytat:
Też biorę fenoterol i też czasami miewam skurcze i twardnienia brzucha. Niestety do końca fenoterol ich nie zahamuje, ale znacznie je ogranicza Ale jeśli jest ich bardzo dużo, to powiedz lekarzowi, bo może masz za małą dawkę.
Co do drętwienia dłoni to nie wiem, bo nie mam
Dzięki za odpowiedź. Ogólnie zawsze było OK, tylko dzisiaj dostałam kilka skurczy i się przestraszyłam. A zmieniać dawki już chyba nie ma sensu, bo mam brać do końca roku ten fenoterol. Do terminu mam jeszcze miesiąc, ale coś mi się wydaje, że szybciej pojadę na porodówkę
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;38324032]Mnie dłonie drętwieją, głównie prawa, obstawiam ucisk na kręgosłup po prostu.[/QUOTE]
Całkiem możliwe. Dzięki za odp
Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
W ogóle boję się, że zawaliłam z wapniem bo ja mlecznych produktów nie jadam....
No i po ciąży też warto brać-karmienie piersią to jest dopiero wysiłek dla organizmu....
To możesz sobie kupić wapno musujące w tabletkach. Ostatnio sobie piję i jest dosyć dosyć
aniolekKB jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości