|
|||||||
| Notka |
|
| Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2731 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Pracy szukamy - ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz.5
Dziewczyny proszę o pomoc jeśli macie jakąs wiedze/doświadczenia na ten temat
![]() Zaprosili mnie na II etap do pewnej firmy, praca polega na samodzielnym prowadzeniu biura. I teraz moje pytanie- jak moze wyglądać taki II etap, o co mogą mnie pytać? Na pierwszym etapie byly takie pytania jak: co wiem o ich firmie, pytania o studia, o obecna pracę, czy poradzilabym sobie z danymi zadaniami (kontakt z klientami, organizacja spotkań itp). |
|
|
|
|
#2732 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2733 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#2734 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2735 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie no ja się bardzo cieszę, że w końcu ktoś zadzwonił, ale czemu 3 rozmowy w jeden dzień w różnych częściach miasta. Jakby się udało z tą pierwszą firmą to oszalałabym ze szczęścia. Nie chcę sprzedawać torebek za 2800 zł cała moja garderoba nie jest tyle warta :P
|
|
|
|
|
|
#2736 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale jaki spokój miałabyś w pracy założę się, że non stop klientów nie ma
|
|
|
|
|
|
#2737 |
|
Zakorzenienie
|
No taki striptizer to minimum 500 zł bierze za 15-minutowy pokaz, więc kasa super. U mnie nawet 2 dziewczyny założyły taką agencję striptizerów (bo zapotrzebowanie na nich jest, ale nie ma chętnych chłopaków do tańczenia), no ale coś chyba padła ta agencja. :P No ale kasa dobra - kilka tysięcy miesięcznie. :P
|
|
#2738 |
|
Przyczajenie
|
Gratuluję wszystkim, którzy dostali teraz pracę! Jednak trzeba przyznać, że na wiosnę wszystko się budzi, rynek pracy również.
Ja też przedwczoraj wysłałam CV do jednego z zakładów technologicznych na kontrolę jakości. Wczoraj o 11 dostałam telefon czy mogłabym zacząć pracę już, teraz, natychmiast i stawić się o 13 na szkoleniu. Szybko się przebrałam w robocze ciuchy, jeszcze poleciałam sobie kupić jakieś tanie buty (robocze mi mają dać dzisiaj) i już byłam w pracy. Jest w porządku, chociaż praca odpowiedzialna. I nie na stałe, tylko dopóki będą mieli zamówienia na dany element. Na wiosnę o pracę łatwiej, zdecydowanie. Miłego dnia dziewczynki, ja dzisiaj znów lecę na drugą zmianę
|
|
|
|
|
#2739 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale Cię wzięli z zaskoczenia.
|
|
|
#2740 |
|
Raczkowanie
|
Właśnie, odnośnie stroju na rozmowę. Wczoraj wspominałam, że mam tu tylko baleriny, adidasy i zimowe buty. Tak wiem, że powinnam mieć pantofle jakieś, ale zostawiłam w domu, nawet przez myśl mi nie przeszło, że można by wziąć ( ale o japonkach to już nie zapomniałam
|
|
|
|
|
#2741 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ---------- Cytat:
super!! |
||
|
|
|
|
#2742 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#2743 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Selaine, świetnie! Gratuluję! To się nazywa ekspresowa rekrutacja, żadnego oddzwonimy za pół roku plus 5 etapów rekrutacji. ![]() Pomidorrr, dzisiaj już idź w tym, co masz ale kup sobie przez weekend jakieś proste, eleganckie buty na słupku. W deichmannie można kupić takie za ok. 60-70 zł, więc nie zrujnuje Cię to a będziesz lepiej wyglądać na rozmowie a także pozwoli zachować lepsze samopoczucie. Jak nie masz marynarki, to widziałam dosyć tanie i fajne w C&A. ![]() Ja nadal bez pracy, nie odzywają się z banku na praktyki ani nie mam odpowiedzi z testów przez internet. Ale za to od wtorku będę w ramach wolontariatu uczyć włoskiego od podstaw i dawać porady prawne. Podobno już są chętni na porady. Chociaż tak się spełnię.
"Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on to właśnie robi." ~Albert Einstein If you are good at something never do it for free. Edytowane przez Erite Czas edycji: 2013-04-26 o 10:51 |
|
|
|
|
|
#2744 |
|
Raczkowanie
|
Żadnej nie przełożyłam, w firmie gdzie byłam rano, jeżeli się spodobam mam mieć 2 rozmowę z Panią Dyrektor, bardzo im się śpieszy, a babka nie ma za wiele czasu. Więc powiedziały, że może nawet dziś byłaby ta rozmowa. Ja powiedziałam, że ok, ale wolałabym jednak w poniedziałek. Za 2 godziny mam następną rozmowę i obawiam się, że wtedy zadzwonią, że mam dziś przyjść
|
|
|
|
|
#2745 |
|
BAN stały
|
Pojawiło się ogłoszenie na pracownika biurowego do firmy windykacyjnej do mnie do miasta. 1058 wyświetleń ma to ogłoszenie już, a dopiero wczoraj wieczorem się pojawiło. Przeraziła mnie ta liczba i zdołowała. 11 tyś bezrobotnych w mieście. Pewnie z połowa oglądających to ogłoszenie wysłała CV ( nie mają dużych wymagań, tylko małe) i jakie mam szanse, że spośród 500 CV akurat moje przeczytają. Przecież wszystkich na pewno czytać nie będą. Chyba , że wyśle ze 3 maila takie same do nich, aby mój mail ze CV nie zginął w tłumie innych maili. Teraz wysłałam do nich maila, drugiego wyśle np wieczorem jak nie potwierdzą do wieczora odbioru tego pierwszego maila , a jutro trzeciego.
Zdołowałam się na sam początek dnia.
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2746 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2747 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#2748 |
|
Zadomowienie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;40501844]życie
[/QUOTE]życie boli.
|
|
#2749 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#2750 |
|
BAN stały
|
Jak nie potwierdzą odbioru maila mojego , to wyśle im wieczorem albo jutro jeszcze drugiego, aby zwiększyć szansę na przeczytanie mojego CV.
|
|
|
|
|
#2751 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Miałam dzis tel. w sprawie pracy, ale odmówiłam, nie będę dziesięciu srok za ogon łapać. Tym bardziej, ze teraz mam max. 10 min. do pracy. Ja tez mam dziś drugą.[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;40499193] oj, wiesz, klima jest strasznie zdradliwa! ja jak zaczęłam pracować w takich pomieszczeniach to od razu katar.[/QUOTE] Oczy własnie wczoraj zaczeły mnie piec, a dzis katar, kaszel i gardło mnie boli. Strepsilsy kupiłam więc mam nadzieję, ze cos pomogą Cytat:
|
||
|
|
|
|
#2752 |
|
Zadomowienie
|
kokosowa_nutella, super, gratuluję.
![]() Wdrażanie programów unijnych brzmi poważnie i na pewno nauczysz się tam sporo. ![]() tajkuna, to ile CV chcesz im wysłać? Nie ma co przeginać.
"Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on to właśnie robi." ~Albert Einstein If you are good at something never do it for free. Edytowane przez Erite Czas edycji: 2013-04-26 o 11:09 |
|
|
|
|
#2753 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#2754 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Ktoś tu raz pisał, że kilka razy wysyłał CV na to samo ogłoszenie.
|
|
|
|
|
|
#2755 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też miałam już dzisiaj telefon, żeby przyjść na rozmowę ale zawsze jak dzwonią móiwą o jaką ofertę chodzi i czy jestem jeszcze zainteresowana, a teraz babka odrazu prosto z mostu że mam przyjść dzisiaj na rozmowę a nawet nie powiedziała co za firma i jakie stanowisko![]() ---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ---------- Cytat:
drugi raz można wysłać kolejnego dnia, nic nie tracisz
|
||
|
|
|
|
#2756 |
|
Raczkowanie
|
Za wiele to się nie przygotuję, bo już lecę. Trudno, coś pościemniam. 3majcie kciuki
|
|
|
|
|
#2757 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2758 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2759 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#2760 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Praca i biznes
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:31.

cała moja garderoba nie jest tyle warta :P

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)