![]() |
#2731 |
Zadomowienie
|
Dot.: Uniwersytet Łódzki część II
W tej Łodzi to większy syf jest niż przewidywałem.
Już nawet nie wiem co gorsze - czy te mieszkania, czy te drogi. Z samochodu nawet nie wysiadałem bo się bałem, że ukradną ( jakieś Cygany się na mnie gapiły kiedy stałem na parkingu ). Jedyny plus to wydział eko-soc UŁ ( podjechaliśmy zobaczyć jak wygląda ), galeria czy manufaktura ( chociaż jak się wyjeżdżało z 2 strony to...nc ). Ogółem skoro już byliśmy to zaproponowałem że pozwiedzamy ( nawet paliwo na mój koszt - nigdy nie miałem sposobności dokładniej ogarnąć Łodzi, więc to tak przy okazji ), a potem zaproponowałem że lepiej już sobie stąd pojechać bo strasznie wali. ![]() Ciekawi mnie jak ona tam wytrzyma chociaż rok, nawet o 3-5 nie mówiąc. Jak Wy sobie radzicie z tym? Rozumiem że mieszkania kosztują grosze ( chociaż w Kato też mało wychodzi ), no ale bez przesady...miasto nie do życia.
Początkujący specjalista ds. bazodanowych, aczkolwiek porad w tym zakresie udzielam tylko na forach tematycznych pod innym nickiem, ew. na pw. Edytowane przez Japanication Czas edycji: 2013-07-23 o 21:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#2732 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2733 |
Raczkowanie
|
Odp: Dot.: Uniwersytet Łódzki część II
[1=5e39f43c776cd63a5691dbe eeb4c12a7b21f7a21_63e1948 2c3766;41926994]Chodzę w masce gazowej, a na wydział jeżdżę rikszą
![]() Touché. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2734 |
Zadomowienie
|
[1=5e39f43c776cd63a5691dbe eeb4c12a7b21f7a21_63e1948 2c3766;41926994]Chodzę w masce gazowej, a na wydział jeżdżę rikszą
![]() Niezłe, ale całkiem poważnie pytałem. To miasto wygląda jak slumsy.
#2735 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A tak poza tym - na jakiej ulicy spotkałeś tych Cyganów? Bo ja mam chyba jakiegoś wyjątkowego pecha, ale nie pamiętam kiedy widziałam Cygana w Łodzi... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2736 |
Przyczajenie
|
Potrzebuje waszej pomocy!
Co wybrać finanse i rachunkowość na UŁ czy matematykę finansową i ubezpieczeniową na PŁ? Już sama nie wiem co będzie lepsze i bardziej korzystne. Początkowo myślałam, że po matematyce na PŁ będę mieć tytuł inżyniera ale niestety nie ;/ |
![]() ![]() |
![]() |
#2737 |
Zakorzenienie
|
Zapewne miało wyjść śmiesznie wyszło wręcz odwrotnie żałosne. A myślałem że tylko "gimbusy" mają takie poczucie humoru obrażając innych.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2738 |
Raczkowanie
|
.
Uniwersytet Mikołaja Kopernika. doradca finansowy Edytowane przez idontknow13 Czas edycji: 2014-09-04 o 07:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#2739 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez Monka543 Czas edycji: 2013-07-24 o 14:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2740 |
Raczkowanie
|
.
Uniwersytet Mikołaja Kopernika. doradca finansowy Edytowane przez idontknow13 Czas edycji: 2014-09-04 o 07:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#2741 |
Przyczajenie
|
[QUOTE=idontknow13;4193486 7]Ja bym wzięła FiR (jeżeli mam wybierać pod siebie), sama zrezygnowałam z matematyki finansowej
![]() Chyba, że jesteś meega dobra z matmy i z tym wiążesz swoją przyszłość, ale naprawdę musisz być dobra z matmy i ją uwielbiać ![]() Ale z tego co słyszałam to bywały osoby, które na maturze rozszerzonej miały 80% a na tym kierunku nie dały sobie rady. Ale oczywiście są też wyjątki ![]() Dzięki za rade ![]() ![]() A czy ktoś wie do kiedy powinnam zabrać dokumenty z politechniki jeśli nie będę tam studiować? I ewentualnie kiedy wybiera się specjalizację na PŁ? |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2742 |
Raczkowanie
|
.
Uniwersytet Mikołaja Kopernika. doradca finansowy Edytowane przez idontknow13 Czas edycji: 2014-09-04 o 07:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#2743 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Łódź to nie Wrocław czy Kraków, ale tu jest odwrotnie kamienice są brzydkie od zewnątrz a piękne w środku. Bynajmniej te które znam, które znajdują się np. przy Piotrkowskiej. Odnośnie zaś rejonu eksoca, to ja sama się zastanawiałam np. gdzie by zostawić samochód, gdybym chciała jeździć nim do szkoły i źle to widzę. Rewolucji - parkomaty, wschodnia nie wchodzi w grę i kilińskiego, pomorska dalej ;D Poza tym naprawdę da się znaleźć ładniejsze miejsca w Łodzi, niż piotrkowska, manufaktura i galeria. Jest to czego nie ma gdzie indziej czyli rejony miasta, prawie jak wieś. Zabudowa domków jednorodzinnych, zielone tereny itp. Tak jest chociażby na retkini, chojnach czy też radogoszczu. Yina dokumenty zawsze możesz zabrać przed początkiem września, ale im szybciej tym lepiej bo być może ktoś będzie chciał się dostać na politechnikę i skorzysta ze zwolnionego przez ciebie miejsca. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2744 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2745 |
Raczkowanie
|
PŁ ma niezłe forum, dużo można wygrzebać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2746 |
Raczkowanie
|
dostał już ktoś ten list ze swojego wydziału?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2748 |
Raczkowanie
|
.
Uniwersytet Mikołaja Kopernika. doradca finansowy Edytowane przez idontknow13 Czas edycji: 2014-09-04 o 07:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#2749 |
Raczkowanie
|
Odp: Uniwersytet Łódzki część II
Wie ktoś ogólnie kiedy będziemy wiedzieć czy dostaliśmy akademik czy nie? Jest to gdzieś napisane?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2750 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Uniwersytet Łódzki część II
Cytat:
![]() Mi się wydaje że to powinno być najpóżniej w 1 tygodniu września. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2751 |
Przyczajenie
|
Dot.: Odp: Uniwersytet Łódzki część II
|
![]() ![]() |
![]() |
#2752 |
Raczkowanie
|
Dzięki za odpowiedzi
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2753 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() co do naszego forum PŁ, to owszem, można sporo wygrzebać ![]() ---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ---------- a pamiętasz o drugiej turze rekrutacji? 1-2 września mają być wyniki i od tego czasu te osoby mają 2 tygodnie na podanie o akademik to jak to będzie? zostawią sobie część miejsc na osoby z drugiej tury? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2754 |
Raczkowanie
|
Ja myslalem ze w podaniu trzeba podac numer albumu i czekam ze zlozeniem do otrzymania listu
|
![]() ![]() |
![]() |
#2755 |
Raczkowanie
|
jeśli znajdzie się tutaj osoba, która będzie się ubiegać o dopłatę do mieszkania i nie jest to akademik, a kwatera prywatna, proszę o wiadomość prywatną
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2756 |
Zakorzenienie
|
A ja się jeszcze tak zapytam ile miesięcznie wychodzi z kosztami w Łodzi?
Wiem że to głównie zależy od tego gdzie się mieszka ile wypije, zje. Ale powiedzmy za te 1100-1200 dało by radę? Oczywiście mieszkać w aka. z biletem, żarciem [gotowanie samemu] jakaś impreza itp ;D |
![]() ![]() |
![]() |
#2757 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2758 |
Raczkowanie
|
Też tak myślę :P
#2759 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2760 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Podam Ci na przykładzie droższych Katowic ( czyli spokojnie z 10-15% możesz sobie od tego odjąć ): *pokój jednoosobowy - 400 zł *internet - 25 zł ( 20-25 mb/s UPC ) *media - jakieś 40-50 zł, w zimę więcej bo ogrzewanie kosztuje, to jest koszt podany dla faceta ( kobita napewno zapłaci więcej bo zużywa tonyyy wody ![]() *żarcie - jakieś 400 zł *siłownia - 80 zł ( jak nie uczęszczasz to 0 zł ![]() ![]() *busy/tramwaje - 30-dniowy ponoć jakieś ~50 zł, tak przynajmniej słyszałem - w sumie to nie wiem bo z mieszkania mam 7-8 minut pieszo zarówno na uczelnie jak i do centrum, czasami tylko jakiś 15-minutowy za 1,60 zł się trafi *ksera - zawsze coś się trafi, notatki czy inne rzeczy, dobrze mieć jakieś 30-40 zł odłożone na to czyli: 400+25+50+400+80+50+30 = w przybliżeniu ~1050 zł, a jako że to Łódź to liczyłbym poniżej 1000 zł. ![]() Jeśli nie chodzisz na siłkę, nie kupujesz miesięcznego tramwaju i mieszkasz w akademiku ( ze 100-120 zł mniej za pokój ) to Ci wyjdzie około 800 zł. Czyli jak widzisz sporo kasy zostaje w kieszeni. ![]() A generalnie to unikałbym akademików, zawsze się mogą trafić problemy z: internetem, hałasem, portierem-gestapowcem itd.
Początkujący specjalista ds. bazodanowych, aczkolwiek porad w tym zakresie udzielam tylko na forach tematycznych pod innym nickiem, ew. na pw. Edytowane przez Japanication Czas edycji: 2013-07-26 o 19:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:27.