|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2731 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 4
Cytat:
super że wszystko OK no i duży chłopak
|
|
|
#2732 | |
|
Raczkowanie
|
kluska ja niestety nie pomogę bo nie znam się..
![]() Cytat:
dziewczyny uważajcie na te huśtawki/bujaczki. sama mam taki ale na jakimś forum czytałam że one średnio zdrowe dla maluchów i żeby nie zostawiac w nim dziecka na pół dnia, dzis już padam z nów ale spróbuję odszukać ww wątek. ---------- Dopisano o 23:07 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ---------- zmęczona jestem strasznie.. ale mała tak mi tańczy w brzuchu że chyba nie zasnę ![]() jutro mam wizytę więc pewnie dostanę skierowanie na glukozę i znowu kłucie nienawidzę igieł dobrej nocy drogie mamy ![]() ______________________ Gosiu strasznie współczuję i mam nadzieję że uda się znaleźć lekarza, który Ci pomoże i jeszcze moja prośba bo karteczka na lodówce już nie działa, gdyby któraś pisała raz dziennie żeby pamiętać o ćwiczeniach na mięśnie K, bo tak sobie obiecuję i obiecuję i zapominam Edytowane przez J0zefina Czas edycji: 2013-09-24 o 23:14 |
|
|
|
|
#2733 |
|
Rozeznanie
|
Negrid, kukurydzianna, (i reszta, jeśli przegapiłam) gratuluję badań i potwierdzonych płci.
![]() Wszelkie komentarze rodzinki na temat płci są poniżej poziomu.
|
|
|
|
#2734 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 4
Cytat:
I wyliczana jest średnia z 12miesiecy i wliczaja sie premie ale tylko jezeli byly one stale Wiecej nie wiem. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#2735 |
|
Wtajemniczenie
|
Gratki za same dobre wieści
![]() Wczoraj dopadł mnie jakiś kiepski nastrój i cały wieczór przespałam, mąż wrócił z II zmiany, to nawet mi się nie chciało nic gadać, tylko zaraz poszłam spać. Poza tym ciężko mi już wysiedzieć w pracy. Mam pracę siedzącą, pracuję z telefonem i mailem (sprzedaję szkolenia). To siedzenie 8 godz w jednej pozycji mnie dobija. Boli mnie strasznie kość ogonowa, nie mogę sobie znaleźć dobrej pozycji. Poważnie myślę o pójściu na zwolnienie.
|
|
#2736 |
|
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 4
Bo w tym szpitalu się płaci, po prostu. Są oczywiscie szpitale, gdzie jest darmowe, ale szczerze mówiąc wolę w razie czego zapłacić i dostać bez łaski i żebrać o nie.
kukurydziana gratuluje dobrego usg!
|
#2737 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() U mnie dziś znowu słońce, pojechałabym sobie gdzieś ale niestety muszę czekać na kuriera bo zabrakło nam lampek ledowych do garderoby i nad łóżko....ciężko bez męża ![]() Czytam że już pierzecie i prasujecie a ja.....nawet jeszcze pokoik nie skończony.... komoda nie zamówiona...dałam mężowi czas do listopada i mam nadzieje że się wywiąże z terminu bo inaczej wynagrodzenia nie będzie ![]() Kluska to wszystko zależy od tego na ile miałaś L4,ja z reguły dostaje na 4-5 tyg więc wpada mi pełna pensja z premią za weekendy ale na początku też dostałam za 11 dni jakieś wyrównanie
|
#2738 |
|
Zakorzenienie
|
witam
u mnie dziś słońce i ładna pogoda. Planuję dziś poszperać po all za rzeczami dla Adasia ale jak sobie o tym pomyślę ile tego jest to mi ręce opadają i ochota mi odchodzi ![]() no nic może potem mnie najdzie
|
|
#2739 | |
|
Raczkowanie
|
dzień dobry
![]() oczywiście mój syn domyślił się że chcę się wyspać i obudził się o 7 ![]() ale przynajmniej słońce za oknem więc jakoś łatwiej wstać ![]() Cytat:
![]() dziś sama sobie przypominam ćwiczymy mieśnie K
|
|
|
|
|
#2740 | |
|
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 4
Cytat:
|
|
#2741 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Do piątku się psychicznie zblokowałam ale jak już się dowiem na 99% to już mnie nikt nie powstrzyma
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2742 | |
|
Raczkowanie
|
Agatka nic na siłę
jeśli masz możliwość zwolnienia to skorzystaj, Twoje samopoczucie i zdrowie przede wszystkim!Cytat:
i zaczynam mieć wyrzuty że ja nie mam jeszcze nic
|
|
|
|
|
#2743 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No co Ty mówisz!!! co to za szpital jest? chamstwo to mało powiedziane ![]() ---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ---------- Cytat:
planuję zacząć od tych "grubszych" zakupów typu pościel, łóżeczko, wanienka i caaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaał y ten osprzęt do obsługi noworodka no i trochę dla mnie typu koszula itp.
|
|
|
#2744 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja bym sobie nie pozwoliła dostała by jedna,druga w pysk to może by zrozumiała, z pewnością leciałoby pismo za pisem ze skargami, w gazecie bym opisała....a prasa miałaby niezłą pożywkę
|
|
#2745 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
zresztą gdy leżałam teraz w szpitalu to dziewczyny opowiadały historie z wcale nie małych podkrakowskich miejscowości aż włos dęba staje![]() gdy ja opowiadam swoje przeżycia i wspomnienia z pierwszego porodu to wszyscy mnie pytają czy rodziłam w prywatnej klinice? a to powinien być standard wszędzie!!!! |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2746 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja bym taki szpital opisała wszędzie gdzie to tylko możliwe i zgłosiła sprawę do wszelkich możliwych instytucji- to skandal jest po prostu!
|
|
|
#2747 | |||
|
Gang Iren
|
Hej.
Nadrobilam was na szybko. Zmeczona jestem jak diabli. Do 1 siedzielismy nad grzybami,tyle uzbieralismy. Cytat:
http://www.ebay.co.uk/itm/Fisher-Pri...item4abe260032 Fajne,ze mozna jej dlugo uzywac,bo jest i opcja lezaczka i pozniej siedzonka dla starszaka,bodajze do 18 kg. Ale szczerze to moj Eryk srednio lubil. (Wiki lubila hustawke). Na placach zabaw tez wejdzie na 5 minut i koniec. Cytat:
Rozgladalam sie i nie widzialam nigdzie. Jeszcze jutro jade do innych sklepow,sa apteki duze i drogerie,moze beda. Cytat:
|
|
#2748 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2749 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
no właśnie ja też po tym jak się dowiedziałam to miałam bojowe nastawienie ale siostra chciała czym prędzej zapomnieć a co do "stawania kantem" na będą na trakcie porodowym.. moja siostra do potulnych nie należy ale gdy to opowiadała to płakać się chciało.. Tż wygonili ze szpitala bo odwiedziny do 20 a ona zaczęła rodzić po 20, wiec była sama, wszystko ją bolało, nie miała siły i te się ciągle darły, w tamtej chwili myślała tylko żeby urodzić córeczkę zdrową a niestety to zależało od personelu więc jak to ujeła "ona przestała się liczyć byle by jej misia była zdrowa"..i co zadziwiająca największym chamem w szpitalu była uwaga pełniąca dyżur pani dr, na co dzień wielka dama, osobowość miasteczka a w gruncie rzeczy durny babol który słownictwem bił na głowę rynsztokowe niestety okazuje się że kultura osobista nei idzie w parze z wykształceniem
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2750 |
|
Zakorzenienie
|
Gosia- bardzo fajna ta huśtawka
bez tej huśtawki tylko te płozy- zastanawiam się co lepsze to czy huśtawka
|
|
#2751 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny wiem że się oburzacie bo jest na co ale wierzcie mi takich miejsc jest niestety więcej... a skargi które trafiają do kierownictwa szpitala nigdy nie niosą za sobą żadnych konsekwencji i nie wychodzą dalej
ręka ręke myje w tym szpitalu.najbardziej mnie jednak dziwią kobiety, które znając te wszystkie historie decydują się tam rodzić ![]() ---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ---------- Magnusia huśtawka wydaje mi się lepsza. Ja mam leżaczek z FP, kupiłam za śmieszne pieniądze w tesco bo brakowało pudła i był przeceniony80% ale gdybym miała kupować teraz to chyba wolałabym dołożyć nawet do używanej ale to zawsze więcej możliwości i huśtawki często służą dłużej bo leżaczki (nie wszystkie) ale dużo ma ograniczenie wagi bodajże do 9kg. |
|
|
|
#2752 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Witam kochane Jak mąż w domu to szkoda mi czasu na lapka więc dziś wpadłam nadrobić ale nie dałam rady tak pędzicie , że szok . Widzę , ze kolejne dzieciaczki się pojawiły więc gratuluję wszystkim ![]() Wczoraj byłam na pierwszych zajęciach w szkole rodzenia i jestem bardzoooo zadowolona . Grupa 5 osobowa . Nawet fajne dziewczyny mi się trafiły w grupie . Ma odbyć się 7 spotkań aż do grudnia spotkania co tydzień może 2 . siedziałam 2 godziny w tym z 30 minut zajęła papierologia i poznanie się z dziewczynami reszta ćwiczenia oddechowe i relaksacyjne . Bujałam się już na piłce nawet Ogólnie jestm bardzooooo zadowolona tym bardziej , że wszystko jest za free więc planuję chodzić do końca trochę przerażają mnie zajęcia jeszcze w grudniu jak już będę ogromna i będzie śnieg ale jakoś dojadę jak nie sama to ktoś będzie musiał mnie zawieść no ale raz na 2 tyg to nie problem zajęcia zazwyczaj od 12.30 więc będę chodzić sama . Ale babka prowadząca jest bardzo fajna .Do tego z mężem wczoraj byłam na zakupach i małemu kupiliśmy 2 rożki i 2 pajacyki zdjęcie nr 1.Do tego pokazuję już wszystkie moje zakupy dla małego . W końcu kilkoma rzeczami mogę się pochwalić chociaż i tak przeraża mnie myśl , ze wiele z Was ma już dużoooo więcej rzeczy . Ja to mam dosłownie kilka . 1 foto wczorajsze zakupy 2.pajacyki, bodziaki , półścpiochy i skarpetki 3.kocyki i pieluchy tetrowe i maskotka 4. Ręczniki kąpielowe i kombinezon . Przerażają mnie ceny nowych rzeczy naprawdę . A mąż nie chcę słyszeć o rzeczach z lumpka jak go przekonać do tego , ze w lumpku można kupić coś ładnego taniego i niezniszczonego Cały czas twierdzi , że nie wiadomo ile dzieci miało te rzeczy . Ale jak mam kupować wszystko nowe to kasy pójdzie . Za tego pajaca niebieskiego w paski dałam prawie 40zł ! Teraz ratować będę się allegro znalazłam 3 szt pajaców za 25-27zł więc nie tak źle bo w sklepie pajacyki są od 20zł . Po wypłacie zamawiam małemu trochę ciuchów , sobie koszulę i skoczę do sklepu kupić kołderkę . |
||||||
|
|
|
#2753 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ---------- Cytat:
Wiem po ile są ubranka, czasami welurowy śpioch+kaftan kosztuje nawet 50-60 zł Pajacyki ok 40 zł to norma w sklepach stacjonarnych dlatego ja też kupuje nowe ale na allegro,jest kolosalna różnica
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2754 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fajna na huśtawka
|
|
|
#2755 |
|
Zadomowienie
|
http://allegro.pl/fisher-price-3w1-l...555649714.html ja miałam taki leżaczek, synek bardzo lubił w nim siedzieć, wychował już 4 dzieci i wygląda jak nowy więc mogę polecić.
gosia - diosminex mam zalecony po jednej tabletce rano i wieczorem kluska - u mnie w pracy też tak jest że wynagrodzenia sa naliczane do 20-stego każdego miesiąca i jeśli do tego dnia nie dotrze zwolnienie z terminem do końca miesiąca to też naliczają tylko z tego co do nich dotarło a za miesiac wyrównanie. Na początku nawet nie wiedziałam ile mi ta srednia wyszła póki nie złożyło sie tak że dostałam pensje za cały miesiąc. |
|
|
|
#2756 |
|
Zakorzenienie
|
aniołku- śliczne zakupy
a kocyk w żyrafki mam taki sam . Co do cen to faktycznie są masakryczne ale wiadomo to jest biznes i tyle- no co dziecku nie kupisz jak takie śliczne, słodkie itp? Na tym bazują producenci.Ostatnio widziałam w M&S kombinezon na zimę dla dzieciaka za 270 zł i to po niby przecenie dla mnie to przesada i to gruba
|
|
#2757 |
|
Zadomowienie
|
kukurydzianaa gratuluje udanych badań no i oczywiście antenki
![]() upadly_aniol00 no już całkiem solidne zakupy zrobione. U mnie z Tż ta sama historia- niby wielki miłośnik SH, ale jeśli chodzi o rzeczy dziecia to jest bunt. Nie wiem sama co na to poradzić, będę kupowała sama a potem najwyżej powiem, że już mamy pewne rzeczy
|
|
|
|
#2758 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2759 |
|
Zadomowienie
|
Czesc dziubaski
![]() Plecy mnie bolą chyba od tego prasowania... No więc na obiad zacierki mi się zechciało i placki ziemniaczane jako 2 danie. A maz na kolację wyprosil kielbaske z cebulka . Więc ide po zakupy..czeka mnie cały dzień w garach , prania i prasowania cd , a popoludniu wizyta u gina - ważna polowkowa. Magnusia miłego buszowania po allegro. Perfuzja ty chyba robilas na obiad jakieś buchty ? Co to? Miłego dnia dwupaki
|
|
|
|
#2760 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Witam z rana
![]() Dzięki ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
. Cytat:
Negrid, Le La, brak słów na takie komentarze ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Józefina, aż wierzyć się nie chce w to, co opisujesz upadly_aniol00, świetne zakupy popełniłaś ![]() a co do kasy, to rzeczywiście też zauważyłam, że te małe, nowe ciuszki są nieproporcjonalnie drogie.Dziś mam wizytę, więc proszę o kciuki . Po wizycie pewnie udam się na małe zakupy, bo muszę kupić majtasy dla siebie. Większość sprzed ciąży uciska mnie już delikatnie w brzuch, a tego nie chcę. Polećcie jakąś bieliznę. Kupujecie majty ciążowe, czy zwykle, ale większe? Na co zwrócić uwagę, by było wygodnie. Obiecuję trzymać za Isię i Józefinę. Ktoś jeszcze się dziś bada?
|
|||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:24.

16.06.2012 

)
ja nie widzę różnicy, ale zrozumiałam dlaczego tż ma dwie lewe ręce-od chłopaków nic nie wymagała. Palnęła jeszcze, że moi rodzice na pewno też bardziej cieszą się z dziewczynki bo wnuczka już majA (mojego bratanka). Wściekłam się i odpowiedziałam, że nie bo oni nie mieli oczekiwań, cieszyli się z kolejnego potomka 'byle zdrowy' a jeszcse tata mi ciAgle powtarzał, że "wyglądam na chłopaka" 

co to za szpital jest? chamstwo to mało powiedziane
Ja bym sobie nie pozwoliła dostała by jedna,druga w pysk to może by zrozumiała, z pewnością leciałoby pismo za pisem ze skargami, w gazecie bym opisała....a prasa miałaby niezłą pożywkę
aha i jeszcze po antybiotykoterapii na zeba dostałam gratis grzybicę pochwy 
tak pędzicie , że szok .
dla mnie to przesada i to gruba
. Po wizycie pewnie udam się na małe zakupy, bo muszę kupić majtasy dla siebie. Większość sprzed ciąży uciska mnie już delikatnie w brzuch, a tego nie chcę.