Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 4 - Strona 92 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-24, 22:59   #2731
magnusia
Zakorzenienie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 4

Cytat:
Napisane przez kukurydzianaa Pokaż wiadomość
Dobry wieczór wszystkim paniom
Wróciłam niedawno z połówkowego i zakupów.
Dzieciaczek zdrowy, "dorodny" (550 g) i antenka nie odpadła. Mąż cieszy się jak dziecko, że będzie Syn i z wielką dumą pochwalił się już wszystkim kumplom
Teraz "tylko" imię wybrać musimy.

I zrobiliśmy małe dzieciowe zakupy, żeby w końcu ruszyć do przodu z wyprawką (która wydaje się być nie lada wyzwaniem). Jutro pewnie wrzucę jakieś fotki.

super że wszystko OK no i duży chłopak
Stary 2013-09-24, 23:07   #2732
J0zefina
Raczkowanie

kluska ja niestety nie pomogę bo nie znam się..

Cytat:
Napisane przez Negrid Pokaż wiadomość
A druga sprawa oczywiście dotycząca rodziny tż. Na wieść, że będzie dziewczynka i mamy to potwierdzone padło dosłownie: "cóż...no nie szkodzi, może drugi będzie chłopiec" (autorka ciotka klotka )
Przez jedną setną sekundy przez myśl przeleciały mi wszystkie znane mi przekleństwa polskie i zagraniczne.
normalnie ręce opadają..

dziewczyny uważajcie na te huśtawki/bujaczki. sama mam taki ale na jakimś forum czytałam że one średnio zdrowe dla maluchów i żeby nie zostawiac w nim dziecka na pół dnia, dzis już padam z nów ale spróbuję odszukać ww wątek.

---------- Dopisano o 23:07 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ----------

zmęczona jestem strasznie.. ale mała tak mi tańczy w brzuchu że chyba nie zasnę

jutro mam wizytę więc pewnie dostanę skierowanie na glukozę i znowu kłucie nienawidzę igieł

dobrej nocy drogie mamy

Gosiu strasznie współczuję i mam nadzieję że uda się znaleźć lekarza, który Ci pomoże

i jeszcze moja prośba bo karteczka na lodówce już nie działa, gdyby któraś pisała raz dziennie żeby pamiętać o ćwiczeniach na mięśnie K, bo tak sobie obiecuję i obiecuję i zapominam

Edytowane przez J0zefina
Czas edycji: 2013-09-24 o 23:14
J0zefina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 23:32   #2733
Sheperdess
Rozeznanie

Negrid, kukurydzianna, (i reszta, jeśli przegapiłam) gratuluję badań i potwierdzonych płci.

Wszelkie komentarze rodzinki na temat płci są poniżej poziomu.
Stary 2013-09-25, 07:03   #2734
senira666
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 4

Cytat:
Napisane przez _Kluska_ Pokaż wiadomość
moja teściowa strasznie chciała żebyśmy mieli dziewczynkę bo sama ma 2 synów, co mnie wkurzało tym bardziej, że czułam chłopca i tż bardzo chciał syna. Jak się okazało, że dziewczynka to ta jędza mi tłumaczyła że dla kobiety zawsze lepiej mieć dziewczynkę bo to pomoc i w ogóle ja nie widzę różnicy, ale zrozumiałam dlaczego tż ma dwie lewe ręce-od chłopaków nic nie wymagała. Palnęła jeszcze, że moi rodzice na pewno też bardziej cieszą się z dziewczynki bo wnuczka już majA (mojego bratanka). Wściekłam się i odpowiedziałam, że nie bo oni nie mieli oczekiwań, cieszyli się z kolejnego potomka 'byle zdrowy' a jeszcse tata mi ciAgle powtarzał, że "wyglądam na chłopaka"
Nie przejmujcie się gadaniem, nie warto..

Dziewczyny a czy któraS z Was miała problem z wyliczaniem pensji na l4 przez pracodawcę?
Pierwszy problem: dostałam dziś pensję a raczej 70% pensji. dzwonię do kadr co to i kiedy dostanę wyrównanie a babka mi mówi, że za miesiąc. A dlaczego nie dostałam 100%? bo l4 miałam do 19.09 a ona rozliczała pensje 17.09 i jeszcze nie miała mojego dalszego zwolnienia. w związku z tym to jest kasa za 19 dni września + 4 dni sierpnia (bo wtedy miałam l4 do 26.08). a resztę dostanę na koniec października super, a ja na gwałt kasy potrzebuję przecież, również tych 30%... nie mogą chyba tak robić?
Drugi problem: nie wiem ile pensji powinnam dostawać. Znalazłam info, że to średnia pensja z 12 ostatnich miesięcy wliczając premie. Koleżanka z pracy na takim samym stanowisku, z tą samą kasą dostawała więcej niż jej z tych średnich pensji wychodziło i tłumaczyła mi, że to dlatego że w l4 wliczają się weekendy. A ja z kolei dostaję mniej niż ta choler*a średnia o co chodzi? Czy któraś z Was ma może pojęcie w temacie?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Bo platne jest za dni na zwolnieniu wiec jeżeli l4 bylo na 3tygodnie to kasa tez za tyle...
I wyliczana jest średnia z 12miesiecy i wliczaja sie premie ale tylko jezeli byly one stale
Wiecej nie wiem.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-09-25, 07:30   #2735
AgatkaL
Wtajemniczenie

Gratki za same dobre wieści
Wczoraj dopadł mnie jakiś kiepski nastrój i cały wieczór przespałam, mąż wrócił z II zmiany, to nawet mi się nie chciało nic gadać, tylko zaraz poszłam spać.
Poza tym ciężko mi już wysiedzieć w pracy. Mam pracę siedzącą, pracuję z telefonem i mailem (sprzedaję szkolenia). To siedzenie 8 godz w jednej pozycji mnie dobija. Boli mnie strasznie kość ogonowa, nie mogę sobie znaleźć dobrej pozycji. Poważnie myślę o pójściu na zwolnienie.

Jesteśmy zaręczeni !!!
http://s8.suwaczek.com/201102120926.png

♥NASZ ŚLUB♥ 03.09.2011
http://s5.suwaczek.com/20110903580113.png
AgatkaL jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 07:37   #2736
perfuzja
Zakorzenienie

Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 4

Cytat:
Napisane przez J0zefina Pokaż wiadomość
a czemu musisz płacić za znieczulenie???
Bo w tym szpitalu się płaci, po prostu. Są oczywiscie szpitale, gdzie jest darmowe, ale szczerze mówiąc wolę w razie czego zapłacić i dostać bez łaski i żebrać o nie.

kukurydziana gratuluje dobrego usg!
Stary 2013-09-25, 08:32   #2737
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Witam
U mnie dziś znowu słońce, pojechałabym sobie gdzieś ale niestety muszę czekać na kuriera bo zabrakło nam lampek ledowych do garderoby i nad łóżko....ciężko bez męża
Czytam że już pierzecie i prasujecie a ja.....nawet jeszcze pokoik nie skończony.... komoda nie zamówiona...dałam mężowi czas do listopada i mam nadzieje że się wywiąże z terminu bo inaczej wynagrodzenia nie będzie
Kluska to wszystko zależy od tego na ile miałaś L4,ja z reguły dostaje na 4-5 tyg więc wpada mi pełna pensja z premią za weekendy ale na początku też dostałam za 11 dni jakieś wyrównanie
Stary 2013-09-25, 08:34   #2738
magnusia
Zakorzenienie

witam

u mnie dziś słońce i ładna pogoda. Planuję dziś poszperać po all za rzeczami dla Adasia ale jak sobie o tym pomyślę ile tego jest to mi ręce opadają i ochota mi odchodzi
no nic może potem mnie najdzie
Stary 2013-09-25, 08:36   #2739
J0zefina
Raczkowanie

dzień dobry
oczywiście mój syn domyślił się że chcę się wyspać i obudził się o 7
ale przynajmniej słońce za oknem więc jakoś łatwiej wstać

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
Bo w tym szpitalu się płaci, po prostu. Są oczywiscie szpitale, gdzie jest darmowe, ale szczerze mówiąc wolę w razie czego zapłacić i dostać bez łaski i żebrać o nie.
trafia mnie jak słyszę o miejscach gdzie robią łaskę że wogóle przyjmują pacjenta moja siostra rodziła w takich warunkach że w rzeźni bywa lepiej, teksty typu: aleś się spasła, czy co się drzesz, jak robiłaś dzieciaka to tez się tak darłaś? itp to standard i to w takiej chwili, która powinna być dla kobiety cudownym wspomnieniem... nie ogarniam

dziś sama sobie przypominam ćwiczymy mieśnie K
Stary 2013-09-25, 08:36   #2740
perfuzja
Zakorzenienie

Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 4

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
Witam
U mnie dziś znowu słońce, pojechałabym sobie gdzieś ale niestety muszę czekać na kuriera bo zabrakło nam lampek ledowych do garderoby i nad łóżko....ciężko bez męża
Czytam że już pierzecie i prasujecie a ja.....nawet jeszcze pokoik nie skończony.... komoda nie zamówiona...dałam mężowi czas do listopada i mam nadzieje że się wywiąże z terminu bo inaczej wynagrodzenia nie będzie
Kluska to wszystko zależy od tego na ile miałaś L4,ja z reguły dostaje na 4-5 tyg więc wpada mi pełna pensja z premią za weekendy ale na początku też dostałam za 11 dni jakieś wyrównanie
My nawet jeszcze nie mieszkamy w mieszkaniu, gdzie bedzie pokoik, nie mówiąc nawet o meblach, wiec spoko
Stary 2013-09-25, 08:39   #2741
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
witam

u mnie dziś słońce i ładna pogoda. Planuję dziś poszperać po all za rzeczami dla Adasia ale jak sobie o tym pomyślę ile tego jest to mi ręce opadają i ochota mi odchodzi
Dla mnie to czysta przyjemność
Do piątku się psychicznie zblokowałam ale jak już się dowiem na 99% to już mnie nikt nie powstrzyma
Stary 2013-09-25, 08:40   #2742
J0zefina
Raczkowanie

Agatka nic na siłę jeśli masz możliwość zwolnienia to skorzystaj, Twoje samopoczucie i zdrowie przede wszystkim!

Cytat:
witam

no co TY?? dla chłopców są takie super ciuchy i zaczynam mieć wyrzuty że ja nie mam jeszcze nic
Stary 2013-09-25, 08:43   #2743
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
trafia mnie jak słyszę o miejscach gdzie robią łaskę że wogóle przyjmują pacjenta moja siostra rodziła w takich warunkach że w rzeźni bywa lepiej, teksty typu: aleś się spasła, czy co się drzesz, jak robiłaś dzieciaka to tez się tak darłaś? itp to standard i to w takiej chwili, która powinna być dla kobiety cudownym wspomnieniem... nie ogarniam

No co Ty mówisz!!! co to za szpital jest? chamstwo to mało powiedziane

---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ----------

Cytat:

no co TY?? dla chłopców są takie super ciuchy i zaczynam mieć wyrzuty że ja nie mam jeszcze nic

planuję zacząć od tych "grubszych" zakupów typu pościel, łóżeczko, wanienka i caaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaał y ten osprzęt do obsługi noworodka no i trochę dla mnie typu koszula itp.
Stary 2013-09-25, 08:44   #2744
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
dzień dobry
oczywiście mój syn domyślił się że chcę się wyspać i obudził się o 7
ale przynajmniej słońce za oknem więc jakoś łatwiej wstać

dziś sama sobie przypominam ćwiczymy mieśnie K
Co za bezczelność Ja bym sobie nie pozwoliła dostała by jedna,druga w pysk to może by zrozumiała, z pewnością leciałoby pismo za pisem ze skargami, w gazecie bym opisała....a prasa miałaby niezłą pożywkę
Stary 2013-09-25, 08:45   #2745
J0zefina
Raczkowanie

Cytat:
No co Ty mówisz!!! co to za szpital jest? chamstwo to mało powiedziane
urok małego miasteczka na końcu PL zresztą gdy leżałam teraz w szpitalu to dziewczyny opowiadały historie z wcale nie małych podkrakowskich miejscowości aż włos dęba staje
gdy ja opowiadam swoje przeżycia i wspomnienia z pierwszego porodu to wszyscy mnie pytają czy rodziłam w prywatnej klinice? a to powinien być standard wszędzie!!!!

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-09-25, 08:49   #2746
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
urok małego miasteczka na końcu PL zresztą gdy leżałam teraz w szpitalu to dziewczyny opowiadały historie z wcale nie małych podkrakowskich miejscowości aż włos dęba staje
gdy ja opowiadam swoje przeżycia i wspomnienia z pierwszego porodu to wszyscy mnie pytają czy rodziłam w prywatnej klinice? a to powinien być standard wszędzie!!!!

ja bym taki szpital opisała wszędzie gdzie to tylko możliwe i zgłosiła sprawę do wszelkich możliwych instytucji- to skandal jest po prostu!
Stary 2013-09-25, 08:56   #2747
gosia261282
Gang Iren

Hej.
Nadrobilam was na szybko.
Zmeczona jestem jak diabli. Do 1 siedzielismy nad grzybami,tyle uzbieralismy.

Cytat:
Napisane przez jin Pokaż wiadomość
Dziewczyny planujecie kupić taką huśtawkę dla dzidziusia co sama buja? Mi się wydaje ze to fajna sprawa, bo przy synku czasem ręce mi odpadały. Ja poluję na używaną z allegro, niestety zawsze mnie ktos przelicytuje. Kosz mojżesza też super sprawa, ja niestety z oszczędności będę używac w tym celu gondoli.
Mam hustawke z FP taka:
http://www.ebay.co.uk/itm/Fisher-Pri...item4abe260032

Fajne,ze mozna jej dlugo uzywac,bo jest i opcja lezaczka i pozniej siedzonka dla starszaka,bodajze do 18 kg.
Ale szczerze to moj Eryk srednio lubil. (Wiki lubila hustawke). Na placach zabaw tez wejdzie na 5 minut i koniec.

Cytat:
Napisane przez forester Pokaż wiadomość

Gosia okropnie Ci współczuje z tymi żylakami, mam nadzieję, że ktoś Ci tam pomoże
Dzieki

Cytat:
Napisane przez souris5 Pokaż wiadomość
Gosia a nie myślałaś o rajstopach przeciwżylakowych dla ciężarnych???
Rozgladalam sie i nie widzialam nigdzie. Jeszcze jutro jade do innych sklepow,sa apteki duze i drogerie,moze beda.

Cytat:

A druga sprawa oczywiście dotycząca rodziny tż. Na wieść, że będzie dziewczynka i mamy to potwierdzone padło dosłownie: "cóż...no nie szkodzi, może drugi będzie chłopiec" (autorka ciotka klotka )
Przez jedną setną sekundy przez myśl przeleciały mi wszystkie znane mi przekleństwa polskie i zagraniczne.

No jak tak można... ?
Tez tego nie pojmuje...

Cytat:
Dzieciaczek zdrowy, "dorodny" (550 g) i antenka nie odpadła. Mąż cieszy się jak dziecko, że będzie Syn i z wielką dumą pochwalił się już wszystkim kumplom

Gratuluje chlopczyka!
Stary 2013-09-25, 08:59   #2748
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Żaden urok małego miasteczka....takie traktowanie pacjenta jest niedopuszczalne, szpital dostaje kasę za to że kobieta rodzi u nich, to jest po prostu położnictwo bez odpowiedniego wykształcenia i psychologicznego podejścia do pacjentki...takie sytuacje należy zgłaszać są odpowiednie instytucję które się zajmują takimi przypadkami, może wtedy sytuację by się nie powtarzały
Stary 2013-09-25, 09:02   #2749
J0zefina
Raczkowanie

Cytat:
Co za bezczelność Ja bym sobie nie pozwoliła dostała by jedna,druga w pysk to może by zrozumiała, z pewnością leciałoby pismo za pisem ze skargami, w gazecie bym opisała....a prasa miałaby niezłą pożywkę

no właśnie ja też po tym jak się dowiedziałam to miałam bojowe nastawienie ale siostra chciała czym prędzej zapomnieć a co do "stawania kantem" na będą na trakcie porodowym.. moja siostra do potulnych nie należy ale gdy to opowiadała to płakać się chciało.. Tż wygonili ze szpitala bo odwiedziny do 20 a ona zaczęła rodzić po 20, wiec była sama, wszystko ją bolało, nie miała siły i te się ciągle darły, w tamtej chwili myślała tylko żeby urodzić córeczkę zdrową a niestety to zależało od personelu więc jak to ujeła "ona przestała się liczyć byle by jej misia była zdrowa"..
i co zadziwiająca największym chamem w szpitalu była uwaga pełniąca dyżur pani dr, na co dzień wielka dama, osobowość miasteczka a w gruncie rzeczy durny babol który słownictwem bił na głowę rynsztokowe niestety okazuje się że kultura osobista nei idzie w parze z wykształceniem
Stary 2013-09-25, 09:02   #2750
magnusia
Zakorzenienie

Gosia- bardzo fajna ta huśtawka a co myślicie o takich leżankach tego typu: http://allegro.pl/lezak-lezaczek-buj...554524599.html
bez tej huśtawki tylko te płozy- zastanawiam się co lepsze to czy huśtawka
Stary 2013-09-25, 09:13   #2751
J0zefina
Raczkowanie

dziewczyny wiem że się oburzacie bo jest na co ale wierzcie mi takich miejsc jest niestety więcej... a skargi które trafiają do kierownictwa szpitala nigdy nie niosą za sobą żadnych konsekwencji i nie wychodzą dalej ręka ręke myje w tym szpitalu.
najbardziej mnie jednak dziwią kobiety, które znając te wszystkie historie decydują się tam rodzić

---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ----------

Magnusia huśtawka wydaje mi się lepsza. Ja mam leżaczek z FP, kupiłam za śmieszne pieniądze w tesco bo brakowało pudła i był przeceniony80% ale gdybym miała kupować teraz to chyba wolałabym dołożyć nawet do używanej ale to zawsze więcej możliwości i huśtawki często służą dłużej bo leżaczki (nie wszystkie) ale dużo ma ograniczenie wagi bodajże do 9kg.
Stary 2013-09-25, 09:20   #2752
upadly_aniol00
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Jak bylam ostatnio to powiedziala,ze ona sie tym nie zajmuje,ze mam isc do lekarza ogolnego i tylko on moze zdecydowac co dalej. Ze nie mam sie przejmowac,ze ona rozumie ze to boli i nieciekawei wyglada,ale nie powinno miec jakis zlych konsekwencji. A ja te zylaki nie tylko mam na nogach,ale tez w okolicach krocza i w srodku w pochwie chyba tez bo boli tam rowniez jak diabli -sorry za takie opisy. Wiec z seksu chyba nici do czasu po pologu

Super!!
Kurczę nie fajnie a nie ma u was prywatnych lekarzy? Albo jesli masz możliwość to idź do innego ogólnego lekarza może akurat trafisz na kogoś spoko .
Cytat:
Napisane przez SunShineDoll Pokaż wiadomość
Już kiedyś pisałam - szkoła fryzjerska publiczna - zakres obowiązków - nauczyć zawodu, chodzić i żulić po firmach sponsoring bo państwo nic nie daje na chemię itp, chodzić po szkołach ponadgimnazjalnych i reklamować kierunek, robota papierkowa, promocja szkoły, organizowanie imprez branżowych, wychowawstwo, szkolenia, kursy, studia podyplomowe, konsultacje z rodzicami i wszystko inne co dyrekcja wymyśli w ramach "wypełniania polecań przełożonego "

Byłam dziś na wizycie Róża waży 780 gram, a ja przez te 3 tygodnie od wizyty przytyłam 4kg - nie wiem skąd moje nawyki żywieniowe i zdrowe odżywianie się nie zmieniło , za to jutro i po jutrze mam jeść słodkości a w piątek rano iść pić glukozę, więc dziewczyny nie martwcie się tyciem jak widać natury się nie oszuka i przybierze sie tyle ile nam dane aha i jeszcze po antybiotykoterapii na zeba dostałam gratis grzybicę pochwy
Ja też na początku ledwie co tyłem a teraz waga zaczęła mi szybko pędzić do przodu mimo , że jem tak samo
Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
A propos swędzenia skóry na brzuchu, to lekarz mi ostatnio powiedział coś, o czym nie wiedziałam. Że może to być efekt jakiejś choroby nerek czy wątroby (podał nazwę, coś na "h" czy "ch") i ważne jest odróżnienie tego swędzenia od normalnego rozciągania. Jak coś tak takiego zauważę to mam dzwonić.

Słyszałyście coś o tym?
Cholestaza trzeba na tą chorobę bardzo uważać . Zazwyczaj objawia się swędzeniem stóp i dłoni . A co do swędzenia brzucha właśnie ostatanio o tym czytałam i jest to wynikiem rozciągania się skóry na brzuchu
Cytat:
Napisane przez em ma Pokaż wiadomość
Kosz Mojżesza pościel jest w kolorze kremowym/bardzo jaśniutki beż. Na żywo na pewno jaśniejszy odcień.
Bardzo fajny

Cytat:
Oglądałam uwagę na tvn,jestem w szoku,co się dzieje z naszym społeczeństwem, tyle dzieci pobitych i katowanych przez własnych rodziców.....jak tak można
Ja też jestem przerażona ostatanio informacjami idzie dzieci musi cierpieć
Cytat:
Teraz "tylko" imię wybrać musimy.

I zrobiliśmy małe dzieciowe zakupy, żeby w końcu ruszyć do przodu z wyprawką (która wydaje się być nie lada wyzwaniem). Jutro pewnie wrzucę jakieś fotki.

Padam na twarz. Latałam po bibliotekach, starostwach, sklepach i komisach. Mało potężnego mandatu nie dostałam. Dosyć wrażeń jak na dziś, zacznę Was nadrabiać teraz, ale pewnie skończę jutro...
Gratuluję syna

Witam kochane Jak mąż w domu to szkoda mi czasu na lapka więc dziś wpadłam nadrobić ale nie dałam rady tak pędzicie , że szok .
Widzę , ze kolejne dzieciaczki się pojawiły więc gratuluję wszystkim

Wczoraj byłam na pierwszych zajęciach w szkole rodzenia i jestem bardzoooo zadowolona . Grupa 5 osobowa . Nawet fajne dziewczyny mi się trafiły w grupie . Ma odbyć się 7 spotkań aż do grudnia spotkania co tydzień może 2 .
siedziałam 2 godziny w tym z 30 minut zajęła papierologia i poznanie się z dziewczynami reszta ćwiczenia oddechowe i relaksacyjne . Bujałam się już na piłce nawet Ogólnie jestm bardzooooo zadowolona tym bardziej , że wszystko jest za free więc planuję chodzić do końca trochę przerażają mnie zajęcia jeszcze w grudniu jak już będę ogromna i będzie śnieg ale jakoś dojadę jak nie sama to ktoś będzie musiał mnie zawieść no ale raz na 2 tyg to nie problem zajęcia zazwyczaj od 12.30 więc będę chodzić sama . Ale babka prowadząca jest bardzo fajna .

Do tego z mężem wczoraj byłam na zakupach i małemu kupiliśmy 2 rożki i 2 pajacyki zdjęcie nr 1.
Do tego pokazuję już wszystkie moje zakupy dla małego . W końcu kilkoma rzeczami mogę się pochwalić chociaż i tak przeraża mnie myśl , ze wiele z Was ma już dużoooo więcej rzeczy . Ja to mam dosłownie kilka .
1 foto wczorajsze zakupy
2.pajacyki, bodziaki , półścpiochy i skarpetki
3.kocyki i pieluchy tetrowe i maskotka
4. Ręczniki kąpielowe i kombinezon .

Przerażają mnie ceny nowych rzeczy naprawdę . A mąż nie chcę słyszeć o rzeczach z lumpka jak go przekonać do tego , ze w lumpku można kupić coś ładnego taniego i niezniszczonego
Cały czas twierdzi , że nie wiadomo ile dzieci miało te rzeczy .
Ale jak mam kupować wszystko nowe to kasy pójdzie . Za tego pajaca niebieskiego w paski dałam prawie 40zł !

Teraz ratować będę się allegro znalazłam 3 szt pajaców za 25-27zł więc nie tak źle bo w sklepie pajacyki są od 20zł .
Po wypłacie zamawiam małemu trochę ciuchów , sobie koszulę i skoczę do sklepu kupić kołderkę .
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0182.jpg (106,8 KB, 39 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0183.jpg (110,8 KB, 41 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0184.jpg (111,4 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0187.jpg (104,3 KB, 35 załadowań)
Stary 2013-09-25, 09:33   #2753
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Gosia- bardzo fajna ta huśtawka a co myślicie o takich leżankach tego typu: http://allegro.pl/lezak-lezaczek-buj...554524599.html
bez tej huśtawki tylko te płozy- zastanawiam się co lepsze to czy huśtawka
Leżaczek sam w sobie fajny ale bez pozytywki,bez bujania... ja myślałam o takiej http://allegro.pl/bright-starts-piek...568730106.html pozytywki, bujanie na ustawiony czas no i konkretna, sprzedawałam takie

---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ----------

Cytat:
Napisane przez upadly_aniol00 Pokaż wiadomość

Do tego z mężem wczoraj byłam na zakupach i małemu kupiliśmy 2 rożki i 2 pajacyki zdjęcie nr 1.
Do tego pokazuję już wszystkie moje zakupy dla małego . W końcu kilkoma rzeczami mogę się pochwalić chociaż i tak przeraża mnie myśl , ze wiele z Was ma już dużoooo więcej rzeczy . Ja to mam dosłownie kilka .
1 foto wczorajsze zakupy
2.pajacyki, bodziaki , półścpiochy i skarpetki
3.kocyki i pieluchy tetrowe i maskotka
4. Ręczniki kąpielowe i kombinezon .

Przerażają mnie ceny nowych rzeczy naprawdę . A mąż nie chcę słyszeć o rzeczach z lumpka jak go przekonać do tego , ze w lumpku można kupić coś ładnego taniego i niezniszczonego
Cały czas twierdzi , że nie wiadomo ile dzieci miało te rzeczy .
Ale jak mam kupować wszystko nowe to kasy pójdzie . Za tego pajaca niebieskiego w paski dałam prawie 40zł !

Teraz ratować będę się allegro znalazłam 3 szt pajaców za 25-27zł więc nie tak źle bo w sklepie pajacyki są od 20zł .
Po wypłacie zamawiam małemu trochę ciuchów , sobie koszulę i skoczę do sklepu kupić kołderkę .
Śliczne zakupy
Wiem po ile są ubranka, czasami welurowy śpioch+kaftan kosztuje nawet 50-60 zł
Pajacyki ok 40 zł to norma w sklepach stacjonarnych dlatego ja też kupuje nowe ale na allegro,jest kolosalna różnica

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-09-25, 09:37   #2754
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Leżaczek sam w sobie fajny ale bez pozytywki,bez bujania... ja myślałam o takiej http://allegro.pl/bright-starts-piek...568730106.html pozytywki, bujanie na ustawiony czas no i konkretna, sprzedawałam takie

fajna na huśtawka
Stary 2013-09-25, 09:38   #2755
lidkaa82
Zadomowienie

http://allegro.pl/fisher-price-3w1-l...555649714.html ja miałam taki leżaczek, synek bardzo lubił w nim siedzieć, wychował już 4 dzieci i wygląda jak nowy więc mogę polecić.

gosia - diosminex mam zalecony po jednej tabletce rano i wieczorem

kluska - u mnie w pracy też tak jest że wynagrodzenia sa naliczane do 20-stego każdego miesiąca i jeśli do tego dnia nie dotrze zwolnienie z terminem do końca miesiąca to też naliczają tylko z tego co do nich dotarło a za miesiac wyrównanie. Na początku nawet nie wiedziałam ile mi ta srednia wyszła póki nie złożyło sie tak że dostałam pensje za cały miesiąc.
lidkaa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 09:41   #2756
magnusia
Zakorzenienie

aniołku- śliczne zakupy a kocyk w żyrafki mam taki sam . Co do cen to faktycznie są masakryczne ale wiadomo to jest biznes i tyle- no co dziecku nie kupisz jak takie śliczne, słodkie itp? Na tym bazują producenci.
Ostatnio widziałam w M&S kombinezon na zimę dla dzieciaka za 270 zł i to po niby przecenie dla mnie to przesada i to gruba
Stary 2013-09-25, 09:45   #2757
forester
Zadomowienie

kukurydzianaa gratuluje udanych badań no i oczywiście antenki

upadly_aniol00
no już całkiem solidne zakupy zrobione. U mnie z Tż ta sama historia- niby wielki miłośnik SH, ale jeśli chodzi o rzeczy dziecia to jest bunt. Nie wiem sama co na to poradzić, będę kupowała sama a potem najwyżej powiem, że już mamy pewne rzeczy
forester jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 09:46   #2758
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Napisane przez lidkaa82 Pokaż wiadomość
http://allegro.pl/fisher-price-3w1-l...555649714.html ja miałam taki leżaczek, synek bardzo lubił w nim siedzieć, wychował już 4 dzieci i wygląda jak nowy więc mogę polecić.

gosia - diosminex mam zalecony po jednej tabletce rano i wieczorem

kluska - u mnie w pracy też tak jest że wynagrodzenia sa naliczane do 20-stego każdego miesiąca i jeśli do tego dnia nie dotrze zwolnienie z terminem do końca miesiąca to też naliczają tylko z tego co do nich dotarło a za miesiac wyrównanie. Na początku nawet nie wiedziałam ile mi ta srednia wyszła póki nie złożyło sie tak że dostałam pensje za cały miesiąc.
Ja mam przelew z Zusu i naliczają do 10-tego każdego miesiąca, miałam zwolnienie do 16 września i tego dnia dostałam do 21 października,pracodawca ma (chyba) tydzień czy dwa żeby dostarczyć zwolnienie do zus-u więc pewnie znowu dostane pełną pensje 16 października,podobnie miałam w zeszłum miesiącu i też naliczyli całośc z premią
Stary 2013-09-25, 09:47   #2759
isia4891
Zadomowienie

Czesc dziubaski
Plecy mnie bolą chyba od tego prasowania...
No więc na obiad zacierki mi się zechciało i placki ziemniaczane jako 2 danie. A maz na kolację wyprosil kielbaske z cebulka . Więc ide po zakupy..czeka mnie cały dzień w garach , prania i prasowania cd , a popoludniu wizyta u gina - ważna polowkowa.
Magnusia miłego buszowania po allegro.
Perfuzja ty chyba robilas na obiad jakieś buchty ? Co to?
Miłego dnia dwupaki
isia4891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 09:51   #2760
Amberella
Wtajemniczenie

GG do Amberella

Witam z rana
Cytat:
Napisane przez isia4891 Pokaż wiadomość
Amberella ja za ciebie też po mojej wizycie
Dzięki
Cytat:
Napisane przez souris5 Pokaż wiadomość
Byłam wczoraj na wizycie u innej lekarki, stwierdziła że wszystko dobrze z maleństwem, prawdopodobnie będzie chłopiec

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
Naukowe w 99%. Zdarzają się jakieś usługi zewnętrzne, ale w zasadzie tylko dla innych zaprzyjaźnionych labów.
Pytaj o co chcesz, najwyzej odpowiem na priv jak uznam, ze nie nadaje się na forum publiczne
Już nie będę taka ciekawska .
Cytat:
ale jak on to mówił takim łagodnym spokojnym głosem to dostałam takiej chętki na krówki, że aż mi w brzuchu zaburczało i to głośno. Nie wiem czy on to usłyszał, ale mój mąż tak

Negrid, Le La, brak słów na takie komentarze

Cytat:
Napisane przez forester Pokaż wiadomość
ja prowadzę biuro firmy robiącej zieleń w mieście no i grubsze tematy dla Lasów Państwowych i innych instytucji związanych z środowiskiem przyrodniczym. Robię wszystko co może być do zrobienia od kosztorysów po kadry.. Dodatkowo pracuje w terenie np. łażę po bagnach z gps'em czy znaczę drzewa w lesie do wycinki
No to już wiem, skąd masz taki nick
Cytat:

Józefina, aż wierzyć się nie chce w to, co opisujesz . Przecież to wręcz upadlające warunki do rodzenia. Nic, tylko wybrać się tam z ukrytą kamerą i pokazać w wiadomościach. Ehhh...

upadly_aniol00, świetne zakupy popełniłaś a co do kasy, to rzeczywiście też zauważyłam, że te małe, nowe ciuszki są nieproporcjonalnie drogie.

Dziś mam wizytę, więc proszę o kciuki . Po wizycie pewnie udam się na małe zakupy, bo muszę kupić majtasy dla siebie. Większość sprzed ciąży uciska mnie już delikatnie w brzuch, a tego nie chcę.
Polećcie jakąś bieliznę. Kupujecie majty ciążowe, czy zwykle, ale większe? Na co zwrócić uwagę, by było wygodnie.

Obiecuję trzymać za Isię i Józefinę. Ktoś jeszcze się dziś bada?
Amberella jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości