|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł kolejnej części? | |||
Mama w necie, do kontaktu palce wsadza dziecię - mamusie maj czerwiec 2013 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 3,77% |
Do majowo-czerwcowych kurator wkracza, kończy patologię, każda rozpacza - mamusie maj czerwiec 2013 |
10 | 18,87% |
Dziecko nie przebrane, obiad nie gotowy, zawsze jest czas na wizażowe rozmowy - mamy V VI 2013 |
4 | 7,55% |
Majówki od wizażu uzależnione, dzieci zaniedbane, samotne, nie nakarmione.- mamy maj czerwiec 2013 |
2 | 3,77% |
W domu syf, w domu smród przez Internet cierpię głód - dzieci majowo-czerwcowe 2013 |
5 | 9,43% |
Każda mama jak sarenka po wizażu hasa, a dzieci ich brudne i gile do pasa- mamusie maj czerwiec 2013 |
5 | 9,43% |
Jem warzywek kilkanaście, budzę się, gdy mama zaśnie- mamusie maj czerwiec 2013 |
14 | 26,42% |
Już mamusie lamentują, czy nam żółtka posmakują- mamusie maj czerwiec 2013 |
2 | 3,77% |
Jak ten czas nam szybko leci, pierwsza gwiazdka naszych dzieci - mamusie maj czerwiec 2013 |
21 | 39,62% |
Wątek wolno nam leci, bo pilnujemy dzieci- mamusie maj czerwiec 2013 |
0 | 0% |
Kto rano wcześnie wstaje, temu dziecię spać nie daje - mamusie maj czerwiec 2013 |
5 | 9,43% |
Większość dzieci już ząbkuje, a Emil to nawet raczkuje - mamusie maj czerwiec 2013 |
0 | 0% |
Na dworze chłód doskwiera, a u nas gorąca atmosfera- mamusie maj czerwiec 2013 |
0 | 0% |
Pierwsze ząbki i obiadki, jak dobrze nam w roli matki - mamusie maj czerwiec 2013 |
2 | 3,77% |
Ząbki, marchewki, gluteny i cuda – za nami jesień złotoruda! - mamusie maj czerwiec 2013 |
0 | 0% |
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013 na odchowalni, cz.6 |
2 | 3,77% |
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2731 | ||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają - mamusie maj-czerwiec 2013
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:02 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:08 ---------- Poprzedni post napisano o 17:06 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2732 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają - mamusie maj-czerwiec 2013
Cytat:
![]() Cytat:
Ja np. dostałam kolczyki od dziadka jak byl w szpitalu.. mialam wtedy 3 lata no i uparlam się ze chce miec te kolczyki.. No ale to byla moja decyzja.. Mama zaprowadzila do przychodni zeby mi przekuli (mama pracuje w sluzbie zdrowia) nie wiem czemu w przychodni mi przekuwali, moze tak jakies kumpele miala ktore to bezpiecznie mialy zrobic.. No i po pierwszym uchu trochę zwątpilam i już nie chcialam tak mocno kolczykow, ale ze sie zaparlam to nastawilam drugie ucho i mi przekuli oba;0 Tylko robili to jakąs malą igielką i do tej pory mam bardzo wąskie dziurki w uszach i nie wszystkie kolczyki gladko wchodza ![]() a tak przekuwać niemowlaczkowi to wydaje mi się to torturą jednak.. I tak sobie myśle ze jakby ten kolczyk się odpiąl i dziecko go zjadlo, albo się dlawic w nocy zaczęlo... albo zaczepilo o jakiś sweter... brrrr nawet nie chce myslec to chyba jest niebezpieczne w tym wieku takie kolczyki?? Cytat:
Widze ze wam dwa razy o tym gastrologu napisalam, ale tyle się naszukalam przycodni w ktorej gastrolog przyjmuje, tyle obdzwonilam, do niektorym maile musialam pisać... po prostu masakra |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2733 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() pewnie następne kupimy te bobik dha ![]() i tez jak dziewczyny wybralas zamek? ![]() ---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ---------- ok tez na nia patrzyłam. chociaż sa siatki tylko dla kp. według tej książeczkowej to my prawie przy 50 ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2734 |
Wtajemniczenie
|
hej
![]() co tak klikacie ? nadążyć za Wami nie mogę:P od pół godziny W. śpi..usypiał jak zwykle w płaczu... na spacerze ostatnio z zegarkiem w ręku śpi tylko pół godziny a chodziliśmy dzisiaj prawie 2 godziny, nieźle ziębłam, za to Młody był cieplutki- podróżujemy już w kombinezonie zimowym buuu wlasnie obudził sie z płaczem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2735 |
Zakorzenienie
|
Justi propo karmienia i zębów. te dolne poki nie byly duże to on mnie nie podgryzal.. jakos tak jezyczek podkladal ze bylo spoko.. dopiero jak się wyrżnely do konca i te gorne zaczely wyzynac to zacżal gryżć.. nie wiem moze te gorne go swedza i dlatego zagryza?? moze jak przestaną to bedzie lepiej...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2736 |
Zakorzenienie
|
Karolina - sto lat
![]() ![]() Karota ![]()
#2737 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ---------- a pytala chociaż? ![]() a wogóle to jestem na 82 stronie i padam ![]() ![]() run forest run ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2738 |
Raczkowanie
|
witam się po urlopie ciekawe kiedy was nadrobię. Teraz musze nadrobic pranie sprzatanie czyli koniec lenistwa .
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2739 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
uff jak milo, ze nie tylko ja tak mysle. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2740 |
Zakorzenienie
|
xal, hump, niewazne kto mlodszy i jaka plec, 3ci centyl to 3ci centyl - informacja o wieku i plci juz jest uwzgledniona na tej linii. mozna zatem powiedziec, ze wasze maluchy sa tak samo male
![]() ![]() lonely, tak, mozliwe jest uczulenie na marchewke. wprawdzie rzadkie jest, dlatego idzie na pierwszy rzut, ale moj brat i bratanica tez na poczatku mieli... bratu szybko przeszlo, to taka raczej nietolerancja... kto tam pytal o spacery - my mamy mrozy, snieg... i jak nie pada snieg, albo niech se pada ale minimalnie, to tak na godzine idziemy. mlody jeszcze w gondoli ![]()
#2741 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:37 ---------- ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:41 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:42 ---------- Poprzedni post napisano o 17:41 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:48 ---------- Poprzedni post napisano o 17:44 ---------- https://www.bebiklub.pl/konkurs/nasze-rytualy/galeria/porada/1253 klik klik i dziękujemy! ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2742 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() eee no jasne że nie pytała ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2743 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2744 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:55 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ---------- Cytat:
Mnie ogólnie to nie przekonuje i mam zamiar czekać z przekuwaniem. ---------- Dopisano o 17:56 ---------- Poprzedni post napisano o 17:55 ---------- zapodaj linka jak wybierzesz bo ja też jeszcze nie kupiłam. Teraz skłaniam się do zakupu z womara takiego przedłużanego śpiworka z wełny owczej.
![]() |
#2745 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do śpiworka, ja nie chciałam rozpinanych nóżek bo wydaje mi się, że cieplej w jednym kawałku ![]() ![]() aco do kolczyków, dobrze, ze mam syna:P ja lubię ![]() ![]() polecam tt, kupiliśmy też avent i go nie chce
Michaś 02.07.16 ![]() Edytowane przez Mysia mysz Czas edycji: 2013-11-27 o 17:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2746 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2747 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=deb;43914170]czyli po urlopie powrót do pracy...a właściwie prac domowych
![]() ---------- Dopisano o 17:55 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ---------- tak a było mi dobrze mama obiady gotowała małego bawiła Emil też w środ dzieci a tu koniec.Dobrze że w dnie strony w samolocie spał ale miałam stress ale było dobrze dostał butle i nynał cały lot. |
![]() ![]() |
![]() |
#2748 |
Wtajemniczenie
|
przyszłam sie pochwalić -mamy 1 ząbka
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2749 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pamiętam jak dawałaś linka do tego śpiworka do fotelika - zapisałam sobie to myślałam czy też nie kupić. Dobrze, że piszesz że nie sprawdza się. A womara znalazłaś brązowego? jak oglądałam na allegro to tylko z jakimiś misiami brązowego widziałam a z misiami to nie chcę.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2750 |
Wtajemniczenie
|
godzine do półtorej
|
![]() ![]() |
![]() |
#2751 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja pamietam, ze moglam zawsze przyjsc do rodzicow. czasami, ale rzadko, zasypialam u nich, to byly takie weekendowe highlights w moim zyciu ![]()
![]() |
#2752 | ||
Zakorzenienie
|
[QUOTE=maluska88;43914548]
Cytat:
No szkoda, że już musieliście wracać. Ja u rodziców coś nie mam takiego luzu. Obiadu brak bo mama w pracy, z małą w tygodniu rano cichutko musimy być bo tata śpi przed pracą, potem spacer. Tyle fajnie że tata mi wózek znosi i wnosi ![]() ---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:23 ---------- Cytat:
![]() pierwsze słyszę ale właśnie męża uświadomiłam ![]() ![]()
![]() |
#2753 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2754 | |||||
Wtajemniczenie
|
Witajcie
![]() Nina wsadziła mi wczoraj palec do oka. Już wiem jak wyglądają gwiazdy z bliska. Pierwszy raz w życiu (nie licząc upojenia alkoholowego) szumiało mi w uszach, świat wirował i bałam się że zostanie mi już tylko jedno oko do dyspozycji ![]() Na szczęście widze ale oko mam krwistoczerwone i boli i za każdym razem pytała małą "kto mamusi zrobił ałaaa ? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2755 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tutaj kupowałam http://allegro.pl/womar-3w1-spiwor-s...664651324.html
![]() ![]() |
![]() |
#2756 | |
Wtajemniczenie
|
z
Cytat:
![]() u nas tz znalazł 2 zeby i podobno (tak tesciowa mowi , powinien dostac 2 koszule ![]() uspokaJAŁAM Młodego gidzine, darł sie jakby ze skory go obdzierali, w koncu zasnał na mnie i za 10min obudził go domofon ![]() kominiarz z kalendarzem niezle sie wkurzylam ,nawrzeszczałam na niego,ze mi obudzil dziecko i nic od niego nie chce i zamknelam dzrzwi teraz Wojtka uspokaja cycuś |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2757 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 19:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:03 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2758 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#2759 |
Raczkowanie
|
Widzę ząbki wszystkim wychodzą a Emil dalej szczerbaty i nic sie nie zapowiada
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2760 |
Zakorzenienie
|
To przynajmniej będzie miał lepiej zmineralizowane zęby
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:08.