|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2731 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 cz,IV
Bocianka nie, ale pije z Herbapolu..i dużo ogólnie pije
|
|
#2732 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 cz,IV
Cytat:
To mówię Ci ja - ulubienica skoków
|
|
|
|
|
#2733 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#2734 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja mam wrażenie ciągle, że ona jest głodna, bo je max 4 minuty. w nocy czasem zdazy jej się 7 min a potem po 2h zaś głodna jak nie wiem 28.11 jeszcze mamy szczepienie i będziemy kontrolować chce mi się spać i jeść..a nie mam chleba
|
|
|
#2735 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#2736 |
|
Raczkowanie
|
Hejka, nie ma mnie z Wami bo tż ma popołudniówki co prawda lapek włączony cały dzień ale moje dziecko wymaga teraz uwagi na maxa i tego cholernego noszenia na rączkach
Chciałam tylko zobaczyć co tam u Adaśka a widzę że mamusia nie odzywała się kilka dni. mam nadzieję że u nich wsio ok. poczytam Was pewni trochę dopiero w weekend a tak będę wpadać sporadycznie jak mój Pan i Władca pozwoli aaaa Piotruś tak zasysa swoje paluszki i całe piąstki że ciągle są mokre i aż takie pomarszczone jakby z długiej kąpieli wyszedł, a ślinka cieknie jak oszalała, czy myślicie że to na zęby? Czy może po prostu szpanuje że odkrył swoje rączki i potrafi wsadzić sobie je do buźki? Edytowane przez angelak86 Czas edycji: 2013-11-18 o 20:59 |
|
|
|
#2737 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój też po 2 godzinach rzuca się na cycka jak gepard na ofiarę. ---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ---------- Angelak macie skok 14-19 tydzień zatem dużo zdrowia Ci życzę |
|
|
|
|
#2738 |
|
Raczkowanie
|
Angelak mój też ciągle cucha rączki, pieluszki, pluszaki, gryzaczki, co tylko mu się nawinie, wszystko mokre od śliny, trzeba śliniak zakładać!
mąż zrobił niespodziankę, wcześniej wrócił z pracy byłam dzisiaj sama w sklepie |
|
|
|
#2739 |
|
Zakorzenienie
|
Hej,
Wiecie co, teraz to u nas jest ten prawdziwy skok ... OSZALEJĘ, obiecuję .... Do tej pory nie wiedziałam co to skok, tamte to były skoczki malusie Wczoraj myślałam, że to brzuch a dziś to odwołuję. Myślę, że trochę go pobolewa, bo bączki idą ciężko, no ale z brzuszkiem bywało gorzej a i tak młody nie był taki. Jedna wielka maruda, beksa i dziś wieczorem znowu był problem z jedzeniem A jak ja go kładę na brzuchu to wysyła mi wzrok mordercy Dziś położyłam go na brzuchu w ... wanience, w wodzie i o dziwo był mega zadowolony Witaj Margoś Dziewczynki az sie boję, że i mnie dopadną problemy z pokarmem ![]() Co do diety przy skazie to potwierdzam, że kurczaka nie można Lecę na jedzenie (0 21 ) Niech żyje tłuszczyk i nadprogramowe kg
http://suwaczek.com/20090905040820.png http://www.suwaczki.com/tickers/w4sqyx8dzy726s9y.png Edytowane przez idzia111 Czas edycji: 2013-11-18 o 21:11 |
|
|
|
#2740 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2741 |
|
Zakorzenienie
|
KAROLAJN pytam o tego bocianka bo piłam do tej pory różne i muszę powiedzieć ze bocianek sprawia ze cyce mam pełne,tzn czuje z którego teraz powinien Igi jeść..a wcześniej słabo z tym było przez jakiś czas i Galganek 500g przez miesiąc przybral wiec też bez szalu. W nocy co 2h się budził. Jak wróciłam do bocianka (2-3x dziennie) to przerwy się wydłużyły do 3 w porywach 4h.
ANGELAK wspolczuje Skoka NENI wyobrazilam sobie jak ściągasz ręcznik i jesteś bez włosów.... Sent from my Lumia 800 using Tapatalk
|
#2742 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dzieki
|
|
|
#2743 |
|
Zakorzenienie
|
Jesteśmy po kaszce, kolejna próba łyżeczkowa udana
|
|
|
|
#2744 |
|
Zakorzenienie
|
Ja pierdykam, martwię się Cynamonkami!
|
#2745 |
|
Wtajemniczenie
|
jak przygotowujesz?
|
|
#2746 |
|
Zakorzenienie
|
A najlepsze z tego wszystkiego jest to, że pierwszy raz mam ja wszędzie kaszkę, na twarzy, we włosach itp
|
|
|
|
#2747 |
|
Zadomowienie
|
Ghia- filmik cudo. Moj tez teraz ma etap ultradzwiekow. A Twoj opis mnie powalil
Dziewczyny prawie każda musi przejść ten etap linienia. Straszne to jest jak się wyciąga garściami podczas mycia, podczas suszenia, czesania a końca nie widać. Też byłam bliska załamania. Drogie kosmetyki czy tabsy nic nie poradzą. Im dłuższe włosy tym widok bardziej traumatyczny. Mi już wypadają w miare normalnie. Wcieram cuda, olejuje i widze ze rosna nowe. Moge Wam jutro na pocieszenie zdjecie wstawic. Wyglada to komicznie, jakby włosy byly ścięte u nasady na ok 2 cm. Zageszczałam dziś mleko kleikiem i młody ani razu nie ulał Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2748 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dzisiaj nie dałam jej Holle, bo tej ona w ogóle nie chce tknąć. Dzisiaj dałam jej bezglutenową z bobovity. Jutro spróbuję jeszcze raz holle, ale jak znowu się nie uda, to dam sobie spokój. Już 7 razy próbowałam ją nią karmić i tylko wypluwa. A tak dawałam 60 ml mleka 60 wody i dodawałam chyba 3 łszki kaszki (teraz nie pamiętam dokładnie ile), ale jakość proporcjonalnie do zmniejszonej ilości, bo z 200 ml na pewno by nie zjadła. |
|
|
|
#2749 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w aptece gemini jest dobra cena ja też CYNAMONKU CO U WAS ? |
|
|
|
|
#2750 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#2751 |
|
Zakorzenienie
|
A jakiego smoka z aventu używasz tego trójprzepływowego ?
Ja dzisiaj zamóiłam go na all, bo u mnie taka dziura, ze do butelki natural nigdzie nie było. |
|
|
|
#2752 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Ja też sie martwię o Cynamonki
![]() Obiecałam sobie, że po 19 nie będę jadła bo chce trochę zrzucić z brzucha na chrzciny, no i słodycze tylko w weekend i tym sposobem jestem sfrustrowana, zła i nic mnie nie cieszy Od 20tej myśle już o jutrzejszym śniadaniu ![]() Cytat:
podzielam Twoja miłość![]() [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;43776335] Moje dziecko dzisiaj bylo istnym aniolkiem troche spal, u endo usmiechal sie i zagadywal, bylismy w odwiedzinach u moich przyjaciolek to wytrzymal 2,5 godziny bez marudzenia !! Co jest chyba rekordem.. Rozdawal tylko usmiechy, zjadal sobie raczki i ogladal co sie dzieje naokolo...I uwaga... Zaczal zasypiac w aucie. ![]() Pewnie nocka bedzie za to wielce ciekawa. [/QUOTE] ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mój Adaś tak wkłada rączki do buzi i szoruje nimi po dziąsłach wydaje przy tym dźwięki jakby się wkurzał, ślini się masakrycznie. Cytat:
![]() Dobranoc |
|||||
|
|
|
#2753 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie zaliczyłam pierwsze karmienie ![]() I zmykam, bo TŻ wrócił wcześniej z pracy pa |
|
|
|
|
#2754 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też uciekam
|
|
|
|
#2755 |
|
Konto usunięte
|
Zaliczylam juz dwa karmienia....
![]() mowilam ze nocka bedzie fajna.. Ide spac..... Albo karmic.... Jeszcze nie wiem... |
|
|
|
#2756 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A obiadek-bosski.Pamiętam jak bylismy w podróży poslubnej,mieszkaliśmy u babci naszych znajomych w Sztutowie i kolega przywiózł świeżą flądrę prosto z kutra I zrobili do niej własnie taka dobrą surowke z kapusty Cytat:
![]() Cytat:
zaciskam mocno za naszą parę porodową -don Antonia ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ale kochany wesołek ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mój Kaukaz widzi zawsze Laure ale z daleka a Kłapouchy -neutralnie reaguje.Jak go zawołam i powiem ,,a kto to tu jest?" to cieszy sie,obwącha Laure i poliże jej rączke
|
|
#2757 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I9300
|
|
|
#2758 |
|
Zakorzenienie
|
CYNAMONKI pewnie ciesza sie soba i nadrabiaja zaleglosci
![]() Badzmy dobrej mysli. Bocianka polecam tez. W GEMINI najtaniej (chwala Ci Siostro za jej wynalezienie). Co do wlosow - dobrze ze mialam geste wlosy. Moze troche zostanie. Wcieram, myje specjalami a i tak na kanapce lub w zupie sie pare znajdzie. Wanna i umywalka zapchana a Kreta brak. Trza kupic. Co do Pana Skoka - ten to juz chyba do 18-stki trwac bedzie. Dzis wiszenie na cycku cale popoludnie a jak cycka brak to ryk. Mama centymetr sie odsunie -ryk... Zabawka sie nie miesci do buzi - ryk... Piesc nie wchodzi - ryk... Zasnac nie moze - ryk... Wszystkie "potrzeby" zaspokajam...wiec to musi byc skok. Ide spac. Trza korzystac poki Prezes spi. Wieczorne zasypianie jeszcze bez ryku. Oby tak pozostalo. IWONKA trzymam kciuki zeby kryzys malzenski minal ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2759 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przyszłam tylko powiedzieć dobry wieczór i dobranoc
|
|
#2760 | |||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
niech juz idzie w cholere!!! ![]() Cytat:
Cytat:
Laura dzis kapała sie rano.Zasikała przy smarowaniu maścią siebie,przewijak,ciuszki i mnie.Dobrze ze tz jeszcze był w domu to wode szybko do wanienki nalał. Cytat:
Witaj w klubie z pokarmem Mam tak samo.Dzis przed kazdym karmieniem dawałam jej mm a potem cycka.Wieczorem dałam jej tylko 60 ml Bebilonu zeby zjadła wiecej z cycka i troche possała i poszła spac.Po godzinie zbudziła sie spłakana.Zjadła jeszcze 90 ml Bebilonu i dopiero twardo usneła.Tz mi powiedział ze mam nie świrowac,nie zamartwiac sie i nie dołowac tym pokarmem.Jak juz nie dam rady to przejdziemy całkiem na mm.Ale bd jeszcze walczyc.Oby do 6 miesiąca. Cytat:
Cytat:
biedulkoLaura zaczeła pić Bebilon Pepti po prawie 2 dniach przekonywania.Nutramigenu wogóle nie chciała. Nie wiem czy dobrze robie ale najpierw daje mm a potem cyca.Mm daje 60 ml a potem Laura dojada cyckiem...chociaz dzis nie dojadła. ---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ---------- U nas nie raz sie zdarza ze do chleba jest wiele rzeczy a chleba braknie w njamniej oczekiwanym momencie.A bez chleba ja sie nie najem ![]() Cytat:
![]() moze to zęby a po prostu własnie odkrył ze ma ręce.I ma silną potrzebe ssania. Ja chyba tez zamówie. Noo jakas cisza z ich strony zapanowała Cytat:
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:23.

Moje włosy to masakra - większość o tym pisze, ale ja z włosów po jednym myciu mogłabym warkocza zapleść

) 

dzieki 

podzielam Twoja miłość
zaciskam mocno
za naszą parę porodową -don Antonia
w samochodzie też usypia dopiero gdzieś po 40 km 
niech juz idzie w cholere!!!
A z bebilonem pepti walczyłam 2 tygodnie zanim mały przyjął. Niestety musiałam mieszać z nanem, żeby przyzwyczaić do smaku. I tu wiąże się to z twoim drugim pytaniem o dokarmianie. Nam pediatra kazał dawać butelkę po każdym kp, żeby dziecko było najedzone. I to się sprawdzało na nanie. Jadł mało MM po prawie każdym cycu. Chyba, że zasnął albo dawał znaki, że ma dość. Na Pepti to się nie udało ze względu na okropny smak tego mleka. Po słodkim mleku z cyca, dzieć pluł bebilonem. I musiałam podzielić karmienia na te tylko z butelki i te tylko z cyca. I niestety już 4 wychodzą z butelki i 2 z cyca.