|
|
#2731 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3
Agunia trzymamy od rana. Daj znać jak wrócisz!
Wszystkim mamom miłego dnia życzę w tej deszczowej aurze. Sent from my C6903 using Wizaz Forum mobile app Edytowane przez mara86 Czas edycji: 2013-11-22 o 09:53 |
|
|
|
#2732 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Blisko byłam nazwą A ten to wyglada jak piasek z kamyczkami
|
|
|
|
|
#2733 | |||||
|
Moderator
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
100 lat!!! Cytat:
---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ---------- Cytat:
Bo ja mam traume po zboczonym lekarzu ze szpitala
|
|||||
|
|
|
#2734 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ja mam na każdej wizycie samolot ![]() Gratulacje ![]() A Ja sobie jem mandarynki
|
|||
|
|
|
#2735 |
|
Moderator
|
|
|
|
|
#2736 |
|
Zadomowienie
|
No Ja też wczoraj kilogram i dzisiaj już mało zostało
jem jak smok
|
|
|
|
#2737 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale to pierwszy raz takie coś mu sie zdarzyło To ja właśnie po kawusi bo skończyłam czytać wieczorne Wasz rozmowy ![]() TeQiba, czy też wyczekujesz tej chwili aż odstawisz dziecko od cyca i wrócisz do papierosów czy nie wracasz wogole? |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2738 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
To i ja sie witam w 20 tygodniu
polowa juz za mna![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() mnostow szczescia i aby w Twoim zyciu zawsze swiecilo slonce a do moich jeszcze 6 dni ![]() Cytat:
Bartus ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#2739 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
za wizytę, mam nadzieję, że te guzki to nic powaznego Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A Bartosz czy Bartłomiej? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mnie ginka nie bada za każdym razem. Ostatnio np zbadała, ale tylko przez wziernik, bo miałam infekcję. Kciuki za remont ![]()
|
||||||||
|
|
|
#2740 |
|
Raczkowanie
|
bejb200 u nas prawdopodobnie bedzie Dawid ale pozostałe imiona tez mi sie podobaja
Widze że prawie kazda z Was ma badanie na samolocie. Mi ginka zawsze dotyka brzuch i mówi ze ładnie sie macica rozrasta i robi usg. Ostatnio miałam usg co wizyte to teraz moze w końcu mnie zbada. Jak cos to sie upomne. Pisałyscie o aptece gemini. Ja tam zamawiam witaminy bo sa o połowe tańsze niz w aptece stacjonarnej. Podobie jak Ela zamierzam dać wszystko do koszyka i zamówie albo w grudniu albo w styczniu zalezy od tego ile mnie to wszystko wyniesie. A na przesyłke zawsze czekam około tygodnia.
|
#2741 |
|
Rozeznanie
|
Bardzo wam Dziękuję za życzenia
i zapraszam wszystkie na torcika urodzinowego ![]() mnie też lekarz nie bada na samolocie. Tylko na początku raz a teraz nic. Ale na każdej wizycie mam USG. Mam brata Bartosza (Bartka) i powiem tak, jako dziecko wulkan energii i rojber, jako dorosły teraz bardzo fajny mężczyzna Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2742 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2743 |
|
Raczkowanie
|
Według pierwszej strony to za tydzien i jeden dzień zaczne 7 miesiąc.
|
#2744 |
|
Zakorzenienie
|
przeleciałam Was szybko :P
gratki za wizyty, kciuki za następne brawa za kolejne rozpoczęte miesiące ![]() Filupko - wszystkiego naj! rano przyjechały tu dwie koleżanki z pracy małża i razem pojechali na szkolenie. jedna z nich to ta, co jest w 5 ciąży (chyba Wam pisałam, mają 4 synów i nie mieli już w planach kolejnego dziecka). wszystko wskazuje na to, że będzie dziewczynka. ale fajna niespodzianka ![]() a ja się zbieram, bo miałam awizo w skrzynce, że jakaś niegabarytowa przesyłka na mnie czeka, potem do banku i do sklepu uzupełnić lodówkę. smutno mi, że małża tak długo nie będzie, choć to raptem kilka dni. |
|
|
|
#2745 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2746 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja optuje za Bartusiem ![]() Cytat:
Miałam dziś sen o porodzie ![]() Przyszłam na wizytę i było mnóstwo lekarzy i połoznych. Powiedzieli, że ministerstwo dało nowe wytyczne i teraz porody będą wcześniej wywoływane, żeby ciężarne nie były takie grube Ja w szok i tłumacze, że termin mam na 7.03 i że to stanowczo za wcześnie i że chce w 2014r. Na to lekarz do mnie: no to będzie pani grubasemCzyżby sen proroczy
|
|
#2747 | |
|
Moderator
|
Ja tez mam ostatnio chcice na pomarancze i mandarynki - moze witaminy C nam brakuje?
![]() Cytat:
Sa dni kiedy ciesze sie ze nie pale i nie mam zamiaru do tego wracac, ale czasem zdarzy sie taki dzien ze tylko sumienie mnie powstrzymuje przed dymkiem i wtedy nie moge sie doczekac az bede "samodzielnym" organizmem ![]() Takze sama nie wiem ktore mysli zwycieza jak juz dziecko nie bedzie mnie potrzebowalo
|
|
|
|
|
#2748 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
to ile masz teraz lat? Aaaaa wiem, osiemnaście!! ![]() Cytat:
A Usg miałam dopiero 2 razy - na 1 wizycie by obejrzeć pęcherzyk i potem w 12 tygodniu. Cytat:
genialny sen ![]() Przyznam się, Wy mnie zrozumiecie... O 2 w nocy obudziła mnie ochota na murzynka. Walczyłam z tym dzielnie, tak długo jak byłam w stanie. Ostatecznie o 2.10 poddałam się i poszłam na dół do kuchni piec ![]() Za 20 trzecia była kiedy wkładałam ciasto do piekarnika. Potem jeszcze godzinka zeszła zanim się upiekło i ostygło na tyle, bym mogła zjeść kawałek nie ryzykując poparzenia. W rezultacie położyłam się o 4 ![]() Rano nie byłam pewna, czy piekłam tego murzynka czy mi się tylko śniło
|
|||
|
|
|
#2749 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mimo, że obudzilam się o 8.50! (a do pracy na 9) to spać mi sie chce. Mój naturalny budzik - tj. ZUzinka długo dziś pospała i dopiero wołanie "mama dzin" wyrwało mnie z błogiego snu ![]() pamiętacie bałwanka Bulego? ![]() Cytat:
http://www.google.pl/imgres?sa=X&esp...22&tx=49&ty=72 http://www.google.pl/imgres?sa=X&esp...2&tx=102&ty=46 czyli szeroko rozstawione, kolanka wyżej od bioderek; ciężar ciała nie może opierać się na kroczu a nózki nie mogą swobodnie dyndać jak na poniższym zdjęciu: http://www.google.pl/imgres?sa=X&esp...22&tx=93&ty=82 Cytat:
Edytowane przez maggie123 Czas edycji: 2013-11-22 o 11:05 |
|||
|
|
|
#2750 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do Aleksandra - mój mąż ma 2 nazwiska, ja po nim też, dziecko też będzie miało a bardzo chcieliśmy Aleksandra, gdybyśmy mieli mieć chłopca. I stanęło na tym, że jakby co to będzie Aleks - zawsze to krótsza opcja Cytat:
i czasem problem by się zmieścić w kratkach urzędowych Cytat:
Cytat:
co do imienia - brałabym Bartka - mój mąż ma tak na imię Cytat:
![]() "...tylko ty jak chleb smakujesz mi..." http://suwaczki.slub-wesele.pl/20120901580113.htm http://www.suwaczek.pl/cache/d6a36ba4d6.png Edytowane przez Karolcia2401 Czas edycji: 2013-11-22 o 11:05 |
|||||
|
|
|
#2751 |
|
Zakorzenienie
|
Niegabarytowa przesylka okazała się być grzechotka FP
|
|
|
|
#2752 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#2753 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A ja imię z bierzmowania mam Genowefa chciałam Kunegunda, ale siostra mi nie pozwoliła, że niby nie świete. To był rok, że na topie były te Weroniki, Wiktorie to z koleżanką pomyślałyśmy, że chociaż my będziemy orginalne ze szkoly
|
|
|
|
|
#2754 | ||
|
Zadomowienie
|
Gratulacje
a fotki będą w efekcie końcowym bo nie ma jeszcze narożnika firanek i mnóstwa dupereli ![]() Cytat:
Cytat:
dzisiaj mam mocne postanowienie coś upiec ![]() Zrobiłam zakupy w aptece gemini. Musiałam na już bo tż nie ma witamin mi też się kończą więc tak trochę już porodowych zakupów zrobiłam dodatkowo
|
||
|
|
|
#2755 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
A ja byłam
Oczywiście nie kupiłam koszuli nocnej rozpinanej ale bluzkę z długim, na ramiączkach i sweterek rozpinany No i dla dziecia czapeczkę wełnianą z next, taką jakby kurtkę dżinsową (ale mięciutka, udająca jeans i z polarkiem w środku) i dwa pajacyki. Jak na mnie zapłaciłam dużo, bo aż 3,80! A miałam w drobnych tylko 3 zł i musiałam rozmienić 50 ![]() Cytat:
Podwójna impreza Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Jakie 11 tygodni do rozwiązania O matko! Nie strasz!Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Super! ![]() Jak byłam w lumpku zadzwoniła do mnie położna i zmieniła mi datę wizyty na 11.12 o godzinie 10.00 (do teqiby ). Nie starczyłoby mi antybiotyku, nagadałam jej, że nie może mi przełożyć, bo muszę go brać. W rezultacie musiałam lecieć z lumpka przez pół miasta do gina po receptę. W dodatku dostałam bez refundacji, a zauważyłam to dopiero w domu na paragonie |
||||||
|
|
|
#2756 |
|
Zadomowienie
|
ja też od kilku dni na potegę wcinam mandarynki
wczoraj w Realu kupiłam ponad 3kg- a co sobie będę żałowaćDziewczyny, czy da się zrobić makaron z truskawkami tylko, że z mrożonych truskawek
|
#2757 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Dziś mam 100 dni do porodu Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty ![]() Cytat:
cieszę się, że wszystko okCytat:
koniecznie sprawdź te guzki po ciązy, albo dopytaj lekarza na następnej wizycie co z tym zrobić już terazCytat:
Cytat:
Cytat:
z imion podoba mi się Bartek i Dawid![]() Cytat:
Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#2758 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
haha, no Ja się przez Was wykończę Mnie czasem burczy w nocy, ale leń zwycięża... - dzisiaj dużo świąt
|
|||
|
|
|
#2760 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() u mnie za tydzień tez będzie 7 miesiąc jestem w szoku jak to szybko leci, dopiero co siedziałam w łazience na klopiku z testem w ręku a tu już poród zbliża się wielkimi krokami
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:48.

Blisko byłam nazwą
Już się stresuje 

To z nią dzisiaj jadę, później na zakupy spożywcze, zabiorę męża z pracy i do domu 

a wogole co coś mi się pojawiło pod lewą pachą, jakieś jakby gózki czy coś i boli czasem przy dotykaniu. Trzeba po ciaży sie przebadać, bo sporadycznie coś takiego ujawniało mi sie jeszcze przed ciążą ale jak sie zbagatelizowało, to tak jest.
i zapraszam wszystkie na torcika urodzinowego 

to ile masz teraz lat? Aaaaa wiem, osiemnaście!!
genialny sen