|
Notka |
|
Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2731 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pracy szukamy - ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz.8
ja kiedyś pracowałam właśnie w takiej firmie, która archiwizowała dokumenty. Zarabiałam tam kupę hajsu, ale to było na studiach, dostanie tam umowy o pracę to... misja niemożliwa, tylko zlecenia dla studentów. Miło wspominam, praca lekka bo wystarczyło nauczyć się kategoryzacji dokumentów, pudła z dokumentami nosili mężczyźni, pracując 6h dziennie zarabiałam ponad 2,5 na rękę jak pracowałam więcej to wiadomo więcej czyli do 2 razy więcej niż zarabiałam po studiach. Gdybym teraz dostała pracę za 2,5 tysia na rękę to brałabym w ciemno (zwłaszcza za taką lajtową pracę bez stresu i presji czasu) potem trafiłam na policję (gdzie straciłam żołądek - stres i presja czasu) i zarabiałam 1,400. Rzeczywistość kontra marzenia - plask w pysk
![]()
#2732 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2733 |
Konto usunięte
|
za 2,5tys powiadasz? to ostatnio na tablicy.pl widziałam ogłoszenie pt. hostessa do pracy w biurze, od 9-16 od pn. do pt. właśnie za 2,5tys
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2734 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wiem, że pewnie jestem idealistką myśląc w ten sposób- ale chwilowo nie chcę się dobijać myśląc inaczej. Trzymam kciuki ![]() ![]()
![]() |
#2735 |
Zakorzenienie
|
[1=9bfc43f248fa3dd370e3b64 5ec22fc32ebbe1d0f;4630078 5]za 2,5tys powiadasz? to ostatnio na tablicy.pl widziałam ogłoszenie pt. hostessa do pracy w biurze, od 9-16 od pn. do pt. właśnie za 2,5tys
![]() hosstessa musi ładnie wyglądać ja głównie chodzę w spodniach/jeansach i t-shirtach, raz na ruski rok odwalę się w spódnicę albo sukienkę więc nie dla mnie taka robota :P
#2736 |
Zadomowienie
|
Ja doświadczenia nie mam żadnego oprócz praktyk studenckich, które sobie mogę w d wsadzić
![]() ![]() edit: myślicie, że ubiegając się o jakąś skromną posadę biurową pracodawca wezmie w ogóle pod uwagę doświadczenie nabyte w jakimś sklepie ? Edytowane przez Sherminka Czas edycji: 2014-05-04 o 20:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#2737 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2738 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ja dostałam swego czasu pracę jako pomoc asystentki zarządu mając jedynie miesięczne doświadczenie w sądzie i właśnie pól roku pracy w call center na słuchawce jako telefoniczny doradca klienta ![]()
![]() |
#2739 |
Zadomowienie
|
No tu jest wielki znak zapytania
![]() ![]() Edytowane przez Sherminka Czas edycji: 2014-05-04 o 20:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#2740 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2741 |
Zakorzenienie
|
Niekonwencjonalne tzn. jakie ? Tak ogólnie
![]()
![]() |
#2742 |
Zakorzenienie
|
kolorowe i rozpoczynające się od dodatkowych umiejętności, potem doświadczenie a na samym końcu wykształcenie + rozbudowana rubryczka z hobby.
#2743 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2744 |
Zakorzenienie
|
a i mam magiczną rubryczkę "profil zawodowy" czyli takie the best of me i w jakiej branży szukam pracy i co mogę z siebie dać najlepszego danej firmie zmieniam w zależności na jakie stanowisko kandyduje.
#2745 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ---------- [1=9bfc43f248fa3dd370e3b64 5ec22fc32ebbe1d0f;4630078 5]za 2,5tys powiadasz? to ostatnio na tablicy.pl widziałam ogłoszenie pt. hostessa do pracy w biurze, od 9-16 od pn. do pt. właśnie za 2,5tys ![]() chyab by musiala swiecic tylkiem przez te 7 h ![]() ---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ---------- Cytat:
plus to oczywiscie kontakt z klientem i chyba tylko tyle. |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2746 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2747 |
Strzelaj lub emigruj!
|
dziewczyny a czy ktoś od was wymagał przy cv skanu ostatniego świadectwa pracy? widziałam na stronie PUP-u ogłoszenie i tam w wymaganiach jest właśnie wymagany skan ostatniego świadectwa pracy...
#2748 |
Konto usunięte
|
Ponarzekam na mój staż.
Nic się już nie nauczę więcej w tym urzędzie. Ciągle robię to samo, te same dokumenty sporządzam, kseruję i wysyłam. Mój opiekun mam nie w dupie. Trudno powiedzieć, że mnie czegoś uczy. większości sama się domyślam. Czytam przepisy. Praca nudna jak flaki z olejem. I nawet nie mogę obsługiwać interesantów. Oczywiście non stop wyręczam mojego opiekuna, wykonuję 90 % pracy za niego, a on ogląda sobie filmiki na youtube. Mam tylko poczucie marnowania czasu. Ale jakoś bardzo się tym nie przejmuję, trudno popracuję tak jak najlepiej potrafię do końca, licząc, że chociaż przedłuża mi umowę na te 3 miesiące. |
![]() ![]() |
![]() |
#2749 |
Wtajemniczenie
|
Hej, czy Wy wysyłacie CV na stanowisko, gdzie np. od razu pierwsza pozycja przy wymaganiach to status studenta (od razu pisze, że status, bo czasem pisze, że preferowany to wysyłam). W tym ogłoszeniu, które by mnie interesowało dokładnie pisze: status studenta, preferowany zaoczny tryb studiów. To co myśliście, wysyłać, czy nie? Bo chyba raczej na pewno nic to nie da, sama nie wiem.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2750 | ||
Zakorzenienie
|
[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;4630762 1]Ponarzekam na mój staż.
Nic się już nie nauczę więcej w tym urzędzie. Ciągle robię to samo, te same dokumenty sporządzam, kseruję i wysyłam. Mój opiekun mam nie w dupie. Trudno powiedzieć, że mnie czegoś uczy. większości sama się domyślam. Czytam przepisy. Praca nudna jak flaki z olejem. I nawet nie mogę obsługiwać interesantów. Oczywiście non stop wyręczam mojego opiekuna, wykonuję 90 % pracy za niego, a on ogląda sobie filmiki na youtube. Mam tylko poczucie marnowania czasu. Ale jakoś bardzo się tym nie przejmuję, trudno popracuję tak jak najlepiej potrafię do końca, licząc, że chociaż przedłuża mi umowę na te 3 miesiące.[/QUOTE] Grunt, że będzie co wpisać w CV. Cytat:
Pisałam Wam kiedyś, że mam problemy z dostaniem urlopu itd., aktualnie jestem chora, mam l4 i co ? dobrze by było żebym chodziła do pracy. Szlag mnie trafia. ![]() ---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ---------- Cytat:
Ale jak to z PUP to może wszystko ok.
![]() ![]() |
![]() |
#2751 | |
Konto usunięte
|
E tam. staż w urzędzie, co to jest? Do kolejnego urzedu się nie dostane bo nie mam znajomości.
---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ---------- Cytat:
Edytowane przez 019cbfde5cc6e455fa19b011903180c9b735c7f6 Czas edycji: 2014-05-05 o 13:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2752 |
Zakorzenienie
|
[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;4630980 1]E tam. staż w urzędzie, co to jest? Do kolejnego urzedu się nie dostane bo nie mam znajomości.
---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ---------- Jak nie jesteś studentem to bym sobie darowała. tak samo nie wysyłam na ogłoszenia gdzie wymagają orzeczenia o niepełnosprawności.[/QUOTE] Zawsze to coś. ![]()
![]() |
#2753 |
Wtajemniczenie
|
[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;4630762 1]
Oczywiście non stop wyręczam mojego opiekuna, wykonuję 90 % pracy za niego, a on ogląda sobie filmiki na youtube. Mam tylko poczucie marnowania czasu. [/QUOTE] Skandal totalny :/ _niv, to okropne, że nawet nie można w spokoju przebyć chorobę w dzisiejszych czasach :/ Wątpię, aby się odezwali jednak, bo nie dość, że status studenta chcą to i jest to około 40 km oddalone ode mnie, więc jednak nie wysyłam. |
![]() ![]() |
![]() |
#2754 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2755 |
Wtajemniczenie
|
[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;4631001 8]No skandal, szczególnie że ja nie mam głośników do swojego komputera i oglądać nie mogę
![]() Hahahhaah ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ---------- A słuchawek nie możesz swoich podpiąć? :P |
![]() ![]() |
![]() |
#2756 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2757 |
Raczkowanie
|
Zainspirowana przeglądaniem różnych kreatywnych CV w internecie, stworzyłam nowy wzór.
Jak uważacie, czy wypada wysyłać takie CV na stanowiska związane ze sprzedażą / handlem? Czy może potraktować to jako dodatek i wysyłać je razem z bardziej klasycznym wzorem? _________________________ _ Daty są powypisywane do przodu, bo w tym roku nie zamierzam jeszcze zmieniać pracy. |
![]() ![]() |
![]() |
#2758 |
Copyraptor
|
Moim zdaniem wypada, zmieniłabym zdjęcie i nie wstawiałabym CV ze swoimi prawdziwymi danymi adresowymi do internetu.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2759 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2760 |
Rozeznanie
|
Mi też wyglądają na zmyślone
![]() Ale patrzę tak na ten wzór CV - naprawdę takie bzdury jak obsługa drukarki, skanera czy systemów operacyjnych warto wpisać w cv? Myślałam, że to taki standard i są to tak banalne rzeczy, że nie warto ich wpisywać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:02.