|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: kto ma poprowadzić nowy wątek ?
|
|||
| Gosia |
|
11 | 34,38% |
| Purblanca |
|
10 | 31,25% |
| Coffe |
|
7 | 21,88% |
| Spinka |
|
2 | 6,25% |
| Koralinka |
|
1 | 3,13% |
| Nowa |
|
1 | 3,13% |
| Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2731 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Chociaż teraz z nas Brzuchatki, w październiku będą matki. Mamusie październiko
Hej
![]() Mortisha trzymam kciuki ![]() Co do ruchów to tez tak mam ![]() Wysłane z mojego C5303 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2732 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Chociaż teraz z nas Brzuchatki, w październiku będą matki. Mamusie październiko
Cytat:
|
|
#2733 |
|
Wtajemniczenie
|
Zazdroszczę Wam tych wypadów nad morze... Mam straszną ochotę wybyć do jakiejś turystycznej miejscowości, poczuć atmosferę wakacji, posiedzieć na plaży, trochę się popluskać. Szkoda, że to tak daleko
Może nad jakieś jezioro byśmy się wybrali, ale też się boję po tym jak położna powiedziała ostatnio żebym więcej leżała. Zresztą w samochodzie mi niewygodnie siedzieć, zaraz brzuch czuję. Nie mam jak fotela rozłożyć wygodnie, bo fotelik przeszkadza.Teraz wypoczywam, a mała na spacerze z tatą- poszli dokupić zsiadłego mleka, bo na taki upał najlepsze ziemniaczki i mleczko ever masakra z ogarnianiem tych ubranek, ale ja to lubię, bo są takie śliczne Przy okazji Lenka znalazła swoje pierwsze pluszowe lale i zażądała zwrotu, bo będzie z nimi spała Teraz niecierpliwie czeka aż wyschną po praniu, a jak na złość mimo upału coś słabo schnie to pranie, a słońce będzie na balkonie dopiero popołudniu.
|
|
|
|
#2734 |
|
Zadomowienie
|
Ponieważ reakcja dziecka na dotyk brzucha mojego męża jest identyczna, zawsze się z niego nabijam i mówię z taką ironią (którą on oczywiscie łapie i się chichra):
- I Ty jesteś OJCIEC???? Taki masz kontakt z dzieckiem? Ze ono się boi? Ucieka? ![]() Nie ma szans, ze będziesz ze mną przy porodzie- dziecko traumę przeżyje jak pierwsze co zobaczy to TAKIEGO tatusia ))))
|
#2735 |
|
Wtajemniczenie
|
Chyba wszystkie maluchy w brzuchu tak mają. U mnie tak samo
Co ciekawe: jak Lenka przykłada rękę to Tomek ją kopie od razu jakby się witał, jak słyszy jej głos to też zaraz się budzi, a jak śpiewa to dzikie tańce mam w brzuchu, ale jak tata położy rękę na brzuchu to dziecko udaje, że go nie ma
|
|
|
|
#2736 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki witam sie po masakrycznej nocy :-( pisalam wczoraj, ze mnie poc pobolewa.nie spalam przez to cala noc. Nospa nie pomogla,chyba/w koncu paracetamol bo spalam od 2 do 4. I teraz nad ranem jeszcze.
Nie wiemco to jest, ale ta prawa strona tak mi dokucza, to nie/sa klucia/czy ciagniecia. Tak jakby mi promiienialo od kosci lonowe no nie wiem .martwie sie czy to cos zlego :-[ chyba jak mi sie bedzie to utrzymywac zadzwonie potem do gin na domowy, moze sie uda/dodzwonic. moze ktoras miala cos podobnego.
|
#2737 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak tylko się czymś martwisz to wsiadaj do auta i jedźcie na IP
|
|
#2738 |
|
Zakorzenienie
|
Tak chyba zrobie jak mi nie przejdzie. Jak mnie to tam boli to i qpke robilam tak czesto. Co normalnie mam z tym problem.
|
#2739 |
|
Raczkowanie
|
Dziś od rana Moje Drogie pozwoliłam sobie na małą rozpustę w postaci kawy mrożonej..Energia wręcz mnie rozpiera
![]() Mam nadzieję, że jutro wezmę się za pranie ciuszków..mam dylemat, w zasadzie zdecydowałam się na Dzidziusia, lecz..nie wiem czy zakupić dwa do koloru i białego czy tylko do koloru. Co radzicie? |
|
|
|
#2740 |
|
Zadomowienie
|
Nowa ja przez jakiś tydzień miałam okropny ból w okolicy prawych żeber/nerki, promieniujący aż do nogi - faktycznie okazało się, że to moja córa mi tam uciskała
Witam się w niedzielne południe na szczęście pada u mnie od rana i wreszcie jest czym oddychać Rosołek wstawiony, zatem obiadek się sam gotuje ![]() No i wygrałam właśnie dwie aukcje z 4 pajacykami na alledrogo
|
#2741 |
|
Zakorzenienie
|
No zobacze jak bedzie,bede probowac dzwonic ... Czujextez/cmienie w tyle na plecach po tej samej str.ehhh ciaglw czlowiek sie martwi
|
#2742 |
|
Zadomowienie
|
hej
) podczytuje, ale ten upał pewnie jak wiekszosc z Was mnie wykańcza, ledwo dysze ![]() co do ubranek to ja Piotrusiowe przebralam do minimum ,zostawilam glownie wygodne body, spiochy i pajace i wszystko mam poprane i poukladane w szafie zamykanej na kluczyk i juz nie zamierzam tego ruszac ![]() ruchy mojego dzieciatka sa na tyle mocne i intensywne, ze wszyscy w rodzinie podziwiaja moj falujacy brzuchol, a mnie ciezko nawet siedziec, na boku mojemu dziecku tez niwygodnie, a na plecach znowu mnie niewygodnie, bo nie moge oddychac, marze juz o rozpakowaniu sie, a wczoraj w brzuchu wymierzylam 110 cm.A najbardziej dostaje sie Mateuszkowi jak trzymam go na kolanach i jemy wtedy ma cale plecki skopane i juz mowi tylko Piotrus nie gili gili ))
|
#2743 |
|
in the dark of night
|
Heja
Wspinałam się dzielnie, prędzej niż japońscy zwiedzacze i ogólnie wszyscy się na mnie gapili jakby kobieta w ciąży nie mogła zażyć trochę ruchu, drażniące to gapienie się było ![]() Ale pogoda zelżała, ufff, w sensie nie smaży słońce ale parnoooo
|
|
#2744 |
|
Raczkowanie
|
Hej kobietki mnie to upały wykańczają... byłam z kinie z mężem to było fajnie bo tam jest klimatyzacja ale jak wróciliśmy do mieszkania to zaraz pojechaliśmy po wentylator i teraz chłodzę się hihi
chłodzę się ciepłym powietrzem :P ale dobre i to ![]() slomka ja dzisiaj podeszłam w galerii na chwilę do mcdonalda bo mój mąż miał ochotę na hamburgera to wyobraź sobie jak na mnie patrzyli się ludzie w kolejce heh z miną "co za wyrodna matka w mc chce jeść" aż głupio mnie się zrobiło
|
#2745 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nowa, jak samopoczucie na wieczór? Lepiej coś? ![]() Tynka, ja też coraz częściej marzę o tym, żeby jednak już w ciąży nie być. Upały beznadziejnie znoszę, ciągle nie mam sił, a tu trzeba ogarniać mieszkanie po remoncie i mimo że ciągle sprzątam i układam rzeczy od rana do nocy- mam wrażenie- że nic się nie posuwa do przodu i dalej tkwimy w szczerym polu ![]() Mój synek mówi tak: jak Adaśko się urodzi, to będę się z nim dzielił moimi kanapeczkami. Był mega zaskoczony, ze dzidziuś nie będzie miał ząbków i że nic poza mleczkiem nie dostanie. A potem musiałam mu opowiedzieć, że adaśko jest w takim specjalnym woreczku wypełnionym wodami płodowymi i pływa sobie w brzuszku. Wojtuś zapytał najpierw, czy ma tam zjeżdzalnie, a potem- co Pan doktor w szpialu zrobi, żeby Adaś wyszedł z brzuszka- czy będzie musiał przeciąć brzuszek na pół? więc seria trudnych pytań powiedziałam mu, że czasami trzeba brzuszek przeciąć, ale częściej- jak już dzidziuśchce wyjsc, to brzuszek zaczyna boleć i otwiera się taka specjalna dróżka i dzidziuś po tej dróżce wychodzi na swiat- między nogami. Nie wiem, czy dobrze to wytłumaczyłam, Wojtek ma trochę ponad 3, 5 roku. Ale to zaspokoiło jego ciekawość i o nic już nie pytał.
|
|
#2746 |
|
Zakorzenienie
|
Agatko kurcze srednio, caly czas czuje i coa krzyze mnoe cmia. Bylam teraz na chwile w sklepie to caly dół czuje. Najgorsze ze nie wiem czy to od spojena czy tak mnie ciagnie. A na te 2 nr. Stacjonarne moja gin noe odbiera. Nastepnym razem wezme kom.
|
#2747 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
100 w brzuszku, 9,5 kg na plusie, ostatnio w ciągu 1 miesiąca przybyło 4 kg, ograniczam slodycze, nie zaszkodzi Jak kupowałyście koszule do szpitala to bierzecie rozmiary na teraz czy na za 2 miesiace, w sumie jak urodzimy to brzuch się zmniejszy i taka jak na teraz chyba by wystarczyła, a na czas przed porodem się byśmy jakoś wbiły jak myślicie, bo mam zamiar zamowić ale nie wiem jaki rozmiar... Edytowane przez Mixi89 Czas edycji: 2014-07-20 o 20:20 |
|
|
|
|
#2748 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ---------- Cytat:
Nie chcę straszyć, ale sprawdzić na IP nie zaszkodzi |
||
|
|
|
#2749 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny,
Dzisiaj upał nie do wytrzymania. Kąpałam się dziś w basenie - takim przy domu u znajomych. Pierwszy raz pływałam od chyba 3 lat. Fajnie było się zmoczyć. Ciekawe czy małemu się podobało ![]() Podczytuję codziennie, nie udzielam się, bo nie wiem zwykle co pisać, nie potrafię doradzić/ pomóc. Współczuję Wam tych dolegliwości i łączę się w duchu zawsze. Wierzę, że wszystkie nasze ciąże skończą się szczęśliwie, powoli zaczynam bać się porodu i tego wszystkiego z nim związanego, ale wszystkie kobiety to przeżywają to będzie dobrze. Dobrego wieczoru Brzuchatki.
|
#2750 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2751 |
|
Zakorzenienie
|
Wodaqua nie/strasz.
Bol krzyza to nie, ze boli tylko tak cmi. A w przodzie wydaje mi się, ze to chyba to spojenie. Nie boli tak bardzo jak wczoraj, bo w nocy to przyjemnie nie bylo. Jutro rano zadzwonie na oddzial i poprosze moja gin, mysle, ze bedzie, w koncu jest ordynatorem.
|
#2752 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Jedz mniej slodyczy i slodz mniej napoje i potrawy
|
|
|
|
|
#2753 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie wiem, co Ci doradzić. To częstsze wypróżnianie jakoś tak niepokojąco brzmi. Chyba wolałabym to sprawdzić, jeśli jeszcze nie dziś, to koniecznie jutro
|
|
#2754 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Co do prania, to ja piore wszystko w proszku do kolorów, szkoda mi kasy na dwa dziecięce proszki. Jedziemy nad morze |
||
|
|
|
#2755 |
|
Zadomowienie
|
Nowa, mam nadzieje, ze malenstwo uciska...
U mnie tez goraco, ale na szczescie w pracy daje rade ![]() Kurde niektore te ciuszki juz po prane w szafie wow, ja czasami mysle, ze jak tyle beda lezec to troche kurzu i roztoczy moze byc, no ale ja mam termin na koniec pazdziernika. Dobranoc ![]() ---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ---------- Aa, co do rozpakowania... to jakos chyba boje sie tego, nie wiem... cale szczescie, ze jeszcze ponad 3 miesiace mam jestem dobrej mysli, ale jak jakies foty z porodu zobacze...---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ---------- Mortisha udanych wakacji!!
|
#2756 | |
|
in the dark of night
|
Cytat:
trzeba było powiedzieć przy kasie: dla mnie ten sam zestaw co wczoraj ![]() Jutro będzie u mnie fotelik i bazaaaaaa
|
|
|
#2757 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry!
Czyżby wszystkie spały? Nowa, jak noc? Dzwoniłaś do tej swojej gin?
|
#2759 |
|
Raczkowanie
|
Dzien dobry, ostatnio jakas mega slaba bylam, budzilam sie i bylam mniej wypoczeta niz przed pojsciem spac... Pozatym przejde sie kawalek i nogi mam z waty! Dzis za to jakos lepiej spalam i mam wiecej energii
poprasuje tz -owi koszulki chyba Zastanawiam sie jak to bedzie jeszcze przez 2 miesiace, skoro teraz jestem taka zmeczona!? A juz nie wiem jak daja rade dziewczyńy ktore przybieraja wiecej na wadze! |
|
|
|
#2760 |
|
Rozeznanie
|
Cześć
![]() Ja też nie śpię, Mały chyba przysnął, ale się rano ładnie przywitał kopniakami (uwielbiam). W niedzielę zaczęliśmy 29 tydzień, w czwartek wizyta, a dziś mi się Mały śnił, że widziałam na usg jego twarz. Jakoś tak się strasznie wzruszyłam i się popłakałam już całkiem na nie śpiąco. A ja jestem ogólnie z gatunku tych twardzieli i nie wzrusza mnie prawie nic. ;-) Ubranka poukładane, najmniejsze zostały u nas, większe wywieźliśmy do rodziców. Teraz te małe porozdzielam na "bardzo małe" i "tylko trochę małe". |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:03.

Może nad jakieś jezioro byśmy się wybrali, ale też się boję po tym jak położna powiedziała ostatnio żebym więcej leżała. Zresztą w samochodzie mi niewygodnie siedzieć, zaraz brzuch czuję. Nie mam jak fotela rozłożyć wygodnie, bo fotelik przeszkadza.
Przy okazji Lenka znalazła swoje pierwsze pluszowe lale i zażądała zwrotu, bo będzie z nimi spała 

Rosołek wstawiony, zatem obiadek się sam gotuje 

Wspinałam się dzielnie, prędzej niż japońscy zwiedzacze i ogólnie wszyscy się na mnie gapili jakby kobieta w ciąży nie mogła zażyć trochę ruchu, drażniące to gapienie się było