![]() |
#2731 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 2
Smarrita wspolczuje czekania ja ostatnio bylam zaniesc mocz na badania Oli czyki tylko wejsc postawic na stoliku i wyjsc, ale sie wcislam i oczywiscie byla awantura o 2 sekundy
![]() Ja chyba tez nic nie kupuje na Mikolaja, kupilam garnuszek na klocuszek, to nie wytrzymalismy i dalismy od razu, kupilam ostatnio wierze kubeczki w biedronce z FP chcialam zostawic na Mikolaja ale oczywiscie nie wytrzymalam i dalam ![]() ![]()
#2732 |
Wtajemniczenie
|
Ja sie zastanawiam czy na swieta nie isc do fotografa cyknac jej swiateczne zdjecie w stroju mikolajki i takie rodzinne bo sama nie umie fajnych zdjec zrobic a fotograf u nas jest tani jak barszcz
|
![]() ![]() |
![]() |
#2733 |
Raczkowanie
|
Ja się właśnie zastanawiam co kupić rocznemu bablowi ( od siostry) właśnie w listopadzie skończył roczek a ze nie mogłam na te Urodzinki pojechać chciałabym jakoś połączyć to z gwiazdką... Np i wiadomo ze chciałbym kupić mi coś nie zwykłego... Pytanie jest co?
---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ---------- To też jest bardzo dobry pomysł.. Ja za każdym razem jak próbuje robić zdjęcie Kacprowi to mi ucieka hehe |
![]() ![]() |
![]() |
#2734 | ||||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() trochę nawiązując do szpitala, kiedyś słyszałam że można wziąć l4 na dziecko i potem przedłużyć macierzyński o ten czas, gdy się siedziało w szpitalu. ktoś coś wie więcej? z ciekawości pytam, mam nadzieję że nas ominą takie przeżycia Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Kuba ostatnio polubił wesołą małpkę. Kołysze się na boki gdy małpka śpiewa i całuje ją w usta ![]() http://www.smyk.com/fisher-price-lau...y-dla-dzieci-p z autek to widziałam ostatnio w smyku (za 5 dych) takie autka: http://allegro.pl/oball-autka-grzech...796244417.html zastanawiałam się właśnie czy by się Kubie nie spodobały, bo mamy z tej serii shakera i Kuba go uwielbia
![]() |
#2735 | |
Moderator
|
Witam mamę Kacpra
![]() Ależ cudownie jest poznać imiennika swojego dziecka ![]() ![]() Udzielaj się dużo - chętnie będę czytała czy imię ma jakiś wpływ na osobowość ![]() Cytat:
![]() Edytowane przez teQiba Czas edycji: 2014-11-26 o 11:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2736 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2737 |
Raczkowanie
|
Witam nowe Mamusie
![]() Tygrysku najlepsze życzenia dla Kingi, dziś kończy 8 miesięcy ![]() ![]() W końcu i mi się udało się kupić garnuszek fp w tesco. W planach miał dostać go na mikołajki no ale tak jak Ela nie wytrzymałam i już dałam. |
![]() ![]() |
![]() |
#2738 |
Zadomowienie
|
tequiba - a orientujesz się czy w sytuacji jesli matka przebywa na urlopie macierzyńskim i się rozchoruje, to czy mąż może wziąc jakieś l4 na opiekę? No bo chora matka średnio może się wtedy opiekować dzieckiem... jest jakieś rozwiązanie?
---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ---------- witam też nową mamę ![]() My na mikołajki nic nie kupujemy. Na gwizdkę coś kupimy, ale raczej nie będziemy szaleć z prezentami. On i tak jest za mały żeby cokolwiek zrozumieć...
#2739 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2740 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, mój cyborg chyba się przestawia na jedną drzemkę
![]() Będziemy się brać za to zasypianie na piersi, niech jej wyjdzie ostatni ząbek, z tych które teraz w natarciu. Ktoś (chyba Bejb) pytał o metodę 3-5-7, na wątku antkowym kilka dziewczyn ją stosowało, i zadowolone były z efektów, dzieci nauczyły się same zasypiać, traum podobno nie było (o co najczęściej jest ta metoda oskarżana). My z Antosiem zrobiliśmy tak, że stopniowo uczyłam go,żeby nie kojarzył piersi z zasypianiem (karmiłam go przynajmniej 15min przed drzemką i uważałam, żeby nie zasnął na piersi),a potem odstawiliśmy nocne cyckanie. Zobaczymy, jak będzie teraz, chciałabym poczekać, aż Kalina się zacznie bardziej najadać ludzkim jedzeniem (od paru dni znowu średnio zainteresowana, zwalam to - jakże by inaczej - na zęby ![]() Co do gwiazdki i mikołaja, jestem generalnie takiego zdania jak Ag9. Ale pewnie jakieś drobiazgi kupimy, głównie pod kątem Antosia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2741 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2742 |
Raczkowanie
|
Tez mam problem ze snem mojego szkraba w nocy :/
|
![]() ![]() |
![]() |
#2743 |
Zadomowienie
|
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 2
Boziu, ile wy zabawek kupujecie. My chcemy aby dostała max 3 zabawki na święta i staramy sie tak urobic rodzine aby jezeli już cos chcą kupić to ciuszki na zapas.
Na mikołajki nic, no ale u nas nie ma starszego rodzeństwa. I rownież ślemy buziaki (oczywiście bez bakterii) do Oskiego i Paulinki z okazji 8 miesięcznicy ![]() Z szaleństw to kupiłam 4 sukienki dla Kingi ![]() Edytowane przez tygrysek83 Czas edycji: 2014-11-26 o 17:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#2744 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2745 |
Raczkowanie
|
On już ma konia... Wiec na pewno odpada
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2746 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Widzę, że pojawił się temat prezentów świątecznych. Nic dziwnego... W końcu grudzień za pasem ![]() Na mikołaja nie kupujemy nic. Na gwiazdkę coś niedużego. Może taką zabawkę, w której wkłada się kółka od największego do najmniejszego? Od moich rodziców Emi dostanie kostkę Smily Play. Od brata stolik Smily Play z pociągiem (Margo, Ty szukałaś pomysłu na stolik. Zerknij na ten, wydaje mi się bardzo fajny). Miałam nie sugerować nikomu prezentów, ale doszłam do wniosku, że w ten sposób wszystkim będzie łatwiej. Na liście Emi do Świętego Mikołaja są: piłka FP, jakiś sorter w stylu garnuszka, ale niekoniecznie ten i klocki FP. Przyjmiemy też każdą liczbę książeczek z twardymi stronami, bo Milka je uwielbia ![]() Tygrysku- jak się czuje Kinia? Jakieś nowe wieści? Wiadomo kiedy wyjdziecie? Mama95- witaj i odzywaj się jak najczęściej! Synka masz uroczego! Ela- jakbym miała taką fajną mamę, też żądałabym, żeby spędzała ze mną jak najwięcej czasu ![]() Smaritta- ja jestem wielką zwolenniczką zdjęć, więc gdybym mogła, na pewno zdecydowałabym się na rodzinną sesję świąteczną, zwłaszcza jeśli jej cena jest rozsądna. Zawsze to kolejna piękna pamiątka. Alwa- Kuba musi świetnie wyglądać, gdy tak obdarza małpkę czułościami ![]() Najlepsze życzenia dla naszych ośmiomiesięczniaków!!! Emilka od wczoraj postanowiła ćwiczyć struny głosowe i wyraża swoją radość drąc się tak,że śmiało mogłaby wziąć udział w castingu do zespołu heavy metalowego. Poza tym wycięła mi dziś śmieszny numer. Często gdy kitłaszę się z nią na macie na podłodze, zostawiam na podłodze komórkę. Dziś wyszłam na chwilę do łazienki. Wracam a tam sms "Dziękujemy za udział w zabawie". Wzbudziło to moją podejrzliwość. Okazało się, że podczas mojej nieobecności, Emi dopełzła do mojej komórki, niechcący otworzyła smsa w stylu "Odeślij smsa, a masz szansę na wygranie 1000 zł", a że jest jeszcze młoda, niedoświadczona i nie wiem, że to pic na wodę i odesłała ![]() ![]()
#2747 |
Zakorzenienie
|
Ewcia na roczek dostala namiot edukacyjny Tomy, zrzuta byla.
Pytanie do dziewczyn, ktorych dzieci maja AZS. Macie diagnoze, czy tak podejrzewacie? Kto ja postawil- pediatra/dermatolog/alergolog? Jak to sie u Waszych dzieci objawia? Przemek od poczatku mial problemy z cera ![]() Zastanawiam sie co to i jak sie tego pozbyc. Chce sprobowac kremu specjalnego emolium, a jak nie pomoze, wtedy pojsc do lekarza. Do tej pory balam sie czymkolwiek mu smarowac buzie, zeby mu nie poorszyc stanu skory. Teraz tamto minelo, a co innego znowu mamy... |
![]() ![]() |
![]() |
#2748 |
Raczkowanie
|
Mój Kacpi tez miał czasem problemy z cera tj. Robiła mu się np. Czerwona broda od śliny i tak pojedyncze krostki - polecam maść OILATUM BABY. Można kupić w rossmanie za ok. 15 zł jest bardzo wydajna, jak smakowałam mu te zmiany np po kąpieli to rano juz nic nie miał i teraz tak na wszelki wypadek smaruje mu tym buzke codziennie i od dłuższego czasu nic mu nie wyskakiwalo
![]() ---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ---------- Smarowalam * ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2749 |
Zakorzenienie
|
Limonko - odlicz to Emi od kieszonkowego
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2750 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Gabrys też ma od jakiegoś czasu szorstkie policzki, czasem lekko zaczerwienione. Tylko żadne krostki mu nigdzie nie wyskakują, tylko te policzki. W piątek idziemy do alergologa to napiszę co powiedziała. Ja smaruję tym kremem z rossmana na wiatr i mróz - on ma dobry skład, jest treściwy ale nie wiem czy dobrze robię. Pediatra oczywiście każe stosować Emolium, ale skład mnie nie przekonuje...
05.03.2014. - Gabryś ![]() Edytowane przez ag9 Czas edycji: 2014-11-26 o 18:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2751 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Margo u nas steach sie bac jesli tesciowie kupia zabawke... Juz dzwonika mama tz do niego i sie pytala co chcemy, ubranka? Zabawke? To tz pozniej mi powiedzial ze chcial powiedziec kase ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ---------- Smarrita niestety teraz kazdy patrzy na siebie i na swoj czas.... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2752 |
Zakorzenienie
|
No wlasnie, moi albo kupuja ☠☠☠☠☠☠☠y, albo jakies wielkie grzmoty...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2753 | ||
Moderator
|
Cytat:
![]() U nas już od dłuższego czasu jest tylko jedna drzemka - dzieci nam dorastają ![]() Cytat:
![]() A objawia się tak że co jakiś czas wyskakują na buzi takie brzydkie, swędzące placki - nie umiem tego opisać ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2754 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() U nas tż jeszcze nie wie o moich planach, wróci z delegacji to się dowie ![]() Młoda dopiero teraz zasnęła ![]() Wizyta u kawalerów wyszła całkiem dobrze, moja była grzeczna i zainteresowała się 6-latkiem, co tam rówieśnik, lepsi starsi ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2755 |
Zakorzenienie
|
i czym to traktujecie? macie dietę specjalną? czegoś unikacie?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2756 |
Moderator
|
U nas jest AZS niealergiczne także żadnej diety nie stosuję ani niczego jakoś specjalnie nie unikam. A traktuję to kremem specjalnym Emolium, a w tej ostrzejszej fazie używamy Dermalibour, a jeśli nie pomaga to awaryjnie mam coś sterydowego.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2757 |
Zadomowienie
|
No i dzień kolejny za nami to można chwalić. Kinga lepiej, ale nadal zielone kupki sie zdarzają. Dziś udało się bez gorączki
![]() Niestety na salę dostawili 4 łóżko. Dziecko z zapaleniem płuc albo cos w tym stylu. Lekarka podchodzi do niej w maseczce. Boje się, że zarazi Kingę. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2758 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2759 |
Zadomowienie
|
Aaaaaa. I dziękuje za trzymanie kciuków. Dziadek operacje przeszedł dobrze. Jednak ponieważ miał laparoskopie to chcą go juz jutro do domu wysłać a on się ledwo do siadu podciągnął. A dziś cały dzień na kroplowce był. Ciekawe czy cewnik mu chociaż wyjmą.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2760 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:02.