|
Notka |
|
Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2731 | |
after hours
|
Dot.: Pracy szukamy, ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz. IX
Cytat:
![]() |
#2732 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() [1=a79790139dd0658ebd8b23c e8e3846ca00e1de31_65bd820 1a8975;49338300]Teraz jeszcze się podaje dokładnie te godziny jak zlikwidowali książkę praktyk? W książce praktyk było, że każdy tydzień to 176 h, nie ważne czy były w nim jakieś święta itd. Tylko L4 się nie wpisywało.[/QUOTE] Też właśnie nie wiem. Teraz niby jest tylko to oświadczenie oraz umowy do wglądu komisji, ale nie wiem na czym to ma dokładnie polegać. Dlatego zapytałam się o wszystko w mailu, zobaczymy co odpiszą ![]() Cytat:
![]() Poza tym tak naprawdę kasę będę dostawać za wykonanie zlecenia, więc nie będzie znaczenia, czy w biurze jestem 10 godzin czy 80, jak wykonam pracę to dostanę wynagrodzenie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2733 |
Zadomowienie
|
[1=a79790139dd0658ebd8b23c e8e3846ca00e1de31_65bd820 1a8975;49338300]Teraz jeszcze się podaje dokładnie te godziny jak zlikwidowali książkę praktyk?
W książce praktyk było, że każdy tydzień to 176 h, nie ważne czy były w nim jakieś święta itd. Tylko L4 się nie wpisywało.[/QUOTE] 176 h to miesiąc ![]() ---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ---------- [1=a79790139dd0658ebd8b23c e8e3846ca00e1de31_65bd820 1a8975;49338906]Praca w biurze projektowym ma to do siebie, że nie trzeba tam siedzieć non stop, tylko można część pracy wykonywać zdalnie, a do biura wpadać tylko coś skonsultować. Niektóre biura konsultują tylko przez skype. Po korespondencji z projektantami od razu wiadomo kto pracuje zdalnie, bo tacy zwykle odpisują na maile po 3 w nocy. ![]() Pracowałam w biurze projektowym i nie do końca jest tak jak mówisz. Osoby z doświadczeniem mogą często pracować zdalnie, natomiast początkujący siedzą w biurze. Poza tym jak się ma UoP to zwykle trzeba w tym biurze codziennie być, to jest ważne przy dużych projektach, koordynacja międzybranżowa itd. Konsultowanie przez skype..o ile przy niewielkich projektach jest ok to przy tych naprawdę dużych jest to niemożliwe. Jak się ma dzieło czy zlecenie to teoretycznie chyba w żadnej pracy nie możemy być zmuszeni do pracy w określonym miejscu.
"Kiedy nie dostajesz tego, co chcesz, dostajesz coś lepszego - doświadczenie" Edytowane przez lazada Czas edycji: 2014-12-14 o 14:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#2734 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Miałam kilka propozycji pracy w biurze i żadna z nich nie wymagała ciągłego siedzenia tam. Moi znajomi, którzy pracują w biurach też nie spędzają tam całego czasu pracy. Ale wiadomo, każde biuro rządzi się swoimi prawami. Np. u mojego tż w firmie, dział projektowy robi wszystko na miejscu. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2735 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2736 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Fajnie, skoro ci to pasowało. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2737 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2738 | |
Zadomowienie
|
[1=a79790139dd0658ebd8b23c e8e3846ca00e1de31_65bd820 1a8975;49340042]Z tymi godzinami to chodziło mi o miesiąc.
![]() Miałam kilka propozycji pracy w biurze i żadna z nich nie wymagała ciągłego siedzenia tam. Moi znajomi, którzy pracują w biurach też nie spędzają tam całego czasu pracy. Ale wiadomo, każde biuro rządzi się swoimi prawami. Np. u mojego tż w firmie, dział projektowy robi wszystko na miejscu. ![]() nie no jasne, to zależy głównie od wielkości projektów które realizuje biuro. Świeżaki na początku siedzą bo wiadomo, że co chwila mają pytanie ![]() ---------- Dopisano o 18:12 ---------- Poprzedni post napisano o 18:06 ---------- Cytat:
Można było zamieniać grupy, ale i tak nie wiele to dawało bo zajęć było bardzo dużo i nie było możliwości zrobienia sobie chociażby jednego dnia wolnego na którymkolwiek roku. Ale wiadomo, co uczelnia to inne zasady ![]()
![]() |
#2739 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2740 |
Zakorzenienie
|
Wysyłacie aplikację przez portaly typu pracuj albo olx gdy pracodawca nie określi w jaki sposób to zrobić? Ja zawsze wchodzilam na stronę firmy i wysylalam bezpośrednio do nich na podanego tam gdzieś maila. Ale wczoraj znalazłam na olx ofertę pracy w firmie wysylajacej ludzi do pracy zagranicę. Wchodzę na ich stronę i w ofertach pracy są oferty tylko te zagraniczne, a ja aplikuje do ich biura tutaj w Polsce czyli inna para kaloszy trochę ;P Jest na ich stronie mail służący do wysyłania aplikacji ale on chyba dotyczy tylko odpowiedzi na te oferty zagraniczne? :-D mam wysłać przez olx?
#2741 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2742 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Proponuję, żebyś wysłała CV przez olx. Nie wiadomo czy osoba, która zamieściła ogłoszenie na olx to ta sama, która obsługuje tego "zagranicznego" maila a inne osoby w firmie może nie wiedzą o tej rekrutacji. Edytowane przez Hannah_89 Czas edycji: 2014-12-15 o 15:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2743 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2744 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
"Kiedy nie dostajesz tego, co chcesz, dostajesz coś lepszego - doświadczenie" Edytowane przez lazada Czas edycji: 2014-12-15 o 19:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2745 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Inżyniera robiłam na Politechnice Łódzkiej ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2746 |
Konto usunięte
|
Ja podjęłam męska decyzje odnośnie mojej pracy i jestem z siebie dumna
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2747 |
Zakorzeniona
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2748 |
Raczkowanie
|
Znalazłam dzisiaj ogłoszenie zaczynające się w taki sposób:
"Specjalistyczny serwis elektroniki we Wrocławiu poszukuje asystentki na umowę zlecenie czyli jedyną słuszną umowę o pracę." Padłam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2749 |
Konto usunięte
|
Pracy szukamy, ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz. IX
Skopiuje z innego wątku, bo nie chce mi sie od nowa pisać.
Nie moge sobie pozwolić na odejście stad bez pewności nowej pracy, bo opłaty za aplikacje same sie nie zrobią. Ale bede szukać, juz nawet dzisiaj znalazłam rano jedno super ogłoszenie i wieczorem zamierzam podrasować moje angielskie cv i wysłać. Ale tym razem juz naprawdę bede szukać tylko w obszarach, które naprawdę mnie interesują. Może jestem nienormalna ze chce zmienić prace po 4 miesiącach, ale za bardzo sobie cenie swoje zdrowie psychiczne zeby narażać sie na dłuższe przebywanie w tak toksycznym środowisku. Tym bardziej ze dopiero od niedawna moje poczucie własnej wartości zaczęło być w miarę normalne a nie zaniżone i nie moge sobie pozwolić na utratę tego co osiągnęłam w tej kwestii. Praca jest fajna, pieniądze super, ale budzenie sie rano ze ściśniętym żołądkiem i myślą, ze znowu muszę tam iść i znowu być może usłyszę "k****, dlaczego wy tak nie ogarnięcie?" mimo ze nikt z nas nie zrobił nic złego, nie odpowiada mi. |
![]() ![]() |
![]() |
#2750 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Tez zlozylam wypowiedzenie po 3 miesiacach, choc praca miala wiele zalet: przede wszystkim blisko, placa w porzadku biorac pod uwage, ze nie placilam za dojazdy. Ale strasznie sie w tej pracy mecze... Zupelnie nie moja bajka, z reszta mialo to calkiem inaczej wygladac. Niektorzy mi odradzali odejscie, bo niby lepszy rydz niz nic, ale zdecydowalam sie i... 5.1.2015 zaczynam nowa prace, po dniu probnym czuje, ze to moze byc TO ![]() Dlatego taka rada ode mnie - nie trac zdrowia i czasu na cos takiego tylko szukaj dalej. Powodzenia! ![]()
Be the change you want to see in the world! Edytowane przez Konwalia11 Czas edycji: 2014-12-16 o 13:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2751 |
Raczkowanie
|
Kolejne genialne ogłoszenie o pracę:
(...) praca fizyczna dla kobiet w zakładzie stolarskim,przy linii produkcyjnej,prosimy o przesyłanie CV ze zdjęciem. Może ja jestem nienormalna,chociaż rozumiem że ludzie wolą mieć do czynienia z ładnymi osobami,więc wygląd i pierwsze wrażenie w wielu zawodach się liczy,no ale na produkcję? Jakie to ma znaczenie? Może to dziwne,ale nie widzę też większego sensu wysyłania CV na takie stanowisko. Wiadomo,jakoś trzeba skontaktować się z pracodawcą,ale jaki sens ma wypisywanie ukończonych szkół i doświadczenia( w domyśle,nie są one imponujące jeśli ktoś stara się o taką posadę). Myślę że przy tego typu zajęciach liczy się ogólne ogarnięcie no i jakieś tam doświadczenie w podobnej pracy,chociaż w tym ogłoszeniu akurat doświadczenie nie było wymagane. Nie wiem co ze sobą zrobić. W tym tygodniu chcę jeszcze obskoczyć kilka przychodni w celu zostawienia tam CV/porozmawiania z ewentualnym pracodawcą. Chciałabym bardzo pracować w takim miejscu,nawet nie jako ratowniczka czy pielęgniarka,ale na rejestracji czy recepcji,cokolwiek. Jak to mi nie wypali,to nie wiem co zrobić,gdzie dalej szukać pracy w branży medycznej. Odpowiadam często na ogłoszenia z olx.pl ale odzew prawie zerowy,chociaż czasem mają nawet ciekawe oferty i zawsze mam nadzieję,że tym razem się uda. Jak nic nie znajdę to wrócę na sezon letni tam gdzie kiedyś pracowałam. Praca fizyczna,ale było spoko,czasem nawet wręcz lepiej. No i kasa zawsze pewna,na czas,umowa o pracę na pełen etat. Tylko że tam jest tylko praca sezonowa,chociaż słyszałam że koleżanki zatrudniły się tam ostatnio na jakiś krótki czas bo było zapotrzebowanie przed świętami. W sumie sama bym poszła tam,szkoda że nie wiedziałam. I znów się powtórzę,że nie wiem co ze sobą zrobić,nie mam planu na życie,a nie chcę żyć z dnia na dzień. Myślałam że z medycyną mi wyjdzie i w końcu jakoś się odnajdę,a tu nic z tego. |
![]() ![]() |
![]() |
#2752 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=ruda_grazyna666;493 65522]Kolejne genialne ogłoszenie o pracę:
(...) praca fizyczna dla kobiet w zakładzie stolarskim,przy linii produkcyjnej,prosimy o przesyłanie CV ze zdjęciem. Kiedyś na olx były ogłoszenia na stanowisko dojarza krów (warunki niezłe 7000/m-c + zakwaterowanie) wymagali CV ze zdjęciem i 3-letniego doświadczenia przy dojeniu. ![]() Krowy chyba dają więcej mleka jak pan dojarz jest przystojny i doświadczony. Uprzedzając wścibskie pytania. Nie, nie aplikowałam. Jestem brzydka i niedoświadczona. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2753 |
Konto usunięte
|
wczoraj pochodziłam, popytałam się o pracę w mojej miejscowości, ale niestety nie udało się bo żądają doświadczenia. Tylko jak ja mam je nabyć skoro nikt nie chcę mi go dać;/ Jeszcze wczoraj i dziś powysyłałam CV i liczę, że może jednak ktoś się odezwie. A jeśli nie to czas ruszyć za granicę. Może tam nas ktoś doceni.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2754 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2755 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2756 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja w obecnej pracy jestem prawie rok, ale czasem też mam gorszy dzień bo niektóre sytuacje są żenujące. Jak mnie szef wkurzy to czasem bym z przyjemnością rzuciła mu wypowiedzenie na biurko, ale tak sobie potem myślę, że jednak umowa o pracę na czas nieokreślony...trochę szkoda. Generalnie lubię tą pracę, ale są momenty krytyczne ![]() ![]()
![]() |
#2757 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2758 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2759 |
Raczkowanie
|
ruda_grazyna666 a odezwali się chociaż z tej galerii?
Ja ostatnio wysłałam CV na meila którego podała mi znajoma pracująca w firmie w której jest rekrutacja, niby taki pewniak, meil bezpośrednio do rekrutującego i co? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2760 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:36.