![]() |
#2731 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część V :-)
apropo facetów, dobry tekst z lekarzy:
"Andy? bierz plecak i jedź w Bieszczady" "ale And to wyzwanie" "chcesz wyzwanie? to zostawię Cię z na kilka dni samego z dziećmi, będziesz miał wyzwanie" ![]()
#2732 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
wszyscy wiemy, że to nie jest takie proste... Ja ciągle wierzę, że nadejdzie w końcu taki czas, że będzie dobrze... ![]() tylko też mam dosyć traktowania mnie jak powietrze, bo on aktualnie zarabia pieniądze a ja nie i nie mam prawa głosu i nie wiem...mam być jego służącą ![]() Trzymam kciuki za wyniki!!!! Cytat:
![]() Cytat:
![]() Z łóżeczkiem zrobię tak jutro, choć właśnie mąż wrócił od klienta i coś tam gadał do A. że może łóżeczko wieczorem złoży...tylko, że on najwięcej gadać potrafi ![]() Dzięki za sprzedawcę, przejrzę sobie co tam mają. Cytat:
Mój chop jest kurde niereformowalny, ja nie wiem jak trzeba by do niego przemawiać, chyba zatrudnię Szybkąwolną ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dużo zdrowia dla tż-ta i oczywiście dla Ciebie i maleństwa, obyście jak najdłużej wytrzymali w dwupaku ![]() Dzięki Dziewczęta za typy tych komplecików, najchętniej to wzięłabym parę ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2733 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
a tp na kiedy masz wyliczony? cesarke masz chyba wcześniej niż tp, czy źle patrzę.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2734 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2735 |
Raczkowanie
|
esti87 trzymam mocno kciuki, byle do 38 tyg.
Współczuję przeżyć z TZ ja swoje przeżyłam zanim urodził się nasz syn więc was rozumiem. Tak sobie patrzę na to wszystko z perspektywy czasu to mój był bardzo niedojrzały, do tego mam żal do mojej teściowej, ze często zamiast mu przetłumaczyć pewne sprawy to przyczyniała się jeszcze do większych konfliktów. Gdy syn miał niecały miesiąc wyciągnęli mojego męża na jakąś komunię na której balowali chyba z 4 dni, a miał niby wrócić pociągiem na drugi dzień. Teraz mu już przeszły takie ekscesy i ma w końcu swoje zdanie ale święty to on nie jest :P Potrafi wyskoczyć z czymś tyle że szybko sobie wszystko przemyśli i stara sie naprawić to z czym zawalił. U mnie hormony żądzą na całego- dzisiaj się poryczałam z tego powodu, że mój syn nie ma żadnych kolegów w klasie i że to moja wina, że przeniosłam go do tej szkoły. Przeprowadziliśmy się nikogo tutaj nie znamy a to w sumie taka zwarta wiejska społeczność i teraz mam wyrzuty sumienia bo mogłam go zostawić w mieście tyle że koleżanki mi mówią że tam też jest nieciekawie znowu z innych powodów. Tu ma fajnych nauczycieli i ogólnie idzie z chęcią do szkoły ale jest takim samotnikiem ![]() A tak poza tym to idziemy dzisiaj do kina z okazji dnia chłopca. |
![]() ![]() |
![]() |
#2736 |
Zakorzenienie
|
Begie, to trzymam kciuki by sie zreformowal i zlozyl lozeczko
![]() A z sasiada sie smial bo moze nie wierzyl, ze mozesz to zrobic ![]() Moze jak sie nie ruszy to mu pokaz ze mozesz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2737 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a to nie Ty czasem pisałaś, że on tak od rodzenia A. ? wiem, że ciężko tak rzucić wszystko i np odejść, wyprowadzić się czy cos w ten deseń... jeżeli Ci na nim zależy, to może tak jak kiedyś pisałam może on po prostu czuje się "opuszczony" odkąd jesteście we trójkę... może trzebaby zorganizować mu jakiś fajny "relaks",kąpiel przygotować fajną, może kolację i jak A. pójdzie spać spędzić trochę czasu tylko we dwójkę? żeby miał też poczucie, że nie jest tylko od przynoszenia pieniędzy, żeby przypomnieć sobie jak to jest między Wami... oczywiście nie twierdzę, że taka sytuacja ma miejsce u Was, no bo nie wiem, ale tak piszę hipotetycznie... Anetka ma dobre metody ![]() ![]() chyba muszę brać z Ciebie przykład ![]() podoba mi się Twoje podejście ![]()
![]() |
#2738 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A moze sprobuj sieumowic z jakas inna mama i dziecmi by sie pobawily razem itp ? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2739 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() u mnie raz ja raz tż bez pracy byliśmy... ale nigdy jedno drugiemu nie dało odczuć...że to teraz Ty jesteś ten gorszy... jesteście ze sobą pewnie kawał czasu... ale jak tak dalej pójdzie to dobrej przyszłości to nie wróży...jak ma nadejść dobry czas... to wpierw ustabilizuj sytuację z dziećmi po porodzie.. jak będziesz gotowa..znajdź pracę... w życiu różnie bywa... on może stracić pracę..i wtedy On będzie zależny od Ciebie... nie daj się..bądź kobitą niezależną..i silną... wtedy szacunku na pewno nabierze teraz skup się na dzieciach...potem na pracy.. a najbardziej mu w pięty pójdzie jakbyś zarabiała (może nie od razu) więcej niż tż... niektórzy faceci lubia sobie z zon kury domowe/służące robić... aboslutnie..nie nieszcz sobie tak życia... bo będziesz po prostu nie szczęśliwa..a jak Ty to i dzieci.. znajdziesz prace... może zmieni podejście... co nie zmienia faktu, że teraz nie powinien traktować Cię tak jak opisujesz..to do chol**y niedopuszczalne i tak... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2740 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() W sumie fajnie tak wiedzieć kiedy to nastąpi...
![]() |
#2741 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#2742 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
drugi kierunek skończyłam dla siebie to psychologia.. niesamowita sprawa... ![]() ![]() to są książkowe zachowania... i na przestrzeni lat psycholodzy opracowali metody jak sobie radzić.. mój tż to hipochondryk ..wkurzało mnie to niemiłosiernie.. ciągłe zrzędzenie i marudzenie..jak mu źle...ciągle ma pod górkę..etc. podeszłam do niego książkowo.. i zadziałało..aż mi się śmiać chciało..że to takie proste... Kobiety mózgi to inna sprawa..to jest trudniejszy temat i mega skomplikowany ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2743 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
gdy urodziła się A. to wiadomo- chciałam być z nią możlwie jak najdlużej, tzn. nie mówię, że 3-4 lata ale rok czasu, potem szukałam pracy, byłam na iluśtam rozmowach ale niestety nie wypaliło...i tak przez parę miesięcy, potem staż na poczcie ale zaraz dowiedziałam się, że jestem w ciąży i te dolegliwosći na początku ![]() teraz czasem sobie myślę, że zostawię dzieci teściowej jak tylko dojdę do siebie i pójdę do pracy byle nie słuchać już więcej od męża...ale szkoda mi będzie Wandzi ![]() a więcej niż mąż to ja nigdy nie będę zarabiać niestety, brak mi wykształcenia i doświadczenia ![]() ---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ---------- W ogóle zastanawiam się czy chcę w ogóle, żeby był ze mną podczas porodu ...:/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2744 |
Zakorzenienie
|
Magdula oooo to juz jeden dzieciaczek bedzie pazdziernikowy
![]() Zanet ja jestem ciekawa jak odczuwa sie taki bol spojenia...bo moj maly czesto napiera glowka i mnke strasznie to boli...teraz stalam przy zlewie to az usiasc musialam...nie wiem czy to spojenie, szyjka czy co ![]()
#2745 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2746 |
Rozeznanie
|
noo kochana Fiskars o ktorym pisze to jest mega zabojcza bron
![]() ![]() Moge zostac prywatnym egzuatorem na TŻ ;D ![]() ![]() ![]() ![]()
#2747 |
Rozeznanie
|
Esti !!!!! Jednak rodzimy !!!!
![]() ![]() ![]() ![]() Tż jednak nie opuszcza mnie i nie jedzie na poligon ;P i też moge rodzić :P
#2748 |
Zakorzenienie
|
Ciekawe, która pierwsza pojedzie na porodówkę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2749 |
Zadomowienie
|
Ja się właśnie rozprawiłam z Bożeną
![]() ![]() Ja się na porodówkę pierwsza nie wybieram, ale chyba będzie trzeba częściej się nią zajmować, żeby w razie czego wstydu nie było.
![]() |
#2750 |
Zakorzenienie
|
Ja to mam wizję, że przed wyjazdem na porodówkę ogarnę bożenkę i włosy, ale jak będzie to się okaże.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2751 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() anuszka a ta hgb to jednak o cale 1,5 niższa od mojej to nie iwem czy zwykłe witaminy dałyby radę.... może jakies czysta "żelazko"...
![]() |
#2752 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() no to zaciskaj udziki zeby jak nadluzej w dwupaku wytrzymac ![]() Cytat:
Cytat:
![]() oo super ![]()
![]() |
#2753 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() współczuje sytuacji męża - namęczyliście się ![]() zdawaj nam tu ralacje na bierząco - chyba pierwszą mamusia będziesz ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() i nie mam sposobu żeby to zmienić - chyba że naprawde w końcu pojade do rodziców (ale tak naprawde to nie mam ochoty ich wtajemniczać w naze sprawy) a po za tymi beznadziejnymi momentami jest wspaniałym mężem, sam sobie robi śniadania i prasuje i pranie robi ![]() ![]() ![]() także tak to dziwnie z moim chłopem. a co do kasy to z jednej strony się puszy że to ON zarabia i jego piniądze. a z drugiej dopytuje się kiedy bym chciała wrócić do pracy, bo on się bardzo stresuje że nam zabraknie, że go zwolnią i takie tam (mi łatwiej znaleźć prace i w pewnym momencie zarabiałam więcej). któregoś wieczora mnie zapytał czy gdyby stracił prace to zgodzłabym się iść do pracy, nawet po 3 miesiącach od porodu a on by został z małym i szukał czegoś w tym czasie. więc z jednej strony "Pan i Władca" a z drugiej partnerstwo i pełna współpraca...ehhh ![]()
![]() |
#2754 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
wczoraj mieliśmy oglądać wieczorem czas honoru, musiałam uśpić małą, ciężko mi było samej nie zasnąć bo o 21 to ja już nie raz smacznie chrapię, przyszłam do niego, powiedziałam żeby nie pił mojego kakao, że może zrobić sobie sam ( a zawsze gdera: kakao fuj jak możesz to pić) to znowu coś tam zaczął na mnie gadać, odwróciłam się na pięcie i poszłam do łóżka. On ma czas dopiero późnym wieczorem, mnie teraz w ciąży o godz. 20 już chce się spać, jestem zmęczona, Antosia nie chce z nim usypiać i jest histeria, a jeśli jak położę się do łóżka to jest 1% szansy, że nie zasnę... Podejście Anetki jest super ![]() ![]() Żanet a długo czekałaś na przesyłkę od kaja-baby? podobają mi się te ubranka u nich ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2755 |
Zakorzenienie
|
No ciekawe czy mi żelazo zapisze.
Wow magdula fajnie masz ze cesarka juz umowiona ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2756 |
Zakorzenienie
|
zajrzalam do mam pazdziernikowych i kolejna sie rozpakowala- ida jak burza
![]()
#2757 |
Rozeznanie
|
cześć dziewczyny, melduję się jedynie że żyję i że mamy się dobrze
![]() niestety nie mam kiedy Was nadrobić, lecicie z postami jak szalone ![]() ![]() ja mam tez drogę prawie wojenna z moim mężem, odnośnie jego picia i braku odpowiedzialności;/ ale to musiałabym Wam cala historię streścić a niestety brak czasu nie pozwala mi na to;/ wczoraj zamówiłam wózek, zostałam przy Jedo Fyn Memo wersja 280. Chociaż zawahałam się jak zobaczyłam adamexa pajero w soczystej czerwieni ale poogladałam i nie chcialam juz nawet zmieniac zdania, fakt 300 zl różnicy ale wolałam zostać przy jedo. Za to nie wiem jaki fotelik, zupełnie nie przygotowałam się w tym temacie i jak przyszło do wyboru to po prostu zwątpiłam. Nie chciałam zaufać tylko i wyłącznie Pani w sklepie więc odłożyłam decyzje na potem. Tak więc stoje przed wyborem fotelika i waham się pomiędzy Maxi Cosi cabriofix, recaro privia i cybex aton 3 lub Q. Czy mogłybyście cuś doradzić? I wybaczcie kochane że jestem tylko z doskoku. Wykańczam pracę abym w spokoju mogła iść na macierzyński i żeby koleżankom nie zostawić bałaganu ![]()
#2758 | |
Zadomowienie
|
hejka
![]() Cytat:
Happy, takie kuszace te ciasta ze nie wiem ktore chcialabym jako pierwsze skosztowac. Zdecydowanie jestem ciastowa. Wolalabym kawalek ciasta -nawet babki niz jakas super przyprawiona pieczen. Begie, jakbym byla blizej to przysiegam ze przyjechalabym Ci pomoc skrecic to lozeczko!!! Trzeba utrzec nosa Twojemu tz. Chyba sprobowalabym sama to zrobic albo popros jakas kolezanke, kuzynke. Ja bym sie nie prosila. Tylko mebli nie przesuwaj sama!
![]() |
#2760 |
Zadomowienie
|
Wspolczuje wam TŻ. Ja po ślubie musiał am przeprowadzić się do innego miasta wiec z pracy odeszła a studiował am zaocznie mój maz mi płacić za studia i nas utrzymywal . TŻ płacił rachunki a ja dostawalam budżet na dom plus kieszonkowe na moje wydatki. Jak znalazłam prace to zostało po staremu takim cudem przez pewien en czas zanim zaszlam w ciążę robilam oszczednosci . teraz po maciezynskim zamiezam powiedzieć jeszcze dwa lata w domu na swoje wydatki mam kasę. Mój TŻ raczej nigdy mi nie żałował pieniedzy . czasem się poklucimy ale rzadko. A tak to on usypia mała wieczorem. Jak powiem ze mala czegoś nie ma to pyta czy chce kasę czy ma kupić. Z wypraw a mnie pospiesza. Alkoholu nie pije ostatnio wcale bo twierdzi ze odpowiada za nas. Ma w weekend imprezę z pracy nie idzie bo jak twierdzi ze to nigdy nic nie wiadomo.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:33.