czy to lato, czy to zima, motywacji u nas ni ma - część 28 dopingujących pogaduszek - Strona 92 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne > Druty, igła i szydełko

Notka

Druty, igła i szydełko Forum dla miłośników drutów, szydełka i igły. Tu dowiesz się jak ozdobić spodnie, na jaki kolor pofarbować koszulkę oraz jak uratować zniszczony sweter.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-02-01, 10:46   #2731
Malinka_5
Zakorzenienie

Dot.: czy to lato, czy to zima, motywacji u nas ni ma - część 28 dopingujących pogadu

Cytat:
Napisane przez babydelfi Pokaż wiadomość

umówiłam sobie na jutro wizytę u kardiologa, ciekawa jestem co mi powie , wczoraj jak siedzieliśmy z moją mamą pokazałam mój ciśnieniomierz i był pomiar wokół stołu , no i mi puls wyszedł 111

Kasiu, mój doktorek nie akceptuje pomiarów bez porównania ze sprzętem w przychodni... i aparat do mierzenia glukozy wskazywał tak samo jak u pielęgniarki, ale mój ciśnieniomierz zawyża

zrób badanie dla porównania u pielęgniarki
ja nosiłam ze sobą aparaty i badaliśmy raz moim a drugi raz tym z przychodni w jednym czasie, żeby wyniki były porównywalne...

---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ----------

Cytat:
Napisane przez Szydełkomaniaczka Pokaż wiadomość

Franio rośnie jak na drożdżach jeszcze nie ma dwóch miesięcy a waży już 5400 gram powyrastał już z najmniejszych ciuszkow a jak fajnie gada i smieje się
to masz radość
Malinka_5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-01, 11:03   #2732
beata1718
Zakorzenienie

GG do beata1718
Dot.: czy to lato, czy to zima, motywacji u nas ni ma - część 28 dopingujących pogadu

witam
o 3 miałam jechać po męża
i samochód nie odpalił -zaczełam ładować akumulator i dalej nic
poleciałam do męża brata bo właśnie z pracy wrócił i odmówił mina szczeście sąsiad z dołu się zgodził ale i tak mąż 45min stał w polu
wciekły okropnie był
beata1718 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-01, 11:12   #2733
babydelfi
Zakorzenienie

Beata ale wściekły na kogo? no przecież chyba nie na ciebie, Twoja to wina że samochód nie odpalił?

Malinko niby tak, ale oprócz mnie, ciśnienie mierzyła też moja mama, siostra, szwagier i mąż i oni mieli normalny puls w granicach 68-75, tylko mi taki wysoki wyszedł
babydelfi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-01, 11:26   #2734
Malinka_5
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez babydelfi Pokaż wiadomość
[B]

Malinko niby tak, ale oprócz mnie, ciśnienie mierzyła też moja mama, siostra, szwagier i mąż i oni mieli normalny puls w granicach 68-75, tylko mi taki wysoki wyszedł
to niedobrze...
Malinka_5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-01, 11:36   #2735
beata1718
Zakorzenienie

GG do beata1718

zły na mnie bo w czwartek wyczerpałam akumulator i powinnam naładować a nie zrobiłam tego bo w dzień odpalił
Stary 2015-02-01, 11:59   #2736
Monika_75
Zakorzenienie

GG do Monika_75 Send a message via Skype™ to Monika_75

komu popołudniowej kawki ?

papierowe twory
włóczkowo-kordonkowe dziergałki
blog: REALKOWY ŚWIAT RYBKI

Preferencje
Monika_75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-01, 12:10   #2737
SilverAguti
Zakorzenienie

dzień doberos
porobiłam fotki mojego urobku sprzed miesiąca (w sumie wcześniej miałam już porobione, ale... nie zauważyłam, że obiektyw był podotykany paluchami a na zdjęciach było to dziwnym trafem widać ) i mam też fotki do tutka na moje mikro-serduszka, tylko kto mi to złoży do kupy i poopisuje zdjęcia?
SilverAguti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-01, 13:17   #2738
SlonecznikB
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cocci Pokaż wiadomość
.....a ja mam kaca...............
i sie wcale nie dziwię.

Piękny dzień. Śnieg leży, malutko ale zawsze, słońce przygrzewa, aż się chce żyć (dziergać )
SlonecznikB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-01, 13:34   #2739
little_ola
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rudasek Pokaż wiadomość
Dzień dobry. Miałam wyspać się za wsze czasy , a tu o 8-mej już nie dało się wyleżeć
tak?
a do mnie dziś rano o 8:30 zadzwonili z jakąś reklamą w niedzielę

Cytat:
Napisane przez SlonecznikB Pokaż wiadomość
Piękny dzień. Śnieg leży, malutko ale zawsze, słońce przygrzewa, aż się chce żyć (dziergać )
u nas dziś szaro i buro, a też będę dziergać
little_ola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-01, 13:38   #2740
SlonecznikB
Zakorzenienie

dzisiaj koleżanka, która uczy się szydełkować i sama robi sobie serwetkę na komodę z elementów, samodzielnie zrobiła jeden motyw. W sumie ma ich być 10, każdy następny wychodzi bardziej foremny. Zaczęła kojarzyć różne rzeczy np dlaczego na końcu okrążenia musi być oczko zamykające. A to już sukces.
Stary 2015-02-01, 13:48   #2741
cocci
Zakorzenienie

odespałam ciut i chyba żyć będę

Monika fajna kawka, wypiłabym taką z wielką chęcią

Basia no własnie ja się sobie też nie dziwię.

Nie miałma czasu wczoraj napisać, bo nie chciałam na kompie siedzieć, jak mama była. Dzisiaj o 11ej wsiadła w pociąg, jes teraz w połowie drogi

Dom mamy podpisaną umowę od 1go marca. Niestety 2 miesiące będę miała podwójny czynsz - gdyby nie to, wzięlibyśmy umowę od dzisiaj. Niestety ciężko było coś znaleźć, opowiadałam Wam z resztą, dlatego nie mogłam wcześniej złożyć wypowiedzenia na to mieszkanie, co teraz mamy. I tak w domu babka nam posżła na rękę, bo mogła wziąć kogoś innego od zaraz. W sumie to ogólnie śmiesznie wyszło. Pojechaliśmy ten dom zobaczyć pierwszy raz jakieś 3 tyg temu. Dosłownie odebraliśmy punto od handlarza, postawiliśmy obok, pojechaliśmy zobaczyć dom i wracając zabraliśmy punto. Dom nam się spodobał, zostawiliśmy swoje dane itd. Pogadaliśmy z maklerem, sympatyczny gościu. Ale jak wracaliśmy z tamtąd to mieliśmy własnie punciaka na tapecie i stwierdziliśmy, że nie ma się co napalać, bo i tak nic z tego nie wyniknie. I tylko jeszcze w domu sprawdzilam, jak tam autobusy na Kiel jeżdżą. I wszystko. Nawet nie mieliśmy takiego, jak zwyle mamy, gdybania, co by było gdyby się udało itd. W sumie to z tym maklerem nawet nie do końca się dogadaliśmy co do wszystkich kosztów, tylko odstępne i ogrzewanie. Zadzwonił do mnie w zeszły czwartek, że właścicielka chce nas poznać. No i pojechaliśmy w niedzielę już z dziećmi. Powiedziałam jej o antenie, że mieliśmy tutaj kłótnię, pogadaliśmy o kotach, o ogrodzie, a w tym czasie dzieciaki już sobie porozdzielały pokoje Oczywiście ciągle musieliśmy im przypominać, że to nie jest jeszcze nasze. W sumie byliśmy zaskoczeni dość tym, że spotkaliśmy się z właścicielką, bo jeszcze nam się nigdy nie udąło. Makler poprosił jescze o zaświadczenie o niezaleganiu z czynszem stąd. W pon Jacek mi to do spółdzielni zawiózł, we wtorek ja mu to wysłałam mailem, a w środę makler dzwoni, że jeśli chcemy, to w sobotę podpisujemy umowę. W czwartek poszliśmy do banku, dobraliśmy kredytu (no bo się nie spodziewaliśmy takiego rozwoju wypadków) i wczoraj umowę podpisaliśmy. W sumie nie jest to nasze wymarzone miejsce, ale po tylu odmowach to nie mamy co wybrzydzać. Ważne, że widzimy tam siebie, że się zmieścimy. Wejście do domu jest z dwóch stron, ale w sumie używa się tego przez garaż, bo od tamtej str jest podjazd zrobiony. W garażu R chce sobie urządzić warsztacik. Na górze są 2 małe pokoiki i jeden większy, na dole jest salon i pokój gościnny, który będzie naszą sypialnią. W ścianie między salonem, a sypialnią jest piec kaflowy zamontowany, więc dół praktycznie wyłącznie na drewno będzie można ogrzewać. Jedynie kuchnia jest kiszkowata - wąska i długa, w dodatku przejściowa, ale ma jakieś tam szafki już i narożnik taki kuchenny ze stołem. Z kuchni mam też wyjście do pakamery na słoiki itd. Piwica jest malutka, ale zawsze się coś tam do niej zmieści.
W cąłym domu jest założona nowa instalacja wentylacyjna - jest powietrze z całego domu ściagane pod dach do kontrolera wilgotności i gdy ten wyczuwa za duże stężenie, to automatycznie załączają się wyciągi - widać je obok okien, takie małe skrzyneczki - one zasysają powietrze z zewnątrz, żeby tego powietrza wilgotnego się pozbyć. Mamy nadzieję, że wymusi to na tyle obieg powietrza w domu, że się grzyb nie będzie robił.
Wcześniej mieszkała w tym domu matka właścicielki, miała świnkę i kurczaki wolnolatające więc wybieg dla kotów nie będzie problemem. Musimy sobie tylko jakiś tarasik przy ogrodzie pobudować, nawet jest już miejsce wybetonowane pod to. Ale to na spokojnie.
Teraz najważniejsze jest załatwić wypowiedzenie stąd i odzyskać kaucję tutaj. Bedę potrzebowała prawnika, bo mi kaucji tu nie wpłacili od razu na konto oszczędnościowe, tylko dopiero w zeszłym roku - jakieś 8 lat wiszą mi za odsetki. Sama tego nie wyegzekwuję.
No i jako jedno z pierwszych muszę polikwidować umowy z dostawcami prądu, ogrzewania i wody oraz podpisać już na dom na siebie.
Ogólnie to się bardzo cieszę, a tak na dobrą sprawę dopiero wczoraj do mnie zaczęło docierać, że trzeba będzie wszystko popakować Plus tego podwójnego czynszu będzie taki, że nie muszę się przeprowadzać na wariata i póki tu będziemy mieć wynajęte możemy spokojnie sobie wozić kartony pomalutku.

ʎɐqǝ uo pɹɐoqʎǝʞ ɐ ʎnq ı ǝɯıʇ ʇsɐן ǝɥʇ sı sıɥʇ

cocci jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-02-01, 14:09   #2742
beata1718
Zakorzenienie

GG do beata1718

my już po obiedzie i pączki mam zrobione -teraz rosną
spałam dziś trzy godziny i położyłam się i usnąc nie mogę
Iwonka fajnie wam się udało -jak mi się marzy taki domek
Stary 2015-02-01, 14:10   #2743
SlonecznikB
Zakorzenienie

Iwonka super. Skoro tam mieszkała matka właścicielki to dom musi być zadbany, nie powinny wyskoczyć żadne "niespodzianki". Faktycznie stopniowo będziecie sie przeprowadzać, czyli wszystko stanie na swoim miejscu a nie byle tylko upchać a potem się barować z tym.
Stary 2015-02-01, 14:28   #2744
beata1718
Zakorzenienie

GG do beata1718

własnie przeczytałam że męża siostra która mieszka w hiszpani zostanie mamą
tylko dlaczego dowiaduje się tego z fb nie można inaczej tego powiedzieć brrrrr
Stary 2015-02-01, 16:17   #2745
agusia2410
Zakorzenienie

Agata - nie zazdroszczę Natalii wyjazdu do Torunia, ale tego basenu, łyżew i koników wczoraj

Ania - dzisiaj na wariata robiłam ciasto od ciebie -łabędzi puch, jak przyjechaliśmy z kościoła (a pojechaliśmy na sumę, więc w domku byłam o 11,40) to zadzwonili znajomi że przyjadą na kawę, to szybko ukręciłam biszkopt i w czasie jak robiłam obiad to się upiekł, i jeszcze masę ugotowałam, jak wszystko ostygło to ukręciłam krem, i jak kończyłam przekładać biszkopt to akurat przyjechali, więc jeszcze ciepłą posypkę na ciasto wykładałam i kroiłam jak krem nie ściągnął, więc sie troche rozjeżdżało, ale wszystkim smakowało i o to chodziło
tak wiec DZIĘKUJE ci za przepis, bo naprawdę szybko sie robi, ale następnym razem to troche spokojniej bym wolała robić

Beata - nie przejmuj sie, taka teraz moda, nie dawno na fb wyczytałam że bratanek mojego sie zaręczył, więc powiedziałam teściowej żeby pieniądze zbierała, bo jej wnuk sie zaręczył , i jak za parę dni zadzwonił brat mojego (czyli ojciec tego chłopaka) to pogratulowała mu, tylko mówi, szkoda że nam nie powiedzieliście, a tam cisza i za chwilę wydusił, ze oni też nic nie wiedzą , pierwsze słyszą- wiec widzisz, nawet rodzice o zaręczynach swoich dzieci dowiadują sie z fb - i z tego co wiem to nie jest jednostkowy przypadek w naszej okolicy, mój młody sąsiad też zaręczył sie i jego matka dowiedziałą sie z fb
agusia2410 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-01, 16:46   #2746
rudasek
Zakorzenienie

Też przy robieniu obiadu piekłam to ciasto, właśnie wcinamy, dobre.
Nic mi się nie chce , a muszę się wybrać po jajka, koleżanka zbiesiła się i odmówiła przyniesienia, mam ją w końcu odwiedzić.
rudasek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-01, 17:15   #2747
babydelfi
Zakorzenienie

muzyka na bal prawie skompletowana

podziękowania dla sponsorów zrobione

kupony zniżkowe przygotowane

lista zakupów jest, to teraz można odpocząć

Iwonka super że Wam się tak udało
Stary 2015-02-01, 18:12   #2748
beata1718
Zakorzenienie

GG do beata1718

ja upieklam 50 pączków i moi panowie zjedli wszystkie
pusto tu dziś
Stary 2015-02-01, 18:24   #2749
cocci
Zakorzenienie

ano pusto

udało mi się załatwić około 30 kartonów na przeprowadzkę za darmoszkę teraz mam pół mieszkania zastawione kartonami.

ʎɐqǝ uo pɹɐoqʎǝʞ ɐ ʎnq ı ǝɯıʇ ʇsɐן ǝɥʇ sı sıɥʇ

cocci jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-01, 20:33   #2750
rardan
Zakorzenienie

A ja się właśnie wkurzyłam, bo zobaczyłam, że mam za mało przelane wypłaty.
Mam nadzieję, że to tylko pomyłka.
A nadal nie mam umowy i sama nie wiem co myśleć.
Zmykam spać.
Buziaki.
rardan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-01, 20:39   #2751
little_ola
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rardan Pokaż wiadomość
Danusiu koniecznie idź jutro do kadr i dopytaj
Stary 2015-02-01, 20:40   #2752
SilverAguti
Zakorzenienie

jak nikogo tu nie ma, to pokazuję, co zrobiłam miesiąc temu. może żadna nie przyleci mnie okradać pamietacie, jak w okolicy świąt pokazywałam nie za ciekawy 5-krotny świderek? no to dzisiaj zupełnie inna bajka - świderek 3-krotny, mój własny i nikomu nie oddam ciężko było go obfocić, bo z każdej strony wygląda inaczej, jakby co, to dla ciekawskich na blogu jest więcej zdjęć
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg św2.jpg (24,8 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg św6.jpg (26,3 KB, 7 załadowań)
SilverAguti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-01, 20:44   #2753
little_ola
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SilverAguti Pokaż wiadomość
jak nikogo tu nie ma, to pokazuję, co zrobiłam miesiąc temu. może żadna nie przyleci mnie okradać
Asia ale pięknie zakręciłaś

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-02-01, 20:47   #2754
SlonecznikB
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rardan Pokaż wiadomość
Zmykam spać.
Buziaki.
Danusiu wyjaśniaj i domagaj się umowy jak najszybciej tzn jutro

Asiu pięknie sie układają, kolory cudne, nawet nie mogę sobie wyobrazić jak to się robi
Stary 2015-02-01, 20:58   #2755
gagatu
Zakorzenienie

Asia, piękny świderek, cudne ma kolory Nie bój się, nie przylecimy tak zaraz, poczekamy aż przywieziesz do Torunia

Dziś już tylko 37 stopni więc idzie ku lepszemu
gagatu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-01, 22:17   #2756
SlonecznikB
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gagatu Pokaż wiadomość

Dziś już tylko 37 stopni więc idzie ku lepszemu
Agatko kuruj się bo do nowej pracy musisz iść zdrowiutka

---------- Dopisano o 02:17 ---------- Poprzedni post napisano o 01:28 ----------

Ja życzę Wam dobrej nocki Jutro pośpię sobie do 8, chyba, że wcześniej się obudzę, a to bardzo prawdopodobne
Stary 2015-02-01, 22:44   #2757
little_ola
Zakorzenienie

nic dziś nie zrobiłam
to idę do łóżeczka

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-02-02, 05:21   #2758
babydelfi
Zakorzenienie

dobry

zimno ciemno, spać się chce

mam gorącą herbatkę i nie zawaham się jej wypić
Stary 2015-02-02, 05:35   #2759
agnes99
Zakorzenienie

Dzień dobry
Ja nadal połamana... Zaczynam się zastanawiać czy to przypadkim nie korzonki :/
A na razie to zbieram suę do pracy.
Stary 2015-02-02, 06:37   #2760
jola2243
Zakorzenienie

Dzień dobry
ja od soboty wieczorem neta nie miałam, dopiero wczoraj późnym wieczorem naprawili.
Doczytałam o Iwonkowym domku oby Wam się tam dobrze mieszkało
Danusiu, ja też jeszcze nie mam umowy, a już luty mamy, czyli miesiąc minął ale wypłatę normalnie miałam

http://pasja-przeplatane.blogspot.com/

Lubimy Czytać--- jola2243
jola2243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Druty, igła i szydełko

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości