![]() |
#2731 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Rozstanie z facetem XXXIII
Kurde
![]() Było dobrze, nie myślałam o nim...o tym jak było fajnie itd. tylko jeśli już to oschle, jak mnie zranił i że nie jest mnie wart i co? Jedna głupia rzecz tak mnie rozwaliła... ![]() Sprzątam sobie mieszkanie. Gdy przyjaciółka odebrała moje rzeczy to rzuciłam je w reklamówce gdzieś w kąt i tak sobie leżały.. Teraz wyciągam a tam moja koszulka, którą miałam u niego...nie wiem co mnie podkusiło i powąchałam a tu BUM!...zapach jego mieszkania ![]() ![]() ![]() Czuję się jakby ktoś przed momentem dał mi w twarz i wszystko co wypracowałam przez te ponad 3 tyg gdzieś wyparowało. Łzy pociekły ![]() Nie chcę się już powtarzać, że jak on mógł itd. ale ...dopiero teraz prawdziwie poczułam tęsknotę za NIM...mimo że go nienawidzę za to co mi zrobił i jak potraktował... ...BARDZO MI TERAZ ŹLE...
#2732 |
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny! To mój pierwszy post i w gruncie rzeczy to dlatego zapisałam się na wizaż. Żeby się wygadać, żeby wyrzucić z siebie to co mnie gnębi i złapać lepszą perspektywę na wszystko to co się zadziało w moim życiu.
Ok 2 mce temu rozstałam się ze swoim chłopakiem po ponad 3,5 letnim byciu razem. Jak teraz na to patrzę to już od dawna nam się nie układało tak jak powinno się układać. Jednak na prawdę źle zaczęło się dziać po sylwestrze. Nie potrafiliśmy się dogadać w tych wszystkich bardziej "życiowych" kwestiach -plany na przyszłość, podejście do ludzi i do życia. Ja chciałam coś dalej robić z naszym życiem, bo takie chodzenie ze rączkę mi się zwyczajnie znudziło, on nie widział takiej potrzeby, zawsze było "pomyślimy za ileś tam". Z czasem doszło do tego, że spotykaliśmy się 2-3 razy w tygodniu na 2-3 godziny, nawet do znajomych czy na imprezy chodziłam sama, bo on wolał siedzieć w domu. Taka sytuacja ciągnęła się dłuuuugi czas i strasznie mi uwierała, zwłaszcza że wielkimi krokami zbliżały się dwa śluby w mojej rodzinie. Niestety na miesiąc przed pierwszym z nich sytuacja była na tyle dramatyczna, że postanowiłam zerwać. To go dopiero otrzeźwiło i stał się innym człowiekiem, w końcu zaczął się starać, chciał nadrobić i naprawić wszystko to, czego nie mogłam się doprosić przez tyle miesięcy. Koniec końców poszliśmy razem na to wesele (po części zwyczajnie bałam się iść sama i tych wszystkich niewygodnych pytań), ale wcale nie mogłam się rozluźnić. Gdy chciał mnie przytulić czy pocałować cała sztywniałam i mimowolnie odpychałam tym go od siebie. Już po weselu odbyliśmy jedną z wielu rozmów "o nas" i znowu rozstaliśmy się, tym razem na dobre. Przez ten czas było wiele emocji, wiele płakałam. Z jednej strony wiem, że dobrze zrobiłam, bo przez długi czas on robił wszystko, żeby mnie do siebie zrazić, aż się wszystko wypaliło. Z drugiej strony, mam 26 lat i nie mam nadziei, że cokolwiek mnie w życiu jeszcze spotka. Każdy na około jakoś sobie to życie układała, a ja mam wrażenie, że cofnęłam się do poziomu sprzed 4 lat i tak samo jak wtedy nie wiem dokąd zmierzam i co robić. Te 2 miesiące, które upłynęły od zerwania, ostudziły już te wszystkie emocje. Nadal mam jednak w sobie uczucie przegranej, że zmarnowałam jedyną szansę na szczęście i już nikogo więcej nie spotkam. Bo gdzie miałabym to zrobić? Praca-dom-praca-dom, w weekend spotkanie ze znajomymi, ale to jest ciągle to samo grono osób. Koleżanka poleciła mi skorzystanie z portali randkowych, ale co jeśli to będzie kolejna porażka i znowu zmarnuję czas? Macie jakiś sposób na ogarnięcie się? |
![]() ![]() |
![]() |
#2733 |
Raczkowanie
|
alkohol i imprezy
![]() ![]() A tak na serio to współczuję rozstania ![]() czaroownica87- pamiętam zapach mojego exa ![]() P.s. Dziewczyny czy tylko mi brakuje seksu po rozstaniu ![]()
#2734 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2735 |
Raczkowanie
|
Propo moich wyobrazen jeszcze to czesto sobie wyobrażałam, że do niego dzwonie on szczesliwy chce sie spotkac i jest jak dawniej ii CALUTKI ten scenariusz mi sie przysnił wczoraj dacie wiare ? A sen był tak niesamowicie realistyczny, że budząc się w nocy bylam w szoku, ze to sen potem znowu zasnełam i znowu snił mi sie ex, łacznie budziłam się dwa razy a gdy zasypiałam to ex był w snach...obłed, strasznie mnie to wczoraj rozwaliło, dzisiaj zresztą nie było lepiej bo cały dzień w pracy cbciało mi sie płakać po 16stej dopiero sie ogarnęłam...
Mimo tego co mi zrobił to ja niewyobrażalnie tęsknie i czuje po prostu wielka miłość do niego ![]() Uwielbiałam go, ostatnio mi sie przypomniało jak ogladaliśmy horrory i na strasznych scenach zakrywał mi oczy swoja ręką, tez to uwielbiałam, wszystko uwielbiałam.. ![]() Jego zapach...uwielbiałam zapach jego skóry... Dziewczyny ja nie wyobrażam sobie byc z kimś innym Jestem cholernie żałosna bo mineła kupa czasu a wcale nie jest lepiej, tylko uczucie pustki sie powiększa...To właśnie mi uświadamia jak bardzo kocham tego człowieka i jak bardzo on na to nie zasługuje, głupie serce... ![]() Edytowane przez lagmina Czas edycji: 2015-07-27 o 21:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#2736 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2737 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, jak czytam o uczuciach które wami targają to jakbym widziała siebie... jestem raczej twardą babą, a odkąd rozstałam się z exem mam w sobie niewyobrażalny lęk, czuję jakby ucisk w klatce piersiowej, nie wiem jak to wytłumaczyć ale podejrzewam, że wiecie o czym mówię. Straszne uczucie.
Moim zdaniem absolutną podstawą jest zerwanie kontaktów z byłym...tylko w ten sposób można rozpocząć nowy etap w życiu i otworzyć się na nowe. Daje to też pewnego rodzaju wewnętrzną siłę nawet jeśli momentami jest bardzo ciężko. Wiem po sobie, że na początku próbowałam się kontaktować z byłym bo po cichu miałam nadzieję, że jak zobaczy, że jestem blisko to się ogarnie i wróci.... i każda próba takiego kontaktu kończyła się łzami i strasznym rozczarowaniem. No i przyszedł taki moment gdzie sobie w końcu (!) uświadomiłam, że to nie ma sensu. Teraz jak mam kryzys (średnio codziennie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2738 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#2739 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2740 |
Raczkowanie
|
Dlatego ja czekam teraz na jego ruch. Albo woz albo przewoz i okaze sie czy te 6 lat cokolwiek dla niego znaczylo...
#2741 |
Raczkowanie
|
Jest mi źle, ciężko mi. Nie wiem co ze sobą zrobić.
Nie pracuję, mam wakacje, sesja zdana bez żadnej poprawki i tak siedzę w domu i myślę o nim. Myślę jak się bałam tych wakacji bojąc się ze nasza więź nie jest dostatecznie silna żeby przetrwać 3 miesiące rozłąki... no i miałam rację, wszystko się rozleciało. Mam tylko nadzieję, ze on tez przeżywa, że trochę go to ruszyło, że zobaczy co stracił. Ciągle mam nadzieję, że się opamięta i zacznie żałować, tyle ze pewnie z mojej strony będzie na to za późno. I tak go spotkam na początku września... studiujemy na tym samym wydziale, na tym samym roku, spotkania są nieuniknione. No i ciągle mam w głowie że jak mnie w tym wrześniu zobaczy to go ruszy... Wiem, głupiego gadanie. |
![]() ![]() |
![]() |
#2742 |
Raczkowanie
|
Wiecie co dziewczyny, a u mnue mimo ze nie minęły jeszcze nawet 2 tyg od rozstania czuje sie zadziwiająco dobrze. Jestem nad morzem z mama i myślałam że dopiero będzie tu tragedia bez zadnych rozrywek a tak naprawde juz tylko 50℅ moich myśli to on. Wyszlam chyba w zalozenia że co ma być to będzie, z jednej strony wierze że sie ogatnie, a z drugiej mam to gdzies. Niby chcialabym z nim porozmawiac o tym wszystkim a z drugiej nie mam ochoty byc na każde skinienie jaśnie pana bo on zostawil mnie bez slowa a teraz po 2-3 tygodniach pewnie zachce mu się rozmawoac. Nie jestem niczyją zabawką i zadna z nas nie jest!!! Skoro tak się stało to widocznie musiało się stać, my sobie wszystkie poradzimy, i jestem pewna że twk jak ktoraś tu napisała bedziemy kiedys chciały im wysłać kwiaty za to co nam zrobili, a zobaczycie że te gamonie prędzej czy pozniej pozalują tego, kiedy my już będziemy 100 razy silniejsze!
|
![]() ![]() |
![]() |
#2743 |
Raczkowanie
|
Ja się zastanawiam nad jednym. Dlaczego moi byli są szczęśliwi, są w związkach a mi się tak nie układa?
Myślałam, że to dlatego ze ja zostawałam porzucona i byłam w pewnym sensie skrzywiona, a oni szli dalej. Ale przecież w ostatni związek wchodziłam po roku pracy nad sobą, wiec nie mogło być ze mną tak źle. |
![]() ![]() |
![]() |
#2744 |
BAN stały
|
Tęsknię za wyobrażeniem o niej. Tak jak każda z Was. Ja też łapię się na tym, że idealizuję moją ex i wtedy okropnie tęsknię.
W mojej wypowiedzi chodziło mi, że to nic, że nasz EX miał/a wiele wad, ale po czasie myślimy głównie o tym co było plusem a o wadach zapominamy. I nie piszcie, że nie zrobiłem nic aby zapomnieć. To ja zakończyłem tamten związek, bo on nie miał sensu. Był toksyczny, raniliśmy się. Ale przychodzą takie chwile, że bardzo tęsknię ![]() I nie piszcie o trolach, bo jestem w takim samym położeniu jak Wy. |
![]() ![]() |
![]() |
#2745 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() To też był mój jedyny partner i też mi tak niesamowicie tego brakuje tym bardziej że na niskie libido nigdy nie narzekałam ![]() Mi się dzisiaj śniło, że był u mnie a na pożegnanie mnie tak pocałował, że do tej pory mam motylki w brzuchu haha ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2746 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja też ciągle mam nadzieję, że ex się opamięta...ale nawet jeśli i tak nie potrafiłabym mu chyba wybaczyć, a już na pewno zapomnieć tego wszystkiego. Trzeba sobie ciągle powtarzać, że nie rozpadło się bez przyczyny, że tak się stać po prostu musiało, a teraz czekamy na prawdziwego faceta który gdzieś tam na nas czeka. Po zerwaniu ciężko w to uwierzyć ale trzeba próbować ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2747 |
Raczkowanie
|
Nie spałam dziś do 4 nad ranem, bolała mnie szczęka, musiało mnie przewiać. No i oczywiście leżąc tak i zwijając się z bólu przypomniałam się jak zawsze mogłam się do niego przytulić gdy coś mnie bolało, albo jak mnie odwiedzał gdy byłam chora
![]() ![]()
#2748 |
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Po 7 latach związku 8 miesięcy temu rozstałam się z ojcem mojego dziecka. Nie rozpaczam, nie dołuję się ![]() Chętnie dołączę do Waszego grona. Na swoim przykładzie wiem, że rozstanie można przeżyć, że po facecie także jest życie. Mimo, że u mnie jest nieco trudniej, bo jest małe dziecko, ale znam poczucie własnej wartości, wiem kim jestem, wiem jakiego faceta szukam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2749 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() U mnie też po 7 latach rozpadł się związek, jestem miesiąc po rozstaniu i pomału dostrzegam to o czym piszesz tzn że bez faceta też jest życie.. jest zupełnie inaczej ale mam chociaż swięty spokój, dobre i to ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2750 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny, chyba jestem głupia, ale pogodziłam się z moim chłopakiem i nie rozstajemy się. Pogadaliśmy, wszystko sobie wyjaśniliśmy... Myślicie, że warto tak próbować od nowa?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2751 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Do mnie natomiast dotarło, że nie będziemy już rozmawiać codziennie (tak, wiem że w porę) i tak mi smutno ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2752 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Zdecydowanie, zrobiłam wszystko, jeśli teraz nie wyjdzie to już koniec, definitywny. Rozumiem co czujesz, naprawdę. Ciężko jest się odzwyczaić od zwykłych rozmów z kim ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2753 |
Zakorzenienie
|
Bądź wyczulona na wszystkie otaczające sygnały. Często intuicja dobrze podpowiada. Powodzenia.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2754 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Powodzenia!
![]() ![]() |
![]() |
#2755 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny opisywalam swoja sytuacje. Dzis rozmawialiśmy i on chce zebym w sobotę przyjechała i przy mnie chce powiedzieć matce, ze choćby nie wiadomo jakie cyrki robila to my będziemy razem.. juz nie wiem co mam robić i co o tym myśleć
![]()
#2756 |
Raczkowanie
|
Ja dzisiaj mam inne zmartwienie-wszyscy znajomi pojechali na Woodstock a ja tak bardzo chciałam jechać w tym roku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2757 |
Raczkowanie
|
Dzwonił do mnie ex spytać co u mnie. Odebrałam i poprosiłam żeby więcej nie dzwonił. Jestem z siebie dumna
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2758 |
Raczkowanie
|
Whiteflag my od rozstania czyli dwóch miesięcy gadamy codziennie przez tel...
#2759 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
My też jesteśmy z Cb dumne! ![]() Ja bym nie dała rady tak powiedzieć, prędzej sama bym zadzwoniła ![]() ines8- ja też chciałam jechac, ale nie mam namiotu, no i antybiotyk biorę na szczękę i ucho ;/
![]() |
#2760 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:54.