|
|
#2731 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.7
|
|
|
|
#2732 |
|
Zakorzenienie
|
To idę wyczyścić
chociaż kilka,a TŻ się zaoferował ze jutro też pomoże
|
|
|
|
#2733 |
|
Zakorzenienie
|
Mój mi nie pozwala od akcji ze szpitalem. Ma wyrzuty sumienia bo tego dnia rano mnie opieprzył, że czegoś nie zrobiłam a na wizycie po południu dowiedziałam się, że idę do szpitala
|
|
#2734 |
|
Zadomowienie
|
Lovi też ma dobre opinie, medela wydaje mi sie, ze jedzie głównie na popularności (ale to moje zdanie, poparte jedynie obserwacjami)
Wg rozporządzenia tak, ale jak wiadomo, w praktyce jest różnie Ania jaki słodziak |
|
|
|
#2735 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzięki
|
|
#2736 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bardzo się cieszę że jednak to nie cukrzyca u ciebie
|
|
#2737 |
|
Zadomowienie
|
Ja mam medele mini electric i jestem z niej bardzo zadowolona. Koleżanka swoją przy drugim wymieniała na swing po tym jak wypróbowała w szpitalu. Ale ja zostaję przy swoim
|
|
|
|
#2738 | |||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A to, ze nie będziesz miała dla niej czasu to prawda, ale co z racji tego masz rezygnować z dziecka? ;/ Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Co do farby, to zgodzę się, ze musi być inny składnik, który umożliwia całe działanie, ale nie zgodzę się, ze to działanie jest takie samo, bo nawet po swoich włosach widzę, że ciężej się maluje odrost, więc nie jest taka silna ta substancja. Fajnie, ze przyszedł na czas i odpowiada Twoim oczekiwaniom ![]() ![]() Cytat:
![]() mam nadzieję, że będziesz zadowolona ![]() Cytat:
![]() Cytat:
No i gratulacje, ze cukrzyca to jednak fałszywy alarm i mieścisz się w normie ;D Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dzisiaj odebrałam paczkę ze swoimi koszulami nocnymi do karmienia, wzielam jednak po dyskusjach z Wami 3 szt w rozmiarze S i jestem bardzo zadowolona z wyboru. Dobrze, ze nie brałam jednak M, miejsca na brzuszek mam jeszcze bo pod biustem jest jeszcze sporo luzu, długość jest idealna, przed kolano, rękaw tez i materiał super M byłaby chyba jednak za luzna, a przecież po porodzie to ten brzuszek też będzie mniejszy niż przed samym porodem, więc to był dobry wybór ![]() Wczoraj byłam u teściów i była znowu ta sąsiadka u nich, pamietacie? Pisałam Wam kiedys, ze powiedziała, że nie mam już talii itd? No i potem tak sobie pomyślałam, spoko może tak żartem chciała powiedzieć itp, a wczoraj stoję na,schodach, rozmawiam ze szwagierka, a ona wola mnie: -Sylwia, sylwia Pytam się o co chodzi? -kto jest grubszy? I łapie się za brzuch. Ja nie wiem o co jej chodzi i patrzę tak na nią. Na co ona: -o brzuch mi chodzi A ja dalej nie wiem o co chodzi czy pyta o mnie czy o tesciowa, bo teściowa też taka grubsza trochę jest. No i w końcu pyta: - no kto jest grubszy ja czy ty?? No sorry padlam. Zastrzeliła mnie tym glupim pytaniem, ze nawet nie wiedzialam co jej odpowiedzieć, ze odparalam tylko: nie wiem i tyle. I teraz już wiem, że robi to specjalnie, chce mi dopiec, ze robie grubsza, no chyba powinnam, al w po co przy wszystkich to tak podkreśla, nikt inny nie robi takich akcji tylko ona, bez sensu. Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|||||||||||
|
|
|
#2739 | |
|
Zakorzenienie
|
Hmm, mama mi nie pozwoliła chwycić nawet gąbki, także baj baj czyste fugi! Chyba dopiero wyczyszczę na wiosnę
(o ile mnie szlag nie trafi wcześniej z tej brudoty)---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ---------- Cytat:
bezsensowna kobieta Wiadomo, że w ciąży raczej kobieta się zaokrągla niż modeluje talię czy coś Ja bym jej powiedziała "głupiaś i tyle"
|
|
|
|
|
#2740 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak ma takie kompleksy to niech się weźmie za siebie, zamiast się dowartościowywać kosztem ciężarnej
|
|
|
#2741 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Możliwe, powiem szczerze, że ja różnicy nie zauważam, bo farbuję o fryzjera ![]() Fajnie, że jesteś zadowolona z koszul. Wysoko nad kolanem się kończą? W biodrach jest luźna czy przylega? Co do sąsiadki... Powiedziałabym jej, że biorąc pod uwagę, że Ty masz w brzuchu dziecko, to jednak ona jest grubsza
|
|
#2742 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wtedy myslalam, ze sobie zartuje, ale po wczorajszym kolejnym' zarcie' mam jej dość, już wiem, dlaczego teść jej nie lubi ![]() Cytat:
To w ogóle jest 60letnia kobieta ![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#2743 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Pokaż fotę ![]() Cytat:
Ręczniczek booooski |
|||
|
|
|
#2744 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie, koncza się tak akurat, widać całe kolano i może z cm nogi, więc ud nie widać wcale, długość jest w sam raz, a nawet jak byłaby trochę krótsza, to też by mi nie przeszkadzało w biodrach nie jest ciasna, ale materiał przylega do skóry i w sumie podoba mi się to, bo przy spaniu, nie będzie mi się tak podwijac ![]() Wiecie, ja po prostu nie umiem być taka, żeby powiedzieć komuś np,ze to pani jest grubsza, mimo że ona takie rzeczy mi gada, ja nie potrafię się odgryzc aż tak Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2745 |
|
Zakorzenienie
|
Ależ mnie ojciec wpienia
I on tak robi zawsze, żeby udawać nie wiem, wielkiego bohatera który zostawia obiad dla najpóźniej wracających z pracy to woli zeżreć stos kanapek. A obiadu zawsze robię ja albo mama tyle, żeby starczyło na 4 osoby i nikt pomijany nie jest. Nosz ku.wa mać, jak mnie piorun zaraz nie trafi...! A potem jeszcze robi z siebie wielkiego cierpiętnika, że on wraca z roboty zchechłany i obiadu dla niego nie ma!!! ---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ---------- i jeszcze na domiar wszystiego, przed południem wystawilam sobie 5 jajek na biszkopt żeby były ciepłe, a on mi wszystkie wziął i od nowa musiala nowe wystawiac i teraz bede czekac do wieczora znowu az sie ucieplą |
|
|
|
#2746 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2747 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Blondem ze sklepu bym się nie odważyła farbować. Malowałam brązami i praktycznie zawsze wychodziły inne- najczęściej prawie czarne ![]() Może zdecyduję się zamówić jedną i sprawdzę czy mi będzie odpowiadać. Boję się, że będzie zbyt ciasna z biodrach, bo mam szerokie o okropny kształt ![]() A nóg nie chce odkrywać, bo cellulitis mam straszny teraz Co do sąsiadki... ja bym oporów nie miała. Nauczyłam się tego, że dla ludzi trzeba być takim, jakimi oni są dla nas... Nawet starsza osoba nie powinna czuć się upoważniona do takich złośliwości ![]() Cytat:
|
|
#2748 | |
|
Zakorzenienie
|
u nas nie można, kładą na fotel i ewentualnie możesz zmieniać nachylenie oparcia i stopy bliżej albo dalej bioder, teoretycznie jest to zmiana ale na kucaka np. nie można
---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ---------- Cytat:
oczywiście, że pani jest grubsza, ja jestem w ciąży
|
|
#2749 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a podobno większość pęknięć przy porodzie jest spowodowana pozycją leżącą Kubuś mi się wcisnął w bok, obok kości miednicowej. Nawet nie mogę się wygodnie położyć
|
|
|
#2750 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co będziesz piekla? Cytat:
Zmierz się centymetrem i zobacz jaki rozmiar na aukcji by odpowiadał Twoim wymiarom. U mnie ona po prostu leży na biodrach ale ich nie opina, No i długość taka jak u mnie na pewno by Ci odpowiadała, bo ud nie widać wcale, też mam teraz straszny celulitis ;/ Wiesz ona by powiedziała że to żart,czemu ja tak na poważnie, żebym się nie obrazala, czemu się tak przejmuje, skomentowalaby to na pewno, a nie chce żeby teściowa albo szwagierka myślaly, ze jakoś przejmuje się strasznie waga, owszem nie jest mi obojętna, ale wiem, że to nie z jedzenia, tylko powód mam w brzuchu ![]() Cytat:
![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|||
|
|
|
#2751 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
środę zamówiłam dzisiaj już odebrałam http://allegro.pl/okrycie-kapielowe-...217971673.htmlprzypomnisz co za koszule zamawiałaś ? a co do sąsiadki co masz chudnąć w ciąży ? ja bym jej powiedziała ze to ona jest grubsza i niech spada ![]() Cytat:
widzisz jaki on wspaniałomyślny co jemy ?![]() ![]() byliśmy z tż na spacerze w parku i masakra jestem tak zmęczona jakbym jakiś maraton przebiegła
|
|
#2752 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nIgdy nie mialam rzes robionych. I jak poszlo? Szybko? Bo ja pooozno odpisuje Cytat:
I jesli chodzi o lekarza TO MA SIE NIE WYDARZYC A nie mam nadzieje Fajny piesel Co to za rasa? Cytat:
Ja dzis dosc produktywnie w pracy, rano TZ byl u lekarza, antybiotyk dostal od reki - w UK ciezko dostac naprawde. Takze widac ladnie zajechany.. zmeczony strasznie.. widzicie kurde co z ego ze urlop mielismy.. szczerze Wam powiem ze wgl nie czuje sie ze na urlopie bylam, 2 tygodnie po a ja sie czuje jakbym pol roku bez przerwu zasuwala znowu... masakra jakas.. Bedziemy gadac z szefostwem o wolnych poniedzialkach bo sie czlowiek wykonczy. A ja o godzinie 15 wale glowa o biurko bo usypiam naprawde... NIe wytrzymuje.. A gdzie tam do macierzynskiego do 1 grudnia...
|
|
#2753 |
|
Konto usunięte
|
Czeeść
Czytałam rano, czytam teraz i chyba takim czytaczem zostanę przez brak tapatalka :/ Karmazynova szkoda, że sukienka brzydka ![]() Andriuszka ja wzięłam koszule xl, ale to też dlatego, że ja lubię mieć luźne do spania a Ty jak kupiłaś w sklepie to powinnaś móc wymienić?Dolinka chyba taki nasz znak czasów, że duomox był na wszystko. Mój mąż sam sobie zawsze brał jak go coś łapało - mocniejszy kaszel i katar. I któregoś razu po powrocie z pracy wziął duomox i zaczęło go dusić, spuchł mu język, gardło. Wylądował na ip na kroplówce na całą noc, bo dostał uczulenia. Od tamtej pory leczy się tylko fervexem i rutinoscorbinem. Mujer nam położna mówiła wczoraj, że syndrom wicia gniazda zaczyna się taki konkretny na ok. tydzień przed porodem - wtedy babki zaczynają szorować podłogi, okna, jakieś przeprowadzki, przemeblowania także cierpliwie czekam ![]() Aniqa śliczny szczeniak Kalusia ja też łykam tabletki hurtowo Każdą ilość ![]() Enedue super, że nie masz cukrzycy Ogolnie teoretycznie możesz sobie wybrać w jakiej pozycji rodzisz. Ale większość szpitali narzuca pozycję leżącą, która wcale nie jest dobra ani dla kobiety ani dla dziecka, bo nieraz potrafi akcję zatrzymać. Do tego jeszcze nie pozwalają np. chodzić w czasie skurczów, siedzieć na piłce i innych takich czynności, które mają na celu złagodzenie bólu. I myślę, że spokojnie możesz czyścić fugi ![]() Sylwuska co za głupia baba z tej sąsiadki. Zapytaj się jej następnym razem kto ma więcej oleju w głowie I siostrą się nie przejmuj, dziecko ważniejsze a skoro ona się obraża o taką pierdołę jak farbowanie włosów, to tylko o niej świadczy.Ja wczoraj wieczorem leżałam i gapiłam się na brzuch a tam mały tak przejechał rączką albo nóżką powoli fajnie to wyglądało
|
|
|
|
#2754 |
|
Zakorzenienie
|
sylwuska i 0enedue jemy biszkopt z kremem
Tzn. taki przekładany i z kremem na wierzchu, ale krem sama kręcę z jajek ubitych na parze i masła etc. specjalnie dla TŻ nauczyłam sie go robić, bo lubi ![]() Zadzwoniłam do teściowej się poskarżyć, że mi nie pozwalają nic robić I równie jak ja stwierdziła, że ciąża to stan a nie choroba i jeśli dobrze się czuję i nic się nie dzieje to mogę wyczyścić te fugi ukradkiem Biedulka chora jest i na zwolnieniu lekarskim na ponad tydzien, bo miala mega gorączke i lezy w łóżku. takze nie wiem czy odwiedzimy teściów w weekend bo nie chciałabym sie zarazic (chociaz wiem ze zaraza czai sie wszędzie). Aniqa fajny ten piesek mój mnie wpienia, jakąś alergię ma i sobie sierść na grzbiecie wygryza, dostała juz zastrzyki odczulające ale nadal nic ---------- Dopisano o 16:38 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ---------- Gryzelda no właśnie czytałam, że leżąc na plecach nieraz utrudnia się nawet wyjście dziecka i bardziej możliwe jest pęknięcie A ja jak już trafi mi się rodzić sn to chciałabym być maksymalnie przygotowana, nie na darmo cwicze Kegla chyba, nie zaraz zresztą sprawdze czy ten szpital do którego MAM PLAN jechać rodzić toleruje poród w innej pozycji niz leżąca. Niby szital typowo połozniczy dla matki i dziecka ale nie wiadomo jak jest. |
|
|
|
#2755 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://allegro.pl/taro-dyskretna-kos...990704591.html A powiedz mi Ty swoje rzęsy non stop przez 11 miesięcy nosilas? Czy co miesiąc wymienialas na nowe, ale bez przerw wyszło 11 miesiecy? Jaką metoda były robione i ile to kosztowalo? Kuszą mnie te rzęsy, a ja kurczę teraz mam straszne, jeszcze nie miałam takich słabych nigdy, nawet nie podkrecaja się jak kiedyś tylko proste sie zrobiły ;/ Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2756 |
|
Zakorzenienie
|
O, czyli już wiem, że będę musiała na szybko się depilować, bo szpital tego nie oferuje. To już chyba będzie zadanie TŻta
![]() ---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ---------- O, i można rodzić w dowolnej pozycji o ile stan zdrowia na to pozwala i położna wyrazi zgodę. Czyli w sumie fajnie. |
|
|
|
#2757 |
|
Zakorzenienie
|
Kurczę, nie wiem czy wysyłać TŻa po ten Duomox czy na razie się wstrzymać. Drogie to jest? Boję się, że wieczorem znowu mi się pogorszy.
|
|
#2758 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2759 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52977864]Czeeść
Czytałam rano, czytam teraz i chyba takim czytaczem zostanę przez brak tapatalka :/ Karmazynova szkoda, że sukienka brzydka ![]() Andriuszka ja wzięłam koszule xl, ale to też dlatego, że ja lubię mieć luźne do spania a Ty jak kupiłaś w sklepie to powinnaś móc wymienić?Dolinka chyba taki nasz znak czasów, że duomox był na wszystko. Mój mąż sam sobie zawsze brał jak go coś łapało - mocniejszy kaszel i katar. I któregoś razu po powrocie z pracy wziął duomox i zaczęło go dusić, spuchł mu język, gardło. Wylądował na ip na kroplówce na całą noc, bo dostał uczulenia. Od tamtej pory leczy się tylko fervexem i rutinoscorbinem. Mujer nam położna mówiła wczoraj, że syndrom wicia gniazda zaczyna się taki konkretny na ok. tydzień przed porodem - wtedy babki zaczynają szorować podłogi, okna, jakieś przeprowadzki, przemeblowania także cierpliwie czekam ![]() Aniqa śliczny szczeniak Kalusia ja też łykam tabletki hurtowo Każdą ilość ![]() Enedue super, że nie masz cukrzycy Ogolnie teoretycznie możesz sobie wybrać w jakiej pozycji rodzisz. Ale większość szpitali narzuca pozycję leżącą, która wcale nie jest dobra ani dla kobiety ani dla dziecka, bo nieraz potrafi akcję zatrzymać. Do tego jeszcze nie pozwalają np. chodzić w czasie skurczów, siedzieć na piłce i innych takich czynności, które mają na celu złagodzenie bólu. I myślę, że spokojnie możesz czyścić fugi ![]() Sylwuska co za głupia baba z tej sąsiadki. Zapytaj się jej następnym razem kto ma więcej oleju w głowie I siostrą się nie przejmuj, dziecko ważniejsze a skoro ona się obraża o taką pierdołę jak farbowanie włosów, to tylko o niej świadczy.Ja wczoraj wieczorem leżałam i gapiłam się na brzuch a tam mały tak przejechał rączką albo nóżką powoli fajnie to wyglądało [/QUOTE]Dzięki za wsparcie, tak myślałam, że mnie zrozumiecie tylko ja mam taki głupi charakter, ze mimo że wiem, że nie zrobiłam nic złego, bo to dla dobra mojego dziecka, to czuje się winna, ale przejdzie mi.Też tak raz kiedyś mialam, super widok :Love: Cytat:
Jajka ubite na parze, o kurcze to chyba wyższa szkoła jazdy ![]() Do teściów tez pewnie bym nie jechała, ja czytając Wasze posty i choroby to strasznie boję się, żeby mnie to nie dopadlo i jak ktoś z rodziny ma katar albo jest przeziebiony to unikam kontaktu. Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2760 |
|
Zakorzenienie
|
Sylwuska no dla mało doświadczonych to wyższa szkoła jazdy, bo to, że ubijesz te jajka na parze to luz, najgorzej jest "troche" je przestudzić, ale tak, zeby sie żadna woda nie wytrąciła.
tak, krem między przekrojonym biszkoptem i na wierzchu jedna cienka warstwa i robie dekoracyjnie rękawem cukierniczym i układam wisienki z galaretki. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:46.

Czyli tak 3-5h przed snem

(o ile mnie szlag nie trafi wcześniej z tej brudoty)
Wiadomo, że w ciąży raczej kobieta się zaokrągla niż modeluje talię czy coś
jak ma takie kompleksy to niech się weźmie za siebie, zamiast się dowartościowywać kosztem ciężarnej

I równie jak ja stwierdziła, że ciąża to stan a nie choroba i jeśli dobrze się czuję i nic się nie dzieje to mogę wyczyścić te fugi ukradkiem