Mamusie grudniowe 2015 cz.7 - Strona 92 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-02, 13:43   #2731
agrita8
Raczkowanie

Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.7

Cytat:
Napisane przez halwaya Pokaż wiadomość
Ostatni posiłek jem ok polnocy, 1 w nocy. Chodzę spac ok 3:00-5:00 Czyli tak 3-5h przed snem
Dzieki, czyli jednak u mnie cos jest nie halo. musze pogadać z diabetologiem bo te za niskie cukry mnie dobijają

Dzień dobry, udanego weekendu
Idę Was nadrabiać
agrita8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-02, 13:45   #2732
ogolnie
Zakorzenienie

To idę wyczyścićchociaż kilka,a TŻ się zaoferował ze jutro też pomoże
ogolnie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-02, 13:46   #2733
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez andriuszka77 Pokaż wiadomość
A to to tak mój mąż też na mnie krzyczy jak się biorę na robotę
Mój mi nie pozwala od akcji ze szpitalem. Ma wyrzuty sumienia bo tego dnia rano mnie opieprzył, że czegoś nie zrobiłam a na wizycie po południu dowiedziałam się, że idę do szpitala
Stary 2015-10-02, 13:54   #2734
kalwinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez syylwuska Pokaż wiadomość
Laktator Medela ma super opinie ale zawaliscie drogi jest ;/
Lovi też ma dobre opinie, medela wydaje mi sie, ze jedzie głównie na popularności (ale to moje zdanie, poparte jedynie obserwacjami)
Cytat:
Napisane przez ogolnie Pokaż wiadomość
Dziewczyny a można wybrać sobie pozycję w jakiej chce się rodzić?
Wg rozporządzenia tak, ale jak wiadomo, w praktyce jest różnie

Ania jaki słodziak
kalwinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-02, 13:58   #2735
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kalwinka Pokaż wiadomość
Lovi też ma dobre opinie, medela wydaje mi sie, ze jedzie głównie na popularności (ale to moje zdanie, poparte jedynie obserwacjami)

Ania jaki słodziak
Ja pewnie jak będę kupować to kupię Lovi

Dzięki
Stary 2015-10-02, 14:05   #2736
cienwiatru
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 0enedue Pokaż wiadomość
Aniqa jako słodziak aaaaaa

Przyszło zamówienie z asplanta i druga paczka z ręcznikiem z kapturkiem o grzechotka na rękę )

Po wizycie okazało się ze nir mam żadnej cukrzycy ze norma jest ok wg tych nowych wytycznych które obowiązują od końca 2014 wiec kończę moja przygodę z mierzeniem cukru
Super bardzo się cieszę że jednak to nie cukrzyca u ciebie

Moje serca dwa:
J. 02.07.2011 r. (53 cm; 3000g)
I. 20.12.2015 r. (53 cm; 3250g)
cienwiatru jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-02, 14:06   #2737
Koritsi_a
Zadomowienie

Ja mam medele mini electric i jestem z niej bardzo zadowolona. Koleżanka swoją przy drugim wymieniała na swing po tym jak wypróbowała w szpitalu. Ale ja zostaję przy swoim
Koritsi_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-02, 14:55   #2738
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
No cóż...moja przyjaciółka się nie odzywa do mnie bo jak mieliśmy się w czwórkę z naszymi TŻami spotkać to zawsze coś nie pasowało albo źle się czułam i nie miałam ochoty. To stwierdziła ze na nic jej to bo po porodzie w ogóle czasu mieć nie będę dla niej. trochę racji pewnie miała ale uważam ze nie było o co się obrazić. A mówią ze to cięzarne są takie wrażliwe

---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ----------

W kość może nie ale czasem kopie tam w tyle i boli trochę.
A na linii majtek czasem ciągnie teższczególnie jak zrobię za szybki ruch.
Przejdzie jej, tylko po prostu mi przykro trochę i będę się obwiniala za cos za co nie powinnam ;/

A to, ze nie będziesz miała dla niej czasu to prawda, ale co z racji tego masz rezygnować z dziecka? ;/

Cytat:
Adka bo mija 11 miesięcy jak je mam i konieczne 3 miesiące przerwy

---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ----------

Sylwuska skoro sama miała w ciazy obawy to o co jej chodzi :/:/ nie rozumiem takich ludzi którzy zapominają o swoich zachowaniach ..

Siedzę juz w poradni .. mam nadzieje ze szybko pójdzie
No dokładnie też jej nie rozumiem, ją byłam w podobnej sytuacji, ale nie obrazalam się za takie rzeczy.
Cytat:
Napisane przez kalusia87 Pokaż wiadomość
Byłam jednak u lekarza. Dostałam (za free) syrop na kaszel i receptę na Duomox, jeśli mi nie przejdzie
Mam nadzieję, że Ci szybko przejdzie ;*

Cytat:
Malowałam tą: Wellaton Karmelowa czekolada kolor. Patrzę na skład, chyba ma amoniak niestety.

Wiecie co, kupiłam dziś ciążową rozpinaną koszulę do szpitala w sklepie. Bawełna super jakości, bardzo fajna koszula i cena była niska bo 22 zł, to wzięłam. Ale rozmiar wzięłam na wyrost L, i źle zrobiłam . W domu zmierzyłam i jest za duża. Chyba ją muszę wymienić, bo nawet z tym brzuchem się topię w niej. Nie bierzcie jednak na wyrost tych rozmiarów koszul ;/
A nie mierzylas jej w sklepie?? Masz paragon? Myślę, że będziesz mogła wymienić

Cytat:
Napisane przez Ani_qa Pokaż wiadomość
Niżej wrzucam zdjęcia szczeniaczka

Enedue ja używam Maybelline:

Mi fryzjerka mówiła, że tak jest tylko napisane. A w rzeczywistości farba posiada tak samo działający składnik występujący pod inną nazwą... jestem skłonna w to uwierzyć, bo pewnie taki składnik w farbie jest po prostu potrzebny

Wianek przyszedł i jestem zadowolona, kwiatki są drobniejsze niż na zdjęciu, ale w sumie cieszę się, że nie jest olbrzymi- to w sumie opaska-wianek

Szczerze? Ja miałam już dość ubranek, więc cieszę się, że ich więcej nie miałam. I wcale się nie rozczulałam prasując te maleństwa tylko wypatrywałam końca. Cieszę się, że mam to za sobą bo drugi raz nie miałabym na to siły

Kurde to niedobrze, że ona się tak skraca...
jaką ma teraz długość?

Cieszę się, że u Was wszystko ok

Szczeniaczek

Jakie czarniutkie maleństwo, ale śliczny

Co do farby, to zgodzę się, ze musi być inny składnik, który umożliwia całe działanie, ale nie zgodzę się, ze to działanie jest takie samo, bo nawet po swoich włosach widzę, że ciężej się maluje odrost, więc nie jest taka silna ta substancja.

Fajnie, ze przyszedł na czas i odpowiada Twoim oczekiwaniom

Cytat:
Napisane przez cienwiatru Pokaż wiadomość
Cześć kochane witam się jak ostatnio z doskoku, ale już niedługo Jestem podjarana bo idę dzisiaj do fryzjera na ścięcie włosów i zmianę koloru, to znaczy nie chcę już farbować włosów, ale odrost mam paskudny - bo ja mam swój popielaty blond, a odrost jest zimny blond pomieszany z żółtym (bleee), więc wymyśliłam, że włosy pofarbuję na taki kolor, jak moje naturalne i wtedy będę miała problem z głowy (mam nadzieję). A że sama tak nie potrafię, więc idę do fryzjera, przy okazji chcę zmienić fryzurę, bo to, co mam na głowie fryzurą nazwać nie można...
Ani_qa boski piesek duży będzie?
Ja w tym tygodniu też to zaliczyłam mam nadzieję, że będziesz zadowolona

Cytat:
o jaki słodziak, taki malusi jeszcze
Czarnulek czy czarnulka?

Mój bernuś jak był mały to też sto kilo słodyczy teraz to duży łobuz hehe

OOOO tak faceci zmieniają pieluchę!!!

https://www.facebook.com/Lads.Only.P...32076/?fref=nf

hahahahahahahaha
O ja, aż mi było niedobrze, jak oglądałam tego faceta, muszę Tz pokazać, ale jestem pewna, ze nie będzie mu to tak ciężko szło

Cytat:

Przyszło zamówienie z asplanta i druga paczka z ręcznikiem z kapturkiem o grzechotka na rękę

Po wizycie okazało się ze nir mam żadnej cukrzycy ze norma jest ok wg tych nowych wytycznych które obowiązują od końca 2014 wiec kończę moja przygodę z mierzeniem cukru
Śliczne, u kogo zamawialas ręcznik?

No i gratulacje, ze cukrzyca to jednak fałszywy alarm i mieścisz się w normie ;D
Cytat:
Mój mi nie pozwala od akcji ze szpitalem. Ma wyrzuty sumienia bo tego dnia rano mnie opieprzył, że czegoś nie zrobiłam a na wizycie po południu dowiedziałam się, że idę do szpitala
I ja się mu nie dziwię, bez przesady, Ty nie możesz się przemeczac, a takie sprzątanie wymaga wysiłku.
Cytat:
Napisane przez kalwinka Pokaż wiadomość

Ania jaki słodziak
Wiem, Wiem, biorę właśnie lovi pod uwagę
Cytat:
Napisane przez Koritsi_a Pokaż wiadomość
Ja mam medele mini electric i jestem z niej bardzo zadowolona. Koleżanka swoją przy drugim wymieniała na swing po tym jak wypróbowała w szpitalu. Ale ja zostaję przy swoim
A to mini to jest połowę tańsza od zwykłej medeli

Dzisiaj odebrałam paczkę ze swoimi koszulami nocnymi do karmienia, wzielam jednak po dyskusjach z Wami 3 szt w rozmiarze S i jestem bardzo zadowolona z wyboru. Dobrze, ze nie brałam jednak M, miejsca na brzuszek mam jeszcze bo pod biustem jest jeszcze sporo luzu, długość jest idealna, przed kolano, rękaw tez i materiał super M byłaby chyba jednak za luzna, a przecież po porodzie to ten brzuszek też będzie mniejszy niż przed samym porodem, więc to był dobry wybór

Wczoraj byłam u teściów i była znowu ta sąsiadka u nich, pamietacie? Pisałam Wam kiedys, ze powiedziała, że nie mam już talii itd?

No i potem tak sobie pomyślałam, spoko może tak żartem chciała powiedzieć itp, a wczoraj stoję na,schodach, rozmawiam ze szwagierka, a ona wola mnie:
-Sylwia, sylwia
Pytam się o co chodzi?
-kto jest grubszy? I łapie się za brzuch.
Ja nie wiem o co jej chodzi i patrzę tak na nią. Na co ona:
-o brzuch mi chodzi
A ja dalej nie wiem o co chodzi czy pyta o mnie czy o tesciowa, bo teściowa też taka grubsza trochę jest. No i w końcu pyta:
- no kto jest grubszy ja czy ty??
No sorry padlam. Zastrzeliła mnie tym glupim pytaniem, ze nawet nie wiedzialam co jej odpowiedzieć, ze odparalam tylko: nie wiem i tyle.

I teraz już wiem, że robi to specjalnie, chce mi dopiec, ze robie grubsza, no chyba powinnam, al w po co przy wszystkich to tak podkreśla, nikt inny nie robi takich akcji tylko ona, bez sensu.

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
syylwuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-02, 14:57   #2739
ogolnie
Zakorzenienie

Hmm, mama mi nie pozwoliła chwycić nawet gąbki, także baj baj czyste fugi! Chyba dopiero wyczyszczę na wiosnę (o ile mnie szlag nie trafi wcześniej z tej brudoty)

---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ----------

Cytat:

Wczoraj byłam u teściów i była znowu ta sąsiadka u nich, pamietacie? Pisałam Wam kiedys, ze powiedziała, że nie mam już talii itd?

No i potem tak sobie pomyślałam, spoko może tak żartem chciała powiedzieć itp, a wczoraj stoję na,schodach, rozmawiam ze szwagierka, a ona wola mnie:
-Sylwia, sylwia
Pytam się o co chodzi?
-o brzuch mi chodzi
A ja dalej nie wiem o co chodzi czy pyta o mnie czy o tesciowa, bo teściowa też taka grubsza trochę jest. No i w końcu pyta:
No sorry padlam. Zastrzeliła mnie tym glupim pytaniem, ze nawet nie wiedzialam co jej odpowiedzieć, ze odparalam tylko: nie wiem i tyle.

I teraz już wiem, że robi to specjalnie, chce mi dopiec, ze robie grubsza, no chyba powinnam, al w po co przy wszystkich to tak podkreśla, nikt inny nie robi takich akcji tylko ona, bez sensu.

bezsensowna kobieta Wiadomo, że w ciąży raczej kobieta się zaokrągla niż modeluje talię czy coś Ja bym jej powiedziała "głupiaś i tyle"
Stary 2015-10-02, 15:02   #2740
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
Przejdzie jej, tylko po prostu mi przykro trochę i będę się obwiniala za cos za co nie powinnam ;/

A to, ze nie będziesz miała dla niej czasu to prawda, ale co z racji tego masz rezygnować z dziecka? ;/

No dokładnie też jej nie rozumiem, ją byłam w podobnej sytuacji, ale nie obrazalam się za takie rzeczy.

Mam nadzieję, że Ci szybko przejdzie ;*

A nie mierzylas jej w sklepie?? Masz paragon? Myślę, że będziesz mogła wymienić

Co do farby, to zgodzę się, ze musi być inny składnik, który umożliwia całe działanie, ale nie zgodzę się, ze to działanie jest takie samo, bo nawet po swoich włosach widzę, że ciężej się maluje odrost, więc nie jest taka silna ta substancja.

Fajnie, ze przyszedł na czas i odpowiada Twoim oczekiwaniom

Ja w tym tygodniu też to zaliczyłam mam nadzieję, że będziesz zadowolona

O ja, aż mi było niedobrze, jak oglądałam tego faceta, muszę Tz pokazać, ale jestem pewna, ze nie będzie mu to tak ciężko szło

No i gratulacje, ze cukrzyca to jednak fałszywy alarm i mieścisz się w normie ;D

I ja się mu nie dziwię, bez przesady, Ty nie możesz się przemeczac, a takie sprzątanie wymaga wysiłku.

Wiem, Wiem, biorę właśnie lovi pod uwagę

A to mini to jest połowę tańsza od zwykłej medeli

Dzisiaj odebrałam paczkę ze swoimi koszulami nocnymi do karmienia, wzielam jednak po dyskusjach z Wami 3 szt w rozmiarze S i jestem bardzo zadowolona z wyboru. Dobrze, ze nie brałam jednak M, miejsca na brzuszek mam jeszcze bo pod biustem jest jeszcze sporo luzu, długość jest idealna, przed kolano, rękaw tez i materiał super M byłaby chyba jednak za luzna, a przecież po porodzie to ten brzuszek też będzie mniejszy niż przed samym porodem, więc to był dobry wybór

-Sylwia, sylwia
Pytam się o co chodzi?
-o brzuch mi chodzi

No wiadomo, że ona. Ty NIE JESTEŚ GRUBSZA TYLKO W CIĄŻY. Boże, co za dziewczyna jak ma takie kompleksy to niech się weźmie za siebie, zamiast się dowartościowywać kosztem ciężarnej
Stary 2015-10-02, 15:05   #2741
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:

-Sylwia, sylwia
Pytam się o co chodzi?
-o brzuch mi chodzi

Dziękuję

Możliwe, powiem szczerze, że ja różnicy nie zauważam, bo farbuję o fryzjera

Fajnie, że jesteś zadowolona z koszul. Wysoko nad kolanem się kończą? W biodrach jest luźna czy przylega?

Co do sąsiadki... Powiedziałabym jej, że biorąc pod uwagę, że Ty masz w brzuchu dziecko, to jednak ona jest grubsza
Stary 2015-10-02, 15:05   #2742
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Hmm, mama mi nie pozwoliła chwycić nawet gąbki, także baj baj czyste fugi! Chyba dopiero wyczyszczę na wiosnę (o ile mnie szlag nie trafi wcześniej z tej brudoty)

---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ----------

bezsensowna kobieta Wiadomo, że w ciąży raczej kobieta się zaokrągla niż modeluje talię czy coś Ja bym jej powiedziała "głupiaś i tyle"
Szkoda, no ale może Tz jakoś zamówisz, zeby to zrobil?

Wtedy myslalam, ze sobie zartuje, ale po wczorajszym kolejnym' zarcie' mam jej dość, już wiem, dlaczego teść jej nie lubi

Cytat:
No wiadomo, że ona. Ty NIE JESTEŚ GRUBSZA TYLKO W CIĄŻY. Boże, co za dziewczyna jak ma takie kompleksy to niech się weźmie za siebie, zamiast się dowartościowywać kosztem ciężarnej
Mogłam tak powiedzieć, ale jej bezczelne pytanie było tak głupie i niezrozumiale przeze mnie, ze mnie zatkało i żałuję że jej nic nie powiedziałam ;/

To w ogóle jest 60letnia kobieta

Stary 2015-10-02, 15:09   #2743
dorosea
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sylwoha Pokaż wiadomość
Dziewcztny a ja nam pytanie
was tez tak ciagnie dolem na linii matek? Mam to w zasadzie od 4/5 mcaale terex corax bardxiej czuje i pytam czy to moze oznaczac cos zlego?
Mnie też ciągnie coraz bardziej, szczególnie jak za dużo pochodze

Cytat:
Napisane przez _karmazynova_ Pokaż wiadomość
Przyszla mi ta sukienka na cywilny. W rzeczywistosci wyglada jak firanka, nawet Tz to pltwierdzil a myslalam, ze mam juz to z glowy

Pokaż fotę

Cytat:

Przyszło zamówienie z asplanta i druga paczka z ręcznikiem z kapturkiem o grzechotka na rękę )

Ręczniczek booooski
dorosea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-02, 15:11   #2744
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję

Możliwe, powiem szczerze, że ja różnicy nie zauważam, bo farbuję o fryzjera

Fajnie, że jesteś zadowolona z koszul. Wysoko nad kolanem się kończą? W biodrach jest luźna czy przylega?

Co do sąsiadki... Powiedziałabym jej, że biorąc pod uwagę, że Ty masz w brzuchu dziecko, to jednak ona jest grubsza
No właśnie, w tym jest różnica, ze Ty u fryzjera malujesz więc profesjonalnymi, fryzjerskim farbami, przy frankach drogeryjnych, szczególnie przy blondach to jest różnica

Nie, koncza się tak akurat, widać całe kolano i może z cm nogi, więc ud nie widać wcale, długość jest w sam raz, a nawet jak byłaby trochę krótsza, to też by mi nie przeszkadzało w biodrach nie jest ciasna, ale materiał przylega do skóry i w sumie podoba mi się to, bo przy spaniu, nie będzie mi się tak podwijac

Wiecie, ja po prostu nie umiem być taka, żeby powiedzieć komuś np,ze to pani jest grubsza, mimo że ona takie rzeczy mi gada, ja nie potrafię się odgryzc aż tak

Stary 2015-10-02, 15:20   #2745
ogolnie
Zakorzenienie

Ależ mnie ojciec wpienia Już któryś raz z kolei przyjeżdża z roboty do domu i zamiast zajrzeć do garów co było na obiad i sobie odgrzać, to on gotuje sobie jajka na twardo i będzie jadł kanapki. Zapytany czemu nie je gołąbków (bo akurat zostały od wczoraj) odpowiada: "przecież P. będzie jadł" (mój TŻ) I on tak robi zawsze, żeby udawać nie wiem, wielkiego bohatera który zostawia obiad dla najpóźniej wracających z pracy to woli zeżreć stos kanapek. A obiadu zawsze robię ja albo mama tyle, żeby starczyło na 4 osoby i nikt pomijany nie jest.
Nosz ku.wa mać, jak mnie piorun zaraz nie trafi...!
A potem jeszcze robi z siebie wielkiego cierpiętnika, że on wraca z roboty zchechłany i obiadu dla niego nie ma!!!

---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ----------

i jeszcze na domiar wszystiego, przed południem wystawilam sobie 5 jajek na biszkopt żeby były ciepłe, a on mi wszystkie wziął i od nowa musiala nowe wystawiac i teraz bede czekac do wieczora znowu az sie ucieplą
Stary 2015-10-02, 15:24   #2746
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
Ależ mnie ojciec wpienia Już któryś raz z kolei przyjeżdża z roboty do domu i zamiast zajrzeć do garów co było na obiad i sobie odgrzać, to on gotuje sobie jajka na twardo i będzie jadł kanapki. Zapytany czemu nie je gołąbków (bo akurat zostały od wczoraj) odpowiada: "przecież P. będzie jadł" (mój TŻ) I on tak robi zawsze, żeby udawać nie wiem, wielkiego bohatera który zostawia obiad dla najpóźniej wracających z pracy to woli zeżreć stos kanapek. A obiadu zawsze robię ja albo mama tyle, żeby starczyło na 4 osoby i nikt pomijany nie jest.
A potem jeszcze robi z siebie wielkiego cierpiętnika, że on wraca z roboty zchechłany i obiadu dla niego nie ma!!!

---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ----------

i jeszcze na domiar wszystiego, przed południem wystawilam sobie 5 jajek na biszkopt żeby były ciepłe, a on mi wszystkie wziął i od nowa musiala nowe wystawiac i teraz bede czekac do wieczora znowu az sie ucieplą
Mój szwagier robił takie akcje jak mieszkaliśmy z teściami. Widział, że stoję przy garach czyli wiedział że jest obiad a mimo to robił sobie jakieś grzanki itp. Jak go wołałam na obiad to mówił, że nie będzie jadł bo tego nie lubi (nie miało znaczenia, co akurat ugotowałam) albo że nie jest głodny bo już zjadł.
Stary 2015-10-02, 15:24   #2747
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie, w tym jest różnica, ze Ty u fryzjera malujesz więc profesjonalnymi, fryzjerskim farbami, przy frankach drogeryjnych, szczególnie przy blondach to jest różnica

Nie, koncza się tak akurat, widać całe kolano i może z cm nogi, więc ud nie widać wcale, długość jest w sam raz, a nawet jak byłaby trochę krótsza, to też by mi nie przeszkadzało w biodrach nie jest ciasna, ale materiał przylega do skóry i w sumie podoba mi się to, bo przy spaniu, nie będzie mi się tak podwijac

Wiecie, ja po prostu nie umiem być taka, żeby powiedzieć komuś np,ze to pani jest grubsza, mimo że ona takie rzeczy mi gada, ja nie potrafię się odgryzc aż tak

Pewnie tak Blondem ze sklepu bym się nie odważyła farbować. Malowałam brązami i praktycznie zawsze wychodziły inne- najczęściej prawie czarne

Może zdecyduję się zamówić jedną i sprawdzę czy mi będzie odpowiadać. Boję się, że będzie zbyt ciasna z biodrach, bo mam szerokie o okropny kształt
A nóg nie chce odkrywać, bo cellulitis mam straszny teraz

Co do sąsiadki... ja bym oporów nie miała. Nauczyłam się tego, że dla ludzi trzeba być takim, jakimi oni są dla nas...
Nawet starsza osoba nie powinna czuć się upoważniona do takich złośliwości

Cytat:

Ech nienawidzę takiego zachowania... wydaje mi się, że robi to specjalnie... tylko po co wszystko dookoła wkurzać i wzbudzać poczucie winy...
Stary 2015-10-02, 15:28   #2748
Fionka_31
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny a można wybrać sobie pozycję w jakiej chce się rodzić?
u nas nie można, kładą na fotel i ewentualnie możesz zmieniać nachylenie oparcia i stopy bliżej albo dalej bioder, teoretycznie jest to zmiana ale na kucaka np. nie można

---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ----------

Cytat:
też bym powiedziała podobnie
oczywiście, że pani jest grubsza, ja jestem w ciąży

Fionka_31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-02, 15:31   #2749
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fionka_31 Pokaż wiadomość
u nas nie można, kładą na fotel i ewentualnie możesz zmieniać nachylenie oparcia i stopy bliżej albo dalej bioder, teoretycznie jest to zmiana ale na kucaka np. nie można
U mnie też a podobno większość pęknięć przy porodzie jest spowodowana pozycją leżącą

Kubuś mi się wcisnął w bok, obok kości miednicowej. Nawet nie mogę się wygodnie położyć
Stary 2015-10-02, 15:47   #2750
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:

Ehh i nie pomaga żadne mówienie, ze ugotowalas dla wszystkich i po co on kanapki/jajka je?? ;/

Co będziesz piekla?

Cytat:
Pewnie tak Blondem ze sklepu bym się nie odważyła farbować. Malowałam brązami i praktycznie zawsze wychodziły inne- najczęściej prawie czarne

Może zdecyduję się zamówić jedną i sprawdzę czy mi będzie odpowiadać. Boję się, że będzie zbyt ciasna z biodrach, bo mam szerokie o okropny kształt
A nóg nie chce odkrywać, bo cellulitis mam straszny teraz

Co do sąsiadki... ja bym oporów nie miała. Nauczyłam się tego, że dla ludzi trzeba być takim, jakimi oni są dla nas...
Nawet starsza osoba nie powinna czuć się upoważniona do takich złośliwości

Ech nienawidzę takiego zachowania... wydaje mi się, że robi to specjalnie... tylko po co wszystko dookoła wkurzać i wzbudzać poczucie winy...
No właśnie tak to jest z tymi farbami, a dużo płacisz za malowanie u fryzjera i jak często malujesz?

Zmierz się centymetrem i zobacz jaki rozmiar na aukcji by odpowiadał Twoim wymiarom. U mnie ona po prostu leży na biodrach ale ich nie opina, No i długość taka jak u mnie na pewno by Ci odpowiadała, bo ud nie widać wcale, też mam teraz straszny celulitis ;/

Wiesz ona by powiedziała że to żart,czemu ja tak na poważnie, żebym się nie obrazala, czemu się tak przejmuje, skomentowalaby to na pewno, a nie chce żeby teściowa albo szwagierka myślaly, ze jakoś przejmuje się strasznie waga, owszem nie jest mi obojętna, ale wiem, że to nie z jedzenia, tylko powód mam w brzuchu

Cytat:
Napisane przez Fionka_31 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ----------

też bym powiedziała podobnie
oczywiście, że pani jest grubsza, ja jestem w ciąży
W sumie trochę żałuję, że tak nie odpowiedziałam, ale niespodziewalam sie jej pytania w ogóle, jak to się jeszcze raz powtórzy to obiecuje, tak powiem, może wtedy się zamknie i nie bedzie głupich pytań i komentarzy

Stary 2015-10-02, 16:19   #2751
0enedue
Zadomowienie

Cytat:

-Sylwia, sylwia
Pytam się o co chodzi?
-o brzuch mi chodzi

tu jest link do aukcji środę zamówiłam dzisiaj już odebrałam http://allegro.pl/okrycie-kapielowe-...217971673.html

przypomnisz co za koszule zamawiałaś ?

a co do sąsiadki co masz chudnąć w ciąży ? ja bym jej powiedziała ze to ona jest grubsza i niech spada

Cytat:

widzisz jaki on wspaniałomyślny co jemy ?

byliśmy z tż na spacerze w parku i masakra jestem tak zmęczona jakbym jakiś maraton przebiegła

Iga 14.12.2015

0enedue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-02, 16:27   #2752
adka_19
Wtajemniczenie

Cytat:
Adka bo mija 11 miesięcy jak je mam i konieczne 3 miesiące przerwy [COLOR="Silver"]

Siedzę juz w poradni .. mam nadzieje ze szybko pójdzie
Nie wiedziaolam
nIgdy nie mialam rzes robionych.

I jak poszlo? Szybko?
Bo ja pooozno odpisuje

Cytat:
A ja właśnie moje ulubione spodnie podarłam, takie które się do największych możliwych rozmiarów rozciągały

W ogóle okazuje się ze będę miała 5 tygodni przerwy teraz od wizyty do wizyty bo zmieniam przychodnie na klinikę...ech mam nadzieję ze nic złego się nie będzie w tym czasie wydarzać.
za spodnie.

I jesli chodzi o lekarza TO MA SIE NIE WYDARZYC A nie mam nadzieje

Cytat:
Niżej wrzucam zdjęcia szczeniaczka

Szczeniaczek

Fajny piesel
Co to za rasa?

Cytat:

Sliczniutkie !!

Ja dzis dosc produktywnie w pracy, rano TZ byl u lekarza, antybiotyk dostal od reki - w UK ciezko dostac naprawde. Takze widac ladnie zajechany.. zmeczony strasznie.. widzicie kurde co z ego ze urlop mielismy..
szczerze Wam powiem ze wgl nie czuje sie ze na urlopie bylam, 2 tygodnie po a ja sie czuje jakbym pol roku bez przerwu zasuwala znowu... masakra jakas..

Bedziemy gadac z szefostwem o wolnych poniedzialkach bo sie czlowiek wykonczy. A ja o godzinie 15 wale glowa o biurko bo usypiam naprawde...
NIe wytrzymuje..
A gdzie tam do macierzynskiego do 1 grudnia...

Jestem Ruda, projektuje cuda ! SKLEP
adka_19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-02, 16:33   #2753
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f
Konto usunięte

Czeeść

Czytałam rano, czytam teraz i chyba takim czytaczem zostanę przez brak tapatalka :/

Karmazynova szkoda, że sukienka brzydka

Andriuszka ja wzięłam koszule xl, ale to też dlatego, że ja lubię mieć luźne do spania a Ty jak kupiłaś w sklepie to powinnaś móc wymienić?

Dolinka chyba taki nasz znak czasów, że duomox był na wszystko. Mój mąż sam sobie zawsze brał jak go coś łapało - mocniejszy kaszel i katar. I któregoś razu po powrocie z pracy wziął duomox i zaczęło go dusić, spuchł mu język, gardło. Wylądował na ip na kroplówce na całą noc, bo dostał uczulenia. Od tamtej pory leczy się tylko fervexem i rutinoscorbinem.

Mujer nam położna mówiła wczoraj, że syndrom wicia gniazda zaczyna się taki konkretny na ok. tydzień przed porodem - wtedy babki zaczynają szorować podłogi, okna, jakieś przeprowadzki, przemeblowania także cierpliwie czekam

Aniqa śliczny szczeniak

Kalusia ja też łykam tabletki hurtowo Każdą ilość

Enedue super, że nie masz cukrzycy

Ogolnie teoretycznie możesz sobie wybrać w jakiej pozycji rodzisz. Ale większość szpitali narzuca pozycję leżącą, która wcale nie jest dobra ani dla kobiety ani dla dziecka, bo nieraz potrafi akcję zatrzymać. Do tego jeszcze nie pozwalają np. chodzić w czasie skurczów, siedzieć na piłce i innych takich czynności, które mają na celu złagodzenie bólu.
I myślę, że spokojnie możesz czyścić fugi zrób tylko od czasu do czasu koci grzbiet, żeby mięśnie rozciągnąć i masz jeszcze ćwiczenia zaliczone

Sylwuska co za głupia baba z tej sąsiadki. Zapytaj się jej następnym razem kto ma więcej oleju w głowie
I siostrą się nie przejmuj, dziecko ważniejsze a skoro ona się obraża o taką pierdołę jak farbowanie włosów, to tylko o niej świadczy.

Ja wczoraj wieczorem leżałam i gapiłam się na brzuch a tam mały tak przejechał rączką albo nóżką powoli fajnie to wyglądało
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-02, 16:38   #2754
ogolnie
Zakorzenienie

sylwuska i 0enedue jemy biszkopt z kremem Tzn. taki przekładany i z kremem na wierzchu, ale krem sama kręcę z jajek ubitych na parze i masła etc. specjalnie dla TŻ nauczyłam sie go robić, bo lubi

Zadzwoniłam do teściowej się poskarżyć, że mi nie pozwalają nic robić I równie jak ja stwierdziła, że ciąża to stan a nie choroba i jeśli dobrze się czuję i nic się nie dzieje to mogę wyczyścić te fugi ukradkiem
Biedulka chora jest i na zwolnieniu lekarskim na ponad tydzien, bo miala mega gorączke i lezy w łóżku. takze nie wiem czy odwiedzimy teściów w weekend bo nie chciałabym sie zarazic (chociaz wiem ze zaraza czai sie wszędzie).

Aniqa fajny ten piesek mój mnie wpienia, jakąś alergię ma i sobie sierść na grzbiecie wygryza, dostała juz zastrzyki odczulające ale nadal nic wiec znowu do weta trzeba bedzie jechać...

---------- Dopisano o 16:38 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ----------

Gryzelda no właśnie czytałam, że leżąc na plecach nieraz utrudnia się nawet wyjście dziecka i bardziej możliwe jest pęknięcie A ja jak już trafi mi się rodzić sn to chciałabym być maksymalnie przygotowana, nie na darmo cwicze Kegla chyba, nie
zaraz zresztą sprawdze czy ten szpital do którego MAM PLAN jechać rodzić toleruje poród w innej pozycji niz leżąca. Niby szital typowo połozniczy dla matki i dziecka ale nie wiadomo jak jest.
Stary 2015-10-02, 16:39   #2755
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
tu jest link do aukcji środę zamówiłam dzisiaj już odebrałam http://allegro.pl/okrycie-kapielowe-...217971673.html

przypomnisz co za koszule zamawiałaś ?

a co do sąsiadki co masz chudnąć w ciąży ? ja bym jej powiedziała ze to ona jest grubsza i niech spada

widzisz jaki on wspaniałomyślny co jemy ?

byliśmy z tż na spacerze w parku i masakra jestem tak zmęczona jakbym jakiś maraton przebiegła
A ja zamawialam tutaj
http://allegro.pl/taro-dyskretna-kos...990704591.html

A powiedz mi Ty swoje rzęsy non stop przez 11 miesięcy nosilas? Czy co miesiąc wymienialas na nowe, ale bez przerw wyszło 11 miesiecy? Jaką metoda były robione i ile to kosztowalo?
Kuszą mnie te rzęsy, a ja kurczę teraz mam straszne, jeszcze nie miałam takich słabych nigdy, nawet nie podkrecaja się jak kiedyś tylko proste sie zrobiły ;/

Stary 2015-10-02, 16:41   #2756
ogolnie
Zakorzenienie

O, czyli już wiem, że będę musiała na szybko się depilować, bo szpital tego nie oferuje. To już chyba będzie zadanie TŻta

---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ----------

O, i można rodzić w dowolnej pozycji o ile stan zdrowia na to pozwala i położna wyrazi zgodę. Czyli w sumie fajnie.
Stary 2015-10-02, 16:42   #2757
kalusia87
Zakorzenienie

Kurczę, nie wiem czy wysyłać TŻa po ten Duomox czy na razie się wstrzymać. Drogie to jest? Boję się, że wieczorem znowu mi się pogorszy.
Stary 2015-10-02, 16:47   #2758
ogolnie
Zakorzenienie

Cytat:
Kurczę, nie wiem czy wysyłać TŻa po ten Duomox czy na razie się wstrzymać. Drogie to jest? Boję się, że wieczorem znowu mi się pogorszy.
Ja płaciłam zwykle kilkanaście zł, bo często mi go zapisywali kiedyś na anginę. Wyślij TŻ, lepiej mieć pod ręką w razie czego.
Stary 2015-10-02, 16:49   #2759
syylwuska
Zakorzenienie

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52977864]Czeeść

Czytałam rano, czytam teraz i chyba takim czytaczem zostanę przez brak tapatalka :/

Karmazynova szkoda, że sukienka brzydka

Andriuszka ja wzięłam koszule xl, ale to też dlatego, że ja lubię mieć luźne do spania a Ty jak kupiłaś w sklepie to powinnaś móc wymienić?

Dolinka chyba taki nasz znak czasów, że duomox był na wszystko. Mój mąż sam sobie zawsze brał jak go coś łapało - mocniejszy kaszel i katar. I któregoś razu po powrocie z pracy wziął duomox i zaczęło go dusić, spuchł mu język, gardło. Wylądował na ip na kroplówce na całą noc, bo dostał uczulenia. Od tamtej pory leczy się tylko fervexem i rutinoscorbinem.

Mujer nam położna mówiła wczoraj, że syndrom wicia gniazda zaczyna się taki konkretny na ok. tydzień przed porodem - wtedy babki zaczynają szorować podłogi, okna, jakieś przeprowadzki, przemeblowania także cierpliwie czekam

Aniqa śliczny szczeniak

Kalusia ja też łykam tabletki hurtowo Każdą ilość

Enedue super, że nie masz cukrzycy

Ogolnie teoretycznie możesz sobie wybrać w jakiej pozycji rodzisz. Ale większość szpitali narzuca pozycję leżącą, która wcale nie jest dobra ani dla kobiety ani dla dziecka, bo nieraz potrafi akcję zatrzymać. Do tego jeszcze nie pozwalają np. chodzić w czasie skurczów, siedzieć na piłce i innych takich czynności, które mają na celu złagodzenie bólu.
I myślę, że spokojnie możesz czyścić fugi zrób tylko od czasu do czasu koci grzbiet, żeby mięśnie rozciągnąć i masz jeszcze ćwiczenia zaliczone

Sylwuska co za głupia baba z tej sąsiadki. Zapytaj się jej następnym razem kto ma więcej oleju w głowie
I siostrą się nie przejmuj, dziecko ważniejsze a skoro ona się obraża o taką pierdołę jak farbowanie włosów, to tylko o niej świadczy.

Ja wczoraj wieczorem leżałam i gapiłam się na brzuch a tam mały tak przejechał rączką albo nóżką powoli fajnie to wyglądało [/QUOTE]

Dzięki za wsparcie, tak myślałam, że mnie zrozumiecie tylko ja mam taki głupi charakter, ze mimo że wiem, że nie zrobiłam nic złego, bo to dla dobra mojego dziecka, to czuje się winna, ale przejdzie mi.

Też tak raz kiedyś mialam, super widok :Love:

Cytat:
sylwuska i 0enedue jemy biszkopt z kremem Tzn. taki przekładany i z kremem na wierzchu, ale krem sama kręcę z jajek ubitych na parze i masła etc. specjalnie dla TŻ nauczyłam sie go robić, bo lubi

Zadzwoniłam do teściowej się poskarżyć, że mi nie pozwalają nic robić I równie jak ja stwierdziła, że ciąża to stan a nie choroba i jeśli dobrze się czuję i nic się nie dzieje to mogę wyczyścić te fugi ukradkiem :
Biedulka chora jest i na zwolnieniu lekarskim na ponad tydzien, bo miala mega gorączke i lezy w łóżku. takze nie wiem czy odwiedzimy teściów w weekend bo nie chciałabym sie zarazic (chociaz wiem ze zaraza czai sie wszędzie).

Aniqa fajny ten piesek mój mnie wpienia, jakąś alergię ma i sobie sierść na grzbiecie wygryza, dostała juz zastrzyki odczulające ale nadal nic wiec znowu do weta trzeba bedzie jechać...

---------- Dopisano o 16:38 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ----------

Gryzelda no właśnie czytałam, że leżąc na plecach nieraz utrudnia się nawet wyjście dziecka i bardziej możliwe jest pęknięcie A ja jak już trafi mi się rodzić sn to chciałabym być maksymalnie przygotowana, nie na darmo cwicze Kegla chyba, nie
zaraz zresztą sprawdze czy ten szpital do którego MAM PLAN jechać rodzić toleruje poród w innej pozycji niz leżąca. Niby szital typowo połozniczy dla matki i dziecka ale nie wiadomo jak jest.
To krem pomiędzy biszkoptem i na wierzchu jest?
Jajka ubite na parze, o kurcze to chyba wyższa szkoła jazdy

Do teściów tez pewnie bym nie jechała, ja czytając Wasze posty i choroby to strasznie boję się, żeby mnie to nie dopadlo i jak ktoś z rodziny ma katar albo jest przeziebiony to unikam kontaktu.

Stary 2015-10-02, 16:52   #2760
ogolnie
Zakorzenienie

Sylwuska no dla mało doświadczonych to wyższa szkoła jazdy, bo to, że ubijesz te jajka na parze to luz, najgorzej jest "troche" je przestudzić, ale tak, zeby sie żadna woda nie wytrąciła.
tak, krem między przekrojonym biszkoptem i na wierzchu jedna cienka warstwa i robie dekoracyjnie rękawem cukierniczym i układam wisienki z galaretki.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości