|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2731 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Zaczynamy bieganie zupełnie od podstaw cz. V
Cytat:
Melduję 3,75 km ---------- Dopisano o 07:39 ---------- Poprzedni post napisano o 07:32 ---------- Dodam że jak jest powyżej tych 10 stpni to olewam drobne zmokniecia. Jednak wiosna jak próbowałam zacząć to pęcherz przeziębień jak mi buty przemokly Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez dziunkowa Czas edycji: 2017-08-21 o 08:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2732 | |
Zadomowienie
|
Sama. Nie lubię być dla kogoś "kotwicą", albo gdy ktoś jest nią dla mnie. Poza tym mimowolnie wstrzymuję oddech, gdy mijam innych biegaczy, by nie słyszeli mojego dyszenia, zatem w towarzystwie innego biegacza, bym się udusiła
![]() ---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ---------- Cytat:
Wprawdzie zadręczają mnie podczas późniejszego biegu wyrzuty sumienia, że nie dbam o dietę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2733 |
Raczkowanie
|
Czytałam ostatnio, że wręcz nie powinno się biegać z kimś, kto różni się od nas wzrostem, płcią i kondycją. Wtedy dla obu osób trening nie jest prawidłowy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2734 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2735 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam to samo, jak kogos mijam to przestaje dyszec = potem dysze dwa razy bardziej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2736 |
Zakorzenienie
|
Oj a ja lubię biegać w towarzystwie. Jeśli robimy oczywiście spokojne wybieganie, lubie sobie gadać
![]() A i nawet trening podbiegów sprintów itd jest fajny we dwójkę bo się zmieniamy , ja wracam on startuje itd. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2737 |
Zakorzenienie
|
Chyba sobie skręciłam kostkę. Potknelam się na schodach i ratując przed upadkiem źle stanęłam. Nie boli jakość bardzo, lekko napychac. Myślę że nie powinnam z nią biegać póki nie dojdzie do siebie...
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2738 |
Zadomowienie
|
5 km (wyrzuty sumienia po chrupkach bekonowych
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2739 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#2740 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2741 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2742 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem, czy ktoś mnie jeszcze tutaj pamięta, ale powolutku wracam do biegania.
Dzisiaj niespełna 3,5 km w ok. 26 minut z przerwami na marsz- nie z powodu zmęczenia, ale raczej ze względu na to, że to mi podpowiadał zdrowy rozsądek. Rower jednak fajniejszy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2744 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja w tym sezonie nastawiam się tylko i wyłącznie na przebiegnięcie co najmniej czterech City Trail'ów. Dyszek nie planuję, bo nie mam formy, nie mam zdrowia (problemy z biodrem), a poza tym dychy uliczne w Lublinie są niebezpieczne i bieganie miedzy autobusami mnie nie kręci. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2745 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#2746 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2747 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2748 |
Konto usunięte
|
to jakiś żart... nie mieli nawet wydzielonego jednego pasa?
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2750 |
Zakorzenienie
|
Mieli. Teoretycznie.
Problemy był na skrzyżowaniach, gdzie samochody przejeżdżały przez pasy, albo kiedy biegacze musieli zbiec z prawego pasa na lewy, żeby skręcić w lewo. Policja się gubiła. Dodatkowo nawet mając wyznaczony pas, był problemy z autobusami, które musiały zjechać w zatoczkę przystankową, żeby wysadzić pasażerów, a przy tym przecinały pas dla biegaczy. Niestety, świadczy to też o niskiej kulturze i niewiedzy kierowców. Widząc lukę między biegaczami wciskali się na siłę, zapominając o tym, że po przebiegnięciu np. 20 km biegacz nie myśli już racjonalnie, znacznie wolniej analizuje zagrożenie, ma dłuższy czas reakcji i nie zatrzyma się w miejscu, bo mu ktoś wyjechał przed nogi. Edit. Myślę, że w komfortowych warunkach biegnie tylko czołówka. Ogony, takie jak ja, muszą lawirować między samochodami i komunikacją miejską. I teraz ciekawostka. Na maraton brakowało wolontariuszy, wobec czego wolontariusze na rowerach mieli obstawiać najpierw przejścia dla pieszych na pierwszym kilometrze, a potem dołączać do biegaczy. I stoję sobie na swoim przejściu jeszcze przed startem biegu, przejeżdża straż miejska samochodem, strażnik wychyla się przez okno i pyta, czy obstawię też skrzyżowanie z podporządkowaną, żeby stamtąd samochód nie wyjechał. Na szczęście 5 minut później przyjechał radiowóz policyjny i oni zabezpieczyli skrzyżowanie. Edytowane przez staska_stasia Czas edycji: 2017-08-22 o 12:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#2751 |
Konto usunięte
|
ja pierdzielę, a jakby komuś coś się stało?
![]() w życiu bym w czymś takim nie wzięła udziału. co za porażka organizacyjna. |
![]() ![]() |
![]() |
#2752 |
Zakorzenienie
|
Tez jestem w szoku
![]() ![]() |
![]() |
#2753 |
Zakorzenienie
|
Szok! Nigdy z czymś takim się nie spotkałam. Już nawet dla tych samochodów lepsze byłoby, gdyby zamknęli drogi i wyznaczyli objazdy niż tak ich wpuszczać na biegaczy. Myślę, że kierowcy bardziej byli poirytowani tym, niż jakby mieli objazd.
Mam nadzieję, że to się jakoś rozejrzeć, a taki bieg straci popularność, albo ktoś ich zobliguje do zmiany tych zasad na następnych zawodach. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu. Narysuj mi coś 23/6 |
![]() ![]() |
![]() |
#2754 |
Zakorzenienie
|
Nie zapowiada się na zmiany, zwłaszcza, że organizator dodał do swojego kalendarza półmaraton... Czyli teraz będą cztery dychy, chyba trzy biegi po 5 km (w zeszłym sezonie jeden zrobili w lesie, więc nie było ruchu samochodowego), maraton i półmaraton. A chętnych biegających przybywa.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2755 |
Konto usunięte
|
czyli jak zwykle po polsku - do pierwszej tragedii. tfu, tfu.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2756 |
Zakorzenienie
|
Dokładnie. Dopóki coś się nie stanie, to się nic nie zmieni.... Ja bym chyba im na fb oficjalnie wysyłała zapytania, czy coś w związku z bezpieczeństwem zrobili...
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu. Narysuj mi coś 23/6 |
![]() ![]() |
![]() |
#2757 |
Raczkowanie
|
Hej
![]() i ja skromnie bym chciala się przyłączyc, biegam od około 2 tygodni, srednio 4 x w tyg po ok 6 km,kurcze bym chciaala jakos dokladnie wymirzyc moja odleglośc ale nie wiem jak sie za to zabrcac.pozdrowienai dla wszystkich. |
![]() ![]() |
![]() |
#2758 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie używasz żadnej aplikacji? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2759 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2760 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:46.