|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2732 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Waga do zrzucenia w dziesiątkach! Część III
U mnie 89 Nadalka też mi powoli leci za tydzień będzie lepiej
A jąwczoraj bbyłam u fryzjera i chyba jestem zła za krótko mnieoobcięła boku mam bardzo krótkie a góra postawiona taki mały irokez ale chyba się nie czuje z tym a muszę czekać miesięc a odrosna. U fryzjera dowiedziałam się o dziewczynie która ma opaskę założona i schudla 70 kg teraz ona ponoć pomaga dziewczyną z załatwianie na NFZ operacji mówi co i jak.Z tego małego miasteczka już 20 osob jest po operacji i wczoraj gadam z tz a ob zw nie chce abym poszła na operację
|
|
#2733 |
|
Rozeznanie
|
Dama masz rację! Prawie kostka smalcu hehe. Gratulacje dla Ciebie extra spadek
---------- Dopisano o 08:33 ---------- Poprzedni post napisano o 08:28 ---------- Ewi uważam że waga 89kg to nie jest powód żeby iść na operację! Z takae wagą można samemu zdrowo schudnąć. Wiem bo 10 lat temu ważyłam 93kg i schudłam do 63kg i gdyby nie druga ciąża to nie musiałabym się teraz odchudZać, no ale mam swoje drugie szczęście i nie żałuję. Kiedyś dobrne do swojej wagi! Nadalka a waga na nowej wadze taka sama? |
|
|
|
#2734 |
|
Rozeznanie
|
ZawszeJestemSobą Przykro mi,że miałaś takie przeżycia i teraz musisz cierpieć. Ale pamiętaj,co Nas nie zabije to Nas wzmocni
Też miałam wzloty i upadki miłosne i jak już myślałam,że całe życie spędzę sama to przez zwykły przypadek poznałam obecnego Tż-ta a miałam wtedy już 30 lat . Z Tobą będzie tak samo KiniaSw Gratuluję spadku Szybko mnie gonisz ![]() sysiajaw ![]() nadalko Nie załamuj się... W kolejny piątek znowu ważenie i będzie 93kg. Zobaczysz ![]() Aiesha brawo ![]() Czarna pięknie ![]() A teraz dzień dobry,miłego dnia dla wszystkich. Gratuluję spadków i życzę żeby były jak największe U nie 106,8 kg ,czyli - 0.8 kg
|
#2735 |
|
Rozeznanie
|
Odrey SUPER spadek oby tak dalej!
|
|
|
|
#2736 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Kwalifikacje na operacje zaczynają się od BMI 35 z chorobami jak cukrzyca, nadciśnienie itp. I od 40 BMI bez chorób, więc Ewi nie masz szans by się dostać. Poza tym widzisz na przykładzie mnie, że waga nie leci wszystkim tak hop siup Pytanie też czy umiałabyś wprowadzić restrykcję do końca życia? Dziewczyna ma założoną opaskę, a po jej zdjęciu w 90% zaczyna się wielkie jojo. A opaska ma żywotność 15 lat, więc jeszcze wiele przed nią.Dzięki dziewczyny, no ale jak widzicie, dobija mnie to, że jestem po operacji, a waga z miesiąca na mniej coraz mniej spada. Jak czytam posty dziewczyn co miały w tym samym czasie operacje i mają na minusie 25-29 kg to po prostu przykro mi się robi... A nowa waga pokazała taką samą wagę. Gratuluję dziewczyny spadków
|
||
|
|
|
#2737 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny gratuluje spadkow
odrey do ciebie to mi jeszcze daleko ![]() Nadalka nie martw się za tydz będzie lepiej ![]() Zawsze nie łam się poznasz jeszcze swojego księcia
|
|
|
|
#2738 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Podejrzewam, ze kiedy dodasz trochę ruchu, wtedy waga ruszy z kopyta. Chociaż mogę się tylko domyślać, jak strasznie frustrujące to musi dla Ciebie być- tyle wyrzeczeń, bólu że masz prawo czekac na lepsze efekty. |
|
|
|
|
#2739 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Od 2 marca idę na siłownię. W poniedziałek muszę sobie kupić buty, ale na karnet będę miała dopiero w marcu. |
|
|
|
|
#2740 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2741 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja jestem leń patentowany, nienawidzę ćwiczyć, ale wiem, że już nastał mój czas. W domu nie umiem/nie lubię ćwiczyć. A na siłkę będę chodzić z koleżanką i już nie mogę się doczekać
|
|
|
|
|
#2742 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja też byłam(zaznaczam BYŁAM) leniem do potęgi. Ale odkąd do Was dołączyłam to się zmieniło. Nie wyobrażam sobie dnia bez ćwiczeń. Ja się wręcz od tego uzależniłam
|
|
#2743 |
|
Zadomowienie
|
Odrey a chodzisz na silownie?
|
|
|
|
#2744 |
|
Rozeznanie
|
|
#2745 |
|
Zadomowienie
|
My tez mam bieznie orbitek steper i ciezary a ty
?
|
|
|
|
#2746 |
|
Rozeznanie
|
I właśnie obliczyłam,że prawie 2 godziny dziennie schodzi ma na "trening" gdzie na początku stycznia 5 minut do był dramat
|
#2747 |
|
Zadomowienie
|
Kurcze super a co cwiczysz?
|
|
|
|
#2748 |
|
Rozeznanie
|
Bieżnia,orbitrek,atlas,ga zela i rowerek x2 i takie babskie ciężarki 1kg 1,5 kg i 2 kg
---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ---------- Rano rowerek 20 min. (na dobry początek dnia) Wieczorem rowerek 1 godzina ,orbitrek 15-20min i atlas 15-20 min i jestem z siebie dumna jak nie wiem co
|
#2749 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny
![]() Mi dzisiaj waga pokazała 108,7 czyli od wczoraj spadło jeszcze 0,3kg Nadalka, rozumiem frustrację, mi bodajże w drugim tygodniu odchudzania waga stanęła i nic, z tydzień to trwało, oczywiście ważyłam się codziennie, a dodatkowo szlag mnie trafiał, bo mąż też na diecie, chudł cały czas. Zastoje się zdarzają, ale przecież nie na samym początku! No i wreszcie z dnia na dzień spadło mi 1,2 kg. Pojęcia nie mam co to było, od tego czasu chudnę tak koło kilograma tygodniowo. Myślę, że organizm po wielu dietach (a chyba każda z nas tu się odchudzała i to często dietami niskokalorycznymi) lubi się bronić przed chudnięciem... Myślę, że za jakiś czas znowu Ci się przyspieszy Spróbuj może zwiększyć trochę ilość białka w diecie, chociaż rozumiem, że to może być trudne przy małej gramaturze posiłków Trzymam kciuki, głowa do góry! ![]() Co do ciasta fasolowego, to dałam wczoraj niesamowity popis swoich cukierniczych umiejętności Powiem wam szczerze, kucharką jestem niezłą, lubię eksperymentować, nawet jak mi nie wyjdzie, to zazwyczaj robię z tego curry i obiad da się odratować... Ale piec to nie potrafię Co nie znaczy oczywiście, że się poddaję! Dzisiaj robię drugie podejście i jak mi wyjdzie, to się wam pochwalę
|
|
|
|
#2750 | |
|
Rozeznanie
|
Próbowałam też Chodakowską ale poległam. Na to jeszcze przyjdzie czas później
![]() ---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ---------- Cytat:
za minusik. Patrzyłam właśnie na necie na to ciasto fasolowe. Wygląda fajnie.
|
|
#2751 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja dziś na wadze 84,2 czyli -1,3 od 9.02 Mam nadzieję zobaczyć jutro 83 z przodu, może być nawet 83,9, ważne, żeby 83 było. Jadło dziś nieładne: I.3 kromki ciemne bez masła z szynką drobiowa II. Trochę krupniku, 3 faworki III. Surówka z ogórka kiszonego i ziemniak w mundurkach IV. Nie wiem, bo mam gości i muszę zaplanować jakieś super dietetyczne menu. Pewnie warzywa z dipem czosnkowym, sałatka ze świeżych warzyw, nie wiem co na ciepło, może paprykę faszerowaną marchewką, pieczarkami, szynką drobiową, cebulą, pomidorami, czosnkiem, odrobiną sera żółtego?- takie coś ala pizzowe nadzienie? Co myślicie?
Moja dzidzia przyjdzie na świat Edytowane przez YennaSnape Czas edycji: 2016-02-12 o 12:25 |
|
|
|
|
#2752 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie 98... jeszcze nadwyżka po wroclawiu.. a i tak juz 2 spadło
|
#2753 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
, przytulam te, którym waga stanęła, jeszcze będzie z górki, zobaczycie U mnie dziś 79 czyli 4 kostki smalcu mniej Mój wczorajszy jadłospis: I.Kawa z mlekiem 1,5 % II.Fritatta z 1 pieczarką, ¼ cebuli i 2 plasterkami szynki, z dwóch jaj, zielona pietruszka, czerwona herbata - YennaSnape dzięki za przepis III.Bulion warzywny, 3 małe kotlety mielone (dietetyczne, z szynki 7% tłuszczu, z cebulą, czosnkiem i otrębami, smażone na teflonie pod przykryciem), IV. Mandarynka, napar z czystka V. dwa tosty pełnoziarniste z szynka sałatą i ogórkiem, winogrona zielona herbata Wczoraj było 78,8 a dziś 79 ale to pewnie te winogrona wieczór. Wiem że mają dużo cukru, ale to mój ulubiony owoc. W każdej postaci. Również płynnej, butelkowanej
05.02. - 80 kg cel I - 72 kg ![]() cel II - 64 kg Edytowane przez megilay Czas edycji: 2016-02-12 o 12:44 |
|
|
|
|
#2754 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
aaa przypomniałam sobie o roladkach z bakłążana- tnę na wąskie plastry wzdłuż , solę, czekam aż lekko zmięknie i puści wodę, tzreb ato potem wypłukać żeby nie było goryczki. Te plasty na patelnię grilllową z obu stron( robi się taki wzorek). Farsz to znowu serek ( najcz ę ściej feta+co tam mam w domu, lubię z suszonymi pomidorami)+zioła, zawijam w plastry bakłażana. Jeszcze pyszniejsze |
|
|
|
|
#2755 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Hm... szynka drobiowa z warzywami, serkiem i zalane galaretką... Hihih Może zrobię roladki z bakłażana Dzięki za pomysły! Brzmi super. Albo np. kapelusze pieczarek zamoczone w ubitym jajku z przyprawami, obtoczone mąką kukurydzianą z papryką ostrą i do piekarnika Też może być spoko ;p Takie nugetsy pieczarkowe. Sałatka z selera tez super, ale nie każdy lubi. Ja uwielbiam.
Moja dzidzia przyjdzie na świat Edytowane przez YennaSnape Czas edycji: 2016-02-12 o 13:23 |
|
|
|
|
#2756 |
|
Rozeznanie
|
Yenna to mamy coś wspólnego nie jem ani ryb ani owoców morza.. Kiedyś spróbowałam sushi ale bez ryby to na sam smak alg miałam odruchy wymiotne heh
Nadiaaa ja się zastanawiam czy ty na pewno chcesz schudnąć bo odkąd jestem na wątku to tylko ciągle imprezujesz i niestety tyjesz... może to jeszcze nie twój czas.... |
|
|
|
#2757 |
|
Raczkowanie
|
A ja właśnie gotuję rybkę
![]() Ja uwielbiam ryby, ale nie mam do nich ręki. Potrafię zrobić tylko sushi, ale to ciut droga impreza :/ Także pewnie i dzisiaj wyjdzie mi mamałyga a nie ryba :P Roladki z bakłażana brzmią pysznie. Też pewnie wykorzystam ten pomysł, a raczej napewno Miłego dzionka
|
|
#2758 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a jeszcze mi się przypomniało moje sztandarowe danie imprezowe na diecie- kurczak a la pizza. Nie wiem czy coś na ciepło planujesz, ale jest mega: cycka kroję jak na kotlety,rozbijam, sól+pieprz i na blachę wyłożoną papierem. Na osobnej patelni pieczarki podsmażam z dużą iloscią cebuli i zabkiem czosnku aż zmiękną i odparują, dodaję d tego co mam- czasem kukurydzę, paprykę, oliwki itd. Do tego ze dwie łychy keczupu ( albo zdrowiej koncentratu), mieszam i nakłądam na kurczaka. Do pieca na ok 35 minu 180 stopni, na koniec przykrywam plastrem sera ( kupuję piórko) albo mozarellą. Mrauuu |
|
|
|
|
#2759 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jak tak dalej będziecie pisały o takich rarytasach to w przyszłym tygodniu założę forum "jak się pozbyć ślinotoku "![]() ---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:56 ---------- A tak serio. Fajny przepis
|
|
#2760 |
|
Przyczajenie
|
Ale się laski rozpisałyście
U mnie dzisiaj na wadze 103,2 czyli 3 kg mniejGratuluje wszystkich spadków na wadzę i małych sukcesów aycee tak moja mama też ma problem z wagą , tak samo jak jej rodzice i rodzeństwo - tak jak mówisz nie daleko pada jabłko od jabłoni ![]() tydzień gorączkował syn, drugi córa a teraz przyszłą kolej na mnie masakra
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:14.

i wczoraj gadam z tz a ob zw nie chce abym poszła na operację
Też miałam wzloty i upadki miłosne i jak już myślałam,że całe życie spędzę sama to przez zwykły przypadek poznałam obecnego Tż-ta a miałam wtedy już 30 lat
Szybko mnie gonisz 

ale to pewnie te winogrona wieczór. Wiem że mają dużo cukru, ale to mój ulubiony owoc. W każdej postaci. Również płynnej, butelkowanej 

Jak tak dalej będziecie pisały o takich rarytasach to w przyszłym tygodniu założę forum "jak się pozbyć ślinotoku "