|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2731 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Janusze, Grażyny, Sebixy i Karyny - odsłona III
U mnie w bloku non stop jest zasikana winda przez jakiegoś psa. Nie mam pojęcia nawet kiedy ten pies wychodzi na spacery bo na prawdę widuję go raz na parę miesięcy. Mam też sąsiadów Polaków, dwóch facetów ok 40 lat. Nie sądzę że pracują bo również ani ja ani siostra nigdy nie widzialysmy jak chodzą do pracy. Za to często ich widuje jak wracają ze sklepu z pełną siatka Perły Lubelskiej. I później te puszki wszędzie są porozrzucane po całej klatce schodowej.
Sent from my SM-G935F using Tapatalk
|
|
|
#2732 | |
|
on tired little feet
|
Cytat:
![]() Ostatnio w norweskim serialu były dwie Norweżki pijace Tyskie
|
|
#2733 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2734 |
|
Wtajemniczenie
|
kurcze jak czytam o tych pralkach zarówkach czy odkurzaczach to mi sie cisnie pytanie "gdzie byli rodzice"? takie kaleki zyciowe w swiat wypuscic....
|
|
|
|
#2735 |
|
Zakorzenienie
|
Ośrodek Monitorowania Zachowań Rasistowskich i Ksenofobicznych ujawnia smutną prawdę z jej brzydką i prymitywną mordą:
https://www.facebook.com/osrodek.mon...12223355619470
|
#2736 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
To jeszcze te "poglądy", których się tutaj broni, czy już można pisać "cham"? |
|
|
|
|
#2737 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To są ich prywatne opinie i należy je szanować
|
|
#2738 |
|
Zakorzenienie
|
Dorzucę tylko drobny kamyczek do wcześniejszej dyskusji o homofobii.
Słucham dziś od rana radia LBC z Londynu i właśnie w newsach podano że zabójca z Orlando był częstym gościem tego klubu i używał aplikacji służącej znajdowaniu gejowskich randek. Podlegał też olbrzymiej presji swojej homofobicznej społeczności i religii. Więc jak widać jedni prześladowani pękają i robią krzywdę sobie, a inni pękają i zabijają. Ja nie mogę pojąć jak kogoś mogą obchodzić prywatne sprawy uczuciowe i lozkowe obcych ludzi. Przez swoją nienawiść i skrajna głupotę każdy homofob ma teraz krew na rękach. |
|
|
|
#2739 |
|
Zakorzenienie
|
Zajrzałam na tamtą stronę. Są obrazki, które nijak nie mówią do czego się odnoszą. Skąd od razu przekonanie, że chodzi o co chodzi? Chyba, ze ja czegoś tam nie ogarniam....
|
|
|
|
#2740 | |
|
dead & alive
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2741 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
choć zgadzam się z Tobą, że to trochę nieczytelne.
|
|
|
|
|
#2742 |
|
Zadomowienie
|
Jeszcze co do mieszkań, to ja już nigdy nie wynajmę od osoby prywatnej, teraz wynajmuję od firmy i właściciela widziałam może 2 razy przez 3 lata, a tak co miesiąc faktura, przelew na konto, naprawy w cenie, wystarczy telefon i wszystko jest zrobione. Cena taka, że nie chce się wyprowadzać.
|
#2743 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2744 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2745 |
|
Konto usunięte
|
Nie rozumiem, dlaczego niektórzy tak bardzo "bronią" homofobow. No nie ogarniam. Niech ktoś mi to wytłumaczy: dlaczego?
|
|
|
|
#2746 |
|
Zadomowienie
|
Ja właścicieli mieszkań pod wynajem nie kojarzę z grupą januszującą
. Zawsze miałam względnie normalnych, rozsądnych i szanujących prywatność najemcy. Może zwyczajnie wybieram mieszkanie u ludzi, którzy wydają mi się bezproblemowi i pilnuję swojego końca umowy. Czary .Przyszłam na wątek wyrzygać obrzydzenie po spotkaniu z Januszem. Był u mnie spec, oglądał łazienkę do remontu, januszował każdą porą skóry i każdym jednym zdaniem a na końcu się wysikał, próbował ze mną podtrzymywać rozmowę w trakcie, po wszystkim nie umył rąk. Właśnie wyszedł. Od dziś deleguję kolegę do kontaktów ze specem, mi wystarczy
|
#2747 |
|
dead & alive
|
Czy jeżeli ktoś nie lubi dzieci to znaczy, że od razu ma krew na rękach?
Czy jeżeli ktoś nie lubi psów to znaczy, że podsuwa im trutkę do jedzenia? Czy jeżeli ktoś jest homofobem to znaczy, że posunie się do zabójstwa geja? |
|
|
|
#2748 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Oni ich tylko 'nie lubili'. |
|
|
|
|
#2749 |
|
Konto usunięte
|
Zakonna, stupid, olenkasz, favianna, liselotta (i pewnie jeszcze kogoś pominęłam) - jak dobrze, że Wy tu jesteście. Przywracacie mi wiarę w ludzkość
|
|
|
|
#2750 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dodalabym tu epitet ale nie chce zgarnąć punktów, a serio należy ci się już. |
|
|
|
|
#2751 |
|
dead & alive
|
Widzę dużą różnicę pomiędzy "nie lubić", a "odmawiać prawa do istnienia" i w ogóle wygłaszania jakiejkolwiek mowy nienawiści w kierunku istot żywych.
|
|
|
|
#2752 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeśli o nielubieniu dzieci mówi, kiedy toczy się dyskusja o konieczności wychowywania pasem na okoliczność przypadku dziecka zakatowanego przez ojca za złe oceny to tak, ma krew na rękach. Jeśli ktoś dokłada swoją cegiełkę o nielubieniu psów w dyskusji o znęcaniu się nad zwierzętami i przypadków przywiązywania zwierząt w lesie, topienia szczeniąt w rzece i podobnych to tak, ma krew na rękach. Nie rozumiesz tego? Serio? Twój głos "nielubienia" normalizuje przemoc. Realną przemoc, która czasem przechodzi w ekstremum. Serio, nie widzisz różnicy między sytuacją: "- Co byś wybrała, kota czy psa? - Kota, bo nie lubię psów." a "- Jakiś sk**wiel zatłukł szczeniaka. - Ee, w sumie to nie lubię psów." Żadnej różnicy jakościowej między tymi dwoma kontekstami "nie lubię psów"? Żadnej?? Ten ostatni przykład pominę milczeniem. Zaczynam się zastanawiać, gdzie jest ukryta kamera...
|
|
#2753 |
|
Zadomowienie
|
Janusze, Grażyny, Sebixy i Karyny - odsłona III
Ale jak można nie lubić orientacji seksualnej? Wytłumacz mi to, tylko nie pisz ze to tak samo jak nie lubić psów, bo to nie to samo.
Co to za różnica czy ktoś jest gejem czy nie, jest taki sam tylko woli facetów. W którym momencie stwierdzasz ze go nie lubisz? Zaglądasz ludziom do łóżka? Robisz wywiad? Pies czy dziecko maja swoje oczywiste zachowania niektóre których mogą byc dla kogoś nie do zniesienia, ale lgbt? Tym zachowaniem denerwującym ma byc seks czy co? Ze zamiast mowić mam dziewczynę mowi ze ma chłopaka? Edytowane przez malgo96 Czas edycji: 2016-06-14 o 12:03 |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2754 |
|
Konto usunięte
|
Ale okej. Napiszę to. Jakiekolwiek "poglądy", będące NIEUZASADNIONĄ niechęcią wobec jakiejś grupy społecznej (i nie tylko, również wobec zwierząt) są szkodliwe, wygłaszanie ich publicznie napędza spiralę nienawiści i daje wszelkiego rodzaju zwyrodnialcom przyzwolenie na krzywdzenie tej grupy. Tak samo jest z brakiem reakcji. Nie ma możliwości, żeby homofob nie miał krwi na rękach. No nie ma. Wszelkie uczucia rosną w siłę, jeśli są wspólne, nieodosobnione, niejednostkowe, powszechne. Poza tym. Dlaczego mówimy tylko o zabójstwach? A samobójstwa? A wspomniany przykład Dominika? Młodzi ludzie czytają to, co ludzie piszą w Internecie. Jaką masz pewność, że twoich wypowiedzi nie przeczyta jakiś młody człowiek o homoseksualnej orientacji? Skąd wiesz, jak silny psychicznie jest i czy czytanie o "wynaturzeniu" go nie złamie? Słowa mają OGROMNĄ moc. To nigdy nie są TYLKO SŁOWA.
Poza tym. Czemu te dzieci? Dzieci to nie jest grupa dyskryminowana. To nie jest grupa, której w społeczeństwie odmawiane są prawa. Jak można nie widzieć różnicy? Edytowane przez 201607111028 Czas edycji: 2016-06-14 o 12:06 |
|
|
|
#2755 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mamy jakiegos faceta czy kobiete, ktora slyszy/czyta, ze tak wieeeeleee osob nie lubi dzieci/psow/pedalow I mysli sobie, ze tak, mam PRZYZWOLENIE na robienie krzywdy, nikt albo malo kto przejmie sie tym, ze zabije jakiegos dziada, a moze nawet beda zadowoleni. Bycie homofobem, mowienie o tym jak bardzo nie znosi sie kogos dajemy PRZYZWOLENIE na przemoc wobiec tych osob.
|
|
#2756 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Przypominam, że taki Adolf Hitler doszedł do władzy w legalnych wyborach - dzięki głosom tych, którzy ''tylko nie lubili". Spirala nienawiści i przemocy zaczyna się na samym dole ---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ---------- Cytat:
Zginęło 50 osób - co tam to ''tylko geje'' Jak ktoś jest homofobem i niby ''nic'' nie robi, ale chociażby głosując i upubliczniając swoje opinie daje broń do ręki tym, którzy eskalują przemoc. Bo oni zabijają w imieniu tych, którzy ''nie lubią'. Edytowane przez 201712071518 Czas edycji: 2016-06-14 o 12:10 |
||
|
|
|
#2757 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Na to pytanie nie można udzielić żadnej racjonalnej odpowiedzi, więc się tej odpowiedzi nie doczekasz |
|
|
|
|
#2758 | |
|
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
|
|
|
|
#2759 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2760 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To, że nie lubię szpinaku nie znaczy, że niszczę wszelkie uprawy. To, że nie lubię kotów nie znaczy, że chcę ich śmierci. Samo nielubienie nie jest szkodliwe. Nikt nie czyni zła tylko dlatego, ze czegoś nie lubi. Musi być ku temu jeszcze jakiś czynnik (np. psychika itp.). |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:24.

choć zgadzam się z Tobą, że to trochę nieczytelne.