|
Notka |
|
W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2731 |
Zadomowienie
|
Dot.: Meridia
weszłam dziś na wagę w aptece i pokazała 73
![]() ![]() Nawet się jakoś potwornie nie ograniczam, po tym pierwszym tygodniu ogólnej niechęci do jedzenia po prostu pilnuję się, żeby porcje były małe, żeby paru rzeczy nie jeść i zdecydowanie zero podjadania. No chyba że jabłko lub maślankę ![]() Czy Wy też miałyście tak, że po dwóch tygodniach meridii nie czułyście już jakoś wyraźnie, żeby ona ograniczała Wam apetyt albo dawała więcej energii? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2732 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2733 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#2734 | |
Wtajemniczenie
|
hahaha dokładnie!
![]() polecam RECEPTURY NATURY ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ja nie mam więcej energii, ani ciężkiej głowy, ani nie czuję znacznego zahamowania apetytu, ale mimo to meridia trochę mi pomaga, cieszę się nawet z tego TROCHĘ bo widzę różnice ![]() Szpurka gratuluje 99! ![]() Teresko, prędzej zabije siostrę niż będę miała do niej cierpliwość! DŻIZUS to jest jakaś masakra... czasami żyć bez siebie nie możemy ale czasami to bym zabiła od razu... ![]()
![]() |
![]() |
#2735 |
Przyczajenie
|
dokładnie tak jak i ja
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2736 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2737 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#2738 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2739 |
Raczkowanie
|
Witajcie wszystkie------ja od lipca br. apetyt po meridii odczuwam falowo---raz mi się chce jeść bardzo a innym razem mniej --jutro zaczynam po raz pierwszy 15-stkę i zobaczę jak sie po niej czuję bo do tej pory brałam meridię 10---pozdrawiam
![]()
![]() |
#2740 |
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny, mam kilka pytań - na 99% już były, ale i tak je zadam, proszę nie wściekajcie się.
- jakie badania zrobić i do jakiego lekarza pójść aby przepisał meridię? Może znacie kogoś w okolicach Warszawy? Mam bardzo poważny problem - w styczniu tego roku miałam wypadek i zerwałam więzadło piszczelowe w 4 miejscach - nie do zoperowania i do zrośnięcia. bardzo długi okres rekonwalescencji i niestabilności kolanowej. Od maja jestem na różnych dietach lecz mam pewne problemy z przezwyciężeniem chęci na łakocie - podobno meridia pomaga. Wiem że są różne skutki uboczne, ale jestem w rozpaczy. Muszę MUSZĘ schudnąć dla zdrowia, boje się a raczej jestem przerażona tym co się dzieje z moją nogą - wróciła niestabilność i bóle w kolanie. Lekarz powiedział że muszę schudnąć aby w przyszłości nie musieć brać bardzo bolesnych zastrzyków - mam też coś z rzepką i może sie to pogłebić, nawet nie chcę myśleć o tym co by było gdybym zaszła w ciążę mam ponad 20 kg nadwagi W moim przypadku wyjście w zimę bez ortezy (usztywniacza od polowy uda do połowy łydki - tak, strasznie to wygodne i w ogóle, i często musze nosić to na ubranie co dodaje tylko sprawie uroku - głupie spojrzenia na ulicach ![]() Jakie są ceny meridi? Jaki okres czasu się ją bierze? Przepraszam ze przyszłam taka nieprzygotowana do Was ale stwierdziłam że nigdzie nie dowiem się tyle ile od osób które biorą ten specyfik
![]() |
#2741 |
Wtajemniczenie
|
Naszata ja nie mam nic przeciwko powtarzającym się pytaniom więc z chęcią odpowiem na to co będę mogła!
![]() Na początku warto zaznaczyć że merdie podaje się wtedy gdy diete i ćwiczenia nie przyniosły efektów w odchudzaniu, u ciebie sytuacja z ruchem jest ograniczona ale to nie jest powód żeby od razu łykać M! bo mimo łyka się te tabletki i łaknienie jest mniejsze to trzeba pilnować tego CO się je i oczywiście uprawiać sport w takiej czy innej formie! nie wiem jak jest w Twoim przypadku ale może w gre wchodzi BASEN? albo rowerek stacjonarny, coś co mocno nie obciąża kolan? Jeśli chodzi o Twoje pytania: 1. Meridie może przepisać w sumie każdy lekarz, mi np przepisał rodzinny,tylko że wskazaniem do brania tego LEKU (bo to lek na otyłość!) jest BMI powyżej 27! jeśli takie masz to już jest to wskazaniem do tego żeby to brać! Dobrze by było żebyś ogólnie była zdrowa... Osobiście nie miałam robionych żadnych badań moja nadwaga ok 25 kilogramów wystarczyła lekarzowi! ale jeśli np masz problemy z nadciśnieniem to możesz się spodziewać że przy meridii będzie jeszcze większe więc chyba nie ma sensu ryzykować! 2. Ceny są różne, zależy chyba od apteki... teraz w interncecie w aptece internetowej to koszt ok 95 zł ! ja zapłaciłąm jak dobrze pamiętam za 60 sztuk 130 zł (ale nie wiem na 100%) 3. Bierze się ją chyba do roku
![]() |
#2742 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Życzę Ci powodzonka i daj znać co i jak, no i zapraszamy do wspólnego wspierania się ![]()
![]() |
![]() |
#2743 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() aaa ai max factor tez lubie ..zarowno 2000 jak i pozostale ![]()
![]() |
![]() |
#2744 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Stricte babski off-topik ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2745 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() zmieniłam podpisik... ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2746 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale u mnie dziś pogoda pod psem, pada i pada ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2747 |
Przyczajenie
|
hej
![]() ![]() ![]() ![]() ps. Biorę od dziś znowu M.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2748 |
Zakorzenienie
|
Tereeska...jak tu same baby to babski off moze byc:P:P ja mialam isc dzisiaj na kosmtykowe zakupy al dopiero co wstala a za 45 min musze wyjsc do pracy wiec lipa:P
M polknieta ![]() a wczoraj chyba po niej jakiegos speeda dostalam bo pobilam swoj rekord w pracy :di zarobilam ok 42 eu ![]()
![]() |
#2749 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Eeeee, no szalejesz laska ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2750 |
Zakorzenienie
|
phiii wtedy to was odesse i po klopocie bedzie hehehe:P:P
dobra..regula 2 godzin po M sniadanie zostala popsuta bo musze cos zjesc aleee spokojnie..bedzie to mus jablkowy :P:P
![]() |
#2751 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2752 |
Zakorzenienie
|
hejka zdecydowalam w koncu ze musze schudnac i potrzebuje pomocy chce brac meridie ale w przeciwskazaniach pisze ze nie moga go brac osoby z nadcisnieniem po pobycie w szpitalu mialam zakladany holter cisnieniowy wyszlo ''holter 24 godzinny RR; 5% pomiarow cisnienia skurczowego i 2 % pomiarow cisnienia rozkurczowego przekracza prog 140/90 podczas dnia i 120/80 podczas nocy'' wiem ze musze isc do lekarza zeby sie zbadac a czy myslicie ze meridia jest dla mnie bezpieczna przy takim cisnieniu??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2753 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2754 |
Wtajemniczenie
|
Witam Tereniu i jak waga, ja dalej stoję, ale byłam u lekarza i powiedział mi,że po odstawieniu M może być zastój do 3 miesięcy, wyniki dobre
![]() ![]() ![]() Jak Twoje jazdy,wszystkie drzewa z gumy hihi ![]()
![]() |
#2755 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() O tak, tak, gumowe drzewa to coś dla mnie ![]() Trzymam kciuki Jolu za spadek Twojej wagi ![]()
![]() |
![]() |
#2756 |
Rozeznanie
|
witam
a ja sie przyznam, ze wczoraj zjadlam wiecej niz powinnam, ale dzisiaj to zaszalalam. tak sie koncza wieczorne spotkania z przyjaciolka, nastepne spotkanie dopiero w sobote ![]() ![]() a co tam u was? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2757 |
Wtajemniczenie
|
ajć u mnie też nie najlepiej ,staram się ale w ogóle nie mam pomysłów na to co mogłabym jeść! Razem z siostrą która mnie NIEMIŁOSIERNIE wkurza i mama planujemy zabrać się za dietę Monigniaca... ciekawe co z tego będzie bo ja to niestety wybredna jestem....
![]() biorę cały czas M ale zastanawiam się czy jej teraz nie przerwać, biorę ostatnio 3 tabletki Yasmin więc znowu będę jadła jak głupia... ale boję się że znowu przesadzę... kurde ale ostatnio jestem niezdecydowana... we wszystkim!!!! ![]() mam nadzieję że u was waga spada? ![]()
![]() |
#2758 |
Zakorzenienie
|
a ja wczoraj po pracy wtranzolilam caaala bagietke a teraz spierniczam zebyscie mnie kamieniami nie obrzucily :P:P
![]() |
#2759 |
Zadomowienie
|
hej dziewuszki
![]() U mnie waga..hmm stoi raczej, to znaczy nawet spadło do 73kg już ale dziś dostałam okres i wogóle czuję się ociężała jak nigdy, na wadze jakoś 74,5, znów. Ostatnio kilka razy M. nie wzięłam ale jakoś nic nie czułam. Ogólnie wczoraj miałam kaszaniasty dzień, wieczorem się rozbeczałam. Niby w lustrze widzę, że schudłam, ale jak patrzę na siebie na zdjęciach, które ktoś mi robi, to dalej widzę tego wieloryba co 2 m-ce temu i nie wiem, czy kiedykolwiek się to zmieni. Już chyba mam spatrzony obraz samej siebie ![]()
![]() |
#2760 |
Zakorzenienie
|
no no tylko zebys Ty mnie nie wpadla w maniakalne odchudzanie jak te anoreksje wszystkie!! dobrze wygladasz ..widac zes schudla i ciesz sie tym.ja tam stoje w miejscu chyba a nawet nie wiem i nie bardzo mnie to interesuje
![]() znaczy no ..chce schudnac ale nie mam jakiejs presji straszliwej ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:18.