|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2731 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lato nadchodzi, słońce świeci, coraz większe rosną nam dzieci. Mamy luty 2016 c
Co ty.. Chociaż zaczela jeść cycka to moze zaśnie. Na pewno ja nic nie boli bo lezala na mamie i gadala se. Ale nie mam pojęcia kiedy sie wyspala. 10 min w samochodzie i 15 w gosciach?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2732 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Lato nadchodzi, słońce świeci, coraz większe rosną nam dzieci. Mamy luty 2016 c
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#2733 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak samo jak slucham gdzies w gosciach ze ja to gazowanego pewnie nie moge... To juz przytakuje i pije wode nie chce mi sie tlumaczyc a i zdrowiej dla mnie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2734 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)
|
|
|
#2735 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak możesz chcieć pić gazowane? Jeszcze dziecko będzie miało mleko gazowane 😀 oszalałaś? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#2736 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No przecież babelki przejda do Zosi brzucha .. Tz ja uspal. Oby sie za 2h nie obudzila. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 23:33 ---------- Poprzedni post napisano o 23:26 ---------- Inaczej sie nie da :-P a jak pytaja czy dopajam to mowie ze nie chce butli i mam z glowy. Na cos sie to przydaje ha ha Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 23:40 ---------- Poprzedni post napisano o 23:33 ---------- Ide spać, jutro znów jezdzenie ale za to tylko w 2 miejsca i z duzymi odstepami... I tonraz z tesciowa 😱 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2737 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2738 |
|
Zadomowienie
|
Moje dziecko obudził o się o 2:15 i zamiast spać dalej po karmieniu w pełni sił piszczy gada i chce się bawić pomieszanie mu się chyba pory dnia. Ratunku!!
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2739 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
U nas ostatnio był chrzestny tz akurat jak miałam niusie kąpać przyszedł ja zobaczyć i wiecie co .....zaczął mi tłumaczyć kiedy mam małą do wody wkładać i pcha łokieć do wanienki...😨wielki znawca Mi ml dziś niusie dala posypać do 7 oczywiście chciała już po 4 się bawić Ale po pół godzinie zaspala😊 za to wieczorem nie mogła zasnąć rz zamiast ja usgpiac to zaczął się bawić i niusia później była zmęczona i płacz Sent from my SM-G357FZ using Wizaz Forum mobile app ---------- Dopisano o 06:23 ---------- Poprzedni post napisano o 06:15 ---------- Dziś już poburka 5:30 ale to dlatego ze budzik dzwonił i mała obudził bo Tata do pracy pojechał. Jakiego miałam stresa... krzatam się po kuchni i słyszę że mała się obudziła i mruczY coś i nagle zaczyna k aszlec tak mocno idę zobaczyć A ona wsadzila sobie pieluche flanerowa do buzi i się zadlawila i do tego rzygnela,szybko na rączki i jest ok tylko musiałam całą przebrać Sent from my SM-G357FZ using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
|
|
#2740 |
|
Rozeznanie
|
Zuza noc miała dobrą, ja niestety gorszą. Wczoraj zmarła moja babcia
1,5 miesiąca temu miała operacje serca i od 3 tygodni z dnia na dzień miała się gorzej bylismy u niej we środę i nikt sie nie spodziewał że widzimy się po raz ostatni |
|
|
|
|
#2741 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lamia współczuję 😞 trzymaj się Kochana 😘 U nas nocka srednia bo Lilke komar upieprzyl w powiekę i zle spala i wędrówki urządzała 😞 mam maść co Mikołaj dostal jak go osa użądliła i smaruje.. Ja po kościele, M poszedl na 9.30. Obiad mamy z wczoraj. Zjemy przed 12 i śmigamy do rodziców |
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#2742 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zocha oczywiscie co 1.5h pobudki .. Nawet mi sie udawalo ja odkladac po jakimś czasie. Ale padam Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2743 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A teraz jak już wiesz do czego Zosia jest zdolna, to oprócz koca na łóżku daj jakiś materac albo poduchy przed łóżko, że jak znowu się przemieści i pokona barykadę to spadnie na miękkie. 😉 Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. ---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ---------- Cytat:
Ja przez 1 miesiąc życia Lilki walczyłam o lakyację i podawałam jeszcze mm a lekarz kazał mi dawać probiotyk 😊 i jeszcze mi powiedział, że 30-40 ml mm to naprawde niewiele i on nas traktuje jako kp i już. 😂 Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. ---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ---------- Cytat:
Bo moja jakoś łeb w łeb Twoją szła. Ostatnio przewróciła się na brzuch... tylko ręka ją blokowała 😁 A co do butli mam jeszcze 2 inne i będę próbować. Jak nie zaakceptuje to kupię jeszcze coś. Musi sobie przypomnieć jak się z butli je... bo co my zrobimy w pazdzierniku jak zacznę podyplomówkę? 😱 tż się śmieje, że będzie mi Lilkę na cyca przywoził na przerwy.... taaaa dla niej przerwa to za mało... musiałaby cały wykład wisiec na cycu 😂 Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. ---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ---------- Cytat:
Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. ---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ---------- Cytat:
Moja ugryzła go w nos. A jak leży na łóżku pomiędzy nami to uwielbia go kopać 😂😂😂 I ta moja mała cyckomanka ostatnio robiła przewroty na bok, które wyglądały tak... na boczek w moją stronę i łapała cyca... pogryzła 3 razy i przewrót na plecy... pogadała z żyrandolem i znowu na bok do cyca i tak w kółko 😂 samoobsługa normalnie Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. ---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ---------- Cytat:
Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
||||||
|
|
|
|
#2744 |
|
Zadomowienie
|
Lamia, przykro mi. Trzymaj sie
![]() Agaczilla, wrrrr w powieke to musi swedziec! Milego popoludnia u rodzicow! My na nogach od 7.30. Troche sie bawilismy razem na macie, ale szybko sie znudzil jak zwykle, godzina ponad noszenia i teraz padl na drzemke, moze z pol h pospi. A w ogole to Artusiowi unormowaly sie odstepy pomiedzy karmieniami, bo kiedys to byla zagadka. Czasem jadl co pol h, czasem co 1.5, a teraz tak mniej wiecej co 2,5 h ![]() Jutro z samego rana lecimy do Polski, wiec pewnie bede mniej sie odzywac, jak to na urlopie Stresuje mnie troche lot, bo ostatnio cyrki byly. Mam nadz, ze chociaz z pol h pospi! I oby chcial jesc z piersi w pozycji klasycznej! Na wszelki wypadek odciagne troche mleka do butelki. Moge odciagnac wieczorem dzien wczesniej, przechowywac przez noc w lodowce i nakarmic go takim mlekiem w samolocie rano?Wysłane z mojego LG-P760 przy użyciu Tapatalka
|
|
#2745 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2746 |
|
Zakorzenienie
|
Lamia współczuję.
Esorku współczuję Hani. Mojemu lobuzowi tak ciężko szły zęby :/ niestety trwało to prawie 2 lata z krótkimi przerwami ![]() Marta każdemu się może zdarzyć. Ja się z Lusia, mamy łóżeczko dostawione do łóżka. Aninis gdzieś czytałam, że przy badaniach odnośnie śmierci lozeczkowej, gdy dziecko śpi z rodzicami nie uwzględniono upadków dzieci odkladanych do łóżeczka z powodu zasniec matki. Podobno to znacznie częstsze. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2747 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2748 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas taka samoobsluga non stop Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2749 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() To zrozumiałe, że chcesz chrzciny odłożyć Cytat:
|
||
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#2750 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. ---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ---------- Cytat:
||
|
|
|
|
#2751 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Uuu to już ? ![]() Zazdro..... babcie ciotki i biedronka Jeszcze dwa tygodnie i ja będę w polandi i Chyba można tak zrobić z mlekiem ![]() Marcia Mam nadzieje ze zocha dzisiaj będzie spokojniejsza a nawet zaśnie na godzinkę w dzień żebyś odsapnela
|
|
|
#2752 |
|
Zadomowienie
|
Paula Biedra to obowiązkowy punkt urlopu
Dzięki za odp, odciagne to mleko i będę miała razie kryzysu
|
|
#2753 |
|
Raczkowanie
|
A my dziś jedziemy do mamy i zostajemy do jutra zalezy kiedy tz po nas prZyjedzie
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2754 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#2755 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja nie lubię jakoś biedry... a muszę się wybrać po dady. Jest jeszcze ta promocja? Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. ---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ---------- Moje dziecko nie dało pospać w nocy, to teraz śpi na mnie 2.5 h a mi zaraz pęcherz rozsadzi 😂😂😂 Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
|
|
|
|
|
#2756 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ---------- Agaciorek udanego urlopu i spokojnego lotu 😘😘 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2757 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zawsze lepiej mieć jak ja karmiłam cycem to tez miałam w razie co w butli mleko jak gdzieś jechaliśmy
|
|
|
#2758 |
|
Wtajemniczenie
|
Siemka
![]() My byliśmy wczoraj u teściów i było fajnie. Cały dzień na sworzu w cieniu i jakoś przeżyliśmy. marcia- gratulacje marchewki !! Niech Zosia szybkuje swoje kubki smakowe na nowe porcje. Upadkiem się bardzo nie przejmuj....masz ten pierwszy raz za sobą. Ja z resztą też. A on tak naprawdę najbardziej boli. Najważniejsze, że z Małą ok. renata- klasyk... U mnie też Mały wszystko pcha do buzi i lubi sobie coś czasami zassać. Czasem nawet jak go przytulam to mój policzek zasysa. I ja raczej ząbków nie obstawiam bo za wcześnie.
|
|
|
#2759 |
|
Wtajemniczenie
|
Lamia, wyrazy współczucia z powodu śmierci babci
.U naszej K. ponad 2 tyg. temu znaleźliśmy kleszcza, wbił się w żyłę/tętnicę na szyi Mnie za to pokąsały meszki jakieś wredne, miałam popuchniętę kostki nóg, ból rwący aż do kolan a potem guzy się porobiły. Nocami płakałam w bólu. U Milka noce chyba sie unormowały, jest 1 pobudka i nawet jak o 6 sie obudzi i gada sobie, to daję jesć i zasypiamy znowu. ale w dzień jest nieciekawie, upałów dziś nie ma, chłodno, deszcze a on słabo śpi, marudzi, dziąsełka ma zaczerwienione, je malutko i to kacikiem ust. smaruję u denti baby i robię masaż pustą butelką ze smoczkiem. Owszem spi choć raz dziennie dłuzej i poza tym ma wiele krótkich drzemek, ale to słabo w porównaniu, jak było kiedyś . Agaciorek- udanego urlopu i wycieczek po biedronce. Ja tam kocham biedrę miłością bezgraniczną |
|
|
|
|
#2760 |
|
Zadomowienie
|
Lamia wyrazy współczucia trzymaj się tam
![]() Agaciorek udanego urlopu. My dziś na lampach byliśmy i oczyw9scie matka wróciła z siatami ciuchów dla malego w smyku były promocje 😀 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:00.

)

23...
1,5 miesiąca temu miała operacje serca i od 3 tygodni z dnia na dzień miała się gorzej 

Ogólnie to 4 dzień bez kupy leci. Pewnie to przez wprowadzenie mm mam nadzieję że w końcu zrobi.
taka wymeczona płaczem
I też wydaje mi się, że to przez ząbki, dolne jedynki już mocno prześwitują na biało spod dziąsełek, tak aż do linii dziąseł jakby zaraz miały wyjść... ale ciekawe kiedy to nastąpi. Hetolitry śliny i wpychanie wszystkiego z nerwami do buzi też jest. Jeszcze na domiar złego wyszła Ali pleśniawka