Nasi mecze wygrywają a lipcówki swe dzieci na świecie witają! Lipcówki 2016, część XI - Strona 92 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-07-04, 12:12   #2731
Panna_Hanna
Zadomowienie

Dot.: Nasi mecze wygrywają a lipcówki swe dzieci na świecie witają! Lipcówki 2016, cz

Hej laski! Tez witam sie w dwupaku
Ciezki weekend mialam. Upal + odwiedziny rodzinki prawie mnie wykonczyly. Na szczescie dzis juz mam spokoj i cisze, obiad ugotowany, posprzatane, pogoda idealna do zycia. Czego chciec wiecej No moze jeszcze tylko szybkiego porodu
Olutka Ty pewnie robilas gbs w luxmedzie. Wyniki sa online czy to jedne z tych co odbiera sie osoboscie w recepcji?

Mamuski czy pamietacie w co polozna ubierala malucha po urodzeniu? U nas w szpitalu jest mile widziane naszykowac od razu komplecik do ubrania bobasa. Chyba body z krotkim rekawem + spiochy bedzie ok na lato? Zwlaszcza ze wsadzaja dziecko z becik.
Panna_Hanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-04, 12:14   #2732
mamaNiny
Zakorzenienie

GG do mamaNiny
Dot.: Nasi mecze wygrywają a lipcówki swe dzieci na świecie witają! Lipcówki 2016, cz

Moje ktg książkowe. Kolejne w środę. Dzisiaj jeszcze wizytę u ginki mam.

Wieczorem powysylam ostatnie paczki.

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

Mikołaj <3
mamaNiny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-04, 12:18   #2733
aglo_mammy
Zadomowienie

Hej
Czytam czytam ale jakoś nie mam siły dziś pisać

Trzymam kciuki za wszystkie wizytujące i szpitalne mamy.

Tż pojechał, więc znów Wiktorowi zakaz wychodzenia na 5 dni zrobiłam. Oby posłuchał... A w piątek chyba się za okna wezmę. Dziś muszę jechać na parcie na sr i do pracy zawieźć l4. Taaak mi się nie chce, już słyszę te teksty typu "a ty jeszcze się turlasz" 😒
aglo_mammy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-04, 12:19   #2734
_Inka__
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez *misia* Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy któraś zamawiała pieluszki bambusowe wzór deszczyk, bo chciałam jeszcze domówić deszczyk lub chmurki i nie mogę się zdecydować.
Ja mam bambus chmurki Ogólnie wzorek ładny, jednak taki hmm dość szary. Myślałam że wzorki będą nieco żywsze. Nie jest zły, pasuje mi do wszystkiego, jednak myślałam że kolory będą bardziej wyraziste. Mogę ci cyknąć fotkę jeśli chcesz

Cytat:
Napisane przez deksterowa Pokaż wiadomość
Właśnie siedziałam w ogrodzie i czuje ze mam mokro. Myślę wody lecą, ale zdaje się że po prostu huśtawka była mokra ;D całą dupe mam mokrą :p
Mam nadzieję że to była huśtawka a nie olalam hlust wód :p
Ale ci musiało ciśnienie podskoczyć Ja z każdym upoceniem tyłka myślę że to już wody
_Inka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-04, 12:22   #2735
*misia*
Zakorzenienie

Inka jeśli możesz to poproszę
Stary 2016-07-04, 12:22   #2736
wuncek
Rozeznanie

Kattoo, a Ty w końcu podbijasz do Pszczyny?
wuncek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-04, 12:24   #2737
_Inka__
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Panna_Hanna Pokaż wiadomość
Mamuski czy pamietacie w co polozna ubierala malucha po urodzeniu? U nas w szpitalu jest mile widziane naszykowac od razu komplecik do ubrania bobasa. Chyba body z krotkim rekawem + spiochy bedzie ok na lato? Zwlaszcza ze wsadzaja dziecko z becik.
Mam identyczny dylemat od wczoraj więc podłączam się pod pytanie. Mam naszykowane ciuszki dla małego na wyjście, ale zastanawiam się co zawinąć w rożek na pierwsze chwile po urodzeniu.

Cytat:
Napisane przez mamaNiny Pokaż wiadomość

Ciekawa jestem co twoja ginka powie. Może dostaniesz skierowanie na wywoływanie?
Stary 2016-07-04, 12:27   #2738
marcylina
Wtajemniczenie

Cytat:
Inka jeśli możesz to poproszę
na Fb w poście zakupowym wrzucalysmt fotki kilku wzorów bambusow.. luknij!

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
marcylina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-04, 12:28   #2739
Flowerbombka
Zadomowienie

Misia ja polecam ośmiorniczki..długo się wahałam bo takie mało dziewczęce się wydawały ale są boskie Jestem mega zadowolona z tego wzoru..

MamaNiny super, że ktg ok..ciekawa jestem co ginka powie

Co do ubranek po porodzie to ja w torebeczkę spakowałam kilka..tzn. body z długim i z krótkim i pajaca mniejszego i większego..położna wybierze

Edytowane przez Flowerbombka
Czas edycji: 2016-07-04 o 12:30
Flowerbombka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-04, 12:29   #2740
Panna_Hanna
Zadomowienie

Jechalam sobie grzecznie konunikacja miejska. Malo ludzi, co najmniej polowa miejsc siedzacych wolna. Czemu akurat kolo mnie usiadl babsztyl ze smierdzacym fast foodem? Bleeee.
Panna_Hanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-04, 12:31   #2741
pszczolinka
Raczkowanie

U mnie w szpitalu jak widziałam jak wozili noworodki, bo zaraz za patologią jest położniczy, to dzieci były zawinięte w rożek albo kocyk. Jak odwiedziłam koleżankę dzień po porodzie to mała była ubrana w body na krótki rękaw i skarpetki, bo w sali ciepło i ewentualnie przykryte pieluszką.
pszczolinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-04, 12:32   #2742
*misia*
Zakorzenienie

Marcylina dzięki zaraz idę poszperać Na tym fb za dużo ciągle się dzieje i nie nadążam
Ja na chwile po porodzie mam naszykowany pajacyk. Mimo wszystko wydaje mi się, że taki dzidziuś tuż po wyciągnięciu z brzuszka jednak potrzebuje więcej ciepła choć przez chwilę
Stary 2016-07-04, 12:35   #2743
kama_pas
Rozeznanie

Elrosa -zdawało mi się że wody plodowe barwią lakmus na niebiesko aż do granatu, a nie zielono.

Cytat:
Dzień dobry raz jeszcze poszłam po napisaniu posta dalej spać i odespać nocna pobudkę. Teraz obudził mnie tel bo pewnie spałabym dalej.
Kamila a miałaś już wcześniej takie epizidy złego samopoczucia wiesz jak sobie pomóc? Bo jeśli nie a nie będzie samo mijać to ja bym pojechała to sprawdzić na ip.
Mimi kciuki by się szybko samo rozkręciło.
Iza trzymam kciuki by w końcu Cię złapało i by Twój humor mógł wyjść na prostą
Sillver na pewno będę grzeczna córeczka i posłucha mamusi moja miała czekać i nie wychodzić z brzucha aż do zakończenia roku szkolnego taka była umowa i posłuchała. Tyle że się już zasiedziała bo mimo że jeszcze 9 dni do TP tyko mogłoby by być to już.

Ja też moją prosiłam do pierwszego. Dziś 4 i nic. Myślę że 6 bylby ok bo to urodziny mojego m, ale co ja tam mogę.

Cytat:
Napisane przez mimi000 Pokaż wiadomość
Chlupnely mi wody. Dziewczyny kciuki prosze!!! Dziś urodzę córę.
Super. Kciuki.

Cytat:
Napisane przez kamila_509 Pokaż wiadomość
Do włosów chyba smierdziala bardziej niż taka do ścian
Fuj :/

A ten kolor to porażka i chyba za 3 dni będę robić jeszcze raz innym sama górę.
Uważaj z tymi farbami. Ja już nie farbuje. Bez sensu męczyć małego. Z odrostami pojadę na porodowke, ale uważam że tak rozsadniej.

Cytat:
Napisane przez aclerya Pokaż wiadomość
Hej, my dzis zaczynamy wywoływanie. Jeszcze nie wiem jak, czym i o której. Czekam na badanie i bedzie podjęta decyzja... Ale cos się nie spiesza wiec pewnie do jutra się zejdzie...
Kciuki
Cytat:
Napisane przez mamaNiny Pokaż wiadomość

Oj uparty Twój synek. Trzymam kciuki za następne ktg.

Proszę o kciuki. Ja wizytuje dziś o 14:20

kama_pas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-04, 12:42   #2744
_Inka__
Zadomowienie

Misia zrobiłam ci zdjęcia na różnym tle żeby było lepiej widać kolory.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_21755.jpg (147,0 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_21777.jpg (150,7 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_21800.jpg (97,1 KB, 15 załadowań)
Stary 2016-07-04, 12:57   #2745
Elrosa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kama_pas Pokaż wiadomość
Elrosa -zdawało mi się że wody plodowe barwią lakmus na niebiesko aż do granatu, a nie zielono.
Prawdę mówiąc, to nie wiem, wiem tylko, że są zasadowe mam papierki tego typu i zielone odcienie są do pH 9, mi wyszło coś na oko 8,5.

Ale w przypadku wód to i w pochwie byłoby wyższe pH, a tam miałam kwaśno. Poszłam dziś zrobić badanie moczu, ale ostatnio jem praktycznie tylko warzywa i owoce, więc jestem na 95% pewna, że to on znowu wyjdzie mi zasadowy, już kiedyś tak miałam i aż lekarz pytał, czy jestem wegetarianką
Stary 2016-07-04, 13:00   #2746
*misia*
Zakorzenienie

Flower Ty mi w głowie nie mieszaj rozważam zakup tylko między tymi dwiema
Kama kciuki będą zaciśnięte.
Stary 2016-07-04, 13:02   #2747
kama_pas
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Elrosa Pokaż wiadomość
Prawdę mówiąc, to nie wiem, wiem tylko, że są zasadowe mam papierki tego typu i zielone odcienie są do pH 9, mi wyszło coś na oko 8,5.

Ale w przypadku wód to i w pochwie byłoby wyższe pH, a tam miałam kwaśno. Poszłam dziś zrobić badanie moczu, ale ostatnio jem praktycznie tylko warzywa i owoce, więc jestem na 95% pewna, że to on znowu wyjdzie mi zasadowy, już kiedyś tak miałam i aż lekarz pytał, czy jestem wegetarianką
Faktycznie ten zielony o krok od niebieskiego. Jak mi z Zu wody się saczyly to ten papierek był granatowy. Może zielony też na wody.

kama_pas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-04, 13:03   #2748
cala_w_kwiatkach
Wtajemniczenie

Też mam tego bambusa w chmurki i myślałam, że będzie ładniejszy - faktycznie jest szary.

---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ----------

Ile kosztują te papierki? W aptece?
Stary 2016-07-04, 13:11   #2749
_Inka__
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Panna_Hanna Pokaż wiadomość
Jechalam sobie grzecznie konunikacja miejska. Malo ludzi, co najmniej polowa miejsc siedzacych wolna. Czemu akurat kolo mnie usiadl babsztyl ze smierdzacym fast foodem? Bleeee.
Ja mam takiego pecha do kobiet zalanych mocnymi perfumami Teraz w ciąży mam wyjątkowo czuły nos na takie "kilery"- co gdzieś wychodzę to uderza mnie po nosie Si Armaniego czy La Vie Est Belle. Nigdy mi to nie przeszkadzało, tylko teraz mnie one drażnią. No ale to niczyja wina że jestem na to wrażliwa

Kama kciuki za wizytę
Stary 2016-07-04, 13:18   #2750
Elrosa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cala_w_kwiatkach Pokaż wiadomość
Ile kosztują te papierki? W aptece?
W aptece to nie wiem, koło mnie nie mieli - kupiłam na Allegro, chyba coś koło 6-7 zł z wysyłką. Papierków jest 80 szt., więc mogę sobie mierzyć do woli
Stary 2016-07-04, 13:38   #2751
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kattoo Pokaż wiadomość
Tu juz jest sporo gotowych a nie wychodza 😂

Dzojsticzek super ze maly tak pieknie przybral i waga spadla. Zazdroszcze ze Stefanek juz po drugiej stronie brzuszka 😍
Tylko moj ma wszystko w doopie
Cytat:
Napisane przez aclerya Pokaż wiadomość
Hej, my dzis zaczynamy wywoływanie. Jeszcze nie wiem jak, czym i o której. Czekam na badanie i bedzie podjęta decyzja... Ale cos się nie spiesza wiec pewnie do jutra się zejdzie...
Powodzenia
Cytat:
Napisane przez Yousthyna Pokaż wiadomość
Hello!

Melduje się w 2paku
Wychodzę do domu, lekarz chciał żebym została, ale przejrzał 3 ostatnie usg, zbadał na fotelu i uznał, że w sumie to mogę czekać w domu
I najlepsze - tydzień temu szyjka była zgładzona i rozwarcie na palec. A dziś - szyjka skrócona w 80% i zamknięta
Chyba za szybko nie urodzę :/
Super, ze wychodzisz
A jak szyjka bedzie rosnac w takim tempie to zapraszamy na listopad

Wysłane z mojego GT-S6310 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ----------

Cytat:
Napisane przez Arida_ Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki
Widze ze pierwsza lipcoweczka pcha sie do wyjsciia , powoodzenia!
Aclerya, mam nadzieje, ze nie wymecza cie za bardzo
Dzojsticzek, postawa przy karmieniu to jedno, ale kregoslup tez wraca do.normalnosci, bo mnie boli w odcinku zebrowym jak sie klade na boku, a w piersiowym jak źle karmie.
Ja jem wszystkoooo, wrecz pozeram. Co karmienie to wizyta w.kuchni po litr wody i pare kanapek. W zyciu nie zgubie sadelka przy takim pochlanianiu wszystkiego. Nawet w ciazy tak nie mialam.
U nas ogółem wsio ok, mlody dostal jakis bialych pryszczy na czole, na razie przemywam woda, zobacze co polozna powie na to.
Wczoraj nie mogl się biedak odpierdziec i tylko 2 kupy poszły dzisiaj trzeba bedzie troche porowerykowac
Mnie zaczyna juz powoli wkuuu... krwawienie, tosz ile mozna z podpaska lazic ;/

Powodzenia wizytujacym!

Tradzik niemowlecy
Moj tez mial, nic sie z tym nie robi
Cytat:
Czytałam, że takie pryszcze są normalne i same zejda. Ale położna Ci powie dokładnie

A sadelkiem się nie martw. Jak jesteś glodna to jedz i juz. Potrzebujesz więcej kalorii niż przedtem.

Ja ledwo psychicznie wytrzymywalam okres 7 dni a co dopiero kilka tygodni krwawienia
Maczugo-zapiekanki przez pol wakacji w ukropie Wiwat lipcowy porodzie he ktos mi zazdrosci listopada?
Cytat:
Napisane przez BlueSky14 Pokaż wiadomość
Taaa bardzo ważna, ściany nawet nie sa pomalowane baaaa nawet farb nie kupilismy.

Fuguja nam łazienkę, mam nadzieję ze kibel juz jutro będzie wieczorem

Jak jest lazienka i kuchnia to mozna rodzic )

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-04, 13:53   #2752
BlueSky14
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez eskav8 Pokaż wiadomość
To jeszcze tydzień, na pewno się wyrobicie
Jak już postawicie łóżeczko to będzie wisienka
Ja 11tego mam wizytę u poloznej, a do gina mam przyjsc po 20tym jakbym wcześniej nie urodziła. Może mi doktorek pomoże?
Ja tez mam 11 i jestem ciekawe czy bede miała jeszcze jakas wizyte
Cytat:
Napisane przez reniferek01 Pokaż wiadomość
Hej, hej!
Lipcowe dzieci jakieś uparte są... a nie wiem czy wiecie że u sierpniówek już pierwsze na świecie jest!
Gratulujemy

Ps. Teraz jest nasza kolej na rodzenie :P
Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
Tylko moj ma wszystko w doopie

Powodzenia

Super, ze wychodzisz
A jak szyjka bedzie rosnac w takim tempie to zapraszamy na listopad

---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ----------

Tradzik niemowlecy
Moj tez mial, nic sie z tym nie robi

Maczugo-zapiekanki przez pol wakacji w ukropie Wiwat lipcowy porodzie he ktos mi zazdrosci listopada?

Jak jest lazienka i kuchnia to mozna rodzic )

Taaaa, ale łazienki chyba jutro nie bedzie bo nie mam kafelek połozonych przy odpływie... Wiec nadal czekamy...
BlueSky14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-04, 14:06   #2753
eskav8
Wtajemniczenie

Cytat:
No proszę
Dziewczyny, słyszalyscie? Do roboty !

---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ----------

Taaaa. Ja mojego T nie mogę namówić bo wieczorem jest zmęczony
Rano nieprzytomny i tak w kółko

Chyba też zacznę cycki se macac, okna myć i skakac na pilce.
Niech ci T cycki pomaca, chociaż tyle swoją drogą, do czego to przyszło żeby facetów na przytulanki namawiać
Ja swojemu mówię że się przyczynił do zrobienia to niech i do wyjścia się przyczyni

Przyszedł mój motylek z Ali tylko 3 tygodnie czekania ale jest mega szelesci, super!! ))
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1467634011529.jpg (48,1 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1467634023388.jpg (33,5 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1467634032047.jpg (39,8 KB, 7 załadowań)
eskav8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-04, 14:17   #2754
reniferek01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mary poziomkowa Pokaż wiadomość
Reniferek, nieźle! Chociaż jak tak myślę, to lepiej niech się poociągają kilka dni, niż mają się tak wcześnie rodzić, jak ta Sierpnióweczka
ależ ja namawiam na wyjście tylko te gotowe, które są już w terminie do wyjścia
Sama mam nadzieję że moja Glizdunia poczeka jeszcze ze dwa tygodnie bo dziś jest 37+3

...
Pamiętaj: kiedy znów zdziczeję,
Odrzyj mnie z wichrów i ugłaskaj!
reniferek01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-04, 14:20   #2755
alloffkowa
Zakorzenienie

Ponarzekam trochę na moją współlokatorkę z sali... Tą samą której tak wczoraj żałowałam. Babeczka jest już nie młoda, bo ma córkę w wieku 17 lat, a myśli jak nastolatka.. Ona zapłaci za cesakre, żeby dziecka nie męczyć porodem SN. Właśnie przynieśli jej nospe do połknięcia, wiecie że ją wywaliła??!!! Bo nospa szkodzi!!!! Babeczka w ogóle nie ogarnia w jak poważnym stanie jest...

Oliwka 21.07.2016
alloffkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-04, 14:24   #2756
MuniaMusia
Zadomowienie

GG do MuniaMusia

Cytat:
Napisane przez alloffkowa Pokaż wiadomość
Ponarzekam trochę na moją współlokatorkę z sali... Tą samą której tak wczoraj żałowałam. Babeczka jest już nie młoda, bo ma córkę w wieku 17 lat, a myśli jak nastolatka.. Ona zapłaci za cesakre, żeby dziecka nie męczyć porodem SN. Właśnie przynieśli jej nospe do połknięcia, wiecie że ją wywaliła??!!! Bo nospa szkodzi!!!! Babeczka w ogóle nie ogarnia w jak poważnym stanie jest...

Tak czulam ze to taki egzemplarz.. kto sie wybiera w takie eskapady w koncowce ciąży... :/

A ja czekam juz 3 godz w poczekalni do gina. Nie wiem czy mi wody odeszly czy tylek spocil od siedzenia

Mój blog szyciowy

Szczęśliwa żonka [od 10.09.2011]
Kierowczyni [od 26.09.2011]
Tymoteusz [12 lipiec 2016]

MuniaMusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-04, 14:25   #2757
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MuniaMusia Pokaż wiadomość
Tak czulam ze to taki egzemplarz.. kto sie wybiera w takie eskapady w koncowce ciąży... :/

A ja czekam juz 3 godz w poczekalni do gina. Nie wiem czy mi wody odeszly czy tylek spocil od siedzenia
no dokładnie... Jak tu trafiła afi miała 3,5 😱

Oliwka 21.07.2016
alloffkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-04, 14:25   #2758
kamila_509
Zakorzenienie

Uffff. Przyjechałam z zakupów i padam na cycki.
Zaraz musze zrobić obiad. Nie chce mi sieeeeeee!!!!

Alloffkowa brak słów. Stare a głupie.

Jak ja już bym chciała mieć za sobą wizytę jutrzejsza chce juz wiedzieć co tam się dzieje w brzuchu!
Stary 2016-07-04, 14:31   #2759
olutka
Zakorzenienie

Jeżdżę po mieście więc doczytam w domu na spokojnie -ale za pamięci:

* Munia -wynik gbs ważny jest 30 dni -w wielu szpitalach przy porodzie po upływie ponad 30 dni od zrobienia, awaryjnie podają antybiotyki... Więc jak się ma ujemny to warto po 30 dniach powtórzyć, żeby u iknąć antybiotyku

* Panna Hanna -jest online
olutka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-04, 14:36   #2760
cala_w_kwiatkach
Wtajemniczenie

To dobrze że powórzyłam GBS, bo moja gin zrobiła mi badanie już w 32tc

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości