Mamusie kwietniowe 2017 - Strona 92 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-09-05, 11:25   #2731
raduska
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie kwietniowe 2017

Cytat:
Napisane przez Lilotka Pokaż wiadomość
Nie ma za co kochana . Zapytaj jeszcze swojego lekarza, ale raczej każdy Ci powie, że cc to wyjęcie dziecka poprzez powłoki brzuszne i rozcięcie macicy. ☺ Bądź dobrej myśli. Będzie wszystko super u Ciebie i wszystkich innych mamuś marcowo kwietniowych.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Bo przeciez tak jest?:p no nie ma co mydlić sobie oczu ,to operacja. Sama miałam i nie nazywam tego inaczej

raduska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-05, 11:26   #2732
PatiPee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez esor Pokaż wiadomość
Przezduzeem super ze jest lepiej.

Do kiedy można spać na brzuchu w ogóle? Ja ciagle na brzuchu śpię no ale ja dopiero 7 tc.

Meniaa normalnie mi niedobrze jak to czytam. Dziwne obyczaje, dziwny naród jak "samo sie wyleczy"? Przecież z tego jakaś epidemia w przedszkolu bedzie. U nas normalnie pamietam w podstawówce jak byłam to nagle okazało sie ze w szkole dajmy na to 10 dzieci ma coś w głowie, nie pamietam czy to wszy były czy co, w każdym razie zaraz przyleciał jakiś lekarz czy ktoś i każde każde dziecko dosłownie miało sprawdzana głowę i które miało te wszy to do domu i nie wracać póki nie pozbędzie sie cholerstwa. Nie mowię by takie osoby linczować, przyszły pchły czy wszy to trudno trzeba to wyleczyć ale na Boga nie zarażać innych, to egoistyczne!

A wszy biorą się z brudu. Fuj. Chyba strasznie syfiasty naród :/Ja się kiedyś w kościele zaraziłam w podstawówce jak byłam, siedziałam obok takiej dziewczynki która pochodziła z biednej brudnej rodziny higiena tam to było pojęcie nieznane ona miała non stop tłuste włosy i tak okropnie cuchniala brudem :/. Szczegółów nie pamiętam
Stary 2016-09-05, 11:28   #2733
raduska
Zakorzenienie

Menia co Za naród masakra. Leć do apteki moze beda mieli cos na "odstraszenie" wesz,bo tu u nas sa takie preparaty. Co do owsików to mam nadzieje ze cora nie załapie. Obserwuj ja czy drapie sie w okolicach odbytu,owsiki najbardziej dają o sobie znac w nocy.

Stary 2016-09-05, 11:28   #2734
Writerka0
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez meniaa94 Pokaż wiadomość

Dziewczyny możecie spac jeszcze na brzuchu czy już nie ?
ja śpie ogólnie na boku i na połowie brzucha ale już powoli sprawia mi to dyskomfort ...
Do niedawna jeszcze spałam, bo to moja ulubiona pozycja do snu, ale od jakichś dwóch tygodni już tylko na boku, bo jakoś tak nieprzyjemnie mi się na brzuchu leżało, czułam taki ucisk. Nie wiem co będzie dalej bo np. nigdy nie udało mi się usnąć leżąc na plecach, zawsze tylko na brzuchu albo na boku. Jak będę mieć duży brzuchol to pewnie i na boku będzie ciężko spać...

Cytat:
Napisane przez PatiPee Pokaż wiadomość
Ja mam dzisiaj wizytę :O o 13:20 wiec proszę o duże kciuki!

Miałam sen.... śnił mi się warkocz jakiegoś kolegi mojego teścia taki siwy, mój TZt przyniósł go do domu na pamiątkę :O i wachal go :O :O
Krzyczałam na niego, żeby to wziął bo może nas czymś zarazić.
Ja pierdziele, obudziłam się cała roztrzesiona :-( kto się zna na snach?
Trzymam kciuki za wizytę, a snami się nie przejmuj. Mi się dzisiaj śniło, że byłam na kolejnej wizycie i lekarz stwierdził, że jednak będę mieć bliźniaki W ogóle jak wcześniej rzadko pamiętałam, żeby coś mi się śniło, to w ciąży śnią mi się różne głupoty. Chyba, że to zasługa dużej ilości czytanych kryminałów...
Writerka0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-05, 11:28   #2735
kinga_91
Rozeznanie

Pati kciuki za wizytę

Menia współczuję niby wszystkie kraje w Europie takie rozwinięte i cywilizowane a takie rzeczy...

ja już staram się nie spać na brzuchu bo go po prostu czuję

u mnie 11 tydz i samopoczucie też już lepsze chociaż z rana jeszcze mnie mdli a jutro muszę na badania jechać na czczo i już się boję...

15.03.2017r.
Liliana
kinga_91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-05, 11:33   #2736
meniaa94
Wtajemniczenie

Esor - wiem dlatego według mnie też powinien być zakaz chodzenia dla osób zarazajacych . A tu jest zakaz chodzenia do szkoły i przedszkoli jak dziecko ma gorączkę biegunka i wymioty ... moja mała już drugi tydzień chodzi chora bo inne dzieciaki ja zarazaja bo jak widzę to płuca wypluwaja tak kaszla. I co dziś trochę lepiej małej przez syropek i zaraz znowu będzie to samo ...

Lilotka- przeprasZam ale już tak się zdenerwowalam ... bo naprawdę sporo dzieciaków widzialam z chustami na głowie w szkole.

---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ----------

Raduska- mam jakiś dla niej syrop z Polski naturalny zapobiegawczy od robaków itp i dziś jej zaczne dawać :/
Wątpię ze coś mają zapobiegawczo w aptece tu apteki są ubogie ale mam w razie co 2 preparaty z Polski do zwalczania ...

---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ----------

Oni nie sa jakimiś brudasami. O czystość większość dba ale znajdzie się jakiś jeden czy drugi co zarazi się i zarazą innych . A rodzice rzadko kiedy chcą wziąć wolne z pracy żeby dziecko się wyleczylo w domu

Stary 2016-09-05, 11:39   #2737
przezduzeem
Wtajemniczenie

Esor, na brzuchu mozna spac poki jest wygodnie.
Mi w spaniu pozniej pomagala poduszka cebuszka, niezastapiona

przezduzeem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-05, 11:49   #2738
raduska
Zakorzenienie

Writerka na boku to jedyna wygodna pozycja z dużym brzuchem ,zobaczysz na wznak zawsze słabo mi sie robiło .
Menia a jak ten syrop sie nazywa ?
Dokładnie poducha dla ciężarnych niezastąpiona

Stary 2016-09-05, 12:11   #2739
Lilotka
Zakorzenienie

Esor my przed staraniami konsultowalismy się z ginem. Powiedział, że pomiędzy poradomi musi być minimum 2 lata (i mnie będzie 2l 7m) powiedział też że ciąża a raczej blizna będzie czesto kontrolowana no i cc będzie wykonane minimum 2 tyg przed tp z om.

Paulina

Edytowane przez Lilotka
Czas edycji: 2016-09-05 o 12:22
Lilotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-05, 12:15   #2740
przezduzeem
Wtajemniczenie

Cytat:
Esor my przed staraniami konsultowalismy się z ginem. Powiedział, że pomiędzy poradami musi być minimum 2 lata (i mnie będzie 2l 7m) powiedział też że ciąża a raczej blizna będzie czesto kontrolowana no i cc będzie wykonane minimum 2 tyg przed tp z om.

A czemu cc na zimno? Ciazy po cc nie mozna duzo przenosic, ale o tym ze min 2tyg przed tp to pierwszy raz slysze, a duzo o tym sie dowiaduje.

Stary 2016-09-05, 12:21   #2741
Lilotka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez PatiPee Pokaż wiadomość
A jeśli mi operowali jajowod?
To nie było cc tylko operacja jajowodu.

---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ----------

Cytat:
Napisane przez raduska Pokaż wiadomość
Bo przeciez tak jest?:p no nie ma co mydlić sobie oczu ,to operacja. Sama miałam i nie nazywam tego inaczej

No jest. Pati pisze o cc w cp. A cc to poród przez wyjęcie dziecka przez rozcięcie brzucha i macicy. Przy cp to operacja, ale inna.

---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ----------

Menia no coś Ty. Obrzydza mnie to, że ludzie dopuszczają do takich sytuacji.

Paulina
Stary 2016-09-05, 12:22   #2742
esor
Mamusia Luty 2016

Aż 2 tyg przed TP? Ja pinkole niedobrze... Tzn wiedziałam, ze to wcześniej od TP, ale chciałam maks 10 dni przed tp bo przecież dla dziecka każdy dzień w brzusku mamy to silniejszy organizm... Zobaczymy co mi powie gin.
Właśnie tez sie zastanawiam czy ja tak dobrze nie zniosłam cesarki przez to, ze była nie na zimno, tylko jednak próbowałam SN przez to 17 h...

03.10.2015 żona

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka
esor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-05, 12:22   #2743
mycha_818
Zadomowienie

Witam się w poniedziałkowe południe. Początek tygodnia a mnie już się nie chce ;-)

Co do porodu to ja rodziłam sn, pod ktg z jednej strony a pod oksytocyną z drugiej. Ruch miałam mega ograniczony, tzn tylko leżałam a bóle krzyżowe jak przy miesiączkach. Gdy okazało się, że rozwarcie nie postępuje, to siadłam z osprzętem na piłkę a później weszłam pod prysznic i wtedy bóle się rozkręciły a rozwarcie poszło natychmiast. Wtedy było ciężko ale nie wspominam tego w ogóle źle. Byłam nacinana a 3 godziny po porodzie śmigałam już normalnie. Nie dopuszczałam nawet do siebie myśli o cesarce. Ale fajnie że dzielicie się tutaj swoimi przeżyciami bo wiadomo ze różnie bywa wiec warto wiedzieć czego można się spodziewać.

Co do wszy to naprawdę jestem w szoku, że takie rzeczy zdarzają się w XXI wieku w cywilizowanym kraju. Ja tez się z takimi rzeczami spotkam codziennie ale pracuje jednak z szeroko pojętą patologią, więc to normalne.
mycha_818 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-05, 12:25   #2744
esor
Mamusia Luty 2016

W ogóle u mnie owulacja była spóźniona o prawie 2 tyg wiec tp wg om jest totalnie do dupy w tym przypadku. Mam nadzieje, ze trafie na dobrych lekarzy bo ja pierkuje jakby mi mieli dzidzie wyjąc w 36 tc (2 tyg przed tp wg om)

---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ----------

Cytat:
Napisane przez mycha_818 Pokaż wiadomość
Witam się w poniedziałkowe południe. Początek tygodnia a mnie już się nie chce ;-)

Co do porodu to ja rodziłam sn, pod ktg z jednej strony a pod oksytocyną z drugiej. Ruch miałam mega ograniczony, tzn tylko leżałam a bóle krzyżowe jak przy miesiączkach. Gdy okazało się, że rozwarcie nie postępuje, to siadłam z osprzętem na piłkę a później weszłam pod prysznic i wtedy bóle się rozkręciły a rozwarcie poszło natychmiast. Wtedy było ciężko ale nie wspominam tego w ogóle źle. Byłam nacinana a 3 godziny po porodzie śmigałam już normalnie. Nie dopuszczałam nawet do siebie myśli o cesarce. Ale fajnie że dzielicie się tutaj swoimi przeżyciami bo wiadomo ze różnie bywa wiec warto wiedzieć czego można się spodziewać.

Co do wszy to naprawdę jestem w szoku, że takie rzeczy zdarzają się w XXI wieku w cywilizowanym kraju. Ja tez się z takimi rzeczami spotkam codziennie ale pracuje jednak z szeroko pojętą patologią, więc to normalne.

Masz racje, dobrze, ze jest to forum i można o innych poczytac. Ja zrobiłam ten błąd ze nastawiłam sie tylko i wyłącznie na SN i nic o cc nawet nie wiedziałam. Byłam pewna ze uda mi sie SN bo młoda zdrowa to czemu nie. Robiłam z tz intensywne masaże krocza, wiesiołek doustnie i dowcipnie, liście malin, no wszystko by ułatwić SN. I co? I dupa blada :P

03.10.2015 żona

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka
Stary 2016-09-05, 12:26   #2745
Lilotka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez przezduzeem Pokaż wiadomość
A czemu cc na zimno? Ciazy po cc nie mozna duzo przenosic, ale o tym ze min 2tyg przed tp to pierwszy raz slysze, a duzo o tym sie dowiaduje.
Ja ostatni poród 2 lata temu przez cc też miałam 2 tyg przed tp z om. Syn ważył wtedy 3060. Lekarz argumentował to, że blizna może pęknąć i czekanie jest ryzykowne dla matki.

Paulina
Stary 2016-09-05, 12:30   #2746
raduska
Zakorzenienie

Cytat:
Aż 2 tyg przed TP? Ja pinkole niedobrze... Tzn wiedziałam, ze to wcześniej od TP, ale chciałam maks 10 dni przed tp bo przecież dla dziecka każdy dzień w brzusku mamy to silniejszy organizm... Zobaczymy co mi powie gin.
Właśnie tez sie zastanawiam czy ja tak dobrze nie zniosłam cesarki przez to, ze była nie na zimno, tylko jednak próbowałam SN przez to 17 h...

Ja tez próbowałam sn i dobrze cc nie zniosłam ;p teoria obalona ;p

Stary 2016-09-05, 12:31   #2747
Lilotka
Zakorzenienie

Cytat:

Pierwszą cc miałam po 17 h akcji porodowej bez rozwarcia. Druga po 17 latach od ostatniej cc i zrobioba dwa tyg wcześniej, obie źle znioslam. Syn zdrowy silny, żadnych problemów nie ma. Jak dotąd nie chorował. Córka zresztą też okaz zdrowia.

Paulina
Stary 2016-09-05, 12:32   #2748
przezduzeem
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja ostatni poród 2 lata temu przez cc też miałam 2 tyg przed tp z om. Syn ważył wtedy 3060. Lekarz argumentował to, że blizna może pęknąć i czekanie jest ryzykowne dla matki.

Dziwne, bo przeciez vbac odbywaja sie w terminie...

Stary 2016-09-05, 12:33   #2749
esor
Mamusia Luty 2016

Czyli nigdy nic nie wiadomo

---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ----------

Cytat:
Dziwne, bo przeciez vbac odbywaja sie w terminie...

Vbac tak, ale jeśli ktoś jak ja z założenia nie może SN, to nie chcą chyba dopuścic by sie SN zaczęło (czyli im bliżej tp tym wyższe ryzyko).

03.10.2015 żona

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka
Stary 2016-09-05, 12:34   #2750
Lilotka
Zakorzenienie

Esor nikt Ci nie wyjmie dziecka jeśli na usg będzie jeszcze za małe. Te 3 kg to minimum.

Paulina
Stary 2016-09-05, 12:35   #2751
esor
Mamusia Luty 2016

Cytat:
Esor nikt Ci nie wyjmie dziecka jeśli na usg będzie jeszcze za małe. Te 3 kg to minimum.

Mam nadzieje. Córka urodziła sie dzień przed TP 3520 kg to pewnie faktycznie jakieś 2 tyg wcześniej miała 3 kg, może 3100

03.10.2015 żona

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka
Stary 2016-09-05, 12:35   #2752
przezduzeem
Wtajemniczenie

Cytat:
Czyli nigdy nic nie wiadomo

---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ----------

Vbac tak, ale jeśli ktoś jak ja z założenia nie może SN, to nie chcą chyba dopuścic by sie SN zaczęło (czyli im bliżej tp tym wyższe ryzyko).

Ale dla dziecka jest zdrowiej jak sie jednak choc troszke zacznie, a cc lekarze sa w stanie zrobic nawet w 5min od podjecia decyzji o niej.

Tymbardziej, kiedy u Ciebie owu byla 2tyg pozniej i dziecko na 2tyg przed tp z om nie bedzie nawet jeszcze dzieckiem donoszonym...

Edytowane przez przezduzeem
Czas edycji: 2016-09-05 o 12:37
Stary 2016-09-05, 12:36   #2753
raduska
Zakorzenienie

Esor zapewne nie chodzi tylko o kg tylko o to ze kazdy dzien w łonie matki jest na wage złota .

Stary 2016-09-05, 12:36   #2754
esor
Mamusia Luty 2016

Obyśmy my i nasze dzieci były zdrowe.

Lilotka ja tez 17 h SN bez rozwarcia. Tylko do 3 cm doszłam. Zastanawiam sie, patrząc z kontekstu matki natury skąd takie problemy? I to często słyszę o takim porodzie, bardzo często.

03.10.2015 żona

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka
Stary 2016-09-05, 12:38   #2755
Lilotka
Zakorzenienie

Cytat:
Mam nadzieje. Córka urodziła sie dzień przed TP 3520 kg to pewnie faktycznie jakieś 2 tyg wcześniej miała 3 kg, może 3100

To moim zdaniem nie jest jakiś sztywny termin dwa tyg. i bez gadania. Mój gin mowil że akcja porodowa w naturalny sposob może się zacząć dwa tyg wcześniej jak i dwa tygodnie po terminie.

Paulina
Stary 2016-09-05, 12:38   #2756
esor
Mamusia Luty 2016

Przezduzeem i Rudaska właśnie taka sama moja postawa - każdy dzień w łonie matki na wagę złota, wiec będę walczyć by jak najdłużej dzidziuś był w moim brzuszku. I nie zgodzę sie jeśli ktoś mi na sztywno każe 2 tyg przed TP. W Krakowie dużo szpitali i najwyżej będę jeździć i szukać. Już mi tak nie zależy na dobrej opiece poporodowej jak przy pierwszym dziecku.

03.10.2015 żona

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka
Stary 2016-09-05, 12:39   #2757
przezduzeem
Wtajemniczenie

Cytat:

Lilotka ja tez 17 h SN bez rozwarcia. Tylko do 3 cm doszłam. Zastanawiam sie, patrząc z kontekstu matki natury skąd takie problemy? I to często słyszę o takim porodzie, bardzo często.

Zapytam jeszcze z ciekawosci, skoro cc bylo z powodu nie postepujacego porodu jesli dobrze rozumiem, to czemu nie moze sie u Ciebie rozpoczac akcja ? Nie za bardzo rozumiem

Stary 2016-09-05, 12:46   #2758
wantxme
Wtajemniczenie

Byłam dziś u gin i było serduszko 💜 tętno 112 6 tc, 6,7 mm.. Wszystko dobrze . Ja wciąż wymiotuje, niestety :-(

razem 06.01.2012

narzeczona 12.04.2013

ślub 07.06.2014

będzie dziecię 26.04.2017

https://www.instagram.com/wantxme/
wantxme jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-05, 12:48   #2759
Lilotka
Zakorzenienie

Cytat:

Nie wiem. Jedno jest pewne ze bóle porodowe są bardzo bolesne. Co do tego, że każdy dzień w łonie matki jest na wagę złota, zgadzam sie, ale do 36 tc. Po tym terminie 37 tc ciążę uważa się za donoszoną i dziecko jest już gotowe do życia poza łonem matki. W ostatnich tc rośnie już tylko masa dziecka.

Paulina
Stary 2016-09-05, 12:48   #2760
esor
Mamusia Luty 2016

Cytat:
Zapytam jeszcze z ciekawosci, skoro cc bylo z powodu nie postepujacego porodu jesli dobrze rozumiem, to czemu nie moze sie u Ciebie rozpoczac akcja ? Nie za bardzo rozumiem

Nie mogę próbować rodzic SN bo miałam CC 6.5 miesiąca temu = za krotki odstęp czasu miedzy porodami.

A nie mogą dopuścić do rozkręcenia sie akcji, bo wtedy musieli by mi robić CC na szybko (dajmy na to ze wyznaczyli mi termin CC na 20 kwietnia, a ja na alarmie przyjeżdżam do nich 18go bo mi poszły wody), a tego szpital chce uniknąć. Chcą wyznaczyć taki termin by na spokojnie wykonać operacje, chyba o to chodzi

---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ----------

Cytat:
Napisane przez wantxme Pokaż wiadomość
Byłam dziś u gin i było serduszko tętno 112 6 tc, 6,7 mm.. Wszystko dobrze . Ja wciąż wymiotuje, niestety :-(

Gratulacje trzymaj sie cieplo, to minie

03.10.2015 żona

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości