|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2731 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Listopadowe mamy 2016: Pierdołowaty wątek vol. VIII uważam za otwarty
Hello.
Ja też dziś kiepsko spałam. Koniec końców wstaliśmy z TŻ o 7. USG ok, wszystko prawidłowe, maluch nie chciał pokazać buźki, bo głowa jest bardzo nisko i wtula się buzią w macicę więc niestety zdjęcia 3d nie mam buuu. Waży 1700 g. No i dużo włosków na głowie już ma, mówiłam, że tak będzie, bo ciągle mam zgagę. ![]() Na dziś mamy misję kupić materacyk. I jak się uda przemeblowanie w naszej sypialni i skręcanie łóżeczka ![]() Cytat:
uważaj na siebie.Fajnie, że udało się załatwić to macierzyńskie. |
|
|
|
|
#2732 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2733 |
|
Rozeznanie
|
Cześć
![]() a jak się wasze maluchy teraz zachowują? Bo ja mam wrażenie że prawie cały dzień śpi. Czuję w ciągu dnia że gdzieś tam się porusza, co jakiś czas któraś część brzucha się uwypukla, a w ciągu dnia mam może ze 2 okresy kiedy maluch jest bardzo aktywny (rano i wieczorem) Czasem w nocy się mocno rusza ale to raczej wtedy gdy mu pozycja nie odpowiada. Tak samo jak się na wznak w ciągu dnia położę to się aktywność pojawia. Ale nadal nie mam bolesnych ruchów - czasem czuję jak gmera na dole i wtedy nieprzyjemnie kłuje (ale to sporadyczne i chwilowe) i czasem na żebra nacisk. Te wybrzuszenia na brzuchu też nie są przyjemne ale to raczej dyskomfort, napięcie niż ból. I tak się zastanawiam czy z małym wszystko ok? czy nie jest za słaby, za mało ruchliwy że ja tak ruchy delikatnie odczuwam? a może przesadzam?
|
|
|
|
#2734 |
|
Zadomowienie
|
Hej
Ja dzisiaj też się wyspałam. I czuję, że dzisiaj będzie lepszy dzień. Wczoraj cały dzień przeleżałam na kanapie, strasznie mi było ciężko w brzuchu i źle się oddychało. Nawet nospa nie pomagała.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez ma_i Czas edycji: 2016-10-01 o 09:27 |
|
|
|
#2735 |
|
Zakorzenienie
|
KoniKa u mnie roznie. Kopniakow o ile takich mocnych nie czuje ale czuje jak sie rusza,przemieszcza sie, dupe badz glowe wystawia. Zazwyczaj jest to jak juz sie poloze. Jak chodze czy stoje to nie czuje. Polozna kazala mi liczyc 10ruchow 30 min po jedzeniu i wedlug jej kazania tak robie i sie zgadza.
|
#2736 | |
|
Zadomowienie
|
Paulinika, uważaj na siebie dziewczyno!
Kaga, super że ciśnienie w normie 😄 Anettt, gratki za wizytę 😃 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2737 |
|
Rozeznanie
|
Paulinka to ty bardziej zwracasz uwagę na aktywność Sofii niż swoją
na siebie uważaj bo jak tobie coś się stanie to i córeczka ucierpi |
|
|
|
#2738 |
|
Zadomowienie
|
kurcze ja śpię jak dziecko
![]() położyłam się o 23, wstałam przed chwilą ... w międzyczasie TZ mnie obudził na przytulanki, wzięłam prysznic i poszłam dalej spać ![]() ale nie umiem już spać bez swojej wielkiej podusi! |
|
|
|
#2739 |
|
Zakorzenienie
|
Anett- gratki! Ktory tydz u Ciebie?
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2740 |
|
Zadomowienie
|
Hm znowu coś wizaż mi świruje
![]() Pstryczek, 31 tydzień skończony dokładnie wczoraj było 31+3. Maluch w 50 centylu.
|
|
|
|
#2741 |
|
Zakorzenienie
|
KoniKa bo u mnie ona sie tak rozpycha ze dzisiaj z rana chyba mi demostracje cielesna robila. Alba myslalam ze sie zesika ze smiechu. A wczoraj jak wzielam prysznic to mialam pilke z jednej strony. Nie wiem co ona tam wypychala
Ostatnio jak leze to klade chrupka albo ciastko na brzuchu i mozna sie posmiac jak podskakuje. Oczywiscie cytowanie nie chodzi Dzisiaj mamy isc do kolegi z klasy, mam nadzieje ze przezyje Zimno jak cholera, mloda smary po kolana ja tez...
|
#2742 |
|
Raczkowanie
|
Moja Magda jest w brzuchu bardzo aktywna, mam teraz 33t5d, przeczytałam, że u naszych dzieciaczków kształtuje się już temperament i po tym jak się zachowuje można przypuszczać jakim dzieckiem będzie po urodzeniu... czyli będę miała dwie córki z ADHD
będzie ciekawie
|
|
|
|
#2743 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobry! Moi już pojechali na wieś, córka oczywiście przeszczęśliwa bo z tatuniem w końcu, mąż zresztą też 😉 trochę mi smutno że znowu sama siedzę ale mam na dziś co robić a w tygodniu nie mam siły zwykle. Muszę skończyć prasowanie mikro ubranek i zrobić w końcu porządek w szafach, i w końcu rzeczy do szpitala wsadzić w jedno miejsce bo już nie wiem co mam a czego nie. No i nadrobić powtórki cap marl I Azja express hihi A poza tym leżeć😜
Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka
|
#2744 | ||
|
Zakorzenienie
|
Tak :/ Zwłaszcza jak za dużo przez dzień robię
do tego biodra i plecy ![]() Cytat:
Cytat:
myślałam, że mi zaraz skóra strzeli tak się wypychał No to usiadłam z kawą i spisałam 3 str A4 rzeczy, które są jeszcze do zrobienia w mieszkaniu oraz kupienia. Może to mojego męża troszkę pogoni albo dobija
|
||
|
|
|
#2745 |
|
Wtajemniczenie
|
"Warto karmić piersią. I co dalej?" Podobno rewelacyjna książka na temat problemów z karmieniem piersią, dobrego karmienia, przystawiania itd
Może któraś ma te książkę? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2746 |
|
Wtajemniczenie
|
Jeśli chodzi o ból miednicy to u mnie za każdym razem po zrobieniu kilku kroków zaczyna mnie strasznie boleć cały dół, oczywiście wygrywają plery 😕 a od paru dni mam takie zakłucia w podbrzuszu jakby od pępka do środka w pochwie. Trochę mnie niepokoi to, a pojawia się najbardziej po chodzeniu po schodach😕
Moja dzidzia też inaczej się teraz rusza, tzn. są ruchy ale mniej gwałtowne i mocne, czuć raczej jak się tam w środku kręci i pływa po całym brzuchu albo się wyciąga. MajWija nie znam tej książki Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka
|
#2747 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|||
|
|
|
#2748 |
|
Zadomowienie
|
Fiii, Karolina, dołączam do klubu. Skurcze, ból brzucha, biegunka... Mam nadzieję że to wczorajszy "Chińczyk" a nie początki porodu. Ja jeszcze nie jestem gotowa
![]() Sent from my iPhone |
|
|
|
#2749 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2750 |
|
Zadomowienie
|
Ale ledwo żyję, chodzę jak zombie, niedobrze mi. Więc nie pocieszasz
![]() Sent from my iPhone |
|
|
|
#2751 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Też mamy w planie na dziś/jutro skręcanie łóżeczka, niech się wietrzy |
|
|
|
|
#2752 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2753 |
|
Wtajemniczenie
|
Jeśli chodzi o ruchy, to u mnie jest dość intensywnie, ale to podobno ze względu na dużą ilość płynu. Dzidzia ma.duzo.miejsca na pluskanie
Ale też ostatnio zauważyłam, że wypycha coś mocno i brzuch mi się taki niesymetryczny robi No ale.to nie boli, tylko powoduje dyskomfort, jak już ktoraś pisała.
|
|
|
|
#2754 |
|
Zakorzenienie
|
witam się ![]() wrzuciłam piłke do klubu ale dużo ładnych brzuszków idę kawkę zrobić i trochę was ponadrabiam
|
#2755 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
aż mnie wszystkie flaki bolą. Teraz już się przyzwyczaiłam, natomiast wcześniej przy tych słabszych dniach bywało że odchodzilam od zmysłówCytat:
A tak poza tym pierwszy raz w życiu od samego rana mam sakramencki ból miednicy. Paracetamol nic nie pomaga, ledwo chodzę
|
|||
|
|
|
#2756 |
|
Wtajemniczenie
|
1475318638641.jpg o takich wygibasach piszecie ?:d
|
|
|
#2757 | |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
, Nie było mnie wczoraj cały dzień. Spać nie mogłam i nadrabiałam was o 5 fii fajne te zakupowe kocyki? Gdzie zamawiałaś? Ten co zamienia sie w rozek ma rzep czy jakis paseczek? I ta podusi fajna taka plaska. Sama teraz mysle nad taką ![]() Przyszla mi paczka z gemini, ależ oni to popakowli. Co sie umęczyłam z tymi bąbelkami Teraz trzeba domówić reszte. Dziewczyny myślicie, zeby nowe szafki z ikei czymś umyć przetrezc zanim zaczne układać tam wyprane ciuszki? Jakimś detergentem czy samą wodą? ![]() ---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ---------- No i gratuluje udanych wizyt ;-) |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2758 |
|
Rozeznanie
|
Kocyki są super zamawialam lokalnie dziewczyna ogłasza się na fb zdecydowałam się bo mogłam podjechać do niej podotykac materiał jakość jest super , wybrać kolory lepiej niż w sklepie rożek ma rzep później mogę go wypruc. Jestem bardzo zadowolona.
|
|
|
#2759 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny to normalne ze prawie calą cize dziecko jest ciagle w jednym ulozeniu?
|
|
|
|
|
#2760 | |
|
Wtajemniczenie
|
A ja wpadłam na głupi pomysł, żeby poczytać fora o wielowodziu i jedna mama napisala, ze miała wielowodzie i jej dzidzia się w 38 tyg przekręciła i udusiła pępowinâ
i po co mi to było ---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ---------- Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:46.

więc niestety zdjęcia 3d nie mam buuu. Waży 1700 g.
No i dużo włosków na głowie już ma, mówiłam, że tak będzie, bo ciągle mam zgagę. 

uważaj na siebie.
na siebie uważaj bo jak tobie coś się stanie to i córeczka ucierpi 

Dzisiaj mamy isc do kolegi z klasy, mam nadzieje ze przezyje 
do tego biodra i plecy
myślałam, że mi zaraz skóra strzeli tak się wypychał
ze juz wyzdrowialas