|
Notka |
|
Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2761 |
Zakorzenienie
|
Dot.: urzadzanie mojego domu
Jak ja sie ciesze ze ktoś w końcu zajął się tą częścia forum
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2762 |
Raczkowanie
|
Urządzam pokój!!! - od podstaw!
Niedługo wprowadzam się do nowego mieszkania. Do urządzenia mam pokoik o powierzchni ok 10 m kwadratowych. W pokoju nie ma nic.
Pokój będzie nieduży, muszę w nim pomieścić: łóżko, stolik z komputerem (kiedyś widziałam gdzieś fajny pomysł zabudowania komputera za takim parawanem w rogu pokoju), marzy mi się jakiś niewielki stolik-ława, no i musze mieć miejsce na telewizor, wierzę, płyty itd. Chciałabym też zrobić sobie taki kącik na kosmetyki z lustrem. Myślicie, że pomieszczę to wszystko?? Szczegółowego pomysłu na pokój nie mam. Myslałam o czerwonej ścianie ale teraz się zastanawiam czy nie pomniejszy ona pokoju. Może jedną ścianę lepiej zaakcentować jakims innym kolorem? Na jednej ścianie chciałabym też zamontować oczka halogenowe albo jakieś inne fajne oświetlenie. Najważniejsze dla mnie jest, żeby pokoik był przytulny i funkcjonalny. Bardzo Was proszę o pomysły jak to wszystko wkomponować i urządzić. Pozdrawiam
#2763 |
Rozeznanie
|
Dot.: Urządzam pokój!!! - od podstaw!
Łatwiej będzie jak rozrysujesz plan pokoju i podasz wymiary mebli, które już masz, albo wklej zdjęcia planowanych mebli. Jedna czerwona ściana połączona z resztą ścian w kolorze ecru będzie ładnie wyglądać, ale to kwestia mebli i podłogi. Daj plan może Ci pomogę.
#2764 |
Chi~
|
Dot.: Urządzam pokój!!! - od podstaw!
musisz się zastanowić czy chcesz tą czerwoną ścianę. jeśli będzie ona połącona z jasnymi dodatkami, to wcale nie musi zmniejszyć pokoju
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() jeśli coś jeżce chciałabyś aby Ci pomóc to pisz ![]() edit: zapomniałam o linku : http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=143017
Bez pracy i największy talent nie da ci nawet kolacji. Zobacz, co słychać na moim blogu ![]() Edytowane przez tysia_15 Czas edycji: 2007-10-11 o 19:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#2765 |
Raczkowanie
|
Dot.: Urządzam swój pokój - opinie, porady, inspiracje
Załączam schemat pokoju (przepraszam ale skaner mi się zepsuł i nie mogę zeskanować z planu mieszkania). Na szaro zaznaczyłam okno na fioletowo drzwi, pokój ma 10 metrów kwadratowych. Jest prostokątny i niebardzo mam pomysł jak wszystko rozplanować, większośc mebli będzie nowych, na pewno jednak będzie kanapa długa na 2 metry.
Co do tych oczek halogenowych- jaka to musi byc płyta, żeby je zamontować??
#2766 |
Przyczajenie
|
![]()
CZesc mam 17 lat i chciala bym jakos fajnie urzadzic pokoj.
w kolorze różowym, chciala bym zeby byl taki dziewczecy taki dziewczecy. moj pokoj ma wymiary ok 250 X 430 http://img337.imageshack.us/img337/6099/mojpokojld9.jpg i w tym pokoju musi sie znajdowac to łóżko wymiaryu na obrazku. (łóżko jest czerwone) chciala bym zeby znajdowalo sie tam biurko, jakies meble ![]() jesli mozecie to dawajacie zdjecia jakis mebli i swoje pomysli na zdjeciach , obrazkach. z gory dzieki aaa jesli mozecie to z mniej wiecej wycena |
![]() ![]() |
![]() |
#2767 |
Konto usunięte
|
Dot.: urzadzicie mi pokoj ??
Tego typu pytania i prośby kierujemy tutaj: http://www.wizaz.pl/forum/showthread...102017&page=92
![]() A szafka z lustrem i kosmetykami to taoletka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2768 | |
Chi~
|
Cytat:
![]() a co do rozmieszczenia, to postaraj sie żeby nie było jak w wagonie. postaw np sofę w poprzek pokoju ![]()
![]() |
#2769 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny: własnie odnawiamy stare mieszkanie i nie chcemy za bardzo na razie zmieniać drzwi. Mam na myśli drzwi wenętrzne, miedzy pomieszczeniami. To są zwykłe stare, białe brzwi ze sklejki, pomalowane farbą akrylowa. Ale mają koszmarnie brzydkie szyby, w dodatku kazda inna. Szukam pomysłów na te dzwi. Jakies sugestie?
Nasz ostatni pomysł to podzielenie tej szyby na 3 czesci poprzecznymi bialymi, dość szerokimi listwami i wkomponowanie w te 3 czesci jakiegoś czarno-bialego obrazka (zdjęcia) tak, zeby caly obraz był podzielony na 3 czesci w 3 czesciach szyby, ale by to był jeden obraz. Tylko jeszcze nie wiemy jak się do tego zabrac. Innych pomysłów na razie brak. Help... |
![]() ![]() |
![]() |
#2770 |
Konto usunięte
|
Dot.: METAMORFOZY POKOI - opinie, porady, inspiracje
Izulla wszytko zależy od tego w jakim stylu chcecie urządzić mieszkanie...
![]() Np w programie "Areszt Domowy" (leci na Zone Club) montowali w dzwiach marszczony materiał... Można zrobić tak jak mówisz, z tym, że trzeba to zrobić z obydwu stron. Można dać same listwy, można pomalować taflę farbami do szkła... Myślę, że jak zdradzisz w jakim stylu planujecie mieć mieszkanie będzie łatwiej coś doradzić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2771 |
Raczkowanie
|
Ech, trudno mi określić styl... np. teraz myślimy jak ozdobić drzwi do sypialni, których w zasadzie nie zamykamy, wiec mogą być ozdobione tylko z jednej strony. Sypialnia jest pomalowana na ciepły kremowy kolor, mamy sosnowe lózko i sosnową komodę, zielono-oliwkową kapę i oliwkowe zasłony. Sporo rzeczy kupilismy w Ikei, wiec to taki troche ikeowy styl, chociaz Ikea sama w sobie ma mnóstwo stylów... Ogolnie lubie styl ciepły, absolutnie nie-minimalistyczny, bo uwielbiam bibeloty, rupiecie i książki.
Na początku myslalam, zeby kupić zazdroski i zawiesić szydelkową firankę na tych zazdroskach (tylko na szerokosci i długości szyby), potem wpleść w to suche roże np. Ale coś podobnego mam już w drzwiach do spiżarni i nie chce się powtarzać. |
![]() ![]() |
![]() |
#2772 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2773 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2774 |
Raczkowanie
|
![]()
Pomysł z witrażami mi się podoba. Czy widziałyście gdzieś naklejane witraże, ale takie ładne, a nie jak to baru? (W Katowicach jest taka knajpka, gdzie okna są oklejone witrazami, ale takimi tandetnymi, co się w dodatku odklejają, więc skojarzenia mam jednoznaczne). Czy trzeba kupowac witraze z taką taśmą stalową czy te cale naklejane, gdzie czarne taśmy odzielające elementy witrażu też są z naklejki nie będą wyglądać "badziewnie"?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2775 |
BAN stały
|
Witraże, jesli masz trochę zdolnosci plastycznych możesz też zrobić sama - namalować specjalnymi farbkami do szkła. Są takie, ktorymi malujesz juz 'na stale' - zdecydowanie ladniej wygladaja i takie, którymi malujesz jakis motyw np. na grubej folii, czekasz az wyschnie, odklejasz i przyklejasz na szybę [bez kleju,samo sie przykleja] ale one wygladaja gorzej. Plusem jest za to to,że jak Ci się znudzi konkretny wzor to bedziesz mogla go latwo zmienic na inny.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2776 |
Raczkowanie
|
Wymarzony pokoik ;-)
Witajcie
![]() Zwracam się do was o pomoc. Właśnie wprowadzam się do mieszkania, a mój pokoik jest totalnie pusty. Ma białe ściany i jasne panele. Wspomne też, że całkiem spore okno ![]() Zastanawiam się jak go pomalować, i ogólnie jak go urządzić. Może pomoże wam jak powiem, że moje ulubione kolory to: fioletowy, pomarańczowy, biały, czarny i czerwony. Kocham muzyke (gram na gitarze, słucham rocka i muzyki alternatywnej, śpiewam chętnie tez hihi ;3), fotografie i mange. Jedyny mebel jaki mam w posiadaniu to biały kredensik. Mam pare koncepcji, ale chcialabym także usłyszeć wasze i to wszystko jakoś połączyć. Ważne jest też, że jestem uczennicą liceum w Niemczech (Schwedt) także tam moje mieszkanko sie znajduje (wynajmuje z 2 koleżankami i kolegom). No... to czekam na pomysły ![]() ![]() http://img75.imageshack.us/img75/685/pokoikmn4.jpg Tak to mniej wiecej wygląda ![]() Pozdrawiam ;* EDIT Nie wiem czemu, ale dodał mi sie dwa razy ten sam wątek. Przepraszam za kłopt ;( |
![]() ![]() |
![]() |
#2777 |
Zadomowienie
|
Dot.: Pomożecie urządzić mi pokój? :>
Wczoraj byłam w BricoMarche i na dziale tapety/okleiny są świetne witraże na ściane.Są to takie płaskie jakby gąbeczki z wzorami.Są super!
#2778 |
Raczkowanie
|
Pomozcie mi urzadzic moj pokoj, jest swiezo po remoncie i w zasadzie jeszcze w nim nic takiego nie ma.. Sciany sa jasno pomaranczowe, po lewej stronie wbudowany komandor - kolor widac na zdjeciu. Mam kanape w kolorze ciemno brazowym z bezowymi poduszkami. Zastanawiam sie nad wyborem poscieli,ale nie wiem jaka by pasowala. Mysle tez nad zamiana stolika pod tv na jakis inny (ten co widac na zdj jest tylko chwilowo ) a takze nie wiem czy wybrac rolety,czy w firanki a takze jakie??? Pomozcie mi jakos udekorowac ten pokoj i zrobic by byl naprawde fajny i przytulny..
|
![]() ![]() |
![]() |
#2779 |
Chi~
|
możesz umieścić rzut z góry pokoju? namalowany np. w paincie, najlepiej mniejwiecej zachowane wymiary
![]()
#2780 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mój Wymarzony Kącik ... Etapy
podloga super pewno parkiet co ? ja bym wycyklinowala i zorbila ja wisniowa lub cos w tym stylu i zalakierowala efekt bedzie porazajacy
![]()
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
![]() ![]() |
![]() |
#2781 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mój Wymarzony Kącik ... Etapy
Ivonea- jelsi chodzi o rolety to sicgnij osbie jedna powies dwie jedna kolo siebie i zawsze miej jedna wyzej od drugiej, na sciany rzuc jakis kolorek , meble mozes zosbie przeorbic pomalowac czy cos wtym stylu w ikei sa fajne polki takie do sicany ze nie widac gdzie sa mocowania jakies pierodlki dasz i od razu pokoj sie zmeini, drzwi takjze mozes zokleic tapeta samoprzylepna bądź je pomalowac
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
![]() ![]() |
![]() |
#2782 |
Przyczajenie
|
cześć,
Jestem Kamil, mam 16lat ;> niedlugo bd sie przeprowadzac i moze macie jakies ciekawe pomysly jak sb fajnie zrobic pokoj ![]() ![]() To okno duze to wyjscie na balkon, a to drugie to w dachu na pochylej scianie. W samym rogu przy scietej scainie jest ok pol m wysokosci, tak wiec myslalem zeby dac tam telewizor (posiadam plazme30') i dobry sprzet muzyczny z czego (w tym jakby "pomieszczeniu w pokoju" gdzie jest okno w pochylej scianie) myslalme zeby cos na wzor kinowej sali zrobic... fajny efekt by byl dzwieku chyba ![]() co do mebli pulek itp to raczej sie ograniczyc chce do minimum zeby pozostalo mi jak najwiecej przestrzeni, wiec jakies pulki na scianach ew. i p[rrzydalo by sie lozko :P chcialbym duze zeby sie pozadnie wysypiac ![]() ![]() Pokoj mam na zachod wiec mam full slonca, wiec prosze takze o rade co do scian... ![]() i co do takich gadzetow i drobiazgow, tylko nie za duzo, lepiej mniej a efektownych, co by robily wrazenie po wejsciu do pokoju ![]() Jak ktos bedzie miec chwile czasu będę wdzieny za odpowiedz i wszystkie rady i pomysly ![]() ![]() P.S. zapomnialbym o fotach o to 2linki(niestety duzo na nich nie widac, ale ogolny zarys pokoju jest ![]() http://img156.imageshack.us/img156/9066/abcd0003li8.jpg http://img207.imageshack.us/img207/1479/abcd0004wd2.jpg ......................... .. edit; widzialem u gory ze prosil ktos kogos o np. namalowanie pokoju z gory w paincie i oto wykonalem cos podobnego: http://img511.imageshack.us/img511/7...oj11111nb0.jpg dzia. ![]() Edytowane przez KomarSonXDD Czas edycji: 2007-12-02 o 00:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#2783 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Urządźcie mój pokój!
Cytat:
![]() ![]() ![]() Niestety, jak łatwo zauważyć, nie mam ostatnio zbyt wiele czasu na wizażowanie, ani na moją ulubioną działkę - pomocy na Dom i Ogród ![]() ![]() Pozdrawiam wszystkie stare i nowe twarze na tym wątku ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2784 |
Rozeznanie
|
Oj, słabe. Masz tu jednak od cioci selfish parę inspiarcji na fotkach. To typowo męskie sypialnie, więc nie narzekaj
![]() Acha, pokój bardzo fajny, spory, więc przestrzeni Ci nie zbraknie, ale co do pokoju "hi-fi-stereło", to nie rób sobie zbyt dużych nadziei na super przestrzenność dźwięku - skosy!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#2785 |
Chi~
|
własciwie, to pokój ma fajowy kształt
![]() Co do kolorów- jeśli u Cioebie jest dużo światła możesz pozwolić sobie nawet na ciemniejsze kolory, jeśli jednak chcesz jasne, to musza być stonowane, żeby nie przytłaczały. mnie by się podobał niebieski, do tego zielone paski, tam, gdzie ściana ma skos (załącznik)nie wiem czy wystarczajaco dobrze to opisałam ![]() ![]()
#2786 |
Przyczajenie
|
nom zdjecia slabe bo robione dosc dawno temu :P wtedy wlasnie jeszcze nie ma podlog np. (teraz sa jasne parkiety
![]() Co do kolorkow to ciemniejsze tez moga byc, tylko jak przyjdzie zima i pol roku ciemno na dworze to nie chce miec ponuro, ale mysle ze jedna scaina mogla by byc tak zrobiona, fajny efekt ![]() Takie plyty i swieczniki raczej odpadaja, nie moj styl ![]() ![]() Łózka jako takie fajne selfish i dizeki bardzo ![]() Co do efektow dzwiekowych to mysle ze daloby sie jakos ustawic sprzet muzyczny ale to juz mniejsza o to ![]() Aha jescze interesuja sie w sumie all sportami i obecnie mam zawieszony kosz w pokoju ale na to spokojnie mysle znajde miejsce, zwlaszcza ze moj nowy pokoj bd 3kroć większy ![]() Czy te paski na ukośnej scianie beda fajnie wygladac ;> ? chodzi mi zeby po wejsciu do mojego pokoju, kolega nie powiedzial: ale fajny pokoj ma, twoja siostra :P ... a co sadzicie o jakims napisie na scianie ;D ? i gdize najlepiej umiejscowic lozko na wejsciu po lewo na prostje scianie czy w tej "wnęce" ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() P.S. sorry za moja pomieszana odpowiedz ![]() Pozdarwiam i dzieki za poswiecenie czasu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2787 |
Rozeznanie
|
![]() W piłkę w pokoju? ![]() Dobra, dobra, wiem, są różne koncepcje. Ale z tego co widzę, Twój nowy pokój mieści się chyba w jakimś domku jednorodzinnym. Nie lepiej więc kosz zawiesić na zewnątrz? W piłkę zawsze lepiej się gra, gdy nie istnieje ryzyko zrobienia demolki w pokoju. A w ogole pożycz od kogoś aparat i koniecznie zrób fotki trochę większe - wtedy się pokombinuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2788 |
Zadomowienie
|
a ja mam takie pytanie, czy ktoś wie gdzie można dostać taki chodniczek/dywanik biały z takiego jakby miekkiej owczej wełny ?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2789 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
W Ikei w Katowicach są milusie http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/83235110
![]() |
#2790 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:52.