|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2761 | |||||||||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VI
Cytat:
Jak się dziecko urodzi to jemu się może odmienić i może chcieć mi je odebrać- taką opcję też muszę brać pod uwagę. Jak będzie chciał to niech sobie składa papiery o ustalenie ojcostwa, niech robi co chce, tylko nie wiem czy coś zdziała bo nawet nie wie jak ja mam na nazwisko. Poza tym nie musisz mi mówić co by powiedział każdy psycholog. Jestem pedagogiem i wiem jak się wypowiadają psychologowie. Nie mam zamiaru przed dzieckiem ukrywać, że ma ojca, jak ma na imię, czym się zajmuje, tylko zanim dziecko zacznie kapować o co chodzi minie trochę czasu- do tej pory życie może się jeszcze różnie ułożyć. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Trzeba mieć dowody, świadków, co byłoby utrudnione przez to, że ja nie mam z nim żadnych wspólnych znajomych, nasze rodziny się nie znają. A jak już pisałam, dziecku wytłumaczę wszystko najlepiej jak będę potrafiła. Cytat:
1080g w 29 tygodniu.
![]() |
#2762 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VI
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2763 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ania bo to trzeba sie wpychac nie oczekuj, ze ktos bedzie sie ogladal czy gdzies moze ktos stoi kto jest uprzywilejowany a te kasy obsluguja wszystkich |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2764 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ja na razie nie, zobacze kiedy urodzę i jaka będzie pogoda, w razie co pójdę z dzieciaczkiem w wózku do sklepu i dokupię. jestem mega śpiąca ![]() dzis mamy SR. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2765 |
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() Wpadłam tylko powiedzieć, że mnie wczoraj wypuścili ze szpitala. No i mam podwyższony cukier. Po 75g i po 2 godzinach wyszło mi 152 mg norma jest do 140mg. Dostałam skierowanie do poradni diabetologicznej, glukometr i muszę 4 razy dziennie sprawdzać cukier. pocieszające jest to, że norma nie jest tak bardzo przekroczona, ale muszę na razie zrezygnować ze słodyczy ![]() ![]() Poza tym z małym wszystko dobrze waży 1200 gram, zrobili mi usg 3D więc jestem zadowolona bo nie musiałam płacić. Wszystko mam pozamykane i ponoć spokojnie donoszę do końca. |
![]() ![]() |
![]() |
#2766 | |
Zadomowienie
|
Mnie dziś nadal boli gardło i mam chrypkę, byłam w aptece po tantum verde więc będziemy z Martyną płukać gardło.
Mimo wszystko jestem dziś strasznie szczęśliwa bo rano dzwonił M że wraca z tego Wrocławia w końcu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zaczynam dziś 33 tydzień ale ten czas leci, do porodu tylko 49 dni- szok!!! ---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ---------- Cytat:
![]() Edytowane przez jusdan77 Czas edycji: 2010-05-29 o 14:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2767 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ---------- Cytat:
![]() Jusdan jak zaczynasz 33? skonczylas juz 33 zaczynasz 34 ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2768 |
Rozeznanie
|
niezawsze po godzinie miałam 151 więc tez za dużo, jedynie na czczo mam w normie, ale nie pamiętam już ile było. co do glukometru to dla mnie horror wczoraj mój M mnie kuł i myślałam, że padnę ja taka panikara jestem, dzisiaj już sama się uczyłam. W sumie to nie boli, ale sam fakt, że to igła mnie przeraża
|
![]() ![]() |
![]() |
#2769 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
aniaa polecam kalafiorek wlasnie jem z sosem beszamelowym i zapiekany z serem zoltym ![]() ---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:04 ---------- Cytat:
![]() ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/oar8rjjgfekq97lk.png Edytowane przez anoxa Czas edycji: 2010-05-29 o 15:05 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2770 |
Zakorzenienie
|
Nio leci jak szalony, mi zostalo 57 dni do pierwotnego terminu, a do tego ostaniego z USG 45 dni....tak czy siak co raz blizej, ja mysle ze tak po koniec czerwca bedziemy sie rozsypywac
![]()
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
![]() ![]() |
![]() |
#2771 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Biedna 4 razy dziennie ![]() ![]() Anoxa to wez nie chodz tylko nospa i polez troche szczegolnie, ze caly czas Cie boli abys tfu tfu nie sprowokowala czegos. ---------- Dopisano o 16:34 ---------- Poprzedni post napisano o 16:31 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2772 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() leze leze juz sie nie ruszam
![]() |
#2773 |
Wtajemniczenie
|
Ej laski, co macie terminy na połowe lipca. Nie piszcze w którym tyg jesteście bo ja mam na 5 i zaczynam wpadac w przerażenie!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
#2774 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Trzeba sie ladnie nastawic psychicznie i bedzie dobrze, Ja nawet sobie czasem mysle, ze wolalabym aby mnie skurcze bolaly aby odwrocic moja uwage od zakladanego welflonu ![]() Edytowane przez niezawsze Czas edycji: 2010-05-29 o 15:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2775 |
Zakorzenienie
|
no dokladnie linka z terminu z @ dzieli nas 7 dni a z terminu z usg jestem nawet przed toba bo mam na 2 lipca
![]() |
#2776 | ||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja tez suzkam kolejnych inspiracji Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
hd gratuluje poznania terminu bo ja nadal musze czekac i nikt szybciej niz w 36 tyg nie chce mnie umawiac :/ |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2777 |
Zakorzenienie
|
Muminku a jak maly sie czuje? Mozna smazone jesc przy cukrzycy? Lekarz Ci ustalil diete?
3800 na 4100 to w sumie tylko 300g a jednak duzo. |
![]() ![]() |
![]() |
#2778 |
Zakorzenienie
|
sprobuje sie przespac bo dalej boli mnie okropnie az sie sama martwie jak nie przejdzie to zadzwonie do ginki
#2779 |
Zakorzenienie
|
To moze 2 nospy wez i tak poloz sie dobry pomysl.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2780 | |||
Zadomowienie
|
dzieki ze ze mna jesescie...wiemy tyle ze maly ma za malo tluszczy do prawidlowego trawienia i musimy mu dawac oliwe z oliwek i maselka do jedzenia i obserwowac...mam nadzieje ze tym razem trafili z swoja diagnoza
Cytat:
Cytat:
Cytat:
maly i prze di teraz czuje sie super i jakby nie to ze wiem jakie kupy robi to nikt byh nie powiedzial ze cos mu jest lekarka mi tylko dala ksiazke co moge i co nie i troszke pogadala, troszke na necie poszukalam bo p oniemiecku w 100 % nie kumam :P |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2781 | ||
Zadomowienie
|
Czesc mamuski
![]() Wczoraj zaserwowalalismy sobie z mezem bombe kaloryczna - cajun burgers i ciasto 3 bit, ktore robilam po raz pierwszy ![]() ![]() Misiulka takie historie i komentarze to niech ludzie zostawia dla siebie ![]() olakola te koszyczki z jyska wydaja sie calkiem fajne. I koniecznie kup z materialem w srodku, bo nawet jak cos sie rozleje, pobrudzi (tak jak anoxa sie obawiala), to wypierzesz ta poszewke i po klopocie. Ja uwazam, ze takie koszyki na przybory dla malenstwa to swietne rozwiazanie i ciesze sie, ze moglam podrzucic pomysl ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
aaaa! ten kolor wozka Olympic jest po prostu przesliczny ![]() Zostalo mi 15 dni to terminu porodu ![]() ![]() Edytowane przez Alguien Czas edycji: 2010-05-29 o 17:11 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2782 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2783 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Alquien ty to codziennie się oddzywaj bo jak cię nie będzie chociaż z pół dnia to wszystkie zaczniemy mysleć że to już ![]() Wiecie co- ostatnio łapię dołek. Czuję się taka ciężka i nieporadna. I na dodatek mam już 13+ nogi mi zgrubły i tyłek też. A apetyt wcale nie ustaje. Ja już chcę do swojej wagi powrócić ![]() Po drugie zazdroszcze wam tych przygotowań, remontów. Mój mąż przyjeżdzą z pracy z Wrocławia co 2 a czasem 3 tyg tylko na weekendy (w piątek w nocy przyjeżdza a w niedzielę wyjeżdża) i nie ma czasu nawet cokolwiek zacząć robić. Teraz ma przyjechać na Boże Ciało i będzie remontował pokój ale to wszystko będzie na wariackich papierach bo będzie miał tylko 2 dni na zrobienie tego. A pracy jest minimum na tydzień. Smutno mi ![]()
![]() |
#2784 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Od tego pewnie policzą ci 2 tygodnie ![]() ---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ---------- ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ---------- Byłam rano u p. promotor ![]() ![]() Załatwiłam parę spraw w dziekanacie ![]() ![]() ![]() Odwiedziliśmy IKEA. Kupiliśmy wielkiego misia polarnego ![]() ![]() Kupiłam tez kawałek bawełny aby uszyć chociaż pościel do wózka (skoro oszukał mnie ten fiuuuut z allegro) Wróciłam do domu i padłam. Zasnęłam na jakieś dwie godziny. Edytowane przez hd2005 Czas edycji: 2010-05-29 o 18:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2785 | |
Zadomowienie
|
papeteria dzięki za informacje o koszyczkach w rossmannie, jutro jadę zobaczy, potem zajrzę do jyska i zdecyduję, które lepsze
ja kupiłam "normalne" w C&A i są super niezawsze - ja parasolki raczej nie kupuję, chyba że będzie bardzo potrzebna to tak jak Ola pojadę wózkiem z Kubusiem i po prostu dokupię; boję się, że lata w tym roku nie będzie ... anoxa fajne te nowe kolorki wózków, mi najbardziej podoba się atlantic (dla chłopca) i lilac pink (dla dziewczynki), no ale trzeba zobaczyć na żywo lazurowa ja się już nie wtrącam - dużo wytrwałości i siły i żeby się u Ciebie odmieniło na lepsze ![]() Lilka no to extra, że weekendu nie musisz spędzać w szpitalu, ze słodyczami dasz radę - teraz się zaczynają pyszne owocki ![]() Ja przez miesiąc musiałam badać poziom cukru, tylko u mnie wychodził poniżej normy i lekarz się dziwił, że ja nie mdleje i w ogóle, że jestem jakąś nietypową ciężarówką, a słodyczy też nie mogłam jeść Cytat:
![]() kassate1203 nie smutaj się - jak jest potrzeba to facet dostaje nadludzkiej siły i zrobi tyle w 2 dni ile normalnie by przez tydzień dłubał ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2786 | ||
Zakorzenienie
|
kurde nie idzie mi ta nauka z anatomii mam ogrom materiału ale licze na sciagi choc to egzamin koncowy wiec zobaczymy jak to bedzie tak czy siak byle zdac ;
anoxa w kroczu jeszcze nie miałam..ale u każdego to jest chyba róznie...może wszystko przede mną... ![]() lazurowa wg TEJ tabeli nie jest najgorzej ja mam podobnie przynajmniej ostatnio maly w 32tc wazyl 1613g lilka dobrze ze wszystko ok i jestes pod stala opieka jusdan super hehe tylko niech cie nie zajedzie ![]() ![]() ![]() no co ty zostalo ci tylko ...37dni ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() a jaka chuda jest ![]() ![]() Ja generalnie nastawiam sie na lekki poród ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2787 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
15 dni jejku jak to juz powaznie brzmi ![]() ---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ---------- papateria trzymam kciuki za egzamin kurcze mnie bol nie puscil jak leze jeszcze nie jest tragicznie ale jak sie podnosze to tak mnie boli ze az mi lzy plyna
![]() |
#2788 |
Zakorzenienie
|
Hej ja tylko na chwile- daję znak zycia
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2789 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:16 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2790 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:32.