Żony 2011 :) - Strona 93 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-07-12, 06:28   #2761
Aldrin
Zakorzenienie

Dot.: Żony 2011 :)

[1=e49b640a255e4f36f4ca038 9c216c83b5b764891_6122d6f 2c8cf5;35229468]Gratuluję

A u mnie lipa ze studiami doktoranckimi, wszystko dzięki mojej pani promotor. Dwa miesiące chodziłam za nią i prosiłam o jakieś informację jak wygląda rozmowa kwalifikacyjna i jak na nią się przygotować, to cały czas mnie zbywała, żebym się nie przejmowała to tylko formalność. Kazała tylko wymyślić temat i to wszystko. A środę przed rozmową, która miała być w piątek a okazało się że jest w czwartek, babka przysłała mi taką listę czego mam się nauczyć i jak mam być przygotowana, że zrobiło mi się słabo. No i nie poszłam na nią. Teraz żałuję ale niestety nie dałabym się rady porządnie przygotować. Chociaż jest jeszcze nadzieja, bo we wrześniu jest druga tura przyjęć i może pójdę ...[/QUOTE]

No to super promotor jak dzień przed rozmową wysyła ci materiały do nauki
A może faktycznie wystarczyło się zjawić i cała ta rozmowa miała być formalnością? teraz już lepiej się nad tym nie zastanawiać, najważniejsze, że masz jeszcze szansę sie dostać

Cytat:
Napisane przez Tanitka Pokaż wiadomość

Dziękuję za gratulacje
Powiedzcie mi czy macie jakies fajne przepisy na salatki na grilla, bo jutro robie i chcialabym wymyslec cos nowego?

Ja też ostatnio miałem podobny problem z sałatkami, bo ciągle robiłam te same....
Teraz zaserwowałam gościom takie sałatki:

- tzatzyki(chyba nie trzeba tłumaczyć)

- wiosenna czy tam grecka jak kto woli(ja daje wszystko co mi nad bywa w lodówce)

- ziemniaczana (ziemniaki ugotuj pokrój w plastry, ogórek konserwowy w kostkę(większą), cebula czerwona, szczypiorek lub koperek. Wszystko wymieszaj z majonezem(majonez z jogurtem)

- sałatka z zupek chińskich( zupkę zalać wodą-trochę aby makaron napęczniał, kukurydza, szczypiorek, wszystko wymieszać z majonezem(majonez z jogurtem)
Stary 2012-07-12, 07:29   #2762
happy2gether
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
my oboje nie mamy stałych umów, ale gdybyśmy mieli czekać na takie umowy to chyba przed 40 byśmy się nie wyrobili. mąż teraz ma umowę na 1,5 roku, mi kończy się na koniec sierpnia, następną będę miała pewnie na 2 lata na przerwę w awansie, potem na 3 na awans, i to jest najbardziej optymistyczna wizja, ale co za tym idzie przez najbliższe 5 lat mogę zapomnieć o umowie na stałe Gdybym od razu zaczęła pracę w szkolnictwie i nie była zatrudniana na zastępstwa byłabym na takim etapie awansu jak ty. my mieliśmy się w wakacje znowu starać, ale teraz się trochę boimy więc odkładamy to..
No to i tak masz lepiej niż ja, bo moja każda umowa jest na rok (nie jestem na zastępstwo i jestem w trakcie mianowania) a do tego wiosną szykuje się konkurs na dyrektora.
...też nie chcemy długo czekać z dzidziusiem ale musimy chociaż tak się zabezpieczyć, żeby dzidzia urodziła się w kolejnym roku szkolnym 2013-14
happy2gether jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-12, 07:49   #2763
e49b640a255e4f36f4ca0389c216c83b5b764891_6122d6f2c8cf5
Konto usunięte

Cytat:

A nie mozesz zmienić promotora, skoro ta tak sie zachowała??

Dziękuję za gratulacje
Powiedzcie mi czy macie jakies fajne przepisy na salatki na grilla, bo jutro robie i chcialabym wymyslec cos nowego?
Chyba tak zrobię, że ją zmienię. Tylko, że ona prowadzi jedyny przedmiot który mnie interesuję i jestem teraz w kropce

Ja robię coś takiego:
pomidory
ser feta
czosnek
cebula czerwona
pęczek pietruszki lub szczypiorku
sól
pieprz

Cytat:
Napisane przez Aldrin Pokaż wiadomość
No to super promotor jak dzień przed rozmową wysyła ci materiały do nauki
A może faktycznie wystarczyło się zjawić i cała ta rozmowa miała być formalnością? teraz już lepiej się nad tym nie zastanawiać, najważniejsze, że masz jeszcze szansę sie dostać

Zobaczę jak to będzie we wrześniu jak na nią pójdę
e49b640a255e4f36f4ca0389c216c83b5b764891_6122d6f2c8cf5 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-12, 08:30   #2764
happy2gether
Wtajemniczenie

Dziewczyny moje drogie, wiem, że część z Was zna się na Katowicach Możecie mi powiedzieć w jakiej dzielnicy znajduje się lotnisko i czy jest daleko od dworca kolejowego?
Mamy opcję lecieć na last minute z Warszawy ale powrót jest do Katowic...i musimy jakoś pociągiem dostać się do Stolicy a nie mam pojęcia jaką stację w Katowicach wybrać w wyszukiwarce połączeń
Stary 2012-07-12, 09:31   #2765
megamag
BAN stały

[1=e49b640a255e4f36f4ca038 9c216c83b5b764891_6122d6f 2c8cf5;35229468]
A u mnie lipa ze studiami doktoranckimi, wszystko dzięki mojej pani promotor. Dwa miesiące chodziłam za nią i prosiłam o jakieś informację jak wygląda rozmowa kwalifikacyjna i jak na nią się przygotować, to cały czas mnie zbywała, żebym się nie przejmowała to tylko formalność. Kazała tylko wymyślić temat i to wszystko. A środę przed rozmową, która miała być w piątek a okazało się że jest w czwartek, babka przysłała mi taką listę czego mam się nauczyć i jak mam być przygotowana, że zrobiło mi się słabo. No i nie poszłam na nią. Teraz żałuję ale niestety nie dałabym się rady porządnie przygotować. Chociaż jest jeszcze nadzieja, bo we wrześniu jest druga tura przyjęć i może pójdę ...[/QUOTE]

Kurcze szkoda trochę, że nie poszłaś i nie sprawdziłaś, czy to rzeczywiście formalność...

Nie chcę wyskakiwać z "inni mają gorzej", ale i tak nie macie tak źle, że macie jakiekolwiek umowy o pracę. Ja chyba do śmierci będę robić na dzieło. Ale przynajmniej nie mam wątpliwości żadnych, jestem na 100% pewna, że jak się kiedyś zdecydujemy na dziecko to zostanę bez pracy i bez pieniędzy. Nie mamią mnie złudne nadzieje.
megamag jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-12, 09:58   #2766
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez happy2gether Pokaż wiadomość
No to i tak masz lepiej niż ja, bo moja każda umowa jest na rok (nie jestem na zastępstwo i jestem w trakcie mianowania) a do tego wiosną szykuje się konkurs na dyrektora.
...też nie chcemy długo czekać z dzidziusiem ale musimy chociaż tak się zabezpieczyć, żeby dzidzia urodziła się w kolejnym roku szkolnym 2013-14
ja to co napisałam to najbardziej optymistyczny scenariusz, ale może być gorzej, bo 100% pewności nie mam, że od września dostanę na 2 lata, a i konkurs na dyrektora też będzie, więc wszystko może się zdarzyć. tyle, że u nas sytuacja jest trochę inna, bo my już raz zaplanowaliśmy sobie idealny scenariusz, dziecko, urlop macierzyński kończący się tuż przed wakacjami i dodatkowe 2 miesiące w domu, itp, itd i dziecko straciliśmy. dlatego teraz nie patrzę na rodzaj i czas umowy, i inne rzeczy, będzie co ma być. w razie czego rodzice nie pozwolą nam zginąć, a dziecko nie musi mieć najdroższych i najlepszych rzeczy, choć wiadomo, że te tańsze to i tak ogromny koszt. skomplikowane to wszystko. mam wrażenie, że młodsze dziewczyny, czy ogólnie pary bardziej beztrosko podchodzą do tego rodzaju planów i jakoś im się wszystko układa, a im człowiek starszy tym bardziej myśli, planuje, kombinuje a potem okazuje się, że może być za późno. trochę uogólniłam, ale takie wnioski mi się nasunęły.

Cytat:
Napisane przez megamag Pokaż wiadomość
Nie chcę wyskakiwać z "inni mają gorzej", ale i tak nie macie tak źle, że macie jakiekolwiek umowy o pracę. Ja chyba do śmierci będę robić na dzieło. Ale przynajmniej nie mam wątpliwości żadnych, jestem na 100% pewna, że jak się kiedyś zdecydujemy na dziecko to zostanę bez pracy i bez pieniędzy. Nie mamią mnie złudne nadzieje.
fakt, ja się bardzo cieszę z umowy o pracę i nie rozumiem tego, że dzisiaj umowa na czas nieokreślony u młodego pracownika graniczy prawie cudem. nie ma się co dziwić, że tak się odkłada decyzję o dziecku, bo na jakiej podstawie ją podjąć jak się nie wie na czym stoi?
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-12, 10:05   #2767
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d
Konto usunięte

Cytat:
O to koniecznie pochwal się jak było i jakie miałaś pytania, bo taki egzamin też jest przede mną ale dopiero za dwa lata Na kiedy wyznaczyli Ci termin? Trzymam kciuki
Happy, miałam dać znać, kiedy egzamin - za tydzień w czwartek. Jak już będę po, to napiszę Ci, o co pytali. Kurczę, dopiero co wróciłam z wycieczki i jakoś nie mogę się skupić na przygotowaniach do egzaminu

Cytat:
Witam się jako śweżo upieczona p. magister
Gratuluję

[1=e49b640a255e4f36f4ca038 9c216c83b5b764891_6122d6f 2c8cf5;35229468]A u mnie lipa ze studiami doktoranckimi, wszystko dzięki mojej pani promotor. Dwa miesiące chodziłam za nią i prosiłam o jakieś informację jak wygląda rozmowa kwalifikacyjna i jak na nią się przygotować, to cały czas mnie zbywała, żebym się nie przejmowała to tylko formalność. Kazała tylko wymyślić temat i to wszystko. A środę przed rozmową, która miała być w piątek a okazało się że jest w czwartek, babka przysłała mi taką listę czego mam się nauczyć i jak mam być przygotowana, że zrobiło mi się słabo. No i nie poszłam na nią. Teraz żałuję ale niestety nie dałabym się rady porządnie przygotować. Chociaż jest jeszcze nadzieja, bo we wrześniu jest druga tura przyjęć i może pójdę ...[/QUOTE]
Szkoda, że nie poszłaś, może akurat by się udało. U mnie akurat rozmowa nie była trudna, pytali o plany dotyczące pisania pracy doktorskiej, o pracę magisterską, przyjętą w niej metodologię.
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-12, 10:28   #2768
happy2gether
Wtajemniczenie

Cytat:
ja to co napisałam to najbardziej optymistyczny scenariusz, ale może być gorzej, bo 100% pewności nie mam, że od września dostanę na 2 lata, a i konkurs na dyrektora też będzie, więc wszystko może się zdarzyć. tyle, że u nas sytuacja jest trochę inna, bo my już raz zaplanowaliśmy sobie idealny scenariusz, dziecko, urlop macierzyński kończący się tuż przed wakacjami i dodatkowe 2 miesiące w domu, itp, itd i dziecko straciliśmy. dlatego teraz nie patrzę na rodzaj i czas umowy, i inne rzeczy, będzie co ma być. w razie czego rodzice nie pozwolą nam zginąć, a dziecko nie musi mieć najdroższych i najlepszych rzeczy, choć wiadomo, że te tańsze to i tak ogromny koszt. skomplikowane to wszystko. mam wrażenie, że młodsze dziewczyny, czy ogólnie pary bardziej beztrosko podchodzą do tego rodzaju planów i jakoś im się wszystko układa, a im człowiek starszy tym bardziej myśli, planuje, kombinuje a potem okazuje się, że może być za późno. trochę uogólniłam, ale takie wnioski mi się nasunęły.
ehh no i trafiłaś w sedno...
Bądź tu mądry jak nie wiesz na czym stoisz. W sumie pewnie utrzymalibyśmy się z pensji męża, ale jakoś nie wyobrażam sobie siebie bez pracy, a sama wiesz jak jest teraz trudno w szkolnictwie....

[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;35248239]Happy, miałam dać znać, kiedy egzamin - za tydzień w czwartek. Jak już będę po, to napiszę Ci, o co pytali. Kurczę, dopiero co wróciłam z wycieczki i jakoś nie mogę się skupić na przygotowaniach do egzaminu [/QUOTE]
To trzymam mocno kciuki i czekam na wieści
Stary 2012-07-12, 12:58   #2769
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny moje drogie, wiem, że część z Was zna się na Katowicach Możecie mi powiedzieć w jakiej dzielnicy znajduje się lotnisko i czy jest daleko od dworca kolejowego?
Mamy opcję lecieć na last minute z Warszawy ale powrót jest do Katowic...i musimy jakoś pociągiem dostać się do Stolicy a nie mam pojęcia jaką stację w Katowicach wybrać w wyszukiwarce połączeń
Generalnie nie jestem z Katowic ale już kilka razy z tamta lecieliśmy i powiem Ci tylko że lotnisko nie ma nic wspólnego z Katowicami,30km od Katowic za Dąbrową Górniczą i pociągiem tam chyba nie dojedziesz. Samochodem z centrum jest szybko ale inne środki transportu to nie wiem.
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-12, 13:24   #2770
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock

Cytat:
Z lotniska kursują autobusy do centrum Katowic
Lotnisko jest na obrzeżach miasta
http://www.katowice-airport.com/pl/d...roznych/dojazd
Co do jazdy pociągiem z Kato do Warszawy, to najlepiej zadzwoń na informację bo dworzec Katowicki jest w przebudowie już od dłuższego czasu i część stacji ma swoje stacje tymczasowe więc nie wiem skąd akurat pojedzie pociąg do Warszawy

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
Generalnie nie jestem z Katowic ale już kilka razy z tamta lecieliśmy i powiem Ci tylko że lotnisko nie ma nic wspólnego z Katowicami,30km od Katowic za Dąbrową Górniczą i pociągiem tam chyba nie dojedziesz. Samochodem z centrum jest szybko ale inne środki transportu to nie wiem.
No nie zgodzę się, bo nie jest to prawdą.

regeneruję włosy - start 11.11.11
Ewka i nie tylko 22.10.12
- 25 kg

Edytowane przez the rock
Czas edycji: 2012-07-12 o 13:28
the rock jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-12, 13:32   #2771
hania207
Zakorzenienie

Cytat:

lotnisko jest w Pyrzowicach

tutaj jest troche o dojeździe
http://www.☠☠☠☠☠☠☠☠/lotniska/Polska/...-Pyrzowice-KTW

a tutaj o lini, która jedzie bezposrednio na lotnisko

hania207 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-07-12, 14:24   #2772
happy2gether
Wtajemniczenie

Dzięki dziewczyny za pomoc. Widziałam tą wyszukiwarkę ale zdradźcie mi co tam do niej wpisujecie

---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ----------

A dzięki już mnie właśnie oświeciło
Stary 2012-07-12, 14:26   #2773
hania207
Zakorzenienie

tutaj masz dokładny rozkład jazdy autobusów
http://pkm.katowice.pl/pyrzowice.php

Stary 2012-07-13, 09:34   #2774
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez the rock Pokaż wiadomość
Z lotniska kursują autobusy do centrum Katowic
Lotnisko jest na obrzeżach miasta
Co do jazdy pociągiem z Kato do Warszawy, to najlepiej zadzwoń na informację bo dworzec Katowicki jest w przebudowie już od dłuższego czasu i część stacji ma swoje stacje tymczasowe więc nie wiem skąd akurat pojedzie pociąg do Warszawy

No nie zgodzę się, bo nie jest to prawdą.
Nie wiem z czym się nie zgadzasz Rock . Dwa tygodnie temu lecieliśmy z Pyrzowic i jadąc od Katowic jechalismy na Sosnowiec, Będzin/Dąbrowa Górnicza, nie przez centrum tych miast ale kierując się na nie. I każda mapa pokaże Ci że z Katowic na lotnisko jest 30 km. Trudno to nazwac obrzeżami miasta bo w takim przypadku to ja bym mieszkała na obrzeżach Rzeszowa
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-13, 10:56   #2775
megamag
BAN stały

Cytat:

fakt, ja się bardzo cieszę z umowy o pracę i nie rozumiem tego, że dzisiaj umowa na czas nieokreślony u młodego pracownika graniczy prawie cudem. nie ma się co dziwić, że tak się odkłada decyzję o dziecku, bo na jakiej podstawie ją podjąć jak się nie wie na czym stoi?
Ja myślę, że po prostu pewien typ ludzi się nie przejmuje. Ja nawet jako 18-latka się przejmowałam. A moja szwagierka? Dziecko ma, jej facet co chwilę bez pracy i albo jakoś się uda albo ktoś z rodziny pomoże. Ja bym tak po prostu nie umiała.

Jak mnie strasznie wkurza jak słyszę słowa polityka prorodzinna. Bardzo fajnie, że dadzą mi becikowe czy coś, ale jak bym po prostu chciała mieć pewność, że z dzieckiem też dostanę pensję, żadnej innej pomocy od państwa nie potrzebuje.
Stary 2012-07-13, 11:19   #2776
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock

Cytat:
Nie wiem z czym się nie zgadzasz Rock . Dwa tygodnie temu lecieliśmy z Pyrzowic i jadąc od Katowic jechalismy na Sosnowiec, Będzin/Dąbrowa Górnicza, nie przez centrum tych miast ale kierując się na nie. I każda mapa pokaże Ci że z Katowic na lotnisko jest 30 km. Trudno to nazwac obrzeżami miasta bo w takim przypadku to ja bym mieszkała na obrzeżach Rzeszowa
Nie zgadzam się z tym co napisałaś czyli, że lotnisko jest za Dąbrową.
Bo nie jest.

Lotnisko leży w dzielnicy Katowic - Pyrzowicach
Podobnie jak są Katowice - Szopienice, Katowice - Dąbrówka Mała, Katowice - Koszutka czy Katowice Załęże...
W naszym regionie miasta łączą się ze sobą spójnie. Przejeżdża się z jednego wprost do drugiego.
Może jechałaś na lotnisko kierując się w stronę Będzina czy Dąbrowy ale nie mów, że lotnisko jest za tymi miastami.

- 25 kg
Stary 2012-07-13, 11:54   #2777
happy2gether
Wtajemniczenie

Poproszę o głosy na mój mix z rymowanką http://apetytnazabawe.pl/mix/9378 z góry dzięki!
Stary 2012-07-13, 11:57   #2778
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock

Cytat:
Poproszę o głosy na mój mix z rymowanką http://apetytnazabawe.pl/mix/9378 z góry dzięki!
proszę
fajny wierszyk

- 25 kg
Stary 2012-07-13, 11:59   #2779
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:

Chciałam oddać głos, ale chyba dziś już nie da rady

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-07-13, 12:01   #2780
happy2gether
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
Chciałam oddać głos, ale chyba dziś już nie da rady
Chyba każdy może oddać głos raz na 24h.
Stary 2012-07-13, 12:04   #2781
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
A ja jeszcze nie oddawałam To nie wiem co co chodzi, spróbuję jutro

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-13, 12:15   #2782
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock

Cytat:
nie chyba, tylko na pewno

- 25 kg
Stary 2012-07-13, 12:22   #2783
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
A ja jeszcze nie oddawałam To nie wiem co co chodzi, spróbuję jutro
No właśnie mi też wyskoczyło, że już dziś głosowałam

Happy pooglądałam kilka innych i Twoja rymowanka najlepsza

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-13, 12:25   #2784
happy2gether
Wtajemniczenie

Hehe, dzięki
Nie wiem o co chodzi z tym głosowaniem ale chyba nie mam szans z najlepszymi - mają ponad 300 głosów. Chyba, że się coś odblokuje i się uda. Widzę, że inni oddają głosy, bo się już uzbierało 10
Stary 2012-07-13, 12:31   #2785
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Hehe, dzięki
Nie wiem o co chodzi z tym głosowaniem ale chyba nie mam szans z najlepszymi - mają ponad 300 głosów. Chyba, że się coś odblokuje i się uda. Widzę, że inni oddają głosy, bo się już uzbierało 10
Chyba, że może zaliczyło mój głos i przypadkiem jeszcze raz chciało zagłosować

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-13, 12:36   #2786
hania207
Zakorzenienie

Cytat:
Hehe, dzięki
mi sie udało bez problemu zagosować

świetna rymowanka

Stary 2012-07-13, 12:51   #2787
happy2gether
Wtajemniczenie

Dziękuję
Stary 2012-07-13, 15:38   #2788
megamag
BAN stały

Trzymajcie się dziewczyny, ja właśnie zaczynam urlop.
Stary 2012-07-13, 15:39   #2789
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez megamag Pokaż wiadomość
Ja myślę, że po prostu pewien typ ludzi się nie przejmuje. Ja nawet jako 18-latka się przejmowałam. A moja szwagierka? Dziecko ma, jej facet co chwilę bez pracy i albo jakoś się uda albo ktoś z rodziny pomoże. Ja bym tak po prostu nie umiała.

Jak mnie strasznie wkurza jak słyszę słowa polityka prorodzinna. Bardzo fajnie, że dadzą mi becikowe czy coś, ale jak bym po prostu chciała mieć pewność, że z dzieckiem też dostanę pensję, żadnej innej pomocy od państwa nie potrzebuje.
być może.

tyle, że becikowe jest małe i jednorazowe i marny to argument w perspektywie co najmniej wieloletnich wydatków na dziecko. pensja to pensja, przynajmniej coś stałego.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-13, 15:48   #2790
e49b640a255e4f36f4ca0389c216c83b5b764891_6122d6f2c8cf5
Konto usunięte

Cytat:
Głos oddany, jutro będzie kolejny
e49b640a255e4f36f4ca0389c216c83b5b764891_6122d6f2c8cf5 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości