|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2761 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona piąta:)
Dzisiaj Oliwka kończy 6 miesiecy
![]() blueberry, night, gusia, aniu dziękujemy za życzenia ![]() ![]() ![]() Ignasiu wszystkiego dobrego ![]() Moja maruda płacze i nie chce zasnąć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2762 |
Rozeznanie
|
Mój przeziębiony TŻ zaraził Julka
![]() Julek ma katar na razie i mam nadzieję, że nic poważniejszego się z tego nie wykluje. To nasze pierwsze choróbsko, pierwszy katar. Jestem zagubiona. Nie wiem zupełnie co robić ![]() Widzę, że jak leży spływa mu wszystko do gardła, kaszle wtedy, charczy biedaczek ![]() ![]() Podniesiemy zaraz łóżeczko jakoś, psiknęłam wodą morską dla niemowląt i odciągnęłam Fridą. Temperatury raczej nie ma, nie mierzyłam, ale jest taki jak zawsze. Zjadł też ładnie. Poradźcie coś proszę ![]()
![]() |
#2763 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mozesz kupic wit c "cebion" ja daje oli jak ma katarek pow 3 msc zycia jest bodajze ![]() dziewczyny ja tez sie strasznie cieszę ![]() ![]() i na 99% z makroekonomii tez mi przepisze ![]() Edytowane przez agus87 Czas edycji: 2011-10-21 o 20:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2764 |
Zakorzenienie
|
Jestem dzisiaj tak zrąbana że nawet nie mam siły iść do łazienki
![]() ![]() Caffe, oby katarek szybko minął Julkowi ![]() Czy ja składałam życzenia dzisiejszym świętującym dzieciaczkom ![]() ![]()
#2766 |
Rozeznanie
|
piękne!
caffelate - psikać, ściągać i tak jak pisała aguś najlepiej na brzuszku, można tak nosić też. nie pamiętam od kiedy jest maść majerankowa, ale można zaparzyć majeranku i postawić koło łóżeczka basienko - wszystkiego najlepszego dla Oliwki!!!! ![]() ![]() ![]()
Kasia, ur. 22.11.2008 r. Wojtuś, ur. 3.05.2011 r. Edytowane przez asiak1981 Czas edycji: 2011-10-21 o 20:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#2767 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Kubuś już śpi... Na zlocie Moria opowiadała o takiej tradycji na 1 urodziny dziecka, że pokazuje się dziecku kilka przedmiotów: kieliszek, różaniec, obrączkę i coś tam jeszcze i to po co sięgnie dziecko jako pierwsze to taki zawód sobie wybierze. Dzisiaj już wiem, co moje dziecko wybierze............ SEGREGATOR!!!! Kuba uwielbia patrzeć na kolorowe segregatory w biurze naszym i jeszcze do nich gada. Z pewnością będzie księgowym (po dziadku) ![]()
![]() |
#2768 |
Rozeznanie
|
blueberry -
![]() ja na moim roczku wybrałam banknot i pracuję w księgowości, więc się sprawdziło! Kasia też wybrała banknocik hehe
Kasia, ur. 22.11.2008 r. Wojtuś, ur. 3.05.2011 r. Edytowane przez asiak1981 Czas edycji: 2011-10-21 o 20:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#2769 |
Raczkowanie
|
Andziot dziękuję Ci bardzo za odpowiedź. Zdecydowaliśmy się pojechać do jeszcze innego lekarza. Zrobił na miejscu badanie na CRP i wyszło dobrze - bałam się jakiejś strasznej bliżej niezlokalizowanej infekcji. Zrobimy też badania moczu. Zaczeliśmy podawać coś na gorączkę bo strasznie się męczył biedaczek.
Nie wiem, ale może to od zębów , przedwczoraj wylazła druga już jedynka. Czekamy do poniedziałku.. Strach o dziecko jest najgorszą rzeczą na świecie. Nie miałam czasu podczytać. Idę tulić misiaka mojego bo się budzi co 20 minut. Jeszcze takie pytanie - czy któraś z WAs gotuje obiadki, czy wszyscy na słoiczkach? Ja gotuję i mam pytanie techniczne - czym do cho... zmiksować takie małe porcyjki żeby nie zostały grudy???? jak dodam wody to się miksuje, ale obrzydliwe się robi... spróbowałam parę słoiczków z Holle i zaczęłam gotować. Tylko owoce są dobre. |
![]() ![]() |
![]() |
#2770 |
Rozeznanie
|
Kamikadze- a blenderem??
|
![]() ![]() |
![]() |
#2771 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Lecę się relaksować, mąż mi laptopa zabiera.... Dobrej nocki Kochane dziewuszki ![]()
![]() |
#2772 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
hehe ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2773 |
Rozeznanie
|
blueberry - dobrze mówi!!!
dobranoc! obyśmy się wszystkie dzisiaj wyspały!!!!!!!!!!!!!!!!
#2774 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2775 |
Rozeznanie
|
night-dobre!
Dzień doberek! Jak nocka? U nas jedzonko o 3,potem o 6 i już koniec spanka.
#2776 |
Rozeznanie
|
dobry
![]() nie mam dziś siły. muszę się wcześniej kłaść spać od wczoraj podobno jestem kibicem legii ![]() jutro idziemy na mecz legia-widzew. po kupieniu biletów TŻ przypomniał sobie, żeby mi powiedzieć, że to mecz podwyższonego ryzyka wobec tego, jeśli nie będzie mnie tu w poniedziałek tzn., że opiekę nad Anią przejęli dziadkowie ![]() Igusia, Tymuś wszystkiego najlepszego ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2777 | ||
Zadomowienie
|
dobry dzień
![]() i faktycznie dobry, jak Marudek zasnął po wieczornej kąpieli i po UU to obudził się chwilke po północy na butlę, wydoił 90 i dorobiłam mu jeszcze 30 i spał do 7:10 ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() współczuję i życzę zdrówka dla chłopaków no to tyle było wizażowania z rana, lecę ubierać dziecię i uciekamy do babci miłego dnia
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Klaterina Czas edycji: 2011-10-22 o 07:21 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2778 |
Raczkowanie
|
Dzień dobryyy,
nocka do d.upy pobudki co 2h od 20 także jestem bardzo niewsypana ide pić kaweeeeee, jak młody zaraz zacznie marudzić to się zastrzele, miłego dnia ![]()
#2779 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny warszawskie i okoliczne, bo mi się właśnie przypomniało, że my jeszcze Michałka gośkowego nie poznałyśmy
![]() To może jakieś spotkanie w Wawie? Może jak się mimbs wykuruje, to też by dojechała??
![]() |
#2780 |
Zakorzenienie
|
caffelate zdróweczka
![]() Gusiu nooo gratuluje paszporcików ![]() gosiek, nie strzelaj do siebie ![]() asiak, współczucia.. pewnie psychicznie sie juz nastawiasz do powrotu.. ja także ![]() Gratulacje za ząbeczka !! niebieska.lwica o proszę ! Ale kibicka z Ciebie. A chodziłaś juz keidyś na mecze Legii ? night, oby tylko księdzem nie został !! ![]() Aguś, gratki za przepisanie ! Super !! blueberry, Ty długo czekałaś na włożenie spodni sprzed ciązy? No niemożliwe, chudzielcu jeden ![]() heja ! ![]() Dziś jeszcze lepsza nocka - nie dałam kaszki w ogóle przed snem. Pobudki: 0,30 3,00 4,30 6,20 7,50 no i o 8,50 obudził mnie mój mąż bo miał międzylądowanie a dzieć śpi dalej. Czuję się superek wyspana i kaszki dziś też nie dam Igusia to już 6 msc !!!!!!!!!!!!!!!!!! Moria, ale masz już duże dziecko !! ! Igosławo i Tymonku najlepszego dla Was nasze Kochane Skarbusie
![]() ![]() ![]() Obyście ładnie i długo po nockach spały ![]() ![]() ![]()
#2781 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
U nas noc znów z pobudkami ![]() ![]() gosiek, współczuję ![]() Kamikadze, zaczęłaś gotować bo Ci słoiczki nie smakowały? ![]() ![]() Daisyyy, jak tam nocki u Ciebie? (już doczytałam ![]() Dla Igusi, półrocznej panny sto lat ![]() 'Wiecie co odwaliłam ![]() ![]()
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1117911 Edytowane przez MoniaK Czas edycji: 2011-10-22 o 08:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#2782 | |||
Wtajemniczenie
|
Dzień Dobry
![]() Ja dziś tylko na chwilkę bo zamierzam spędzić jak najmilej dzisiejszy dzień z moim półrocznym dzieckiem ![]() ![]() ![]() Najlepszego dla mojego ulubieńca TYMUSIA ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Dokładnie to co robisz ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Dziękujemy kochanym wizażowym ciociom za życzenia ![]() P.S. Na zjazd warszawski jestem również chętna ![]()
![]() |
#2783 |
Raczkowanie
|
Jak juz Matall napisała wyżej jestem zwarta i gotowa na spotkanie w Wawie
![]() ---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ---------- Dla Igusiu i Tymusia najlepsze życzenia ![]() ![]() ![]()
#2784 |
Zakorzenienie
|
Dobry!!!!
![]() Nocka piekna ![]() ![]() Ale popisuje sie ta moja coreczka przed dziadkami ![]() Daisy ![]() Dla Naduski paszport wazny tylko rok. Igusiu i Tymusiu najlepszego ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ---------- Agnieszka_pe Kochana najlepszego i najslodszego z okazji Urodzin ![]() ps. Fejsik mi powiedzial ![]() ---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ---------- aaaa Zapomnialam. andziot ![]() Zakupilam w aptece ten malusi kubeczek firy medela, ktory mi tutaj wkleilas i dzisiaj probowalam podac Nadusce w nim mleczko i....wypila bez najmniejszych problemow ![]() Jak jej nadal tak pieknie bedzie szlo to zamowie z allegro ten doidy cup (Daisy kiedy linka podeslala) ![]() Edytowane przez gusiagatko Czas edycji: 2011-10-22 o 09:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#2785 |
Zakorzenienie
|
Sto lat dla dzieciaczków
![]() I sto lat dla Agi_pe ![]() Gusia ja też mam zamiar kupić Lilce ten kubeczek tylko nie wiem czy w naszej aptece jakiejś dostanę. Lilka nawet nie tyka butelki a dopajać bym chciała po słoiczkach. Ostatnio napoiłam ją nakrętką od butelki ![]() ![]() ![]()
Nasz skarb ![]() Edytowane przez bzyczka1 Czas edycji: 2011-10-22 o 09:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#2786 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2787 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wydaje mi sie, ze w Pl tez bez problemu Ci w aptece zamowia ![]() Edytowane przez gusiagatko Czas edycji: 2011-10-22 o 10:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2788 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
niestety nam te słoiczki nie będą smakować bo one nie mają przypraw, a nasze żołądki przyzwyczajone do soli i pieprzu, ziół, mały brzuszek ma jeszcze czas na takie smakołyki, dlatego słoiczki dla nas są tak niesmaczne oby temperatura spadła i już nie wróciła, pamiętam Zosia też parę razy miała wysoką gorączkę "bez przyczyny" tzn nie zidentyfikowałam jej do dziś, może to były zęby ??? choć niby mówi się że od zębów to tylko stan podgorączkowy może być a nie gorączka asiak kiedyś pytałam Cię ale nie doczytałaś widocznie, ile razy teraz Wojtuś dostaje pierś w dzień i w nocy ??? ile ma posiłków stałych .... IGUŚKU i TYMUŚKU !!!!!!!!!!!!!!!!! WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO Z OKAZJI WASZEGO ŚWIĘTA !!!!!!!!!!!!! gusia jaka nocka u CIebie ![]() ![]() cieszę się że kubeczek się sprawdził ![]() AGA-PE !!!!!!!!!!!!!!!! STO LAT KOCHANA !!!!!!!!!!!!!!! ![]() ![]() ![]() Dzień dobry! nocka standard dopracowałam dobieranego u Zosi ![]() mężul dziś ma zamiar robić z Zosią pizze ![]() za oknem mgły ...
Trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka... Dante Alighieri Edytowane przez andziot Czas edycji: 2011-10-22 o 10:08 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2789 |
Zakorzenienie
|
Gusiu no ja wiem co to za kubeczek
![]() ![]()
![]() |
#2790 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() IGUSIU i TYMUSIU ![]() WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO ![]() AGA_PE ! Wszystkiego naj ![]() Dzień Dobry !!! u nas nocka ok wyspana jestem a teraz zbieramy się do Krakowa(jedziemy do rodzinki na imprezkę) więc dopiero będę rano w poniedziałek, może ktoś zauważy że mnie nie było ??? Buziole na cały weeeknd ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:16.