![]() |
#2761 |
Przyczajenie
|
Dot.: Tetralysal,Izotek
Ja własnie biorę Tetralysal, już od miesiąca. Mój dermatolog powiedział, że kuracja nim ma trwać minimum 3 miesiące.. Podkreślił, że niekoniecznie może zadziałać tak jak bym tego oczekiwała, ale z racji tego, że jest lato <słońce> woli zastosować antybiotyk, a z Izotekiem ewentualnie 'wjedziemy' na jesieni. Także odpowiadając na Twoje pytanie, mój lekarz o żadnej przerwie nie wspominał, więc śmiem twierdzić, że nie jest konieczna.
Ps. Tetralysal nie pomógł? ![]()
![]() |
![]() |
#2762 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#2763 |
Przyczajenie
|
Puszyslawa, wbrew pozorom Izotek nie jest dziełem szatana i czasem ktoś przeżywa kurację
![]()
Dobrze widzi się tylko sercem... Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu. /Antoine de Saint-Exupery/ Edytowane przez Havfrue Czas edycji: 2013-08-01 o 14:23 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2764 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Gdybym miała jakiekolwiek pojęcie na temat tych leków, nie wzięłabym tego. Tym bardziej, że właściwie była to moja pierwsza kuracja. A za cel życiowy postawiłam sobie wpierniczanie się w każdy retinoidowy wątek na wizażu ![]() http://www.italianablog.com/2012/09/...jak-dziaa.html |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2765 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Każdy ma jakąś misję w życiu, Twoja jest akurat taka ![]()
![]() |
![]() |
#2766 |
Przyczajenie
|
Dot.: Terapie przeciwtrądzikowe: TETRALYSAL
Witam.
Byłam dzisiaj u mojej dermatolog, która przepisała mi Tetralysal i Nystatyna Pliva. Od listopada używam Epiduo, które bardzo mi pomogło, ale nie wyeliminowało całkowicie problemów z cerą. W czasie tej kuracji używałam również Duac i Zineryt, ale te lekarstwa nie pomagały. Od dwóch miesięcy razem z Epiduo stosuję Skinoren, który ładnie zmniejsza blizny po wypryskach. Tetralysal to chyba ostatnia deska ratunku, ponieważ nigdy nie zdecyduję się na retinoidy doustne (mam AZS, skóra na całym ciele jest dość sucha, oprócz twarzy). Z tego co czytałam Nystatyna to również antybiotyk, który ma chronić przewód pokarmowy. Zapomniałam się zapytać dermatologa czy powinnam do tego przyjmować jeszcze jakąś osłonę czy Nystatyna wystarczy? Może ktoś z Was wie i mógłby mi pomóc i doradzić w tej sprawie? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2767 |
Przyczajenie
|
witajciejestem tu nowa...mam problem...po trzech latach ulgi od tradziku on wrócił próbowałam domowych sposobów...pokrzywa,drożd że itp.ale to na nic gdyż mój problem to tradzik ropowniczy po raz drugi otrzymałam antybiotyk tetralysal,masc klindacneT i taki robiony tonik(trzy lata temu wyleczył mnie ten zestaw)!troszke sie poprawia ale dermatolog na urlopie a ja zapomiałam juz jak ten antybiotyk brac mam opakowanie 300mg(zostały 4szt.tab) i 150mg prosze o podpowiedz!no i jeszcze jedno pytanko...
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2768 |
Przyczajenie
|
Hej!! Chciałam podzielić sie moją historią z Tetralysalem. Biorę już 4 miesiąc. Na początku na szczęście wysypu nie było!ale nie było też wielkiego efektu! Na początek przez 2 tyg brałam 2x dziennie po 300mg. Potem raz dziennie 300mg i tak przez okres trzech miesięcy. Niedawno rozpoczęłam czwarty miesiąc, który miałam przeznaczony na stopniowe zmniejszenie dawki i odstawienie antybiotyku. Najpierw przez dwa tyg raz dziennie 150 mg i aktualnie 150 mg co drugi dzień. Dopero w trzecim miesiącu zauważyłam zmiany!! wszystkie stany zapalne zniknęły, cera wyrównała się, nawet jakby ładniejszy kolor! od czasu do czasu jednak coś wyskakiwało! ale radość moja nie znała granic!!!wierzyłam, że może po wielu latach będzie wreszcie trochę spokoju! Obawiałam się jednak odstawienia...i tak właśnie w obecnej chwili wszystko wraca!! Juz w momencie zmniejszenia dawki na 150 mg zaczęło wszystko wracać! stany zapalne okropne!! i tyle było mojej radości!! Jednak mam zamiar doprowadzić tą kurację do końca może jeszcze coś ulegnie zmianie ale watpię w to. Obawiam sie, że zmarnowana kasa znów i zdrowie też. Chociaż po tych prawie 4 miesiącach nie mam skutków ubocznych,jedynie trochę zaczęły wypadać włosy. Próby wątrobowe w normie. Osłonowo brałam tabletki na wątrobę i probiotyk też. Zewnętrznie stosuję Klindacne + krem na przebarwienia Iwostin. Obecnie chyba z żadnym skutkiem... Także u mnie chyba Tetralysal nie sprawdził się chyba.. Jeśli coś ulegnie zmianie-dam znac!!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2769 |
Przyczajenie
|
Ja biorę tetralysal od miesiąca. Dermatolog powiedział,że przez tydzień będzie pogorszenie... I faktycznie było, tylko po tygodniu się nie skończyło. Z dnia na dzień było gorzej. Teraz został mi tydzień do końca terapii, poprawy nie ma, w zasadzie tylko zepsułam sobie bardziej cerę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2770 |
Przyczajenie
|
Ja też tego używałem i przyniosło zakładane efekty więc polecam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2771 |
Przyczajenie
|
tetrarysal
hej biore juz ten lek od ponad tygodia, ale nei widzę poprawy , kiedy ten lek zaczyna działać?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2772 |
Raczkowanie
|
Dot.: tetrarysal
Witam, tydzień to trochę mało by oczekiwać jakiegoś spektakularnego efektu. Kiedy ja swojego czasu zażywałam ten lek pierwsze rezultaty zobaczyłam właśnie po tygodniu (oczywiście bez fajerwerków, jedynie zmniejszone ropne krosty, minimalne ograniczenie powstawania nowych). Dopiero po 1,5 miesiąca trądzik znikł niemalże całkowicie. Może za dużo się spodziewasz? w końcu to dopiero tydzień i być może dlatego nie dostrzegasz minimalnej poprawy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2773 |
Zakorzenienie
|
Jak wyżej tydzien to jest nic w porównaniu z tym ile się go bierze z reguły. Kiedyś jak go brałem to w pierwszym tygodniu miałem lekkie nasilenie które z czasem ustąpiło.
![]() |
#2774 |
Przyczajenie
|
U mnie juz po kilku dniach jest trochę lepiej, co ważne-nie pojawiają się nowe wykwity a te ,które są sie wyciszają .Zadawalajacy efekt miałam po 3 tygodniach
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2775 |
Zakorzenienie
|
Update mojej kuracji, po kolejnej wizycie u dermatologa: http://withi.wordpress.com/2013/08/2...mojej-kuracji/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2776 |
Raczkowanie
|
od dziś łykam tetralysal. 2 miesiące temu dermatolog mówiła, że będę go łykać 6 miesięcy, a dzisiaj powiedziała, że 3, mimo że stan mojej twarzy jest taki sam. dodatkowo przy pytaniu o tabletki osłonowe powiedziano mi, że żadnych łykać nie muszę. wtf? dlaczego tak trudno o dobrego dermatologa?
![]() moim problemem są przede wszystkim podskórne, bolące gule, których wychodzi w miesiącu ok.15(!) i zaskórniki zamknięte. będę szczęśliwa, nawet jeśli ładna buzia będzie tylko podczas przyjmowania tabletek, ostatni raz taką miałam 6 lat temu i już zapomniałam jakie to uczucie. pozdrawiam wszystkich przyjmujących tetralysal i walczących z tym dziadostwem. : ) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2777 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Kochana - kup coś osłonowego. W sumie każdy organizm jest inny ale antybiotyk ma dość mocny wpływ na przewód pokarmowy w szczególności wątrobę. Ja polecam np Biotyk - 30 tabletek w dobrej cenie w aptece DOZ. Mi moja lekarka ( nie derma) poleciła aby Tetre brać rano przy śniadaniu i niech się wchłania a po obiedzie po południu probiotyk - który wspomaga prace jelit i nie będzie "gryzł się" z antybiotykiem tj nie zaburzy jego wchłaniania. Pamiętaj też, że przy Tetrze nie wskazane jest spożywanie prod.mlecznych w krótkich odstępach czasu. Ja odstawiłam je całkowicie i widzę poprawę cery - eksperyment taki. Może spróbuj? Nie jadłam podczas terapi - i nie jem do teraz fast-fudów, czekolady, ostrych i gorących potraw - cera się cieszy i spadło mi kilka kg. Antybiotyk antybiotykiem ale sam z wszystkm sobie nie poradzi - co z tego, że go przyjmujmy jak objadamy się chpsami i czekoladą? Ja cierpię na trądzik różowaty tj zaczerwienienie i grudki. 3 miesięce brałam Tetre i jest poprawa. Od listopada nast, seria. Ale co dermatolog to terapia... Na szybko musiałam do dermatologa - innego - i dowiedziałam sie, że ona nie jest zwolenniczką Tetry i tym by mnie nie leczyła. Jak Tetra przestanie działać to na pewno spróbuję. Pozdrawiam i życzę efektów. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2778 |
Zakorzenienie
|
Z osłonowych to polecam Trilac, choć obecnie przyjmuję go raczej sporadycznie, jak mi się przypomni - wolę naturalne 'osłony' w postaci dużej ilości maślanek i kefirów
![]() Też łykam antybiotyk rano. I również odstawiłam mleko - generalnie mam na nie uczulenie, przez co przestało mi smakować. Jem jajka, biały ser, serki wiejskie i myślę że jest ok. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2779 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#2780 |
Przyczajenie
|
witam, dostalem recepte na 5 opakowan tetry wczoraj i zastanawiam sie czy go wykupic, to koszt 150zl, znajoma miala kiedys kuracje tez 5 opakowaniami lekiem o nazwie tetracyklynium obecnie to koszt 10zl za opakowanie wiec wydam 100zl mniej. Niech ktos porowna bo maja rozne sklady chemiczne (limecyklina i chlorowodorek tetracykliny) ale podobno dzialaja tak samo.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2781 |
Wtajemniczenie
|
Witam,
mam Tetralysal 150 mg, 4 opakowania po 16 kapsułek ważne do 06.2014. Nie zdecydowałam się na kurację a szkoda by lek się zmarnował. Jeśli ktoś byłby zainteresowany prosze o kontakt poprzez PW ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2782 |
Raczkowanie
|
co tutaj tak cicho? nikt już nie łyka tetralysalu? ; )
melduje się po 1 miesiącu stosowania. łykam 1x300 dziennie, jak radziła jedna z Was łykam też coś osłonowo. żadnych efektów ubocznych nie zauważyłam, ale poprawy też nie. ciągle te 10-15 podskórnych, bolesnych gul w miesiącu wychodzi, o zaskórnikach i typowych krostkach nie wspominając. ale nie poddaje się, w końcu to dopiero miesiąc. za kolejny znów zdam relacje czy coś się zmieniło. pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2783 |
Zakorzenienie
|
Łykam, łykam. Dwa dni temu stuknęło mi 100 dni 'na Tetrze', także całkiem niezły staż. Powiem Ci że ja dopiero po miesiącu zaczęłam widzieć jakąś bardziej zauważalną różnicę (zdjęcia), natomiast odkąd zaczęłam łykać to przestały wyskakiwać mi bolesne, podskórne paskudztwa, generalnie Tetralysal jakby zahamował u mnie powstawanie tych wszystkich okropieństw. Ale wiadomo - u każdego działa inaczej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2784 |
Przyczajenie
|
U mnie terapia zaczela sie od leczenia czyraka na twarzy wiec po niej balam sie jakiejkolwiek gorki na twarzy i zaczelam kuracje przeciwtradzikowa bo taka mi zaradzila pani dermatolog. Biore Tetralysal od miesiaca wlasnie jutro mam wizyte u pani dermatolog. Do antybiotyku dostalam oslone Ardil ( po obiedzie) a antybiotyk na poczatku bralam dwa razy dziennie przed sniadaniem + wieczor - teraz biore od tygodnia po jednej tabletce. Mam jeszcze krem na dzien aknicare i aknemycin i defferin na zmiane na wieczor. Efekty sa lecz jak czytalam wczesniej u niektorych z was tradzik porowrocil tak czy siak i tego sie obawiam ;/ Dodatkowo te wszystkie mascie, zele wysuszaja skore. Mam nadzieje ze to koniec mojej przygody z antybiotykiem bo strasznie wykancza mi organizm.. Jesli zastanawiacie sie nad aslona to bierzcie ja od razu bez wahania.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2785 |
Przyczajenie
|
z zaciekawieniem przeczytałam wasze rady, bo sama zaczęłam sie borykac z problemem trądziku po 30-tce. W młodości ta paskuda mnie nie dosięgła, a teraz taki koszmar.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2786 |
Przyczajenie
|
mam do sprzrdania tetralysal gdyz nie zdecydowalam sue na kuracje. szkoda zeby sie zmarnowal ,zainteresowani niech pisza
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2787 |
Raczkowanie
|
brałam kiedyś tetralysal (chyba nawet pisałam o tym tutaj) i polecam wszystkim niezdecydowanym. Miałam dwie kuracje, ale pomógł na stałe! Co prawda nadal używam jakichś leków (jedynie zewnętrznie; aktualnie epiduo, wcześniej differin). Pani doktor zachwyca się poprawą mojej cery
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2788 |
Przyczajenie
|
Cześć,
Mam pytanie. A mianowicie walczę z trądzikiem od dłuższego czasu (parę lat) i do wakacji tego roku udało mi się go zaleczyć, lecz znowu mi się pojawił. Dermatolog przypisał mi właśnie Tetralysal + klindacin t + Brevoxyl. I teraz główne pytanie...: Czy to normalne, że na początku kuracji (dopiero pierwszy tydzień) strasznie mnie wypryszczyło? Strrrrasznie denerwujące, szczególnie po tym, że w wakacje wszytko wyglądało ładnie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2789 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2790 |
Raczkowanie
|
Pisałam tu już kiedyś w czasie terapii Tetralysalem + epiduo.
![]() Brałam 3 miesiące, zadowolona byłam właściwie tylko przed środkowy miesiąc i miesiąc po odstawieniu. Poprawa była spora a teraz niestety zaczęły mnie męczyć zaskórniki .. i to tak poważnie, najbardziej na prawym poliku. Kupiłam brevoxyl i póki co czekam na efekty, jak to nic nie da no to lecę do dermatolog po ... coś. ![]()
Co wyczyniam ze swoją cerą ![]() Rano: 1. Mycie - Rossmann Facelle intim, Waschlotion Sensitive 2. Dalacin T, antybiotyk. 3. Iwostin purritin, krem eliminujący niedoskonałości/matujący Wieczorem: 1. Mycie - jw. 2. Domowy tonik z kwasem mlekowym 10% 3. Dalacin T 4. Pharmaceris Almond Peel 5% |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:04.