|
|
#2761 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kosmetyki w Wielkiej Brytanii
|
|
|
|
#2762 |
|
Wtajemniczenie
|
Claire's.. Czy duzy wybór? Byla wata cukrowa, duzo skitellsów czy jak to tam sie pisze, coca-cola, fanta, truskawka-banan , no i ten co ja kupilam.
|
|
#2763 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2764 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2765 |
|
Zakorzenienie
|
`Hej Laski!
Jest teraz wiele promocji "luksusowych" marek. Estee Lauder ma ten zestaw za £45, Givenchy i Lancome daja fajny zestawik przy zakupie 2 produktow. Na stronie debenhamsa mozna obejrzec, co daja przy zakupie online, ale i na miejscu tez mozna dostac, tylko inne. Wczoraj kupowalam tusz i kredke Lancome i dostalam 3 probki kremow (calkiem spore), probke 2ml Virtuose tuszu, kosmetyczne i taki oto zestawik cieni: |
|
|
|
#2766 |
|
Zakorzenienie
|
oto on
|
|
|
|
#2767 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A dla maluszka jakie masz kosmetyki? Burt's Bees my serię Baby Bee, której "używała" córeczka mojej koleżanki - podobno świetna |
|
|
|
|
#2768 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Maluszek na razie minimalistycznie - mycie sama woda, na pupe krem bambino i olejek bambino w ilosciach sladowych na cialko (strasznie sucha skorke ma moja Olimpia ).Ale dostalam od kolegow z pracy zestaw dla mamy i dziecka Burt's Bees
|
|
|
|
|
#2769 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Z tej serii wąchałam tylko puder do ciałka (takie małe, więc ciałko, a nie ciało ) i pachniał faktycznie pięęęknie... chyba sama sobie kupię W ogóle lubię Burt's Bees. Ze dwa miesiące temu lecąc do Irlandii kupiłam na lotnisku produkt (nie wiem jak to nazwać, bo ani to krem, ani to żel...) do mycia twarzy z wyciągiem z pomarańczy i jest świetny. Zapach przecudowny, konsystencja bardzo miła - w kontakcie z wodą robi się takie jakby mleczko - i nie wysusza skóry. Oczywiście zaraz sporządziłam sobie listę innych rzeczy do wypróbowania
Edytowane przez Olaola Czas edycji: 2008-11-06 o 22:39 |
|
|
|
|
#2770 |
|
Wtajemniczenie
|
Aaliyah dziękuję za odpowiedź. Jednak zakupiłam tonik z BS.
Gratuluję córeczki ![]() Byłam dzisiaj na zakupach i po przeczytaniu 45 stron wątku zaopatrzyłam się w : - tonik tea tree z BS - błyszczyk z BS - mask of magnaminty z lush - dwa masła do ciała z sanctuary i piling do ciała tejże firmy - maskę rozgrzewającą sanctuary - serum botanicsa A to wszystko przez Was Co do maski z lusha- czy można nią myć twarz? Czy służy tylko jako maseczka? |
|
|
|
#2771 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nadal jest moim numerem jeden!Można nią myć twarz, podejrzewam, że najlepiej nadaje się w tym celu do tłustej skóry. Jako że ma drobinki pilingujące (acz nie bardzo ostre) mogłaby inne typy wysuszać. Kilka razy myłam nią buzię, gdy nie miałam czasu nakładać maseczki - taka namiastka - i działało to bardzo ładnie. Mam nadzieję, że Ci się będzie podobać! Zawsze mnie cieszy, gdy ludzie lubią te same kosmetyki, co ja ![]() Natomiast do maski Sanctuary wciąż się nie przekonałam
Edytowane przez Olaola Czas edycji: 2008-11-07 o 10:08 |
|
|
|
|
#2772 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też mam wypryski po tej rozgrzewającej masce Sanctuary. |
|
|
|
|
#2773 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2774 |
|
Zakorzenienie
|
chciałam tylko napisać, że w gazetach jest teraz dużo gratisów kosmetycznych- w jednej widziałam lakier do paznokci (gazeta za 2 f a lakier chyba sam 5 kosztuje) i eye liner oraz cień do zrobienia smokey eyes.
plus nowość z No 7 http://www.boots.com/webapp/wcs/stor...atalogId=11051 a ja dalej myślę nad tym podkładem http://www.boots.com/webapp/wcs/stor...atalogId=11051 czy ktoś go miał i może się wypowiedzieć? olaola spróbowałabym tego do mycia buzi ale nie mogę go nigdzie znależć-jedynie ebay w dużych cenach ( z USA)
|
|
#2775 |
|
Zadomowienie
|
Olka, jest na www.boots.com
Popatrz tutaj. Nie w każdym stacjonarnym Bootsie jest, ja ze zdziwieniem pierwszy raz zobaczyłam produkty Burt's Bees w Bootsie na Stanstead. Wcześniej nie wiedziałam, że oni w ogóle prowadzą sprzedaż tych kosmetyków. Tu pełny asortyment. Swoją drogą spojrzałam na stronę amerykańską firmy - ceny tak niskie w porównaniu do brytyjskich, że aż żal serce ściska . Szkoda, że nie wysyłają stamtąd do Anglii (np. Benefit, mimo posiadania strony angielskiej, dalej oferuje wysyłkę do UK ze Stanów) - oszczędziłoby się całkiem dużo pieniędzy , nawet z przesyłką. Przykładowo, to "coś" do mycia twarzy kosztuje 8 dolarów (w Wielkiej Brytanii - 11 i pół funta, a więc 18 dolarów po przeliczeniu). Tak samo inny interesujący mnie kosmetyk - Citrus Facial Scrub, też 8 dolarów... U nas - 9 funtów, czyli ponad 14 dolców. Phi! Edytowane przez Olaola Czas edycji: 2008-11-09 o 00:35 |
|
|
|
#2776 |
|
Zakorzenienie
|
noto u mnie w bootsie na pewno nie ma. W USA faktycznie nie są drogie. Producent nie wysyła ale może jakies inne stronki wysyłają? Muszę obadać...
Edytowane przez olka_222 Czas edycji: 2008-11-09 o 00:38 |
|
|
|
#2777 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny mam do was pytanie odnośnie zestawów kosmetyków jakie można kupic na lotniskach w strefach bezcłowych. Ogladałam te zestawy na lotnisku w liverpoolu i mam do was ptanie czy są one dostępne w sprzedaży również w normalnych sklepach i w sklepach internetowych? Chodzi mi głównie o kolorówke. Pamiętam ze na lotnisku rzuciły mi sie w oczy szczególnie cienie clinique i błyszczyki
|
|
|
|
#2778 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zwykle są to tzw. zestawy podróżne, niedostępne w zwykłych sklepach. |
|
|
|
|
#2779 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kupiłam wczoraj, chciałam jasny roz, ale nigdzie nie było, wiec wziełam bordowy ![]() strasznie leisty, ale fajnie na paznokciach wyglada |
|
|
|
|
#2780 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2781 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, bo mi sie wydawało, ze to taki jasny pastelowy, a takie lubie. I kupiłam sobie ten ciemnawy. A moze i nie zgestnieje szybko, ale strasznie sie ciezko maluje paznokie
|
|
|
|
|
#2782 |
|
Wtajemniczenie
|
o jakim lakierze mowicie?
|
|
#2783 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2784 |
|
Zadomowienie
|
Hej, ja kupilam ten jasny pastelowy roz i na paznokciach okazal sie... bezbarwny. Mimo to nie zaluje. Sam lakier kosztuje podobno 10,5£ a tu za darmo z gazeta za 2£
|
#2785 |
|
BAN stały
|
firma lush świetne kosmetyki- robione ręcznie , i naprawde doskonałe
|
|
|
|
#2786 |
|
BAN stały
|
dziewczyny ja w sprawie konsultantek kosmtykow avon jesli któraś z was chce zostac konsultantka piszcie do mnie na adres avon_uk@interia.pl
udzielam info |
|
|
|
#2787 |
|
Raczkowanie
|
No to jesli moglabym Was dziewczynki prosic o pomoc..od dwoch miesiecy jestem w Anglii i w sumie jeszcze nie robilam takich typowych zakupow jesli chodzi o kosmetyki,bo wszystko jeszcze mialam z Polski,ale teraz w weekend musze sie wybrac,bo prawie wszystko mi sie pokonczylo,dlatego prosze Was o rade...
Potrzebuje: -dobrego fluidu do suchej cery - toniku do cery wrazliwej - peelingu do ciala i twarzy - maseczki nawilzajacej i oczyszczajacej - tuszu do rzes ale dobrze wydluzajacego Jesli mozecie to prosze poleccie mi jakies kosmetyki,ktore byc moze Wy uzywalyscie i sie sprawdzily. Z gory dzieki
Jestem przeciez wirtualna.Jak anioł.Anioly też sa wirtualne.Zawsze takie były.Nawet na tysiac lat przed Internetem.Ale w moim przypadku to kłamstwo.Ja TYLKO jestem wirtualna. Nic nie mam wspólnego z aniołem... https://wizaz.pl/akcje/luksja/active...uid=399431&k=a |
|
|
|
#2788 |
|
Zadomowienie
|
Hej Gazelaaa
niestety nie pomogę Ci ze wszystkimi kosmetykami, ponieważ nie używam np. fluidu, no i nie mam suchej cery . Ale w kwestii toniku do cery wrażliwej z pewnością mogę polecić tonik Simple. Jeśli chodzi o maseczkę oczyszczającą, nie za bardzo znam się na tych do suchej cery , ale może spróbuj Mask of Magnaminty firmy Lush. Jeśli nie masz nigdzie pod bokiem sklepu Lush, myślę, że możesz pokusić się o maseczkę glinkową Boots Botanics, ona tez jakoś szczególnie nie wysusza, jeśli oczywiście nie przesadza się z częstotliwością stosowania i czasem trzymania jej na twarzy.Lubię też peeling do twarzy z tej samej serii, Boots Botanics, który ładnie ściera, ale nie podrażnia cery. Nie wiem, jakim budżetem dysponujesz - jeśli chcesz zainwestować w peeling enzymatyczny, to uważam, że doskonałą opcją jest 15 Minute Turnaround Mask, Clinique. Delikatnie złuszcza i wygładza cerę, ale nie wysusza jej. Cena to około 20 funtów, z tego co pamiętam... Poza tym wszystkie podane przeze mnie produkty są znacznie tańsze w granicach 4-5 funtów.Aha, peeling do ciała - ja bardzo lubię peelingi cukrowe, których jest do wyboru mnóstwo. Dobrze ścierają i zazwyczaj nie wysuszają zbytnio, przynajmniej te, których używałam. Rozejrzyj się w Bootsie - na pewno znajdziesz coś dobrego! Edytowane przez Olaola Czas edycji: 2008-11-18 o 00:44 |
|
|
|
#2789 |
|
Zakorzenienie
|
Re: Dot.: Kosmetyki w Wielkiej Brytanii
Boots nasza Mekka ;D
tak sobie mysle, ze jesli Magnaminty bedzie za mocna, ja polecilabym maseczke Brazened Honey z Lusha. Dla mnie byla troche zbyt delikatna (potrzebowalam dokladnie takiego kopa, jaki daje Magnaminty ), ale ona na pewno nie wysusza, za to lagodnie odswieza i nawilza oraz dzieki malym drbinkom peelingujacym - takze wygladza.Tak sobie mysle, ze ciagle wisi nade mna recenzja TheBalm, ale taka dzis zmeczona jestem, nie dam juz rady... aa i Uwaga, w TK Maxxie sa sliczne cienie LE od E.Lauder (seria sloneczna). Boskie niebieskie opakowanie, 4 sliczne kolory i kosztuja tylko...Ł6 funtow(z Ł22). Juz mialam je kupic, gdy okazalo sie, ze w srodku byly cale potluczone (tak, ze sprawdzac i zawsze otwierac opakowanie, obojetnie co tam sprzedawca mruczy pod nosem).
|
#2790 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Re: Dot.: Kosmetyki w Wielkiej Brytanii
Ufff, nareszcie przebrnelam przez caly watek !
I musze Wam dziewczyny serdecznie podziekowac Dzieki poradom w tym watku juz wiem co kupowac w angielskich sklepach a od czego trzymac sie z daleka Wczoraj zakupilam balsam Palmersa ( o ktorym nota bene nigdy wczesniej nie slyszalam ) ktory uratowal moja skore przed kolejnym nawrotem egzemy ( po E45 skora szczypala i swedziala mnie jak oszalala a po Eucerin nie widzialam zadnych efektow ) Wiem tez teraz, ze nie ma co sie bac Lush'a i napewno sie niedlugo po probki wybiore ( z moja wrazliwa skora z egzema musze byc baaardzo ostrozna )Zakupilam rowniez maseczke blotna Botanics z Bootsa.. Uzylam jej wczoraj i jakis spektakularnych efektow nie widzialam, ale dam jej jeszcze szanse, pouzywam regularnie Od siebie moge polecic pare rzeczy rowniez : - jesli lubicie maseczki z glinki proponuje sprawdzic te produkowane dla Superdrug - sa dwa rodzaje Superdrug Enriching Mud Mask ( fioletowa ) dla skory wrazliwej i Superdrug Aloe Vera Mud Mask ( zielona ) dla skory mieszanej/tlustej - zaraz po uzyciu skora jest lekko zaczerwieniona, ale potem jest juz tylko oczyszczenie - dezodorant ktory nie zostawia bialych sladow i jednoczesnie chroni - Sure Crystal White mark Protection - pracuje jako kelnerka, ruszam sie bez przerwy, uniform mam czarny i nawet najmniejszych sladow nie mam - na zaskorniki switnie sie sprawdza Neutrogena Visibly Clear Blackhead Eliminating Daily Scrub - jest delikatny, chlodzacy a stosowany regularnie pozostawia skore oczyszczona i gladka I przestrzec przed : - 'delikatny' zel do mycia twarzy z serii Vitamine E Superdrug - skora piecze, jest w plamach i swedzi Mam kilka kosmetykow , ktorych nie uzywam bo byly nieudanym prezentem / dodatkiem do zakupow / nie podpasowaly mi / nie umiem sie poslugiwac i chetnie oddam/wymienie z wizazankami z UK - moze dla ktorejs z Was okaza sie odkryciem (watek na Tragowisku soon )341061_m.jpg 341088_m.jpg77739_m.jpg 143367_m.jpg Edit : Zalozylam watek na tarkowisku Moj watek kosmetyczny
Edytowane przez SimplyDivine Czas edycji: 2008-11-18 o 17:43 Powód: Dodanie linku. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Emigrantki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:24.

O smaku Red raspberry.. no i narazie nie wiem.. taki sobie chyba. Moze nie taki zapach mam
ale smaku nie ma niestety
duzy był wybor 

, nawet z przesyłką. 
, ale może spróbuj 
(tak, ze sprawdzac i zawsze otwierac opakowanie, obojetnie co tam sprzedawca mruczy pod nosem).
Dzieki poradom w tym watku juz wiem co kupowac w angielskich sklepach a od czego trzymac sie z daleka