![]() |
#2761 |
Zadomowienie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część V :-)
eh w końcu zamówiłam wyprawkę od kaja- baby ...
![]() przepraszam, że zawracałam Wam głowę tymi innymi ![]() wzięłam taką http://www.kaja-baby.pl/gallery/SPIO...IK/wzor_01.jpg |
![]() ![]() |
![]() |
#2762 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Jutro muszę jeszcze gbs zrobić i mogę odliczać dni ![]() Ale dzisiaj na wizycie trochę byłam zła, bo mój lekarz zaczął mieszać, że mogę rodzić sn, wg tych miar miednicy. Po czym w kartę, że cesarka, że wg ortopedy cesarka i ostatecznie kazał iść na konsultację do szpitala.
![]() ![]() |
![]() |
#2763 |
Zakorzenienie
|
Justana gratuluje zakupu wozka
![]()
#2764 |
Rozeznanie
|
zaczna mnie draznic ta czkawka u tego dziecia
![]() gratki wozeczka ![]() ---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ---------- ![]() ![]() ![]() ![]()
#2765 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2766 |
Wtajemniczenie
|
Esti, super, że jesteś, zaciskaj nogi
![]() ![]() Jakaś taka wypompowana jestem, ale trochę posegregowałam ubranka i upchałam do wora próżniowego letnie ciuchy i te większe dla córeczki. Jutro bedę prasować, obiecuję ![]() O 16 idę po syna do przedszkola, jest ładna pogoda, więc pewnie zostaniemy na podwórku.
#2767 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() esti87 sporo na raz wam się zwaliło. trzymam kciuki żebyś wytrwała jeszcze trochę w dwupaku ![]() Cytat:
![]() Fajnie, że wiesz co i kiedy ![]() Mam pytanie z innej beczki. W sobotę robimy parapetówkę na 12-14 osób. w zyciu nie przyjmowałam gości w ilości większej niz 3 sztuki wiec troche nie wiem jak to ogarnac. Nie chciałabym spędzić całej soboty w kuchni zwłaszcza, że część gości przyjedzie do nas już w piątek wieczorem, no i wiadomo kondycja już nie ta by stać przy garach a potem imprezować. Drugi problem to mamy mały stół więc impreza zasiadana nie wchodzi w grę. Jakiś bufet musi być. No i teraz pytanie co podać na takiej imprezie? Macie przepis na jakieś szybkie sałatki? Podawać coś na ciepło czy tylko przekąski? Edytowane przez aleksandrettaa Czas edycji: 2014-09-30 o 14:01 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2768 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ---------- aleksandreta ja bym stawiala chyba na bufet na zimno. JAkies sałatki itp. Jak chcesz cos ciepłego to może lecz o albo babkę ziemniaczana z barszczem.
http://suwaczki.maluchy.pl/li-61960.png http://www.suwaczki.com/tickers/relgh371x2odyyxq.png Edytowane przez modnisia86 Czas edycji: 2014-09-30 o 14:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2769 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Mój mąż jak widział mój rozwój kariery..a sam po studiach.. bez doświadczenia... zarabiał połowę mniej niż ja..(z tego powodu nie czuł się jak samiec alfa) sporo pracowałam nad tym żeby się nie poddawał..a jego samoocena to chyba dna osiągnęła.."do niczego się nie nadaję" etc. ale sobie pomyślałam, że przecież go kocham i jak jemu nie pomogę..to będę żyła z fajtłapą.. a nie o to mi chodziło...bo chce mieć silnego faceta i zaradnego życiowo.. 1,5 roku starań i doszedł również do kierowniczego stanowiska (3 lata po studiach)... nadal muszę go wspierać, bo ma chwile zwątpienia... ale czasami to jest taki macho...że muszę go poskromić.. wsparcie tej drugiej połówki jest bardzo ważne.... z tego co widzę sama musisz sobie z tym poradzić... zacznij jakąś pracę.. jak chcesz sie dalej piąć w górę... to zarobioną kasę na dokształcenie wydaj... parę lat ciężkiej pracy, ale w oczach męża na tyle urośniesz, że siłą rzeczy będzie liczył sie z Twoim zdaniem... ![]() polecę Wam książkę pt. "W życiu możesz wybierać" tam będzie fajne podejście do tego jak rozmawiać z drugą połówka...o tzw. "kole rozwiązań" jeżeli ktoś nie chce rozwiązać problemu który Was obojga dotyczy..to się nie rozwiąże problemu jak rozwiązywać... problemy małżeńskie... (czyli np jak jedno traci pracę, albo jak któreś zdradzi, czy wybaczyć... czasem życie się diametralnie zmienia np. rodzi się dziecko.. i musi nastąpić nowy podział obowiązków- ale jak do tego podejść - bo nie na siłę..)...o psychologii kontroli zewnętrznej ...o tym, że nie zawsze pewne rzeczy oznaczają koniec związku... etc. etc. ![]() Cytat:
![]() ![]() no i za te rzeczy..co potem wymieniasz..po "jest wspaniałym mężem" doceniać i doceniać... ![]() ![]() ja nawet w firmie u siebie zauważyłam, że jak opieprzam za coś to winnych nie ma, a jak chwalę publicznie kogoś to "sukces ma wielu ojców" ..i jak pochwalę to ludzie mega dużo wydajniej pracują... tak więc powtórzę drugi raz.. opłaca się chwalić.. robimy to dla siebie tak na prawdę ![]() ![]() Ja jestem po wizycie u gina Dziś rozpoczęty tydzień 35 ![]() Mały waży 2400g ! i słuchajcie... z powrotem jest głową do dołu SZOK ![]() ![]() ![]() za 2 tygodnie GBS.. krew i morfologia super.. więc teraz w mojej głowie kolejny się problem nasunął..skoro już 2 krotnie pełne fikołki robił - drugi raz jest z powrotem głową w dół.. czy się pępowiną nie owinie.. ? gin mówi że może, ale nie widać tego na USG...czy to możliwe, że nie widać... ? sprawdzają Wam pępowinę na badaniach.. bo na prywatnych wizytach to mi pokazuje, że w pępowinie mam 3 cośtam (chyba jakieś żyły..nie wiem...) w środku pępowiny.. że to dobrze.. a dziś na nfz jakoś tak mało dokładniej.. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2770 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Współczuję Ci tej parapetówy, na pewno się umęczysz... Ja jak jeszcze zapraszałam gości to często robiłam takie zawijane tortille z serkiem, łososiem czy kurczakiem wędzonym, szybkie i pyszne, przepis np. tu Robiłam do tego jeszcze sos czosnkowy i znikało w okamgnieniu ![]()
![]() |
#2771 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
zimne przekąski szybkie są, ale są opcje szybkie na ciepło... moje przekąski na szybciora ![]() -szynka z biedry..w środek serek delicate + czosnek + jakieś zioła..i zawijam takie roladki.. tż to smakuje... -sałatki na zimno.. -koreczki --gotowe ciasto francuskie.. i kabanosy...ciasto kroję w paski... i owijam spiralą kabanosy... 15-20 minut w piekarniku... i ciepła przekąska gotowa... z tego ciasta również inne pizzerinki można szybko zrobić... ---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ---------- Cytat:
o te tortille są dobre.. ja tortille serkiem też tym delikate smaruje. na to łosoś i pieprz cytrynowy....roladki super ! ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2772 |
Wtajemniczenie
|
Anetka, to nasze dzieci takie same wagowo, to trzy coś tam, to naczynia w pępowinie, żyły i tętnice, u mnie też lekarka sprawdza, bo przepływy w nich są ważne dla zdrowia i wzrostu dziecka, nie mam pod ręką dokumentów, bo mam tam opisane. Mi nic o położeniu pępowiny nic nie mówiła, także nie wiem, ale okręcić się może zawsze, niestety. Moja koleżanka miała za to bardzo króciutką pępowinę i nie mogła urodzić, zrobili cc i dopiero się okazało, że była za krótka, żeby dziecko wyszło i trzymała je w środku jak na krótkiej smyczy.
#2773 |
Zadomowienie
|
Anetka, musze poszukac ta ksiazke, o ktorej piszesz.
Aleksandretta, przepis na pyszna salatke-uwielbiam ja ![]() Zrob moze szwedzki stol z jakimis salatkami. Na cieplo moze pieczone skrzydelka i udka- nie narobisz sie przy tym a jest dobre.
#2774 |
Zakorzenienie
|
Anetka no to ladnie sie ulozyl
![]() ![]() ![]() ![]() Aleksandretta postaw na salatki i zimne przekaski. A na cieplo na poczatek zrobilabym ze dwie pizze lub jakas zapiekanke ![]()
II kreseczki - 01.03.2014 ![]() 22.11.2014, 3910 g, 57 cm ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez manieczka1 Czas edycji: 2014-09-30 o 18:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#2775 |
Rozeznanie
|
dzieki dziewczyny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() beige ![]() justana..super wozek.. ![]() magdula..3 mam kciuki..u nas w szpitalu tez cesarki sa planowane na koniec 37 /38 tc..a kobitki po terminie przyjmuja na 7 dobę dopiero aleksandretta ja ostatnio robilam imprezke z okazji baby shower i oprocz ciasta i zapiekanki mialam wiekszosc przekasek na zimno..brokul z cycuchem i prazonym slonecznikiem w sosie czosnkowym,ciabatty z szynka parmenska i mini tosty z dipami..zostala mi wieksza polowa bo za duyo narobilam.. aaaa..dostalam ten stanik cafe latee z Aless..jest swietny ..i jak juz nie bd karmila to tez w nim posmigam ![]() wkleje wam kartke i pare zdj z tego wieczoru..dziewczyny sie spisaly na medal i 2 najmlodsi uczestnicy imprezy/wytrwali do konca ![]()
[B][COLOR="Red"]Szczęścia nie można kupić, ale można je sobie urodzić /[I][FONT="Palatino Linotype"] 11.11.2014.r Nasze szczęście-Franuś ![]() Edytowane przez esti87 Czas edycji: 2014-09-30 o 14:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#2776 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzięki za link ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wrzuciłam pierwsze pranie z rzeczami Buły ![]() Edytowane przez aleksandrettaa Czas edycji: 2014-09-30 o 15:12 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2777 | ||||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Oby ta, która ma to w planach ![]() Cytat:
![]() Kiedyś, niedawno, oglądałam program o porodzie i była taka lalunia, co w trakci eporodu lub tuz po, już nie pamiętam dokładnie, chwytała za taka małą prostownicę, byleby tylko grzywka była w jej mniemaniu w idealnym stanie ![]() Cytat:
![]() Gratulacje zakupu wózka, oba na zdjęciu są ładne, ale chyba czerwony ma fajniejszy stelaż, a ten drugi fajny kolor hehe Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Ten Twój szkrab to niezły gagatek, takie koziołki fikać... Cytat:
|
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2778 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wybralas sliczne ![]() Esti - fajnie, ze wrocilas ![]() ![]() Cytat:
A na cieplo zeby sie nie narobic i moc wczesniej przygotowac to ja robie rolady z ciasta francuskiego - pomyslow na to jest pelno, moje hity to: kurczak z pieczarkami, por duszony z serem, losos, szpinak z feta albo czsonkiem itd... Robisz sobie farsze wczesniej a potem tylko nadziewasz rolady i pieczesz, tutaj np. jak zwijac: ja z jednego ciasta robie dwie rolady http://jemcoumiem.pl/przepis-na-supe...-i-kurczakiem/ I kurczaka do srodka zawsze wczesniej podsmazam - wtedy nie podchodzi woda..do tego robie miche zielonej salaty z pomidorami itp.. Inny pomysl to np. Chili con carne - zrobisz wczesniej a potem podgrzewasz i podajesz z bagietka...to tak na szybko ![]() Edytowane przez Kostka09 Czas edycji: 2014-09-30 o 15:17 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2779 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() super ze jednak sie przekrecil ![]() nigdy gin nic nie mowil o pepowinie bylam na spotkaniu organizacyjnym bo zapisalam corke na tance ![]() ![]() nie musze ja nigdzie wozic bo zajecia sa w remizie -blisko mnie wiec tylko przez ulice przejde a koszt malutki bo 50zł/semestr
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#2780 |
Wtajemniczenie
|
Odebrałam wyniki, białko nieobecne
![]() ![]() Aleksandretta a może catering? nie narobisz się, wybierzesz dobre jedzonko... chyba, że masz siły i chęci, bo jednak to dużo osób będzie... Anetka fajnie, że młody się przekręcił ![]() ![]() Czekoladka fajnie z tymi tańcami, moje chłopaki chodzili od 3 lat, teraz ten starszy nie chce, bo twierdzi, że to dla bab ![]() ![]() ![]() Esti zdrowia dla małżonka! Trzymam kciuki, żebyś jeszcze trochę pochodziła w ciąży ![]() ![]() Moje starsze dziecko zrobiło bunt i nie chce pracy domowej odrabiać ![]() A ja zgrzeszyłam dziś i zjadłam trochę cukierków pudrowych i rurki waflowe z mleczną czekoladą ![]()
#2781 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ciekawe ile mój już waży pewnie koło 2700 może w czwartek się dowiem. Co do parapetówki to nie zazdroszczę ja już chyba bym się nie podjęła, ale tyle przepisów dziewczyny rzuciły, że aż mi ślinka cieknie. Ja chyba też bym poszła w jakieś sałatki, bo dość szybkie i faktycznie ciasto francuskie jest bardzo wdzięczne i jak go nie zawiniesz i co nie wsadzisz w środek to będzie dobre. Czekoladka super pomysł z tymi tańcami, a cena rewelacyjna ![]() Kasiu super, że nie ma białka i oby tak zostało. Mi dzisiaj mąż przyniesie wyniki, bo rano odebrał, a wróci późno to się dowiem jak tam moja morfologia.
![]() |
#2782 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny!
Czytam od dawna te forum, ale dopiero teraz postanowiłam się zarejestrować i do was dołączyć. Mam na imię Patrycja,jestem z Rybnika i też prawdopodobnie będę mamusią listopadową ( termin 'miesiączkowy' i USG to 22.11), czyli obecnie 32 tydzień. Dzidzia to chłopiec - imię wybrane ( po długich bataliach) - Kubuś;D Czytając poprzednie wpisy, na ostatnim USG mój gin ( a chodzę na nfz) wykrył, że mały ma pępowinę dwunaczyniową ( jedna żyła i jedna tętnica, a powinna być jedna żyła i dwie tętnice) i zalecił mi wizytę w prywatnej klinice w Katowicach - wszystko za mnie załatwił! Na wizycie w klinice gin potwierdziła że pępowina jest dwunaczyniowa ale uspokoiła, że mały jest dobrze odżywiony, ma dobrą wagę ( w 30 tyg 1500g), wzrost, i nie ma żadnych wad) - uspokoiła mnie tym, bo oczywiście w necie się już dużo przedtem naczytałam. Także do przodu. Kolejną wizytę mam za tydzień w czwartek (: |
![]() ![]() |
![]() |
#2783 |
Zadomowienie
|
hej
![]() nie zaglądałam tu kilka dni bo miałam jakiś kryzys... nie wiem czy to hormony mi buzują czy jaki czort ale ostatnio miałam jakąs depreche ![]() Teraz musze was nadrobić ![]() ![]() W ogóle dopadł mnie lęk przedporodowy ![]() Lecę was nadrobić, mam nadzieję że wszystko u was w porządku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2784 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() hehe no tak dla bab, u nas bedzie jeden chlopczyk i same dziewczynki ![]() cena dlatego niska bo to nie sa typowe warsztaty taneczne, tylko takie tam pare ukladow sie beda uczyc, a potem beda na festynach prezentowac mimo wszystko Werka sie cieszy bardzoi dumna chodzi ![]() Cytat:
![]() oo z moich okolic ![]() zostajesz z nami na dluzej? Cytat:
![]() ide zaraz na dol do mamy na pizze ![]() a z ciekawosci zmierzylam sobie cisnienie 114/64 - jak dla mnie za niskie troche ale wole takie niz wysokie
![]() |
#2785 |
Zadomowienie
|
a ja właśnie piję kawusię - latte caramel z mojego nowego ekspresu
![]() tż pojechał załatwić sprawę, w drodze powrotnej miał zrobić zakupy - wrócił z zakupami i prezentem dla mnie ![]()
#2786 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2787 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ale z drugiej strony juz sie doczekac jej nie mogę... ciekawi jestesmy z mezem jak bedzie wygladac, do kogo bedzie podobna ![]() Czekoladka to Ci dobrze z pizzą ![]() Ciśnienie dobre, lepsze takie właśnie niż za wysokie ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2788 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2789 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() podziel sie pizza ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2790 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ciocia mi kazala zmierzyc z ciekawosci bo obawiala sie gestozy bo jestem opuchnieta, mocz ok, ale na szczescie cisnienie tez ok ![]() Skrzyszów za Wodzislawiem Cytat:
teraz to juz jakies balety tanczy ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:51.