|
|
#2791 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Majówki 2016 - część trzecia
Cytat:
---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ---------- Cytat:
|
|
|
#2792 |
|
Zadomowienie
|
Hej babencje
wróciliśmy z Grecji srecji, miało być cieplutko, palmy i drinki z palemką, a było zimno, i wróciłam z gilem po pas, kaktusem w gardle i gorączką. Zuzia lot do Grecji zniosła tak że stwierdziliśmy że najbliższy lot będzie odbywała na 18 urodziny, w drodze powrotnej było lepiej, więc skróciliśmy okres karencji o połowę, co wychodzi na najbliższy lot za 9 lat.Teraz zdycham w domu, czuję się jak kupa kupy i wcinam czosnek, bo wiadomo ciąża. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2793 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Napewno to chwilowe i jutro wstaniesz nówka sztuka nie smigana (chyba, że wdrozycie te nowe umiejętności |
||
|
|
|
#2794 | |
|
Zakorzenienie
|
Mona, nie wymagaj od siebie za dużo! Ja często mam takie dni, że do południa chodzę w piżamie, to nic... nie mam wyrzutów sumienia z tego powodu! Na spacer jak raz nie pójdziecie też się nic nie stanie (chociaż polecam- dla zdrowia psychicznego). Poza tym mi ostatnio dobrze zrobiło jak wyjechałam z domu dosłownie na godzinkę spotkać się z koleżanką i wypić kawę. Teraz mam w ogóle luzik, bo P. Zostaje z małą 2-3 razy w tygodniu, a ja jadę poćwiczyć.
Dzustam, ale Ty smakowitości gotujesz ja teraz to głównie na pomidorach w puszcze jadę i jakichś żelaznych zapasach typu szynka parmeńska, suszone pomidory. Tak to jest jak mąż robi zakupy. Napiszę owoce- kupi dwa kilo jabłek, napiszę warzywa- kupi ziemniaki ![]() Dziękujemy za wszystkie życzenia Poszłyśmy na spacer, ale chyba po pół godziny byłyśmy z powrotem, bo Maryś cały czas płakał w domu za to szczęśliwa Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2795 | ||
|
Z deszczem w butach
|
Cytat:
Cytat:
Manu rzucisz linkiem? Nie znam takiego. Maryś 😘 |
||
|
|
|
#2796 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ---------- Cytat:
|
|
|
#2797 | |
|
Zadomowienie
|
Najlepszego dla Mary 😘
Moj poziom energii zyciowej wynosi zero. I co ja moge dac z siebie dziecku? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2798 |
|
Z deszczem w butach
|
Ok, będziemy synchronicznie płakać w ciemnych kącikach i wysyłać sobie nawzajem chusteczki
|
|
|
|
#2799 |
|
Zakorzenienie
|
A ja wkurzona...chcialam wymienic sukienke wigilijną Gabi na mniejsza...no i zostałam bez sukienki. Tyle z mojego wczorajszego chwalenia sie. Sukienka na chrzest tez bedzie za duza ( a ja kiedys muslalam, ze za mala) ciezko mi buszowac po sklepach z Gabi. Bo do auta z auta znów do auta..ehh
Tez mam jakąs chandrę. Ale u mnie pewnie tak okresowo. Mama dzis leci wiec i ja pewnie dolącze do grona piżamowców, choć ja uwielbiam mój różowy cieplutki szlafroczek ![]() A w tym wszystkim wiecie co jest najlepsze? Mimo bolu glowy, mimo gorszego ssmopoczucia bawie sie i uśmiecham do Gabi jak zawsze Mamy mają moc.
Edytowane przez zabciajs Czas edycji: 2016-11-25 o 16:38 |
|
|
|
#2800 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
https://pl.lennylamb.com/shop/by/erp..._onbu_carriers Do noszenia klocka na plecach
|
|
|
|
|
#2801 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#2802 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
https://www.eldomagd.pl/produkt/nawi...FQwo0wodzl4Dzw
|
|
|
|
|
#2804 | |
|
Z deszczem w butach
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2805 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Poszlabym gdzies wieczorem bo Milenka o 18 zasypia ale tak nie wiem gdzie i po co i czy tego mi trzeba Powinnam wlasnie sciagac mleko. Taką mam rozrywkę. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Milenka 1.05.2016 Edytowane przez asta9126 Czas edycji: 2016-11-25 o 16:36 |
|
|
|
|
#2806 |
|
Zadomowienie
|
Wszystkiego najlepszego dla Marysi
Mona, chyba każda z nas ma momentami dość - czy to jak dziecko którąś godzinę marudzi, czy nawet tak po prostu. Może spróbuj się wybrać gdzieś sama w weekend w trakcie dnia jak będzie Twój K. w domu, zostawić mu na chwilę Ninę. Taka chwilowa rozłąka pozwoli Ci zatęsknić i od razu lżej Ci się będzie wracało do opieki nad dzieckiem. A spacerem się nie przejmuj - my dziś też odpuściliśmy. Dżustam, może to zęby albo jakiś skok? U nas wczoraj była mega rozróba, dziś trochę lepiej...
|
|
|
|
#2807 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tylko cisnij go bo dzis rozne promki sa ![]() My dzís tez nie spacerowalysmy ---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ---------- A gdzie Iwonia? Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2808 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie miałam go na oku ma dobre opinie. Ty jesteś zadowolona ? Liczyłam też dziś na jakąś super hiper cene ale nic nie ruszylo. Specjalnie czekałam na Black Friday z zakupem i jeszcze mialam upatrzony dysk twardy za 229zl a dziś jest za 249 w promo ![]() Chociaż tyle że darmowe dostawy są w niektórych sklepach. Ja dziś zdycham z powodu owulacji (!?) Tak to tłumacze...kręgosłup i brzuch boli bardziej niż podczas okresu nigdy tak nie miałam, a tu kolejny raz tydzień po skończonym okresie taki ból. Ledwo chodzę. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2809 | |
|
Zadomowienie
|
Majówki 2016 - część trzecia
Cytat:
Hahaha ale promocja No ja jestem zadowolona, facet w sklepie nam polecił , dużo rodziców go kupuje. Taka butla 5 l wystarczy nam gdzieś na 7 nocy. Ja ustawiam ten najmniejszy nadmuch?(niewiem jak to nazwać ). Na dzień nie włączamy bo nie grzejemy kaloryferów. W nocy tak bo się odkrywa i sypialnie ogólnie mamy chłodniejsza wiec kaloryfer włączony. Rano jak wychodziłam do toalety i wracałam do pokoju to był taki zaduch, teraz już tego nie ma
Edytowane przez ola0605 Czas edycji: 2016-11-25 o 16:57 |
|
|
|
|
#2810 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2811 |
|
Zakorzenienie
|
My kupiliśmy nawilżacz juz dawno. I komfort spania naprawde się poprawił. Bez niego w okresie grzewczym czesto budzilam sie z wysuszonym gardlem, a tu bajka.
|
|
#2812 |
|
Zakorzenienie
|
U nas dziś dzień marudy - rano chciał na plac zabaw "na-ten-tychmiast" i nawet nie dał mi podłogi zamieść, żeby mu bambetle porozkładać tylko porykiwał. Później złapał pieluchę tetrową, ciąga i się złości - chce się bawić w "nie ma, nie ma", jak zgadłam o co chodzi to był szczęśliwy. Później moja mama przyjechała to było trochę lepiej, ale na spacerze zaliczył takiego maruda, że się z mamą o smoczek ścięłyśmy. Ja chcę dawać najmniej jak można, mama chciała marudę zakneblować. W końcu huknęłam, że jak tak to później jej go dam i sama będzie uspokajać po operacji dzieciaka, któremu nie można dać smoczka a który się go będzie domagał. Oczywiście wracałyśmy do domu w milczeniu. Później jakoś się sprawa załagodziła, ale już napięcie trochę zostało, a Wojtul zaczął się złościć, że tata jeszcze nie wraca. Dzidziuch ma wbudowany zegarek - tata ma być między 15.30 a 15.45, inaczej będzie zły.
W ogóle nie wiem co z tymi spacerami...z mężem po prostu jak zakręcam Wojtula w chustę, mąż bierze psa i idziemy. Ale mama tej narwanej suki nie da rady prowadzić, chusty też nie zawiąże a w wózku Wojtul się wścieka, chociaż już w spacerówce wozimy. Może ją odwrócę to będzie widział więcej A chcę wychodzić z mamą, bo wtedy mąż jak wróci to nie musi lecieć z psem tylko może odpocząć.Z plusów dnia - znowu mi młode ciamkało ogóra do śniadania, trochę wczorajszej zupy znowu zlizywał z łychy
|
|
|
|
#2813 |
|
Zakorzenienie
|
Ita zamówiłam doidy- dzięki
I kupiłam dziś bidon.
|
|
#2814 |
|
Rozeznanie
|
Dziecko mi pieprzło z kanapy na podłogę
płakał strasznie, a ja z nim teraz śpi biedny. Zanim poszedł spać to zachowywał się normalnie. Nie wiem tylko czy dobrze robie, że nie jadę z nim do lekarza... Ale z drugiej strony nie chce żeby załapał jakies paskudztwo jeszcze dodatkowo. Zobaczę jak się będzie zachowywał jak wstanie. Powiedzcie ,że dobrze robie
|
|
|
|
#2815 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2816 |
|
Rozeznanie
|
Tak zrobię, dzięki
Wstał uśmiechnięty i teraz się bawi
|
|
|
|
#2817 |
|
Zakorzenienie
|
Ciekawe które będzie następne
|
|
|
#2818 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oczywiscie najlepiej oby w ogóle. Mamy bardzo wysokie łóżko :/ wymieniamy w styczniu/lutym.
|
|
|
#2819 |
|
Zadomowienie
|
oby nie moje
dziś sobie 10 guzów nabiła, ale na kanapie już prawie wcale nie bywa.
|
#2820 |
|
Zakorzenienie
|
Lenka dzisiaj usiadla, slyszymy ze zaczyna klasakac raczkami a ona siedzi na podlodze, nawet nie widzilam jak to zrobila.
Kupilam malej kurtke w h&m tak tylko w cieplejsze dni do auta czy na zakuy bo rozpinanie kombinezonu mnie juz doprowadzalo do szalu. Mama pisala ze kubek doszedl, nie pamietam jaki kolor zamowilam Mamy sesje na 17 grudnia, akurat mala bedzie miala 7 m-cy, chcielismy zeby juz siedziala. Za tydzien ide do fryzjera na farbowanie zeby jakos wygladac na zdjeciu
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:09.

wróciliśmy z Grecji srecji, miało być cieplutko, palmy i drinki z palemką, a było zimno, i wróciłam z gilem po pas, kaktusem w gardle i gorączką. Zuzia lot do Grecji zniosła tak że stwierdziliśmy że najbliższy lot będzie odbywała na 18 urodziny, w drodze powrotnej było lepiej, więc skróciliśmy okres karencji o połowę, co wychodzi na najbliższy lot za 9 lat.
sliczniutka ta kamizelka 
ja teraz to głównie na pomidorach w puszcze jadę i jakichś żelaznych zapasach typu szynka parmeńska, suszone pomidory. Tak to jest jak mąż robi zakupy. Napiszę owoce- kupi dwa kilo jabłek, napiszę warzywa- kupi ziemniaki 
w domu za to szczęśliwa

U nas wczoraj była mega rozróba, dziś trochę lepiej...

płakał strasznie, a ja z nim
teraz śpi biedny. Zanim poszedł spać to zachowywał się normalnie. Nie wiem tylko czy dobrze robie, że nie jadę z nim do lekarza... Ale z drugiej strony nie chce żeby załapał jakies paskudztwo jeszcze dodatkowo.
Oczywiscie najlepiej oby w ogóle. Mamy bardzo wysokie łóżko :/ wymieniamy w styczniu/lutym.