|
|||||||
| Notka |
|
| Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2791 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: METAMORFOZY POKOI - opinie, porady, inspiracje
hihi też pomyślałam o IKEI
|
#2793 |
|
Wtajemniczenie
|
hmm.... wiecie babeczki wielkie dzięki za propozycje .. ale.. mam własną wizje. a mój temat który pojawił się w tym wątku to nie moja wina ... po prostu pomyłka moderatora...
|
|
|
|
#2794 |
|
Przyczajenie
|
Witam
a co myślicie o moim pokoju?
|
|
|
|
#2795 |
|
Przyczajenie
|
Helloł babeczki. Zmieniam meble w pokoju który jest jednoczesnie pokojem dziennym i sypialnią. Myślałam o BOG FRANie (IDOL), alezrezygnowalam juz. Teaz znow poszukuję. Co myślicie o FORTE? Ma ktoś? Poleca? Odradza? Chodzi mi o trwalosc i funkcjonalnosc (pojemnosc szaf/komód).
|
|
|
|
#2796 |
|
Przyczajenie
|
Będę wdzięczna za fotki z Waszych pokoi z mebelkami FORTE
|
|
|
|
#2797 |
|
Raczkowanie
|
Jakie dodatki do sypialni??jak ją ożywić?
Witam,
ostatnio kupiłam meble do sypialni w jasnym kolorze. chciałabym jakoś ją ożywić tylko nie mam pomysłu jaki kolor wybrać pokój jest duży bo ma 5mx4m duże okno balkonowe, sciany jasne, na jednej ścianie stoją szafy, a po drugiej stronie łóżko tak jak na zdjęciu |
|
|
|
#2798 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Jakie dodatki do sypialni??jak ją ożywić?
Najprosciej bedzie ozywic pokoj jakims fajnym intensywnym kolorem. Ja tez jestem na tym samym etapie, tez mam jasne lozko i biale sciany
Pokoj pomalowalismy na fiolet, nie ciemny ale zdecydowany kolor, taki wrzosowy fiolet (przynajmniej farba wg producenta ma kolor Jesiennego Wrzosowiska). Bardzo ładnie bedzie kontrastowal z jasnymi meblami i cos sie bedzie w tym pokoju dzialo, nie bedzie mdly i jednolity. Rozwazalismy rowniez opcje koloru zielonego (cos w stylu groszkowego lub pistacjowego) a nawet czerwieni. Widzialam nawet pokoj w ostrym kolorze pomarańczy i w polaczeniu z jasnymi meblami wcale nie wydawal sie taki agresywny, a poprostu cieply. Zalezy kto co lubi. Zamiast koloru ścian, mozna dorzucic roznego rodzaju dodatki np. posciel, zasłony, roznego rodzaju ozdoby, swieczki, obrazki kwiatki itp w jakims fajnym kolorze i juz bedzie zupelnie inaczej.
|
|
|
|
#2799 |
|
Rozeznanie
|
1.Albo idź w jednolite barwy ziemii - brąz, beż, złamana biel i daj dodatki w zieleni.
2. Jeśli lubisz żywy kolory - daj trochę pomarańczowego. 3. Na okna zasłony długie, opadające do podłogi i kapa w tym samym deseniu -nadają trochę przytulności. 3. Trochę poduch na łóżku- doda klimatu. 4. Jakieś ładne klimatyczne lampki. 5. Nad komodą lustro lub jakiś ładny obraz - na komodzie jakieś ładne ozdobne bibeloty, albo kwiat w ładnej doniczce.. 6. Nad łóżkiem też by się przydało coś powiesić.
|
|
#2800 |
|
Rozeznanie
|
No i na podłodze jakiś ładny dywanik dopasowany do całości dodatków
|
|
#2801 |
|
Zadomowienie
|
no to wpadłam w panikę xD
mam jeszcze mnóstwo czasu (pół roku ponad, bo przeprowadzam się dopiero w wakacje), ale już dostałam zawrotów głowy od tych wszystkich pomysłów, zdjęć i projektów. Mieni mi się przed oczami i ciągle coś mi wpada w oko. Na początku byłam pewna, że chce pokój w kolorach ciemny fiolet i jaśniutki beż. Potem mi się odwidziało i zapragnęłam czerwieni z bielą. Następnie urzekły mnie pokoje tropikalne, hawajskie i tak przeżywam zauroczenia każdym stylem zmieniając je co parę dni. Z moim zdecydowaniem to nie urządzę pokoiku nigdy. :p Jednak największym problemem dla mnie jest wielkość tego pokoju. Ma 35mkw, a będe w nim mieszkać sama. Napoczątku widziałam go tylko na projekcie i wydał mi się wspaniały. A niedawno zobaczyłam go " na żywo" i mina mi trochę zrzedła.. Jak urządzić takie duże pomieszczenie? Czy dobrym rozwiązaniem byłoby oddzielenie np. części sypialnej od reszty? A jeśli tak to czym można to oddzielić? Parawanem jakimiś półkami? Prosze pomóżcie
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2802 |
|
Rozeznanie
|
Możesz oddzielić część sypialną od dziennej jakąś ścianką, regałem, parawanem - dosłownie wszystkim
Daj plan pokoju.
|
|
#2803 |
|
Chi~
|
mżna oddzielić takim regałem "na wylot" czyli bez tylniej czesci. można go kupić w ikei (nie wiem, czy gdzieś jeszcze
) Daj plan, i powiedz, jakie meble chciałaby umieścić w pokoju, to pomożemy
|
|
#2804 |
|
Raczkowanie
|
witam
w moim wątku jak efektownie sprzątać zapytałam sie o mój pokój. Niestety żadna osoba mi nie odpowiedziała chyba dlatego że to było forum plotkowe ![]() Tu dam zarys mojego pokoju . Fotki jak przyjaciółka przyjdzie i zrobi ![]() więc tak : niedawno przeprowadziłam się do tego pokoju i nie chcieałabym zbyt dużo przstawiać no chyba że byłoby to konieczne. Chodzi mi tak o dodatki noo i ogólny wystrój. Mój pokój jest jakby podzielony na 2 mniejsze. Z prawej strony taką ładną jakby ścianą uciętą z wysokości i długości. Z lewej to fragment normalnej ściany zresztą widać na załączniku ![]() w 1 części mam jakby sypialnie.No i tu pojawia się problem. Bo marzy mi się taki delikatny dziewczęcy romantyczny pokój. No i kupiłam takie już śliczne romantyczne pomarańczowe zasłony zawiesiłam i dalej mam pustkę w głowie.Pomożecie?? Ten 2 pokój to taki roboczy. No i mam tam pomarańczowe ściany niebieskio zołte drewniane meble pianino w rogu narożne biórko . I myślałam nad stylem pop-art tylko nie wiem za bardzo jakie dodatki i resztę mogłabym tam zrobić. z góry dzięki za pomoc p.s fot nie chce się dodać nie wiem czemu. jak tylko bedę mogła to wyśle Edytowane przez Febulcia Czas edycji: 2008-01-08 o 19:05 |
|
|
|
#2805 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Pomożecie?pop-art i romantyzm?
dzięki dziewczyny
ale plan nie chce mi sie załadować więc dam przynajbliższej okazji a macie jakieś fotki z romantycznymi motywami przedmiotami? bylabym wdzieczna |
|
|
|
#2806 |
|
Przyczajenie
|
tu też można znaleźć ciekawe i inspirujące pomysły na wnętrza: www.dobrzemieszkaj.pl
|
|
|
|
#2807 |
|
Raczkowanie
|
kurcze, po pierwsze, to mam nadzieję że nie robię źle, zakładając nowy wątek na temat mojego pokoju..
![]() chciałam się Was zapytać jak Wam podoba się mój pokój i co byście jeszcze zmieniły. remont miałam jakiś rok temu i wszystko było robione praktycznie tak, jak chcialam. ściany, jak widać na zdjęciach są soczyście żółte, a dodatki (głównie tablice korkowe:P) różowe.. nie wiem jak Wam, ale mi osobiście podoba się takie połączenie. a moje pytanie dotyczy łóżka.. liczę na to że już niedługo będę mogła mieć nowe.. chciałabym sofę, ale mam problem-nie wiem jaki kolor (od razu zaznaczam że nie różowy - co za duzo to niezdrowo:P, o żółtym już nie wspominając..) jak myślicie, jaki trzeci kolorek możnaby dołączyć do żółtego i różowego? proszę Was także o wszelkie sugestie odnośnie zmian w wystroju pokoju.. załączam parę fotek i plan
|
|
|
|
#2808 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: mój pokój - co o nim sądzicie i co mi radzicie?
i dalej.. :P
czekam na Wasze opinie
|
|
|
|
#2809 |
|
Zakorzenienie
|
całkiem ładnie urządzony pokój, tylko moim zdaniem za dużo tych pierdół na ścianach
![]() może lubisz mieć tak porozwieszane, nastawiane, więc się nie czepiam.
|
#2810 |
|
Raczkowanie
|
cieszę się że się podoba
![]() co prawda średnio lubię jak jest dużo na ścianach, ale mam z tym kłopot..:P ściągnęłabym coś, ale nie wiem co, bo wszystko ma dla mnie duże znaczenie.. sentymentalna jestem :P poza tym wrażenie bałaganu sprawiają też te wszechobecne lampki choinkowe, których już niedługo nie będzie :P |
|
|
|
#2811 |
|
Zakorzenienie
|
ja nigdy nie miałam zbyt dużo rzeczy porozwieszane na ścianach, za to rozstawaiłam na półkach rózne porcelanki, flakoniki, ramki, świeczki, obrazki i inne pierdółki. podobnie jak u Ciebie - miałam do tego sentyment
![]() w końcu stwierdziłam, że nic się nie stanie jak pochowam większość do pudełek/koszyczków itd. teraz mam jedną półkę z ramkami/świeczkami itp. - za to co jakiś czas zmieniam to wszystko zbiorami z pudełek ![]() ja na Twoim miejscu zarezerwowałabym sobie jedną ścianę i na niej powiesiła tylko zdjęcia - taka minigaleria ![]() edit: nie zauważyłam wcześniej kota - od zawsze o takim marzyłam... ![]() co do światełek - myślę, że dają wrażenie takiego przepychu - bez nich będzie lepiej. acha, jeszcze coś mi się przypomniało. nie pasuje mi tu trochę lampa - pokój jest urządzony w stylu młodzieżowym, a lampa raczej pod ten styl nie podchodzi. zmieniłabym ją :tak:
|
#2812 |
|
Raczkowanie
|
otóż, tam przy oknie, po jego lewej stronie zarezerwowałam miejsce na galerię rodzinną :P niestety jeszcze nie zdobyłam odpowiednich zdjęć, ale jak tylko je zdobędę, będzie tam takie jakby drzewko genealogiczne
![]() jesli chodzi o lampki, pójdą sobie razem z choinką :P jeszcze parę dni :P a jeśli chodzi o lampę, cóż.. cały czas miałam inną, taką z kloszem z ikei papierowym, ale na zimę byłam zmuszona zmienić, z takiego powodu, że do tamtej nie dało się zainstalować mocniejszej żarówki i wieczorami nic nie widziałam a tymczasowy, poświąteczny brak funduszy zmusił mnie do zawieszenia bylej lamy kuchennej :P ta kwestia też zostanie zmieniona
|
|
|
|
#2813 |
|
Raczkowanie
|
Fajny ten Twoj pokoj - moj to malenstwo w porownaniu z Twoim
ja bym ograniczyla ilosc tego wlasnie wiszacego wszystkiego na scianach bo troche tego za duzo jak dla mnie przynajmniej. NIe lubie takiej ilosci rzeczy bo mnie to starsznie przytlacza. Tez wlasnie nie podoba mi sie lampa tak jakos rzuca sie w oczy a lampek tez bym sie pozbyla. Szczegolnie jakos mnie porazily te chyba balwanki. Ale ogolnie spoko. Co do sofyu to w sumie nie wiem w jakim kolorze by mogla byc moze tez niebuieska z jakimis kontrastowymi poduszkami?
|
|
#2814 |
|
Raczkowanie
|
za duzo pierdół ale ogolnie spoko
|
|
|
|
#2815 |
|
Zakorzenienie
|
nie doczytalam o sofie
![]() ja bym wybrala pomaranczowa/ruda z żółtymi poduszkami albo ecru/kremową z poduszkami w kolorach: zółtym, pomarańczowym i różowym
|
#2816 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny
jak zobaczylam ten watek to postanowilam ze nie bede juz zakladac swojego tylko sie dolacze...(mam nadzieje ze autorka watka nie ma nic przeciwko xD ) ja tez prosze o ocene pokoju i o doradzenie...bo chcem go troche zmienic, ale narazie nie mozliwa jest zmiana koloru scian i mebli zrobie to moze dopiero w wakacje...ale na razie pragne ozywic moj pokoj i troche go ulepszyc...najbardziej podoba mi sie styl pop art i bardzo chetnie bym dodala cos z tego stylu do mojego pokoju...oprocz tego moja uwage ostatnio przyciagaja rozne malowidla na scianach i tez chcetnie cos bym sobie maznela, ale nie wiem co...nie moge sie zdecydowac :P:Pwiec czekam na wszelkie propozycje i dodaje ze najbardziej zalezy mi na pomysle na sciane nad tym bialym fotelem bo dzisiaj zdjelam z niej polke na ktorej stala moja kolekcja kubkow xDxD ale byla tak tandetna, ze trzeba bylo sie jej pozbyc...dlatego sciana jest taka gola...z gory dziekuje za wszelkie propozycjea teraz zdjecia |
|
|
|
#2817 |
|
Raczkowanie
|
dalej...
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2818 |
|
Raczkowanie
|
i ostatnie...
|
|
|
|
#2819 |
|
Zakorzenienie
|
Kamylka, a zamierzasz zmieniać w wakacje kolor ścian?
jeśli tak to warto, by było zmieniać pokój w tym kierunku [tj. dodatki kupować pod kątem nowego koloru] Meble moim zdaniem są OK, jeśli nie masz zamiaru ich zmieniać - doradzam kolor ścian w kolorze brzoskwini
|
#2820 |
|
Raczkowanie
|
szczerze to jeszcze nie jest ustalone na 100% czy w wakacje kolor bedzie zmieniany, ale nawet jesli tak to moge powiedziec ze to tez bedzie zielony ( bo uwielbiam ten kolor ) tylko bardziej zywy...bo ten co mam obecnie uwazam za okropny...moim zdaniem jest przymulony
no ale nic nie poradze
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dom, mieszkanie, nieruchomości
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:13.

a co myślicie o moim pokoju?

zrobie to moze dopiero w wakacje...ale na razie pragne ozywic moj pokoj i troche go ulepszyc...najbardziej podoba mi sie styl pop art i bardzo chetnie bym dodala cos z tego stylu do mojego pokoju...oprocz tego moja uwage ostatnio przyciagaja rozne malowidla na scianach i tez chcetnie cos bym sobie maznela, ale nie wiem co...nie moge sie zdecydowac :P:P